|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke
11.8.2007 17:18:23   
murencek
No, jst kr naprej premišljujem o plenicah. Sem že MAMUŠKI mailala na ZS, kaj meni o predlogih. Pa vseeno dajem na forum vsem ostalim. Dejte kakšne predloge, če je OK? A je treba še dodati kej - npr. kupiti rolo - plenične predloge itd.
LP

Hello
you will need about 20 nappies, if you like to use Bamboozles and Bumgenius I would suggest to take 15 Bamboozles for usual need and 5 Bumgenius for outside use (shopping, visiting family, etc.). 15 Bamboozles with 4 covers and 1 package of paperliners are a "Multipack" (you can also change 1 Mikrowrap into a Fleecewrap or take Popolini Popowraps instead).http://www.windelmiete.at/Kaufpaket.htmland cost: 250 Euros (coloured nappies) or 243 Euros (unbleached napppies). user posted image  5 Bumgenius with inserts cost: 105,95 Euro.http://www.windelmiete.at/Bumgenius.html I do recommend to use Fleeceliners with the Bamboozles to keep Babys skin dry (Package of 5: 3-3,50). You will need 2 packages.http://www.windelmiete.at/Extras.htmluser posted image  For nighttime use I do recommend additional boosters (you will need 2-4 Boosters): each 2,80 (TotsBots Cotton).user posted image  I do recommend to use liquid detergents, as Frosch AloeVera (2l about 5,50 at dm), for example.  I do sell Sodasan detergents, they are completely ecological certificated (5l: 15,50). I will get them in September. But I do think, that it will be too expensive to ship this to Slovenia, because they are quite heavy.                           

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 2876
11.8.2007 17:21:29   
mamuška
O murencek, veš kok bi bla jest vesela ene take štacune, kot je Stoffwindelcompanyuser posted image user posted image user posted image ?! Pa sem prelena! Ne vem sicer, od kje si, ampak če boš rabila kaj konkretno pogledat, ti lahko posodim tri različne zadeve: "navadne" štorklje, bambuzle ter bumgeniuse - pa si lahko primerjaš in pogledaš. Če si kje dlje, ti lahko vsake po 1 kom dam v kuverto in pošljem - doklr še ne rabim. V osnovi so bumgeniusi podobni bambino mio, le da so 100 x lepše in bolje izdelani, doterani v zadnjo podrobnost, poleg tega pa rastejo z otrokom. So res ful tanki in priročni, tudi za na kako pot. Ker je znotraj plenice mehka mikrotkanina, se tudi madeži veliko manj primejo tkanine. Si predstavljam kakšno tudi na roke oprat, res. Za "poskusnega zajčka" sva s kolegico določili njenega 7 mes sinkota, ki je nocoj spal v bambuzlih in pravi, da z enim vložkom v 9 urah ni prišlo skoz, kar se ji zdi čudež . Skozi racmane ji z 1 vložkom pride čez in čez.  Danes testira še bumgeniuse, tako da čakam poročilo user posted image . Se pa res bambuzli dokaj dolgo sušijo, vendar je tudi vreme tako drekasto, da drugače že ne more bit. Še vedno pa so prej suhi kot štorkljeuser posted image Bumgeniusi so bili suhi v 5 urahuser posted image user posted image user posted image

Wauu, žirafca, to se bere kot "Ladja zaljubljencev" - a se je kera še spomni??  Tudi mi2 nisva bila več rosno mlada, oba že "stara osla", jaz 28, moj v Kristusovih, ko sva se končno zmenila. Ampak glede na vse razlike prej nikakor ne bi ostala skupaj, tudi če bi se srečala, vsaj dvomim, da bi. Tako pa sva se oba že malo obrusila prej in po začetnih pretresih presenetljivo harmonično zastavila skupen domek.

Pri otrokih je bilo pa tako: prvič sva se malo menila, kako in kaj in - pof!- prva M user posted image .  Žal sva otroka nato v 14. tednu izgubila. Abrazija in 1 M pavze. Potem se drugega še niti delat nisva pošteno spravila - pof! user posted image . Z zvrhano mero komplikacij in zapletov, po odležanih 36 tednih, se je nato rodil prvorojenec, mene je skoraj pobralo 3 dni po porodu od vseh zapletov, fasala sem 2 sepsi in trajalo je kar lep čas, da sem se pobrala. Po 6 tednih sva šele domov prišla. 1 leto mi potem seveda niti na kraj pameti ni kapnilo, o kakem prirastku razmišljat, sin je imel obilo razvojnih težav, bil ogromno bolan, v bolnici smo imeli kar abonma, zaradi njegovih stalnih bolezni smo se tudi preselili, da smo bližje starim staršem, ki ga še vedno pazijo oz. so ga do letos, ap še tako smo vsaj 1 x letno v bolnišnici. Nekje po 1. RD sva oba z možem malo gledala svoje EMŠO-te in ugotavljala, da če nočeva ostat pri edincu, so bo kaj kmalu treba skorajžit.  Itak sva računala, da bo tudi v 3. ratalo na - pof! - pa ni! Minil je tudi 2. sinov RD, pa 3. , pa 4., pa vsi so že malo drezali " a vi pa ne boste nč več mel", pa vse prijateljice so bile ponovno noseče - pri nas pa nič. Po enem letu "truda" sva začela s preiskavami, moja g mi je bila v veliko oporo in pomoč. Po 2 letih so ugotovili, da je z nama vse OK, oba BP, jaz bi sicer komot imela 20 kil manj ampak z isto kilažo sem 2 x zanosila prej kot takoj, moji hormoni odlični, edino infekcije z bakterijo, ki sem jo skasirala na porodu, so se kar vrstile user posted image . Lani je G končno rekla bobu bob, šla sva oba k njej na posvet, morala sva se izjasnit, ali želiva IVF ali ne (stvari sva premlevala več mesecev in se odločala), po najini privolitvi je napisala na napotnico "sekundarna nepojasnjena sterilnost" in naju poslala naprej na komisijo za IVF.  Prve dni letošnjega aprila bi morala jaz ponoviti histerskopijo in laparoskopijo, pa sta me sredi marca presenetili user posted image . Najprej noben od naju sploh ni verjel. Nato je bilo veselej tako silno,  da opisat ne morem. Potem takoj strah "kaj pa če----" in spomini na prvo, pa tudi na 2. nosečnost. Kako naj ležim 9 mes ob 4 letniku user posted image ??? Poleg tega smo ob zanositvi vsi doma imeli pljučnico, jaz posebno hudo, in pol vreče zdravil, 3 rentgeni ravno v času zanositve, terapije na Golnikuuser posted image . Veselju je takoj sledil velikanski strah. Moja G me je takoj sprejela, pregledali sva vsa zdravila, izračunali, kolikšen vpliv je lahko imelo rtg sevanje in na koncu ugotovili, da enostavno MORA bit vse v redu. En teden po videnem utripu so prišli izvidi pozitivnega Coombsovega testa, ki so nam nagnali še dodaten strah v kosti.  Moram priznat, da če ne bi imela "moje Geršak", da bi že zdavnaj obupala in vrgla puško v koruzo, ob tolikši strokovni in moralni opori, kot jo ona daje, si pa človek enostavno ne upaš izgubit upanja.  Tega otroka tako čaka, kot bi bil njen in ko sem imela z Blejčevo v patološki amb. težave, je lastnoročno poskrbela, da sem zdravnico zamenjala. Zdaj smo že prešli tisto magično mejo, ki nas je najbolj skrbela in počasi počasi se upamo veselit. user posted image

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 2877
11.8.2007 17:34:57   
sonchek
mamuška..
..vse kar lohk rečem na tole prebrano je "svaka ti čast"...
..res....

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2878
11.8.2007 18:02:53   
mamuška
Oh, sochek, hvalauser posted image , a veš, samo ko se srečuješ s pari, ki se soočajo z neplodnostjo in genetskimi nepravilnostmi, se oveš, da si sam še čist na dobrem, resno. Pa to je čist druga tema, ne paše semle k nam, samo večkrat sem si rekla, da nam ni hudega ob srečanjih z drugimi pari.

Zato raznih osebkov a la ur+sa rajši sploh ne komentiram user posted image user posted image

Murenček, sem ti odpisala mojo dizertacijo na ZS user posted image

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 2879
11.8.2007 18:36:25   
tintin
Murenček, tenks ker si dala o plenicah na forum;) Še meni pomagaš.
No jaz bom najbrž vzela 12 bambino mio in 8 bambuzlov. Najbrž - ne vem še.)

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2880
11.8.2007 18:53:50   
potepinka
mamuška-Res svaka ti čas da imaš tolk energije in volje zato ti bo pa vse poplačano.

Jaz pravim miuser posted image  tolk enih skrbi in zapletov,na koncu mora bit vse vredu z našimuser posted image  in da bomo novembra vse zelooooo srečne.

Potem pa naredimo na spomlad eno skupno srečanje z našimiuser posted image

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2881
11.8.2007 19:04:12   
mamuška
tintin, če razmišljaš o bambino mio, poglej si detajle o bumgenius-ih. Poznam oboje, pa so bumgenius 100 svetlobnih let pred bambino mio, res.  Primerjava kot bicikl in raketa, poleg tega bumgeniuse kupiš 1x in jih imaš za celotno dobo, ker se velikost odlično prilagaja. 

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2882
11.8.2007 19:17:12   
marinci
Zdravo
Ali lahko bolniško (zaradi težav nosečnosti) napiše osebni zdravni ali more nujno ginekologinja?
Lp

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2883
11.8.2007 19:35:36   
zirafa76
Mamuska, nimam besed...o tvojem prebranem vidim, da so moje tezave minimalne...res, spostujem tebe in tvojo moc...user posted image user posted image user posted image sem prepricana, da ti bo tudi tokrat uspelo..ma kaj prepricana, 100%...saj taksnim mocnimi osebami kot ti, enostavno ne spodleti...drzimo pesti se naprejuser posted image user posted image user posted image user posted image

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu marinci)
Neposredna povezava do sporočila: 2884
11.8.2007 19:54:22   
naraščaj
Ko takole prebiram vaše zgodbe, se šele zamislim, da sem sama imela pa vendarle srečo.
Kot sem omenla, sva z mojmu že dobre šest let in pol skupaj. Mene je moj že kar nekaj časa trucal, da bi kaj nardil, pa sem odlagala zaradi službe, ker sem bla frišna. Pol sva se pa lani začetko leta odločla, da pa je vendarle čas, da kaj naredimo. In pol kr ni in ni pokazal user posted image . Minal je več kot pol leta in nama še kar ni ratal . Pol pa vendarle začnem težit moji G,  da se nekaj trudiva, da moja m, ni redna, da je kak mesec sploh ni, če ne pa zamuja 100 na uro. Kupla na tone teseterjev, vedno negativen. Nato po parih pregledih ugotovi, da imam lene jajčnike ( prej se to ni opazlo zaradi tabletk, ki so uravnavale ciklus). Predpisala mi je klomifen, pa še neka za sprožitev m, ker je nikakor ni blo. to se je zopet vleklo par mesecev. Pa je blo novo leto na okol, ko je poslala še mojga na testiranje. Vse ok. Nato pa končno reče, da grem aprila na operacijo, da mi bodo z nekimi elektrodami spodbujal jajčnike. In lejga zlomka. Ko smo čakali na termin za op. Moje m. zopet ni bilo. Kličem, da še vedno ni, da mi jo bo morala sprožit s tabletami. Ko sem prišla na kontrolo, je pa rekla, da ona nekaj vidi. Potem je klicala mojga v ambulanto. Na uz- smo vidli najino pikico (takrat šele vrečko). Jaz sem kar točla od sreče, moj pa je komi zadržval. Nato je čez 2 tedna potrdila da je to, to. In se skupaj z vami veselim novembra.user posted image user posted image

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2885
11.8.2007 20:03:20   
Tanayya29
Živjo!
Žirafa in Mamuška res lepo sta napisaliuser posted image user posted image človeku pridejo kar solze v očke....
jaz se tudi strinjam z Kanarko,ki je tako lepo napisala..nimam kaj dodati.....jaz verjamem v to, da se dobrim ljudjem vse povrne,slabim ljudem pa...jim spodleti,slej ko prejuser posted image user posted image
No,jaz sem imela pred 4 leti tudi krizo,ne bom pisala o podrobnostih,recimo na kratko tako...da sem sama sebe iskala,pa nekako se nisem našla,potem mi je še oči umrl za levkemijo...svet se je kar podiral...s pomočjo odlične psihologinje mi je uspelo(upam,da se ne sliši preveč klišejsko)..res,so mi pogovori (samo pogovori,da veš,da te nekdo resnično posluša),zelo pomagali..na splošno bom rekla,da me je bilo vsake nove preizkušnje v življenju fulll strah...in si niti nisem znala pomagat...
oh ja..mislim,da so sedaj te časi za mano in končno sem sedaj srečna! imam super moža, ki mi vedno stoji ob strani(seveda se tut do konca skregava,in takrat bi kr skakala od jezeuser posted image ),in še mali user posted image pride čez slabe 3 mesece...občasno me še vedno vse skrbi,ampak verjetno smo vse nosečnice isteuser posted image ...
mogoče,si želim,da bi bila še malo močnejši človek,ne tako občutljiva...

Življenje pa je tako kot si ga sami naredimo..hmmm,včasih res ni lahko...

No,zdj mi je pa mož spekel pico in grem pojest..moj user posted image pa brca 100 na uro...

Aha,dobila dormeo! Danes bova prvič spala! poročam jutri...

lepo bodte,pa pa

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2886
11.8.2007 21:14:14   
Dajica
Ojla!

Midva pa pridno rihtava sobico, malce selitev omar, pa farbanje sten :) Ze komaj cakam na malo pikico, da pride na svet!
Moj se ukvarja s stenami, jaz sem pa spekla pico in to full dobro!!!

Lep pozdravcek!

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 2887
11.8.2007 21:25:45   
TANTRA
Pozdravljene,

bolniško do 30 dni ti lahko odobri osebni zdravnik, sicer pa ponavadi ni problemov če ginekolog napiše priporočilo.

Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki imajo težave z zanositvijo. Vsa pubertetna leta sem imela menstruacijo zelo neredno, včasih tudi po pol leta ne..Sem se zdravila z hormoni za reden ciklus. Ko sem spoznala moža se v dveh letih brez zaščite ni prijelo nič. Sledile so preiskave, laparaskopija je pokazala, da nimam ovulacij. Dobila sem klomifen in tretji ciklus zanosila...Pa mi reče ginekologinja, v drugo se bo pa treba kar pomatrat...
Pa se nismo nič...Nepričakovano je prišla v moje življenje...
No, sedaj je bila zgodba tudi podobna....kar naenkrat.... Očitno mi je bilo namenjeno..

Moje življenje je bilo posuto z trpljenjem. Se dobro spomnim besed bivšega tasta ob ločitvi: nekateri gredo gor, nekateri dol....Sama se vzgojila dve punci, (bivši mož je neznano kje že tretjič poročen in ne skrbi za hčerki), lani kupila novo 4 sobno stanovanje, tako, da imata hčerki končno svoji sobi....Pravzaprav se prav čudim, da se mi ob vsem ni zmešalo.... In sreča mi je potrkala na vrata, prinesla novega partnerja, zlatega kot kruh, ki ima rad moji hčerki in se sedaj veseli najinega sinka....
In res je, bolečine te zgradijo....

Upam, da se bo tole z nizko posteljico uredilo...Do sedaj nisem nič krvavela in upam, da tudi ne bom... Kar pa se tiče krvavitev pri porodu upam, da mi bo prizanešeno s čim hujšim...

Lep večer vam želim. Mi bomo sedaj pogledali en dvd, potem pa v posteljo, danes je fin zrak, prav prijeten za ležanje in spanje....

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 2888
11.8.2007 21:51:02   
kanarka
Zdej pa moram še jaz kej o teh plenicah izvedet. Sem res totalni nevednež. V bistvu še povijati ne znamuser posted image , kaj šele izbrati prave plenice.
Sem si šla ogledati spletno stran BumGenius in pojma nimam za kaj gre. Mamuška, vidim, da imaš res naštudirane stvari, pa te bom samo poprosila, da mi poveš, kje naj se lotim. Meni se zdijo luškane in tudi priporočila so dobra, vendar kaj sploh rabim? One size ... a ni to za dojenčka preveliko? In če ni, koliko jih sploh rabiš...kaj rabiš zraven...kaj so to Bamboozli? Predvidevam, da nekaj vstavljaš noter in potem to stran mečeš ali ne? Osnovo (torej ta glavno plenico) pa pereš ali kako?
Sej mi je skor nerodno, ko take verjetno neumnosti sprašujem, ampak ve vsaj ne vidite, kako zraven farbamuser posted image .
Ne poznam pa zdej tut nobene nosečke, da bi jo v živo vprašala kaj in kako. Povijati me bojo že naučili...vse ostalo moram pa sama malo pobrskati.
Tut tist izčrpen mail od Murenček...pač ne štekam, kaj zdej rabim. Sem mal zgubljena. Sej cajta mam še dost, ampak če je tema že načeta, je pa prav, da se naučim kaj zraven.

Drugač pa res imamo vse svoje lepe in manj lepe zgodbe. Meni je moj oče v puberteti rekel: "Življenje je kot samopostrežna. Ko vstopiš noter, moraš za vse, kar si nabrala v vozičku, pri blagajni plačati. Za določene stvari se boš odločila prav, za druge pa ne, zato pazi, kaj daješ noter."
Mogoče tudi zato nisem bog ve kak potrošnikuser posted image .

Lahko noč vsem skupaj.

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2889
11.8.2007 21:52:42   
mamuška
No ja, žirafa, rečva tako: jaz s tabo ne menjam, ti pa z mano tudi verjetno neuser posted image . Včasih, kadar mi je bilo ali pa mi je hudo, se vedno spomnim ene take simpl zgodbice, ljudsko izročilo, ko se je človek spuntal in ni hotel več nositi svojega križa. Saj veste tisto, da vsak skozi življenje nosi svoj križ, a ne? No, ta človek se je skregal z Bogom in rekel, da je njemu naložil najhujši, najtežji, največji, najbolj oglat križ. Pa je rekel Bog "OK, človek, pridi, izberi si drugega, kateregakoli želiš, vse križe sveta ti dam na izbiro". Pa človek gre, hodi, izbira 3 dni. Ogromen prostor, ogromno križev. Če se mu je zdel majhen, je bil preoglat, če je lepo zaobljen, je bil težak itd - vsakemu je kaj falilo. No, na koncu, 3. dan,  pri vratih vidi enega takega, luštnega, majhnega, ne oglatega, ni tako težak - "ma tegale bom!", reče Bogu. In Bog se krohota kot velik. "Vidiš, to je točno TVOJ križ, ki se ti je zdel prehud, pretežak, pre...."  Tako nekako se mi zdi, da je v življenju. Potem je pa vse skupaj še stvar perspektive, ali je kozarec za nas vedno na pol poln - ali pa napol prazen. Moj je načeloma napol poln, pa nisem ravno prisurfala do tu, kjer sem. Vsak ima svojo zgodbo za sabo, svoje trpljenje in  svoje veselje, res pa je, da tisti, ki ga je življenje kdaj tudi pošteno premlatilo, prej občuti stisko drugih in se tudi bolj veseli drobnih vsakodnevnih malenkosti, ki jih prejema in ki pravzaprav niti niso samoumevne.  Tako nekako jaz gledam na to. Kar v življenju vidiš, to ti nosi.  Če vidiš eno samo črnino, trpljenje, žalost, potem to tudi dobiš. Če pa znaš tudi kaj pozotivnega najt in videt, je pa tudi tega dost.

Možiček je bil danes zelo priden, je pospravil klet, da se lahko zmenimo za kak kubik drv, da se bomo pozimi šli romantiko.  Imamo kamin v stanovanju in pozimi večkrat kako poleno zabrišemo gor , malo zaradi romantike, malo zaradi zdravja, malo pa zaradi astronomskih računov za daljinsko ogrevanje. Letos bomo predvidoma več doma in bomo malo več kurili.  Stena pri tamaučku je ostala bela user posted image , kolegice, ki je sicer obljubila, da danes pride, ni bilouser posted image , pojma nimam zakaj, se ni nič javila.  Take stvari me kar malo razkurijo, da se človek v današnji dobi vseh mogočih xxxtelov niti javi ne.  Verjetno ji je kaj nepredvidenega vmes padlo, pa vseeno. VSaj SMS napiš "Ne bo me!", ne pa da človek čakaš.

ZDaj bova še malo pobrkljala, potem pa počasi v mižule. Oba pogrešava malega razgrajača, ki mu raste plavalna kožica med prsti - tako sam praviuser posted image

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2890
11.8.2007 22:13:34   
Špelka
IZVIRNO SPOROČILO: sonchek

mamuška..
..vse kar lohk rečem na tole prebrano je "svaka ti čast"...
..res....

Se strinjam s sončkom.... mamuška, kapo dol. user posted image  Ti se pa res nikol ne daš, a ne.

Pol pa ... hm... beewm tele zgodbe nas, novemberk, in če dodam še svojo, se mi vedno bolj dozdeva, da je bil tisti februar, oz. marec, ko smo spočenjale tele naše angelčke, en čudežen mesec. In hvaležna sem za to! user posted image  Kakor jaz vem, nikjer pod nobenim mesecem ni toliko zakompliciranih zgodb, čakanja na user posted image , komplikacij, kot prav tukaj! In se mi zdi, kukr da smo ena ekipca pravih malih čudežev.

Po pa lepo po vrsti tudi jaz...

1. Najina zgodba in zanositev
Se je začela odvijat že 8 let nazaj, ampak le za kratek čas. Nato kkašno leto predaha, nato zopet klik - in to je blo to... Sicer je bil začetek dokaj čuden in je bolj spominjal na vojno kot romantična srečanja dveh zaljubljencev, ampak nekako po enem letu se je umirilo. Sva pa 2 leti narazen - jaz 29, on 31. Pri mojih skoraj 26 sva začela delati na user posted image . amapk meni je blo kmalu jasno, da nekaj ne štima - ne vem, mogoče 6. čut. No, po preiskavah so ugotovili, da so moji jajcevodi popolnoma blokirani in neprehodni. Sledila je laparoskopija in zaradi pregrade tudi histeroskopija. In ponovno čakanje. Nato je sledil 1. IVF junija lani, nato 2. februarja letos... In evo - USPEH! Ko sem postala že popolnoma apatična in obupana glede user posted image , ko sem že hotla menjat celino (it živet drugam), se je zgodilo... user posted image  In še danes kdaj pa kdaj, ko preberem kakšno srečno zgodbo, jokam.. Od sreče, da nama je bilo namenjeno zanosit, od sreče, ker nosim to najino drago bitjece.. Ah, saj ne znam povedat.. Skratka - še vedno sem takooo zelooo hvaležna... user posted image

2. Plenice
Tintin, murenček in mamuška - a jest prou vem, da so Bambino mio tele plenice? Da je to v bistvu prekrivna plenica, v katero se vlaga bombažni vložek? user posted image
user posted image
Ker meni se zdi ena pomebnih prednosti tele plenice to, da je bombažna... Ker kukr sem jest razumela, bumgeniusi niso bombažni - so neka sintetična mešanica?

Aha - mamuška - hvala za izkušnje s prijateljičinim sinom. Komaj čakam, da poročaš še o bumgeniusih... user posted image
Murenček - tebi pa hvala za mail - tudi meni opgrooomno pomagaš... Mene edinole pri tem flisu (vložki, ki pridejo zraven Bamboozle) moti to, da flis ni naraven material, da je v bistvu sintetika. user posted image

Uh - tud jaz sem vedno bolj zmedena glede teh plenic. So mi drugač racmanke všeč, ker so bombažne, vendar če so zdelo nevpojne, pol je en drek tole.

No, dobr samo, da sem ene 3 tedne za vami in pobiram vaše drobtinice iz mailov. user posted image

Zaenkrat dost klamfanja - grem spat. Lepo sanjajte, pa upam, da ne od plenic. user posted image  Nočko!

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 2891
11.8.2007 22:13:37   
mamuška
Hmmm, kanarka, preden kakšna znori - ene par strani nazaj sem izpisala vse linke do večine plenic, ki jih do zdaj poznam in na tistih straneh so vsi opisi. Ampak čist na brzino (preskočte tiste, ki vam plenice že skozi ušesa gledajo, PROSIIIIMuser posted image ) :

V grobem imaš
A) reciva temu "tesktilne" plenice, ki so narejene bodisi iz flanele, frotirja ali bambusa. To so recimo "bambuzli", štroklje, racmani, pa še kakšne obstajajo. Princip teh plenic je, da so 1.) narejene iz naravnih materialov, ki praviloma niso prav majhni, 2.) so krojene, vanje se doda en ali 2 vložka iz enakega materiala 3) rabijo prekrivne hlačke. NIČ SE NE MEČE STRAN, razen plenične predloge,  ki zadrži drekec, da se ne namaže na plenico. Lahko so v eni ali različnih velikostih, povijanje je malenkost bolj zahtevno, je pa zakon za ponoči, ko se rabi bolj vpojnost, kot gibljivost otroka.
B) "All-in -one" plenice, ki so narejene tako, da je v enem združeno krojena plenica+vložek+prekrivne hlačke. To so najboljši približki "pamperskam" kar se uporabe tiče, slaba stran pa je, da se jih težje pere in težje suši. Običajno so zunaj prevlečene z neko membrano, ki sicer omogoča dihanje, ni pa ravno ultra zračno. Običajno so te plenice manjše,  tanke, omogočajo dobro gibljivost otroku, narejene pa so iz mešanice naravanih ter mikrovlaken, zato so tudi zelo vpojne.  Običajno so po številkah in jih moraš dokupovat, ko otrok raste. NIČ SE NE MEČE STRAN, razen plenične predloge,  ki zadrži drekec, da se ne namaže na plenico.
C) "Pocket" plenice, ki so zelo podobne prejšnjih s to razliko, da imajo krojene prekrivne hlačke režo, kamor se vtakne vložek. To omogoča lažje in boljše pranje ter veliko hitrejše sušenje- vložek vzameš ven in  se lahko perejna 60, medtem ko se prekrivne le redko, sicer ne tesnijo več dobro. Poglej si slikco pri "bumgenius" plenicah in ti bo bolj jasno. Te plenice imaš različnih proizvajalcev, imaš tudi različne izvedbe, "OneSIze"  ali po številkah, vendar ti lahko pri BG mirno priporočim "OneSize" tudi za novorojenčka, ker je sistem tako doteran, da je prilagajanje velikosti enostavno in brez nekih gub - v bistvu sploh ne veš, da je plenica zložena. Materila je v glavnem mikrovlakno, ki ima š eto lastnost, da vlago potegne v jedo in stran od otrokove ritke. NIČ SE NE MEČE STRAN, razen plenične predloge,  ki zadrži drekec, da se ne namaže na plenico.

Tole je zdaj res čist čist v grobem in na hitro. Generlano vzeto rabiš 10 kom bolj vpojnih plenic, ki jim lahko po želji oz. potrebi dodaš dodatni vložek - naj bodo to bambuzli ali fuffies od botstots - npr. Za tukaj rabiš potem 2 x dnevne in 1 x nočne prekrivne hlačke. Glede na opise in priporočila sem se jaz odločila za 2x  pompolina popowrap (glej stran, ki jo navaja murencek) in kot nočno tiste rdeče flisaste na ježke.  Potem sem se jaz osebno odločila za 10 kom bumgeniusov OneSize, ki so tanke, malenkost debelejše od običajnih pampersk, enostavne za uporabo in omogočajo res super gibljivost. Vsekakor pri vseh plenicah pripoorčam uporabo pleničnih predlog (Rollenvlies), ki prihrani ogromno dela z krtačenjem drekca s plenice, saj ga s "pridelkom "vred odplaknemo v WC školjki in ni treba nič spirat in odmakat.

Tiste, ki tole berete že 3 x - se opravičujemuser posted image . Drugače pa, kanarka, pobrskaj malo po naši temi nazaj, boš našla že kak roman na to temo, preden si se nam pridružila. Tudi linki so zraven.  Če boš še v čem negotova, pa kar vprašaj.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2892
11.8.2007 22:25:24   
scubadiver
Ojla punce..
ko tole berem šele vidim kako se je vsaka po svoje matrala a tele sončke.. No tudi pri nama ni šlo ravno gladko. Sva delala na otročičku skoraj dve leti. Jaz sem imela napotnico za nadaljne preiskave doma že kakšne pol leta pa se nekako nisem odločila za pregled ampak sem kar upala in upala da bo uspelo. In potem sem se odločila  po mensturaciji v februarju, da če pa zdej ne rata, se pa naročim. No in potem bi morala pridet naslednja, pa je kar ni in ni bilo. In ko je zamujala tri dni sem se odločila za test, ker je bila sicer skoraj na uro točna. In sem skoraj padla v nezavest ko sem zagledala user posted image
Vsem novembrkam res kapo dol. Očitno je bil februar čudežen da nam je uspelo user posted image

midva nisva šla v avstrijo ker sem prej preverila stanje na cestah in je bila že zjutraj na šentilju kolona, tko da sva se premislila in sva šla po trgovinah kar v  LJ. Omare za naju nisva dobila, sva pa kupila posteljico za otročička 140x70 in točno tako previjalno od brevija kot sva jo želela in rabila. tako da sva končno tudi midva začela z nakupi. me pa danes tako čudno boli tam spodaj. kar nisem navajena ker je šlo do sedaj popolnoma brez težav. Niso krči ampak kar ena taka topa konstantna bolečina. Saj ni prehudo, ampak čutim pa že cel dan. Upam, da gre samo za kakšno raztezanje al pa kaj takega. otorčiček brca, kot bi me hotel pomiriti da je vse ok, kakšnih izcedkov ni.
mogoče je bil samo malo preveč naporen dan. zdej pa grem pančkat.
nočko vsem user posted image

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

Neposredna povezava do sporočila: 2893
11.8.2007 22:33:26   
mamuška
Špelka, še tebi, pol pa res gremuser posted image

Ne, bumgeniusi niso iz povsem naravnih materialov, je pa to tako imenovani "tehnični tekstil". Mogoče veš, da noben športnik/športnica  ne nosi na treningih bombažnih gat, ampak perilo iz mikrovlaken? Zakaj? Ker ta tkanina odlično odvaja vlago STRAN od telesa in preprečuje odrgnine, kjer se tkanina drgne ob kožo ter celo vnetja, ker vlaga ne zastaja na koži.  Če pozimi kaj hodiš po hribih - kaj oblečeš? Jaz oblečem "tehnično perilo", tehnično majico in - flis. Ne puhovke, ker se v njej  med hojo preznojim kot konj, medtem ko sem v treh plasteh "tehničnega" tekstila suha.  Moja prva reakcija je bila ista kot tvoja - sinteke pa že ne!- , potem pa sem malo razmislila. Čeprav sama sicer ne nosim sintetičnega perila in raznih čipk, za zimsko športanje obvezno navlečem tehnično perilo. Ali pa za kolesarjenje - vedno dam direkt na rit kolesarke (kvalitetne!!!), brez kakih bombažnih gat spodaj. Če dam spodaj perilo, sem ožuljena do krvi. Tukaj je ista fora: če so mikrovlakna KVALITETNA (in bogme, pri tej ceni MORAJO bit!), potem ni panike. Omogočajo boljše dihanje kot npr. 5-6 plasti flanele ena čez drugo, plus tega pa vlago odvajajo STRAN od otrokove ritke, vse dokler plenica ni res čez vsako mero polna.  V vsakem primeru pa boš čez plenico dala plenično predlogo, ki pa je iz 100% celuloze. Boj se samo "poceni" flisa, ko recimo ž. flis jakna stane 10 eur - taka tkanina zagotov NI kvalitetna. Boj se tudi "športnega perila" za 5 eur, kjer za ta denar dobiš gate in majico - to je krš od krša, tega nikoli ne kupuj! Dokler pa en vložek stane 10-15 eur, je ta tkanina kvalitetna.

Tisti flisasti ložki pa niso nujni, so bolj preserancija, ali pa za obdobja, ko ima otrok kako drisko - nimajo nobene druge funkcije, kot da odvajajo vlago stran od otrokove kože-niso nič vpojni! Če je že vložek+plenica iz mikrovlaken, potem nimajo nobenega smisla, bolj pridejo prav za v bambuzle ipd plenice.

Racmani in štorklje ter druge flanene plenice SO vpojne, ne narobe razumet, vendar so tudi precej obsežne, "obavtne" po gorenjsko. Najnovejša mnenja razvojnih pediatrov pravijo, da naj bi oteževala otrokov razvojuser posted image - jaz nimam teh izkušenj, pa je imel sin nemalo težav. So pa vsekakor 100% naravne, brez vseh dodatkov, malenkost bolj komplicirane za uporabo, spet pa ne nobena groza, daleč od tega. Kot je že tale lastnica trgovine sama ugotovila: ni plenice, ki bi vsem uporabnicam enako odgovarjala. VSaka ima svoje zahetve in svoje favorite, zato je ponudba nadvse pestra.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2894
11.8.2007 22:35:19   
scubadiver
še eno vprašanje... a nobena ne bo kupovala, plenic za enkratno uporabo???

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 2895
11.8.2007 22:40:29   
potepinka
jaz bom uporabljala plenice za 1X uporabo

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 2896
11.8.2007 22:47:54   
scubadiver
hehe hvala potepinka, potem nisem edina ki ne razmišlja o teh pralnih ;)

Neposredna povezava do sporočila: 2897
11.8.2007 23:05:37   
naraščaj
scubadiver, jaz jih bom uporabljala. Ker tole je zame že prevlka znanost. Mislim, da jih grem celo zdaj nekaj nabavt, ker jih ima špar v akciji. Pa ne da imam kaj prosti onim, sam tolk se nič ne spoznam na to in nobene tod okol ne poznam, ki bi to uporabljala. one za 1x so pa poznane skoraj vsem. Še itak morš včasih na začetku široko povijat (odvisno kak je s kolki) in se bomo naprale plenic. Tok švoh pa tut ne morjo bit za otroško kožo, če ne pa ne bi bile tok prodajne. Pa nočko vsem

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

Neposredna povezava do sporočila: 2898
11.8.2007 23:10:58   
scubadiver
moj nečak je star leto in pol, skos v teh plenicah za enkratno uporabo, pa ni imel nikoli vnete ritke... tako da mislim da ni tako hudo. men so tele tud prehuda znanost moram priznati.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2899
11.8.2007 23:23:38   
Alina_alin
Scubadiver, tudi mi bomo uporabljali plenice za 1kratno uporabo. Pri ta prvem user posted image smo tudi in nikoli ni bilo nič narobe, nikoli vneta ritka. Izjemoma  enkrat pri 1,5 letu, ko je v varstvu  spala pokakana - zakar pa ni kriva plenica za 1kratno uporabo. Poznam tudi primer, ko so niso imeli plenic za 1kratno uporabo (ne vem sicer katere), pa je bila ritka skozi vneta. Tak da...
Takrat sem za novorojenko imela Pampers new born. Vem, da so bile kar cenovno med dražjimi, ampak so se super obnesle. Moram prečekirat ali še obstajajo.
Ja, za v Avstrijo pa si predstavljam, da so bile kolone... pa pojdita drugič, po možnosti med tednom. Od kod pa si, če ni skrivnost?

Neposredna povezava do sporočila: 2900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Priznanje očetovstva: kdaj je to potrebno ...
Neporočeni pari, ki pričakujete otroka v skupni zvezi, morate pred ali po porodu urediti tudi priznanje očetovstva za sv...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

partnerstvo in dojenček
Katka123 RR

sta se po prihodu novorojenčka zbližala z partnerjem?

DA, vse je kot mora biti (67%)

Ne, nastajajo problemi (33%)

Število vseh glasov: 15

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!