Encijan
|
Da še malo poročam glede naših prvih poskusov GH in neprebavljenega korenčka v plenički - včeraj smo imeli pavzo in smo papali le na zizi (no ja, Špela je), pa palični mešalik smo nabavili. Ker ni bilo ne vem kake izbire, hotela sem namreč vsaj 600W, smo vzeli kar Braunovega v kompletu s posodo, sekljalnikom in metlico za stepanje. Zraven smo gratis dobili še ponvico, lahko pa bi cel komplet posode s steklenimi pokrovkami - za isto ceno, samo kaj ko jo imava doma že 2 kompleta... Pa da ne zaidem čisto s teme... Predvčerašnjim je Špela še enkrat kakala skoraj samo korenček, včeraj sploh ni kakala, danes pa je do 10-ih kakala že 2-krat in sicer enkrat običajen kakec s ful korenja, drugič pa je bilo korenčka že čisto malo. Sem se malo zamislila, koliko korenja je morala pojesti, jaz sem mislila, da je šlo vsaj pol mimo, pa je izgleda kar precej pojedla. Tako da sem zdaj spremenila taktiko in ji prej odmerila tisto žličko korenčka in pol in šele nato sva se lotili papice. Je pa res, da bi še kar jedla, sem ji potem morala zelo hitro še mlekca sevirati, da ni bilo joka. Res je bila že malo utrujena, pa precej lačna (če se pa korenje toliko časa kuha)! Je pa čisto druga pesem tale spasiran korenček. Danes sva torej kljub vsemu še na korenčku (sploh ne vem, zakaj sem se ravno za korenček tako navdušila), jutri bo tudi še, če bo le v plenički vse OK, potem pa bova res poskusili še z jabolki in bučko, pa kombinacijo jabolko s korenčkom, samo najprej vsako stvar posebej. A ste se ve držale tega postopnega povečevanja obroka, a ste se ravnale po otrokovem teku? Meni se pol čajne žličke zdi tako malo, nekje sem pa celo prebrala, da je prvič treba dati samo pol kavne žličke nove jedi. Najbrž je zaradi ugotavljanja morebitnih alergij tako res najbolje. Moram bolj to upoštevati kot pa Špelina odprta usta... Pa tudi čas uvajanja nove jedi se razlikuje, nekje piše 3 dni, drugje pravijo, da eno novo živilo na teden... V glavnem, s korenčkom ne bova šli do polne porcije (sicer niti ne vem, koliko to je), ker pravite da zapira, porcije z jabolčkom in bučko pa bomo res morda postopoma povečevali, tako da bo res lahko trajalo en teden do malo bolj spodobne porcije. Ma, sem smotana, si moram vzeti čas in prebrati čveke za nazaj, ker ste sigurno že ful pisale na to temo. Ne zamerite mi preveč, OK? Glede okulista, ki smo ga imeli tik pred morjem, moram še napisati - smo šli zaradi ponavljajočih se vnetij že od rojstva, pa na čiščenje kanala ne bomo šli, ker je O. rekel, da je Š. še ful drobčkana za tak postopek (res se zadnje čase bolj malo redi in le v višino dobiva) in ker večjih težav ni, naj le skrbimo za redno higieno (umivanje s prekuhano vodo ali fiziološko) in masažo kanala 2xna dan. V primeru večjih težav moramo pa nazaj. LeINA, a vi ste šli potem na poseg? Kako je bilo? Je sedaj OK? Zdaj moram pa poštudirat, katero pecivo naj spečem za pevski zbor, da se jim zahvaliva, ker so nam na krstu tako lepo prepevali. Nekaj sočnega bo, kake rezine najbrž... Encijan
|