|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porodniška- katastrofa....
12.3.2007 13:55:48   
TheAngel
Prej si napisala da "GNILA država pobere mesečno več kot 100.000,00 SIT " Sedaj pa piše da ti 100.000 na mesec ostane?
Mogoče jaz narobe vidim.

Pa ti veš da imava midve (in vsi ostali) obe ne glede na višino bruto 22,1% prispevke? Pa ker pač ti dobiš višji bruto pride višji znesek prispevkov?

Če delaš 8 ur si manj z otrokom dobiš več denarja, če delaš 6 ur si več z otrokom dobiš manj denarja. 1+1 = 2

_____________________________

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Porodniška- katastrofa....
12.3.2007 13:58:56   
tinaaja
Bambi, malo te zraven vse jeze se hormoni dajejo.

Ves, nisi edina, ki si je sama placevala studij, jaz tud, nisi edina, ki bos zapadla v  visje davcne razrede, jaz tud, nisi edina, ki bos placevala najvisjo ceno vrtca, jaz tud.. Ker imam dobro placo, je to pac logicna posledica.

Tud ce drzava ne bi kupila oklepnikov, to ne bi spremenilo dejstva, da ti pac ne bos imela porodniske osnovane na 8 urah dela, ce si delala 6 ur. Ker to je skregano z logiko..

In na sreco imamo razlicna mnenja, saj le to lahko pripelje, do kaksnih sprememb.

Morda tebe tvoje nezadovoljstvo kdaj pripelje do tega, da bos gnilo drzavo zamenjala za tisto, kjer teceta samo med in mleko. Pa srecno pot.

Over and out! user posted image user posted image


(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Porodniška- katastrofa....
12.3.2007 14:03:02   
bambi
Oooo, bravo, user posted image user posted image user posted image  sem resnično na tem, da odidem drugam, pa ne kjer tečeta med in mleko, ampak tja, kjer dobim toliko kot zaslužim..... Hvala bogu smo v EU user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Porodniška- katastrofa....
12.3.2007 14:21:21   
srki
Potem pa srečno, bambi in upam, da  se nam boš o tam, kamor boš šla, kaj oglasila in nam povedala, kako je tam.....



(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Porodniška- katastrofa....
12.3.2007 16:15:34   
Tia27
Bambi mislim da si zamešala zdaj jabolka in hruške, jaz bi te samo opomnila nekaj, ti se buniš za porodniško, samo nekaj ti lahko rečem kaj pa invalidni otroci,ki jim država ne more zagotoviti invalidskih vozičkov?A imaš kaj za to dodati?

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Porodniška- katastrofa....
12.3.2007 18:00:13   
TheAngel
To pa je ločena tema ja. Pa tisti malčki, ki slabo vidijo te bralne povečevalne naprave za računalnik pa tako drage. To pa je grozno ja - zdravstvo.

Tu pa tudi mene tlak dvigne.

Pri porodniški po 6 urnem delavniku mi pa ne.

_____________________________

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Porodniška- katastrofa....
12.3.2007 20:37:11   
tajtaja
Ej, babe, ženska se je mislila samo malo potožit, vi pa ste jo napadle, kot da je pol Slovenije zabarantala!!!user posted image
Včasih ene informacije kar grejo mimo, pa je potem večji šok. Nismo vsi popolni in če je njo to presenetilo, je ni treba kar poteptati.
S pravicami pa je tako, da manj misliš na njih, boljše ti je.
Vsega res ne moremo imeti, zato je včasih potrebno sklepat kompromise, take ali drugačne.
Pa verjemi, da boste tiudi z manjšo porodniško preživeli, pa še radi se boste imeli enako ali bolj, in vse bo še dobro.


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Porodniška- katastrofa....
12.3.2007 20:44:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bambi

No, če smo že pri primerjavi s evropskimi državami


Vidim, da si dobro informirana.

Povej mi prosim, katera država plača 100% porodniško (in letni regres) za obdobje enega leta. Grem tja iskat službo, preden si omislim še kakšno dete.

Vnaprej hvala za informacije user posted image

(odgovor članu bambi)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Porodniška- katastrofa....
12.3.2007 20:45:49   
SaaS
Pa saj konec koncev bo pa porodniška potem še celo večja, kot plača za teh 6 ur, ki jo dobiš zdaj. +tistih 20jurjev, ki si jih naračunala.
Torej če zdaj ni problema (verjetno ga ni, saj si se odločila za tak delavnik), zakaj bo pa potem?

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Porodniška- katastrofa....
12.3.2007 21:18:53   
Anonimen
No, drage moje, kaj pa pravite na moj primer? Po 105 dneh porodniške sem šla delat za pol delovnega časa (ni bilo trt mrt - nihče se ni prijavil na moje delovno mesto in sem lepo morala nazaj). Po tem sva si z možem delila tiste ure za nego in varstvo na pol-pol. Imela sem kaoda 2 delodajalca (CSD in mojo službo), enako mož. Dobiva prvi prihodek (1/2 plače in 1/2 porodniške), jaz ugotovim, da dobivava prevečuser posted image  - jah, CSD nama ni določil glavnega delodajalca, oba sva imela dva mala brutoja in to je naneslo pač razliko. Klicari moja računovodkinja najprej k nam na CSD - oni - naj napišeta prošnjo, da se določi glavni delodajalec. Mi pišemo, CSD nič, naslednja 2 meseca spet - previsoka porodniška. Kličem v Ljubljano. Oni morajo to preveriti v centralnem računalniku - naj pošljem pisno. Pošljem psino za izpis podatkov... Čakam - po 2 mesecih odgovor, ki sem ga že tako ali tako vedela. V službi nama več niso mogli trgati, šli so na ful. Prosimo na CSD, ker je porodniška še vedno previsoka. Oni nič. Mine tistih 10 mesecev v nategovanju, kdo lahko kaj naredi, vendar očitno nihče ne more, ker sva vnešena v centralni računalnik... greva nazaj v službo in dobiva na koncu darilo - plačati dohodnino skupaj 500.000,00.

In zakaj? zaradi okornosti našega sistema.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Porodniška- katastrofa....
13.3.2007 6:52:10   
Dashenka
A veš kaj, usajaš se čisto po nepotrebnem.
Slovenija, ne da je ena najbolj socialnih držav, pač pa najbolj socialna država na področju porodniških dopustov in ostalih ugodnosti.

  • Nikjer v Evropi ne poznajo 100% plačanega porodniškega dopusta, ki traja 12m. (No ja, za tiste, ki imamo visoke plače, ta sicer ni bil 100%, ker s plačami presegamo 2,5x povrprečno SLO plačo. To je sicer po eni strani svinjarija, po drugi strani, pa ne moreš reč, da ti ni socialno)
  • V nobeni EU državi niamo očetje nimajo možnosti koristiti 260 dni dopusta za nego otroka. (spet 100% plačanega, razen istih z visokimi plačami)
  • V nobeni EU državi ti država ne financira pripsevkov za ure skrajšanega delovnega časa  - torej te, za katere se razburjaš, da ti jih plačuje - in to premalouser posted image user posted image user posted image !
  • In zdaj, po vseh ugodnostih, ki si jih izkoritila, zahevaš enako porodniško, kot bi jo imela, če bi hodila normalno v službo za 8ur - tako kot večinauser posted image

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Porodniška- katastrofa....
13.3.2007 8:25:15   
bambi
No, punce drage moje, zdaj ste pa ve malo zamešale stvari.... po eni strani hvalite našo "socialno državo", po drugi strani pa ste zgrožene ker za invalidne otroke ni invalidskih vozičkov, ker za slepe ni pripomočkov user posted image user posted image user posted image ??? Zdaj pa jaz vas ne razumem???? A je že katera bila s svojim otrokom pri nas v bolnišnici???? A je katera že bila z otokom v bolnišnici v tujini???? NO, jaz sem bila oboje in vem zakaj imam takošno mnenje glede našega zdravstva in sociale..... Plačujem zdravstveno zavarovanje, grem v tujino, otrok zboli, tam seveda ni možnosti, da bi otroka moral pustiti samega v bolnišnici, tako kot pri nas, ampak starš mora biti zraven....no, in potem mi naša država pošlje račun za storitve, ker sem bila z otrokom v bolnici..... pridem s SLO, grem z ta malo v bolnico, spim sede na stolu, moram vzeti dopust  za to, ker ne dobim bolniške, saj se pri nas daje bolniška samo za nego in varstvo otroka, v bolnici pa ima otrok nego in varstvo...... Pa je kdo že videl kakšno varstvo imajo otroci pri nas v bolnišnicah???? No, tudi to sem jaz videla, otroka ki joče je je nemiren, zavežejo za posteljico, tako da od onemoglosti potem po 1 uri kričanja zaspi...... IN TO JE SOCIALNA DRŽAVA?????? NE vem no, očitno ste skoraj vse zadovoljne z razmerami pri nas, tudi jaz sem nekaj časa bila, dokler nisem na lastni koži občutila nesramnosti naše države in želim vam vsem skupaj, da tega ne boste nikoli doživele user posted image user posted image user posted image user posted image  NO, sedaj smo že pri drugi temi.....

_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Porodniška- katastrofa....
13.3.2007 17:52:10   
zalbi
Jst se pa poplnoma strinjam z bambi.

Tiste, ki imate dobre plače, dobre službe kaj se oglašate, vam verjetno res ni hudga. Od vsega pa me je najbolj zbodlo, ko je ena od vas napisala, kaj se odločamo za otroke če nimamo denarja. Jaz ravno končujem drugo fakulteto, eno diplomo že imam. Če bi se ravnala po neki merilih, bi sedaj končala še ta drugi faks, se zaposlila, seveda najprej pripravništvo, potem verjetno za določen čas še eno leto, pa morda še podaljšanja pogodbe in potem enkrat bi dobila za nedoločen čas... torej po mojih iizračunih bi otroka lahko imala nekje pri 31 ali morda 32, pa če mi takoj ne bi uspelo zanosot, pa še malo kasneje... HALO.
Naša država ni nič socialna, ko ste že omenjale druge evropske države, ja res imajo krajšo pordniško, ampak dejte pogledat raje kakšne otroške dodatke imajo, kakšen je znesek za otroka ob rojstvu, pa primerjajte. Ja res je, pri nas si lahko dlje z otrokom, ampak finance so pa nikakršne.

Ne napadam vas, ampak ni vse tko črno v tujini, kot vi pišete. Bambi jaz te razumeme, ker tudi samam bom imela zelo majhno porodniško, pa bom že kako, ampak se pa veselim, ker bom mlada mami!


_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Porodniška- katastrofa....
13.3.2007 21:23:23   
Dashenka
To, kar zdaj pišeš nima nobene zveze s prvim postom, ko se razburjaš nad,po tvojem mnenju, krivičnim izračunom porodniške.

Ker ne prinašam države naokoli in plačujem prispevke in davke (za povrh jih od bruto-buta še delodajalec v skoraj enakem znesku) od dejanskega bruto zaslužka, vsak mesec vplačam v državno zdravstveno blagajno toliko denarja, da bi se mi morali ob vsakem, sicer zelo redkem obisku zdravnika vsi ritensko umikat in klanjat, da sem blagovolila izbrati njihovo ustanovo.

Še danes se mi zdi krivočno, pravzaprav me po tihem še vedno grabi bes ob misli, da so mi pred dvema letoma "vzeli" kar precejšen kupček denarja, ko so mi  "zablokirali" nadomestilo za nego otroka na slabih 400.000 SIT.

Ker se strinjam s konceptom socialne države (beri pretakanjem denarja od tistih, ki imajo več tistim, ki imajo manj), vse to razumem in se celo do neke stopnje strinjam.

Se mi pa vsakič postavijo kocine pokonci, ko preberem ali slišim "šimfanje" čez našo socialno državo, ter primerjave kako je drugod boljše.


< Sporočilo je popravil Dashenka -- 13.3.2007 21:31:24 >

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?