|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kje stanovati?
15.3.2007 21:19:42   
baguSka
kadar ne gre na trening ima družbo doma na igrišču (z otroci iz naselja) ali pa uživa v brezdelju v svoji sobi (igra PC, gleda TV,...) ali pa se uči


matr mas bizi tamalga... ta pa je hiperaktivc user posted image  skoz dogaja

in vids, tega je mene strah, ker 30 km je vseen kr dost in 2x, bognedej 3x na dan to relacijo prevozt je pa kr mau velik.. a ni? no, vsaj men je.. ze zdej ko sva sama.. no, ce bi potem za otroke se okol vozila pojma nimam, verjetno bi mogla, ne!? ampak ze sama se ne prijavljam na nobene popoldanske oz vecerne druzabnosti, ker si enostavno ne da popoldne se 1x v LJ.. isto je z mojim..

in tvoj ima druzbo iz naselja.. nas je nebi imel.. lahko bi kvecjem uzival ob druzbi veveric, polhov, srcnic, ptickov, jezkov.. ob gledanju TV ali igranju PC-ja.. pa tudi ucil bi se lahko ja.. igrala z njim bi se pa lahko samo midva!?

seveda ti javim, ce se bo prodajala..user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Kje stanovati?
15.3.2007 21:47:35   
Annny
Baguska,

ali je hiša oz. stanovanje vajina last ali je last žlahte?

Če je vajina last, lahko prodasta in kupita kaj primernejšega.

Če ni vajina last, bi se pa jaz bala vlagati denar v nekaj tujega (če npr. ne bi imela garancije, da bo nekoč moje)...se pravi, naj bo lastništvo nedvoumno, da ne bosta 'potegnila ta kratko' user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Kje stanovati?
15.3.2007 21:50:58   
baguSka
Seveda Annny. To je itak prvi pogoj. Prodajala pa nekako nebi. Vsaj zaenkrat se ne. Ker sta nama obe lokaciji vsec. Le odlocit se ne moreva.user posted image

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Kje stanovati?
15.3.2007 21:56:31   
Annny
Aha, potem je pa itak vse superuser posted image
In imata možnost izbire, to je najbolj pomembno!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Kje stanovati?
15.3.2007 21:58:05   
baguSka
In imata možnost izbire, to je najbolj pomembno!


Ja seveda. Ampak pri nama je nastopil trenutek odlocitve in se ne moreva nikakor odlocit. Gre se namrec zato, da bi se rada ustalila in si zrihtala vsaj eno stanovanje, pa ne veva kje. V mestu ali na dezeli??

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Kje stanovati?
15.3.2007 22:00:02   
baguSka
Aja Jana. A te mogoce zanima hisa v Rozni dolini v LJ!? Bolj natancno pod Roznikom??

Ampak bi mogla zivet v isti hisi z mojim bratom, z babico in zeno pokojnega strica z otroci.user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Kje stanovati?
15.3.2007 22:11:26   
iva01
jst bi izbrala variantoB, celo življenje živim v vasi v kateri so izključno stanovanjske hiše in eo par kmetij, vsega skupaj 10 družin, do mesta imamo 4 km, ni nobenega organiziranega avtobusa razen šolskega ki zjutraj otroke pobira po vaseh in jih odpelje do šole in potem domov.
Meni se to sploh ne zdi nič takega, ker so nas starši zjutraj v vrtec peljali ko so šli oni v službo potem pa je samo stavr dogovora, za vse izvenšolske dejavnosti ipd.
Celo srednjo šolo in večino faksa sem živela v Lj, ej za noben dnar me več nihče ne spravi živet  v tako veliko mesto, ta gužva, galama, ni šans.
Ravno zato sma se midva z partnerjem odločila das začneva gradit hišo na deželi, če bi imela jaz takšno izbero niti razmišljala nebi, sicer pa 30 km ven iz LJ (če sem prav razumela) sploh ni nobena razdalja, mogoiče se za tiste ki celo življenje živijo v mestu to zdi velik ker ni šola trgovina in pošta pod blokom, men se to sploh ne zdi neka grozna razdalja sej če se iz enga konca Lj pelješ na drug porabiš skor enako časa kot da bi prevozila 30 km na podeželje

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Kje stanovati?
15.3.2007 22:15:17   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Uf ta je pa mal huda. Kaj pa če bi to hiško uporabljal kot vikend? Da si zrihtate stanovanje v lj. čez vikende pa hodite na deželo.


No o tej opciji pac razmisljava. Ampak potem bi rabila tok denarja, da lahko oboje vzdrzujeva. In med tednom bi pac 'mogli' bit v LJ v hisi 1. To je torej isto, kot da ziviva v hisi 1., med vikendi pa uporabljava hiso 2. Ampak to pac pomeni, da v hisi 1. ne bomo sami, ampak si jo bomo delili z drugimi. Res da ne stanovanja, ampak hiso in vrt. V hisi 2.pa bi bili sami zase.


Nisem vsega brala, mogoče je že padel predlog...kaj pa možnost, da prodata hiško B in si ustvariata varianto C?

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Kje stanovati?
15.3.2007 22:15:52   
baguSka
men se to sploh ne zdi neka grozna razdalja sej če se iz enga konca Lj pelješ na drug porabiš skor enako časa kot da bi prevozila 30 km na podeželje


ja s temle se kar strinjam.. ker iz hise A do mojga sihta porabim 15 po obvoznici.. pa je prazna.. da ne govorim kolk porabim za nazaj domov.. sem prej pri hisi B.. user posted image , ki je 30 km iz LJ.. to sploh ni dilema!! naju bolj muci to, da tam otrok nebi imel nobene druzbe.. briga me za posto in trgovino.. to gres itak pred ali po sihtu..

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Kje stanovati?
15.3.2007 22:17:58   
baguSka
Nisem vsega brala, mogoče je že padel predlog...kaj pa možnost, da prodata hiško B in si ustvariata varianto C?


Ja seveda. Tud o tej opciji sva debatirala. Ampak trenuto je se nebi izbrala. Ravno zato, ker sta ti dve lokaciji u bistvu zelo lepo lepi, vendar odlocit se ne moreva, dokler ne zveva cimvec plusov in minusov.. Mogoce se kaksnega takega, za katerega midva niti ne veva. Zato sem tud odprla to temo.user posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Kje stanovati?
15.3.2007 22:20:40   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Aja Jana. A te mogoce zanima hisa v Rozni dolini v LJ!? Bolj natancno pod Roznikom?? Ja.

Ampak bi mogla zivet v isti hisi z mojim bratom, z babico in zeno pokojnega strica z otroci.user posted image   Ne, hvala.

Se bolj nagibam k uni 30km...  a imaš kej viška zemlje okrog? Boš imela sosede! user posted image
 

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Kje stanovati?
15.3.2007 22:32:01   
muki1
No, potem pa tako. Mi živimo na vasi. Jaz sem imela ful vrstnikov in nas je iz naše vasi hodilo v razred enih 7 komadov. Moja sestra pa je bila edina, ni imela nobenega vrstnika.
Jaz sem se v šoli družila z eno punco iz vasi, ki je v bistvu še sedaj moja najboljša prijateljica, ampak sva tudi na vasi bili zelo oddaljeni, tak da sva se družili le med šolo in ko sva se hoteli družit po pouku, so naju starši vedno furali z avti, pozneje smo se obiskovali z mopedi ali kolesi user posted image . Tu okrog imam pa na dosegu roke tri vrstnike in nismo nikoli našli skupnega jezika. Ne pri treh letih, ne pri trinajstih in ne pri 30, kot jih imamo zdaj. Tako, da tudi če družba obstaja, še ne pomeni, da je dobra user posted image .
Sestra pa je tudi brez vrstnikov vedno imela veliko prijateljic in jih ima še zdaj. Nikoli ni imela občutka osamljenosti.

Ko sva bili v puberteti in se je začelo nočno življenje, pa je bil problem v tem, da smo na vasi, saj se je vedno vedno ampak res vedno nekdo moral ubadati s prevozi. Najprej so bili to starši, potem pa smo se morali znajti sami, pa je tudi šlo.....

Če boš že kdaj ustvarila malega Bagusa ali Bagusko user posted image , sem prepričana, da bo dovolj iznajdljiv, da mu oddaljenost ne bo predstavljala ovire.



_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Kje stanovati?
16.3.2007 0:41:09   
Annny
A veš, Baguska, da 30 km ni ne vem kakšna razdalja...če gledaš vse pluse, ki jih prinaša podeželje (za nas, ki smo podeželja vajeniuser posted image  )
Po drugi strani pa...mi smo zaenkrat še na podeželju in naša tamala nima neke družbe...zato greva vsak dan 2 km daleč do igrišča, kjer so otroci ali na obisk...drugače se mi zdi kar žalostno, če je otrok precej sam, pa ima rad družbo vrstnikov.
Torej, mi smo nedolgo nazaj še kupovali parcelo..in vsaka po mojem mnenju res lepa parcela stoji na samem..pa smo spet na istem. Na srečo smo lastniki še ene hiše, ki trenutno stoji prazna in je na fajn lokaciji v naselju (trgovina, šola in vse ostalo je zelo blizu), v okolici je veliko mladih družin..tako da bomo verjetno rušili in na novo gradili..
Ampak pri nas je tako, da bomo v novi hiši sami...recimo s sorodniki jaz osebno ne bi mogla bit, ker imam pač rada svoj mir in mir svoje družine...če si pa z žlahto, se pa zmeraj najdejo kakšna 'nasprotja interesov' user posted image

V glavnem , Bagi, res me veseli, da sta vse tako lepo zrihtala!!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Kje stanovati?
16.3.2007 6:28:36   
Anonimen
Jaz bi tut rekla za varjatno B..Tak kot je rekla ena, lahko gola tekaš po stanovanju, pa te nihč ne vidi user posted image



(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Kje stanovati?
16.3.2007 7:44:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka


1. Hisa sredi centra mesta z obdanim zelenjem.
in
2. Hisa cca 30 km ven iz mesta z obdanim zelenjem.



Preprosto...

Jst na primer.. k sem itak dvojcek.. pa mam rad 2 stanovanja, 2 avta, 2 otroka, 2 zenski.. user posted image user posted image ... bi izbral oboje.. user posted image  

V centru za cez teden..

Ven iz centra pa za cez vikend.. in taksne frai dni..

Se kaksen problem? user posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Kje stanovati?
16.3.2007 8:07:00   
Marogica
Varianta A: pa da mi podariš, ne bi nikoli stanovala s sorodniki, ker nikoli ne veš, do česa lahko pride. Poznamo primere, ko so si naprej metali, kdo bo kosil/sneg kidal (mladi nimajo časa, stari so betežni),  različni načini življenja, kljub ločenim stanovanjem....in kdoe ve kaj še. Zaradi ljubega miru in "neodvisnosti"-ne. Pa če je 10x v Rožni dolini.
Varianta B: Je lahko zelo idilčna predstava, vendar samo predstava, ker če je infrastruktura kar precej oddaljena(zdravstveni dom, vrtci, šole, večje trgovine...), je lahko to sčasoma tečno. VEdno se vsesti v avto in se peljati po liter mlekauser posted image Ko bosta imela otroka- za vsako dejavnost ga nekam peljati in ker je daleč, se ti ne izplača domov-torej ga čakaš v mestu. In ti grejo 3 ure, za eno samo uro interesne dejavnosti. Kdaj se bo pa kuhalo, pralo, uživalo na vrtu?? Ta idila je lahko kaj hitro nočna mora.
Varianta C-kupiti hiško bljižje LJ in živeti sam-pa če je samo 100m2 velika. Če bi bila možna ta opcija, bi jaz tole izbrala.

Ja, izbira je tvoja-upam, da bosta našla "pravo" rešitev.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Kje stanovati?
16.3.2007 9:26:24   
ElaM
Baguska, se enkrat jaz o tem kar se družbe tiče. Se strinjam s Muki, je bila pri meni podobna situacija, kot pri njeni sestri. Nikoli mi ni manjkalo družbe, čeprav nisem imela sovrstnikov v vasi, razen ene punce, ki pa se je pri 10-ih odselila. Večkrat sem prespala pri prijateljici iz drugega kraja, ali pa ona pri meni. To je bilo kar doživetje.
Potem v SŠ, ko smo začeli hoditi zvečer ven, me je oče peljal in ob določeni uri prišel iska, to je bilo tam pri 15-ih, 16-ih. Potem pa ni bilo več problema, saj tam pri 17-ih pa kandidatov za prevoz itak ne manjka.user posted image
Je pa res, da če hočeš otroku, omogočiti interesne dejavnosti, da moraš popoldneve biti taksist. Sicer je pa tako, da verjetno tudi v mestu, če ni šola ravno pred nosom ne hodijo sami, ampak jih verjetno vozijo starši.


_____________________________

:)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Kje stanovati?
16.3.2007 9:53:00   
piščanc
mi smo preizkusili že veliko stanovanjskih variant pa ti predlagam, da če imate sedaj kolikor toliko normalne odnose si uredita stanovanje v lj, B varianto pa uporabljajta za vikend. ne veš kako težko je biti stran od civilizacije, ko imaš otroka. pa službo. če bi bil zraven B hiše še šola in vrtec je OK. tako boste pa trpeli.

če živiš v kompaniji z drugimi pa je fino imeti en prostor, kamor greš hladit živce. in tako lahko to super funcionira. Hiša v lj in vikend na B. tako tudi hiše B ni potrebno ornk prenavljati.

če pa nista nomada je pa idealno, da prodate B in kupita C

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Kje stanovati?
16.3.2007 10:12:06   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka


1. Hisa sredi centra mesta z obdanim zelenjem.
in
2. Hisa cca 30 km ven iz mesta z obdanim zelenjem.



Preprosto...

Jst na primer.. k sem itak dvojcek.. pa mam rad 2 stanovanja, 2 avta, 2 otroka, 2 zenski.. user posted image user posted image ... bi izbral oboje.. user posted image  

V centru za cez teden..

Ven iz centra pa za cez vikend.. in taksne frai dni..

Se kaksen problem? user posted image



Niti ne. Razen tega, da bi rabila se nekoga, ki bi mi dajal dvojno placo.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Kje stanovati?
16.3.2007 10:20:36   
Anonimen
Aha.. to je torej problem.. ?! user posted image

Zakaj pa takoj ne poves.. bistvo problema.. ? user posted image user posted image  mi pa iscemo resitve za nekaj.. kar v resnici sploh ni problem.. user posted image


Ti povem se boljso resitev.. .

Obdriz A in B.. in kupis se C tem kjer zelis.. user posted image user posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Kje stanovati?
16.3.2007 10:23:07   
baguSka
Obdriz A in B.. in kupis se C tem kjer zelis..


user posted image user posted image user posted image  Se najboljsa resitev ja.. In potem bom jaz mela svojo hiso, moj moz drugi, otroci pa tretjo... Sploh ni svoh ideja!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Kje stanovati?
16.3.2007 10:29:57   
Anonimen
In kako se tega nisi mogla sama spomnit? user posted image

pa tko simpl je.. user posted image user posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Kje stanovati?
16.3.2007 10:42:22   
baguSka
pa tko simpl je..


k pasulj...user posted image  ampak potem moram najdt se ene par suznjev, da mi bojo vse to pedenal... ene par vrtnarjev, pa ene par hisnih pomocnic, pa ene par taksistov... ja, sej res, kako da se tega nism ze prej spomnla user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Kje stanovati?
16.3.2007 10:51:04   
Anonimen
Ja.. pol bi rabla se ene dve al pa 3 dodatne place..

MA nc.. pust te moznosti.. :)))

Jst bi na tvojem mestu.. res mel obe.. eno za vikend.. eno za cez teden.. Sej verjeten so obe opremljene za silo.. tko da eno si lahk zdej uredita.. tko kot hocta.. z MOZEM.. :)) Si napisala z mozem.. a je ze moz? :)) Pa sej se fantovscine ni blo.. :))) user posted image  user posted image user posted image

Nooo drugo.. pa pol kasnej zrihtata pa bo...

Zakaj ti to ni ok?

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Kje stanovati?
16.3.2007 11:07:16   
baguSka
Zakaj ti to ni ok?


Ker si zelim imet svoj domek. Cisto svoj. In tistga v uber napedenanga.. Tacga, da bom prsla domov in se bom super pocutla.. Da bo cisto po mojem oz najinem okusu. Da bova doma uzivala v vsakem trenutku, ki bo samo najin.. Oz nas seveda, ko bojo enkrat otroci.. In resnicno me mal mori, da bi si rihtala stanovanje v LJ, ker vem da ne bomo povsem sami v hisi.. Po drugi strani mi pa pase bit v LJ, ker u bistvu sploh nimas obcutka, da si v LJ. In ker imas kljub temu, da zivis v gozdu, vse na dosegu roke.. 1,2,3.. U bistvu je isto sredi narave, kljub temu, da je v centru mesta.. Pa me vseeno mori to, da ne bo hiska cisto najina.
Torej: edina prednost hiske B mi je ta, da bi resnicno imela celo hisko zase. Kar mi zelo odtehta vse ostalo. Nisem pa cisto prepricana..user posted image  Joj joj. Kdo bi si mislu, da se moram s tem ukvarjat... medtem ko drugi nimajo niti kje zivet... In to ni niti priblizno tko, kot je nekdo napisu, da tudi v bloku ne zivis sam. Tam je cisto drugace. Veliko manj stroskov je in v bloku ne zivis s familjo.. seveda so druge tezave, ki pa se sploh ne dajo primerjat s tezavami s hiso. Vem, ker imam izkusnje. Vsaka stvar ima seveda svoje prednosti in slabosti. Jaz sem presrecna da lahko izbiram. Ampak odlocitev je kljub temu zelo tezka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?