|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
18.4.2007 10:39:25   
bojana1
Lep pozdrav mamice!

Včeraj je bila pri nas babica,smo se prvič kopali.Je naš Luka user posted image ,mu ni glih pasalo ,ker smo ga zbudileuser posted image .Drugače sma že težka čez 3.900 ,tako da teža lepo napredujeuser posted image .Dobil je tudi glivice v ustihuser posted image ,uporabljama gel Daktarin, ki je zelo sladek.Danes je že veliko boljše in jih že skoraj ni.
JOJ zvečer pa je bil user posted image .Krči so ga matrali skoraj dve uri.Nama je blo z user posted image  res hudo.Sma probala z kapljicami,z čaju z, z tolaženjem, z cartanjem,...pa nič.
Kk je hudo ,ko nič ne moreš.
Danes imama pregled zaradi zlatence,me je kr mal strah.Pa še neki;men je babica rekla,da nebi smela tako dolgo krvaveti.Namreč moja krvavitev je še vedno zelo rdeča in še kar močnauser posted image .Kako je pa pri vas?

LONIB-sem pogladala sliko od vaše Zale-je tok luštnauser posted image ,pa velika je že!
No tudi druge se bomo potrudile pa dodale slikeuser posted image .
No ,uživajte pa se slišimo!

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
18.4.2007 10:55:07   
gaja*
Dobro jutro user posted image user posted image user posted image
Pa naj se tukaj oglasim za trenutek, itak tako težko pridem do računanika, da je kar joj. Nam kar dogaja user posted image user posted image
Za nami je svetla noč. Gaja je prebedela celo noč ali pa bila na ziziuser posted image Na vsako uro sva bili priklopljeni in jaz zgledam zdaj kot zombiuser posted image user posted image Kriza user posted image . jaz pa zdaj tudi ne morem spat...
Komaj sva jo položila v zibko, se že nekaj oglaša.
Nasploh smo dobro, Gaja še nima nekega svojega ritma. Včasih lahko prespi 3 ure in je lačna, spet drugič bi jedla vsako uro. Največ težav imamo s podiranjem kupčka, pa tudi nazaj zaspat je težko. Ponoči se nadojiva v trenutku, potem pa traja eno uro, da punca zaspi nazajuser posted image
Danes gremo nabavit novo banjico. Tako, navadno. Smo prej kupili tisto, ki ima na sredini tak stolček, pa bo zdaj boljša ona...
Evo, obiskiuser posted image Šiiiiibam

Lp, se še kaj javim


_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
18.4.2007 11:55:49   
cicmar
Pozdravljene mamice!

Najin Jakob je zaenkrat zelo, zelo priden fantek. Ponoči nimamo težav s spanjem user posted image . Zdaj že tri noči ni nič jokal. Običajno se podojiva okoli enajste ure, nato okloli tretje in potem tjetraj okoli sedme.
Tudi podnevi je zelo priden-nič ne joka...

Tudi Jakob je imel glivice na jezičku in sem mu ga mazala z Daktarin gelom, pa so po dveh dneh izginile.
Še vedno pa ima vnete očke, tako da še vedno nisva šla nič ven user posted image . Pa tako komaj čakam...
Danes je bila patronažna, smo mislile da ga bomo že kopale, pa mu še vedno ni odpadel popek.
Ima pa Jakob že več kot je imel porodno težo +80g user posted image user posted image user posted image .

Šibam, je ati prinesel Jakoba ker bova papcala...

LP

_____________________________

Najin piškotek Jakob se je rodil 8.4.2007

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
18.4.2007 14:06:30   
hariba
Ta dopoldan je bila najina Zoja kar naporna, zdaj pa spet lepo spi.  Je želel, da jo ujčkam. Tudi ona še nima svojega ritma, enkrat spi več podnevi drugič pa ponoči. Dojim jo pa nekako na 3 ure. Moja ima že zaceljen popek, sem jo zato že 3 kopala. Kopam jo pa v čebričku na stojalu, mi je boljši kot banjica s stolčkom. Ja tudi Zoja zmeraj ne podre kupčka. No včasih že itak med dojenjem zaspi. Takrat jo v posteljico položim na bok in založim. Glivice imajo pa skoraj vsi dojenčki kdaj do dveh let. Zoja jih še ni imela, a starejšim so se te aftre kar pogosto pojavljale v tem obdobju. Zlasti najstarejši je imel kar trdovratne in boleče. Je enkrat mogle iti celo v bolnico, ker je zaradi bolečin v ustih zavračal tekočino in je bil izsušen.
Bojana1 znajo bit user posted image  , poskusi mu dat kapljice pred dojenjem z dvema žlicem čaja. Zoji to pomaga. Pa poskusi se čim bolj izogibati kislim  in začinjenim jedem ter fižolu, svinjini in grahu.

(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
20.4.2007 10:39:22   
cicmar
Pozdravljene!

Smo pa bolj slabe čvekice-tako kot že prejuser posted image . Izgleda, da nimamo kakšnih posebnih problemov in nimamo o čem klepetatuser posted image
Ali pa vse cele dneve veselo vozičkate svoje pikiceuser posted image user posted image user posted image .
No, midva z Jakobom še nisva bila nič zunaj-zaradi vnetih očk. Danes se bomo prvič kopali, mu je včeraj odpadel popi. Tudi očke so danes v redu, tako da popoldne planiramo prvi sprehoduser posted image .

Me pa zanima, koliko ve oblečete svoje pikice za na sprehod?Je dovolj, če spodaj oblečem samo enojne bombažne hlačke, zgoraj pa bodi z dolgimi rokavi in še eno jopico čez? Pa seveda kapico in dobro pokriti z dekico...
Komaj čakam sprehod...
LP

_____________________________

Najin piškotek Jakob se je rodil 8.4.2007

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
20.4.2007 19:34:01   
gaja*
Cicmar, mi smo že en teden vsak dan zunaj. Komaj sem čakala, da se bo začelo vozičkanje, itak pa je zunaj skoraj tako toplo kot v hiši. Me je kar groza, da bi čepela v hiši, zunaj pa tak lep sonček... user posted image user posted image
Drugače pa ima Gaja oblečen bodi, pa še eno majčko/bodi čez, spodaj štumfke, čez pa hlače na naramnice (ali pa celega pajaca, brez drugega bodija). Potem pa jo samo lepo v dekico zavijem, pa smo pripravljeni na vozičkanje

Mi pa že par dni zelo slabo spimo. Čez dan imamo super ritem, na tri ure se sama zbudi in hoče jest. Tu pa tam imama še vmes kako malico...
Ponoči pa je neprestano pokonci in skoz bi rada zizouser posted image . Vsako urouser posted image   Ko se nadoji sploh ne more podret kupčka, pol pa traaaaaaaaja sto let preden zaspi. Seveda imam občutek, da zbudi pol naselja s svojim soliranjem... Upam, da bo danes kaj tišja noč, samo že zdaj bolj slabo kaže, saj mala že od petih spi....
Grem gledat, se že premika in stoka ...
LP


_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
22.4.2007 8:24:56   
hariba
Pa se spet jaz malo javljam. Se nam te dni ful dogaja dobro in slabo kakor pča je v življenju. Med drugim si je tamal pri nogometu zlomil prst na nogi in ima gibs. Zoja je pa po treh dneh spet noč v v večini prespala. Sem tudi jaz bolj spočita in boljše volje. Ob polnoči je jedla in ob pol petih. Zdaj pa tudi spi. Moj najsatrejši je bil najbolj grozen ponoči. Sračkal ga je do treh let, da se je prebujal. Jaz Zoji ne dam za vsako ponoči, ko se zbudi ali oglasi dojke. Če je od zadnjega dojenja preteklo majn kot  uro  in pol ure ne. Ker potem ima prepoln želodček in zato jo napenja in ne more spati. Tehta pa dovolj, zato ni sile, jo le malo pobožam.
Vzunaj pa smo tudi mi kar dosti. Včeraj smo imeli otvoritev žar sezone doma. Mala je spala  večinoma v vozičku, malo pa smo jo potem si podajali iz rok v roke. Se zelo rada carta. Jaz je nimam veliko oblečene. Pod plišastim pajackom nima žabic le tanek body s kratkimi rokavi in pokrita je bila s atnko dekico. Ja pa kapo ima na glavici in copatke na nogicah. Dojenčke ni treba bolj o0blačit kot nas, malo bolj le zato, samo ležijo še.  Tiste dneve, ko je bilo pa ppoldan zelo vroče sem jo odkrila in imela v tankem pajacu.
A ve še krvavite? Meni počsasi krvvitev pojenja, imam le še temno rjav izcedek.
Lepo preživite to nedeljo. Izkoristite sonček, ker je že dež napovedan.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
23.4.2007 10:56:16   
bojana1
Živio!
Na hitro se vam javljam.Danes ima naš Luka en mesecuser posted image user posted image user posted image .Joj smo že velikiuser posted image .
Našim user posted image krčkom ni pomagalo ničesar,niti kapljice,niti čaj,niti...Nakar mi je babica omenila pravilno dojenje in smo poskusili in je dosti boljše.Delala sem napako ker nisem podojila čisto do konca ene dojkeuser posted image ;je baje na koncu najbolj hranljivo mleko,od začetka pa takšno,da kr rado šraufa.Sedaj je včasih že ena dojka zadosti za obrok in počutje našegauser posted image  je dosti boljše, pa še najema seuser posted image .
Naša zlatenica še kr nagajauser posted image .Še dva tedna imava časa ,da se je znebiva,potem boma stara 6 tednov in je ne smeva več imeti.Smo veliko na zraku in svetlobi,upam, da bo pomagalo.
Moja krvavitev počasi pojenja.Upam ,da bo čimprej konec,mi gre že na živce.
Grem malo po netu za dopustuser posted image pogledat,da počasi že rezerviramouser posted image .
Kaj pa vi,greste kaj na dopust?
Zdej pa hitro Lukca nahranit ,pol pa na sončka.
Vam pa čimveč naspanih noči ,pa zdraveuser posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
23.4.2007 13:25:01   
gaja*
Pozdravljene user posted image
Midve z Gajo še vedno prebediva velik del noči. Vedno se dojiva tako, da mi popije celo dojko (ali pa jaz vsaj mislim, da mi jouser posted image ). Ah, jaz nisem več dovolj pametna za te zadeveuser posted image Se pa trudim user posted image
Zadnjič, ko mi je patronažna rekla, naj probam ne jest sira, se mi zdi, da je bilo malo boljši, čeprav zdaj je pa mala dobila take rdeče pikice po čelu, tak da sem zgleda spet kaj takega pojedla, ko ne bi smela... A se ve ful pazite pri hrani?? Jaz se ful, sploh ne vem, kaj naj še takega jem, da male ne bi matralo...
Največ težav imamo od osmih zvečer pa tja do polnoči, pa potem od štirih zjutraj naprej do poldneva... Zdaj npr. spi ko user posted image , jo že malo čakam, da user posted image , ker bo počasi lačna... Čez dan so vsi jezni, ker spi ko top in je ne morejo nosit po rokah... Pa Nikoli je ne vidijo, kak gor gleda... user posted image user posted image Sej jim rečem, naj pridejo ponoči ali pa zgodaj zjutraj, takrat je mala še posebej budna in gleeeeda na široko user posted image user posted image
Drugače pa smo vredu. Jaz sem zelo srečna, da imam deklico že pri sebi. Vsake tolko časa me prime, da sem čist adijo in še nekako ne morem dojet, da je vse, kar se dogaja, resuser posted image Res sem vesela, da je moja, da sem jaz njena in da jo imam taaako rada user posted image
Moja krvavitev že tudi počasi izginja. Nekaj dni sem bila že čisto brez, zdaj pa se mi že dva dni spet malo kaže. Pri meni ni bilo neke ful sile s krvavitvijo... Prvi teden sem samo tak normalno krvavela, zdaj pa imam že 10 dni samo rjav izcedek. Tudi jaz upam, da čisto neha user posted image
Z Gajo sva ravno danes šli po osebno izkaznico, tako da jo bova že kmalu dobiliuser posted image user posted image Komaj čakam, da bomo lahko šli kam malo dlje... Naši imajo prikolico v Novigradu, tak da bo letos prikolica aktualna. Mogoče že za prvega maja... Lahko bi šli malo pokukat (čeprav ne vemo, če bo naš ati imel kaj fraj, ker je bil zdaj z nama...)
Imejte se lepo, izkoristite sonček user posted image




_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
23.4.2007 13:42:20   
smotka lonib
Hoja!

Po dolgem času se spet jaz oglašam. Jest sem še vedno slabo počutimuser posted image . najbrž je to zaradi izgube krvi po porodu (900 ml). Ko so mi dajali tiste kapljice ergotyl sem pa sploh ful krvavela. Sem prej doma nehala krvaveti, pa spet krvavim in to že en teden. Mal me skrbi kok časa bo trajal. So mi rekli v LJ porodnišnici, da naj v primeru hude krvavitve ali temperature čez 38,5 pridem takoj nazaj.

Naša Zala pa je še kar pridna. Ponavadi se ponoči zbudi na 3-4 ure. So pa dnevi, ko hoče bit prklopljena na moje joške non stopuser posted image . Ima pa mal glivic, tok, da sem ji mal gela že dala. Se je ful oblizovalauser posted image . Me pa zadnje čase ful opazuje in posluša, ko jo ogovarjamuser posted image .

Cicmar!
Kar se tiče vnetih oči, pomaga, če jih poliješ s svojim mlekom, če dojiš. Baje to pomaga. To mi je pred leti povedala patronažna sestra.

Bojana1!
Zala je rekla, hvala za komplimentuser posted image user posted image . Je pa težka že 4350g. Ni čudno, ko pa je takšen požeruščekuser posted image .

zdejle grem pa na sonček z Zalo.

Lepo se imejte in uživajte v tem lepem sončnem dnevu!

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
23.4.2007 18:11:48   
hariba
Lonib kapljanje lastnega mleka v oči, pa odsvetujem. Se s tem le še več bakterij prenese v oči. Prvi sin je imel 5 mescev vnete, niso niti antibiotične kapljice pmagale, pa sem po navodilih ome kapnila mu svojega in sem bila kregana od pediatrinje. Upam, da bo stabo vse o,k. in ti ne bo treba več nazaj hodit.
Gaja naša Zoja je od 20h do polnoči tudi zelo živahna običajno, pa po četrti spet. pa ona nima dosti krčov, le očitno ima že sedaj noč za njo svojo moč in rada žura.
A veš, da ima moja tašča tudi stanovanje v Novi gradu in smo hoteli it za prvi maj sedaj pa ne vem, ker je tamali zlomil nogo in ima gibs kaj bi počeli tam. Rolanje in dolgi sprehodi odpadejo, kolesarjenje pa itak. Sicer bi se lahko srečali. A imate prikolico prav v Novi grad kampu ali v Maredi?
Joj alarm, moram it.

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
24.4.2007 6:29:45   
hariba
To noč je pa bila naša Zoja pridna. Je spala od pol dvanajstih pa skoraj do 6h. Zdaj pa jo imam za par trenutkov v ležalniku nasproti me. Me gleda.
Gaja včeraj ti nisem imela več časa anpisat, da je imel moj tamali rdeče pikice od jajc, ko sem jih ukinila so izginile. Pri Zojni nanje ni reakcij, saj kar dosti šmorna s čežano pojem. Poleg plačink, šmorna in kompotov pojem še ogromno ju, špinače, kuhanega krompirja...mi to že pri ušesih ven gleda.
si grem skuhat kavo. Želim vam lep dan.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
24.4.2007 10:15:54   
gaja*
Hariba, ko boste v Novigradu le sporoči user posted image .  Moji imajo prikolico v AC Sirena, to je poleg hotelov Laguna in Maestral... Za prvega maja nam slabo kaže, ker mora bit naš ati v službi user posted image Pol pa bomo sigurno čimprej izkoristili kak vikend, da šibnemo dol. Drugače pa imamo glavni dpoust rezerviran konec julija.
Gaja je danes kar pridno spala ponoči. Zaspali sva okoli pol dvanajstih, potem pa se je zbudila ob pol dveh,  pa čez eno uro še enkrat, potem pa sva spali do šestih in ob pol 8 je bila spet pokonci. Niti ni veliko jokala to noč user posted image Zdaj že spi slabi dve uri...
Pikasta je še vedno malo po obrazu. Najbolj se ji pike vidijo ko zajoče, ker postane rdeča v obraz, pa pike prav izstopijouser posted image Danes pride patronažna, jo bo ona pogledala, drugače pa imamo jutri že posvetovalnico. Sva kar hitro dobili datum, ker je bila moja pikica bolj lahka na začetku. Zdaj se že rediva, tako da tega straha nimam... Kaj sploh bojo delali jutri z mojo princesko na pregledu?
Kako se pa kaj ve počutite? Jaz sem kar vredu. Kot sem včeraj rekla, spet imam malo krvav izcedek, mleka tudi mislim, da imam dovolj, saj mala kar popije. Na trenutke mi mleko kar teče, ko je dojka polna... Moji kg so +3 (pridobila sem jih do porodne 10,5 kg), domov sem prišla s +5, samo zdaj pa imam že nekaj dni isto težo. A lahko začnem že kaj telovadit, al je boljš, da še malo počakam. Mislim, da se počutim že tako dobro, da bi lahko začela s kakšnimi trebušnjaki... Pač tak, počasi. Glede na to, da kg nimam toliko več kot prej, pa mi nobene stare hlače niso prav, ker imam okoli trebuha prav lepo zalogo "žolce" user posted image Sej ne da se mi že da kaj migat, samo res bi rada počasi oblekla svoje hlače user posted image user posted image
Tako, čaka me še en kup likanja... Bljakuser posted image
Danes pa ni tako lepo vreme pri nas... Je čisto sivo vreme zunaj. No, mogoče bomo šli vseeno kaj ven pogledat, če se ta sivina kaj dvigne user posted image
Lepo se imejte user posted image user posted image



_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
24.4.2007 17:33:46   
hariba
Gaja mi bomo tudi zagotovo marsikateri vikend dol, pa ko bodo poletne počitnice verjetno tudi kdaj med tednom sama z otroci. Za glavni dopust gremo pa 4.8. na Rab . Ja saj pred maestral se običajno hodimo kopat, sicer pa ima tašča stanovanje v eneem od blokov pri tržnici, kjer so spodaj gostilne.
Jaz se tudi kar dobro počutim, Zoja je ponoči spala, čez dan pa je ni ravno najbolj razpoložena, je takšna kot vreme. Telovadim že od prihoda domov na orbi treku pa trebušnjake delam. Sem zmeraj kmalu po porodu, ker se mi zdi bolj se odlaša več na trebuhu ostane. Jaz imam pa že itak gensko izrazitejši trebuhuser posted image .. Sem imela malo dodatka že pred prvo nosečnostjo, pa sem sicer bila ful suha. Ostalo mi je še 6 kg viška, največ na trebuhu. Po mojem ti tudi lahko, če nisi imela  CR. prvo posvetovalnico imamo v petek.
Zdaj me pa tavelikuser posted image   rabi, moram končat.  Zmeraj moram bit komu na uslugouser posted image .Nek mlinček za šolo ustvarja.
Imejte se lepo!

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
25.4.2007 15:46:30   
Mimi*
Živjo punce!
Zdej se vam pa še jaz pridružujemuser posted image
Vceraj sva prišla domov iz P in moram reci,da je drugic bistveno lažje kot prvic!Sploh porod....urca in pol v porodni in je skoraj sam ven prišeluser posted image
Kakšnega posebnega ritma še nimava,to še pride,drugace je pa zaenkrat vse super.Dojenje šiba,to je važnouser posted image

Želim vam cim vec prespanih noci in cim manj krckov.

Papa

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
25.4.2007 16:46:10   
sabri
Oj, najprej vsem mamicam čestitke, sem še jaz  malo časa našla za vas. Moram priznati, da je zaenkrat materistvo naporno in še ne tak luštno, razen da je pikica pravi bonbonček in sva z očijem nora nanjo, tudi ko tuuuuli. Ampk zaenkrat se zelo matramo z dojenjem, praznimo joške po dojenju zaradi mastitisa, tamala slabo pije očitno ker jaz jem antibiotik zaradi mastitisa in ima očitno mleko drug okus.  Potem pa že previjanje, ki mi zdaj že bolje laufa in pa  previjanje njenega prstka, ki se ji je zelo zagnojil. Naporen dan in noč, se je zbudila, grem naprej. se še oglasim.

(odgovor članu Mimi*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
26.4.2007 7:23:47   
cicmar
Živjo punce!

Da na hitro izkoristim čas, ko Jakob spi. Zadnjič sem se pohvalila, kako Jakob veliko spi. Spal je tudi po štiri urice in več...Sedaj pa mislim, da se je to končalo in spi po tri urice skupaj. No ja, saj kar gre. Važno mi je, da je priden in da ne joka kaj preveč in da se pridno dojiva.

Pred enim tednom sva bila na prvem sprehoduuser posted image . Kako uživam, ko grem ven z njim! Res je super, pa še vreme je enkratno. So vsi začudeni, da ga že peljem ven, pa niti tri tedne še ni star. Ne vem kaj nekateri mislijo, da bom do enega meseca z njim noter?!?! Pa kaj še!

Očke so se mu pozdravile. Spirala sem mu jih s fiziološko. Kar se tiče stiskanja mleka v očke, pa mi je patronažna odsvetovala, tako kot ti Hariba-mi je isto rekla.

Sva pa zuser posted image Jakoba že kar malo razvadila. Predvsem jaz. Ne morem si kaj, da ga ne bi kar naprej nekaj ujčkala po rokah...Ko pa je tak cukerček! Je nekaj časa vsakič, ko sem ga položila nazaj v zibko začel jokat. Jaz pa gasa z njim ven in ujčkanje...
Sedaj sem se vsaj to navadla, da ga pustim jokat. Saj se itak čez nekaj časa naveliča. Ampak je težko, meni se kar smili, čeprav vem da je sit in previt...

Pa še en problem imam. Jakob je vedno moker na boku. Vedno na tisti strani, na kateri leži. Sem že pleničke zamenjala, pa je spet isto. Mi je grozno ponoči, ko vidim da je moker in ga moram celega preoblečt.
Se tudi vašim user posted image  to dogaja? Ne vem kaj naj naredim? Katere pleničke pa uporabljate?
Jaz sem na začetku Helen Harper, sedaj imam Pamperske, pa ni nič boljš...

Šibam, ker Jakob protestira...
LP

_____________________________

Najin piškotek Jakob se je rodil 8.4.2007

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
26.4.2007 9:40:51   
Mala_princeska
Vsem aprilkam čestitke user posted image ,
mi smo 24.4. upihnili 3.svečko in "rodili" baby Anabello(igračko da ne bo pomote), ki kar naprej joka user posted image  in potem jo mala mamica tolaži.

Mimi user posted image  za fantka, kako pa je kaj ta velika sestrica prenesla prihod dojenčka? Kaj ljubosumja???
Pridno se dojite in čimprejšnje okrevanje vsem!




(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
26.4.2007 11:09:27   
gaja*
Hejuser posted image
Gaja zaenkrat spi, tako da si lahko privoščim nekaj minut za računalnikom. Tako kot tudi cicmar, tudi jaz ne morem slišat, da moja pupa joka in jo imam kar veliko na rokah user posted image Si bom mogla moje senzorje za njen jok malo na majn naštimat, ker če ne bom res naj****... Meni se tudi user posted image trga, ko joče. Moj user posted image že ima bolj debelo kožo in malo pusti, ko zajoče, jaz pa se tukaj še treniram...Ko trikrat zašraja, je pri meni že zdavnaj mera polna in je ne morem gledat. Se mi kar zasmili... Ah, sem trola, ampak bo že. 
Včeraj smo šli v sg bolnico še na pregled sluha, ker so zadnjič imeli pokvarjen aparat. No, sej smo bili v trenutku gotovi, tak da je vse ok. Še prej pa sva bili še na prvem pregledu v posvetovalnici... Glede na njeno začetno težo sva pridobili že dobre pol kg, tako da smo res pridni. Dobila je že ad3 kapljice. Mislim, da jih morava začet jest, ko mala dopolni 4t (čez 7 dni). Najprej 3 dni po eno kapljico, nato dve, tri kapljice in na koncu 4 kapljice na dan... A ste ve tudi dobile tako navodilo oz. ste jih dajale tako svojim otrokom?? Kdaj pa ste dale te kapljice? Zjutraj al kdaj?

Grem jaz še sebe spravit preden moja pika odpre očiuser posted image
LP


_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
26.4.2007 17:47:14   
hariba
Joj jaz sem danes cisto brez energije sem se ravno vrnila iz nemščine z tavelikim. Pol bom pa še malo Zojo na sprehod peljala. " noči zapred je bila zelo tečna ponoči. Ah punce saj pri drugem en boste več tako občutljeve, pa ajz če el ni nujno ponoči ne hodim z njo okrog, ker se to tako radi navadijo. Se spomnim najatarejšega sem ponoči hodila uro gor in dol z njim po sobi. Ko sem se pa za minuto vsedla na sedežno, se ej pa spet oglasil. Samo prejšnjo noč sem tudi zojo moglo večkrat vzet v naročje, ker če bi jo pustila cmerit, bi pa tastarjše zbudla, potem bi pšele bil user posted image . Sva prejšnjo in to noč se preselili v dnevno z Zojo, da se je lahko tudi user posted image  naspal, ker ima odgovorno in naporno službo.
jaz pa skačem z otroci na vser kraje, danes sem Laro k okulistu, v ponedeljek ima Zoja posvetovalnico, pa mali za nogo pregled, po praznikih imajo zobozdravnika... Skratka skozi nekaj, sem še nekja datume pomutila in napisala da ima zoja kakor jutri posvetoavalnico, no sem potem ugotovila da v ponedeljek.
Ja te kapljice so za močne kosti in zdrave oči oči. Dajejo se pa od enega meseca pa do enega leta, no vsaj tako je bilo, zdaj jih še nimam za Zojo. Količinsko se ne spomnim več koliko je bilo, le to da se po pol leta poveča odmerek. No vsaj bilo je tako, take reči radi spreminjajo isto ko prehranjevalno shemo pri dojenčkih. Jaz sem jih običajno dajala dopoldan, pomešala pa sem jih vsaj do štirih mesecev navadno z 50 ml čaja, pol pa z frutkom ker samih z žličke vsi ne znajo pojesti ali pa namerno že ven pljuvajo.
Grem zoja se joče. Ko jo podojim, grem z njo v vozičku na kontrolo na igrišče.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
26.4.2007 20:26:43   
bojana1
Lep pozdrav mamice!
Se vam na hitro javim!Zaenkrat je Luka zelo priden.Niti ne joče veliko,ter ponoči spi.Nahranima se ob 22.00,pa potem ob 3.00 pa potem ob 6.30 pa potem ob 9.30.Jaz pa vmes pridno spimuser posted image sem full zaspanka.JOJ si ne morem predstavljat,da bi ga mogla ponoči  tolažituser posted image .Ste res bogice,tiste ko ponoči ne spite.Sam jaz pa pravim,da se nikoli ne ve,kdaj se bo pri nas obrnalo(pri otrocih lahko vse pričakuješ).Poleg tega pa sem še vedno v skrbeh zaradi zlatenceuser posted image ,je še vedno rumen in zaradi tega tudi verjetno zelo mirenuser posted image .Upam,da se motim.
Za kapljice ad3 sem pa slišala,da po njih rado šraufa ,a je to res?
No se Luka že oglaša, že grem!
Lepo se mejte

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
26.4.2007 21:24:34   
gaja*
Evo, naša punca je začela prvo rundo spanja user posted image user posted image Smo se prej skopali, tak da upam, da bo spala malo dlje. Tudi najdojili sva se prej, tak da upam, da ne bo hitro lačna. Danes je čez dan pridno spala in jedla, sploh ni bilo težav z njo...
Malo prej smo imeli obiske - sta prišla prijatelja pogledat Gajo in sporočit veselo novičko - Gaja dobi oktobra sošol-ko/ca user posted image user posted image user posted image Fuul sem bila vesela zanju, saj bo to tudi njun prvi sonček  user posted image Mi bomo pa takrat že pol leta stari user posted image
No, glede kapljic. Tudi meni je rekla sestra v posvetovalnici, da otroke po njih rado šravfa, baje sploh proti večeruuser posted image Oh ja, ko pa imamo mi že itak tako pestre večere in nočiuser posted image
Hariba, jaz upam, da bo moja občutljivost še pri prvi počasi popustila, ker če ne, me bo tak tempo res ubil. Že prej  sva bila z možem vedno ful v šusu, stalno nekje na terenu in to se niti zdaj ni nehalo. Zdaj imava pa še Gajo, pa smo vsi isti... Ja nič, taka pač sem, divjega tempa... user posted image user posted image user posted image
Še nekaj, ponavadi sem tak čas šla nekajkrat v solarij... A mislite, da zdaj lahko grem?? Nekje sem brala da lahko, samo bi si naj bradavice pokrila (ker so zaradi dojenja bolj občutljive)...
Lepo preživite praznik jutri. Midve z Gajo bova sami, ker gre ati v službo, moji pa na morje, tak da bo bolj slab praznik... Bo že user posted image Se bova pa  sami cartali doma user posted image


_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
27.4.2007 11:10:57   
Mimi*
Mala_princeska,naša punca ni nic ljubosumna na bratca.Siser smo šele 3. dan skupaj in se še navajamo ampak mislim,da ne bo problemovuser posted image

Punce,povejte a se vašiuser posted image tud veckrat hocejo na joškici uspavati pa ceprav veste,da niso lacni?Saj malo kasneje bom to nekako ukinila ampak zaenkrat mu še ustrežem.

Pa podiranje kupcka nama kar ne greuser posted image
Bi rekla,da sem že vse sorte probala ampak ni kakšnega uspeha.Na kakšen nacin pa ve podirate kupcka?



(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
27.4.2007 13:46:30   
smotka lonib
Hojla!

Mimi*!
 
Naša Zala pa kar pridno podira kupčke oziroma rigne kot kakšne dec user posted image user posted image . Včasih že takoj, ko se podoji na eni strani. Drugače pa jo jaz, ko je na rami, s prsti drsim po straneh po hrbtu navzgor, da se malo zvije, ker jo žgečka.

Je pa naša Zala včasih pridna ponočiuser posted image , včasih pa je katastrofauser posted image . Dons je bila pridna, sam jest nisem spala, ker sem staknila virozo oziroma sem se nalezla od mojegauser posted image . Je kar težko, ker je ne morem lupčat po ličkih, ker se bojim, da bi se še ona nalezla.
zdej grem pa počivat.


Lepo se imejte in uživajte na sončku!

(odgovor članu Mimi*)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
27.4.2007 14:31:09   
hariba
Mojjih mislim, da od Ad3 ni ravno kaj dosti šraufalo. Teško je vedt sploh od česa jih. Nekater p'ravije, da od kapljic in prenehajao z dajanjem, kaj pa vem tudi to se mi ne zdi najpametneje. Ja zdaj se prebujjajo zarfadi krčev in zamenjave dneva in noći, čez par mesecev bodo pa zato, ker jim bojo zbobje začeli ven kukat. Vsako obdobje ima pač svoje fore in vse nekoč mineuser posted image .
Gaja prekrij si jih z blazinicami za dojeneje. Jaz sem, ko sem še Laro dojila bila nekaj krat v solariju. Jih nisem prekrila, pa tudi reakcije ni bilo nobene. Je pa bila takrat že okrog enega leta satra. Pa tudi sedaj razmišljam, da bi šla pred morjem, sem bela kot jogurt postala, samo čas ne vem, če bom našla čas.
Mimi potem najbolje da ga niti nenavadiš nato še bolj, ker odvadit ga bo čedalje težje. Jaz sem pri starejši naredila to napako. Potem pa ni hotela zaspat brez dojenja, zlasti  je bil user posted image , če me ni bilo doma. To je isto kot z flašo.
A katera ve a se da v Minimundusu da hodit z vozičkom?  Kakšne potke so?  Se z mojim pogovarjava, da bi šli. Nekam morava mularijo peljat, jim je tako dolg čas doma, so vsi prijatelji nekam odšli. Tamalega komaj zadržujem, da ne brca z gibsom žoge, skače in hodi pa itak povsod.
Lepo preživite te praznike.

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?