|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Rabim vašo pomoč
25.4.2007 11:37:45   
maruškaŠ
Ne ti nisi zafrustrirana. Boš pa kmalu, če bo šlo tako naprej. Pa logično, da ti bo rekel, da gledaš samo negativne stvari, če se pač ne podrejaš njegovim zahtevam. Ampak očitno je že dovolj negativnih stvari! Pa če ga boš sprašala za pozitivne ti bo verjetno naštel kako lepo se imata na morju, pa vajine skupne trnutke, pa ... same obrobne stvari. Ali lahko najdeta vsebinsko pomembe skupne pozitivne stvari? Recimo skupni cilji za prihodnost?

Poslušaj razum, srce bo prebolelo in pozabilo. Lahko pustiš času čas, če misliš da je to prav. Edino kar bo, boš še bolj trpela in počasi prišla do spoznanja, da tudi srce razume. A izgubila boš čas, veselje, morda tudi mladost. Je vredno?

(odgovor članu briky)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Rabim vašo pomoč
25.4.2007 17:04:19   
briky
Pokliče me, zanima ga kako sem... klepetava in klepetava... pogovarjava se res lepo... Ko pa omenim kaj bi bilo za naju dobro se začne kar poslavljat in mi reče, da zakaj pritiskam nanj.... Da ma veliko dela s firmo in da ko bo primeren čas za to se bova že pogovarjala za skupno življenje. Zakaj pa njegova mama mu ne reče, zaščiti svojo punco ali pa da se bi pogovarjali o prihodnost.. kako naprej? Gremo na sprehod... tišina!! BO? Pa tolk prijateljic imam, ljudje me imajo radi, imajo me za pozitivno osebo... DOma sem spremnila odnos, ker verjetno sem res postala čudna, saj sem začela prenašat probleme na moje starše... Več se z njimi pogovarjam in jim ne nikoli omenjam kako mi je grozno... in sedaj mi je lažje z njimi! Sama sem kriva, da je tako kot je, sama si dovoljujem da me določene stvari ranijo!! rada jih imam. So strogi,a v moje življenje se utikujejo do določene mere.
Jst pa mam mojga tko rada in bi rada da bi začel gledati za naju.. kar je dobrega... Sam to me skrbi... kdaj bo tisti čas, ki mi bo povedal... da moram stran, ker trenutno  mi to MOJ NOTRANJI JAZ NE GOVORI!!
čakam in čakam... bolje tako, kot da mi bo enkrat žal....
-...mogoče se bo to spremenilo... a kdaj?

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Rabim vašo pomoč
25.4.2007 21:18:42   
ronja
Joj, birky! Pa ne more ti dovoljevat, kaj boš delala in kaj ne! To ni fer! Tega ti pri tvojih letih še starši ne morejo več, fant pa sploh ne! normalno, da si želiš kaj zaslužit, jasno, da je najlažje dobit delo v gostinstvu, pa še kolikortoliko ok je plačano in veliko ur skup se nabere. NOrmalno, da če se le da, si najdeš delo, ki je vezano na tvoj faks - ja, saj zato pa študiraš, zaboga, ne zato, da boš mela ceglc, da bo on lahko ponosno mahal z njim, da ma izobraženo punco!

Če bi mene hotel moj najljubši fant "obvarovat" pred vsemi, ki bi me eventuelno želeli spravit v posteljo, je najboljše, da me kar v sobo zaklene... Na srečo se moj fant tega zaveda in mu ni bil noben problem me počakat, da pridem sredi noči od svojega bivšega ali iz plesa s plesalcem ali od koderkoli, če mi paše... (Z nobenim nisem nič mela. Če mi pa tega ne bi pustil, bi pa sigurno mela...)
Pa to ja nikamor ne vodi! Če ga boš hotela prevarat, ga lahko tudi s poštarjem, če ga imaš rada, ti bo dol viselo za še take skušnjave, če je med vama vse ok...

birky, res preveč visiš na njem oz. kot pravi Sanja Rozman, si odvisna od odnosa. Ne tega mešat z ljubeznijo, to ni isto, preberi si njeno knjigo, se mi zdi, da se boš našla not... Če greš ven s kolegicami, bi rajši bila z njim... Ali zamenjaj kolegice, če te te dolgočasijo ali pa ugotovi, kaj je narobe s tabo, da je SAMO ON VES TVOJ SVET! In zaboga, lepo te prosim, ne zamenjuj tega z ljubeznijo, ta reva nima nič s tem opravit...

kako veš, ali je oseba prava zate? lahko ti povem zase - jaz sem to ugotovila takrat, ko sva spet mela en problemček, pa sem si rekla, da se pa to morava zmenit - in mi ni na kraj pameti padlo, da se to ne bi dalo zmenit. KO veš, da se enostavno vse da zmenit, da je lahko še tako huda stvar, pa jo bosta sfolgala... Da to, da bi šla zato narazen enostavno ni več opcija... (Jaz sem malo drugačen karakter kot ti in pri meni je bilo tako: ali smo problem rešili, ali pa sem šla, mogoče ne prvič, 10tič pa...) Tega občutka nisem mela ne pri prvem, ne pri drugem fantu, niti ga nimam pri vseh prijateljih, pri njem pa. Noben od njiju se mi ni nikoli gabil, kje pa, mislim, da bi še danes komot spala z njima, če ne bi bila nora na svojega lubija, sevedauser posted image . Sta mi mimo karakterno zdaj, ko vem, kaj lahko dobim, ampak da bi se mi pa kak kdaj gabil, to pa ne (no, ni čisto res, ko je en bivši začel kadit - kako leto potem, ko sva nehala, no, takrat se mi je pa res gabil)

Če pa veš, da imata problem, ki se sam od sebe ne bo rešil in ga on ni pripravljen reševat, ti sama ga pa ne moreš, hm, potem pa res ne vem, če se splača matrat... Pa ne čakat, da se ti začne gabit, madona, s človekom si zato, ker ti je noro privlačen, ne zato, ker se ti še ne gabi...user posted image

Vprašaj svoj notranji jaz, kaj naj narediš in "nič, samo čakaj, da bo boljše" naj ne bo opcija. Če ti bo dal kak pameten nasvet, kako se bo tvoj dragi čudežno spremenil, seveda probaj, sicer ti pa mora kaj drugega predlagat. Vem, da traja, da človek spozna, kaj hoče, samo ne čakat v nedogled!

maruškaš, bravo!user posted image Samo super mame spoznajo, da je otrok srečen takrat, ko so srečni starši! Moja dva sta šla tudi narazen in sem vesela zanju! Zdaj sta srečnejša, čeprav jima je hudo, ker se imata še vedno rada. (ni bilo nič tako hudega kot pri tebi, samo različna karakterja, ki sta se odtujila).

(odgovor članu briky)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Rabim vašo pomoč
25.4.2007 21:20:20   
ronja
aja, odgovor na to, kdaj: samo od sebe se verjetno ne bo nikoli spremenilo...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Rabim vašo pomoč
26.4.2007 7:36:12   
maruškaŠ
Tako kot sem ti rekla Briky, imata skupne trenutke, lahko tudi prijetne . nimata pa vsebine!

Dejanski si želiš, da bi bil drugačen, vendar ni in tudi nikoli ne bo! Ne upaj na to, da se bo nekdo spremenil, ampak ga sprejmi takšnega kot je. In če takšen kot je ni zate, potem pač ni zate. Pravi pa bo tako in tako še prišel.

K... gleda notranji jaz, glede na razmere se je tvoj notranji jaz že tako in tkao čisto izgubil. Ne čakaj, da ti morda ne bo kdaj žal. Žal ti bo morda edinole zato, ker čakaš. V tem času, pa gre življenje mimo tebe, in v času čakanja se ti situacija lahko samo še dodatno zaplete, je vredno? Samo to se vprašaj, ali je vredno?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Rabim vašo pomoč
26.4.2007 10:31:04   
briky
Sanja Rozman... Odvisnost od odnosov!!
 
Takoj ko sem na knjižnji polici zagledala to knjigo, sem si rekla da jo moram prebrat... v tej knjigi sem spoznala sebe in ugotovila, da sem odvisna od svojga fanta!! Tega se zavedam, da si ne upam narediti nobenega koraka ne da bi se prej pozanimala pri fantu, kaj in koga... In s tem sem izgubila obvladovanje sama nad sabo. Ne prenesem se več.
Jst sm pa psihopatuser posted image
Ne poznam se več... in ne vidim izhoda!!

Obljubila sem si, da se ne bom več ubadala, ne bom mu več rekla, da sva pomembna JAZ&ON... Ene stvari si ne zapomni o naju, o meni, ko se pogovarjava... Verjamem, ma dovolj stvari za urejat!! Amapak, a ne bova nekoč srečna družinica....user posted image
Ja itak... sanjala svinja o koruzi, a koruze nema!!!!!!!!!!!!!

Ne bom se več ubadala!! Postavila bom sebe na 1. mesto!! JAZ!!
...če bo hotel delat z mano korake BO in če ne naj se ubada s svojo familijo, AMPAK BREZ MENE!!!!!!!

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Rabim vašo pomoč
26.4.2007 10:33:23   
Julija08
BRAVO BRIKY!!!!!!!!!!

(odgovor članu briky)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Rabim vašo pomoč
26.4.2007 10:43:38   
ronja
E, vidiš, sem ti rekla, da bo ta knjiga taprava zateuser posted image
Bravo še od mene! Oba si morata želet isto, tudi če se poti razlikujeta, vsaj želja, cilj mora bit isti, sicer je to bolj težko speljat... Ti misli nase, predvsem pa s svojo glavo!

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Rabim vašo pomoč
26.4.2007 10:54:31   
maruškaŠ
Briky! user posted image user posted image  tut od mene, pa samo tako naprej!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Rabim vašo pomoč
26.4.2007 11:01:08   
Felicity
Briky bravouser posted image user posted image user posted image  pogumno naprej.user posted image user posted image user posted image

Lep vikend!

(pa pejdi malo s kolegicami venuser posted image )

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Rabim vašo pomoč
26.4.2007 17:08:15   
briky
HVALA PRIJATELJICE...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vsake toliko časa me pri srcu stisne, da ne delam prav... in potem dobim občutek krivde in že vzamem gsm da ga pokličem in se mu opravičim, ampak ne.....!!! ni šans si rečem NE!! Zaboli me pri srcu.... NAMREČ SEM MU POVEDLA SVOJE!!

kako naj si dopovem, da me ne bo obremenjeval občutek krivde...

 

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Rabim vašo pomoč
26.4.2007 17:10:59   
briky
MARUŠKA, RONJA, FELICITY.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
HVALA VAM...
RADA VAS MAM!!!user posted image

(odgovor članu briky)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Rabim vašo pomoč
26.4.2007 21:01:21   
briky
NAREDILA SEM VELIK KORAK.... ODPRLA SEM MOJA USTA... začela sem se pogovarjat z mamo, začela sem ji govorit o moji situaciji!! ni se hotla utikat prav preveč, da ne bo kaj kriva...., rekla mi je, da mi lahko samo svetuje.
Da naj ga skušam določene stvari naučiti, ne kot psiholog, ampak naj mu rečem, da naj me posluša. Kako je treba gledati na familijo... itd. Ko sem mu to pevedla, mi je začel težit, da jutri bom pa jokala, ker mi bo mama vse to očitala. Moja mama rada očita: zadnjič ko sem se drla v hiši, mi je rekla naj se grem dret k fantu, kjer so navajeni ne tuki doma. Da pod njeno hišo ne bo nobeden kričal!!

ZOPET SEM V DREKU, PO LASTNI KRIVDI!!! kako naprej?????user posted image

(odgovor članu briky)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Rabim vašo pomoč
27.4.2007 18:55:18   
briky
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

danes... lep sončen dan, se odločiva, da greva pohajčkat... šla sva na sladoled, se zapeljala nekam bomlj daleč!! že na začetku sva se pogovarjala o najini zvezi. Povedal mi je kako ga punca od njegovega najboljšega prijatelja vara... Rekla sem mu kako je to žalostno in bla bla bla... Potem pa je začel, ja da slučajno mu ne mislim tudi sama kej takega naredit, da  bom dobila hiter odslov in tko. Pa sm mu lepo povedla, da če bi iskala druge žrebce, da ne bi bila z njim... Da zakaj bi metala čas proč z njim če bi hotela biti z drugimi. Povedla sem mu, da enostavno mi mora zaupati. Spremenila sem pogovor in začela sva se pogovarjati o lepih stvari o prihodnosti... o naju!! Ko sva se vrečala domov mi zopet reče, glej da si mi ne boš drznila kej takega nikol naredit... prevarat. Takrat sem popenila in mu povedal ven, naj preneha s tem, da še tisti dan ko sva skupaj sama mora iskati nekaj da se kregava. Pa mi je zabrusil, da on lahko posluša, kako mi je hudo zaradi očeta in tko... da jaz pa ne smem njega poslušat, kao da ma strah da ga prevaram????

HALLLLOOO?? pa sej tega ne moreš primerjat z varanjem.... res sem ga opizdila, kako lahko primerja to dvoje. Najino zveza temelji na zapunja, pa sej nikoli mu nisem dala povod za to... Nevem kaj se dogaja.
Rekel mi je da naj se pogledam kakšna sem, da jočem in se užalim za malenkosti, da naj grem domov in naj razmišljam sama nad sabo in naj se spremenim, ker take me ne misli več gledat... in še manj poslušata!! Da na tak način se je najina zveza končala, zaradi mene!!! Iztopila sem iz avta in to je to??
A sem res tko butasta al sem butasta za to ker z njim vztrajam??user posted image

(odgovor članu briky)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Rabim vašo pomoč
27.4.2007 19:03:11   
Anonimen
Vidva imate veliko krizo ali pa enostavno imaš egoista za fanta.

(odgovor članu briky)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Rabim vašo pomoč
27.4.2007 19:16:41   
Anonimen
Mislim,da se tvoj fant boji problemov,ki bi lahko nastali v vajini vezi.Preveč misli samo nase in rad bi se zavaroval pred težavami,ki jih prinaša življenje,oziroma rad bi se izognil vsem težavam,kar pa v življenju ni mogoče.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Rabim vašo pomoč
27.4.2007 23:48:32   
ronja
Birky, nekaj časa ti bo hudo, potem boš pa videla, da je bilo to, da si izstopila iz avta, nekaj najboljšega, kar si naredila zase v življenju! Meni ni bilo nikoli žal, da sem se razšla s fanti, pa nista bila niti približno tako zatežena kot tale tvoj primerek... Ma ne more ti skoz nekaj očitat s tem varanjem! To ja ni normalno!
Fant ma probleme z egotom, ker pač ni samozavesten; od kod to izvira, veš, ampak ti nič kaj dosti ne pomaga, če on hoče, da se ti spremeniš, ti pa, da se on... Pusti ta vlak, da odpelje, vsaj za nekaj časa si daj mir pred njim in probaj, če je življenje brez njega res toliko slabše kot z njim... Ker nisem tako strašno prepričana, da bi ti bilo žal, če se odločiš za to varianto. Vso srečo, birki! Ne se dat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Rabim vašo pomoč
28.4.2007 9:40:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Na srečo se moj fant tega zaveda in mu ni bil noben problem me počakat, da pridem sredi noči od svojega bivšega ali iz plesa s plesalcem ali od koderkoli, če mi paše... (Z nobenim nisem nič mela. Če mi pa tega ne bi pustil, bi pa sigurno mela...)


Exectly...

In v primeru.. da se tvoj fant tega ne bi zavedal.... kaj potem? Vec srece prihodnjic?

Nekoc si ze pisala nekaj.. predvem os svoji zgodovini.. en primer od bivsega.. in si zraven zmesala se sedanjost.. in sem se cist najdu.. v tistem tvojem opisu..
In 90% ljudi ali vec, lahko cist mirno zivi s postavljenimi pogoji v vezi.. sploh taksnimi.. ker to je nekak standard.. Kaj pa ko ti ta standard vec ni vsec? Od cloveka zahtevat in pricakovat, da se bo zaradi tebe spremenil je utopicno.. torej lahko reces samo.. Vec srece prihodnjic.. ali pa znizas svoja merila.. ce jih lahko.. ce si potem sploh lahko se hepi..

Jst mam v glavi totalni brez-mejni in prez-pogojni svet.. kjer vsi delamo zgolj in samo po notranjem filingu.. in itak, da bi se dogajale na prvi pogled nelogicne zadeve.. sam bi ble pa vsaj iskrene.. in resnicne..
In ce ze cel svet ni taksen.. bi pa vsaj jaz rad tko zivel.. in enkrat BOM!

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
kako veš, ali je oseba prava zate?


Ali drugace.. kako ves.. ali si pravi za osebo? Filing!

Ko ga ni vec.. malo pocakas, ce pride.. in ce ne pride.. gres?!

Ko si izberemo osebo.. obicajano vedno precekiramo.. ali nam ta oseba lahko da tisto.. kar nam je vsec.. in pozabmo precekirat.. ali mi lahko damo tej osebi tisto, kar ona potrebuje.. oz.. ji je vsec.. Ker to lahko deluje v eno smer.. v drugo pa pac ne.. in ce ne deluje v obe smeri.. ni gud..
Torej precekiramo samo kaj lahko dobimo.. ne pa kaj lahko damo..

Laif pa deluje ravno v obratno smer.. da dobis.. kar das.. ne da das kar dobis.. In ne samo, da damo na drugo mesto tisto, kar lahko damo osebi.. ampak celo izpustimo..

< Sporočilo je popravil Tjazy -- 28.4.2007 9:41:05 >

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Rabim vašo pomoč
4.5.2007 10:42:34   
maruškaŠ
Povedla sem mu, da enostavno mi mora zaupati. Spremenila sem pogovor in začela sva se pogovarjati o lepih stvari o prihodnosti... o naju!!


Napaka! Tako lepo pometaš probleme pod preprogo. Kasnejši prepir je pokazal točno to, da problem še vedno ostaja (torej ti ne zaupa), samo zatiskaš si oči.

Itak, da lahko primerja kar hoče, itak vidi samo sebe in samo on je pomemben. Ti si zraven zato, da potrjuješ njegovo pomembnost, drugače te ne rabi.

Nočem uporabljati izraza, da si butasta, ker to verjetno nisi - nočeš pa videti tistega kar je očitno. On te ima za butasto, ker si počasi spregledala, ker nisi več pokorna ovčka njemu in takšne te ne rabi, tako kot je rekel. Ampak ti si ti in ni prav da bi bila drugačna zaradi njega, ker potem ti nikoli več ne boš ti, ampak samo še senca tistega, kar si nekoč bila...

In kakšna je situacija zdaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Rabim vašo pomoč
4.5.2007 11:26:29   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: briky
... Ampak oče, oče-tast je pijenec, totalen pijanec, razbiva, žali, svinja po hiši,...

Bejž stran.

IZVIRNO SPOROČILO: briky
Ne bi rada zapustila fanta, ker bi si res rada ustvarila z njim življenje, ...

Če bi si fant res rad ustvaril življenje s teboj, naj gre s teboj stran. Ko boš enkrat noseča, boš pečena. Čisto prav razmišljaš.


(odgovor članu briky)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: RABIM VAŠO POMOČ
4.5.2007 11:50:06   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: briky
Rekel je da mame sam ne bo pustil. Popolnoma ga razumem (ker oče-pijanec je do nje včasih nasilen), ampak sama si ne predstavljam, da bi vsi trije šli živet pod isto gospodinjstvo...

V bistvu je pustil tebe (sicer pod krinko plemenitejšega namena).

Predstavljati se ti pa ni potrebno, ker boš zgleda okusila.

IZVIRNO SPOROČILO: briky
da sva pomembna le jaz in on in da hočem živet z njim in ne z njegovo mamo.

Veš, partner vedno prihaja v kompletu. In če je del kompleta gnilega, ostaja ta gniloba zraven. Redko je pratner pripravljen gnilobo odstraniti (ker je nanjo tako navajen, da mu je sprejemljiva).


Briky!
Se vidi, da si pametna punca, zato boš razumela:
To so velike stvari. Tvoje odločitve sedaj vplivajo na celotno tvoje nadaljne življenje. V tem trenutku kvaliteta vajinega odnosa ne kaže na bolje. Predvsem se skozi življenje učimo. Ti si se hitro naučila veliko stvari. Razširja se ti obzorje in vpogled. Kolikor vidim pa tvoj fant stoji na mestu. Njegov pogled je enak kot prej, medtem je tvoj napredoval.
Po moje si moraš na list papirja zapisati stvari, ki jih nikakor ne sprejemaš in stvari, ki so ti sprejemljive. In pri tem moraš odločno vstrajati. Nič potem, kasneje. Takoj in zdaj.


< Sporočilo je popravil tehnofil -- 4.5.2007 11:51:24 >

(odgovor članu briky)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: RABIM VAŠO POMOČ
4.5.2007 13:36:24   
briky

Veš, partner vedno prihaja v kompletu. In če je del kompleta gnilega, ostaja ta gniloba zraven. Redko je pratner pripravljen gnilobo odstraniti (ker je nanjo tako navajen, da mu je sprejemljiva).


TO JE RES...
To je tudi sam priznal, rekel je naj mu pomagam, da določenih stvari sam ne vem, gelde na to da je že od majnega v tem...

MARUŠKA:::

taka je situcaija...
Nisem ga več poklicala, odločila sem se da temu naredim konc, čerpav mi je bilo totalno grozno, ampak sama sebi sem si dajala moč...
Klical me je prišel do mene, a sem mu povedala svoje, a on seveda egoist, ja da kakšna sem, da se brigam samo zase...
Pa sem mu rekla, če misliš da je tako prav OK, če misliš, da sem res taka OK, jaz vem kaka sem, tudi sama imam svoje napake ki se jih zavem in jih skušam popravit, amapk nisem prišla na svat, da bom trpela, še posebej ne zaradi tebe. V partnerstvu, sva dva in ne samo eden, pomembno je prilagajanje, razumevanje, pogovor pa je sloh ključnega pomena... dala sem mu trdno in odločno vedeti, da je DOVOLJ!!!

Zvečer me je poklical, prišel zopet do mene in rekel da imam prav, da je o vsem razmišljal, da takoj ko ne bom imela vač stanovanja v LJ, takoj ko zaključim 4.letnik, da bomva šla v stanovanje... SAMA!!
Vse mi je dal prav, kar sem mu rekla, kar sva se skupaj menila... Da naj ga sama določene stvari naučim, da bo prisluhnil, da mu je žal...
Seveda se zave, da dela napake....
Počasi vzemam vse bolj za rezervo, trenutno ne morem uvideti dane situcije...
Veš Maruška, sama sem tud zelo težak karakter, saj ne pustim vsakega blizu sebe, zelo težko zaupam in v sebi ima strahove..

DALJIJA IMA TUDI PRAV!!!!

Ampak Maruška, povem ti da je izredno ljubeč, razumevajoč, vedno mi pomaga, niti enkrat mi ni obrnil hrbta, vedno mi je ponudil pomoč, VEDNO!!! IMA me ne prvem mestu, on pa je zame na TRETJEM. Ampak živel je dobesedno v dreku in nič čudnega se njemu ne zdi, če bi živela tam še jaz, kajti pač sej se da.. On ima to v sebi amapk rekel je da je trdno odločen da bova šla živet stran, takoj kot bo ura za to. Sedaj je minil en teden in odkrito rečeno, je vse drugače. Ne teži mi več za biti pri njemu in zelo se pogovarjam z njim. Se ne več izmikam pogovorom tistih težkim, kot si rekla ti da tega ne smem delat. Lepo mu povem ven....

Povedala sem mu tudi da ne sme toliko pritiskat name: ((to da ma strah da ga prevaram)) REKEL JE DA IMA STRAH DA ME IZGUBI... in povedala sem mu tako...

LJUBEZEN JE KOT ŽIVO SREBRO, ČE GA DRŽIŠ NORMALNO V DLANI OSTANE TAM, ČE PA STISNIŠ V PEST; UIDE!!!



(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: RABIM VAŠO POMOČ
5.5.2007 11:00:51   
briky
ŽE DOLGO ČASA, SEM TO ČUTILA, A SI NISEM HOTLA DAT VELJAT... ko sva začela hodit sem imela 65kg, v pol leta sem shujšala za 5kg!! Danes pa sem stopila na tehnico in videla da imama 55kguser posted image ...
SEDAJ VEM DA SEM PADLA V GLOBOKO DEPRESIJO... slpoh mi ni do hrane, sexa, nič me ne razveseljuje, nevem kdaj sem šla nazadnje ven, niti nimam volje da bi šla kam..., imam izbruhe joka, kar tko...  Vsaka stvar me vrže iz tira, občutljiva sem za najmanjšo stvar!!

Veliko stvari mi nudi, zadnjič mi je naredil zelo dobro kosilo ko sem prišla iz Lj. in sploh nisem znala cenit, pa zraven mi je podaril tak mal spominek z ugraviranim mojih horoskopom...

KAKO SI NAJ POMAGAM?! nikoli si ne bi mislila da je to tako lahko hudo, ta depresija te lahko res uniči?? kam po pomoč??

(odgovor članu briky)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: RABIM VAŠO POMOČ
7.5.2007 7:51:35   
maruškaŠ
Čisto prav si naredila. user posted image  Mogoče niso vsi enaki in mogoče se bo res spremenil, ampak vseeno bodi previdna. Ker jaz vem, da je bil moj bivši meni sposoben obljubit karkoli, KARKOLI, da sva se 'pobotala', kadar je bilo hudo. Ampak v resnici pa potem nikoli ni bilo tako.

Punca pomagaš si lahko kar sama. Vem kako je bilo pri meni. On je nad menoj izvajal psihično nasilje in šele kasneje sem ugotovila, da sem bila zaradi tega tako razdražljiva, nejevoljna, nesrečna, uničena,....

Se opravičujem, če bom predolga, toda tole sem jaz takrat našla na netu in potem sem spoznala kaj se je dogajalo z menoj:
 
Psihično nasilje
Povsem običajno je, da se med partnerjema občasno pojavljajo nesoglasja, toda če se vzorec vedenja, s katerim eden od partnerjev vedno doseže tisto, kar hoče na račun drugega partnerja/ke, njegovih/njenih pravic, prepričanj in želja, ponavlja vedno znova, govorimo o psihičnem nasilju.
Kaj vse je lahko psihično nasilje?
1. NADZOR
Nadzor se lahko pojavi že na samem začetku partnerskega razmerja a je ponavadi še tako "neviden", da se ga žrtev niti ne zaveda. Postopoma postaja nadzor vse močnejši, partner neprestano kritizira in partnerki sporoča, da takšna kot je ni dovolj dobra, da ji bo on povedal kakšna mora biti.

2. NEPRESTANE ZAHTEVE
Zahteve partnerja po pozornosti, ljubezni ali spolnosti se nikoli ne nehajo. Potrebe ženske niso važne, saj je v tem odnosu pomemben le on. Ženska se počuti "nevidno", spozna, da v njunem odnosu ni prostora za njene potrebe, čustva, misli.

3. "PASTI"
Ta način je tako neopazen in prikrit, da ga žrtev večkrat sploh ne zazna. Moški s svojimi manipulativnimi igricami doseže, da se ženska odzove, nato pa nanjo preložijo krivdo za prepir.

4. IZLOČANJE IN PONIŽEVANJE
Psihično nasilen moški potrebuje občutek, da je vreden več kot njegova partnerka. To potrebo zadovoljuje tako, da partnerke ne upošteva, ne upošteva njegovega mnenja ali pa razvrednoti vsa njena prizadevanja. Tako počasi ruši samozavest in samospoštovanje partnerke.

5. TIHI DNEVI
Kaznovanje s tišino je močno orožje, še posebej, če je prisotna še opazna sovražnost. Neznosna napetost, ki jo povzroča partnerjevo vedenje (molk), pri ženski povzroči občutke nemoči, zapuščenosti, frustracije in strahu. S takim vedenjem psihično nasilen moški partnerki sporoča, da ni vredna njegove pozornosti. Ponavadi ženska pristane na marsikaj, le da se "tihi dnevi" končajo.

6. "GOSPODAR "
Partner je prepričan, da se mora celotno življenje v družini vrteti okoli njega. Pričakuje, da mu "njegova" ženska potrpežljivo streže kot "gospodarju hiše". Ženska je v njegovih očeh vredna le toliko, kolikor uspešno in hitro streže njegovih potrebam. Če tega ne zmore ali celo noče je ničvredna, lena, neumna in zlobna.

7. "LASTNIK"
Želja po lastitvi je lahko na začetku zelo prikrita. Kaže se celo kot zanimanje partnerja za vsa področja življenja ženske, ki lahko to na začetku jemlje celo kot kompliment. Nedolžno vedenje lahko kaj kmalu postane dušeče, izbruhi ljubosumja čedalje hujši. Ženska se začne v odnosu počutiti kot objekt in ne kot enakopravna partnerica.

8. IGRANJE Z BESEDAMI IN DEJSTVI
Psihično nasilen moški je mojster sprevračanja besed in dejstev v sliko, ki ustreza njemu. Namen "igric" je zvaliti krivdo za nastale težave na partnerko in pri vsem skupaj odigrati še vlogo žrtvenega jagnjeta. Nasilnež dejstva zavija v meglo, da bi s tem čimbolj zmedel partnerko in jo na koncu morda še obtožil, da je "nora".

9. SPREMINJANJE VEDENJA
Hitro spreminjanje vedenja in "igranje ljubečega partnerja" pred drugimi, žensko zmede in večkrat povzroči, da žrtev krivdo za teror, ki ga doživlja, prevzame nase.

10. BESEDE, KI RANIJO
Žalitve, nenehno kritiziranje, norčevanje in grobe besede so močno orožje, ki ga psihično nasilen moški uporablja da bi ponižal, prizadel, razvrednotil in osmešil žensko ter njena dejanja.

11. JEZNI IZBRUHI
Psihično nasilen partner uporablja jezo, da bi tako povečal nadzor nad partnerko in ji vsilil svojo voljo. Izbruhi jeze povzročijo, da se žrtev, zaradi strahu, trudi ustrezati za vsako ceno, da le ne bi prišlo do nepričakovanih izbruhov.

12. NADVLADA V SPALNICI
Zatiranje, poniževanje in nepozornost v spolnem življenju, nasilni moški uporabljajo, da bi s tem dokazali svojo premoč nad partnerko. Ženski lahko grozijo z uporabo sile, fizičnih poškodb, če ta ne bi hotela zadovoljevati njihovih seksualnih potreb. Spolnost kot tudi odtegnitev le-te lahko celo uporabljajo kot način kaznovanja "neprimernega" vedenja partnerke.

13. ŠČUVANJE OTROK PROTI MATERI
Moški spodkopava avtoriteto ženske kot matere tako, da otroke na različne načine "ščuva" proti njej in jih skuša s podkupovanjem "dobiti na svojo stran".

14. TIRANSKA PRAVILA
Psihično nasilen moški je prepričan, da je nesporni "poglavar družine", ki ji vlada z železno roko.

Čeprav so oblike psihičnega nasilja tako raznolike in včasih nerazpoznavne, je njihov namen vedno enak: uveljavljanje nadzora nad vsemi področji življenja ženske, jo s tem popredmetiti kot lastnino in dokazati moč ter avtoriteto moškega nad žensko.

Posledice psihičnega nasilja
Najpogostejše posledice psihičnega nasilja so:
  • pomanjkanje energije
  • ranljivost
  • anksioznost
  • kronična zaskrbljenost
  • izolacija
  • neučinkovitost
  • depresivnost
  • nezanimanje za spolnost
  • tenzijski glavoboli
  • alergije
  • napadi panike
  • občutek nemoči
  • neobvladovanje svojega življenja
  • strah pred prihodnostjo
  • težave s spominom
  • izguba zaupanja
  • nemotiviranost
  • napadi joka
  • spremenjene spolne navade
  • spremembe v odnosu do hrane
  • zloraba mamil
  • nepravilno bitje srca in druge somatske motnje
  • izguba stika s sabo
  • dvom v svoje duševno zdravje
  • misli na samomor

(odgovor članu briky)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: RABIM VAŠO POMOČ
7.5.2007 16:37:43   
briky
Ojla Maruška!!
hvala za tako dolgo obrazložitev vsega... Zelo bolje se počutim ko berem... Vem, da si lahko pomagam le sama...
Amapak takoj ko si dam voljo se zgodi kaj novega in me potem prizadene in zopet začnem razmišljat in zopet padem v jamo!!

Veš so dtvari v najini zvezi, ki mi dajejo res moč, da delam na tem da ostaneva skupaj, a določene stvari pa me totalno odbijajo!!
Rada bi prebrodila vse to in zaživela na novo...

Ne vem kako bi se spopadla s tem, če bi ga izgubila....


(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?