|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 20 21 [22]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pikci in pikice
5.2.2009 11:04:03   
Natali07
katero mleko pije?Aptamil, ki je namenjen za alergike ali običajno?
Lahko pa da mu daješ izdelke ki vsebujejo mleko ali jajca.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 526
   RE: Pikci in pikice
6.2.2009 18:38:38   
freha
tu mi mamo alergijo, po obrazu in po nogicah. stari smo še ne štiri mesece i ker kožni testi niso pokazli reakcije ma KML in jajca, sso ji vzeli kri iz glave. punce to je nekaj tako groznega da mi gre kr na jok, da sem jim pustilauser posted image user posted image user posted image
še moja izpoved na eni drugi temi:

jz se moram pa spovedat. včeraj sma šle k pediatrinji zaradi UZ srčka (ki je hvala bogu v redu) in se je obregnila na njeno mozoljavo kožo (ima kr hudo alergijo) in je rekla da jo lahk testira s kožnimi testi, pa sem rekla fajn pa dejte, in ker niso nič pokazali je rekla da na krvi pa se bo vidlo (alergijo na KML in jajca), v redu pa poglejte vse za dobrobit moje punčke. in potem sem bila zraven kako so ji vzele kri iz žile na glavi! in še to kar dosti, sem vpršala sestre vmes a tolk rabijo? pa je rekla prva ja veliko se rabi za ta test in druga: sama ste hotla! user posted image in zdaj se mi srce para, nikakor si ne morem odpustiti da sem rekla da jo naj testirajo. user posted image res paa mi zdravnica ni opisala kako to zgleda in jaz sem ji kr nasedla. mala je pol doma spala ko ubita, kot še nikoliuser posted image  tako mi je žal, pa ne morem obrnit časa nazaj.

pazite, da še katere ne nategnejo ti dohtarji. to je moj prvi dojenček in nikoli več ne dovolim jemat kriuser posted image





a pri vas so tudi tako zgodaj delali krvne teste? ker meni se zdi prehitro in bi pediatrinjo najraje na gobecuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 527
   RE: Pikci in pikice
6.2.2009 19:05:49   
Natali07
Mojemu prvemu so pri 3 mesecih delali kožne in krvne teste, pokazalo je alergijo le pri kožnih. Pri drugi hčerki so delali test pri 8 tednih enako kožne potrdili alergijo in vzeli kri, kjer ni nič pokazalo.

Kri so jima pa do sedaj vedno jemali iz riokice in nikoli iz glave!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 528
   RE: Pikci in pikice
7.2.2009 21:54:15   
binabona
Punce pozdravljene!

Že dolgo se nisem nič javila na RR. Vidim, da se vsi ukvarjamo z podobnimi problemi.

Nam so pri 6 mesecih, s krvnimi testi, odkrili alergijo na mleko. Glede uvajanja hrane pri alegijah: z glutenom in jajci je baje bolje počakati do 1 leta starosti in z mesnimi izdelki do 9 meseca. Tako mi je svetovala bioresonančna terapevtka in mi smo se tega držali. Na začeku ni bilo enostvano, potem pa smo našli veliko stvari, ki jih je Hana lahko jedla. Hana ni (hvala bogu) pridobila nobene druge alergije.Zdaj je stara dve leti in pol. Alergij naj ne bi imeli več (po uradni in alternativni medicini), vendar še vedno ne jemo mlečnih izdelkov neomejeno. Mlečne stvari jemo predvsem za rojstne dneve, zabave in take priložnosti.

Občutek, da je otrok na vsako hrano alergičen, zelo dobro poznam. Mi smo bili ravno v fazi uvajanje prve hrane, ko se je pojavila alergija. Čeprav sem uvajala hrano zelooo počasi (eno živilo en teden) nisem vedela ali ji odgovarja ali ne. Pri alegiji se pojavi okvara črevesja, o čemer tudi pišete. Pri tej okvari je značilno, da je črevo toliko uničeno, da prepušča prevelike molekule snovi v telo, zato lahko organizen to zazna kot alergen čeprav ni. To imenujejo psevdoalergije (vsaj zdi se mi). Jaz vam svetujem ogibanja hrane, ki je potencialni alergen (jajca, gluten, paprika, tropsko sadje...) in uporabljanje bio hrane, čim počajšnejše uvajanje hrane...

Glede Allernove-naša pupa je tudi ni prenesla, Pregomin pa še vedno pije-2dcl. zvečer user posted image , čeprav je že velika baba. Baje, da Allernova vsebuje minimalne vsebnosti laktoze oziroma nek del tega mlečnega sladkorja, kar pa lahko povzroča težave.user posted image

freha-čisto te razumem. Grozno je ko gledaš kako ti zbadajo otroka. Ko smo mi šli drugič na testiranje, sem prosila sestro, če lahko vzame samo kri brez kožnih testov, kajti kožni testi so bili že prvič negativni. Odgovorila mi je, da je tak protokol in seveda ponovno popolnoma prešpikala Hano, čeprav ni bilo potrebe. Protokol -da bi jih strela. Vendar to smo vse naredile za dobro svojih otrok in z najboljšimi nameni. Mi smo nato hodili na bioresonanco in občasno gremo še vedno. Na alergološki, so bili drugič vsi testi negativni, vendar nismo šli na provokacijo in nas tudi tja ne bo.

Ja alergije so ena velika neznanka. Ko že misliš, da ti je jasno kaj se pri tvojemu otroku dogaja, kaj prenese in kaj ne, spet udari na nek čuden, beden način. Hana je imela reakcij vedno le na obrazu (rdeča in pikasta lička), prejšnji teden pa so se pojavile pikaste podlaktnice, kolena in ritka. Čeprav jemo mleko (s prekinitvami) že pol leta, brez reakcij, je zdaj totalno flekatsa. Sumim mehčalec in mislim, da imam prav, kajti zdaj ko sem preprala vse obleke, se pikice sušijo. Pediater mi je postavil diagnozi atopijski dematitis, mi dal tablete in kremo-po pričakovanjih. Kljub temu, da nič od tega ni dobila se stanje kože izboljšuje.

Skratka mamice in pikci, vedno bolj pestro postaja na tem našem svetu in vedno več jih je v našemu klubu. Edina dobra stran tega je, da se lahko ena drugi malo potožimo in si izmenjamo izkušnje.

Joj sem se razpisala. se še kaj javim.

Damice ne obupajte, kajti naši pikici so vsak dan bolj močni in alergije vsak dan bolj šipke.

Lahko noč. 

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 529
   RE: Pikci in pikice
10.2.2009 16:09:47   
freha
Mene pa zanima kaj jeste za sladico razen sadja, pri alergiji na konzervanse? Je marmelada dovoljena?

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 530
   RE: Pikci in pikice
16.2.2009 20:34:12   
amy26
IZVIRNO SPOROČILO: freha

a pri vas so tudi tako zgodaj delali krvne teste? ker meni se zdi prehitro in bi pediatrinjo najraje na gobecuser posted image user posted image user posted image


tudi naša je imela že pri 2,5m krvne teste in od takrat še 3-4x vendar nikoli kri niso vzeli iz glaveuser posted image
vedno iz rokice

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 531
   RE: Pikci in pikice
16.2.2009 21:25:22   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: amy26

IZVIRNO SPOROČILO: freha

a pri vas so tudi tako zgodaj delali krvne teste? ker meni se zdi prehitro in bi pediatrinjo najraje na gobecuser posted image user posted image user posted image


tudi naša je imela že pri 2,5m krvne teste in od takrat še 3-4x vendar nikoli kri niso vzeli iz glaveuser posted image
vedno iz rokice


Naši so tudi vzeli kri iz roke. Prvič že pri 8ih tednih.

_____________________________




(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 532
   RE: Pikci in pikice
17.2.2009 21:05:21   
freha
Živjo mamice! Sporočam novice, danes smo bili na bioresonanci in smo alergični na jajce, sojo, umetna sladila in svinjino. Zdaj grem končno na dieto in upam da bo izboljšanje kmalu - da vidim če ta metoda drži.
Drgače se mi je pa zdel mal mim, ker mi je terapevtka rekla, da naj neham dojit, ker ji sam prenašam alergije ker mam sama tud seneni nahoduser posted image Mah je ne bom poslušala, zakaj bi ji dajala umetno mleko, ko pa nama tako lepo gre?

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 533
   RE: Pikci in pikice
20.3.2009 8:14:18   
madela
Oj,

Po dolgem času se spet javljam in sicer z zame zelo dobrimi novicami. Zadnji alergološki testi so pokazali alergjo samo še na mleko in papriko. user posted image  Tako sem vesela,da ne morem povedat. Sicer je bila soja negativne že pred enim letom,vendar je vseeno ni prenašal,zdaj bomo pa spet poskusili z uvajanjem in tokrat upam,da vse v redu.
Ko sem novico povedala tudi našemu alergiku,me je še enkrat vprašal,če mu pravim,da res lahko zdaj je banano? In sem rekla,da ja,on pa meni nazaj...Ja,potem pa mi jo daj! Z takim veseljem jo je pojedel,prav lepo ga je bilo gledat.
Potem bi pa rada tukaj še jaz dala svoje mnenje,kar se tiče jemanja krvi,ali iz rokice ali iz glavice...kakorkoli,zdravniki tega ne delajo iz užitka temveč zato,da našim otrokom pomagajo. Če je otroček bolj droben,raje vzamejo iz glavice,ker so tam žile ponavadi bolj močne in vidne.Bolje tako,kot da ga v roko vekrat zabadajo in mu povzročajo nepotrebne bolečine. Mene osebno bolj moti,da si marsikateri zdravik oziroma med.sestre hočejo otroka odnest in vzet kri brez prisotnosti staršev. Tega pa jaz ne dovolim.
Sicer pa odvzem krvi ni tako huda stvar,da bi se zaradi tega razburjali. Kaj pa če bi bil otrok hudo bolan in bi že takoj po rojstvu potreboval operacijo? A naj zdaj zdravnika zato na gobec,ker bo operiral komaj rojenega otroka. Vem,da ni isto,vendar v obeh primerih želijo samo pomagat.
To je pač moje mnenje,ki pa ni povedano kar tako v tri dni.S sinom namreč čakava že drugo operacijo.
Lp

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 534
   RE: Pikci in pikice
20.3.2009 8:16:26   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: freha

Živjo mamice! Sporočam novice, danes smo bili na bioresonanci in smo alergični na jajce, sojo, umetna sladila in svinjino. Zdaj grem končno na dieto in upam da bo izboljšanje kmalu - da vidim če ta metoda drži.
Drgače se mi je pa zdel mal mim, ker mi je terapevtka rekla, da naj neham dojit, ker ji sam prenašam alergije ker mam sama tud seneni nahoduser posted image Mah je ne bom poslušala, zakaj bi ji dajala umetno mleko, ko pa nama tako lepo gre?


Vem,da je že malo bolj pozen odgovor,vendar jaz samo zaradi alrgij ne bi nehala dojit. Kljub številnim alergijam sem svojega sinka dojila polnih 11 mesecev,pa bi še verjetno dlje,ampak sem žal zbolela in nisem smela dojit zaradi močnih zdravil. Ti se samo drži diete pa bo vse ok.

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 535
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 20 21 [22]
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 20 21 [22]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?