Putka
|
Eca za tvoja ubožčka. Da te spet malo kregam, felicia. Hojca. Res ga imej čimmanj notri, se pravi po 10 minut. Ker spodbuja napačen način učenja hoje. Otrok se začne plaziti, ko je pripravljen (se pravi dovolj močan) se začne postavljati na noge in ko osvoji ravnotežje, takrat shodi. V hojci pa izgubi občutek za ravnotežje, ker je dejansko v sedečem položaju. Za občutek ravnotežja pa je zelo pomembno, da otrok stoji na celih stopalih, po možnosti bos. Tudi čeveljce odsvetujejo pri začetnih korakih. V hojci pa se otrok odriva s prstkov in ne s celih stopal. Običajno imajo otroci težave s prehodom iz hojce na trdna tla. A si gledala ponovitev oddaje prejšnji teden? Je bilo res super prikazano, kako otrok sam prehaja iz ene v drugo fazo. Tudi držanje za rokice pri hoji ni fajn. Če že, potem za trup. Skratka, čimmanj pomoči, le varovanje da ni nezgode. Moja prijateljica je imela tamalo dosti v hojci, ji je bilo najbolj enostavno, da je za njo po hiši hodila. In je kar hitro shodila, nič ne rečem. Hodila je že, ampak ko je pa padla . Ubožica, sploh se ni znala loviti, padla je direkt na glavo, brez pomoči rok (roke je imela ravno ob telesu, pa direkt na bučo). In kar nekaj grdih bušk je pridelala. No, prediatrinja ji je rekla, da je to posledica hojce. Ker ima otrok lažen občutek varnosti, pade seveda ne in se tako ne zna pobrati. No, to je moje mnenje. Sem se tudi z mojimi starši zadnjič skregala, ker so rekli, da bo imela Katja pri njih hojco. Se mi zdi veliko bolj pametna stajica ali lesena ograjica (če je dovolj prostora), kjer lahko varno puza in se postavlja na nogice. Kaj takega, samo da se npr. par m2 ogradi:
|