bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka segedin golaž - enostavno kot pasulj Jaz ga vedno pripravim iz govejega mesa, ker svinjskega ne jem. Na fino sesekljam čebulo in jo prepražim. Čebulo vedno posolim, ko jo stresem v lonec. Se mi zdi, da se prej prepraži. Ko je zarumenela dodam meso narezano na koščke in dušim. Vse skupaj dušim na zmernem ognju. Dodam začimbe kot so: lovorov list, malo vegete, poper, rdeča paparika, ... Nato zadevo zalijem s paradižnikovim sokom (lahko daste tudi sveže zelo zrele paradižnike). Zelje, ki je že kuhano nato zmešam z mesekom in DOBER TEK. Pa še to - zraven se odlično podajo krompirjevi svaljki na drobtinah. suzi javi, kako ti bo uspelo Jaz segedin delam dosti podobno. Meso mi je za razliko od srečke-nosečke bolj všeč svinjsko, ki ga s čebulo tenstam vsaj eno uro. Potem primešam mezgo in mleto papriko ter malo zalijem z vodo, da rata omaka (golaž).Začinim z baziliko, majaronom, rožmarinom in lovorjevim listom. Dam pol jušne kocke in vegeto (prej sem že solila meso in čebulo) in po potrebi dosolim kasneje. V golaž stresem že skuhano zelje, premešam in dolijem vodo do primerne gostote (razmerje zelje-golaž), potem pa samo še zgostim z moko in kuham dalje. Punce, ve ste face! Ste me zelo razvedrile sedaj . Jaz sem sedaj v 17. tednu in sem pridelala 2.4 kg. Vidim, da bo treba žlajfat, drugače se jih bo preveč nabralo do konca, ki je še daleč. Ampak kaj hočemo, če je pa vse tako dobro .Danes sem za kosilo skuhala golaž, gluhe štruklje in solato in vam povem, da je bilo nesramno dobro. Nekje se pa mora potem poznati, a ne?
|