Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Glede sladoleda....baje ni nobenega proglema pri tistem, ki ga kupis v trgovini v zmrzovalniku, prepovedan naj bi bil tisti na kepice pri sladoledarjih oz. v slascicarnah. Mogoce katera ve zakaj??? Kaj pa sadni na kepice, so ti tudi nevarni ali samo mlecni? Namrec...pridno opazujem nosecke pri nas in zdaj ko sem bila na Hrvaskem in jih vidim zelo veliko kako lepo hodijo na kepice sladoleda, meni se pa sline cedijo.... :o)
V sladoledu na kepice je večja nevarnost okužbe s salmonelo, zato se priporoča raje zapakiran sladoled, ki gre skozi sanitarno inšpekcijo. Jaz posebno na morju, v tujini, vedno jem lučke, pri nas pa v moji najboljši slaščičarni pa vedno ližem kepice.
Konzerve sicer niso priporočljive, pač zaradi vseh dodatkov, pa tudi velike količine vitamina A menda niso preveč dobre, ampak od ene paštete na mesec ne bo škode.
jst mam probleme s školjkami.. jih mam zlo rada ampak zdej bom pač zdržala brez..
za konzervanse lahko povem da se jih dobi prav povsod (pakiran kruh, sušene mesnine, konzervirano sadje,..) sama kar je pripravljenih jedi jem malo (sem zlo zbirčna) :)
zamina me glede napitkov... osvežilne pijače... koliko lahko??
Kot so punce že povedale - izogibati se je potrebno suhomesnatim zadevam, saj če še nisi prebolela toxo, je nevarnost splava (al nekaj takega). Čeprav je jaz še nisem prebolela, sem ta nasvet upoštevala le delno in sicer: jedla sem, kar je kupljeno v trgovini, izogibala pa stvarem neznanega porekla (npr. od prijateljevega znanca domač pršut ali suha salama). Tatarski biftek in ostalo surovo meso spada pod zgornjo kategorijo. Jajca je dobro fajn skuhat/zapečt (menda predvsem rumenjak) da ne dobiš salmonele. Sladoled ni problem, saj jajc ne dajejo not že celo večnost (jaz ga full pojem). Sem imela obdobje, da sem full paštete pojedla - ta sploh ni prepovedana, ima pa veliko konzervansov oz. škodljivih stvari in je tudi v ne-nosečnosti ne priporočajo - pač odločitev vsakega posameznika. Enako velja za hrenovke ... Vse sveže/surovo sadje in zelenjavo je potrebno res dobro preprat. Školjke odsvetujejo, saj so kao leglo nečistosti in se hitro lahko zastrupiš.
Jaz sicer neki komplikator sploh nisem. Ampak se mi pa tudi od punc, ki menijo, da lahko kar VSE ješ zdi malo neodgovorno. Naj vsaj počakajo na prvi pregled in če so pozitivne na toxo, potem imajo pol problemov rešenih, ravno zastrupit se pa vseeno ni priporočjivo. Itak je pa to samo nekaj mesecev in se mi ne zdi tak problem zdržat (jaz sem nora na tatarski biftek in to mi je največja muka). Če pa mislite dojit - menda se takrat začne pravo odpovedovanje. Ampak do tja jaz še nisem prišla :)
< Sporočilo je popravil ANIME -- 31.7.2008 10:08:32 >
_____________________________
Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for. 03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.
Ojla, me zanima, če je katera bila pozorna na tortice, tiste k so s skutnim nadevom in po možnosti z maso ki ima surova jajca. In jz sem pozabila na jajca ter takšno tut nardila, zdej pa nisem sigurna a čem pojest kakšen košček al ne? Jajca so sveža, in tut zgledla so čist uredu. Kakšen nasvet bo dobrodošel. Hvala,
Punce, meni se pa lušta poli salama, ali je to (kljub konzervansom) dovoljeno kdaj mal pojest? sploh nikjer ne dobim sestavin in tudi ne vem kako se dela ta poli salama, ,pa tudi drugače je ne jem, samo sedaj v vnosečnosti mi je pa zadišala?
jaz sem jo že jedla (parkrat med nosečnostjo, ko se mi je zaluštalo 'poli' sendviča), pa se drugače res ZELO pazim. Je pasterizirana mesnina, tako da zaradi kakšne bolezni ni problem. Je pa res, da že tako in tako ni zdrava. Če te bo pa skrbelo, ko jo boš pojedla, pa raje ne. Sam drugače ni panike.
Punce, meni se pa lušta poli salama, ali je to (kljub konzervansom) dovoljeno kdaj mal pojest? sploh nikjer ne dobim sestavin in tudi ne vem kako se dela ta poli salama, ,pa tudi drugače je ne jem, samo sedaj v vnosečnosti mi je pa zadišala?
hvala za odgovore
Poli salama ni preveč zdrava samo iz stališča slabše kvalitete mesnega izdelka in vsebnosti aditivov. Tako da, če si jo kdaj privoščiš ni nobene škode.
Punce, meni se pa lušta poli salama, ali je to (kljub konzervansom) dovoljeno kdaj mal pojest? sploh nikjer ne dobim sestavin in tudi ne vem kako se dela ta poli salama, ,pa tudi drugače je ne jem, samo sedaj v vnosečnosti mi je pa zadišala?