|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
22.1.2008 12:16:41   
janet
Dober dan!

Ne morem rečt dobro jutro, ker tud sama spim po obrokih. Prvo do pol dveh, pol do pol petih, pol pa od šestih do devetih, pol pa še poležavam, eh zato se pa ne naspim, saj se stokrat gr zbudim, js pa pravim, da je to zato ker sem doma, da sem spočita.user posted image
Tudi mojuser posted image ima ful navale ponoči.

Katy13- user posted image bo zdaj tako drsel kak teden dva, pol bo pa mel manj prostora, bo pa spet manj tega. Js občutim to že več kot en teden pa tako aktiven je da me kar cel trebuh boli pol na koncu. Glede kolcanja - moj glih kolca pa nism naredila kakega giba, če sedim za računalnikom, eni otroci pač spijejo več plodovnice, čuti se pa v enakomernih intervalih, kot da bi user posted image brcal, sam men je bolj rahlo od brcik pa skoz na istem mestu,pri men je razmika tam 5 sekund pa spodaj čutim. Men se včasih že smili ker ga tolk precuka - ne spusti dneva.
No to iz koroške maš najprej Mulerja pri Šoštanju - tam ko je firma Gorenje, drugje pa js še nism bla.

No kaj bote kuhale? Spet sem brez ideje.user posted image

No danes pa v MŠ, pa jo mamo šele ob 17h upam da nev dolgo trajalo - nekam pozno jo imamo !? Bo pa zanimivo, kako pripraviti drugega otroka na prihod user posted image , no da vidim, če Nežo prav pripravljam na prihod.user posted image

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 4551
   RE: Marčevke
22.1.2008 12:31:06   
san
Saj rokovanja z dojenčkom se hitro privadiš. Na začetku je bilo men obakrat v P težko, se spomnim umivanja in oblačenja, kriza obakrat!!! Pa verjetno bo sedaj isto, ampak ko bomo doma, bo pa kmalu ok. Dobiš grif!

Joj, Katj bogi tvoj malček. Pri našmu so prejšnji teden v vrtcu rotavirus, trebušna gripa in neke čudne viroze razsajale, so cele skupine manjkale. No jaz sem ga imela iz preventive doma, pa na srečo nismo nič staknili. Upam, da bo pri vama tudi ok.

Lona, čeprav je že dva tedna mimo, pa vseeno. VSE NAJBOLJŠE TVOJEMU ŠKRATKUuser posted image . Aniso to ena krasna leta. Jaz se mojmu malemu tolk nasmejim.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 4552
   RE: Marčevke
22.1.2008 12:31:54   
meryy
zivjo punce

kolcanje -ni mi jasno en dan čutim spodaj kolcanje drugi dan pa zgoraj pri rebrih  in to tako že parkrat! a se še tolko obrača al kako? brca me pa tko fajn da mi je že kar smešno. verjetno bomo res pogrešale te brcike kasneje. jaz se že ponoč podzavestno držim za trebuhuser posted image . če je pa vse mirno in grem na wc dobim pa pošteno brciko ko se zopet uležem user posted image user posted image user posted image  verjetno sem mu položaj pokvarilauser posted image  ampak pri srčku mi je pa tko toplo ko me brcne
no punce danes zjutraj ob kavici me je zadelo...sploh ni več tako daleč !!porod? ...mal panike po drugi strani bi pa najraje šla rodit brez vseh info. se mi zdi da bi bil manjši strah. tkole pa vsak dan nekaj poslušaš pa prijateljice ti razlagajo vse mogoče... ma ne vem odločila sem se da od danes naprej poslušam le še materinsko šolo. nobenih filmov pogovorov  prov ništa!!
kar se tiče pa opreme za dojenčka-imam že vse zdaj pa pranje pa likanjeuser posted image user posted image
pa kupila sem  mojemu sončku user posted image  dudiku ki sveti ponoči .prov cotkano!!

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 4553
   RE: Marčevke
22.1.2008 12:48:22   
Katiandi
Se vam javljam iz pregleda:
še predenj sem prišla do doktorce, mi je sestra rekla, da morm it k diabetologu, sem imela pri 50g testu sladkor 8,7. Mi je pritisk kr poskoču na 153/90. No, mi je še potem enkrat zmerla, pa je bil 130/85. Sva potem z doktorco zmerle našga user posted image : v starosti 31 1/7 ima 1600 g, glavico ima za 2 tedna večjo, trebušček za 1 teden manjši, nogice pa tud mal večje za to starost. Drugače sem se pa do sedaj zredila 6 kg, tako da upam da bo drugi test za sladkor negativen. Se pa mal sekiram, kako bom rodila, če ima veliko glavo.
Drugače mi je pa ginekologinja omenla akupunkturo, baje ful skrajša porod, predvsem pri prvorodkah. Je rekla, da se njene pacientke kar veliko odločajo za to, deluje pa kar v 80%. Efekt je pa tak, da deluje na zmehčanje materničnega vrata in zaradi tega ni tako dolg porod. Dela se po 36 tednu nosečnosti. Sicer me ja mal strah igel, samo moram še mal preštudirat pa pogledat kulk to stane, pa bomo vidli, mogoče pa probamo tud to. A katera ve kaj več o tem?

(odgovor članu meryy)
Neposredna povezava do sporočila: 4554
   RE: Marčevke
22.1.2008 12:49:52   
katj
ma ja ta user posted image  rotavirus.

ja mamice, res je tako. ko boste dobile dojenčka v roke, boste že po enem dnevu mele občutek da ga poznate že celo večnost. nč se bat, z lahkoto ga boste premetavale po ramenih, naročju, ga stiskale.
edin resen user posted image  problem je ta, da bi ga včasih tok stisnu da bi ga pomečkal.
men je moj tok smešen, se s tamamlim igrata, pa se mali kej reži itd. pa slišim mojga, pa dej nehi k tem tok stisnu....jaz bi ga včasih kr nazaj not dala....sploh lump k se noče nč stiskat....pride za 1 minuto in že nazaj igrat. kaj šele pol ko bojo veliki.
zato, ko so dojenčki jih mormo crkljat, čeprav ne preveč da ni pol hudo.

(odgovor članu meryy)
Neposredna povezava do sporočila: 4555
   RE: Marčevke
22.1.2008 12:56:03   
jagoga
Glede rokovanja z novorojenčkom, pa ti pride kmalu v kri, ampak ko pa prvič vidiš tiste med. sestre, ki v porodnišnici skrbijo za otroke, pa kapo dol. Jaz sem bila presenečena tudi nad odzivom mojega dojenčka nad patronažno, ko je prišla na obisk. Takoj se je umiril, nič ni jokal, ko pa je odšla pa je bila zopet ista pesem. Noben ga ni znal tako umiriti kot ona. Se vidi, da zna z otroci ,ima tudi sam 4 ali 5 otrok

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 4556
   RE: Marčevke
22.1.2008 12:57:40   
Katiandi
Sem našla link za akupunkturo: http://www.terme-dobrna.si/  greš pa na medicinski center- akupunktura v nosečnosti. Je vse razložen, sam morš hodit na več terapij, da pomaga - se pa potem kr nabere evrov za plačat.

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 4557
   RE: Marčevke
22.1.2008 13:04:43   
Nasy
Uf, tole pa ni zame, sem mela že prav dost opravka z iglami..no, vsekakor naj poroča tista, ki bo šla!

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 4558
   RE: Marčevke
22.1.2008 13:07:44   
san
No kaj bote kuhale? Spet sem brez ideje


pri nas bo kar repca, pa krompirček zraven. mi je tolk zadišalauser posted image

maryy ti si že 32 teden, ne verjamem, da ima sedaj še toliko placa, da bi se še vedno tolk, vrtel, ne vem, ali pa. baje je to pri mnogorodkah bolj možno, ker naj bi bila večja maternica. ja glede brcik, jaz jih bom fuullll pogrešala, sploh glede na to, da je to verjetno zadnjič, ko sem nosečauser posted image , ker je to le že tretji otrok. na to sploh pomislit ne smem, mi je prav hudo.

katiandi čestitke za pregled, sej mere so čisto ok. za sladkor pa držim pesti, da bo naslednjič negativen.

glede akupunkture pa prvič slišim, tko da pojma nimam o tej zadevi

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 4559
   RE: Marčevke
22.1.2008 13:09:20   
san
jaz bom šla na abdominalno dekompresijo, sem že zmenjena in v ponedeljek grem prvič. upam, da bo meni to pomagalo pri mehčanju materničnega vratu, da se do konca nosečnosti vsaj malo sama odprem

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4560
   RE: Marčevke
22.1.2008 13:22:07   
Nasy
san, ko sem hodila še v LJ v MŠ sem rekla, da bom jaz tudi probala it v ta oklep,vsaj da vidim, kako to izgleda, če je že ponujena možnost. Zdej pa me je nekak minilo, kaj vem, se mi ne ljubi vozituser posted image boš povedala, kakšni so občutki!
Jaz si bom za kosilo cvetačno juhico nardila, zraven pa najverjetneje kr skleda motovilca iz maminega vrta, njamsiuser posted image

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4561
   RE: Marčevke
22.1.2008 13:24:00   
san
bom poročala. jaz imam namen kar vseh 10 obiskov izkoristit, bomo videli če mi bo uspelo.

o, jaz bi tudi motovilecuser posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 4562
   RE: Marčevke
22.1.2008 13:27:18   
Nasy
prpel se do ribnice pa dobišuser posted image drgač je pa še par motovilcev na mojem prejšnjem naslovu na vrtu ostalo

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4563
   RE: Marčevke
22.1.2008 13:35:58   
san
hitro povej kje si živela v lj., grem iskatuser posted image . se hecam. mam pa enga fajn kmeta na trgu, pa bom k njemu skočila jutri isat. ni boljšega od motovilca z jajčkom ali pa s fižolom. mljask...

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 4564
   RE: Marčevke
22.1.2008 13:39:39   
san
joj, nasy... zdele gledam, ti si že tolk nosečauser posted image ... moja kolegica je en teden kasneje, se pravi točno 36 tednov je bila noseča, rodila eno fajn krepko štručko 52 cm dolgo in 3600 g težko. se pravi moramo mi tudi začet vsak čas pričakovat kakšne informacije

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4565
   RE: Marčevke
22.1.2008 14:00:15   
Lona76
Ja san 4 letniki so res lušni. Ampak učasih mi pa tut živce para. Sploh ko se prelevi v spider mana ali kakšno ninđa želvo.user posted image
Joj motovilec!!!! Zdej ste mi pa sline pocedile. Ga grem takoj po službi v trgovino kupit.


(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4566
   RE: Marčevke
22.1.2008 14:01:25   
Katy13
Vilma - hvala za tolažbo, verjetno se mu res ne kolca ali pa je v takšni legi.

Janet - hvala tudi tebi za informacije. Ja, Mueller je najbližji pri velenju. Jaz grem v petek v Maribor, pa bom tam pogledala.

Za kosilo bom sebi naredila praženec in solato. Moj user posted image  je odpovedal kosilo.  

Katiandi - čestitam za pregled, za sladkor pa držim pesti, da se bo vse uredilo.



_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4567
   RE: Marčevke
22.1.2008 15:19:58   
lucalu
Mi smo bili pa danes v MŠ... sem tako zmatrana od tega sedenja tam, da morem it kar malo počivat... user posted image  Smo pa danes že "rodili" in seveda je bilo vse ekspresno in brez komplikacij in moj user posted image  je na koncu rekel: "No vidiš, pa si!" user posted image Sem skoraj umrla od smeha...
san glede sladkorne sem ji rekla, pa je rekla, da vidi, da ni nič, ampak naj raje počakam, da pride moja G nazaj, da ona si pač ne upa reči, da lahko neham... da itak mi bo pa moja najverjetneje dovolila...
Katiandi mi smo danes v MŠ govorili o tej akupunkturi... v dobrni jo izvaja dr. Ocvirkova (se mi zdi) in baje pride okrog 60 eurov (greš pa baje 5x). Drugače pa čestitke user posted image  za opravljen pregled!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4568
   RE: Marčevke
22.1.2008 16:49:42   
max81
dan....souser posted image , jest sem vsak dan bolj utrujena, pa križ me boli, da ne govorim od sramne kosti in reber.....avččččččč

danes smo se dopoldan potepali, smo šli v nakup novega kombiniranega hladilnika in smo pršli dan čist utrujeni, mala itak v štacuni glavna maskota, pa še nafutral so mi jo, tko, da doma ni hotla več jestuser posted image user posted image ....je šla direkt spat, jest pa tud in sva spali do 15h, moj je šel na šiht.....zdejle sva pa prišle iz sprehoda in je prov pasal malo svežega zraka, čeprav sončka pa ni bilo večuser posted image .....no ga bomo pa jutr spet izkoristil pa še moj je domauser posted image

modrc mam jest tud iz muillerja in je fajn, za tistih 8 ojrov al kolk je že bil...ne splača se vam kupovat neke firme, ker je itak non stop v pranju..no saj moj je bil k sm non stop puščalauser posted image user posted image user posted image
pa modrci s kostjo so v času dojenja odsvetovani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sparove smrekice, hvala tistim, ki so se spomnile, vendar jih več ne rabim, tako, da sem jest že podarjene podarila naprej, ker se mi jih je malo več nabralouser posted image user posted image
za kosilo sem jest samo solato, ker mi je moj predčasno ušel na šiht, tko da si grem zdejle neki narest za pod zob, ker sem že kr malo lačna..no moj sostanovalec jeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4569
   RE: Marčevke
22.1.2008 16:57:08   
san
.no moj sostanovalec je


max... tvoj podnajemnikuser posted image user posted image user posted image

no, mi smo tudi s sprehoda, pa smo zdele mal albume gledal od tamalih in ugotavljal komu bo dojenček podobenuser posted image . no hči in sin sta si zelo podobna (razen ob rojstvu si nista bila), tko da možno, da jima bo tale res tudi kasneje.

evo, jaz sem pa danes cel dan neki lačna, hm, sicer ne jem, mpak skoz na hrano mislimuser posted image

no, zdej se pa neki kregata
letim preverit kaj se dogaja

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 4570
   RE: Marčevke
22.1.2008 17:00:27   
max81
ja san podnajemnik jauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...sej res pa še čestitke tvojemu korenjaku za rojstni dan


naša pupa je trenutno v stajici in se igra, upam, da mi rata narest kej za pojest...ja jest tud lačnaaaaaa

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4571
   RE: Marčevke
22.1.2008 17:14:53   
florc
Hojla čvekice kako ste pridne....vidim da imate vse probleme s spanjem, jaz pa moram potrkat na les imam sedaj full mir ponoči z wc, največ 1x in spim super. Včeraj sem popoldanspala 1,5ure pol pa zvečer šla spat ob 10h in spal do 5h zjutraj ko mi je moj user posted image  prinesel čaj k sem prehlajena in sem nazaj zaspala do 9h k sem morala na wc...super a ne. Drugače sem pa rehlajena imam grlo otečeno in rdeče pa herpes pod nosom in še nkeja se mi na očesu dela, tako da sem res grozna. Sem pa zato full rpidna grem vsak dan za 2 uri na sprehd z mojo kolegico ki ima 3 mesce starega malega, tako da skrbim za kondicijo in si izmenjujeva zgodbe....res super da je moja soseda mi saj dolgčas ne bo....

Sedaj pa letim na babji žur, se slišimo kaj...

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 4572
   RE: Marčevke
22.1.2008 18:51:27   
Sonnja
ojla danes sem od kolegice dobila praška pasto(dela v zdravstvu) smrdi pa ful. zadnjič ste jo omenjale pa me zanima za kaj jo boste uporabljaleuser posted image

(odgovor članu florc)
Neposredna povezava do sporočila: 4573
   RE: Marčevke
22.1.2008 18:52:55   
mergetka
Čau user posted image ,

morm vam povedat, da sem danes ful vesela. Najprej, ker nimam sladkorne! Danes sem imela ta drug test in sploh nisem  bila tko zaspana, kot pri  prvem - 50 gramskem. Lahko pa, da sem  takrat imela res mal probleme s cukrom, ker je bilo takoj po novem letu user posted image .

Pa ko prelagam vse te lepe cotke. Neki sem jih sama kupila, ful pa dobila od frendice, ki ima mal več kot pol leta starega pubeca. In v Ikei sem nabavila kr nekaj fajn stvari. Komi čakam, da kupima še jogi, da lahko pripravimoa posteljico.

In seveda, ko se user posted image premetava po trebuščku! Zaenkrat se mi zdi, da ne kolca kaj veliko.  ene ste rekle, da je  tak  enakomerno brcanje, sam nisem  zihr, da je to to.

Čav bau, aja a mate kak predlog za jogi? Eni pravijo, da ni treba pretiravat in kupiti ful dragega, sam rada bi kupila kvalitetnega in ne vem, kakšnega točno.

(odgovor članu florc)
Neposredna povezava do sporočila: 4574
   RE: Marčevke
22.1.2008 19:08:15   
max81
IZVIRNO SPOROČILO: Sonnja

ojla danes sem od kolegice dobila praška pasto(dela v zdravstvu) smrdi pa ful. zadnjič ste jo omenjale pa me zanima za kaj jo boste uporabljaleuser posted image


praška pasta je ful dobra zadeva, kar se tiče vnete rite, pleničnega izpuščaja in podobnih zadev, ki nastanejo na ritki....nam je ful pomagala..moram pa potrkat, da sm jo pa zlo malokrat rabili in upam, da bo tako tud ostalo

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 4575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?