Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
je star 14 mesecev in je izredno živahen fantič. Nikoli ni pri miru, nonstop je v gibanju. Poleg tega mu nobena igrača in nobeno okolje ne zadošča prav dolgo. Potem začne jokat, sitnarit, sili v naročje, ga je potrebno nosit naokoli... Pred dnevi je bila pri nas 2- letna dekliva, ki se je lepo igrala pri nas celi dve uri. Ni bilo sitnarjenja, jokanja. Seveda se je bilo treba z njo ukvarjat, a ne tako intenzivno, samo, da ne bi bilo joka. Mene zanima, kdaj je pri vas, torej pri katerih letih minila ta faza, v kateri smo mi trenutno, ker na čase sem že prav depresivna? Vsi so mi govorili, da se to neha po nekaj mesecih in da se otrok potem spremeni v zadovoljnega in nasmejanega otročička. 
Drugače pa te faze sitnobe ne trajajo dolgo, par mesecev pa bo mimo. Samo potem je pa spet kakšna druga faza, ki ti kravžlja živčke
. Ma boš videla še malo pa se še stisnit ne bo hotel k tebi kaj šele, da ti bo pustil, da se ukvarjaš z njim. Zdaj sta moja dva sterjša stara 4 in pol in 3 leta in se sama zaigrata tudi po urco, dve oz. dokler se ne skregata.