|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 4-letniki
5.9.2007 21:30:53   
purple
IZVIRNO SPOROČILO: Teni RR


Drugče pa je trenutno najbolj ponosna, ker bo v soboto, na najini poroki, nosila prstane. Po moje je za kak cm zrastla.


To je moglo biti pa ful lepo.user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: 4-letniki
5.9.2007 22:02:28   
viv_
O, Teni, čestitke.

Lepo se mejte, jaz se za 14 dni poslavljam, potem pa pridem nazaj, z novimi prigodami...

pa pa

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: 4-letniki
5.9.2007 22:15:51   
violinski
Purple, če sem prav razumela od Teni stavek in tisto, kar ima zapisano v podpisu bo do tega dogodka šele prišlo.

Pri nas še vedno trma trmasta, zgleda, oz. vsaj tako pravi, da danes ni hotela spati v vrtcu - najprej nama je rekla, da sploh nimajo ležalnikov, pri tem da se mi je včeraj pohvalila, da ima nov znak na ležalniku, potem pa sem jo malo spraševala tu in tam in ugotovila, da so vse njene punce (v skupini je malo deklic, trenutno le 4, drugače je razmerje 2:3 za fante) spale, le ona ne. Potem si je še zmišljevala, da je brala knjigo. Pa kaj še, prav gotovo je "najedala" vzgojiteljici, ki jo ima zelo rada. Se pravi Lana vzgojiteljico. user posted image

Popoldanskih aktivnosti pri nas nimamo, lani je v okviru vrtca in časa v vrtcu hodila h izraznim plesom, na koncu leta so imeli tudi predstavitev, vendar ne vem, če je kaj posebnega odnesla od tam, razen kupa novih pesmic. No, pa tudi to je nekaj. Za letos nisem še nič videla, da bi kaj ponujali, drugo leto pa računam, da bi jo vpisala v glasbeno predpripravnico, ampak do takrat je še veliko časa, tako da bom vsekakor najprej počakala, če bo sploh pokazala zanimanje. Glede na to, da smo vsi malo glasbeno udarjeni v familiji, domnevam, da se ji bo zdelo, da bi, ne bom je pa silila. Če ne bo hotela pa nič. Da ne bo jok, kot je bil spomladi, ko sem jo poskusila dati na plavanje. Tudi to moram pravzaprav spet poskusit letos.

Viv, dobro da ni nič hujšega. Jaz se moram vsakodnevno jezit, ker mi zjutraj in zvečer skoči v kopalnici s pručke na tla. Seveda, v kopalnici so ploščice, na teh pa veste, kako lahko zdrsne. In ves čas je kreg zato. No, le danes je zlezla počasi dol in mi še posebej poudarila: "vidiš, mami, sem šla peš, nisem skočila s pručke". Ja, slučajno danes, a ne da.

Prejle smo se na avgustovkah 2005 pogovarjale o oblačilih za te dni - jaz sem danes zjutraj obema ukazala spodnje majice, pa tudi sama sem si jo oblekla, je pač postalo strašno hladno zjutraj, pa me zanima, če ste ve tudi tko občutljive na to, in pazite, da otrokom ni mraz? Mene hitro zebe, čeprav imam kile in kile obloge, ampak sem si pred leti, ko sem skoraj zmrznila (ok, pretiravam) prisegla, da me nikoli več ne bo tako zeblo in raje fliknem kako majico več v torbo, kot premalo, otroke pa tut tipam, če se mi ne slučajno prehitro hladijo. No, pol pa še to vprašanje - kako rešite, da nimajo nonstop golega hrbta? Oblečeš, vse fino zatlačiš, pol pa skoči na gugalnico, pa sta že popek in križ zunaj. Kaj pa ponoči? So vaši otroci pokriti? Jaz sem bila malo prej še brez nogavic in me je začelo zebsti in sem seveda šla kontrolirat, če otroke tudi zebe. Mojima otrokoma je namreč pokrivanje z rjuho / deko / koutrom totalen greh. Od malega, odkar sta se lahko sama zbrcala spita striktno odkrita. Zato sem si pa naredila zalogo pajacev s stopalci za vse številke od 56 do 98 (ko je bil Mothercare še v SLO), vendar pri Lani tudi to ne pride več v poštev, ker gre ponoči vsaj enkrat lulat in mi ni do tega, da bi si morala slačit in nazaj oblačit pajaca. Zato ima nekaj parov štumfov namenjenih samo za ponoči, to ima pa rada in je čisto obvezno, da ji jih obujem takoj ko se tako shladi kot se je te dni.

Al sem spet naložila.......

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: 4-letniki
5.9.2007 22:41:42   
trixi
Naš je tudi trmast, ampak kot smo že ugotovili to spada zdaj v to obdobje in lahko samo čakamo, da mine. Pa klepetulja tudi, najraje zjutraj, ko je poln energije, meni bi pa tako pasalo malo tišine, da se v miru dokončno prebudim. Ravno danes zjutraj je imel ful za povedat, no, pa saj ne bi bil tak problem, če ne bi govoril takoooo na glas, je namreč hči delala nočno in je šla spat ravno ko smo mi ustali. Mah, saj je imela potem mir do štirih popoldne.

Aktivnosti: letos ga- pa če bo hotel ali ne- dam na športno vzgojo. Če samo pomislim na dolge zimske popoldneve in njegovo prekipevajočo energijouser posted image . Je hodil že dve leti nazaj, pa se ni ravno obneslo. Smo bili namreč starši poleg in potem je bolj ne kot ja sodeloval.
No, zdaj, ko je še bolj toplo vsak dan- če le ne dežuje- gre ven. Mi smo na vasi, sicer je cesta, ampak po moje so domačini že navajeni, da so mali otroci in niti ne norijo pretirano (ma mene je vseeno strah in kar naprej gledam skozi okno). So pa klapa ena punčka in štirje fantki. Če bi jih zložili po starosti bi bili kot stopničke: 8, 7. 6, 5, 4 s tem, da je naš najmlajši. Bo pa v kratkem se preselila še ena punčka tudi štiriletnica.
Pa malo se selijo eden do drugega pa gre, itak je bolj priden, če ima koga na obisku, ker se pač zaigra.

Kanoterco pa tudi mi nosimo, čeprav sem se danes morala skregat, da je oblekel še majčko z dolgimi rokavi. Je tulil, da mu je toplo, pa je tako pihalouser posted image  Potem sva naredila kompromis in je oblekel eno bolj tanko, ker si je ono od trenirke, ki je na zadrgo skozi dol dajal. Začuda, da za hlače pa ni nič komliciral.

nočko, viv, če še bereš: imejte se najlepše

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: 4-letniki
5.9.2007 22:43:59   
rainbow
Čer!

user posted image user posted image  kak ste pridne!! Prav zanimivo in zabavno vas je brat.

Glede aktivnosti, letos še čakam na 1.roditeljski sestanek, da vidim, kaj ponuja vrtec (morda kak tečaj angleščine ali pa telovadba); ne mislim pretiravat, sploh ne.

Glede odkrivanja ponoči, je problem, ja. Ta mala ima še spalne vreče (tanjšo za zdaj, in debelejšo za pravo zimo), Lii pa nisem več nameravala dat vreče, čeprav se odkriva. Zdaj ko ima veliko posteljo, bo dobila tudi odejo, zdaj jo pokrijem s koco, in bom videla, kako se bo odneslo. Sploh ne vem, če delajo tako velike spalne vreče.
Podnevi pa sem jaz tudi zmedena, zakaj je tako hladnouser posted image user posted image user posted image ; jaz jima dam spodnjo majico (namenoma kupujem take, ki so daljše za Lio), dolge rokave (tanjše), jopico in še prehodno jakco. Če pa je hladnoooooooo, grozno.

Viv, samo da ni hujšega; no, saj že to je dovolj, a ne. Pa saj se bo hitro zacelilo.

Teni, super glede porokeuser posted image user posted image

Purple, tvoj pa je pravi športnik, bravouser posted image ; naša pa je malček lena. Ampak tudi midva nisva neka športnika. Bi se morali več gibati skupaj. Imamo namen, takoj ko ta mala postane bolj ubogljiva zunaj.

zaenkrat toliko, lahko nočuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: 4-letniki
5.9.2007 23:29:21   
violinski

IZVIRNO SPOROČILO: rainbow

Čer!

[image] naša pa je malček lena. Ampak tudi midva nisva neka športnika. Bi se morali več gibati skupaj.




Evo, vidiš, rainbow, si me rešila zagate - jaz tega nisem hotela preveč naglas priznati, ker se še ne poznamo tako dobro user posted image Lenoba nam je prirojena, edino mali še ne kaže pravih znakov, zna bit, da bo on črna ovca v družini in bo kar športnik user posted image .

Mislim, da bi pa v resnici Lana prav z veseljem hodila na kake aktivnosti tudi izven vrtca, ampak smo po moje preveč leni, da bi se kam redno in disciplinirano odpravljali. Jaz in pravzaprav moj mož tudi sva bolj taka, da ko enkrat pridemo domov in se vržemo v udobna oblačila ter v njih na kavč, raje ne gremo več nikamor ven. Če smo že kam namenjeni, gremo direkt iz službe, ker se nam takrat še da. Pa sproti si zmišljujemo, kar bi počeli, tako da bi nas en ustaljen urnik kar iztiril user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: 4-letniki
6.9.2007 7:01:12   
Teni_
Purple, če sem prav razumela od Teni stavek in tisto, kar ima zapisano v podpisu bo do tega dogodka šele prišlo.


Ja, prav si razumela. Dan D bo zdaj v soboto.

Hvla za čestitke.

Grem zdaj mali2 v vrtec spravit, se oglasim kaj popoldan, ko pridem domov. še naju čakajo zadnji opravki pred poroko.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: 4-letniki
6.9.2007 7:36:18   
purple
Se mi vidi, da se bila sinoči še sam za v posteljo.user posted image  No, pa čestitke za naprej.

Drugače pa bom jaz vpisala Gašperja na telovadbo, ki jo imajo organizirano v vrtcu. To je sicer telovadba s starši, ampak sva hodila že lani in sva oba prav uživala.user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: 4-letniki
6.9.2007 8:10:48   
L&F&B
Jutro!

Midva sva še doma. Smo meli včeraj tak naporen dan, tako da naju pred deseto ni v vrtcu.
user posted image Teni, čestitke za poroko!
user posted image Violinski, midva sva bila včeraj prvič na glasbeni pripravljalnici in je zelo fajn. Samo malo je bil utrujen, ker je prišel direkt iz vrtca, pa še včeraj sem imela obveznost na faxu in sem ga vrgla ob sedmih iz postelje.

Glede ostalih dejavnosti, letos sta začela z fotrom še s karatejem in to je to. Ostalo pa v vrtcu, le teh imajo ogromno.
Aja, še user posted image Viv, srečne počitnice!
Vidim pa da ste mamice punčk tu kar v večini.

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: 4-letniki
6.9.2007 13:59:08   
mami**
teni, čestitke za poroko user posted image  ful lepo, da vama bo malček nosil prstane!

punce, povejte, kam pa hodite na glasbeno predpripravnico?

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: 4-letniki
6.9.2007 15:39:53   
purple
Pri nas v Velenju se začne mala glasbena šola, ko je otrok star pet let. To vem, ker so jo obiskovali ta večji štirje in jo bo tudi naš tamali. Je pa zelo super organizirana in otroci prav uživajo.user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu mami**)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: 4-letniki
6.9.2007 15:52:44   
Teni_
Hvala za čestitke.

Jaz bi Tejo tudi nekam vpisala, pa nimajo nič tukaj okoli, vozit pa je kam ne bi mogla, ker vsak drug teden delam popoldan, pa ni časa. Če pa bo kaj tukaj okoli, pa gre ziher.

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: 4-letniki
6.9.2007 18:13:36   
LIDJOČKA
Oj, pri nas je tako mrzlo, da sem tudi jaz naši Klari že zvečer zamorila s sp.majčko, k sreči brez njenih komentarjev user posted image .

Mi imamo kar srečo, ker se Klara ponoči kar sama pokriva, tako da s tem nimam težav, sem jo pa imela kar nekaj časa v tistih vrečah. Ker je ena spraševala, mislim da se dobi tudi velike, saj tam do 6 let zagotovo. Čeravno z njo nimam težav imam pa z malima dvema, ker nočeta bit v vrečah, ker jasno ne moreta vstajat in se po postelji podit, tako da ponoči stalno vstajam in jih pokrivam.

Naša Klara obiskuje en tak bolj na "izi" varianto vaški vrtec (ker živimo pač na vasi user posted image ) tudi pri nas ni kakšnih  dodatnih dejavnosti, da bi jo pa vozila v Ljubljano, se mi pa odkrito povedano ne da. Ampak bi bilo fino, da bi skurila odvečno energijo, mogoče se zavestno poboljšam user posted image .

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: 4-letniki
6.9.2007 18:15:40   
LIDJOČKA
Aja še to, Teni, nepozabno soboto ti želim user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: 4-letniki
6.9.2007 21:07:11   
*sanela*
Ah, ta moj mali nagajivček!
Nikakor mi ne rata ga spravit spat pred 22h.
Se mi zdi, da ga v vrtcu predolgo pustijo spat.
Sm jim rekla, da ga pustijo spat največ eno uro, upam, da bo nucalo!
Ima katera kakšen predlog!

(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: 4-letniki
6.9.2007 21:23:06   
Anuška79
Ojla!

Ste pridne, jaz pa sploh ne priden do računalnika - no preberem vas že. za pisat pa ni nikoli časa. Ali se moram igrat  s ta starejšim, ali tolažim malo, ker jo zvijajo krči, ali pa 1000 in eno gospodinjsko delo. Ampak to že vse poznate.

Sicer pa vse kar ste napisale - skakanje v besedo, pregovarjanje, dogovarjanje, in klepetanje 25 ur na dan in še kaj velja tudi za našega. S tem, da on kar dvigne roko ko policaj in pravi: mami, tiho; zdaj jaz govorim! Ali pa pravi:no, zdaj bom pa jaz nekaj povedal in potem začne nekaj nakladat samo da pač govori in ga vsi poslušamo.

Glede aktivnosti pa... lani naj bi hodil na plesne urice, a je bil zaradi bolezni toliko odsoten, da je bil vse skupaj le stran vržen denar. Letos bo, tako kot lani, hodil na Montessori urice, angleščino se 'učiva' doma, hodila bova v gledališče na predstave za otroke in na plavanje (verjetno kar v lastni režiji), ker sem letos doma, pa raje vidim, da popoldne preživlja z mano in očkom, kot pa da ga vidim le v avto, ko iz vrtca šibava iz ene dejavnosti na drugo.


No, grem prevzet Katjo, da gre oči lahko pod tuš.



(odgovor članu LIDJOČKA)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: 4-letniki
6.9.2007 23:54:09   
trixi
Ojla,

vas samo pozdravim in povem, da spalne vreče delajo v velikosti najmanj do šest let. Mi smo jo kupili lani in kot kaže, jo bomo novo tudi pospravili. Ker je ne mara, ker ko se vrti po postelji se mu ovije okrog telesa in je potem ves ihtast. Imam namen mu letošnjo zimo dat še bodi z dolgimi rokavi pod pižamico, pa še to upam, da mi uspe kupiti kako ekstra toplo. Ker hodim kar precej po nakupih čez mejo vem, da se jih da dobiti v Italiji, pri nas pa po pravici povedano niti ne vem, kaj je na voljo. 
Jutri pa imamo roditeljski sestanek v vrtcu, le kaj bo letos novega? Sicer je ostal v isti skupini, samo vzgojiteljica in pomočnica sta se zamenjali. Naš je itak en tini mini vrtec z dvema skupinama in se vsi poznajo med sabo.
Pa malo moram pofirbcat za gledališki abonma, ko je bila hčerka mala sva skupaj hodili v gledališče na predstave, pa mi je bilo všeč in jaz bi šeeee.
OK, zdaj pa dost, je že malo dolg tale "vas samo pozdravim"
Aja, Teni ČESTITKE za porokouser posted image

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: 4-letniki
7.9.2007 9:57:22   
violinski

vas samo pozdravim in povem, da spalne vreče delajo v velikosti najmanj do šest let. Mi smo jo kupili lani in kot kaže, jo bomo novo tudi pospravili. 


To pri nas ne bi palilo, niti pod razno. Mislim da bi se preihtala do kraja, dokler ne bi snela dol, in potem šele zaspala. Mojadva enostavno nista pokrita in pika. Od kar sta bila stara okrog 6 mesecev, po moje.

Za abonmaje sem se odločila, da ne bomo vzeli, da jo bomo raje sami kdaj pa kdaj peljali, tata jo bo vozil na lutke jaz na kaj drugega (lutke me ne privlačijo). Za plavanje grem zdaj gledat urnike, če se je že začelo.

Pravite, da so že roditeljski? Moram prav preveriti, da ga ne zamudimo spet, kot smo ga konec leta, ker smo bili na dopustu.

Teni, uživaj jutri!!!

(odgovor članu trixi)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: 4-letniki
7.9.2007 10:03:02   
*sanela*
Moj tudi spi odkrit! Zato sem pa jaz dežurna celo noč, kar naprej se zbujam in ga pokrivam user posted image ! V vrečo ni hotel niti kot dojenček!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: 4-letniki
7.9.2007 15:30:35   
L&F&B
Da vas še na hitro pozdravim, preden skočimo v sončne kraje.
Moj tudi noče biti pokrit, ga pa oblečem v debelejšo pižamco in štumfke. Vmes pa tudi jaz kaj podežuram in ga včasih pridem pokrit. Je pa res, da sedaj, ko se je ohladilo, prikolovrati k meni v posteljo se pogret.
Izkoristite ta sončni vikend za bivanje na prostem! Jupi, mi že komaj čakamouser posted image !

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: 4-letniki
11.9.2007 9:52:21   
violinski
Da se ne izgubimo.

Mi smo imeli blazno naporen vikend (otroka sta bila karseda tečna), v nedeljo sploh nista hotela spati popoldne, zato sta zvečer še pred sedmo dol popadala. A je bila kaka luna?

Vrh vsega je bil, ko se je Lana ene pet minut po tistem, ko se je odločila, da se ji je zgodila neka krivica postavila v eno tako čudno pozo, noge narazen glavo in ramena naprej, odprla usta in začela brez veze zganjat ihto in kašljajoče jokat brez solz. Sem mislila, da jo bom kar pred vrata postavila. Včeraj je bilo že vse v redu, je pa tudi res, da sta bila včeraj s starimi starši v živalskem vrtu pa je bila kar dobre volje. No, oba. Pa danes zjutraj sta tudi bila super, skoraj brez cviljenja.

Jaz tega cviljenja sploh ne razumem. Kar se zgodi, da ni prav po njenem godu, začne cvilit. A mate kako zdravilo za to?

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: 4-letniki
11.9.2007 11:43:00   
purple
Ko moj cvili in trmari, ga pošpricam z vodo ( par kapljic ), pa se kaj hitro umiri.

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: 4-letniki
11.9.2007 15:22:23   
*sanela*
Naš je tudi cmera jera!
Dam ga v kot za 2min. da se pomiri!
Pomaga!

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: 4-letniki
11.9.2007 20:11:59   
Anuška79
IZVIRNO SPOROČILO: violinski

Jaz tega cviljenja sploh ne razumem. Kar se zgodi, da ni prav po njenem godu, začne cvilit. A mate kako zdravilo za to?



Jaz ga pustim na miru in grem v drug prostor. Ko nima občinstva, neha in pride za mano, jaz pa se  delam kot da se to sploh ni zgodilo in se začnem z njim pogovarjat čisto nekaj tretjega. Če pa res ni mira, ga pa pošljem za nekaj časa v sobo - ali pa se užaljen tja umakne sam.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: 4-letniki
13.9.2007 16:57:27   
*sanela*
Kolko tehtajo vaši otroci?
Moj je cca. 100 cm visok, težak pa 15,5, zdi se mi ful suhcan!

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?