|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: letnik 2003
22.2.2008 10:07:42   
viv_
O punce, kam smo padle... Evo, nas bom malo dvignila user posted image

Kako ste kaj? Kako mladički?

Mirna je trenutno v fazi branja in pisanja... Pisanje ji gre kar dobro, branje pa tudi... Ampak, prebere vsako črko posebej, povezat v besedo je pa ne zna... Da ne bo kdo mislil, da že bralno značko dela user posted image  Piše pa kar lepo, seveda je razpon črk od 5 cm do 5mm, ampak če bo po starših, ne bo prav lepo pisala user posted image

Se je pa spuntala hodit na plavanje, tako da smo en tečaj zaključili, v naslednjega je pa nisem več pripravila. Pa niti nisem hotla težit, da ji ne bi zamerila vsega skupaj.

Ne glede na to, kok je samostojna in vse, pa opažam, da se včasih tako težko odlepi od mene...

Dajte se kaj oglasit...

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: letnik 2003
22.2.2008 13:50:58   
violinski
Živjo!

Me se pa res že dolgo nismo brale. Evo, Lana je z mano doma, ima škrlatinko, je pa to prvič v tem šolskem letu, da je bolna (vsaj ne spomnim, se, da bi že bila, če je, je imela kako virozo, menda). Hm, razen če je imela vnetje ušes. Ma v resnici ne vem.Zgleda da ni bila veliko bolna, ker mi ni nič ostalo v spominu.

Najbolj mi je škoda, da je zbolela ravno prejšnji vikend, ko sem oba mislila nagnati malo v kak bazen ali kaj takega. No, tako bomo počakali pa še kake dva tedna, saj med počitnicami ne bomo hodili, ker bo najbrž polno.

Lana je še daleč od pisanja in branja, zna napisati svoje ime, zdaj čisto sama, brez pomoči, pa tudi petstokrat, drugega pa nič. Je niti ne zanima. Če me vpraša, kako napiše npr. Lea (Lea je njena prijateljica), ji pokažem in parkrat ponovi, je pa ne zanima, zakaj se tako napiše. Sploh se mi zdi, kot da jo čisto nič ne zanima, kar bi jo lahko. Riše tudi bolj tako tako, bolje da ne bi - čeprav na tablo s kredo ji uspevajo 100% boljše umetnine kot s svinčnikom na papir. Zelo rada pa štanca, štemplja in lepi. Je zelo ponucljiva pri pripravi raznoraznih voščilnic ipd. Zdaj jo moram dat malo packat z kakšno DAS maso ali slanim testom, da vidim, kako se ji bo to zdelo.

Veliko poje, pleše, poskuša posnemat angleščino - tu je še najbolj smešna. Ker hodi h angleščini v vrtcu, misli, da je dovolj, da malo bolj 'naokroglo' drži usta, ko govori in da je to že angleščina. Saj drugače je čisto v redu, je taka neobremenjujoča angleščina, da si res zapomni samo tisto, kar se njej zdi, ni ji treba kaj posebej znati.

Se mi zdi, da ni en tak otrok, ki bi posebej v kateri stvari izstopal, mogoče še najbolj divja njena fantazija, ko želi kaj povedati ali kakšno zgodbo si izmisliti, se z možem kar pogledava, od kod vleče take ideje.

Alo, mejte se fajn!

O, sestavljanje sestavljank ji gre, trenutno ji predstavlja dober izziv 50 delna sestavljanka Iskanje malega Nema. V škatli so tri, ponavadi eno naredi, vpraša mogoče za kakšno malo pomoč, če se loti druge, se običajno ustavi prej kot na polovici, ker se ji ne da več naprej.

Tisto cmauhanje za vsako nič se je nehalo, še vedno ko kaj rabi raje zacvili, kot da bi jasno povedala, kaj potrebuje, ampak tudi tega jo bomo odvadili. Jaz ji enostavno vsakokrat povem, da če kaj rabi, mora jasno povedat. Se mi zdi, da je to ena taka osnova.

< Sporočilo je popravil violinski -- 22.2.2008 13:51:35 >

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: letnik 2003
29.2.2008 8:45:13   
*sanela*
Pozdravljene čvekice!
Se pa res nismo dolgo slišale user posted image !

Našega nagajivčka pa črke sploh ne zanimajo user posted image , pravi da se bo učil ko bo šel v šolo user posted image . Številke pa ful obvlada. Šteje do 20 ( tudi v angleščini ) zna katera je katera številka jih pa nezna napisat ( se mu ne da ). Tudi na uro zna gledat.
Kar se tiče angleščine ga nisem vpisala v tečaj ker se mi je zdelo prezgodaj. Zdaj pa vidim, da ga zanima. Ima igrico na računalniku, učenje angleščine in se je sam navadil šteti in par besed.
V glavnem ga pustiva pri miru.

Kar se tiče bolezni, smo bili vsak mesec vsaj en teden doma. Vsako virozo je pobral user posted image .

Zdaj ima obdobje ko je zelo priden, ful uboga, skratka zlat fant user posted image . Škoda ker so ta obdobja kratka user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: letnik 2003
29.2.2008 22:39:55   
janja
Punce sem vas šele zdaj opazila. user posted image

Mi imamo tudi štiriletnika Andraža (september 2003). Zanimajo ga avtomobili, lego kocke, rad sestavlja puzzle, riše, barva, ustvarja s plastelinom, štampiljka...skratka ni je stvari, ki je ne bi poskusil. Trenutno so atraktivni Transformerji.
user posted image Glede oblačenja še ne komplicira preveč. Ponavadi je mami tista, ki ga oblači.
user posted image Hodi v vrtec. user posted image Obožuje svojega malega bratca Urbana (4,5 meseca). Za hodit je bolj lene sorte, razen če je v njegovem interesu. Pri hrani ne komplicira. Nekaj stvari sicer ne je, načeloma pa je priden.
O pospravljanju igrač raje ne bi. Se vsak večer znova kregamo, da jih je treba pospravit.

Tolk za enkrat.
Zdej grem pa spat. Lepo bodite.


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: letnik 2003
17.3.2008 14:09:37   
tejč
Živjo, brez zamere, ampak jaz iščem eno fajn mamico s podobnim okusom za cotke in da ima doma punčko. RAda bi kupovala rabljene cotke od ene kar vse. Če poznate kako ali ste to vi, se priporočam! Naša ima 94 cm in 14 kg, maja bo stara 3 leta.
Hvala in lepe dni želim.

_____________________________



http://www.moj-album.com/uredi/tejc/7435703/



(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: letnik 2003
2.4.2008 9:10:18   
rainbow
Tejč, žal imam jaz tudi doma triletnico (poleg skoraj petletnice), tak da odpadem kot kandidatka.

Kako smo kaj, skoraj ali že petletniki?user posted image ?user posted image ?user posted image

Naša je staknila angino in vneto oko in je  s slednjim nalezla še mene, ki sem btw dobila še vnetje žrela in sva obe ta teden doma. S tem da je ona že skoraj zdrava, brez vročine že tri dni, le šmrka še. Ne vem, če je ne bom dala jutri  v vrtec.

Sicer naša frčafela pridno raste, je relativno na splošno vodljiva, edino občasno jezika. Pa dobro, se soočam s tem, ko pride. me dpočitnocami smo parkrat še vadili smučanje in ji kar lepo gre. Sicer pa zdaj čakam na lepo vreme in zdravje, da ju lahko dava na kolo, pa na kak manjši hrib, ker ugotavljam, da smo premalo na svežem zraku.

vsem vse lepouser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu tejč)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: letnik 2003
12.5.2008 17:35:14   
*sanela*
Ojla!
Nič ne čvekate?
Al so vaši že 5-letniki?
Morda bi bilo fajn če bi odprli temo 5-letniki!
Naš mali je staknil škrlatinko! Upala sem da bo dal koze v tej rundi čez pa nič. To je že drugič da sem ga peljala k okuženim otrokom, da bi tudi on dal koze čez pred šolo pa nič.
Lep dan želim!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: letnik 2003
12.5.2008 19:24:26   
rainbow
Sanela, joj, a resuser posted image  to mi je ful smešno, glede koz. Sem jaz tudi vabila, ko sta moji dve imeli koze. Pa sta že dva tedna mimo??

Mogoče bi bilo res pametno, da odpremo novo temo. Recimo letnik 2003 ali kaj takega.

kaj je pri nas novega? Aja, najbolj omembe vredno je to, da je takrat po angini končno nehala vleči prst in tudi coto smo ji prostovoljno odvzeli user posted image user posted image user posted image  Sem resno bila v skrbeh, da bo prst vlekla še kje v OŠ.

Največje težave imamo pri pospravljanju, non stop jo moram opozarjat, pa čevlji, pa jakna, pa papirčki, to pri njej kar pada, igrače tudi. Tu imamo največ težav. Sicer pa je v redu. Aja, pa rada kak freh ton uporabi, tu jo tudi masiram; pa prosim pozablja. Je kar treba. So mi za te priložnosti všeč knjigice o princeski Mili, sploh za punčke. Mila je nevljudna je najnovejša, edino ne vem, če imajo posebej Mila pospravljauser posted image user posted image

Kako pa kaj ostale????????????

No, maksimalno uživajteuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: letnik 2003
13.5.2008 15:16:10   
violinski
Haha, po dolgem času sem spet na RR in vidim, da ste ravno včeraj obnovile debato.

Moja je še vedno 4 letnica, čeprav zna presneto dobro povedat, da bo kmalu pet (novembra). Trenutno je pa na letovanju z vrtcem, prvič. Sicer sta oba z malim pogosto zdoma za kake tri ali štiri noči, vendar še nikoli drugod kot pri babicah ali tetah.

Prejšnji teden sem imela možnost z obema preživljati po 24ur na dan, ker smo bili na dopustu, tako da sem malo opazila njune specifike. Lana ves čas sprašuje 'kaj se bo zgodilo potem, kdaj bomo šli tja, ...' Vse hoče vedeti za naprej, tisto, kjer je trenutno, ji hitro postane nezanimivo. Do mlajšega brata je strašno protektivna, misli pa tudi, da mu lahko ukazuje.

Je imela eno obdobje, ko je na vse, kar sem ji rekla, odgovorila "ne, ne bom". Sem se prav razjezila nanjo in je padla ena pridiga. Me zanima, če je zaleglo. Bomo videli, predvsem ko se vrne z letovanja, če je slučajno opazila, da so določena pravila, ki veljajo za vse, in da si jih nisem jaz izmislila.

Imejte lep teden!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: letnik 2003
13.5.2008 21:59:16   
Nyah*
Naslov teme sem vam, na vaso zeljo, spremenila! Ce bo se kaksna zelja, se kar obrnite name!

Nekaj strani ima sicer se vedno naslov 4-letniki, a mislim, da bo odslej vredu!

Lepo cvekajte se naprej,

papa.

< Sporočilo je popravil Nyah RR -- 13.5.2008 22:00:37 >

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: letnik 2003
14.5.2008 14:27:50   
*sanela*
user posted image user posted image user posted image user posted image HVALAuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: letnik 2003
14.5.2008 16:30:08   
rainbow
user posted image Nalin, thanksuser posted image

sem bila ful presenečena zdajuser posted image user posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: letnik 2003
15.5.2008 9:31:11   
violinski
Ej, super moderatorke, pa hvala Ribici, ki je posredovala mojo prošnjo na pravo user posted image

Naša otrokinja se danes vrača z letovanja - najbolj štosno je, da vem, da je ogromno stvari doživela in da mi nič ne bo povedala, ker se ne bo nič spomnila, kaj naj bi mi povedala - tako nikoli ne vem, kaj je novega in kaj se dogaja v vrtcu, ker doma enostavno nič ne pove. Pa ne, da ne bi hotela, samo spomni se ne user posted image .

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: letnik 2003
23.5.2008 10:26:46   
TamaraJ
Evo, se vam še jaz priključim. Moj Timi se je rodil 11.10.2003.  Jaz se danes samo pofočkam, ker mi že zmanjkuje časa in ko mi bo spet malo časa danega...grem malo vaše debatke preletet. Potem pa v vrtec po njega, ker je danes padel dogovor, da gre domov po kosilu. Da mu ni treba spat. In ker sem ta teden še doma... ni panike. Sicer pa je tako rad v vrtcu, da mu je nemalokrat z mano doma kar malo dolgčas, čeprav počneva vse mogoče. Ampak zdaj je že tako velik fant in mamici se počasi izteka doba, ko je lahko mečkala in lupčkala svojega fantka kadarkoli si je zaželelauser posted image .

Lep dan vsem mamicam in vašim družinicam

< Sporočilo je popravil TamaraJ -- 23.5.2008 10:27:49 >


_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: letnik 2003
9.6.2008 11:02:41   
viv_
Joooooooooooooooooooj, kam smo padle... nas dvigujem user posted image

Moja Mirna spada pod "skoraj 5-letnike" še do decembra... Je pa "letnik 2003" dober naslov...

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: letnik 2003
10.6.2008 15:48:40   
*sanela*
Ja super naslov user posted image , letnik 2003!
Tudi moj nagajivček bo kmalu pet letnik. Kako čas beži user posted image ! Drugo leto pa kar v šolo user posted image !
No mi se pa kr radi crtamo. Pa še zmeraj skoro vsako noč pride k nam v posteljo.
To zimo je ful zrastel. Kar naprej nekaj je, redi se pa nič. No sam da je zdrav.
Lep pozdrav!

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: letnik 2003
10.6.2008 20:02:25   
viv_
Ja, drugo leto šola... Me je kar groza, ko pomislim...

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: letnik 2003
11.6.2008 16:35:20   
rainbow
a ni res, mene tudi skrbi. Čeprav že dozorevajo naši pobalini za šolo. ampak eno leto naj še uživajouser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: letnik 2003
14.6.2008 9:27:33   
*sanela*
Ja res je, naj še uživajo. Je pa res da so danes otroci strašno brihtni ampak se mi vseeno zdi prezgodaj s šestimi leti v šolo.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: letnik 2003
19.6.2008 19:13:54   
viv_
Ma ja, pa Mirna še 6 ne bo stara, ker je decembrska... Mah, bo že. Saj se vedno izkaže, da starši bolj kompliciramo, kot pa otroci.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: letnik 2003
14.7.2008 21:07:36   
*sanela*
Ojla!
Kje pa ste mamice? Že na dopustu????
Mi tudi komaj čakamo soboto, da se odpravimo na Krk. Mali je čisto neučakan, vsak dan šteje koliko je še do morja.
Kako so kaj vaši nagajivčki?

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: letnik 2003
5.9.2008 18:59:58   
bambinca
oj punce. Sem prvič pri vas na klepetu. Vidim, da je malo premora na teh stranehuser posted image Mi mamo fanta in je PESTRO!!!! Zdaj prino delamo še na enem junačkuuser posted image

_____________________________

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: letnik 2003
12.9.2008 14:07:27   
bobr
Hej, hej! tudi mi imamo doma štiriletnika (poleg sedemletnice in osemmesečnika v trebuhu:)).
Naš user posted image  je rojen decembra in zelo resno razmišljam o tem , da ga še ne bom vpisala v šolo. Baje imajo otročki, rojeni konec leta velike probleme v šoli, čeprav niso noč manj bistri od ostalih, preprosto zato, ker so še preveč igrivi in socialno nezreli...user posted image . Kaj menite o tem?


_____________________________

[img]http://img30.glitterfy.com/267/glitterfy081846268D32.gif[/img]

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: letnik 2003
12.9.2008 15:34:26   
*sanela*
Kaj naj ti rečem. Ti najbolje poznaš svojega otroka in če misliš da je pripravljen iti s petimi leti in pol v šolo pa naj gre. Najbolje je da vprašaš vzgojiteljice v vtrcu kaj one mislijo.

(odgovor članu bobr)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: letnik 2003
12.9.2008 20:06:32   
aljuška
no, pa da se še jaz malo javim. mi smo ravno včeraj praznovali 5 let.user posted image user posted image  joj,kam ta čas beži.naslednje leto šola.user posted image
je pa tako trmasta in ''izzivalna'', kot da BI jo že puberteta dajalauser posted image

_____________________________





(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?