|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kajenje v nosečnosti
8.9.2007 22:06:13   
Pia77
Zanimivo. Večina kadilcev, ki jih poznam (ne glede na spol), si želi nehat kadit (pač enkrat, morda ne še zdaj :). Tistih nekaj nosečnic, ki jih poznam/sem jih poznala, da tudi med nosečnostjo kadijo, so/ste pa strašne zagovornice svojega ravnanja. In vse po vrsti citirajo to cenjeno mnenje svojega G kot izgovor.
Se mi zdi, da je to slaba vest. Pa brez zamere.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kajenje v nosečnosti
9.9.2007 19:30:12   
Zofy
Jaz sem bila kadilka, želela sem si nehat kadit in sem tudi nehala, takoj ko sem zanosila. Sedaj mi cigareti tako smrdijo, da če sem blizu kadilca skorajda bruham. Pa me ginekologinja ni nič prepričevala, da naj le kadim, da ne smem nehat, ker lahko škodim plodu in da nima veze, če meni samo misel na čike želodec obrača, ker važen je plod in njemu je sedaj hudo. Vem, da to ginekologi pravijo, moji prijateljici so tudi to rekli, vendar jaz mislim, da pač nimajo pojma. To so pač diplomirani medicinci in ne doktorji znanosti, ki so na učinke nehanja kajenja na plod pisali članke, delali raziskave ali celo iz tega doktorirali. Vsak pove neko svoje mnenje, kot ga povemo mi tu. Se že bolj zanesem na Pušenjaka, ki je vsaj magister, kot na te naše ginekologe, ki so pač diplomiranci. Mene ne bo pač nihče prepričal, da je kajenje za kaj dobro. 
Odločitev pa je seveda od vsake posameznice. Kajenje je odvisnost kot je to pitje alkohola in drogiranje in če se človek temu ne more odpovedati, bi vsaj kadilke, ki lahko razmišljajo s trezno glavo (za razliko od narkomank in alkoholičark) lahko prenehale preden so zanosile. Sploh, če spadajo med tiste, ki se bojijo nehati kadit med nosečnostjo ali jim to ginekologi odsvetujejo oz. celo prepovejo...

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kajenje v nosečnosti
9.9.2007 22:05:20   
Pia77
Se 100% strinjam s tabo, Zofy.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Kajenje v nosečnosti
26.9.2007 8:34:04   
malecka24
Sam to imam povedati!

http://www.youtube.com/watch?v=A2JUuQOlEzs

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kajenje v nosečnosti
26.9.2007 14:20:10   
malamalinca
Jaz pa pravim samo tole:

Ponavadi obsojajo tisti, ki bi sami morali biti obsojani.

Naša cela generacija smo več ali manj otroci kadilk, saj je bilo to v tistih časih fejst moderno in se še ni vedelo za škodljive posledice kajenja v nosečnosti - nosečnice niso bile tako osveščene, kot so dandanes.In dandanašnje nosečnice s(m)o, roko na srce, že prav utrujajoče z vsemi bojaznimi, vprašanji, paničarjenji...

Mislim, da so naši otroci, torej otroci osveščenih kadilk, precej bolj bolni, kot smo bili mi.Alergij včasih skoraj poznali niso, danes....
Astma? Je bila tako pogosta včasih, kot je danes?

Punce, pomirite se in pustite ljudem živeti življenje tako, kot si ga sami želijo živeti.
Zakaj?
Zato, ker je to lepo!



_____________________________

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu malecka24)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Kajenje v nosečnosti
26.9.2007 14:38:31   
nejca79
Evo da še jaz povem, kako je pri meni. V prvi nosečnosti sem kadila in to kar precej - 15 - 20 cigaret dnevno, sem se trudila zmanjšat, celo nehat, ampak se mi je kar mešalo, bi cigarete pojedla, če bi mi prepovedali kaditi. Pa sem se sama s svoo slabo vestjo tepla in kregala vsak dan - se mučila živcirala, najedala vse okoli sebe in naštudirala celotno strokovno literaturo kar se tegaa tiče - opravičila ki sem ga najbrž iskala nisem našla. Zmanjšala pa tudi nisem. In se je rodil fantek 8 dni čez rok, težak 4400 in velik 56 cm. V drugo sem že tri dni čez rok, moja mala prehiteva svojo velikost za 14 dni. Kadim toliko kot zmeraj, želim si da bi nehala. Vsak dan se grizem, kako bo z mojim otrokom, bo zdrav in kaj vse sem mu slabega naredila ker nisem manj kadila in tako bo verjetno do konca življenja. Za vsako njuno bolezen bom iskala razlog v čikih. Mali do zdaj ni imel nobene resne bolezni, star je dve leti in pol, dvakrat je imel vneta ušesa in enkrat rota virus.
Mislim, da je to odločitev posamezne nosečke in jih ni treba obsojat in križat, ker te že sama slaba vest, kaj delaš svojemu otroku in zavest, da bi lahko na to uplival dovolj kaznuje.

Pa veliko sreče in zdravja vsem.

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kajenje v nosečnosti
26.9.2007 14:43:53   
malamalinca
IZVIRNO SPOROČILO: malamalinca



Mislim, da so naši otroci, torej otroci osveščenih kadilk, precej bolj bolni, kot smo bili mi


NAPAKA: mislila sem osveščenih nosečnic, da ne bo pomote

_____________________________

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kajenje v nosečnosti
27.9.2007 18:49:20   
Srčekgirll
No, jst pa sm se odločila da neham kadit. In semuser posted image Odločila sm se na hitro in sm nehala, saj si nebi rada potem kaj očitala. Sicer je pa odločitev od vsakega posameznika.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ZA VSE


_____________________________

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 58
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?