|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2007 15:14:29   
lucika
haha, kak misliš, da preživijo? če je to tretina ali četrtina njihovih dohodkov...boljše kot marsikdo izmed nas.

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Koliko kreditov imate?
14.10.2007 20:02:18   
*ajetam*
ja verjetno res.če imaš tak kredit iaš tut plačo fejt.u madona dobr jim gre user posted image

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Koliko kreditov imate?
16.10.2007 12:26:33   
KIKI****
Midva imava 500€ na mesec kredita za avto (ampak imava še samo 2. obroka) vzela sva ga pa za dobo 8 mesecev. Bova pa spomladi menjala avto in ga kupila za cca 10.000 € ampak brez kredita na obroke na 1 leto. Do takrat bova že itak pol pršparala tko da bo zlaufalo.

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Koliko kreditov imate?
16.10.2007 12:40:29   
natasaom
midva nimava kreditov..imava pa najemnino,položnice.....in seveda odvetnika,ki je lahko tud kot en dober pufuser posted image

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2008 9:41:23   
ZalaTM
Mi imamo srečo, smo dobili novo hišo od mojega očeta,...tko da sva mu oba z možem res hvaležna, ker drugače brez kredita res ne bi šlo, če bi želela kam na svoje,... imava pa vseeno kredit, sva vzela, da sva si potem čimprej opremila na 1-2 leti in imava cca. 1000 eur na mesec,....

_____________________________

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2008 12:56:33   
Zasanjana
Uff, ravno prejšnji mesec sem odplačala kredit za "nov" avto, cca.9.000€, vzela sem ga na 2 leti po 430€, mož ima kredit za stanovanje cca. 600€ mesečno še dve leti, jaz pa 500€ na mesec za prenovo stanovanja še do konca tega leta.  Pri najinih prejšnjih slovenskih plačah si tega sigurno ne bi mogla privoščiti. Imamo pa še za 2.000€ stroškov mesečno.

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2008 13:30:40   
K_a_t_i
700€ še 13 let - za stanovanje.
Baje so krediti zato, da lahko uživaš v nečem, še preden zaslužiš. Kaj bi mi pomenilo, če bi si stanovanje kupila pri 50ih? (do takrat bom UPAM našparala potrebno vsoto)
Je pa tko - če bi še živela v Trbovljah, kredita ne bi potrebovala, v Ljubljani kupiti stanovanje pri 30h, je pa brez kredita skoraj nepredstavljivo...
Avto je pa služben.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2008 14:51:23   
ronja
Nič, nobeden od naju ne mara bit zapufan, niti si kredita zdaj ne bi mogla privoščit... Česar si ne moreva privoščit, ne kupiva - izjema bo seveda stanovanje, ko bo, heheuser posted image , ampak smo še v fazi šparanja (varčujeva pa, ampak se nama zdi bolj smiselno eno leto dlje varčevati in potem imeti 2 leti manj kredita (ker plačuješ še obresti...)) Počasi se daleč pride in dokler nama ni treba živet s kakimi starši, sva tudi na malem zelooooo zadovoljnauser posted image .

Avto imava star in ga ne misliva menjat, dokler bo kolikortoliko delal, takrat bova pa spet kupila starega, ker si novega gotovo ne bova mogla privoščit. Kredita za avto ne bi nikoli vzela, ne on ne jaz, tu se strinjava, ker se nama zdi brezveze. Pač rajši kupiva malo slabši ali starejši model, saj ni take razlike v varnosti kot je v cenah.

Dohodke imava pa podpovprečne in živiva v Lj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2008 15:17:24   
ronja
Imam pa eno vprašanje za tiste, ki so brez kreditov. Živite doma pri starših ali vam je bilo kaj podarjenega? Ali pa imate tako dobre plače


Ne, ne živimo doma, plači sta podpovprečni,... živimo pa po svojih zmožnosti, kmalu bomo 4je na 38 kvadratih, kar se nama ne zdi nič groznega, recimo. Avto je samo eden in star, ampak nama se zdi dovolj varen - ko sva dobila user posted image , sva zamenjala starega ax-a za starega roverja, ker ax res ni varen, je lahek in sploh zadaj takoj nasrkajo v primeru nesreče...  Za varnost pa se da precej poskrbet tudi s tem, da sam bolj previdno voziš... pa nama se ne zdi problem po 20 km na dan prekolesarit, recimo... In tako rabiva samo 1 avto, sicer bi pa dva, če bi oba hotela z avtom v službo (tako ne gre noben z avtom v službo, oba na bicikel, zimi i ljetu, vreme tako ali onakouser posted image )

Kar se tiče varnosti sicer nikoli ne šparava, sploh za razne sedeže za avto za tamalo, to je edino, kar mora biti novo, da veva, da ni karamboliran in mora biti dober, z dobrimi testi... Glede ostalega pa za nas ni vedno samo najboljše dovolj dobro, ampak marsikaj cenejšegauser posted image ali starega-podarjenega. Če si pa nekaj zelo zelo želiva, slej ko prej dobiva - včasih pa počakava tudi 10 let, če je trebauser posted image .

Jaz tudi nimam službe za nedoločen čas, tak da ne vem, če bi kredit sploh lahko dobila in nimam pojma, ali bom po tej dobila takoj novo službo (bolj malo verjetno), tako da se res ne bi rada zapufala, dokler ni res nujno treba (za stanovanje pač ne gre drugače, ampak vse ostalo pa lahko počaka, dokler ne napraskamo dovolj).

Midva s starimi avti nimava 30E stroškov za popravila na mesec (hvalabogu), pa kako malenkost se da tudi sam zrihtat - vsaj pri axu se je marsikaj dalo... Pa že od začetka vozim avte, ki imajo precej čez 10 let... Ampak dejansko ni tako zelo grozno s temi popravili - če je kaj večjega, je res kriza, ampak 30*12=360E na leto vsako leto pa tudi ni... Pa akomulator znam tudi sama zamenjat, pa kontakte spucat, pa kar je takih malih prčkarij;)
Je pa en lušten izračunček, kako se splača 5 let vozit s starim avtom v knijgi Odštekonomija. Ko bova rabila nov avto, jih bova nekaj časa gledala, dokler ne bova našla nekaj kolikortoliko ok za denar, ki ga bova imela. Saj ni treba, da je vse takoj...

Je pa res, da različno dojemamo razne probleme: recimo meni se to, da mi avto crkne, ne zdi neka grozna katastrofa, je neprijetno in se navadno zgodi v najbolj nepravem trenutku (recimo, ko si na berglah na Hrvaškem...), ampak ni pa to nekaj, zaradi česar se bom živcirala vsakič, ko se bom not usedla. Sicer pa imava vsak svoje kolo in je to glavno prevozno sredstvo, kadar zdravje/starost otroka to dopušča (beri, vedno, razen zdaj, ko imam prepoved in dokler Ronja še ni dovolj lepo sedela).

(odgovor članu MiRaNi)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2008 15:27:43   
Anonimen
Jaz tudi nimam službe za nedoločen čas, tak da ne vem, če bi kredit sploh lahko dobila


Lahko ga dobis za toliko casa, kolikor imas pogodbo (nekje sem razumela, da imas tako, lahko sem pa tudi kaj zamesala). Recimo da je pogodba za pet, lahko dobis kredit za taksno dobo oz. moras zadnji obrok placati preden se ti iztece pogodba o zaposlitvi. Samo v info, ce bos kdaj rabila.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2008 15:29:11   
Anonimen
Sicer pa imava vsak svoje kolo in je to glavno prevozno sredstvo, kadar zdravje/starost otroka to dopušča (beri, vedno, razen zdaj, ko imam prepoved in dokler Ronja še ni dovolj lepo


To je odlicna perspektiva dojemanja :).

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2008 15:54:04   
ronja
Aha, hvala Mič, bova verjetno nekoč potrebovala te informacije - ko se bomo selili - sicer bo to čez kakih 8-10 ali celo več let, računava in se bo do takrat verjetno vse še 10x spremenilo (vsaj moja služba - hehe, za 5 let, sanja svinja kukuruz, a kukuruza nemauser posted image , jaz mam službo še za 1 leto normalenga delavnika oz. max 2 leti, če bom delala za 4 ure...), ampak tudi kasneje se mi služba za ndč ne obeta, ker jih pri nas v firmi skoraj ni, so samo za določen čas, ker so pač projekti in nimaš kaj... Tak da bo gotovo prav prišlo...

Ja, pa tudi avto se manj kvari, če ga ne voziš non stopuser posted image , tak da si dvojno na plusu (pa še bencin, pa ni ti treba še posebej veliko časa in denarja za rekreacijo, ker jo imaš že itak vsak dan... skratka se splača iz vseh vidikov: ekonomski, ekološki, zdravstveni, časovni (v Lj. si s kolesom gotovo najhitreje),...)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2008 17:47:04   
Kerensa*
No, zdaj se pa selim s svoje teme "A ga kdo nima?" (kredita) na tole... obrok imamo zdaj 200€/mesec, do nadaljnjega... čakam na finančno injekcijo 5.000€, da poplačam še stare grehe, potem bom pa kar zadovoljna... plačilnih kartic, limitov in leasingov pa še vedno nimamo nič, samo Moneto 133€/mesec (tudi to je neke vrste kreditna "kartica")... skupaj torej 333€/mesec... pa nič za nepremičnino ali avto... vsaj to.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2008 19:07:01   
Pikapolonica_
Ronja, naj pripomnim, da imaš naravnost čudovito razmišljanje user posted image Vsaka čast punca, res!user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2008 20:44:35   
frutka_
Kredo imava za stanovanje. Mislim da cca 300eur. Še 9let pa bo čisto najino. Vrednost stanovanja je bistveno zrastla, ker sva ga razširila pa še na fajn lokaciji je.
Jaz imam odobren limit za hude momente. Prvič v življenju in imam kar slabo vest. Avto imava star 9let. Je vozen ampak bo ga tudi treba konkretno servisirati.
Sicer je pa tako. Več imaš, več trošiš. Manj imaš, manj trošiš.
Kolo pa uporabljam tudi jaz. Prej, ko je bil eden otrok, za službo in park. Ko je bilo hladno sem ga v deko zavila. Samo nos mu je kukal ven.user posted image Ko začnem s službo pa bo večji sam kolesaril, jaz pa bom kokico malo peljala.user posted image   Uf, kolikokrat se mi je zgodilo, da sem pozabila, da imam kolo in sem fuuull nakup po poti naredila. Enkrat si je mali mleko in Čokolino v naročju držal, jaz pa sem vrečke obesila na obe strani kolesa. Ko ena mula. Hahahaha!

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2008 21:01:03   
ninachow
starih 13 mio za avto. ni mi žal, pa kekec paštet tud ne jemo. je pa to kredit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Koliko kreditov imate?
12.10.2008 22:45:03   
svaljkec
z mojo mava kredo za stanovanje,še 23 let 400 eur,ker usrana beda.avto je star 10 let,ga še ne mislimo in ne moremo menjat ,kekec paštete bom pa kupil za hude cajte,sej majo dolg rok uporabe,nikol se ne ve


_____________________________

iz majhnega zraste VELIKO

(odgovor članu ninachow)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Koliko kreditov imate?
13.10.2008 9:14:30   
Anonimen
mi2 sva mogla vzeti kredit za stanovanje, ker drugače bi še sedaj živeli pri starših. in ko sva vzela ta kredit, sem rekla nobenega več
ja in je moj razbil avto(totalka) in nama ni preostalo čisto nič druga kot spet kredit. avto pa rabimo, saj se je treba v službo vozit, ne vem kako bi lahko v takem primeru človek "prišparal", ko se ti nekaj zgodi nenačrtovano. aja pa še to jaz sem brez službe, pa moj je lani končno zamenjal službo da lahko vsaj dostojno živimo( prej je dobil izplačila 500eur). in morem reči, da nam nikoli ni nič manjkalo, res pa je da ne živimo v razkošju

(odgovor članu svaljkec)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Koliko kreditov imate?
15.10.2008 13:48:30   
5ra_28
Če nekdo napiše, da nima kreditov, ima pa najemnino, je to meni isto kot kredit. Obvezen mesečni strošek, tako kot kredit!

Midva nisva od nikogar nič dobila, nič podedovala, tako da brez kredita ne gre:
450 za stanovanje, novogradnja, še polnih 30 let pred nama
240 za dober družinski avto, skoraj nov

Za avto sem imela do zdaj dobre izkušnje glede kredita. Odvisno kaj kupiš. Midva sva imela vsak svoj avto, oba 2 leti stara, sva zdaj oba prodala, odplačala oba kredita, pa je še lep kupček ostal. Za ta ostanek sva dala polog za nov avto, pa še zavarovanje in za fuuul opreme za stanovanje je ostalo. Kupiš tak avto, da drži na ceni.

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Koliko kreditov imate?
16.10.2008 8:08:42   
mala zirafa
Nič kredita, lastno stanovanje.user posted image Avto 4 leta star, tako da še ne škripa.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Koliko kreditov imate?
16.10.2008 13:58:04   
Poka
Okrog 500 eurov kredita za hišo, jaz sem zadnji obrok za avto plačala ta mesec. Kredit za hišo odplačuje moj, ker jaz toliko trenutno še zaslužim ne... Stanovanje sva že odplačala.

Sama sem sicer avto vzela na kredit, ker v tistem trenutku drugače ni šlo,se mi je stari pokvaril. Pa tudi ta ni nov, ker na novem preveč izgubiš. Jaz avto ponavadi prodam za več, kot sem ga kupila. S starim so pa bili sami stroški, sicer je pa tudi ta star deset let, ampak je kabriolet, skoraj nevozen in odlično ohranjen, tako da ga je marsikdo že hotel kupit.

Se mi pa zdi, da za nepremičnino je edino pametno vzet kredit, če imaš možnost, ker nepremičnine rastejo oziroma, vedno vsaj ohranijo ceno... Tako da, šparat za nepremičnino se ne splača, tudi za hišo ne, ker se gradbeni material draži, vsi stroški v zvezi s tem gredo gor. OK razen kar še sproti privarčuješ, ko že gradiš...

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Koliko kreditov imate?
16.10.2008 14:15:56   
Claudi
Jst mam 110 eur za leasing za avto - še eno leto, pa 80 eur na mesec za kredit -  še 3 leta user posted image to sva hotla pri men delat stanovanje pa sm ga vzela, pa s starši nismo prišli skupaj...
Moj pa ma 150 eur kredita še 4 leta...je mel pa že od prej za avto, pa ga je razbil, kredit pa more odplačat itak , vozi se pa z mojmu avtom.
Tko da kr bed, glede na to da lastnega stanovanja še nimava, tud kake velike najemnine ne, ker živiva pri njegovi sestrični in dajeva samo za stroške.
Po moje k bova vse to odpačala, čez kake 3, 4 leta, bova pa stanovanjski kredit vzela.
Ne gre drugač, skupaj zasluživa cc 1700 eur, zdej še nabavljava za user posted image
Pa groza je to nevem, kr ne morva pa ne morva kej pršparat, skoz je neki, pa si nič kej posebega zase ne privoščiva.Pa še M zeleno piko za nujne primere, pa eurocard za nujne primere, pa limit na bančni...
Pa brez veze jambrat...

< Sporočilo je popravil Claudi -- 16.10.2008 14:16:49 >

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 97
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?