|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečnost in zobozdravnik
7.4.2009 17:50:14   
anika87
Zgrožena sem, groza... da se kaj takega dogaja, kot se je nostalgiji... pa čisto verjamem.

No moram rečt, da sem se jaz včasih bala zobarja kot hudič križa... verjetno zato, ker smo meli v OŠ same take f**jene (oprosti flufi in njeni kolegi), ampak par jih je bilo pa res za pred zid... Ful se spomnim, ko me je en ful skregal, da mi bo dal domačo nalogo, da bom morala na papir napisat 100 stavkov - pri zobozdravniku moram imeti odprta usta user posted image user posted image user posted image , če ne bom "pridna"...
V glavnem verjetno zaradi takih dogodkov sem se bala k zobarju hodit, najrajš bi bila zahtevala kar splošno takrat, ne pa injekcijo user posted image user posted image user posted image .

Zdaj pa me je ta strah minil, verjetno že kake 3 leta tega in ful sem srečna in kar lepo pridno hodim k zobarju, kar čudno mi je, ko mi reče, da je vse ok... ker nikoli nisem imela lepih zob in sem zdaj kar skrbna, zato se mi včasih zdi, da je mogoče kaj spregledal... user posted image user posted image user posted image
No tudi zdaj v nosečnosti sem šla na kontrolo, pa je bilo vse v redu, drugač pa moj zobozdravnik vedno vpraša, če hočem injekcijo, preden mi kaj dela, ampak je jaz nočem (odkar me več ni strahuser posted image ), ker mi gre pol na živce, ko ne morem še par ur normalno govorit... user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: nosečnost in zobozdravnik
2.5.2009 15:21:19   
tita2006
Sama priporočam dr.Sanjo Pečnik, ki ima koncesijo za Bežigradom na Dunajski. Je ful nežna in res obvlada. Mene je opredelila na koncesijo takoj, nisem nč čakala. Res priporočam.user posted image

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: nosečnost in zobozdravnik
15.5.2009 9:08:17   
bučka.
čau!
tale tema je bila par mesecev nazaj, samo upam, da vseeno dobim odgovor.
danes mi je zobozdravnica slikala zob. vse je bilo tako nahitro - kar v ordinaciji, jaz nisem niti vedela, da me bo slikala. sem pa v petem tednu. dala mi je samo ovratnico (oz. nekaj podobnega).
kar slabo mi je ko berem tale sporočila. kaj naj naredim? user posted image   prosim za odgovor!

(odgovor članu Flufi)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: nosečnost in zobozdravnik
15.5.2009 14:36:30   
Monni
Ja kaj ji nisi povedala, da si noseča??? V nosečnosti ne smeš imeti rentgena zaradi sevanj in ti ga tudi nihče ne naredi, razen če bi res bilo kaj neodložljivega. Najbolje, da pokličeš ginekologinjo in se posvetuješ, boš najbolj mirna, kot pa da ti me sedaj tukaj dajemo takšne in drugačne nasvete. 

(odgovor članu bučka.)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: nosečnost in zobozdravnik
15.5.2009 15:00:35   
Lenck
Odgovor na prvotno temo:

Jaz imam očitno malo drugačno izkušnjo od tistih, ki pravite, da je dovoljeno praktično vse. Pred dobrim tednom, 14 dnevi, mi je modrostni zob raztrgal dlesen (raste že par let). Ker je bila vsak dan huje, sem pred dvema dnevoma šla k zobozdravnici, ki je rekla, da mi lahko samo očisti žepek dlesni, ki je otečena, pa še to "na živo". Ko pa me je vprašala, če imam sicer kake težave in sem potrdila, mi ni upala več narediti ničesar, ampak mi je dala napotnico za zobno kirurgijo. Tam sem včeraj doživela podobno: na živo so mi malo očistili, dali neko zadevo za pomirjanje, potem pa sem morala do ginekologinje, ki je napisala, katere antibiotike za umiritev otkline/vnetja mi lahko dajo. Na podlagi tistega mnenja so mi dali amoksiklav (mimogrede, v lekarni je resno razmišljala, če ga lahko jem... user posted image ), v ponedeljek pa moram priti nazaj, v upanju, da bo oteklina manjša in da bodo lahko kaj uredili zob. Če ja, me morda, tako mi je rekel, čaka celo izruvanje (samo ne vem zakaj, zob je ok, samo dlesen je raztrgal, zato me boli pol glave), vendar lahko pričakujem brez kakega konkretnega protibolečinskega tretmaja. No, upam, da ne bo tako strašno...

Sem pa v 25. tednu.

Očitno se pač razlikuje od zdravnika do zdravnika...

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: nosečnost in zobozdravnik
7.7.2009 8:39:06   
Anonimen
Hvala za razlago Flufi. Jaz pa imam še eno vprašanje, ker ste zobozdravnica. Jaz sem šla k svoji zoboozdravnici v 2 tromesečju nosečnosti in jo vprašala ali je sedaj v nosečnosti varno delati na zobeh in mi je rekla, da je varno. Ker sem imela veliko kariesa, mi je naredila kar nekaj plomb in to amalgamskih. Jaz namreč prej nisem vedela, da so te plombe lahko nevarne, pa tudi ni me vprašala ali mi naredi te plombe ali bele.  Kaj se lahko zgodi sedaj? A me je lahko strah, da bo kaj z otrokom narobe, da bo imel kake posledice? Prosim za vaš odgovor, ker me je res strah. Hvala.

(odgovor članu Flufi)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: nosečnost in zobozdravnik
22.10.2009 10:24:26   
jakaica
pozdravljene,

s partnerjem načrtujema otroka, sedaj pa sem v dilemi, ker se ,glede vsesplošne debate o nevarnosti amalgamskih plomb, ne morem odločiti ali naj jih zamenjam pred nosečnostjo (koliko časa je po menjavi potrebno počakati, da lahko zanosim) ali naj držim pesti, da bodo v mojih zobeh (so namreč precej dotrajane) zdržale še celo nosečnost.

Hvala  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: nosečnost in zobozdravnik
22.10.2009 10:28:52   
ammam
Najbolje je, posvetovati se z svojim zobozdravnikom. Jaz sicer nimam nikakršnih problemov z zobmi, zadnjih 15 let hodim le na kontrole in tudi v tej nosečnosti sem šla. Prav zaradi preventive in posveta glede nege (krvavitve dlesni...).

(odgovor članu jakaica)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: nosečnost in zobozdravnik
5.5.2022 21:38:29   
Anonimen
Zelo stara tema ampak upam, da bo nekdo videl in mi svetoval oz delil svoje mnenje. 
Imam en sum, da mi je zobni granulom in rentgen zob unicil plod v prvih tednih nosecnosti. Ali je to mozno?
V zacetku lanskega leta sem ugotovila, da imam granulom. Zobarca me je poslala na slikanje. Nisem vedela, da sem noseca, bila sem ravno nekaj tednov, torej uradno okoli 3 tedne, kar teoreticno pomeni 1 teden, saj se prva dva tedna stejeta ampak takrat ploda se ni. In pri 8 tednih se je plod prenehal razvijati in je odmrl. Popolnoma enako se je zgodilo letos, saj se vedno nismo sanirali zoba, in spet noseca in spet rentgen in spet pri 8t konec nosecnosti. 
Res nevem kaj naj si mislim, razen da sem zdaj to dvoje povezala med seboj. 

(odgovor članu ammam)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?