Marelica
|
Ojla! Čestitke Mojčiki in Maychiki za nazaj!!! A Neli je pa kar v bolnici pristala med temi prazniki? Ji želimo, da se čimprej pozdravi, da bodo lahko pri Maychiki še ujeli zadnje urice praznika skupaj. No, upam, da je tako že doma. Res me razžalostijo take novice. Ha, saj vam ne rabim razlagat... tudi pri nas se veselo je in pije. Jaz sem letos spekla celo 2 potici: eno lešnikovo in eno makovo (samo zaradi luštov po malo drugačnem). Pri babicah smo se pa še potratne in orehove nadegustirali. Šunke mi pa še ne gledajo ven pri ušesih, ker ravnokar mlatim kos kruha s šunko. Saj, še malo pa bomo te kile do spravljali... nekak... še ne vem kak. Ko ste ravno pri debati o vozičkih. Katarine ne damo več noter oz. vsaj zdaj je nismo, ko je bila zima. Razmišjam že o prodaji Buggypoda, ker nam večinoma ne pride v poštev. Zadnjič sem ga imela poleg, ko sem šla sama z obema po nakupih, pa ga niti sestavila nisem. Sem po premisleku kar malega z lupinico dala v vozek, Katarino pa v nakupovalni voziček in sem malega vsake toliko sparkirala nekam v vidno polje, s Katarino pa krosala okoli polic. Saj bi jo mirne volje pustila pešačit, ampak tako je bolj pridna in mi je ni treba lovit. Ker zadnje čase rada "sedi na ušesih". Postanem kar živčna, če se oddaljuje od mene in jo moram skoz klicat ali po njo hodit. Ker se ne bolji čisto nič in nikogar. Pa eno figo ji je mar, če me izgubi izpred oči. A so vaši tudi taki pogumneži? Drugače je bila pa ful pridna pri žegnu in danes pri maši. Sedi do pol ure v naročju brez težav, potem ji pa že postane tečno (razumljivo, oz. celo presenetljivo, da vzdrži tako dolgo). Pol je pač malo krosala okoli in plezala po nekih lesenih stopničkah. Je bila ravno maša za mojega očeta in sem jo zato vzela zraven, drugače je k tako dolgi maši verjetno ne bi. Pri navadnih nedeljskih mašah je namreč zelo pridna, če ne pride še njen "lupček" , ki jo skoz nekaj objema in vlači za sabo, da ubogo punco čisto zmeša. Aja, no, Katarina je letos s takim veseljem barvala jajčka. Sem kupila one želatinaste barve in je napacala prav krasne pirhe. Jih prav s težkim srcem razbijam in lupim. Zdaj pa že celo večnost ta tekst pišem. Sem morala vmes parkrat nekaj za pod zob it iskat. Lepo preživite preostanek praznikov!!!