Nogavica
|
Živa tudi že spi skoraj uro, jaz pa čakam dragega, da pride domov s porcijo McDonaldsa pa me je ravnokar klical, da je fuuuul kolona avtov, notri pa tudi taka gneča, da so vse šipe rosne, tako da se mi bodo sline še nekj časa cedile. Živa je pa zgleda odpisala svojo dosedanjo najboljšo prijateljico - dudo. Od prejšnjega tedna, ko je imela tako zamašen nos, se je navadila spati brez nje, čez dan pa je itak že dalj časa nima. Zdaj mi kar roke proč tišči, če ji jo dam v usta, ali pa jo vrže stran. Tu in tam mi jo uspe podturit, ko ji zizo spulim iz ust. Ampak mora že spat takrat, drugače mi ne uspe. Malo sem čudna, ampak moram priznat, da mi je kar malo hudo, ker mi je bila tako zlata s to njeno dudo, ki je morala biti vedno in povsod z njo. Danes je popoldne na sprehodu degustirala jesensko listje. Ji zdaj že od vsega začetka, ko je listje začelo odpadat, dam v vsako roko en list na daljšem peclju in se ji ful fajn zdi, ko lahko maha z njima. No, danes pa sva se z dragim zapričala in sploh nisem opazila, da mala veselo gricka list. Na srečo se ji je košček zalepil na nebo in sem ji ga na silo postrgala ven. Je pa zelo glasno protestirala pred trgovino. Bogve, kaj so si ljudje mislili, ko so slišali ubogo revo kričati, jaz pa sem ji s prstom šarila po ustih in iskala list. Sicer pa se je po končani operaciji hitro pomirila in nama z velikim navdušenjem s prstom kazala na čisto vsako cestno svetilko (trenutno je v fazi navduševanja nad lučmi), midva pa sva pri vsaki morala reči "Ja, lučka je", da smo lahko nadaljevali pot .