|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pralne bombazne plenicke
31.8.2010 17:26:11   
Teyla
Jaz bi imela pa eno vprašanje glede prekrivnih hlačk. Kako to, da sta dva para vsake velikosti dovolj? kaj se pa zgodi, če ti recimo plenica premoči dvakrat zapored (kar verjamem, da se na začetku to dogaja) ali v istem dnevu? Valda mu potem ne daš mokrih polulanih ali celo pokaknih prekrivnih nazaj gor? Al jaz samo malo narobe razumem zadevo? user posted image

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 576
   RE: Pralne bombazne plenicke
1.9.2010 14:28:57   
izalina
Jaz imam prekrivne hlače iz mikroporja od racmana. Ker so nepremočljive, jih samo obrišem ob vsakem previjanju. V bistvu je to tak material, ki ne vpija vlage, tako da niso mokre....če me razumeš. Perem jih pa vsakič ene zraven plenic in se zelo zelo hitro posušijo...Za čez zimo bom pa gotovo kupila še ene volnene, pa da vidim kako se obnesejo.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 577
   RE: Pralne bombazne plenicke
2.9.2010 9:23:25   
Teyla
Super, zdaj razumem. Hvala za odgovor. user posted image
Še eno vprašanje imam. Glede prekrivnih hlačk velikosti S me zanima, če lahko na začetku dam kar veliksot M glede na to, da vsi pišejo, da so S uporabili samo nekajkrat,potem pa jih je otrok prerasel (govorim za plenice racman). 

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 578
   RE: Pralne bombazne plenicke
2.9.2010 12:55:23   
izalina
Jaz sem imela prekrivne hlače S samo ene in sem jih uporabljala cca 2 meseca potem so ji bile zelo tesne in sem jih težko lepo namestila. Odvisno kako velik bo tvoj dojenček, če bo bolj pri debeluščkih bo po mojem ok, če bo pa bolj droben mu bodo pa kar ohlapne oz prevelike. Jaz bi na tvojem mestu vseeno kupila ene S številko.  

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 579
   RE: Pralne bombazne plenicke
3.9.2010 9:32:07   
Teyla
Hvala za odgovor. Bom kupila ene S, ostale velikosti pa po dva para. Upam, da bo dovolj. user posted image

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 580
   RE: Pralne bombazne plenicke
3.9.2010 17:19:36   
izalina
Mi smo kupili plenice racman in smo ob nakupu 10 plenic dobili prekrivne hlače M gratis. Jaz sem dokupila samo ene M, ene M in ene S smo dobili zraven plenic. Ostalih velikosti še nisem kupovala. M so od 6-9kg in bom L dokupila kasneje.

Scarelett jaz ne uporabljam nočnega vložka....bi ga bilo pa dobro kupit, ker je zjutraj plenica v celoti popolnoma mokra. Jah z oblekami imamo pa tudi mi težave, predvsem z bodiji. Se pa dobijo tudi podaljški za bodije, vendar ga jaz nimam.   

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 581
   RE: Pralne bombazne plenicke
4.9.2010 22:54:21   
PikainPikica
Testirala sem precej pralnih plenic, na koncu sem se odločila za Pop in in BG FLIP organic. Pa tudi racmanke so mi precej všeč, sploh zeleni racman je za ponoči zakon. Al pa pop in z nočnimi vložki. Ker sem jih pa nekaj nakupila po eno za sprobat imam zdaj nekaj za prodat, če katero zanima.
Mikropor-bombaž prekrivne hlačke velikosti M (2x) - 9 € x2
mikropor-bombaž prekrivne hlačke velikosti S (1x) - 9 €
Pop in dream dri AIO (notranjost iz mikrofibre) (2x) - 14 € x2 
Popolini Ultra fit organic (1x) - 8 €
Popolini One size organic (1x) - 8 €
Vse rabljeno manj kot 1 mesec ali samo nekajkrat.

REs je, da vsaka hvali svoje pleničke. Pritiskači se kasneje znucajo, ježke je lažke zapenjat. Predvsem pomembno se mi zdi, da so bolj naravni materiali. Nočno lulanje mi pa zdrži le pop in z night boosterjem in zeleni racman. Vse ostalo odpade. Naš polulanček precej lula. Edino še koša za plenice si nisem nabavla. Orignial koš se mi zdi nekam drag... tale od Tots bots. Drugače pa ne menjam za tele za 1xno uporabo za nič na svetu. Perem jih normalno kot ostale cunje, le da blato vedno prej še dodatno sperem z mrzlo vodo, pa na stroju dam dodatno izpiranje zaradi detergenta. Perem jih z Arielom. Sušim občasno v sušilcu, ma raje na soncu, da jim podaljšam življenjsko dobo. Tudi dnevni racman mi je res fajn, le da mi ni lih praktičen za ven, pa tudi obleke je težje čez njega oblečt.
A morda katera ve kako se te http://www.roda.hr/v2/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=9&Itemid=6&vmcchk=1&Itemid=6 predloge uporabljajo? Pravzaprav kako se zložijo? A po šivih? Ali počez? Si ne predstavljam glih najbolj, kaj je bolj prav, glede na to da potrebujejo še sponko...
Je pa res da je na trgu že toliko dobrih plenic, da se še sama ne morem odločit samo za ene.

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 582
   RE: Pralne bombazne plenicke
4.9.2010 23:11:43   
PikainPikica
Aja, še to. Kadar uporabljam prekrivne hlačke, mi 2 vsekakor niso dovolj. JAz sem rabila vedno troje iste velikosti.

(odgovor članu PikainPikica)
Neposredna povezava do sporočila: 583
   RE: Pralne bombazne plenicke
5.9.2010 11:57:07   
Teyla
PikainPikica hvala za nasvet. Bom videla kako se bo obneslo tole z dvojnimi prekrivnimi hlačkami. Sem pa videla, da so tudi iz mikropora različne. Ene naj bi bile za ponoči, druge pa čez dan. Ste ve imele dvojne enake prekrivne ali ene z večjo vpojnostjo? user posted image
Malce me mede to, ko je tolko izbire, sem že čist zmešana. Aja kje ste pa kupile plenice Racman? Vem, da je v spletni trgovini na voljo vse, vendar bi sama želela pleničko videti preden se odločim za nakup. Sem bila že BC in Mercatorju pa niso imeli nobene razen ene vrste. user posted image Se da take komplete (ko dobiš prekirvne gratis) kupiti v trgovini ali so samo na spletu?

(odgovor članu PikainPikica)
Neposredna povezava do sporočila: 584
   RE: Pralne bombazne plenicke
5.9.2010 14:40:56   
PikainPikica
Teyla, tele prekrivne hlačke v kombinaciji mikropor-bombaž menda bolj dihajo, vendar ker začnejo naši malčki pri tej velikosti že precej lulat in ne zadržijo več toliko vlage, jih dobiš samo do velikosti M. Potem pa imaš L samo mikropor. Vsaj kokr sem jaz opazila. Drugače so pa ful fajne Thirsties, na Tviga.si. Pa imajo celo za regulirat velikost (2 velikosti). Jaz sem racmanke kupila ene na netu, ene v BC. Za ponoči se po moje navadne racmanke ne obnesejo. Vsaj pri nas ne. Zato imamo za ponoči zelenega racmana. Da dobiš zastonj prekrivne hlačke jih pa moraš po moje res na netu naročit. V BC v Kopru so jih imeli nekaj na izbiro, ne vem ali so še založeni ali ne. v NM imajo samo zelenega pa dnevne (ampak ne teh novih dizajnov). Se mi pa zdi - vsaj po mojih izkušnjah, da so tele racmane z "modernim" dizajnom bolj vzdržljive kokr tiste, ki imajo drobno tiskane medvedke itd. Res je smotano naročat tako po internetu, dokler stvari ne vidiš. PA še če želiš vrnit, moraš spet poštnino plačat.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 585
   RE: Pralne bombazne plenicke
6.9.2010 12:52:12   
Teyla
No, bova vidla kaj bova izbrala kar se tiče prekrivnih hlačk. Hvala za nasvete. user posted image


(odgovor članu PikainPikica)
Neposredna povezava do sporočila: 586
   RE: Pralne bombazne plenicke
6.9.2010 22:03:30   
izalina
Na strani od Racmana piše katere trgovine prodajajo njihove plenice. Ja to je kar smotano da jih ne moreš prej videt. Jaz sem jih šla gledat v BC. Prekrivne hlače mikropor/bombaž jaz nisem kupila zato, ker so mi punce rekle, da je velikokrat bombaž postal vlažen in posledično tudi obleke, ker so bolj propustne za vlago in se zato bombaž navlaži.
Racmanke smo naročili preko interneta, vendar sem jih prej šla gledat v BC.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 587
   RE: Pralne bombazne plenicke
13.9.2010 20:32:55   
MalaNeli
ojla punce.
en pozdravček od mene.
ste se kar razpisale.
jaz svoje pošiljke še čakam, jih dobim iz amerike.
nek še nimam čist idej.
ko previjaš pokakano plenico, in bi rad vrgel stvari v
stranišče - kako to izvdedete? ali imate vse prostor za previjalno
v stranišču in s tem nimate problema?

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 588
   RE: Pralne bombazne plenicke
14.9.2010 13:22:32   
AnciM
Mi imamo vse v kopalnici; previjalno in WC. Sicer pa vse skupaj prepogneš in odložiš. Spedenaš otroka in potem pospraviš še plenico. Predvidevam namreč, da če ne boš imela previjalne v kopalnici, umazanih plenic ne boš ravno hranila v sobi.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 589
   RE: Pralne bombazne plenicke
14.9.2010 13:27:28   
MalaNeli
ja ne, sam itaq un papir vržeš v WC če je pokakan. no tolk da vem.
ker res niamam prostora. ne v kopalnici in ne v wc.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 590
   RE: Pralne bombazne plenicke
21.9.2010 18:59:54   
nely81
Kako pa se kaj obnesejo pralne pleničke z slingi oz.trakovi za nošenje? Ali kaj prej premoči plenička, glede na to da trak čvrsto ovije ritko? 

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 591
   RE: Pralne bombazne plenicke
21.9.2010 20:04:43   
MalaNeli
to tut mene zanima user posted image

(odgovor članu nely81)
Neposredna povezava do sporočila: 592
   RE: Pralne bombazne plenicke
26.9.2010 10:38:33   
archie
evo me v vlogi mamice user posted image

sedaj bi imela pa eno vprasanje. Najina punca je stara 11 dni. Vceraj sem ji probala dat gor pralne plenicke (take, ki zahtevajo cez prekrivne hlacke). Malo previjam na 3h, pa ji je cisto vse premocilo (je samo lulala). Prekrivna plenica je bila cisto mokra, obleke, ki jih je imela oblecene, so bile pa suhe.
A je to normalno? Da pralna plenicka premoci tako hitro?

Pa se nekaj: meni se zdijo takooooo veliki v teh pralnih plenickah...user posted image fuuul jih je cez rit. saj to je ok, a ne?


_____________________________

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 593
   RE: Pralne bombazne plenicke
27.9.2010 13:24:29   
AnciM
Če so bile obleke suhe, ni premočila. user posted image Prekrivno daš pa ravno zato gor, da obleke niso suhe, ampak je prekrivna mokra. Če se ti zdi, pa da je preveč mokra, jo pa pogosteje previjaj. Pravilo na 3 ure je zato, ker so ob prihodu plenic za enkratno uporabo začeli otroke redkeje previjat. So šparal. Potem so bila pa otroci ubogi z vnetimi ritkami. Ti jo lahko previješ vsakič ko se polula.user posted image

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 594
   RE: Pralne bombazne plenicke
27.9.2010 21:28:35   
PikainPikica
Sling se čisto ok obnese s pralno pleničko. Preverjeno!

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 595
   RE: Pralne bombazne plenicke
27.9.2010 21:29:57   
MalaNeli
:) super. bomo vidli kk se bojo obnesle pralne pleničke.

mam neke "posebne" čist drugačne ko pa vi. neke iz amerike

(odgovor članu PikainPikica)
Neposredna povezava do sporočila: 596
   RE: Pralne bombazne plenicke
30.9.2010 19:37:56   
MalaNeli
kolk vložkov imate v plenicah za novorojenčke?

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 597
   RE: Pralne bombazne plenicke
7.10.2010 23:40:46   
kiklada
Živjo punce!

Mi tudi čakamo našega otročička (začetek nov. pride) in je počasi že čas za nakup pleničk. Nekako se nagibam k nakupu paketa pop in in bambusovih racmanov, najpomembnejša kriterija pri odločitvi pa sem postavla 1. zadostna mobilnost (da plenica ni preogromna med nogicami in nasploh predebela) in 2. propustnost.

Se bom še enkrat sprehodila čez to temo, bi mi prišle pa prav vaše izkušnje in sploh, da mal pokomentirate oboje plenice, ki sem jih navedla.

Imejte se lepo z vašimi sončki!

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 598
   RE: Pralne bombazne plenicke
7.10.2010 23:55:12   
Anonimen
No, pri nas so pa že pripravljene Little Lamb pp - z nappy nippa spenjanjem, ki jih bom pokomentirala (upam da) že čez kakšnih 6 - 14 dni.

Pa uspešno previjanje, ostalim pa uspešno izbiro! user posted image

(odgovor članu kiklada)
  Neposredna povezava do sporočila: 599
   RE: Pralne bombazne plenicke
8.10.2010 10:36:13   
izalina
Kiklada - če bi jaz še enkrat kupovala plenice, bi kupila to kar si sama napisala. Pop in plenic še nisem videla v živo, ampak ko berem o njih jih zelo hvalijo. Jaz bi jih kupila predvsem zato ker so 'majhne' v primerjavi z bambus racmankam. So pa racmanke zakon za ponoči. Mi sedaj prakticiramo zeleni racman + volnene prekrivne hlače za ponoči in še nikoli niso premočile. Jaz imam samo bambus racman in je mala v njih kar okorna oz. ko je brez pleničke ful miga in se obrača, ko ima pa pleničko na sebi pa ne tolko.
Poleh teh dveh kriterijev, ki si jih ti napisala, sem jaz gledala tudi iz kakšnega materiala je plenica. Nekatere plenice imajo tusi notranji del iz poliestra, kar mi ni všeč. Saj potem je skoraj isto kot če je v plenici za enkratno uporabo.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?