Anonimen
|
punce, prosim za nasvet... kot veste sem bila v soboto na nuhalni ki je pokazala tveganje 1:91 v ponedeljek sem dala tudi kri za dvojni presejalni test. danes sem imela redni pregled pri svoji osebni ginekologinji, ki dela samo še do jutri, potem pa gre za 6 tednov na izobraževanje. rekla mi je, naj poskusim dobit izvid dvojnega presejalnega testa, če bi že slučajno bil, da mi lahko jutri kar napiše napotnico, če bi tveganje še vedno bilo večje kot 1:300. klicala sem doktor strah ki mi je delala NS in se potem spomnila, da je odsotna do 7.1.2008, zato sem klicala direkt laboratorij. Moj izvid je bil res že tam, laborant je bil zelo prijazen in mi je povedal podatke, ampak zdaj si pa nimam z njimi kaj pomagat, ker so pač samo številke. pisala sem doktor pušenjaku, ki mi je rekel, da mi tveganja ne more računat kar tako, lahko pa me stisne nekam vmes to soboto, pod pogojem da celo nuhalno še enkrat opravim pri njemu. in zdaj... kaj bi naredile ve? glede na to, da grem na amniocentezo v vsakem primeru, tudi če se tveganje zmanjša in bo samoplačniško in da grem v postojno, kjer imajo AC samo vsake 14 dni... in da bo dr. strah prišla šele ko bom že polnih 14 tednov, jaz pa če zamudim tisti 14 dnevni rok, bom prišla na amniocentezo šele v 17 tednu... razmišljam ful. it v soboto pušenjaku ali kompliciram. samo meni se zdi vsak teden pomemben, če bo rezultat na AC da mam downčka, potem bi rada bla čimmanj noseča da naredim splav. ful sem zmedena. a bi pretiravala, če grem še k pušenjaku v soboto, na še eno nuhalno in ne počakat 10 dni, da pride domov doktor strah? bojim se da izpadem komplikator in da bo doktor strah jezna, da sem šla po drugo mnenje. ma obremenjujem se z vsem no. prosim mnenja
|