|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
16.11.2007 21:22:50   
valči
2ursae,tako,kot ti,sem jaz tudi brala o joku otročkov,kako so prestrašeni,ko sami jokajo in da nikoli ne smejo sami jokat,ravno zato tega več ne bom počela,pa če jih še pet imam in mi je grozno žal za par dni,ko sem grešila pri sinuuser posted image Oprosti,Mihauser posted image ,ker sem bila nevedna...
Grtem se šetat z Nino,ker ima revica krče in mi jokca,ko hodim,je boljeuser posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Desetke007
16.11.2007 21:46:43   
kasija78
Valči jaz sem tudi brala o tem, da moraš pustiti otroka jokat, pa sem poskusila in ne bom več. Kar ne pomeni, da skočim takoj, ko začne jokat, ampak trudim se biti čim prej pri njem. Iz istega kar pravita ti in 2ursae, ker je majhen in prestrašen. Vzgojo bomo začeli kasneje uvajat. Sem pa tudi slišala, da jok razvija pljuča, ampak se ne strinjam s to teorijo. Opažam, da se moj user posted image  manj joka odkar se trudim, da bi ga pomirila takoj, ko se razburi in je sedaj tudi meni lažje. Hočem povedati, da se ni nič več jokal zato, ker sem njegov jok upoštevala.
Mi je pa problem, kot verjetno tudi zivepo, kako ga uspavati. Tako da zdaj pač ne spi čez dan, razen na sprehodu - torej 3 ure. Ampak ne vem kaj naj.

Mozoljčkov ima tudi moj polno.

Lepo se cartajte.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Desetke007
16.11.2007 23:28:00   
Pandica
Kasija78  jaz imam enake probleme z mojo. Čez dan mi skoraj nič ne spi, razen na sprehodu, ko je v vozičku. Drugače pa malo zadremucka, ko je v naročju in, ko jaz mislim, da spi kot top in jo dam v njeno posteljico je že čez par minut jok. Tako, da se samo čudim kako vzdrži ta malo štručka skoraj cel dan brez spanja user posted image   zato sem tut tako malo na forumu user posted image  ker enostavno ni časa.

Mozoljčki tudi mi jih imamo, se nam čisti koža. Baje, da bi lahko to namazale kar z našim mlekom. A ve katera kaj več o tem al je že katera to prakticirala?

Pleničke mi2 uporabljava Pamperske in Mullerjeve. Mullerjevih imava še mičkeno, pol pa boma imeli samo še Pamperske, ker imava tako veliko zalogo, da jo morava porabit user posted image

Lane31 jaz tut pijem sezanmov napitek in moram zaenkrat trkat na les, da imam dovolj mleka kot ga gospodična rabi, da je trebušček poln. Se samo dojima user posted image   kako pa si ti pripraviš ta napitek? Jaz si dam v 2 dcl vode 3 žličke sezama, pustim, da to vreje 20 minut in pol to spijem. Res ni kaj dobrega okusa, ampak vse za mojo malčico in, da se boma čim dlje dojili user posted image

Tako zdaj pa grem ajat

Lepo bodite, lep vikend in veliko se cartajte user posted image  

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Desetke007
16.11.2007 23:31:35   
Pandica
Aja, Lane31 probaj si še kupiti v Dm-u sok za dojenje, ki je od Hipp-a obogaten z folno kislino, sadjem in ne vem čem vsem še. Je v stekleni steklenički, noter ga je 0,5 l in se ga lahko spije kozarec ali dva na dan. Jaz ga imam še zraven čaja za dojenje. Še pijem samo te "zvarke" user posted image   Probaj, izgubiti nimaš kaj.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Desetke007
17.11.2007 7:55:06   
oktoberka
No, da se še jaz malo javim. Mi tud ne uspe bit veliko na netu, ker moja tako kot sta dve napisali, čez dan ne spi. Če pa že zaspi pa zaspi v naročju in ko jo dam v postlco, se ččez 2min začne jokat in pristane spet v naročju. Tko da jo imam cel dan po rokah. Sploh ne vem kaj naj naredim. Tudi če jo dam v njen ležalniček oz stolček, joka. A mislite da je že razvajena?

No, js tud Zarje nikol ne pustim da joka in je tud nikol nism pustila, ker se mi zdi da pačč tako majhen otrok ne joka brez razloga. Tako da potem res ne vem zakaj moja vsakič ko jo dam iz naročja, začne jokat... Men je to ful naporno. Sploh zdej v pon ko bo sama doma, ker gre moj že v službo. Js bom lahko cel dan samo sedela in jo imela na rokah. Ne vem niti kako bom kaj pojedla ali pa skuhala al pa šla pod tuš. dejte mi mal svetvat kako ostale to izvedete.

Mi smo imeli včeraj posvetovalnico in smo zrasli 4cm in se zredili 710g od porodne teže, tko da je ped. rekla da se je malo premalo in da bi mogla imet nekje 300-400g več. Zdej imamo tako 3600g. Uf, ne vem če vas bomo dohiteli. Berem da so nekateri vaši že čez 5kg.user posted image

Nam so se tudi krččki malo umirili, moram potrkat.
Ah, ena je vprašala če še kje pošljejo slikat kolke čeprav so bli 1a. No, mislm da je to povsod praksa. Nas so tud poslali. Sva že naročeni 17.12.

Mi imamo tud mozoljčke, pa mislim da ni to nič takega in da bo samo od sebe prešlo.

Zdej pa grem, dokler mala še spi, brat knjigo Otrok od rojstva do šole, ki sem jo po priporočilih mnogih, predvčerajššnjim kupila. Je res fuuuuul fina. Tko da priporočam, če še nimate kjige o otrocih.

Lp


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Desetke007
17.11.2007 9:00:40   
lane31
Oktoberka....moja pupa je tako jokala nenehno,ko ni bila v naročju, ker je bila
lačnauser posted image ......dojili sva se tudi na 45 min ,pa ni bilo dovolj.....zdaj ima dodatek
je začela pridobivat na teži.....joka pa skoraj ni več......dokler ni lačna,pokakana ali pa jo vetrovi mučijo user posted image
Je tudi zelo počasi dobivala na teži,komaj kaj na dan.....pleničke pa so bile mokre in pokakane.....pa sem mislila da je dovolj mlekeca......pa ga ni bilo

Sezamov napitek si skuham isto kot ve po navodilih, s tem, da vsa semena še
dobro prežvečim,če glih je fuj

Mleko pa....sem za finto probala sčrpat in imam zjutraj po celi noči največ 80 ml, čez dan pa največ 40 ml....od tega pa detece res ne more biti sito user posted image
Zdaj si nič ne črpam,se pa velikokrat pristavljama in popije pač koliko je user posted image

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Desetke007
17.11.2007 9:13:22   
skuštrana

Jokanje otrok
- jaz jih ne pusti jokati. Tako majhen otrok še ne izsiljuje, ampak potrebuje mamino bližino bolj kot vse na svetu. Joka zato, ker mu nekaj manjka in ne zato, ker je razvajenuser posted image   In s tem, da ga dvignete ko joče mu dajete občutek varnosti. Punce ne preveč brat teh knjig, ravnajte tako kot vam narekuje srce, pa bo vse ok.
Je pa naš Arsen tudi pravi mamoman. Ko je pri meni se takoj umiri, drugače pa je kar joj...Ampak bo že minilo.

Valči, ne se sekirat zaradi Mihe, glavno da si napako popravila.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Desetke007
17.11.2007 9:46:26   
sanosan
Lep pozdrav vsem!

Kar se joka tiče, tudi jaz nisem puščala jokati ne Blaže ne sedaj Brine. Če sem imela kakšno delo, sem ga probala čim prej končati ali pa sem ga pustila in sem šla potolažit otroka. Mi pa zelo pomaga ležalnik, ki ga lahko odnesem tja, kjer nekaj delam, položim Brino not ko zaspi (čez dan) in če se prebudi, se lahko pogovarjam z njo in še vedno delam naprej. To je pomagalo tudi pri Blažu, saj ko se je zbudil ni bil sam nekje ampak sem bila jaz zraven in sem mu govorila. Probajte, tiste, ki vam otroci ne spijo podnevi, mogoče bo pomagalo.

Ne vem, če bo pomagalo tistim, ki imate probleme z dojenjem oz. mlekom, ampak jaz sem tako delala pri Blažu in sedaj pri Brini. In sicer ob vsakem dojenju spijem kozarec ali dva (3 dcl) vode. Ne pijem nobenih čajev za dojenje in podobnih zadev, samo pazim da pred, ob ali po dojenju spijem kozarec vode. Glede primanjkljaja mleka pa lahko rečem, da bo mogoče mleka malo manj, ko otrok pospeši v rasti, ampak če ga pristavljate na željo (tudi na krajše intervale), bi se morala količina mleka prilagoditi. Pri meni in Blažu, ki sem ga dojila polno 6 mesecev, nato pa do 15. meseca, je bilo tako in mi ni bilo potrebno dodajati.

lp

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Desetke007
17.11.2007 9:50:54   
Klaudia
oktoberka - a nisi rekla da si kupila sling? Daj Zarjo notr in boš imela proste roke. Lio pa cele dneve šraufa po trebuščku in cel dan ne spi (hvalabogu je ponoči malo bolje), ampak v slingu mi takoj zaspi... zaenkrat v tummy to tummy. V zibki začne tulit - morem še parkrat sprobat, k sem še melo lesena user posted image

lane31 - črpalka ne pokaže realnega stanja mleka. Sploh če si črpaš kar tako. Največ mleka se namreč načrpa medtem, ko user posted image  je na drugi dojki. Sama uporabljam "lovilce mleka" od aventa in so super. Medtem ko pije iz ene dojke, se mleko iz druge zbira, zvečer ji ga lahko pa dam po flaški, če ga meni primanjkuje. http://www.avent.philips.com/en_GB/products/SCF157_02.asp#whatsincluded

pleničke - uporabljamo leclerove "mots d'enfants" ultra confort. So super mehke in še vedno tanke (mi je šlo na živce pri beautybaby k so debele), pa spodaj je plenička rahlo prešita pri 3. 2 pa ima luknjice kot pampers newborn. Meni so super.
user posted image

jok - je ne puščam jokat. Stare mame so sicer polne nasvetov o tem kako jo bom razvadla, da včasih se pa lahko tudi razjoka. Pa da zakaj rabim sling, ker se bo pol non-stop hotela nosit... ah ja sej bo user posted image

telovadba - par dni nazaj je bil v Novicah članek o dojenju. In so odsvetovali telovadbo dokler dojimo, ker lahko mlečna kislina ki se nabira v mišicah vpliv a na okus mleka. Baje naj bi ga zagrenil...

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Desetke007
17.11.2007 10:27:40   
Klaudia
saj res.. dajte mi sporočit mere s prve posvetovalnice, da jih dodamo seznamu...

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Desetke007
17.11.2007 10:33:21   
Klaudia
user posted image                  

61 user posted image      34 user posted image          29 user posted image
5  user posted image  ( rodila na svoj PDP)
______________________________________________
(RD, nick (letnica rojstva), (PDP) ime (teža, velikost)) 

31.08. pikceva ('78), (23.10.) METKA ( 1770g )
                                                MANCA ( 1660g )
06.09. inja2 ('84), (04.10.) DAVID ( 2920g, 52cm )
13.09. tinki_winkica ('82), (09.10.) BOR ( 2600g, 47cm )

13.09. sanwebdra ('79), (09.10.) JULIJA ( 2540g, 45cm )
17.09. mamica80, (14.10.) ŽAN ( 3060g, 50cm )
18.09. pingi ('79), (04.10.) JAKA ( 2980g, 51cm )
21.09. bambi ('73), (01.10.) HEIDI ( 3200g, 46cm )
21.09. Ursikazala ('70), (05.10.) NIKA ( 3520g, 51cm ) 
24.09. orka** , (31.10.) ANEJ ( 2530g, 47cm ) 
26.09. Solero ('78), (04.10.) RUDI
27.09. MissLady, (02.10.) ERAZEM ( 3650g, 52cm )
27.09. bonci ('77), (15.10.) KLEMEN ( 2780g, 49cm )
                                           KARMEN ( 2460g, 48cm ) 
29.09. Zoja*** ('76), (03.10.) MAKS
29.09. picola1 ('80), (01.10.) DORIS ( 3200g, 50cm )
30.09. pony ('74), (05.10.) SARA
03.10. Klaudia ('86), (10.10.) LIA ( 4030g, 53cm )
                                          1.mesec:  5100g, 57cm 
03.10. suzanamai ('73), (20.10.) ZOJA ( 2510g, 49cm )
03.10. tave ('74), (10.10.) TEJ ( 3360g, 52cm )
04.10. Lillylilly ('79), (11.10.) ŽAN ( 4520g, 55cm )
04.10. AnaB. ('79), (13.10.) VID 
06.10. Micla ('77), (11.10.) ELENA ( 3600g, 52cm )
10.10. pajcevina ('83), (01.10.) EVA ( 3670g, 53cm ) 
10.10. bušbuš, (05.10.) KATJUŠA ( 3490g, 51cm )
11.10. skuštrana ('77), (14.10.) ARSEN ( 3740g, 55cm ) 
11.10. Kasija 78 ('78), (01.10.) ELIAN ( 3840g, 54cm )
11.10. kmarija, (12.10.) NINA ( 2990g, 50cm )
13.10. oktoberka ('85), (13.10.) ZARJA ( 2890g, 50cm ) user posted image
13.10. Jasna ('76), (13.10.) NELI ( 3950g, 54cm ) user posted image
14.10. metkica1 ('80), (24.10.) LUNA ( 3070g, 50cm )
14.10. Pandica ('79), (02.10.) ZALA ( 3900g, 52cm )
14.10. majoli ('75), (18.10.) MAKS ( 3880g, 53cm )
15.10. janja ('73), (09.10.) URBAN ( 3950g, 54cm )
15.10. mišk ('82), (06.10.) DONA ( 3300g, 51cm )
16.10. Ulaa ('74), (30.10.) NIK ( 2720g, 48cm )
17.10. *Lana* ('78), (25.10.) TEVŽ ( 3050g, 48cm ) 
17.10. kopriva, (28.10.) DAVID ( 2470g, 50cm )
17.10. noa1 ('75), (28.10.) AJŠA ( 3590g, 48cm )
18.10. JennyAnny ('79), (16.10.) LANA ( 3240g, 51cm )
18.10. Panda., (24.10.) ANA LUCIJA ( 4020g, 54cm )
19.10. mehurčica ('78), (28.10.) ENI ( 3340g, 50,5cm )
19.10. ULLA K. ('77), (16.10.) FILIP ( 3570g, 51cm )
20.10. suzymami ('81), (24.10.) IZAK ( 3250g, 52cm ) 
21.10. inibini, (21.10.) NIK ( 4520g, 54cm ) user posted image
22.10. valči ('79), (20.10.) NINA ( 3450g, 50cm )
22.10. 2ursae ('77), (11.10.) BOR ( 3750g, 53cm )
22.10. Blejka26, (19.10.) TJAŠA ( 4050g, 53cm) 
23.10. Natasa-6 ('74), (24.10.) DEJAN 
23.10. drobižek, (15.10.) ŽIVA ( 3140g, 54cm ) 
24.10. Daschi ('76), (21.10.) ZAIRA ( 4080g, 53cm )  
25.10. ditta ('74), (30.10.) ZOJA AIKEN ( 3100g, 48cm ) 
26.10. miska1, (31.10.) MARTIN ( 3210g, 52cm )
26.10. sanosan, (26.10.) BRINA ( 3220g, 49cm ) user posted image
26.10. soraja ('83), (30.10.) TAJA
28.10. Spark ('77), (21.10.) ALINA ( 3670g, 51cm )
28.10. mojca235, (26.10.) AJDA ( 3600g, 51cm )
29.10. pot, (25.10.) OSKAR 
29.10. živa ('77), (31.10.) ANŽE ( 3810g, 52cm )
30.10. lane31 ('76), (30.10.) ANETA ( 3650g, 50,5cm ) user posted image
30.10. Hohenn ('76), (26.10.) JURE ( 3550g, 52cm )  
03.11. mama06, (26.10.) JERNEJ ( 3400g, 49cm )
04.11. ninka 80 ('80), (30.10.) KLEMEN
05.11. zivepo ('86), (29.10.) PIA ( 4055g, 51cm ) 

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Desetke007
17.11.2007 10:41:23   
oktoberka
Klavdija res je, mam sling, ampak se ga ne morem navadit. Sploh je ne znam lepo notr dat, se mi zdi d je zmer ful pomečkana, pa filing mam da ji ne odgovarja oz da ji je neprijetno.user posted image

Glede mleka, ga imam zadosti in vidm da Zarja ni lačna, pa vseeno joka. Ko jo mam v naročju je pa ok.Tko da mislm da to ni to.

Vem da se otroka ne da zdej še razvadt, zato pa jo mam na rokah skoz. Sej bi jo dala v sling, pa ne znamuser posted image


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Desetke007
17.11.2007 10:41:56   
oktoberka
Aja, Zarja na prvi posvetovalnici 54cm in 3600g

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Desetke007
17.11.2007 11:01:11   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: oktoberka

Sej bi jo dala v sling, pa ne znamuser posted image



A tele filme si si ogledala? Meni so ful pomagal...
http://zolowear.com/Wearing.aspx

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Desetke007
17.11.2007 11:21:09   
tave
Pozdrav še od mene. Vidim da ste že pridne. Naš tej zdaj spi pa sem rekla da skočim mal gor in preberem kaj dogaja.
Jok da ga glih puščam ne vem kako dolgo jokat glih ne. Gledam tako, da če kaj delam da to hitro opravim potem pa ga vzamem v naročje. Moj mož pa itak pa kaj ga takoj v naročje. Pol pa praviš da sem ga jaz razvadil. Midva user posted image  pa se pocrkljava pa je takoj bolje, razen takrat ko ima krče. Takat mu pa noč ne pomaga. Zdej smo naročili še ene kapljica iz Austrije, ki so baje ful dobre.
Plenice Mi smo zdej na milerjevih in so zaenkrat ful dobre.N pamperske smo pa alergični. Gor kjer se zapenjajo je dobil pikice in potem se mu koža tam okoli vsa olupilauser posted image .
Dejte mi prosim povedat kje ste kupile sling. To se mi zdi to fajn zadeva. Glih zadnjič sem vidla eno mamico k je mela not svojgauser posted image , pa je  bil star sigurno več kot 1 leto.
No pa da še pohvlim našega Tejčka. Dones smo spali od 21h-4h zjutraj pa smo pojedli in naprej zaspali do 7h. No zdej pa je tudi odspal eno rundo 1,5h in se že počasi prebuja.

Šibam.

lp, tave

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Desetke007
17.11.2007 11:33:26   
mama06
Vidim, da imate vse težave za čez dan, da vam ne spijo. Pri nas pa je ravno obratno. Čez dan sploh ne vemo, da ga imava, saj večino dneva prespi, če pa ne spi, pa ga položiva na kavč in mirno gleda okolico ali "televizijo"user posted image . In četudi je cel dan buden, zvečer ne zaspi za eno lepo, dokler ni ure med 1 in 3 zjutraj. Normalno midva umirava od utrujenosti. Zadnja dva dni pa ga še rahlo napenja in potem se pa mora res nosit po rokah.

Sem pa tudi jaz pristaš tega, da se otroka ne pusti samega in da joče. To zame ni razvajanje, saj mali ne jočejo kar v tri dni. Sploh pa je za razvoj otroka ravno v tem obdobju najpomembneje, da čuti bližino in toplino, zato jih le carkljajmo!!

Lepo se imejte. Jaz imam čez dan toliko časa, da lahko naredim karkoli želim, tudi sesam lahko, pa ga to ne prebudi. Ko je lačem samo malo zajoka, grem takoj po njega, tako, da sploh niti ne joče, se nahraniva in na koncu obroka mi že spi, tako da kupčke podirava v spanju. In nato ga noben bog več ne zbudi.



(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Desetke007
17.11.2007 11:47:35   
kasija78
Plenice se pridružujem klaudiji, sem tudi navdušena nad leclercovimi mots d"enfants.

Oktoberka elian zdaj pri 1 mesecu zdrži 20 minut (2 seriji glasbe) v stolčku z lučkami in pesmicami - to je moje jutranje tuširanje in zajtrk z nog - in sem uvedla par dni nazaj tudi didaktično odejico, kjer se zabava tudi kakih 20 minut - kaj pojem ali grem na forum. Držim se, da ga takoj, ko se prizoži, dam ven iz stolčka, da dobi zaupanje, da ni tam odložen. Če sem se razumljivo izrazila. Sicer je po rokah ali morda par minutk na kavču. Spi pa na sprehodu in samo tam, zato hodiva okrog po 2 ali 3 ure. Takrat se malo spočijem, pa tudi za kondicijo ni slabo. Se mi pa zdi, da je vedno bolje.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Desetke007
17.11.2007 12:21:14   
skuštrana
zmer ful pomečkana,


V slingu je normalno, da otrok izgleda pomečkan, sploh v položaju zibka. Daj jo notri in malo vztrajaj, naš tudi na začetku ni hotel biti v tem položaju, potem se je pa navadil. Je pa res, da ima rajši polozaj tummy to tummy in če je s tvojo Zarja razvojno vse ok, ne vidim razloga da je ne nosiš tako. Probaj. Moraš pa pazit, pri tem položaju, da ima nogice narazen, da z njimi "objame" tvoj trebuh in da ne sedi na ritki ampak da je cela hrbtenica lepo podprta pa glavica tudi. Joj, upam, da razumešuser posted image Pa poglej si stran ki ti jo je Klaudia napisala, je res super.user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Desetke007
17.11.2007 13:27:08   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: valči

2ursae,tako,kot ti,sem jaz tudi brala o joku otročkov,kako so prestrašeni,ko sami jokajo in da nikoli ne smejo sami jokat,ravno zato tega več ne bom počela,pa če jih še pet imam in mi je grozno žal za par dni,ko sem grešila pri sinuuser posted image Oprosti,Mihauser posted image ,ker sem bila nevedna...
Grtem se šetat z Nino,ker ima revica krče in mi jokca,ko hodim,je boljeuser posted image



oh, ljuba duša, ne se sekirat user posted image user posted image . Tega nisem napisala zato, da bi se ti še bolj sekirala, ampak mal vsem nam za razmislit. Ti si takrat naredila, kot se ti je zdelo prav, nisi ne prva ne zadnja, tko da si nimaš česa očitat. Pa si drznem rečt, da se tvoj Miha danes ničesar ne spomni niti ne trpi zaradi tega nobenih katastrofalnih posledic user posted image . Res, nimaš se za kaj obremenjevat. Če je bilo samo to ... user posted image user posted image . Saj se mu lahko potem, ko bo star 18 let, opravičiš in se skupaj nasmejeta user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Desetke007
17.11.2007 15:14:43   
živa
Samo na hitro sem vas preletela, ker kadarkoli se vsedem pred računalnik, me moj malček vleče proč, da bi se igrala. No, ali pa dojenček joka.

Dva otroka doma: Naš malček se je unesel glede dojenčka, me pa tudi skrbi, kako bo, ko bom sama in bom imela oba fanta doma. Skuštrana, 2ursae, poročajta, kako vama gre, da se malo pripravim; moj je doma še dober teden.

Buggyboard: jaz bi ga kupila, ampak imam en 11 let star Chiccov voziček z nožno zavoro ali pa Jeep Jogger Roadster in res ne vem, če kateri buggyboard paše na enega ali drugega. Pa sploh ne vem, kako naj to preizkusim, razen če vlečem voziček v Baby Center ali kako drugo trgovino user posted image . Imate kak nasvet? 2ursae, kaj boš pa ti naredila?

Sling: jaz sem resno razmišljala o temle: http://www.mojskratek.si/hotslings.html. Imam sicer trak (home-made) in pri prvem sem ga res ogromno uporabljala, ampak novorojenčka pa nikakor ne znam noter naštimat.

Dojenček: je bolj ali manj jokav user posted image . Ponoči je sposoben tuliti tudi po tri ure, saj čez dan me ne moti. Še v naročju se ne umiri vedno. Sem že kar malo obupana, ker ne vem, kaj naj še naredim. Nerada pa vidim, da bi spal pri meni, ker potem ne spim.

Evo, oba jokata, pa-pa,

živa

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Desetke007
17.11.2007 15:17:53   
valči
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

IZVIRNO SPOROČILO: valči

2ursae,tako,kot ti,sem jaz tudi brala o joku otročkov,kako so prestrašeni,ko sami jokajo in da nikoli ne smejo sami jokat,ravno zato tega več ne bom počela,pa če jih še pet imam in mi je grozno žal za par dni,ko sem grešila pri sinuuser posted image Oprosti,Mihauser posted image ,ker sem bila nevedna...
Grtem se šetat z Nino,ker ima revica krče in mi jokca,ko hodim,je boljeuser posted image


2ursae,nič se ne sekiram za tvoje besede,ampak spomnila sem se,kaka tepka sem bila pred petimi leti,ko pojma nisem imela o vzgoji,vendar sem na srečo zelo hitro spremenila mišlenje o tem.zivepo me je spomnila na vse to,zato sem vprašala.

_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Desetke007
17.11.2007 15:54:52   
*Lana*
1.posvetovalnica:
52 cm, 4500 g

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Desetke007
17.11.2007 17:50:34   
janja
Evo, končno sem uspela dati v album nekaj slikic našega Urbana. Geslo je pa: Urban07.

Naš tudi čez dan bolj slabo spi. A kaj, ko je buden se samo dere, ali pa bi visel na moji joški. Včasih sem zato že prav izmozgana. Rada bi ga navadila, da joška ni duda in da bi bil čez dan vsaj nekaj časa tiho. Če mu dam dudo, se dere še bolj (očitno je užaljen!), igračke ga zamotijo za kratek čas - pa še to sem jaz zraven in se pogovarjam z njim. Res ne vem kaj naj naredim. Ko gremo ven, sicer spi, ampak mora biti voziček vedno v pogonu - tako da včasih ne morem niti po kruh v trgovino.

1. posvetovalnica: 57 cm, 4700 g.



_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Desetke007
17.11.2007 18:19:23   
Klaudia
user posted image                  

61 user posted image      34 user posted image          29 user posted image
5  user posted image  ( rodila na svoj PDP)
______________________________________________
(RD, nick (letnica rojstva), (PDP) ime (teža, velikost)) 

31.08. pikceva ('78), (23.10.) METKA ( 1770g )
                                                MANCA ( 1660g )
06.09. inja2 ('84), (04.10.) DAVID ( 2920g, 52cm )
13.09. tinki_winkica ('82), (09.10.) BOR ( 2600g, 47cm )

13.09. sanwebdra ('79), (09.10.) JULIJA ( 2540g, 45cm )
17.09. mamica80, (14.10.) ŽAN ( 3060g, 50cm )
18.09. pingi ('79), (04.10.) JAKA ( 2980g, 51cm )
21.09. bambi ('73), (01.10.) HEIDI ( 3200g, 46cm )
21.09. Ursikazala ('70), (05.10.) NIKA ( 3520g, 51cm ) 
24.09. orka** , (31.10.) ANEJ ( 2530g, 47cm ) 
26.09. Solero ('78), (04.10.) RUDI
27.09. MissLady, (02.10.) ERAZEM ( 3650g, 52cm )
27.09. bonci ('77), (15.10.) KLEMEN ( 2780g, 49cm )
                                           KARMEN ( 2460g, 48cm ) 
29.09. Zoja*** ('76), (03.10.) MAKS
29.09. picola1 ('80), (01.10.) DORIS ( 3200g, 50cm )
30.09. pony ('74), (05.10.) SARA
03.10. Klaudia ('86), (10.10.) LIA ( 4030g, 53cm )
                                          1.mesec:  5100g, 57cm 
03.10. suzanamai ('73), (20.10.) ZOJA ( 2510g, 49cm )
03.10. tave ('74), (10.10.) TEJ ( 3360g, 52cm )
04.10. Lillylilly ('79), (11.10.) ŽAN ( 4520g, 55cm )
04.10. AnaB. ('79), (13.10.) VID 
06.10. Micla ('77), (11.10.) ELENA ( 3600g, 52cm )
10.10. pajcevina ('83), (01.10.) EVA ( 3670g, 53cm ) 
10.10. bušbuš, (05.10.) KATJUŠA ( 3490g, 51cm )
11.10. skuštrana ('77), (14.10.) ARSEN ( 3740g, 55cm ) 
11.10. Kasija 78 ('78), (01.10.) ELIAN ( 3840g, 54cm )
11.10. kmarija, (12.10.) NINA ( 2990g, 50cm )
13.10. oktoberka ('85), (13.10.) ZARJA ( 2890g, 50cm ) user posted image
                                                     1.mesec:  3600g, 54cm
13.10. Jasna ('76), (13.10.) NELI ( 3950g, 54cm ) user posted image
14.10. metkica1 ('80), (24.10.) LUNA ( 3070g, 50cm )
14.10. Pandica ('79), (02.10.) ZALA ( 3900g, 52cm )
14.10. majoli ('75), (18.10.) MAKS ( 3880g, 53cm )
15.10. janja ('73), (09.10.) URBAN ( 3950g, 54cm )
                                             1.mesec:  4700g, 57cm
15.10. mišk ('82), (06.10.) DONA ( 3300g, 51cm )
16.10. Ulaa ('74), (30.10.) NIK ( 2720g, 48cm )
17.10. *Lana* ('78), (25.10.) TEVŽ ( 3050g, 48cm )
                                              1.mesec:  4500g, 52cm
17.10. kopriva, (28.10.) DAVID ( 2470g, 50cm )
17.10. noa1 ('75), (28.10.) AJŠA ( 3590g, 48cm )
18.10. JennyAnny ('79), (16.10.) LANA ( 3240g, 51cm )
18.10. Panda., (24.10.) ANA LUCIJA ( 4020g, 54cm )
19.10. mehurčica ('78), (28.10.) ENI ( 3340g, 50,5cm )
19.10. ULLA K. ('77), (16.10.) FILIP ( 3570g, 51cm )
20.10. suzymami ('81), (24.10.) IZAK ( 3250g, 52cm ) 
21.10. inibini, (21.10.) NIK ( 4520g, 54cm ) user posted image
22.10. valči ('79), (20.10.) NINA ( 3450g, 50cm )
22.10. 2ursae ('77), (11.10.) BOR ( 3750g, 53cm )
22.10. Blejka26, (19.10.) TJAŠA ( 4050g, 53cm) 
23.10. Natasa-6 ('74), (24.10.) DEJAN 
23.10. drobižek, (15.10.) ŽIVA ( 3140g, 54cm ) 
24.10. Daschi ('76), (21.10.) ZAIRA ( 4080g, 53cm )  
25.10. ditta ('74), (30.10.) ZOJA AIKEN ( 3100g, 48cm ) 
26.10. miska1, (31.10.) MARTIN ( 3210g, 52cm )
26.10. sanosan, (26.10.) BRINA ( 3220g, 49cm ) user posted image
26.10. soraja ('83), (30.10.) TAJA
28.10. Spark ('77), (21.10.) ALINA ( 3670g, 51cm )
28.10. mojca235, (26.10.) AJDA ( 3600g, 51cm )
29.10. pot, (25.10.) OSKAR 
29.10. živa ('77), (31.10.) ANŽE ( 3810g, 52cm )
30.10. lane31 ('76), (30.10.) ANETA ( 3650g, 50,5cm ) user posted image
30.10. Hohenn ('76), (26.10.) JURE ( 3550g, 52cm )  
03.11. mama06, (26.10.) JERNEJ ( 3400g, 49cm )
04.11. ninka 80 ('80), (30.10.) KLEMEN
05.11. zivepo ('86), (29.10.) PIA ( 4055g, 51cm ) 

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Desetke007
17.11.2007 18:36:47   
Ulaa
Nik, 1.m-3550, 52cm

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?