|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrske levinje 2007
29.11.2007 12:01:42   
potepinka
Dober dan

vanja-hvala za tolažilne besede saj bom vztrajala upam da to čim prej mine ne vem ali je to trma ker včasih dojke sploh noče zagrabit imam občutek kot da komaj čaka flaško ker se mu ni treba matrat.

No v glavnem danes bova zunaj pol urce,spanje vredu se še zvečer javim

_____________________________

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Novembrske levinje 2007
29.11.2007 12:13:07   
Anonimen
DOBRO JUTRO, DOBER DAN

toliko da se oglasim, da malo preberem časovno smo vse zasedene. Danes nič ne kaže da bova šla ven je taka megla, da bi jo lahko rezal. Čakam da bo princ zaspal, da grem lahko likat. Kupčki mu nagajajo,  pol pa poliva.
Ajtak welcome, pa ostale mamice tuduser posted image

(odgovor članu potepinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Novembrske levinje 2007
29.11.2007 13:31:30   
mama11
Potepinka, mislim, da si kar prav zadela. Jaz sem v porodnisnici tudi dodajala in neprimerno lazje jim je sesati po flaski - hiter rezultat z malo muke, zato verjetno noce vec vleci iz dojke. Jaz imam sele prvega otrocka, zato ne bom pametovala, ampak mogoce si poskusi malo mleka iztisniti na bradavico in bo raje zagrabil. Ali pa si nanjo namazi kaksno kapljico kapljic proti krcem - ne skodijo in so sladke - moja je danes zjutraj 10 minut besno vlekla dudo, ko sem ji gor dala eno kapljico, da ji umirim krcke. Sem se posledicno ze odlocila, da bo kapljice dobila le se po zlicki, da je ne navadim na dudo.

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Novembrske levinje 2007
29.11.2007 13:33:21   
jooly
Kupčki mu nagajajo, pol pa poliva.


Sliva10... a če ne podre kupčka, pol poliva al kako?

Midve sva ble dons dežurni user posted image . Ob 4h ko se je princeska najedla, ji ni blo več do spanja - take oči user posted image  je mela user posted image . Pa kaj čem nardit? Nč, mal sva se nosili, cune sem zlagala po dnevni sobi, mal posrfala po netu... sej se kr da tud ponoč kej počet user posted image  Resno pa razmišljam da bi si nabavla tisto štorklo za nosit. Po celi noči spanja mi je jasno, da ne more spet cel dopoldan ležat v ležalniku, ampak da bi rada "šla mal naokrog" po hiši z mano. In če jo imam v naročju je full pridna, ampak jst mam tko sam eno roko frej, za nardit je pa dopoldan cel kup enih stvari. A ma kera izkušnje s tem?



_____________________________

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Novembrske levinje 2007
29.11.2007 14:57:40   
ninocka
Davana, samo da je zdaj s tvojim sonckom vse OK
martita, kako si se pa potem peljala? V prtljazniku, na zadnjem sedezu user posted image user posted image user posted image Ruben pozdravlja Majo, pa poslji mi na ZS tvoj mail, da ti posljem slikico tebe in Maje iz porodnisnice
Pa cestitke za 1 mesec user posted image user posted image user posted image
zirafa, ze ene parkrat sem ti hotla napisat, da sem jst mela za puncko tud izbrano ime Izabela oz. njeno razlicico (Isabel). Je pa tvoja pupika tak lep cukrcek user posted image user posted image
jooly, jst ma tud doma storkljo, sem ga vceraj probala dat v njo (brez navodil, kr neki po svoje), pa ni bil lih najbolj navdusen. Sem jo mela doma ze pri Evanu, uporabla sem jo pa natanko 2x, ko je bil star ze ene 4 mesece...pa tdu ni bil lih neki ful blazno navdusen nad njo. No, hotla sem povedat, da tud razmisljam, da bi jo dala v uporabo, samo navodila se rabim user posted image
nayya, jst sem mela spinalni CR, pa je blo ful OK - se mi je zdel kot neke vrste "lazni" naravni porod. Pa takoj sem vidla soncka, pa nisem bla se 2 dni vsa zblojena (kot po prvem CR, ko sem mela popolno narkozo). Kako bos pa v drugi nosecnosti - mala naravni porod al CR? (sej mogoce mal prehitevam user posted image user posted image user posted image ). Men je G v porodnisnici reku, da je blo prav, da sem se odlocila za CR, ker sem mela ful tanko maternico in da bi mi lahko po vsej verjetnosti med naravnim porodom pocila. Da pri naslednji nosecnosti (ce bo), pa niti ne bom mogla donosit, ampak bo CR ze v kaksnem 36 tednu zaradi tega. Pa nas Ruben je povrh vsega bil se kao 3 tedne prehitro rojen - je povedala P, ki je bila zraven po porodu, ker je mel se ful tiste bele snovi na sebi.
Sliva10, mi mamo tud ful probleme s kupcki - ce ga ne podre je al vse ok, al pa mi bruhne, ce ga pa podre, se mu pa kolca, pol je pa OK al pa bruhne...tko da sploh ne vem, kaj naj nardim. Se mu pa vcasih zacne kolcat, se preden do konca poje user posted image
potepinka - men tud prvi ni in ni hotu zagrabit, pa noben nastavek ni pomagal in nic. Sva se v bistvu ze nehala dojit, po 1 tednu sem pa spet probala, je pa lepo zagrabu. Sem pa jst uporabljala flaske od Nuka, ker so njihovi cuclji oblikovani po bradavici, pa tud luknjico imajo (ce flasko polozis) na zgornji strani (oz. ob strani cuclja), tko da mora otrok kr mal vlect, da dobi mleko. Ker pri aventovih (luknjica zgoraj na cuclju) se mi zdi, da flasko samo obrnes in kr tece. No, nam je takrat to pomagalo.

krcki - jst sem pri Evanu preventivno (ker smo se dodajali) kupovala tisto vodo za dojencke, pol sem jo pa prekuhala s kumino (baje je dobra proti krckom), Ne vem sicer koliko je to pomagalo, ampak krckov nismo imeli.

dojenje - mi se tud se kr trudimo in trudimo. V soboto mi je po dojenju vse zbruhal inpol je bil spet tolk lacen, jst pa cist prazne joske in sem mu dala dodatek. Zadnje 2 dnije ful nemiren po vecernem dojenju in kr noce zaspat, ce mu hocem dat dodatek, pa ga noce - raj bi se dojila, ampak mene pa tud tolk bradavice bolijo user posted image user posted image
Sem se zacela ze resno sprasevat, ce je vredno user posted image Seveda niu lepsega, kot gleat tist zadovoljen obrazek, ki smoka na mojih prsih, ampak po maratonskih dojenjih, bolecih bradavicak in prsih (24h/dan), pri bolecinah, ko se mi dela mleko, na koncu pa niti ne vem al je sit al ni in mu moram dat flaso, se res sprasujem, a se sploh splaca vztrajat? V tem trenutku bi mi blo dejansko lazja dat flasko in imam mir (psihicni in se tko). Sej verjetno, ko ti dojenje enkrat stece, je potem res lazje, samo zdej...ne vem, no...ce bo pr nam to se kr trajalo, bomo s tem dojenjem zakljucili, pa ceprav se mi srce trga ob tem user posted image user posted image user posted image

dodatek - vidim, da imate bolj ali manj vse Novolack. Sem zadnjioc brala na RR, da ga baje prodajajo tud v Hardiju in da je ful cenejsi kot v drogerijah

mozoljcki - mi jih mamo tud, je kot en pubertetnik user posted image



Drugace imamo pa mi danes 1 mesec. Sploh ne morem verjet, kolk je slo tole hitro user posted image Na splosno je pa kr priden, redi si (v torek ga je prisla patronazna stehtat in je imel 3850 g), kaka in lula, pa mal joka in mal bi se nosu, pa crkljal. Ponoci spi (razen zadnje 2 dni ga neki svira - pred spanjem), kopamo se vsak dan, na sprehode hodimo pa bolj tko, ko je tako smotano vreme. Prerastel je ze nekaj oblekic, naslednji teden (4.12) imava pa prvo posvetovalnico, pa bomo vidli, kaj bodo povedali.




_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Novembrske levinje 2007
29.11.2007 15:09:30   
ajtak
hej,
pri nas ni nic posebno novega. se vedno pridno lulamo in kakamo, dojimo se ze malo bolje in zvecer ce je res treba dam kot dodatek moje mleko ki si ga iztisnem cez dan. Mleka imam sedaj dovolj le Tjas je se len za sesat a saj pravim sva vsak dan bolj pridna.

Zanima me za tole posvetovalnico... Sem dobila datum 8.1., a ni to mal pozno? pa nobene ure mi ni rekla... a to prides kadar hoces? ker res nimam namena cakat ko bedak tam... najbolje da poklicem se enkrat za uro, a?


_____________________________

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja





(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Novembrske levinje 2007
29.11.2007 17:02:15   
Tanayya29
Ojla.
No,še jaz kaj napišem,preden se zbudi....
Pri nas zaenkrat še ni krčkov,je pa tudi pri nas zvečer ista pesem...od 7-11h imamo borbe za zaspat,pa že spi,pa ga položimo,pa spet gleda,pa jok pa itd...
ponoči je pa kar priden,danes je spal celo 4 ure,potem se eno uro hraniva,in potem je spal še 3 ure....
dodajam pa ja,tudi jaz novalac,sedaj kar tistega proti krčkom(preventivno).
In,jaz tudi uporabljam samo nukove flaške in dude(tak nasvet mi je dala že kolegice,ker naj bi bil cucelj oblikovan po bradavici),aventove sploh ne potegne.
Sem mu pa včeraj prvič dala čajček,je full piluser posted image .

ninočka ne vem,kako bom v 2 rodila,upam,da kar z CR.Meni ni blo glih tok grozn....bolel me je samo nekaj dni...pol pa nič več.....
je bil tist moj maraton in popadki dost bolj huda stvar...

jaz mam prvo posvetovalnico 11.decembra....komaj čakam!

no,sedaj pa šibam...malo pojest,preden se zbudi.

LP.

_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Novembrske levinje 2007
29.11.2007 17:48:20   
Anonimen
Evo mene za 5 min, pečemo z puncami piškote, so ravnokar v pečici. Anže spi, ker  je bil cel dopoldne do1 pokonci, zdaj pa spi. Ja, tole naše polivanje, ne podre kupčka in poliva. Če pa ga podre počaka 5 min, zopet sesa. Mleka imam preveč in najraje čaka da mu kar samo teče v usta, da se še matrat ni trebauser posted image .
Ninočka sem ugotovila da je tvoj Evan september 2005, tako kot moja Neža. Toliko časa me je glodal, da tvoj nick jaz že poznam, sem spremljala čveke 2005, pa še nisem imela poguma, da bi se pridružila.
Glede  dojenja se ne sekirajte, če ne gre dodajte, je več vredno spočita mamica in otroček.
Jooly user posted image user posted image  res si uganila željouser posted image , pa bo tudi verjetno pri temu ostalo

(odgovor članu Tanayya29)
  Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Novembrske levinje 2007
29.11.2007 18:40:41   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka
Sliva10, mi mamo tud ful probleme s kupcki - ce ga ne podre je al vse ok, al pa mi bruhne, ce ga pa podre, se mu pa kolca, pol je pa OK al pa bruhne...tko da sploh ne vem, kaj naj nardim. Se mu pa vcasih zacne kolcat, se preden do konca poje user posted image


Pri nas je čist isto. Je pa tako, da podnevi kupček podirava, ker jo to mal predrami in mi tako ne prespi celega dneva, ponoči pa ga ponavadi ne podremo, ampak kar lepo zaspimo nazaj, razen če se mormo it previt.

Čestitke ninocki in rubnu za privo mesecuser posted image

ajtak po moje je res najbolje, da pokličeš še enkrat za uro in ja tudi meni se 8.1. zdi mal poznouser posted image  

Midve imava posvetovalnico 12.12., že komaj čakam, da vidim kako naša mala napreduje.
Drugače pa se imamo prov fajn, sam mal me je že strah, kako bo naslednji teden, ko gre ati spet v službo. Iris ni skoraj nič več ljubosumna. Vsak dan z atijem gresta na kakšen hrib, midve z Ajdo pa medtem ostaneva v dolini na igrišču in v senčki. Popoldne pa se večino časa crkljamo. No včeraj sva z Iris šle same malce ven, divjat na igrišče in jaz naše punce resno ne dohajam več, sva se lovile in je sploh nisem mogla ulovit. GROZA!!! Bo treba ornk na kondiciji začet delatuser posted image  Pa na miklavža se pripravljamo, saj še malo in bo veseli december... No sej v bistvu se je pri nas že danes začel, ker ima babi rojstni dan in smo jedl božanske kremšnite, ki sem jih sanjala že pred enim mesecem v nosečnostiuser posted image user posted image user posted image

Ker moji dve princeski obe že spita je najboljš, da se tud sama počasi odpravim počivat pred TV ali kakšno revijo, zaspat še tako ne bom mogla...

Lepo se cartajte in mirno nočko vsem.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Novembrske levinje 2007
29.11.2007 19:26:52   
ajtak
user posted image , se mi je kar zdelo da bo nekaj narobe s tem, da nimam nobene ure... Bom mogla jutri spet vstat in klicat v ZD (je rekla patronazna naj klicem med 7 in 8uro zjutraj) pa ravno ko je najbolj sladko spat- Tjas mi spi namrec nekje od 6h do 9h user posted image .

Nic, grem izpolnit obrazec za otroske da jih jutri moz nese na CSD. Pa zdravstveno bo dal delat... Ej kdaj dobim davcno za Tjasa? A to kar posljejo al moram kaj izpolnit?

Lahko in cim daljso noc.

_____________________________

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja





(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Novembrske levinje 2007
29.11.2007 19:58:24   
Laubica
Ajtak-davčno in zdravstveno sem jaz dobila avtomacko po pošti -nisem rabla nikamor hodituser posted image

_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Novembrske levinje 2007
29.11.2007 21:17:20   
ajtak
A res tud zdravstveno user posted image , sam midva morva uredit po kom bo Tjas zavarvan pa mora zato nest ene papirje tja... Aha, davcno pa kar posljejo, fino. Kok casa pa je trajal?

_____________________________

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja





(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Novembrske levinje 2007
29.11.2007 21:54:15   
zirafa76
pozdravuser posted image

da se se jaz malo javim..toliko stvari, pa se doma imamo tezave z spanjem..user posted image user posted image Noce in noce zaspat samauser posted image ,
SPLOH NE VEMO KAJ NAREDIT....Kakor jo odlozimo dol, zacne kricatuser posted image

Ima katera nasvet
Drugace pa smo bili pri pediatru,ima ze 4kg ter je vse vredu zaenkrat..se razvija..user posted image user posted image ..Sicer nimam tezav z dojenjem, ji pa tu pa tam dodajam kaj....krce ima,ampak nekako gre no...

Danes smo kupovali ze vse za bozicno drevo ter ostalo dekoracijo, ter dobila sem ze darilo..NOVI RACUNALNIKuser posted image user posted image user posted image MAC APPLE, se se navajam, pa se vse slike moram prenesit..v glavnem imam kaj pocet....Je pa bil moja dolga zelja..no, ko ga pogruntam, bo ze boljse..

torej, Ilije..posebej zate bom dodala slikce novoletne okrasitve `bratislave, ampak v nekaj dneh, ko tole ustimam

imejte se...

papa

_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Novembrske levinje 2007
30.11.2007 6:28:52   
Laubica
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

A res tud zdravstveno user posted image , sam midva morva uredit po kom bo Tjas zavarvan pa mora zato nest ene papirje tja... Aha, davcno pa kar posljejo, fino. Kok casa pa je trajal?

Ajtak-moj je v službi povedal da bo po njem zavarovan in potem smo dobili zd. kartico,v kolkem času sem dobila davčno -mislim da oboje v treh tednih
DOBRO JUTRO-SMO ŽE 4JUTRO OD 5 BUDNIuser posted image user posted image user posted image Pred tem pa seveda na 3 ure dojit,ker se še centralna tako zgodaj ne vklopi sva v kuhinji in vkloplen kalorifer mali pa na ležalniku ker ga ne morem nosit -me križ boli za user posted image user posted image user posted image takoooo bi spalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pol ko se pa mora ta večji v šolo zrihtat ,pa ta zaspi user posted image
Sem včeraj na ulici srečala enga mladega očka z 19 mesečnikom,pa pravi da on sploh ne ve kako je to ponoči ne spat-pa mu rečem pol pa še hitro enga da boste videli-mi reče -mi pa že imamo 3user posted image user posted image user posted image pa so vsi ponoči spali-SREČNEŽI


_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Novembrske levinje 2007
30.11.2007 10:02:46   
Oranža
Uboge mamice, čist neprespane, evo kavica..
user posted image

No sam tolk da se še tuki javim, js sem uradno danes postala decemberkauser posted image , ker imam naslednji pregled šele v pon. (če prej ne bi bilo nič). se pa baje vse lepo pripravlja na poroduser posted image user posted image user posted image . Zdej pa čakam še preostali dve da sporočita kako in kaj!! Lep dan vam želim, pa mal na sončka peljte svoje sončkeuser posted image

_____________________________

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Novembrske levinje 2007
30.11.2007 10:08:18   
mama11
Dobro jutro,

mi smo ze tretjo noc zapored spali (z dvema podojema vmes) in smo drzim pesti, da bo trajalo. Vceraj popoldne pa sem tudi preverjala, ce sploh se diha, ker sem ji pred podojem dala koroske kapljice (pa se manjso dozo kot je v navodilu) in je spala celih pet ur, kar je nas absolutni rekord. Zirafa, ce imas tezave z nocnim spanjem in manjsimi krcki jaz priporocam topel termoforcek ob trebuscek; pri nas je delovalo. Kaksnih 5 min je ponavadi se protestirala, potem jo je pa kar zmanjkalo. Kadar so bile tezave popoldne in sem bila ves cas zraven pa sem jo dala lezat tudi na trebuscek. Je malo obracala glavico, potem pa krasno zaspala. Sele potem sem ugotovila, da je to ravno zaradi krckov, kjer lezanje na trebuscku pomaga.

Ravno cakam na patronazno - v sredo je ona prvic kopala, danes pa bom jaz ali pa moj user posted image , ce mu bo dotlej uspelo vrniti se z obcine. Baje bomo dobili nekaj za tamalo (starih 20.000 SIT), kar bo super prav prislo.

Ajtak - midve sva obe rodili 17.11. in ima tamala prvo posvetovalnico 13.12.Mislim, da je standardno cca. 4 tedne po rojstvu, tako da so ti dali zelo pozen datum.

Se vedno se ucim spahovati. Mojemu uspe skoraj vsakic, meni pa zelo redko. On spahuje le na rami, jaz sem pa poskusila tudi ze leze na trebuscku, pa oboje z zelo omejenim uspehom...

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Novembrske levinje 2007
30.11.2007 11:40:15   
nemrak
user posted image user posted image ,
ajtak, pokliči še 1x. Lahko tudi pop od 13-14h, če ti je prej prezgodaj.
Tudi jaz sem  ponavadi klicala pop.

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Novembrske levinje 2007
30.11.2007 11:55:21   
Tanayya29
ojla....
midva sva danes cel dan sama prvič,upam,da nama bo zneslo....
sedaj čakava še kakšno urco,potem greva ven...včeraj nisva šla...

davčna jaz sem mogla na davčno,tam nekaj izpolniti,sedaj pa jo dobim po pošti...

kartica v službo sem faksirala rojstni list in sedaj čakam na kartico.

prvi pregled imava 11.12,star bo en mesec in 6 dni...ajtak mislim,da je prepozno,najbolje da pokličeš...

Žirafa pri nas smo jih še v vrtcu tkole nosili(v jaslih),moj pa tudi zaspi na rokah,če ga dam v posteljico sam od sebe ne zaspi,čez dan pa mi že uspe,da zaspi v počivalniku sam(sicer,ga še malo gugam zraven)..hmmmm..ne vem recepta;meni je kolegica rekla,da jo je parkrat pustila,pol se je pa navadilauser posted image ...

krčki...zaenkrat jih še nimamo,zvečer je sicer nemiren,ampak pomoje krčki to niso...nekje sem prebrala,da majo mali otroci že polno glavo zvečer,in so zaradi tega tako vznemirjeni,ker ne sfolgajo več,vsega registrirat(mislim,da si ilije pisala tudi ti o tem,da je Ajda razdražljiva in nemirna,pa niso krčki...mogoče je to to,vem pa ne..)

kaplice...za kosti.katere mate D3ali ad3?jaz mam d3;

no,počasi šibam malo pojest...

pa pa


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Novembrske levinje 2007
30.11.2007 12:28:27   
naraščaj
user posted image hojla.pa vas pozdravim še tukaj.

Kot veste sem rodila 23.11.07 ob 3,19 zjutri TAJO težko 3670g, dolgo 51. danes je stara ravno en teden. smo doma že od ponedelka (brez zlatence user posted image ). Se pridno dojimo, sicer pa imava tudi midve težave s kupčki in polivanjem. Če ga ne podere pa pol v poslci ful poliva al pa tut kr tko. Zato mormo met vzdignjeno vzglavje (naročli v P). Se široko povijamo do 3 mesecev. 12.12 greva na ceplenje za TBC v P (sva se vseeen odločla, da jo dava cepit, čeprav ni obvezno). Patronažna je bla že 2x pri nas, včeraj ji je odpadel popek tako, da čakamo, da se lepo posuši in nas nato čaka nova preizkušnja - kopanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

Zanima me za tole posvetovalnico... Sem dobila datum 8.1., a ni to mal pozno? pa nobene ure mi ni rekla... a to prides kadar hoces? ker res nimam namena cakat ko bedak tam... najbolje da poklicem se enkrat za uro, a?



hoj. Ajtak h keri pa greš?? jaz sem dobla datum 7.1. ob 12ih pri dr. Zupanc v ZD CE. Men se tut to zdi ful pozn, sam je rekla, da od 21.12 dalje ne delajo (prazniki). Nč kaj čmo druzga kot počakat. Saj tut ta druga dr. Kosi bi me vzela tut šele 8.1.

Komi čakam, da bova lahko šli že ven.

Kak pa je kaj z kakanjem vaših user posted image ?? Moja ma ful redko in fuuullll prdi, občasno jo mal zašraufa sam ni panike. Jedla bi pa nosntop.

Nimam pojma kak ritem naj vzamem najprej previjanje pol dojenje (itak mi zaspi med dojenjem) če pa zadevo obrnem pa hoče po previjanju še enkrat jest user posted image user posted image user posted image  pokaka pa se ne zmeri med jedjo. Problem je še, če jo grem  po dojenju previjat mi pa ful poliva. Nisem več dost pametna. Tako da delam enkrat tak drugič drugač. Bomo vidli.

No se še kaj javim, tamala že neki čivka. Šibam

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Novembrske levinje 2007
30.11.2007 12:46:37   
Laubica
Naraščaj -dobrodošla domauser posted image
Polivanje-tudi mi imamo to težavo,samo jaz sem ugotovila da če tudi podre kupčka pol še vedno poliva user posted image user posted image user posted image
Kakanje-isto-redko in tudi full prdiuser posted image -saj ko so dojeni samo pijejo in ne morejo bolj gosto akat
Previjanje-tudi jaz imam ta problem kot ti-tak da se pridružim
Kaplice-imam D3
Termofor-KJE SE ŠE TO KUPI-bi tudi mi to uporabli,jaz sem ga nocoj,k sebi vzela ker ga je tudi nekaj mantralo in ga dala na trebušček spat ,pa je 3 ure spal brez da bi mrdnil-tako da če verjameš sem bila v strahu če še živi,ker on nikoli ne spi mirno tokrat pa je-samo drugo rundo pa ni več želel spat na trebuščkuuser posted image
VANJA-hvala za kavico-saj boš ostala naša-tudi če decembra rodišuser posted image


_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Novembrske levinje 2007
30.11.2007 12:49:15   
naraščaj
A vaši user posted image  tut med panjem neki čivkajo. mam pol nostop občutek, da je budna, ko pa jo pogledam pa vidim da spi. dane govorim o cmokanju.

Čez dan mi ful lepše spi kot ponoč. Ne vem kak to. Včeraj je zvečer vlekla od pol 9 devet do pol ene zjutri pol pa akcija, previt(bla že kriza)  pa jest pa ne in ne zaspat. ko je pa končno okol po treh zaspala (atiju). Jaz sem bla že čist preč. Saj trola namest, da bi prej večer šla spat z njo sem zjala TV pa zlaga cote (hladno likanje kar se da).

Jaz cot od tamale ne ločujem pri pranju in tut mal mečalca (sensitive) uporabljam. Bomo vidli kak bo. Upam, da OK. Za enkrat je.

No tole za davčno št. pa tut jaz nisem vedla, sam je ravno moj med tem bil na csdju in je vse porihtal pa še na davčno je šel.

Glede terminov za pediatre, men je rekla, da mi prej nikakor ne more dat, ker zadnji dan, ko delajo majo že toomuch polno tako, da mam prvi prosti termin. Bo pa takrat stara Taja 6t in pol.

Tiste, ki hodte že ven kak oblečete otročke?? In kak jihmate v stanovanju? Pri nas je namreč ful toplo v stanovanju Pod 24 skor ni, razen v sobi, kjer spi ponoč, zato je rekla patronažna da sam en sloj hlač/žabic po nogah. Že ve, ane???

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Novembrske levinje 2007
30.11.2007 14:27:36   
ninocka
Dober dan!

Za nami je nocno maratonsko dojenje - od 3h do 6huser posted image Sej je vmes spal, pa se zbudu, pa jedu pa zaspal...ma ful zamasen nosek in se mi zdi, da pol ne more ful naenkrat pojest in je pol mal na obroke papal. Sej me ne moti, ga mam pri sebi, josko zunaj in se pac nanjo priklopi, ko mu pase. Se mi zdi, da mu jo dam kr v spanju, pol pa on je, jst pa zraven spim...
Smo pa vceraj zaspali ze ob 12h user posted image user posted image user posted image Zvecer ga nisem kopala (se nama zdi, da ga kopanje cist zbudi, danes bomo probali s kopanjem), pol je pojedel in sem ga dala spat. Sem ga mela pa med dojenjem samo v pizamici (ponavadi imava se dekico), sem razmisljala, da mu ni mogoce prevroce (ker je soba lih zagreta tam na ene 25 stopinj zaradi kopanja) in je potem zato tolk teckan user posted image NO v glavnem sem ga potem odlozila, je zacel jokat, sem ga sla se enkrat podjit, dala spat v posteljico in prijela za rokico. Neki casa je moj prst cuzu (ampak to prav boli, kolk vlece - ni cudn da so bradavice pol cist hin user posted image ), pol je pa zaspal za 3 urce, pol smo meli pa maraton user posted image

Narascaj, jst ga mam oblecenga v 1 body in en plisat kompletek (jopica+hlacke) oz. 2 majcki in ene zabice pa copatke. Potem je pa pokrit se z dekico in kovtrckom. Samo mamo pa okrog 21 stopinj.  Je pa skoz topel, edino rokica ma hladne, ampak tudki pac nemorem nic narest.
Za ven sem ga pa oblekla se v zimski pajac + kapica, pol je bil pa v kosari, zimski vreci, dekici in pa se od kosare prevleka. Je bil tud skoz topel, tko da mislim, da je blo do zdaj OK. Samo zdej, ko bo bolj mraz, mu bom pa ziher dala se zabice pod hlacke. Baje je pa tko, da morjo bit otroci obleceni eno plast vec kot mi.
Kaka pa tud nas ful redko, senfaste barve in vsakic. Ponavadi se mi pa pol se ful pokaka, ko je par minut razvit user posted image
Jst ga previjem pred podojem, ker mi ga ni za premetavat pol, ko ima poln zelodcek, ker lahko samo se bruhne, pa sem naredila vec sranja kot dobrega. Je pa odvisno tud od dojencka - ce ga ful moti pokakana plenicka, ga valda ne pustis v njej se 3 ure. Nasga ne moti, tko da  pol ne kompliciram.

ze 35, termoforje mas v Mullerju, pa tud take ta majhne in oblecene v kaksen flis al pa  v obliki igracke.
Sliva10, zakja te je blo pa strah se nam (septemberkam) pridruzit? Sej s(m)o same fejst punce user posted image Ti kar prid se kaj tja na cvek, sej zdej mene poznas, pa ti bo lazje user posted image Drugace je pa Evan rojen avgusta, ker je mal pohitel user posted image
Zirafa, kaj pa ce bi probala tko, da jo odlozis v posteljico, pa ko zajoka jo mal pusti (npr. pol minutke), pol pa pridi do nje in jo primi za rokico in mal bozaj, pa kaj prigovarjaj. Cez ene 5 min jo pa vzami iz posteljice in mal pocartaj (ce bo se jokala) potem pa spet odlozi. Pa vsakic mal podaljsas cas, ko je v posteljici, pa se bo mogoce navadla.  Sam je pri Izabeli verjetno mal drugace, ker pogresa sestrico in zato bolj isce stik s tabo. Upam, da vam rata, ker vem kako je zoprno to nosenje za uspavanje. Sej mam jst tud mal problemov pri Rubnu, pri Evanu jih pa nisem mela (niti zdej jih nimam). Ga samo odlozim v posteljo in cez par minut ze spi.
Ilije, mi tud ponoci ne podiramo kupcka. Joj, od kdaj naprej ga ni vec treba user posted image user posted image Sem pa ugotovila, da pri nam zaenkrat zdej najbolj podre, ce ga posedem,  z eno roko drzim za prsi, z druga pa ga trepljam po hrbtu. GA podre v parih minutah (no, sej zdej, ko sem to napisala, ga ziher ne bo vec tko podiral user posted image ).
Vanja, mogoce pa se kaj do polnoci rata user posted image Sicer pa tud ne bi blo fer, da nobena ne bi prestopila v veseli december, a ne user posted image


A ste ze strigle nohtke?
Jst sem mu jih do zdaj ze 2x (na rokicah).

Kapljic (AD3) pa jst se nimam - kje ste jih pa ve dobile? Ponavadi jih to predpise P na prvi posvetovalnici in ti tudi doloci dozo user posted image



_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Novembrske levinje 2007
30.11.2007 14:32:47   
ajtak
user posted image , Narascaj kak te je fajn brat!!!

A veste, da sem danes se enkrat klicala za to posvetovalnico in mam dejansko 8.1. ob 10:30, mi pa ni nihce povedal pri keri zdravniciuser posted image  Klinc, zdej pa ne bom vec klicala! Mi bodo ze takrat povedal kam moram.

Mi smo se danes prvic kopali in je bilo krasno, brez joka in sedaj ze od 12h spi ko top, ga je ocitno voda zmatrala. Smo pa med kopanjem poslusali tist CD ki je bil v paketu od P. in ga je full pomirilo, je poslusal in se mu je dopadlo user posted image .

Ja, Tjas tudi ponoci gode in jamra v sanjah. Baje je za user posted image  popolnoma normalno, da vec spijo v tej prvi fazi (to je ta faza ko se odrasli napol predramimo in se v spanju pokrijemo ali si zrahljamo blazino zjutraj pa tega ne vemo...) in se nam zato zdi, da imajo nemiren spanec. Le od kje izraz- spi kot dojencek user posted image user posted image

Kupcke mi krasno podiramo na rami ali pa v polsedecem polozaju, tudi poliva ne.

Mi je pa patronazna pustila tehtnico in moram merit tezo podoja ker je tak zaspanko in mi na zizi zaspi samo da ga pristavim... Ce bom ugotovila, da poje manj kot 50-60g mu bom mogla dodajat mleko, ki si ga cez dan nacrpam.

Jaz ga previjam pred hranjenjem, je pa res da bi se morda zbudil, ce bi ga nahranla na eno, previla in mu dala potem se drugo zizo... Bomo poizkusili drug teden ce se izkaze, da premalo poje.

Nic, grem iskat moza (drve zlaga), da greva jest preden se mali zbudi.

_____________________________

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja





(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Novembrske levinje 2007
30.11.2007 15:10:56   
Tanayya29
men so kapljice dali v porodnišnci,na recept....

_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Novembrske levinje 2007
30.11.2007 15:24:18   
naraščaj
ninocka, hvala za nasvet glede oblačenja. tut jaz mam not enako oblečenga, za ven pa bomo vidli, ko bo čas za to. Jaz bi že ful šla, sicer pa bolš, da tut jaz počakam, ko me pa še šeivi vedno bolijo bo že.

Ja, ajtak, čas je da se vklopim nazaj v civilizacijo. Verjetn maš pa pri Dr. Koi, men je rekla en al drug datum pa sem pol vzela 7. pri Zupanovi. Bomo vidli kaka je.

Ja za kaplce pa tut mene anima kdaj jih dobiš, če sploh jih.

no zadnje dve runde hranjenja, so pa kupčki ful ratal. Upam, da bo vedno bolš. Mi jih podiramo na rami, sam tak rata.
Zdaj pa princeska spet spi. jaz pa grem pod tuš in mal zalegat. Se beremo.

Dragi bo dans mel  fešto, da nazdravijo naši Taji. Upam, da je ne bo preveč cukal.

se beremo.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?