|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Problem zajedalcev družbe!
26.11.2007 12:24:23   
srki
S tem se pa absolutno strinjam, Marogica.

Pozabila si še na čistilke, smetarje, šivilje, mehanike,....

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Problem zajedalcev družbe!
26.11.2007 17:21:10   
natalia
Tudi jaz se strinjam z Marogico.

Colt, oprosti, mogoče sem se res preveč razburila, ampak so me na Zavodu spet premestili do druge svetovalke ( me samo prelagajo sem pa tja)  in to z razlogom, da sem zapadla v drugo populacijo user posted image user posted image , namreč med dolgotrajno brezposelne...pa sem stara 27 let.

lp


_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Problem zajedalcev družbe!
26.11.2007 17:36:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Colt
V mojem koncu (gorenjska) imajo CSDji in uradi za delo čez glavo ponudb od delodajalcev, delavcev ki bi želeli delat pa od nikjer.


Ja, že, že, samo kako se pa delavce izkorišča ... v tako opevano uspešnem Merkurju imajo prodajalci 380 evrov plače.

No, saj ne vem, do kam ste že zajadrali, se mi ne da brati, ampak tole se mi je porodilo, ko sem prvi post prebrala.

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Problem zajedalcev družbe!
26.11.2007 18:40:51   
nejcko
Colt, jaz sem že takoj na začetku razumela, kaj si želel s svojim postom povedati. In sem ti tudi odgovorila s svojim prvim postom, da pošteno delo pač dandanes NE MORE BITI več VREDNOTA! Tako pač je. Pika!
Do te točke so nas na eni strani prignali delodajalci, kapitalizem, po drugi pa smo tako miselnost povsem posledično prevzeli sami ljudje, zavest o tem, da živimo v demokraciji in da imamo ljudje tudi pravice. Stvari niso črno-bele in problem, ki ga ti navajaš, ima zelo razvejane korenine, zato ga je nemogoče kar tako posploševati.
Dokler pošteno delo ne bo pošteno plačano, do takrat le-to ne bo vrednota. Ne more in konec koncev ne sme biti - ker v tistem trnutku, ko bo človek pristal na to, da je važno zgolj in samo to, da dela, pa ni važno kaj, kdaj in pod katerimi pogoji,  v tistem trenutku se bomo vrnili v čas sužnjelastništva oz. fevdalizma.

Še vedno pa sem prepričana, da ni veliko ljudi, ki bi leta in leta vlekli socialno. In meni ta trenutek, ko sem zaposlena, niti na kraj pameti ne pade, da bi razmišljala, komu in kam gre moj del plače. No, kar se vojske tiče, to mi gre pa res na jetra. Pa zaboli me, ko dobim položnico za vrtec; za malo se mi zdi, da marsikdo plačuje mnogo mnogo manj, pa se pripelje po otroka z mnogo mnogo boljšim avtom, kot ga imam jaz. Pa to ni "socialec", o ne, je kar lepo privatnik, ki državi prikazuje minimalca. Ja, to me zaboli na momente.

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica


Tako pač je. Ko pa bodo pri nas poklici cenjeni, se bo to spremenilo.



Se popolnoma strinjam.  A, kot sem že prej napisala, je temu krivo mnogo stvari, predvsem pa smo ljudje sami naredili določene poklice za manjvredne. Kar poglejmo, kako zaničevalen odnos imamo včasih do zaposlenih v določenih strokah:
- pa kaj pol, če trgovka nima enega frej dneva in dela za minimalca - važno, da imamo mi vsak dan svež kruh na mizi, kajne!
- pa kaj pol, če se en avtoličar cele dneve zastruplja v delavnici, važno, da imamo mi tipi topi avto kuj jutri!
- pa kaj pol, če smetarji zmrzujejo na minus 15 ob 5 zjutraj - važno, da mi lahko v kanto odvržemo (po možnosti nereciklirane) smeti!
- pa kaj pol, če ena šivilja crkava v treh izmenah v sedečem položaju na normo, važno, da si mi lahko vsako sezono omislimo novo in najmodernejšo garderobo!
- pa kaj pol če ima poštarca slab dan v soboto ob petih popoldan, važno je, da mi plačamo svoje položnice pet do petih popoldan v soboto;
- pa kaj pol, če ena kelnarca crkuje že 12 ur na nogah, važno je, da nam postreže z nasmeškom.
- pa kaj pol, če je naš otrok eno učiteljico že 10x poslal v pm, važno je, da mu bo na koncu dala čim boljšo oceno;
Kritiziramo jih, šimfamo čez njih, nadiramo jih, če se nam ne prilizujejo in klanjajo (ker je to bojda naša pravica in njihova dolžnostuser posted image ), celo odveč so nam, ko zaradi njihovih (revnih) otrok ne gre vrtčevska skupina na letovanje in je s tem prikrajšan naš otrok ...
Le kam so izginile njihove pravice??? Jih morda na račun naših oni zdaj sploh nimajo več??? Se vam zdi to prav in pošteno??? Se vam zdi prav in pošteno, da si ne zaslužijo vsaj vašega/našega spoštovanja kot (so)ljudje?

Ja, res paše zraven tale prihodnji čas: ko bodo postali ... že od nekdaj ti poklici niso bili ne vem kako cenjeni, v času, ko pa so se ti poklici še finančno popolnoma razvrednotili, se mi zdi, da je ta prihodnost še želo zelo oddaljena.

Ne zagovarjam vlečenja socialne leta in leta, zagovarjam pa, da nekdo, ki mu ni ravno za življenje rešit in ima ustrezno izobrazbo, izbira med tem, ali bo prijel lopato v roke ali sedel za pisalno mizo. Ker ni gršega za videti, da mu v roke tišči lopato prav nekdo izza pisalne mize.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Problem zajedalcev družbe!
28.11.2007 8:25:25   
Peteršilj
za mene so zajedalci družbe tisti, ki v parlamentu prazno slamo mlatijo.Mislim, da je malo takih, ki je sam rad brez službe.
Hvala bogu, za tistega, ki vsaj na črno kaj zasluži, da ma dnar zase in za družino.Zato pa tisti, ki tu gori blatite vse brezposelne, dajte se malo zamisliti, ker ste kaj hitro lahko na njihovem mestu.
Nimamo vsi končanih fakultet, pa nismo dr. ali pa mag. in tako naprej, da bi takoj dobili službo.
GROZA, KAKO LAHKO JE BLATITI DRUGE, KAJ PA SAM SEBE?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Problem zajedalcev družbe!
28.11.2007 10:18:49   
Anonimen
Nimamo vsi končanih fakultet, pa nismo dr. ali pa mag. in tako naprej, da bi takoj dobili službo.


Jst poznam tud take k so na zavodu, pa jst sem bla tud. In?
Mi ni nič z neba padlo. Ne prva, ne vse naslednje službe.

(odgovor članu Peteršilj)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Problem zajedalcev družbe!
28.11.2007 12:52:20   
Peteršilj
maš prav, če želiš službo , moraš biti zelo aktiven, pa da je še kolikor toliko dobro plačana.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Problem zajedalcev družbe!
28.11.2007 15:27:58   
natalia
pa da maš dobre veze.

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Peteršilj)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Problem zajedalcev družbe!
28.11.2007 16:05:57   
Anonimen
pa da maš dobre veze.


Ni nujno. Niti do ene nisem po vezah pršla. Pa nobena ni bla slaba.
In od tega dve v javni upravi, kjer vsi vedno govorijo 'da se samo po vezah not pride'. Pa nisem. Nikoli. Pa še 'tujka' sem (bla), ko tud vedno vsi govorijo, da moraš met veze in bit lokalc. Tko da to je bl posploševanje kot kaj drugega.

Zdej ne vem, morda sem sam tko dober kader, da jih prepričam, da me rabjouser posted image , al pa mam res dolg jezik user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 109
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?