Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 21:01:44
|
|
|
|
N _ B
|
Čer. Mi smo že vsi na svojih običajnih položajih. Otroka v postelji, mož na svojem mestu na sedežni z daljincem v roki, jaz pa s čarunalnikom v naročju. Noč smo preživeli bolj mirno od preteklih dni, vendar smo se kljub temu eno uro vmes sprehajali. Bili smo pri pediatru. Jaka ima "le" virusni prehlad. Pljuča so slišat čista, saturacija je ok, grlo, ušeska bp. Še naprej mora dobivat Prospan, tople obkladke na prsni koš ter temeljito čistit nos s fiziološko tekočino. Če se čez vikend kašelj ne umiri, morava nazaj. Dokler kašlja ne sme ven. Kljub občasnemu sončku je zrak prehladen in prevlažen. Nika je dobila AB, ker ima vnetje ušesk.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 21:17:02
|
|
|
|
Kati81
|
No mi smo tudi nekaj zboleli. Smrkamo kot veliki, sicer drugih stvari oz simptomov ni. Razen prejle 37,2 vročine, verjetno zato k smo jokali k je mami noska pucala pa zaspana je že bila. Sedaj preden je zaspala vročine nima več, tko da upam, da se bomo zmazali samo z noskom. Sedaj že ene 10 minut spi, je kar padla dol, sem jo samo poljubčkala in pobožala in to je to.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 21:31:08
|
|
|
|
Kati81
|
NIKOLAJA IN SVIT
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 21:32:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo že vsi na svojih običajnih položajih. Otroka v postelji, mož na svojem mestu na sedežni z daljincem v roki, jaz pa s čarunalnikom v naročju. Noč smo preživeli bolj mirno od preteklih dni N&B ja vidim, da je pri tebi zopet enako kot pri meni . Tudi naša noč je bila velikooooo boljša od prejšnjih. Samo eno bujenje. Naj se Jaka in Nika čimprej pozdravita Kaja pozdravi se
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 21:46:30
|
|
|
|
N _ B
|
nogica: sinoči sem mu dala malo žličko Calpola, danes pa ne. Bomo videli, kaj bo ponoči. Mi je pa P rekel, da se z zobki res nekaj dogaja.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 22:08:16
|
|
|
|
Anonimen
|
N&B veš, da je meni P tudi rekla da naj ji dajem po pol svečke zvečer ali žličko sirupa. Pa sem to delala ene tri dni, ampak takrat je bila še malo bolna po 6. bolezni. Pri nas so tud zobki v rasti, ker grize vse kar najde. Bom še jaz poslušala nasvet P in ji probala dat sirup pred spanjem. Baje pa da ne škodi, blaži pa bolečino ki jo povzroča rast zobkov. A ti mu daš vsak dan?
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 22:14:04
|
|
|
|
N _ B
|
nogica: včeraj sem mu dala prvič. dons sem pa pozabila. Sem mu dala le Prospan proti kašlju. Jaz mu dam tisto malo žličko, ki je priložena sirupu 2,5 ml. To naj bi bila polovična dovoljena doza, ki jo otrok pri tej starosti dobi. Sem že Niki dajala občasno, ko so ji rasli zobki in je pomagalo. zakaj, bi morali otročki prenašat bolečino? Saj mi tud tbl vzamemo, če nas glava boli.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 22:23:20
|
|
|
|
Anonimen
|
A sem hotela še dopista pa sem prehitro oddala. N&B najbrž mu daješ sirup samo zdaj, ko je bolan. Vam nisem napisala kaj je blo pri nas v nedeljo, pa se bom malo skašljala, če se bo dalo keri brat. Sva šla na obisk k žlahti voščit za praznike. Valda so vsi navalili na Taro in mi jo dobesedno izpulili iz rok. Čeprav mi ni bilo všeč, ker sem vidla, da nimajo pojma kako se obnašat s 7. mesečnim otrokom. A kaj ko so bli kot podivjani, bom jaz, bom jaz. Najprej hranjenje. Mi reče teta jo bom jaz hranila. Ji dovolim, da ji da eno žličko sadja in Tari se takoj zaleti, saj ji je silikonsko žličko porinila pregloboko v ustka. Potem sem jazna nadaljevala sama. Nato mi jo vzamejo jo odnesejo v kuhinjo posedijo na pult BREZ OPORE, čeprav se med sedenjem še prevrača. Mi je kar zavrelo, jim povem, da jo je treba ful pazit in vedno dat oporo zadaj. Potem jo sestrična vzame in odnese v svojo sobo kao gledat barbike . Kot da bi mi v podzavesti nekdo rekel pojdi za njo sem šla. Pridem tja. tara sama sedi na postelji sestrična pa na drugi strani sobe. Samo malo bi se nagnila in čof na tla. Pol so ble še štorije če že kaj riše - mislim dol padeš. Za konec pa ji dajo v roke papirnatega angelčka (iz bolj trdega papirja s folijo) in Tara mu odgrizne glavo. Glava se ji je prilepila na nebo, na to glavo pa še njen jeziček. Sem ji na silo dvakrat odpirala usta, da sme ga dobesedno spraskala ven (sem jo še prasknila po nebu). Papir je bil že na poti v grlo. Jaz sem kar jokat začela ko sem papir odila ven. Nato pa sem jezna rekla možu gremo in smo šli. Uni pa men kaj paniko delam, da še vem ne kaj vse me še čaka - ja a zdej nej bi jo pa kar pustila, da bi tisti papir pojedla in čakala kaj bo . Papir pa je bil bolj debel, debelješi kot šeleshamer, pa na eni strani je bil še s tanko folijo prevlečen in to naj bi se ji potem stopilo Budale. Sem bla potem še čist paf. Ko sem mami povedala je rekla, ja saj to bi pa lahko vedla, da tam jo pa res ne moreš zaupat. Evo sem se skašljala še tle.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 22:25:44
|
|
|
|
Anonimen
|
N&B jaz ji dajem pa Baby Panadlo 4 merice, toliko je pač za njeno starost in kilažo. Ja maš prav tud mi vzamemo tablet če nas kaj boli. Pri nas najbrž samo malo fali da ne predre dlesni, saj ima prav trdo, pa vse zaotečeno
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 22:36:41
|
|
|
|
ŠpelaP
|
Pri nas je tudi neka viroza na pohodu. Je Tim včeraj dobil malo pod 39 vročine. Sem ga danes peljala k zdravniku. Ima očitno neko virozo. Če bi mu do jutri vročina narastla nad 39, mora pa še dati kri in vodo na pregled. Upam, da gre res za virozo, da ne bi spet kakih antibiotikov fasal. Upam tudi, da se Sara ne bo kaj nalezla. Ona je pa imela malo vročine, pa bolj zaspana je bila - od cepljenja.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 22:38:09
|
|
|
|
N _ B
|
No, pa je le dobil sirup. Na žalost . Se je zbudil precej vroč in sva zmerila temp. ima 38,3. Sem mu kar dala sirup. Zdaj pa leži pri meni v naročju.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 22:49:34
|
|
|
|
ŠpelaP
|
nogica - verjamem, da te je razkurilo obnašanje sorodnikov. Tudi mene bi! Besede, "kaj nas še čaka", so pa itak čisto mimo. Mene totalno razkači, ko kdo pametuje in mi govori, da za kako stvar kompliciram. Mene je pa zadnjič ena soseda totalno podkurila, ko mi je začela modrovati in pamet soliti, kako moram Sari pripravljati GH in kaj naj jih kuham in v kaki obliki... Potem sem se pa mami doma razjezila čez tisto sosedo, pa me je mami na koncu še bolj rapičila, ko mi je rekla, da je tista soseda pač hotela dati dobronamerni nasvet. Jeb dobronamerne nasvete, jaz jih ne rabim! Jaz tako vprašam, kar ne vem in me zanima in vprašam tistega, za kogar mislim, da mi bo znal ali hotel svetovati. Aja, pa še ena cvetka. Je ena sorodnica, ko smo bili na obisku pred kakima dvema mesecema, za Saro kupila PEZ bombončke! Sem jih brez komentarja kar dalje Timu dala!
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 22:52:44
|
|
|
|
KT
|
Tudi pri nas se z zobki očitno nekaj dogaja - je normalno (mleko, GH par žlic), vročina 38.6 (jo kar mede), stoka, rdeča lička, zjutraj izredno mehko blato, pa popolnoma nič se ne smeji, kar je za našo zvezdico res nenavadno, že tako veliko spi, zdaj pa skoz ampak res skoz spi, vmes se velikokrat prebudi in javka: aj, jaj jaj, pa spet aj, jaj, jaj - bomo videli kako bo ponoči
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 22:54:46
|
|
|
|
Kati81
|
Kot kaže so res ene bakterije in virusi na pohodu. No želim vam da se vsi hitro pozdravte, pa mi zraven. Upam, da se ta prehlad ne bo razvil v kaj bolj zoprnega. Nogica čist prav si naredila, saj je Tara tvoj otrok in ti odločaš o njej. Če pa tud tok ne vejo kake igrače se dajejo 7 mesečniku a je tud žalostno. Jaz je sploh iz rok nebi dala, do sedaj so me še vedno vsi vpašali če kaj lahko. Jaz bi kar ponorela.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 23:02:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Špela ja eni majo res glupe . Jaz tud vprašam če ne vem. Najraje tle gor težim N&B naj se zobki čimprej pokažejo. Upam, da ni kaka viroza. KT mogoče se je tudi k vam prikradla ta 6. bolezen. Se mi zdi, da jo je zadnje čase povsod polno. Upam, da so zobki in da se čimprej pokažejo. Joj Alina kako si ti pridna s tem spančkanjem. Kati ja saj zdaj sva se z možem odločila da če kam gremo jo bo kar on držal, on je ne da iz rok , jaz pa popustim. Ja eni res ne vedo kaj lahko dobi v roke 7 mesečni otrok No saj za te bi jaz lahko že vedla kako in kaj. Saj zdaj nas spet lep čas ne bo tam. Pozdravite se vsi. Danes ste pa še kar budne
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 23:08:10
|
|
|
|
N _ B
|
IZVIRNO SPOROČILO: KT je normalno (mleko, GH par žlic), vročina 38.6 (jo kar mede), stoka, rdeča lička... enako Jaka. zdajle pri meni leži in kar meditira. čakam, da mu temp. pade, da mu dam še mal jest in greva spančkat.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 10.1.2008 23:27:12
|
|
|
|
KT
|
nogica - ne se dat, mislim vse kar je prav to pa, da so vsi muchos pametni, pa itak . Saj mi je jasno, da vsi dajejo kao "dobronamerne" nasvete ampak, če človek za njih ne povpraša mislim, da res ni potrebno, da se o tem pogovarjamo. nogica en kup . N & B upam, da bo malemu sončku odleglo in da bo uspel nabrat veliko zdravilnega spanca, pa Nika tudi . Kati - še vam en zvrhan koš za dober spanec.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 11.1.2008 7:48:18
|
|
|
|
*ANA*
|
No pa smo vstali Svit ima VODENE KOZE ,ima jih predvsem po trupu, pa so take čisto majčkene- čisto drugačne kot pri Pii. N&B a Jaka je imel male al so potem ratale velike?Ker Svitove so že čist napolnjene s tekočino ampak so čisto male No vsem bolančkom pa da čimprej ozdravite.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 11.1.2008 8:19:56
|
|
|
|
nky 23
|
jutro vsem k ste bolani ogromno
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 11.1.2008 9:04:58
|
|
|
|
Padme
|
Dooobroo juutroo! Mi smo tudi včeraj imeli cel dan 37,3 vročine. Ampak ker drugače ni nič narobe z Jakom (ne smrka, ne kašlja) in je bil ravno tako vesel kot vsak dan, predvidevam da je bilo to zaradi zob. No, mogoče je bil za malenkost bolj umirjen in je na minuto 10x manj mahal z nogami in rokami.... . Danes je OK, tako da greva zdajle jest in nato na telovadbo... Lep dan želim vsem skupaj in en koš zdravje vsem bolančkanim otrokom.....
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 11.1.2008 9:07:05
|
|
|
|
N _ B
|
Dobro jutro. Noč je bila po polnoči mirna. Ko je prijel paracetamol, je še pojedel in zaspal do petih in nato do pol sedmih. Sedajle spet spančka. Ima pa temperaturo 37,3. Iz noska mu kar lije. Predno je sinoči zaspal, sem mu 4x spirala nosek, da je vsaj normalno dihal. KT: kako je Alina? ANA: Jaka je imel najprej male mozoljčke, vodeni pa so bili recimo v pol dneva. Tiste pikice, ki so se pojavile ponoči so bile do popoldneva oz. večera vodene. Jaka ni imel tako zelo majhnih. Največ jih je imel pa po glavi (obraz, lasišče) in tam, kjer je koža prekrita s pleničko.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 11.1.2008 9:13:20
|
|
|
|
*ANA*
|
N&B ma pri nas so pa bili včeraj mali mozoljčki in čez noč so postali napihnjeni s tekočino - ma res so full mičkeni vendar so napolnjeno s tekočino. Prejle sem klicala P in je rekla naj mu dajem 3 krat na dan po pet kapljic Fenistila in naj ga tuširam. Pa sem ji povedala še da ima od popka dol do pregiba tebuščka full izpuščajčkov - kao mozoljčkov in je rekla da je verjetno še plenični izpuščaj vendar da se ne sme z nobeno stvarjo , edino kar lahko naredimo je da ga namakamo v Hrastovem lubju. Potem sem pa rekla da je kašljat začel in jih ima po vsej verjetnosti še po grlu in da to full draži in zato kašlja, če pa bi bila vročina naj gremo k dežurnemu.No upam da je ne bo.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 11.1.2008 9:22:06
|
|
|
|
Drnula
|
Meni se zdi to puljenje iz rok ful grdo in ti ljudje ponavadi to razumejo ravno nasprotno. Meni to naredi kdaj pa kdaj mama od mojga, naredila je tudi njegova sestra in nečakinja. Nazadnje sem z Neco v naročju šla k štedilniku nekaj pogledat, moj pogled je bil usmerjen v lonec in kar na enrat romp z druge strani mi potegne mama Neco iz rok... sem se zraven še ustrašila in zato bila še toliko bolj Sem pa imela še par poizkusov tega z drugimi, skorajda tujci. Pri meni se to dogaja z njegovimi domačimi in ne mislim komplicirat, saj Neco res malo vidijo in jim jo prepustim da se z njo cartajo in igrajo. Seveda me način zelo zmoti, kadar se pač zgodi. Ampak bi lahko povzročila napete odnose, ko bi nam bilo neprijetno skupaj, česar nočem. Ko pa so to drugi, potem sploh ni vprašanja, niti slučajno nebi dovolila, če bi se zgodilo bi bila jezna in povedala kar gre in vzela Neco nazaj. veliko je bolnih otrok. Upam, da ne bo še Neca kaj staknila, vreme je zdaj najbojše za te reči. Neca je bila do zdaj 2x nahodna, pri tem je imela 1x vročino 37,3. Da so ji zrastli zobki še vedela nisem, ni bilo prav nobene spremembe, samo zobje so bili tam. V usta itak daje vse od takrat ko je zmogla in še vedno in to pri nas ne bi mogel biti kazalec. Jaz zdaj še nekaj pojeva z Neco in potem se vržem v cevi. Jih še vedno nisem nabavila, čerprav sem na tem delala že skoraj cel dan. Od vsega pri bajti mi je to največja uganka in prav moreče
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 11.1.2008 9:22:58
|
|
|
|
N _ B
|
ANA: Jaka je v enakih odmerkih dobival Fenistil. Tuširala sem ga kar ene 3x dnevno. Takrat sem mu tud oblačila zamenjala. Logično sem pomislila, da s tem mogoče preprečiš, da bi imel še več pikic. Prenašajo se s tekočino iz izpuščajev in ta ostaja na oblačilih. V tem času, ga nisem mazala z nobenimi kremicami. Le hladilno mazilo sem nanesla sem in tja, če sem videla, da ima rdečo ritko. Pod plenico je imel tud Jaka prav osip. Pazi. Kašelj je lahko eden od zapletov pri noricah.
|
|
|
|
RE: Junijke 2007 (2.del) 11.1.2008 9:26:50
|
|
|
|
*ANA*
|
Ja saj sem vprašala in je rekla da če bi se kašelj stopnjeval naj kar greva do dežurnega pediatra . Jo pa skrbi njegova koža- je ves v nekih flekcih- kao alergija in če bi se slabšalo kar k dežurnemu. No pa upam da ne bo. Ma meni je rekla naj ga namažem s Fenistil gelom če bi ga full srbelo
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiMaterinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Dečkova mama.
пеперутка16
Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?