|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
19.9.2008 21:27:19   
vetrnica
IZVIRNO SPOROČILO: mižek
Ne vem no če je kaj resnice v tem, jaz lahko povem le zase, otroka sprehajam ob roki ko želi, včasih ga primem  tudi okrog trebuščka, pa se kljub temu že zna sam usest pa je star 9 mesecev, kmalu bo 10. No hočem povedat da se sam iz stoječega položaja usede, tako da se spusti mene oz tistega česa se drži in se počasi spusti in prav tako se zna že sam postavit pokonci, je pa res da ga pustim da se več ali majn plazi po stanovanjuuser posted image .


Se strinjam s tabo, mižek. Jaz našo celo večkrat, ko hodi, niti ne držim za rokice, ampak okrog prsnega koša. Je pa čisto sama začela delati korake in je nisem silila (na mestu sem jo držala okrog trebuščka oz se je ona mene pri tem držala z rokicami, ona pa v korak). Drugače mi pa je danes še tašča rekla, kako lepo sama dela korake. Je rekla, da ona (in v tistem času skoraj vsi, vsaj kar jih ona pozna) so jih sukali levo - desno, da se je nogica premaknila naprej. Na ta način mislim, da so jih res silili pa niso hodili zaradi tega v razvojno. Jaz mam sicer pri sebi občutek, da jo bolj silim kobacati po vseh 4, kot pa kaj drugega.

No, sicer pa vsak starš najbolj pozna svojega otroka in mislim, da prav vsi želimo svojim otrokom najboljše in jih ne bomo zanalašč narobe učili hoditi, al pa kaj drugega.

< Sporočilo je popravil vetrnica -- 19.9.2008 21:29:10 >


_____________________________

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu mižek)
Neposredna povezava do sporočila: 4901
   RE: Decemberčki 007
20.9.2008 9:42:04   
ElaM
S tem člankom se pa 100% stinjam. Jaz ne pustim, ne pri prvi nisem in tudi zdaj ne, da bi jo kdo držal za roke in bi hodila. Samo sama se poskusila, da sem videla, če že pravilno premika noge, pa kot sem že pisala me je Manca, samo čukasto gledala, kaj hočem od nje.
Obe se od začetka posedeta sami, vstaneta sami,... Sem mnenja, da je potrebno otroku dopustit naravni razvoj, brez prehitevanja.
Hojica, pa ni šans,... Otrok mora pridobit zaupanje vase, mora sam spoznati kje so meje in, da če ni previden lahko tudi pade in najpomembneje, da se pri padcu zna ujeti. 

_____________________________

:)

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4902
   RE: Decemberčki 007
20.9.2008 9:51:24   
lana38
Kako pa smo mi shodili?user posted image  user posted image Jaz s pomočjo hojice že ne, ker jih takrat sploh še ni bilo. Pri Blažu nisem imela hojice in tudi zdaj pri Timu je ne bom imela. Tudi na noge ga nisem pustila postavljati, čeprav se je sam hotel, ker je P rekla, da pred 9 mesecem to ni dobro. Pred par dnevi se je začel sam vstajati ob opori in se tudi sam vsede nazaj, ko mu je dovolj. Nekako v istem času se je začel tudi plaziti naprej. Prej se je plazil nazaj. Pa ga nisem nikoli nič postavljala v nek položaj. Zdaj je očitno na tej razvojni stopnji, da je zrel za te stvari. Ravno se je vstal ob kavču in se mi smeje. Nogice niso več zdržale in se je lepo spustil na kolena. Do sedaj še ni padel nazaj ali naprej. Upam, da tudi ne bo.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4903
   RE: Decemberčki 007
20.9.2008 12:13:44   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: mižek

Ne vem no če je kaj resnice v tem, jaz lahko povem le zase, otroka sprehajam ob roki ko želi, včasih ga primem  tudi okrog trebuščka, pa se kljub temu že zna sam usest pa je star 9 mesecev, kmalu bo 10. No hočem povedat da se sam iz stoječega položaja usede, tako da se spusti mene oz tistega česa se drži in se počasi spusti in prav tako se zna že sam postavit pokonci, je pa res da ga pustim da se več ali majn plazi po stanovanjuuser posted image .

No kar se pa hojice tiče , pa poznam primer- ki ga sicer ne odobravam- da je imela mamica otroka že pri štirih mesecih v hojici in je prav tako hodil v razvojno, in so sestre prehvalile češ kako lepo se razvija, da ta pa že ni v hojici,...
Skratka nimajo v vsem prav, jaz mislim da se dandanes preveč komplicira, kako pa so imeli naši straši nas,user posted image in kako njihovi, njihuser posted image  . Pa mislim da smo čist ok. Vse je treba počet v meji normalnega in bodo naši malčki čisto okuser posted image


S tem se jaz osebno popolnoma strinjam,tudi jaz mislim,da se danes kar preveč komplicira.Moji trije otroci so rojeni na vsakih 11 let in če pogledam kaj je bilo prav pri prvem,nikakor več ni držalo pri drugem in še manj sedaj pri tretjem.Vedno pač nekaj novega,meni osebno se zdi,da se vedno bolj komplicira.Itak pa vsak starš dela po svojem občutku in kakor se mu zdi,da je za njegovega otroka pač najbolje-tako je tudi prav.
Moja Eva se že dolgo plazi,že nekaj časa prav stabilno stoji sama,zna se sama vstati in sama vsesti .Sin se nikoli ni plazil,je shodil pri 9 mesecih in je danes zdrav fant.Ko pa sem v razvojni ,kamor sem po porodu vozila Evo, povedala  to zdravnici,je rekla,da to nikakor ni prav,da otrok mora čez razvoj plazenja in da je to moja krivdauser posted image ,da se sine ni plazil.Počutila sem se prav neumno....user posted image .hja,takrat pa nihče ni rekel,da kaj ne delam prav....no,vsekakor fant danes nima nobenih posledic in to je najbolj važno.Sprašujem se,kaj bo spet novega čez naslednjih 11 let,no takrat jaz več ne bom imelauser posted image ,morda bom pa že babicauser posted image .

Grem,popoldan pa danes šibamo na roj.dan k moji sestri,lep dan vsem skupaj!


_____________________________

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu mižek)
Neposredna povezava do sporočila: 4904
   RE: Decemberčki 007
20.9.2008 13:07:21   
Anonimen
Ojla!

Danes se je spet pokazal sonček. user posted image

Evo, moja Lina se me pa sama prime za roke, ko želi hodit, včasih se celo trmi, če ji ne dam roke in lepo hodi. Jah, kaj čem. Ene boste pač mislile da sem slaba mama, ma dokler se Lina lepo razvija, se sama vstane, vsede, tudi sama šiba ob opori, je ne bom bremzala.  Res pa je, da ji rokice ne držim ful v luft ampak čim nižje, čeprav me pol križ boli za znoret.user posted image   Glede čevljev: jaz sem kupila Lini ene preko Male Maše in sem ful zadovoljna. Za čez zimo pa načrtujem nakup GUCIO čeveljcev.

Še za Tejko, dopolnitev seznama "kako napredujemo":

Nana22

4.11.2007 - Lina 1920g, 44cm

1.mesec- 3340g 50,5 cm

2.mesec- 4940 g 53,5 cm
3.mesec- 5800g 60 cm
5.mesec-  7520g 63,3 cm
6.mesec- 8070g 66,5 cm
9.mesec- 9540 71 cm
  • prvič prespi celo noč pri 5m 8 dni
  • prvič da nogico v usta 5m 23 dni
  • gosto hranjo je prvič pri 5 mesecih
  • sedi v stolčku pri 5 mesecih
  • samostojno sedi pri 7m 5 dni
  • pokaže velika- velika, maha pa-pa, čeblja zloge 7m 12 dni mesec
  • prvič se splazi in dviguje pri 8 m 24 dni
  • ploska pri 8m 26 dni
  • prvič samostojno stoji ob opori pri 9m 8dni
  • hodi z mojo pomočjo pri 9m 8 dni
  • konkretno šiba po vseh štirih  9m 19 dni
  • ob opori hodi pri 10m 10 dni
  • samostojno pije iz stekleničke pri 10m 11 dni
  SD: preveč se sekiraš, teža tvojih punc je čist v redu!!! Prav lepi punci sta! Res te občudujem, da lahko folgaš z dvemi user posted image , jst še eno komaj obvladam.

 Naša je kr jedec, poje vse kar ji daš (skoraj preveč), zato je takšna bajsika . user posted image

Upam, da ste vsi bolančki že počasi boljše. Lep vikend vam želim!

(odgovor članu andreja2000)
  Neposredna povezava do sporočila: 4905
   RE: Decemberčki 007
20.9.2008 14:14:55   
bsasab
Hej...

No mi smo pa danes malo nenaspani, se je tama odlocla ob 3 zbudit user posted image in pol ne nazaj zaspat, ful si je zazelela cartanja, no pol pa sva se kaksno uro stiskale, pol pa je pocasi spet postala zaspana in je sele okrog 5 zaspala nazaj, cista groza, nismo vajeni tega, ker ponavadi lepo spi (zbudi se za dudo ali pa pozirek caja)...

No vidim da je debata o hoji..., pri nas je tako ce zeli hodit (no skoraj nonstop) ji pac ustrezemo, s tem da jo v 80 % drzimo krog pazduhe, no preko prsi, pa cist na rahlo tako da sama uravnava ravnotezje in moram rect da ji zelo dobro gre, vsak danj bolj, pravi tasca ta bo do 10 mesca shodla (ja, pa jauser posted image ), pa nasa ze tudi kake par dni kar lepo sama stoji, vsede se brez problema, hodi ob opori ze itak en cajt, tak da se sploh ne obremenjujem da jo v kaj silim. sem pa strogo proti hojicam, se posebej ce dajo otroka v njo pred 8-9 mesecem. No ne recem, mi je mami rekla da sem jaz tudi v hojici sibala okrog od 6 meseca, pa sem se normalno razvila (user posted image ), sam sama pa nase ni sans v hojico.

No danes je pr nas cudovit dan in kaj kmalu sibamo malo naokrog, tak da lepo se mejte...


_____________________________

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4906
   RE: Decemberčki 007
20.9.2008 16:47:12   
lana38
bsasab, kje pa vidiš čudovit dan, če je že od jutra sivina in piha kot user posted image . Prav mrzlo je zunaj. Sva bila s Timom samo 2 minutki na balkonu in sva šla nazaj noter, da se še zraven ne prehladi.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 4907
   RE: Decemberčki 007
20.9.2008 17:10:03   
botrca
Pozdrav tudi od mene. Ja ne vem kako je pri vas ampak tu (Zg.Kungota pri Mb) je prava sivina in piha user posted image , zima je pa res pohitela. Nimam je rada, komaj čakam spet pomlad in poletje a kaj ko je še dosti do tja.user posted image

Imam en problem z mojim Janom, pa me zanima vaše mnenje in ali ima katera podobne težave. Odkar smo prišli z morja noče spat v svoji postelji. Ko ga položim se začne užaljeno na ves glas jokat, včasih ga je duda potolažila zdaj pa ni šans, samo pri meni spi. Saj to ni tak problem, ampak se bojim kako se bo v vrtecu navadil novih pravil. Sem pač zelo v skrbeh, je moj prvi user posted image , mogoče bo pri drugem drugače.

Kar se tiče hoje in copatkov. Moj Jan še niti pomislil ni da bi lahko vstal zaenkrat samo sedi in od včeraj se je sam uspel iz ležečega položaja dvignit v sedeč položaj. Na nič ga ne silim, ko bo sam pripravljen bo. Hojico imamo ampak ni tako dosti v njej. Shodil bo v vsakem primeru, tak da se ne sekiram. Ne puza ne naprej ne nazaj tak da ni edini ki še nič prav ne naredi.

Kupila sem mu cicibanove copate in so zakon. Moje mnenje je da je ciciban znamka ki dela čevlje in copate za otrokov razvoj, torej so kvalitetne in niti niso tako poceni.

Se oglasim pozneje greva se najest.papa 

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4908
   RE: Decemberčki 007
20.9.2008 17:42:03   
Mat3ja22
IZVIRNO SPOROČILO: vetrnica

IZVIRNO SPOROČILO: mižek
Ne vem no če je kaj resnice v tem, jaz lahko povem le zase, otroka sprehajam ob roki ko želi, včasih ga primem  tudi okrog trebuščka, pa se kljub temu že zna sam usest pa je star 9 mesecev, kmalu bo 10. No hočem povedat da se sam iz stoječega položaja usede, tako da se spusti mene oz tistega česa se drži in se počasi spusti in prav tako se zna že sam postavit pokonci, je pa res da ga pustim da se več ali majn plazi po stanovanjuuser posted image .


Se strinjam s tabo, mižek. Jaz našo celo večkrat, ko hodi, niti ne držim za rokice, ampak okrog prsnega koša. Je pa čisto sama začela delati korake in je nisem silila (na mestu sem jo držala okrog trebuščka oz se je ona mene pri tem držala z rokicami, ona pa v korak).

No, sicer pa vsak starš najbolj pozna svojega otroka in mislim, da prav vsi želimo svojim otrokom najboljše in jih ne bomo zanalašč narobe učili hoditi, al pa kaj drugega.


se strinjam... drugače pa ....kako pa mislite da smo mi shodili...pa naši starši ..., jaz sem sicer že imela hojico, moja mami pa sigurno ne, pa moja dva brata tudi ne....user posted image tako da. pa noben nima probleme z ravnotežjem, skakanjem po 1 nogi, hojo po črti, padanjem..... no pa saj ni važno. vsaka mama ve kaj je najboljše za njihovega otroka.

jaz sem bla danes v 2 trgatvah. od 9 pa do zdaj. najprej pri Nickovi prababici potem pa še pri stricu od mojga, v Halozah.


(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4909
   RE: Decemberčki 007
20.9.2008 17:46:56   
botrca
Evo me nazaj. Še za oni seznam lahko dodaš T*e*j*k*a pri mojem Janu:

samostojno sedi v stolčku od 8. meseca,
iz ležečega položaja v sedeč se dviga od 9,5. meseca,
besede ki jih "izgovarja" bababa, atatata, mama,
prvič se je nasmejal pri 2 mesecih ,
prvič je noč prespal pri 3 mesecih,
zna pokazat kje je lučka, ura, mama in ata na sliki, Jan na sliki, kje se kopa,kje previjava pleničko, kje aja.

Še malo pa gre v jasli, imeli smo prvi sestanek v sredo in me je kar malo strah, novega okolja zanj in novih pravil. Bova pa hodila en teden na uvajanje da vidim kako bo reagiral in kako se bo obnašal.

Boste ve tudi dale vaše user posted image  v jasli al ne?
papa se slišimo

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 4910
   RE: Decemberčki 007
20.9.2008 19:54:45   
bsasab
bsasab, kje pa vidiš čudovit dan, če je že od jutra sivina in piha kot . Prav mrzlo je zunaj. Sva bila s Timom samo 2 minutki na balkonu in sva šla nazaj noter, da se še zraven ne prehladi.
LP


Pri nas na gorenjskem (zelo blizu lj) je bil danes cel dan soncek...user posted image


_____________________________

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 4911
   RE: Decemberčki 007
21.9.2008 1:56:50   
trdozimc
vreme včeraj: pretežno sončno (Dolenjska)

jasli - oz. vrtec: komaj z novim letom, upam - bom izkoristila ves dopust, če mi bo dano

GH: Iva je zbirčna in je samo mlečno - kljub svetim obljubam o vzdržnosti user posted image

motorični razvoj   - hoja z vodenjem za rokice: NO GO -  me čukast gleda kot Manca user posted image user posted image user posted image  in sem tudi načeloma proti, da otrok hodi z rokami v vis

                            - sama sede od 7. meseca, sedi, vstane ob opori in tako tudi stoji (ob pravi motivaciji do pol ure - dokazano), premika se za korak ali dva, še to s težavo, nikoli ne pade ne naprej in ne nazaj, zvrne se bočno, z glavo od tal



inteligenčne fore: ja pa ja da user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - govori v povedih in upošteva ločila, sama odtipka številko in telefonira babici, kaka izključno na WC, že od 6. meseca, IN TO ŠE NI VSE.......

Želva, ElaM, Vrtnica, Magi, .......... ali se ne bi katera pogovarjala z mano????? Zaspanke!!!!

Nočka!

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 4912
   RE: Decemberčki 007
21.9.2008 10:07:25   
andreja2000
Lep jutranji pozdrav!

No,mi smo včeraj torej bili na roj.dnevu od moje sestre in bilo je res superuser posted image  in prav lušno.Sestra se kljub kemoterapijam drži dobro,le shujšala je fejst,drugače je pa res optimist za iskatuser posted image .Jaz res srčno upam,da bo premagala to kruto bolezen,ki je mami žal ni mogla.

Danes pa so volitve in mi se bomo počasi odpravili na volišče.

botrca  moj sin je zvečer običajno lepo zaspal v moji postelji,če sem ga položila v njegovo pa je obvezno prišel ponoči spet k meni in ta proces je trajal kar nekaj časa,nikakor ga nisem mogla tega odvadit.Še celo ko je imel svojo sobo,je ponoči prirogovilil pod mojo odejouser posted image .Potem pa so se s  časoma  začeli nočni obiski rečit.Ene to ne moti,mene pa je,zato potem Lare in Eve nikoli nisem dajala k sebi v posteljo.
No,upam,da ti bo katera znala dat kaki pameten in učinkovit nasvet,jaz žal ne vem,no sicer pa,če te to ne moti,pol ni panike.
No,v vrcu se bo pa mali slej ko prej navadil na pravila,saj bo videl,da tudi drugi otroci počnejo tako.

Nič,se poslavljam,gremo volit!

_____________________________

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 4913
   RE: Decemberčki 007
21.9.2008 11:21:10   
dream3
Naši dve ta velki sta bili obe v hojici in sta shodili okrog 11-12 meseca. Pa nismo imeli nobenih težav z ravnotežjem. Pri ta mali pa je nimamo in pač ni v hojici. Po vseh štirih gre že od 7,5 meseca, ob opori pa vstane nekje od 8 meseca naprej. Za hodit ji ni, pa je tudi ne silimo.Bo že. Lep pozdrav, ali ste že opravile svojo državljansko dolžnost?

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 4914
   RE: Decemberčki 007
21.9.2008 11:36:22   
Skaana
user posted image

po svetlobnih letih se tudi jaz oglašam user posted image user posted image

Komentirat ne zmorem user posted image , vidim pa da je govor o jaslih. Aleksej gre v začetku novembra. Ker delam v šolstvu in se ne da vzet dopusta drugače kot med počitnicami in med krompirjevimi bom še ravno na porodniški user posted image . Zdaj mu držijo prostor. Bo pa imel Atenino vzgojiteljico, ki je super. Tako da me ni strah. In je govor o vzpodbujanju otroka k hoji. Vsak po svoje in vsak prav pravijo user posted image . Jaz ga ne. Je zelo kamot, hodima v razvojno. Sam se še ne posede. Tudi se ne vstane ob opori, če pa ga postavimo, zelo dolgo stoji. Tudi "riti" nima, bi raje stal. Plazenje, no go. Kobacanje še manj. Mu pa uspe nekak po riti priti do zaželene destinacije. Atena je bila ista. Shodila pri 13tih brez težav, izredno spretno. No, skratka, Alekseja spodbujamo k plazenju, tako da mu kažemo pravilne gibe, ko se spusti, to pa je tudi vse.

Mi smo drugače razen rahlega prehlada ok. Drugače je luškan za pojest, edino jok pred spanjem me ubija. A tu ni za pomagat...

Uh, dobila obisk. Čav čav. Potem še moram it volit, itak da je treba...


_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu dream3)
Neposredna povezava do sporočila: 4915
   RE: Decemberčki 007
21.9.2008 11:47:33   
PUHICA 26
Dan, pri nas je pa iz dneva v noč nič spanja hoče samo puzat in se dvigovat, je komaj zaspala z obilo solzic utrujena do konca, se jo malo ponosila in je zaspala,.
A se vaši tudi dvigujejo v posteljco ko gredo spat, se jo probala dati v vrečo in se z njo tudi dviguje.??user posted image KAKO jo naj pripravim do tega da mora iti spančkat ??????????user posted image .

A ja dobila sem službouser posted image user posted image user posted image a žal moram prej začeti čez 14 dni tako da bo ostalo samo malo časa da se 100 % z njo cel dan, mi je že sedaj hudouser posted image user posted image ko jo ne bom videla.


Začeli smo celo malo jesti, je zmanjšala obroke, L.. očitno se je odločila da bo držala linijo.. user posted image

Lp od zaspancov...

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 4916
   RE: Decemberčki 007
21.9.2008 12:09:30   
vetrnica
IZVIRNO SPOROČILO: trdozimc
inteligenčne fore: ja pa ja da user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - govori v povedih in upošteva ločila, sama odtipka številko in telefonira babici, kaka izključno na WC, že od 6. meseca, IN TO ŠE NI VSE.......


ej, trdozimc, kje ste pa naročili takega user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 4917
   RE: Decemberčki 007
21.9.2008 17:38:24   
t*e*j*k*a
IZVIRNO SPOROČILO: vetrnica

IZVIRNO SPOROČILO: trdozimc
inteligenčne fore: ja pa ja da user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - govori v povedih in upošteva ločila, sama odtipka številko in telefonira babici, kaka izključno na WC, že od 6. meseca, IN TO ŠE NI VSE.......


ej, trdozimc, kje ste pa naročili takega user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



JA mene tud to zanimauser posted image user posted image

No še en pameten komentar glede copatkov, ki jih je naročila hokejistka: "V teh copatkih itak sploh ni zdravo da hodi, ker imajo čisto mehek podplat. "
A vam tud to kdo reče, al sem sam jaz taka reva da morm take poslušatuser posted image

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4918
   RE: Decemberčki 007
21.9.2008 18:06:21   
lana38
t*e*j*k*a*, kaj pa ko je bos, kakšen pa je potem podplat?user posted image  Samo to jih vprašaj, pa bodo kar tiho.
Vsaka mama se sama odloči, kaj je najbolje za njenega user posted image . Ne oziraj se na razne komentarje. Sploh pa, če se ne motim Jan še ne hodi.
A ste že volile? Jaz sem kar zjutraj opravila to svojo državljanjsko dolžnost. Pa Blaž je šel tudi zraven, da vidi, kako to izgleda.user posted image
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4919
   RE: Decemberčki 007
21.9.2008 18:53:25   
barby_nik
pozdravljene mamice in malčki...user posted image
da se vam malo javim..user posted image
kako ste kaj preživele nedeljo?user posted image mi smo bli na kosilu pri tašči...user posted image
sedaj pa sma imela z nikom obisk, ati pa je na tekmi..user posted image

raste nam 7 zobek, tako, da nam ga lahko vrtnica dodaš na seznamuser posted image

no meni gre tudi full na živce, da ga nekateri kar hočejo na nogice postavljat...user posted image
saj če hoče, se sam...samo itak najrajši stoji..user posted image

nič pridne bodite...pa lepo nedeljo še naprej..user posted image


_____________________________

*Ni lepšega od vzajanja in zahajanja sonca.
Ni večjega čudeža kot je otrok*

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4920
   RE: Decemberčki 007
21.9.2008 19:19:04   
mižek
dober večer, vsem mamicam

upam da ste lepo preživele malo sončno nedeljo. Ja malo še pa bo treba v službo, midva še imava samo mesec in pol preostalegauser posted image ...
Puhica jaz našegauser posted image  pustim v posteljici dam mu noter vse mogoče plišaste igrače da se znjimi lahko igra in potem kar od utrujenosti zaspiuser posted image . Več ali majn časa to naredi brez pritoževanja, se pa dviguje pa mu pustim, ker mu tak nima kaj za bit, pojstlo imava tako do konca spuščenouser posted image . Probaj jo pustit, pa boš videla če bo čez čas kaj boljše,...

Bodi srečna če si dobila službo, nas še tudi čaka, do februarja še imava službo potem pa bo treba začet iskatuser posted image , me je kar malo strah. Si dolgo iskala službo?

(odgovor članu barby_nik)
Neposredna povezava do sporočila: 4921
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 8:44:23   
mižek
dobro jutro zaspankeuser posted image , vidim da še nič kaj ne čvekate.
Mi smo že kako uro auf, ni bil zato da bi malce poležala, pačeprav je danes prav primerno jutro zato. Pri nas imamo zunaj je tako sivino, kot da bo zdaj, zdaj snežilouser posted image .
Kako pa kaj pri vas?
Ste zadovoljne z rezultati volitev?

No se oglasiva kaj še pozneje, greva zajtrkovatuser posted image , je že nestrpenuser posted image

(odgovor članu mižek)
Neposredna povezava do sporočila: 4922
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 9:15:43   
t*e*j*k*a
Dobro jutro!!

Mali še spi, ker je ponoči bedel-spet!!!

Je pa pri nas tudi vse sivo in turobno.
Glede volitev-mi je čist vseeno, itak se samo za denar grebejo, in jim je čist vseeno za nas.

IZVIRNO SPOROČILO: lana38

t*e*j*k*a*, kaj pa ko je bos, kakšen pa je potem podplat?  Samo to jih vprašaj, pa bodo kar tiho.



Ja pazi zdej to. Sem jaz tud rekla, da je najbolje, da majo čim manj obuto ali pa sploh nič. PA se m dobila nazaj "ja poleti, ne pozimi"  
A pozimi morjo pa nujo bit vsi tok obuti, da še prstov na nogah ne morjo premaknit - in to v stanovanjuuser posted image

Men gre tud ful na živce ko Jana na noge postavlajo in mene ni zraven. Pol pa rečejo - Jan se pa že kar dobro na nogah drži!!user posted image
Pa še to mi gre na živce ko vsi mislijo, da mu morjo neki za jest devat. In pol mu rinejo keks ki je s sladkorjem posipan (iste oblike kot plasma). In rečejo - take smo mi včasih dajali našim otrokam da so glodali.

No upam da sem vse povedala, včasih mi kri zavre!! Si sploh ne predstavljam, da bodo ti ljudje Jana pazli (ne bo šel v vrtec)!!

TKo to je to zdej pa šibam

(odgovor članu mižek)
Neposredna povezava do sporočila: 4923
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 9:53:05   
AndrejaLana
Dobro jutro vsem,

Lana se je zbudila (no bolj predramla) ob 5.40, potem pa hitro na zizo in sva spali do 7. Potemsva imeli zajtrk (bolj jaz), Lana ni hotla. Potem sva se amlo igrali, jaz obesila perilo in šli ob 8.20 malo dremuckat. Lana je spet zaspala na zizi. No jaz sem se zbudila ob 9.30, Lana pa še kar spi, tako, da lahko jaz v miru spiejm kavico in vam zaželim lep dan, kljub oblačnemu jutru. Ah, pogrešam poletje, ko sva že zjutraj šli na sprehod.

Ja tudi jaz sem kar malo žalostna, ker bo morala Lana čez slaba 2 meseca v vrtec, jaz pa potem kmalu v službo in ne no več teh scrkljanih juter... Tolaži me edni mosel, da bom delala samo 4 ure in bova potem še vseeno veliko časa skupaj.

Mi2 se sedaj odvajava od zize. Je še "samo" 4x dnevno gor. Ampak bo tudi to treba zmanjšat. Nekako nama gre to odvajanje zelo počasi. No posledično HG poje bolj malo. Ampak je vsak dan boljše (vsak dan več). Upam, da nama v teh 2 mesecih to bolj ali manj uspe uredit, da pupa ne bo lačna v vrtcu.

Kako vam uspe uspavat otročiče? Lana vedno zaspi na zizi.

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4924
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 11:15:01   
mižek
No tako pa sva opravila zajtrk, se malce pocartljala, zdaj pa že spančkauser posted image
joooj, kakooo ti zavidamuser posted image AndrejaLana, tudi jaz bi zategnila do 9.30 ampak Gal noče, najdlje spi do 8.30 pa še to samo če je pri meni, ga pa nočem kaj veliko navajat, da bi spal ob meni, ker se jaz potem zbudim kot, da bi me traktor povozil,..

Ja kje je poletje, nam tudi manjka, sva preživlajla dneve več ali majn zunaj, razen jedla in spala sva noter. No saj jesen tudi ni slaba, če posije sonček, ampak danes ga očitno nebouser posted image , mogoče pa bo jutriuser posted image

Ja to pa je super če boš imela samo 4 urni delovni čas, kaj si šla na to varijatno, da ti preostale 4 ure plača država, ali kako je že to?Ne vem točno sem pa že slišala za to varianto.

No mislim, da še imata v teh dveh mesecih dovolj časa, da zmanjšata obrokeuser posted image , midva še imava samo zjutraj in zvečer (še nisva našla drugega načina uspavanja, ker noče vzet flaše, še časa ne pije iz nje ampak iz kozarčka) ter če je tečko še mogoče čez dan enkrat, drugače pa sva že na GH.
No edino kar ga nikakor ne morem odvadit je od nočnega hranjenja, sva imela že pred kakim tednom obdobje, da je prespal celo noč, pa so prišli zobki, pa nič večuser posted image pa tako fajn je bilo,..



< Sporočilo je popravil mižek -- 22.9.2008 11:20:17 >

(odgovor članu AndrejaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 4925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?