|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  196 197 [198] 199 200   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 11:21:43   
Raho
Pozdrav vsem novinkamuser posted image .

Mi smo že bolje, no, bolje je bolani del familije, jaz pa počasi in varno zbolevam. Me nekaj v grlu praska.user posted image Tako, da že vem, koliko je urauser posted image .
Glede postavljanja na nogice - Iraja se nonstop, ob vsaki opori do katere prileze, postavlja na nogice in včeraj je ob kavču naredila celo nekaj korakov. Njen brat je zelo pozno shodil, tako da mi je to prav čudno. Sicer pa - imel je 3 kg težje telouser posted image user posted image user posted image user posted image

Črto je danes šel po enem tednu spet  v vrtec - pustil me je na vratih skupine. Šele sedaj sem dojela, da mu je očitno v vrtcu lepouser posted image .

Glede čeveljčkov - jaz sploh ne vem, kje bomo jih dobili, ker Iraja Živa nosi številko 16 in so ji še tiste pedipedke, ki so 0-6 mesecev malce prevelikeuser posted image . Bomo pa morali nekaj nabaviti za venuser posted image , da me ne bodo čudno gledali, da otroka v tem vremenu okoli v štumfih prenašamuser posted image .

AndrejaLana - Iraja Živa vedno zaspi na dojki ali pogojno v vozičku. Jaz je nič ne odvajam, pa sem že 6 mesecev 4 ure v službi. Načeloma se držim dejstva, da se vsak otrok doji tako dolgo kot ima potrebo. Moj sin se je odstavil čez noč, prav tako je iz enega na drugi dan šel spat v svojo sobo v svojo posteljo brez ene prisile. Enako je bilo v vrtcu.

Sama zagovarjam tak način vzgoje - brez prisile. Do sedaj se je obnesla. Upam, da s e bo tudi v bodoče.

(odgovor članu AndrejaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 4926
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 11:38:59   
PUHICA 26
No, ko vsi govorite o hoji, kaj pa če se sami dvigujejo in hodijo, seveda s pomočjo opore, npr. posteljca, sedežna ...
Kaj pa bi potem otroka branile pri tem , ker jaz ji pa kar pomagam predvsem zaradi stegenjskih mišicuser posted image , nič jim ne bo škodilo, postavljanje na nogice, saj imajo vsi dovolj pet min, ker ne zmorejo veliko, če jih pa silijo v hojo eno uro potem jim pa rečte da naj sami delajo sklece eno uro pa naj vidijo kako se otrok počuti... Toliko o hoji moje mnenje..
Ja službo pa začnem ze nekje v začetku okt. ko se vsa dokumentacija uredi. HB.

L. pa bo v varstvu pri babi in dediju, jo bom kar sproti vozila k njima, sta se lepo ponudila in mi bomo prišparali za vrtec za eno leto. Na ta račun bo dobila pa svojo sobico, ker bomo približno everčke na stran dajali..user posted image user posted image
 

(odgovor članu AndrejaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 4927
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 11:40:25   
želva
Helov, po dolgem času.

Raho, lepo te je prebrat, občasnouser posted image .

Mi smo š vedno prehlajeni, ampak mislim, da je to od zobov. Smo imeli 2 dni prav grozno jokico doma, je zgledala kot da bo ful zbolela, zdaj ji grem pa mal dlesni pogledat in vidim pod dlesni 6 zobkovuser posted image naenkratuser posted image Spimo itak slabo, tako da komaj čakam da pokukajo ven. Je 4 mesece šparala te zobe, zdaj bo pa rukar. Se mi kar smili dete moje.

Midva sva bila v soboto na ohcet in je bilo prav super, me kar prime da bi se ženilauser posted image In moj si je vzel frej vikend od zidanja, tako da smo ga preživeli družinsko- lenobno.

Trdozimc, al smo ratale LENE. Se nobeni ne da več enga večernega smetenja načet.

Ena je napisala, da ji otrok kat naprej vstaja v posteljici, ko je čas za spat. Baje, da to mine. Naša je tudi, na začetku ko je je postavljala prvič na nogice rogovilila po cele večere in noči. Zdaj se tega ne spomne več, je samo minilo.




_____________________________

Vedno več nas je!

(odgovor članu mižek)
Neposredna povezava do sporočila: 4928
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 12:19:19   
andreja2000
PUHICA 26 Tudi naša se vstaja v posteljici in kljub spalni vreči,ki jo ima na sebi.

AndrejaLana ko je pri nas čas zas panje-to je nekje ob pol 12 in potem zvečer ob 19,jaz našo lepo položim v posteljico,ji dam poljubček ,zatemnim sobo in odidem iz nje.Mala se običajno še vstane in par minut-včasih pa tudi ne, slišim,da se še nekaj dogaja,nato tišina in mala spi.No,je pa kar nekaj časa trajalo,da se je navadila tako lepo hodit spat.To mi ogromno pomeni.

t*e*j*k*a to pa tudi meni gre na živce,ker ji devajo jesti prav vse mogoče stvari in ravno te kekse,ki jih omenjaš sama.Jaz potem vedno tisti cuker dol čoham,pa me pol bikasto gledajo....ej,pa liziko je že tudi dobila kar v usta od sosede,k sreči pa je ni hotelauser posted image ,je samo pacala z njo ,jo obračala in mislila da ima novo igračo.

Grem kuhat.....

_____________________________

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 4929
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 12:57:20   
vetrnica
IZVIRNO SPOROČILO: AndrejaLana

Mi2 se sedaj odvajava od zize. Je še "samo" 4x dnevno gor. Ampak bo tudi to treba zmanjšat. Nekako nama gre to odvajanje zelo počasi. No posledično HG poje bolj malo. Ampak je vsak dan boljše (vsak dan več). Upam, da nama v teh 2 mesecih to bolj ali manj uspe uredit, da pupa ne bo lačna v vrtcu.

Kako vam uspe uspavat otročiče? Lana vedno zaspi na zizi.


Nama odvajanje od zize tudi gre bolj tako tako. Se pa tolažim s tem, da če hoče poje tudi nekaj GH. Sem slišala, da otroci pač vzamejo tisto, kar je boljše. Če je na razpolago ziza, bojo raje zizo, če pa ne, pa bodo jedli GH. Upam, da je res tako, ker se tudi nama izteče žez 2 meseca. Drugače gre pa Zoja čez dan še 2x spat in vedno (tudi zvečer) zaspi na zizi. Me je skor bolj tega strah, kako bo v varstvu zaspala. Čeprav sem se tudi z eno mamico pogovarjala, ki je imea enak problem, pa je potem v vrtcu otrok prav lepo sam zaspal (samo en ali dva dni ga je vzojiteljica malo božala pa je šlo).

Raho - a v tistem času, ko si ti v službi, pa Iraja Živa nič ne spi? Zanima me, če imaš kakšno izkušnjo, če/kako uspe zaspat, ko tebe ni. Mene je najbolj strah tega, da ne bo takrat Zoja v varstvu preveč jokala, ker sama teh metod za uspavanje z jokom sploh ne uporabljam(odobravam).


_____________________________

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu AndrejaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 4930
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 13:19:57   
bsasab
Pozdravljene punce...

no danes smo pa kar dobro splai, so pri nas verjetnu tudi zobki krivi, mislim da dva prihajata na plan, no kolko mi pusti da pogledam, nic ne mara da ji kaj stofirim po ustih, cist tecna postane..., a ona pa meni lahko nonstop prste v usta tisiuser posted image user posted image user posted image user posted image ...

Ah glede spanja, nasa je ista kak jo polozim za spanje, en dva tri ze stoji..., jo kr pustim, ponavadi se pol sama nastima za spanje, oz vsaj nakaze na to (se zacne ful muckat ob svojega zajcka za spanje), tak da tudi jaz upam da bo minilo...

Jah delat, se moram sluzbo najdet, pa sloh ne vem kje naj iscem, trenutno se zivimo v okolici lj, v kratkem pa se selimo na ptuj. tak da ne vem a naj iscem v lj (boljse in vecje moznosti) ali na stajerskem, sploh ne vem... mah bomo ze...

Eno vprasanje, a majo vasi malcki med "glavnimi" obroki kaj malice. Torej zjutraj, popoldan, pozno popoldan in zvecer..., zanima me, ker nasa trenutno nima vmesnih obrokov, ne zdi se mi lacna, sam ne vem, ce rabijo, tako nasploh.

No pa lepo se imejte...


_____________________________

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4931
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 13:56:16   
pikica*
No, kar se spanja tiče, je pri nas trenutno bolj bogo, ker je Lovro prehlajen, poleg tega pa mu verjetno še zobki nagajajo (še vedno nimamo nobenega). Ampak se preživiuser posted image .

Hoja: Lovro se že nekaj časa dviguje ob opori (beri: vsaka hlačnica zadošča) in ga ne ustavljam. Sam ve, kdaj ima dovolj in takrat se usede.

Drugače je pa zame danes en tak super duper lep dan (čeprav ni veliko sončka). Danes sem namreč mentorici oddala svojo mag. v drugi pregled, kar pomeni, da sem res čisto pri koncu. Pa moja mama se je preselila v LJ, kar pomeni, da smo dobili babi servis (praktično nikoli ga še nismo imeli in mi je to čisto nova izkušnja). V glavnem....naenkrat sem začela dihat. Sploh nisem vedela, da me je vse skupaj tako zelo dušilo.....do pred nekaj urami, ko se je vse postavilo na svoje mesto. Zdaj bi pa najraje kar skakala po stanovanjuuser posted image .

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 4932
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 14:13:29   
lana38
Spanje, pri nas je problem zaspati. Ko je treba iti spat, potem se vse norije kažejo. Tim ne zaspi sam, ker že od vsega začetka zaspi na zizi. če ni zize, pa vsaj jaz moram biti zraven. Isto je bilo pri Blažu. Pa me to ne moti, ker ponavadi zaspi v par minutah. Edino treba si vzeti čas tistih par minut, dokler ne zaspi.
Tlačenje hrane v usta od drugih ljudi: tu se boste pa morale kar malo skregati, ker vas drugače ne bodo jemali resno. Jaz sem skozi eno tako kalvarijo že šla, ko je Blaž imel alergijo. Včasih sem morala biti prav nesramna, da so me razumeli. Ni mi jasno, da ljudje ne razumejo, če jim lepo poveš. Tako da sem potem jaz včasih o sebi razmišljala, da se grdo obnašam do starejših ljudi, ampak enostavno druga ni pomagalo. Morala sem povišati celo glas in odločno reči ne.
Danes sva bila v Rogaški na terapiji in mu je odpravila alergijo na zelenjavo. Torej lahko zelenjavo spet jemo. Še bolj mi je pomembno, da jo lahko jaz jem, ker bom spet lahko jedla omakce (čebula) in paradižnik pa grah. Njami, se že veselim, da se mi je izbor jedi malo povečal.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4933
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 14:59:27   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: trdozimc





inteligenčne fore: ja pa ja da user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - govori v povedih in upošteva ločila, sama odtipka številko in telefonira babici, kaka izključno na WC, že od 6. meseca, IN TO ŠE NI VSE.......


Ja, naša tudi. Ampak starejšauser posted image .






Želva, ElaM, Vrtnica, Magi, .......... ali se ne bi katera pogovarjala z mano????? Zaspanke!!!!





Ej, jaz ob vikendih zadnje čase ignoriram računalnik, da lahko pol med tednom visim goruser posted image .

A ti pa ne moreš spatuser posted image  Itak te pogrešam ko se tako malo oglasiš, pol pa še ko se- delaš nočneuser posted image .


Vana je tudi prišla v klub bolančkov. No, ni kaj drugega ko prehlad ampak jo že ta nervira.

Dajmo punce, še malo pa bo 200-tka. Hitro pisatuser posted image







< Sporočilo je popravil Vrtnica79 -- 22.9.2008 15:00:05 >


_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 4934
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 15:01:38   
Vrtnica79
Ops, sem malo narobe citirala. Se vidi da mi Vana pomagauser posted image

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 4935
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 17:00:34   
mižek
No upam da se boste bolančki čimprej pozdravili novi in stariuser posted image .
Tudi mi user posted image  smo danes nekam razdraženi ne vem če so zobki ali pa kakšen virus, mamici že teče iz nosa,... tako da upam da so samo zobki, če že nekaj mora bit,..

Vidim da se pogovarjate o varstvu, no midva še ne greva v vrtec, bosta oma in babica skrbeli za vnučka, mi kar pašeuser posted image , vrtec kar stane, pa še takšen čas pričnem delat ko razhajajo viroze, bi bili nonstop bolani

nekaj me zanima kaj vaši user posted image  tudi tako vneto gledajo reklame kot moj user posted image ?
Sva se  včeraj igrala na preprogi pa je slišal na tv, da so se pričele reklame, je se skupaj pustil in vneto opazoval kaj se dogaja. sem mu dala roko pred oči pa mi jo je kar umakniluser posted image

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 4936
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 18:09:59   
t*e*j*k*a







user posted image KAKO NAPREDUJEMOuser posted image



Nana22
4.11.2007 - Lina 1920g, 44cm

1.mesec- 3340g 50,5 cm
2.mesec- 4940 g 53,5 cm
3.mesec- 5800g 60 cm
5.mesec-  7520g 63,3 cm
6.mesec- 8070g 66,5 cm
9.mesec- 9540 71 cm


prvič prespi celo noč pri 5m 8 dni
prvič da nogico v usta 5m 23 dni
gosto hranjo je prvič pri 5 mesecih
sedi v stolčku pri 5 mesecih
samostojno sedi pri 7m 5 dni
pokaže velika- velika, maha pa-pa, čeblja zloge 7m 12 dni mesec
prvič se splazi in dviguje pri 8 m 24 dni
ploska pri 8m 26 dni
prvič samostojno stoji ob opori pri 9m 8dni
hodi z mojo pomočjo pri 9m 8 dni
konkretno šiba po vseh štirih  9m 19 dni
ob opori hodi pri 10m 10 dni
samostojno pije iz stekleničke pri 10m 11 dni


Vrtnica79
28.11.2007 - Vana 2860g, 45.5cm

1.mesec- 3780g 52cm
2.mesec- 4560g 53cm
3.mesec- 5400g 57cm
4.mesec- 6140g 58.5cm
6.mesec- 6770g 63cm
9.mesec- 7570g 67.5cm


soncek.djukelica
30.11.2007 - Victoria 2040g, 44cm

1.mesec- 2475g
2.mesec- 3360g 52 cm
3.mesec- 3970g 55.5 cm
4.mesec- 4700g 58 cm
6.mesec- 5450g 61.5 cm
7.mesec- 5800g 65 cm
9.mesec- 6700g 68.5 cm


30.11.2007 - Sara 1830g, 45cm

1.mesec- 2385g
2.mesec- 3115g 51 cm
3.mesec- 3810g 55 cm
4.mesec- 4240g 57 cm
6.mesec- 4885g 61 cm
7.mesec- 5400g 64 cm
9.mesec- 6770g 67.5 cm


ursa1981

1.12.2007 - Anja 3360g, 50cm

1. mesec - 4405g 54cm

2. mesec - 5390g 59cm
3. mesec - 5890g 61cm
4. mesec - 6830g 64cm
5. mesec - 7040g 65cm
6. mesec - 7360g 67,5cm
7. mesec - 7960g 70cm
8. mesec - 8050g 71cm
9. mesec - 8400g 72cm


samostojno sedi pri 7,5 mesecih
sedi v stolčku pri 7 mesecih
prvič se splazi pri 8 mesecih
prvič prespi celo noč pri 4,5 mesecih
gosto hranjo je prvič pri 4 mesecih
samostojno pije iz stekleničke pri 8,5 mesecih
prvič samostojno stoji ob opori pri 8 mesecih
ob opori hodi pri 8 mesecih

lillprincess
2.12.2007 - Zoja 3090g, 50cm

1. mesec- 4270 g 52,5 cm

2. mesec- 4730 g 57,5 cm
3. mesec- 5180g 59,5 cm
4. mesec- 6260g 63,5 cm
6. mesec- 6900g 66 cm
9. mesec- 8200g 70 cm


samostojno sedi pri 6 mesecih
prvič se splazi pri 3,5 mesecih
gosto hranjo je prvič pri 5 mesecih
sam sede pri 6 mesecih
prvič samostojno stoji ob opori pri 7 mesecih
hodi z oporo pri 7,5 mesecih



diduska
3.12.2007 - Ella 3450g, 53cm

1. mesec- 4700g 57cm

2. mesec- 5600g 61cm
3. mesec- 6400g 63,5cm
4,5 mesece- 7100g 66cm
6. mesec- 7490g 68cm



sedi v stolčku pri 5,5 mesecih
sedi samostojno pri 6 mesecih
plazi se nazaj pri 6 mesecih
plazi se naprej pri 7 mesecih
ploska pri 7,5 mesecih
pomaha pri 8 mesecih
hodi ob opori pri 8 mesecih


mižek
3.12.2007-Gal 3250g, 50cm

1.mesec- 4500g, 55cm
2.mesec- 5600g, 57cm
3.mesec- 6700g, 61cm
5.mesec- 7440g, 65cm
6.mesec- 7800g, 67cm

Glavico drži pokonci pri 3,5ih mesecih
Sedi v stolčku pri 6ih mesecih
Samostojno sedi pri 7,5ih mesecih
Plazi se nazaj pri 6ih mesecih
plazi naprej 7ih mesecih
Prvič pijem iz skodelice 8ih mesecih
Prva gosta hrana 5ih mesecev
Ob opori hodim pri 8ih mesecih
Prvič stojim za kratek 8,5ih mesecih
Pomaham  papa pri 8ih mesecih
No sedaj pa sem počasi pričel čebljati mamama, pri 9ih mesecih


bsasab
5.12.2007 - Lili 4060g, 52cm

1. mesec- 4760g 55cm

2.mesec- 5760g 59cm
3.mesec- 6820g 62,5cm
4.mesec- 7860g 64cm
5.mesec- 8100g 66cm
6.mesec- 8900g 69cm
7.mesec- 9500g 71cm
8.mesec- 9900g 73cm
9.mesec- 10450g 75cm


samostojno sedi pri 6 mesecih
v stlčku brez problema sedi pri 6,5 mesecih
prvič zaploska pri 6 mesecih
prvic se plazi pri 7,5 mesecih
prvic prespi celo noč pri 4 mesecih
prvic pomaha pri 9 mesecih
prvič stoji pri 7,5 mesecih
ob opori hodi pri 8,5 mesecih



andreja2000
6.12.2007 - Eva 4200g, 54cm

1.mesec - 4660g 55cm

2.mesec - 4865g 58,5cm
3.mesec - 5860g 60cm
4.mesec - 6460g 66cm
6. mesec - 7130g 68,5cm
7.mesec - 7320g 68,5cm
9.mesec - 8230g 71,5 cm


želva
7.12.2007 - Manca 3130g, 51cm

1. mesec- 4080g   55,2cm

2.mesec- 4730 g  57,3 cm
3.mesec- 5400g 60,7 cm
4.mesec- 6450g  63,3 cm
6. mesec- 7120g 67,5cm

9.mesec- 8500g   71 cm


 sedim v stolčku pri 5 mesecih
sedim brez opore, dam pa-pa, 2 zobka, jem vso GH pri 6 mesecih
znam tok-tok ob pesmici po mizi, ploskam, dam buc, se plazim, sama se vsedem, dam lupčka pri 7 mesecih
vstajam ob opori ali ob steni, se nazaj vsedem, rečem pa-pa pri 8 mesecih



vetrnica
8.12.2007 - Zoja 3700g, 55cm

1.mesec - 4260 g 54,5 cm

2.mesec - 5090 g  57 cm
3.mesec - 6180 g 61 cm
5.mesec - 7120 g
6.mesec - 7720 g 65,5 cm
8.mesec - 8540 g
9.mesec - 8690 g 69 cm


Mat3ja22
8.12.2007 - Nick 3430g, 51cm

1. mesec- 4450g 56cm
2. mesec- 5300g 59cm
3. mesec- 6100g 65cm
5. mesec- 7400g 68,5cm
6. mesec- 8000g 70,5cm
9. mesec- 9200g 76cm


Sedi v stolčku pri 6ih mesecih
Samostojno sedi pri 6,5ih mesecih
Plazi naprej pri 7,5ih
mesecih
Gosto hrano je pri 6ih mesecih
Stoji ob opori pri 8ih mesecih
Hodi z mojo pomočjo pri 8,5 mesecih

botrca
8.12.2007 - Jan 3170g, 52cm

1. mesec- 3920g 54cm
2. mesec- 4590g 58cm
3. mesec- 5220g 63,5cm
6. mesec- 6600g 69cm
9. mesec- 7830g 75cm


glavico dviga od 4. meseca
obrača se od 5. meseca
sedi samostojno od 7. meseca
samostojno sedi v stolčku od 8. meseca,
iz ležečega položaja v sedeč se dviga od 9,5. meseca,
besede ki jih "izgovarja" bababa, atatata, mama,
prvič se je nasmejal pri 2 mesecih ,
prvič je noč prespal pri 3 mesecih,
zna pokazat kje je lučka, ura, mama in ata na sliki, Jan na sliki, kje se kopa,kje previjava pleničko, kje aja.


raho
10.12.2007 - Živa Iraja 3480g, 49cm

1. mesec: 4430 g in 52 cm

3. mesec: 5890 g in 59 cm
6. mesec: 7390 g in 65 cm
9. mesec: 7990 g in 68 cm


Samostojno sedi od 6. meseca
V stolčku sedi od 5,5 meseca
Plazi se nazaj pri 6,5 mesecih
Plazi naprej pri 7,5 mescih
Pomaha v slovo od 7. meseca
Ploska od 8. meseca
Postavlja se na nogice od 8. meseca.

loncica
13.12.2007 - Timotej Ian 3865g, 52cm

1. mesec- 5110g, 55cm
2. mesec- 6100g
3. mesec- 6850g 62cm
4. mesec- 7540g 65,5cm
6  mesec- 8350g 69,5cm
8,5 mesec- 9300 g, 73cm


Sedi v stolčku pri 6ih mesecih
Samostojno sedi pri 7ih mesecih
Plazi nazaj pri 6ih
mesecih
Gosto hrano je pri
6ih mesecih
Stoji ob opori pri 9ih mesecih

ElaM
14.12.2007 - Manca 2680g, 49cm

1.mesec- 3945g 54 cm

3.mesec- 4890g 58cm
4,5.mesec- 5255g 61cm
6,5.mesec- 6280g 66cm


Sedi v stolčku pri 6 mesecih
Samostojno sedi pri 6,5 mesecih
Plazi  pri 7 mesecih ali prej, v glavnem hitro

na noge se postavlja od 7 meseca
samostojno stoji od 7 mes
Gosto hrano je pri 5 mesecih

Pokaže velika, velika, maha papa, čeblja zloge, da bravo, bravo, 8 mesec

AndrejaLana
14.12.2007 - Lana 3330g, 49cm

1.mesec- 4385 g 54,5 cm

2.mesec- 5330 g 57 cm
3.mesec- 5870 g 61 cm
4.mesec- 6920 g 65 cm
6.mesec- 7800 g 68 cm
9.mesec- 9050 g 74 cm



Glavico je sama drži od  4 meseca
Samostojno sedi od 7 meseca
Plazi (naprej) od 8,5 meseca
V tem času pogleda lučko, če jo vprašam kje je lučka, pomaha papa. Žlobudra največkrat atata
postavlja se na noge pri 9 mesecih



tea78
17.12.2007 - Naja 3260g, 49cm

1.mesec- 4245 g 54 cm

2.mesec- 5330 g 58.5 cm
3.mesec- 5780 g 59 cm
6.mesec- 7380 g 67 cm
9.mesec- 8690 g 72 cm

sedi v stolčku pri 6,5 mesecih
samostojno sedi pri 7 mesecih
plazi naprej pri 8,5 mesecih
gosto hrano sva začele jesti pri 6 mesecih
stoji ob opori pri 8,5 mesecih
hodi z mojo pomočjo pri 8,5 mesecih
govori didi, baba, mmm, bibi, cvili.....
znamo že tudi ploskat,


15.7.

18.12.2007 - Klemen 3880g, 55cm

1.mesec- 5100g 57,5cm
2.mesec- 5900g 60cm
3.mesec- 7000g 62,5cm
4.mesec- 8000g 65cm
6.mesec- 9100g 72cm
7.mesec- 9330g 72,5cm
8.mesec- 9500 74,5cm
9.mesec- 9400g 76,5cm

lana38
19.12.2007 - Tim 3940g, 51cm

1.mesec- 4220g 54,5cm
2.mesec- 5470g 57,5cm
3.mesec- 7220g 63cm
5.mesec- 8430g 67,5cm
6,5.mesec- 9560g 69cm


Sedi od 20.6., plazi nazaj od 18.8.



barby_nik
19.12.2007 - Nik 3660g, 49cm

1.mesec 4950g 55,5cm
2.mesec 5800g 59cm
3.mesec 6800g 62cm
4.mesec 7800g 64cm
5.mesec 8000g 65cm

6.mesec 8800g 68cm

9.mesec 10300g 74cm

samostojno sedi pri 5,5mesecih
plazi se pri 7,5 mesecih
postavi na nogice pri 8mesecih
hodi ob postelji pri 8,5mesesecih
sam se usede pri 8,5mesecih
papa 8,5 mesesecih
nene kima 8,5mesecih



t*e*j*k*a
31.12.2007 - Jan 3215g, 50cm

1.mesec- 4370g 55cm
3.mesec- 6150g 61cm
4,5.mesec- 7000g 65cm
6,5.mesec- 7810g 68cm
8.mesec- 8630g 73cm


Sedi v stolčku pri 6 mesecih
Samostojno sedi pri 7 mesecih
Plazi nazaj pri 7,5 mesecih
Gosto hrano je pri 5 mesecih







(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4937
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 18:11:02   
t*e*j*k*a

Vsem novim in starim bolančkom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , tistim, ki pa še niste pa tud user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ds to ne boste!!!

Mi se zaenkrat kr držimo, upam da tako tudi ostane.

V četrtek imava pa eno predavanje o zobkih, upam da  bojo kej pametnega povedali. user posted image

Uživajte papa




< Sporočilo je popravil t*e*j*k*a -- 22.9.2008 18:12:44 >

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4938
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 18:15:11   
t*e*j*k*a

aja trdozimc vaših dosežkov pa raje ne bom dajala na seznam, ker kvarijo povprečje dosežkovuser posted image user posted image user posted image


Še mal pa bo 200!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4939
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 18:23:30   
ElaM
Pikica*, čestitke, da boš kmalu ga. mag., babi servis pa tudi vedno prav pride.user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: trdozimc


inteligenčne fore: ja pa ja da user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - govori v povedih in upošteva ločila, sama odtipka številko in telefonira babici, kaka izključno na WC, že od 6. meseca, IN TO ŠE NI VSE.......

Želva, ElaM, Vrtnica, Magi, .......... ali se ne bi katera pogovarjala z mano????? Zaspanke!!!!

Nočka!


Trdozimc pozabila si dodati, da Iva osvaja tudi začetke jedrske fizike. user posted image user posted image

Mi smo še kar bolni, Manca je na antibiotikih je mela vneta ušesa.user posted image  res je bila uboga, takega joka pri njej nisem vajena.

Želva, kako kaj Meta?

Punce, vse imenovane in neimenovane, bodite skrajno lepo, bolančki pozdravite se, tisti, ki pa ste zdravi, taki ostanite.user posted image

< Sporočilo je popravil ElaM -- 22.9.2008 18:25:20 >


_____________________________

:)

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4940
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 18:39:40   
vetrnica
IZVIRNO SPOROČILO: mižek
nekaj me zanima kaj vaši user posted image  tudi tako vneto gledajo reklame kot moj user posted image ?
Sva se  včeraj igrala na preprogi pa je slišal na tv, da so se pričele reklame, je se skupaj pustil in vneto opazoval kaj se dogaja. sem mu dala roko pred oči pa mi jo je kar umakniluser posted image


ja, pr nas so tud reklame edino kar jo zanima po TV in jih mora videt user posted image


_____________________________

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu mižek)
Neposredna povezava do sporočila: 4941
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 19:15:32   
andreja2000
mižek hja,tudi pri naši mali reklame ful palijo,pa tudi kake glasbene skupine oziroma muzikauser posted image ,takrat tudi kar obstoji z odprtimi usti in čez čas začne še sama peti aaaaaaa,aaaaa,aaaauser posted image .

Tako,naša najmlajša je odšla v mižale,jaz grem pa malo pospravit...no,sedaj pa mi še nekdo na vratih zvoni...grem!

_____________________________

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4942
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 19:27:02   
mižek
no me veseli, da nimamo samo mi odvisnika od tv user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 4943
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 19:37:28   
loncica
Čav!

Pozdravljene vse nove in stare sevedauser posted image .

Naš T.I. je šel spat. Včeraj ponoči smo imeli veselico. Se je zbudil ob 23h in do 2eh ni hotel zaspati. Ne vem kaj mu je bilo. Meni se je že kar bledlo.

Napega TV ful ne interesira. Zadnjič je bila ena risanka na tv in se je ful zagledal za par sekund, potem ga pa ni več zanimalo.

Pri nas se tudi dviguje ob opori. Ponavadi ob mizici ali omarici. Hodi po kolenih, poskuša pa po vseh štirih. Jaz ga kdaj držim za pas, da stoji, ker noče sedet in je edino v takem položaju priden. Ga pa ne premikam oz. silim, da bi hodil. Mislim, da bo pri nas še minil en čas, da bo shodil.

AndrejaLana: glede dojenja se strinjam z Raho. Pri nas se je mali sam odstavil pred kakim mesecem, ker enostavno ni hotel več. Je pa pravi požeruh GH. Sicer ima najrajši kakšen mix s krompirjem, ampak poje tudi kaj drugega. Včeraj je jedel kvinojo s teletino. A ve kuhate za male še posebej ali to kar jeste vi (le manj slano)?

Lahko noč (upam, da bo ta boljša od prejšne)

(odgovor članu mižek)
Neposredna povezava do sporočila: 4944
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 19:42:21   
trdozimc
IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a


aja trdozimc vaših dosežkov pa raje ne bom dajala na seznam, ker kvarijo povprečje dosežkovuser posted image user posted image user posted image




Eh, šit, jaz sem pa mislila, da bomo vsaj enkrat prvi! user posted image


Vrtnica: ne, takrat se navadno vrnemo domov - od že kje ali pa končam s kakim čvekom. Smešno, se mi kar nekaj dogaja zadnje čase. user posted image  Ves avgust je bil skoraj Jan doma - je staknil eno grdo virozo, zdaj je pa v vrtcu, pa se malo pozna.

ElaM - bogi Manček! Aja, sem pozabila ti omenit, da proti vnetjem ušes je eno tako stoletno in preverjeno (na lastnih ušesih) zelo učinkovito zdravilo - sok iz ene rastlinice, ki se ji reče netresk

Želvaaaaaaaaaa! Daj kaj še napiši.  Kako ste že daleč z gradnjo? Pa pesika?

Čeveljčki: naša Iva ima te taprve kar od Jana in so zelo različni - od mehkih do trdih, ...... Pestro v glavnem.

Pitanje otrok: naši tega ne počnejo, ker smo jih zaradi Janove alergije že takrat zatrli v kali, so bili pa težki boji.

Ajd, čveke, do 200..............

Če se vam pisat ne da, pa citirajte - sploh Vrtnica je danes v zaletu  user posted image

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4945
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 19:47:20   
trdozimc
IZVIRNO SPOROČILO: ElaM


Trdozimc pozabila si dodati, da Iva osvaja tudi začetke jedrske fizike. user posted image user posted image  





Joj, ja, pa res. Sem pozabila. Pa že zdaj kaže zelo močna nagnjenja do osvajanja osnov anatomije muck.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4946
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 19:48:58   
trdozimc
IZVIRNO SPOROČILO: želva

Midva sva bila v soboto na ohcet in je bilo prav super, me kar prime da bi se ženilauser posted image In moj si je vzel frej vikend od zidanja, tako da smo ga preživeli družinsko- lenobno.





O lepo! user posted image  Vidva pa kar pogumno, tudi nosečnost ni nobena ovira za dober žur, ti povem, jaz sem pri svojih 6m nosečnosti preplesala celo noč.   user posted image

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 4947
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 19:52:48   
trdozimc
IZVIRNO SPOROČILO: loncica


Napega TV ful ne interesira. Zadnjič je bila ena risanka na tv in se je ful zagledal za par sekund, potem ga pa ni več zanimalo.



Naša mala enako. Jan jo je začel gledati šele nekje pri dveh letih - Iva seveda prej, zato ker jo gleda Jan, ampak je sploh ne zanima. Se raje igra.

Loncica, upam, da boste imeli mirno noč.


(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4948
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 19:54:05   
loncica
Da še mal pomagam proti 200tki. Pri nas sem jaz očitno tak zmaj, da se malemu nihče ne upa nič dat. Vedno mene najprej vprašajo, šele potem dajo. Ja, sem jih že moje celo otroštvo in najstniška leta terorizirala s prehrano, česa ne smemo in kaj lahko, da so se zdaj že navadiliuser posted image .

Želva: kako kaj trebušček? Že pridno raste?

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 4949
   RE: Decemberčki 007
22.9.2008 19:55:04   
loncica
Trdozimc: hvala. Je mož rekel, da bo on danes dežural. Me prav zanima. To reče, pol pa po 5ih minutah izgubi živceuser posted image . Moški...

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  196 197 [198] 199 200   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  196 197 [198] 199 200   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?