|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
18.12.2007 20:22:45   
lorch
Hvala želva!!!
Bomo danes te kapljice sprobali, ker je mala res boga vsaj meni se zdi, čeprav vem ,da so nekateri še dosti bolj bogi kar se teh krčev tiče, ampak men je tako hudo ko jo začne zvijat in dobi tak trpeč izraz na obrazuuser posted image
Je šel danes moj po šihtu iz celja v dravograd iskat kapljice. upam, da bodo pomagale.
Ravno zaradi teh krčev imam bolj malo časa za aktivno sodelovanje na forumu, ker vedno uspem le pogledat in kaj prebrat, potem pa ko bi še jaz kaj napisala, začne mojo princesko črvičit in seveda komentarje pustim za drugič. Upam , da bo kmalu bolje in bom imela kaj več časa za vasuser posted image


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Decemberčki 007
18.12.2007 21:14:33   
Skaana
IZVIRNO SPOROČILO: Mat3ja22
skanna - meni je na zečetku mali lulal tud tko, da je bil moker oz je premočlo,potem pa mi je patronažna povedala da moram lulčka dol obrnt, zdaj pa je vredu. sej ne rečem da ti tega že zdej ne delaš, samo meni to ni prej nobeden povedal. tko da, mogoče je to to,...


No, zdaj pa vediuser posted image  Meni so pa rekli, da moram lulčija gor obračat. Sicer samo sestričpna, pa vendarle, se mi tudi zdi manj stisnjen. Help, please user posted image .  Pa saj  mi je že logika govorila, da je verjetno zaradi tega premočen. Sam te pamperske iz Muellerja so pa res zakon. Jih ful priporočam. In je veliiika razlika. Imajo raztegljiv trakec in so veliko bolj vpojne kot one made in Poland.

A ima še katero decembrsko detece po obrazku rdeče mozoljčke? Alekseju so zdaj že gnojne pikice notri. Pa saj se spomnim, da je Atena tud to mela, sam se mi kar mal smili.

Raho, kapo dol pred tabo, res. Jaz ne vem, kako bi zmogla. Sama sem danes prvič skuhala kosilo, niti pomila nisem posode, oblekce za micenega pa mi tako mami pere in pegla...user posted image  Pa se mi zdi, da komaj dohajam Ateno in micenega. Ti imaš pa še dojenje v tandemu in prebedene noči user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Aleksej pa ne bedi veliko, a kar po dve uri bedi, Želva? Nekateri otroci baje rabijo pač manj spanja. Edino jaz našega sumim, da malce tudi ponoči prebedi. Sam je tiho ali pa spušča takšne kitovske zvoke. Men je res smešen. Vedno ko bedi, se neki pači in krči in kreha in skratka, še najbolj je podoben zvokom kitov.

Aja, tisti otročki, ki se radi cartljajo, bodo mirneje spali brez vas, če jih zavijete v dekico. To sem pri Ateni prakticirala in je spala kot angelček. Bombažno dekico sem položila v karo, dala glavico v en kot, potem pa iz obeh strani položila oba kraka drug preko drugega in na koncu še spodnji krak preko. Tako je nastala takšna štručka. Prevalila sem jo na bok, založila ritko, in še preko kovtrček.

Tako, bežim Ateno zrihtat, potem se bo pa Aleksej verjetno že zbudil in večerna toaleta bo na vrsti.

Mi se bomo verjetno jutri prvič kopali. Je imel tudi debelo popkovnico in se je popek dolgo celil. V četrtek pa ga bom prvič dala za pet minut pred odprto okno. Tudi jaz cvikam, kako bo to, ker je res brrrrrr mraz.

Tako, lepo ninajte, če se bo dalo, seveda. user posted image

_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Decemberčki 007
18.12.2007 22:38:38   
eva1
sori k skačem v temo-skana-je lulčka je bolje dol obračat, bo manj mokrouser posted image ! pe še 1x čestitke za Aleksejauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 8:24:25   
DANVARI
Skaana Ajda ima tudi mozoljčke po bradi, sej se spomnim pri Ani je bilo podobno pa je potem samo od sebe minilo.

Tiste, ki imate dva... kako kaj starejši sprejemajo novorojenčka? Naša jo po eni strani ljubčka in objema (včasih še preveč), po drugi strani pa ima res krizo ker mami ni več samo za njo, se ponoči zbuja in kliče mami mami, hoče bit skoz v naročju, no včeraj je tamalo celo popraskala user posted image . Niha iz ene skrajnosti v drugo.


_____________________________

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke


(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 10:55:05   
želva
A te koroške kapljice se dobijo samo v Avstriji?
Mi smo spet celo noč prestokali, jokali user posted image , zgleda, da jo nekaj fino črviči. Zdej grem pa u lekarno po kapljice, če bo kej boljše. Pa na Csd uredit še papirje, pa v trgovino, upam da bo mala fino spala.
Skaana, našo itak zavijamo ko polha, pa ne pomaga, se takoj zbudi ko grem stran in nekaj časa gleda ko čuk, pol začne pa tult.Pa hitr hitim joško v usta tlačt

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 11:38:36   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: želva

A te koroške kapljice se dobijo samo v Avstriji?


Ne, ne te kapljice se dobi pri nas v slo na koroskem!! So namrec produkt koroskih lekarn, dobi se jih tudi v Skofji loki v eni lekarni ali pa jih lahko narocis preko telefona ali interneta in jih v 2h dneh dobis!!!
Baje da jih imajo celo v lj v lekarni v wtc centru...

_____________________________

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja





(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 11:41:02   
Mat3ja22
Želva - kaplice proti krčem se dobijo v koroških lekarnah, meni jih je glih včeraj tast prinesu iz Slov. Gradca in to kar 4 komade. Tašča pa mi je od kolegov naročila dvojne različne iz Avstrije in od svoje nečakinje še ene. Tko da jaz bom založena z temi kapljicami user posted image . Ušpam, samo da mu bodo pomagale. Sem mu jih včeraj kar na dudo dala, ker čaja tko še ne pijeva, ker se dojiva in je tko vleku dudo kot še nikoliuser posted image .

Skaana - lulčka je treba dol obračat, sem danes še enkrat vpr patronažno. zato ti tudi premoči pleničke. Tudi pri Nicku so se spustili mozoljčki, pa je mel tko čist obrazek ko se je rodil, da so vse sestre v P rekle kako lepo kožo ima. Zdaj pa ma ful mozoljčkov takih rumenih, ampak baje, da se jim koža čisti. Se mi prov smili.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 11:59:49   
Raho
Skaana - lulčka dol. 100% preverjenouser posted image . Potem ne bo premočeno. Je pa res, da so nam pampersi od prvega dne prepuščali. Zato smo uvedli Fixise.

Ej, punce, a vam povem najnovejšo novico - spet nismo spali celo nočuser posted image . Še eno? Patronažna sestra me je vprašala, če bi bila pripravljena svoje mleko dajati tistim, ki ga nimajo, predvsem eni nedonošenki v naši okoliciuser posted image , ker pravi, da je smrtni greh vstran vlivati mleko.

No, punce, jaz imam toliko mleka, da se mi že meša - je moj šel kar elektonsko pumpico kupit, ker sem mislila, da bom z ročno popenila.

Glede kapljic - pojma nimam. Jaz raje ful pazim, kaj pojem - saj je samo 2 meseca. Pri Črtoju sem mogoče pazila še bolj kot pri Iraji Živi. In niti enkrat ni imel krčev. Je pa res, da sem imela zelo pusto prehrano.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 12:38:49   
Vrtnica79
Oj,
danes ponoči smo imeli tudi mi žurko, tak da Raho bi se lahko zmenile za kaki skupni partyuser posted image . Našo Vano je že včeraj popoldne začelo nekaj mučiti pa nisem vedela kajuser posted image  Nič ni kaj spala in je bila prav nemirna. Pol pa se ji je proti večeru nosek tak zamašil, da sem jo mogla imeti celo noč v naročju. Pa sem ob 7, ko je šla Lataša v šolo previla Vano in jo nahranila pa sma zaspale do 10.30. Ja, tudi atija je zmanjkalo na kavču- kot da jo on celo noč prebedeluser posted image . Ponoči bi lahko z topi strelala pa on nič ne čuje.
Kopanje- mi naj bi se jutri prvičuser posted image . Vana je tudi imela zelo debelo popkovnico in je trajalo dlje da ji je odpadla. Zdaj pa ne vem če jo lahko kopa, ko je prehlajena?

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 13:01:18   
Mat3ja22
meni je pa danes patronažna rekla, da se bomo verjetno komaj drugo leto kopali, ker ima tko debelo popkovino, da mu še lep čas ne bo odpadla. Danes bi mogla Nicka zvagat, pa ni dobil tehtnice, ker je 22 patronažnih in samo 2 tehtnici user posted image . Tko da je rekla, da če jo bo dobila v petek, da se bomo v petek vagali. 

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 16:03:05   
loncica
Čav punce!

Vas na hitro pozdravim, ker se mali že zbuja. Zdajle pridno spi že 2 uri in sem ful vesela, ker prej sem ga dvakrat dojila na eno uro. A imate ve že vzpostavljen kakšen ritem, ali pač podojite, ko user posted image želijo?

Lp

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 17:17:38   
Skaana
user posted image

Aleksej je tudi eno rundo zjutraj prestokal in imel nosek zamašen - poln sluzi. Prej sem mu že spravila dve muci iz vsake nosnice ven, potem pa tole... Ampak sem ga kar pustila. Ker me je zanimalo, če se bo znal sam skihati, in se je user posted image . Še dva dni prej sem itak da zagnala paniko, ker se je spet začel dušiti. Že v bolnici smo ga dvakrat morali dvignat in okoli obračat, ker mu je plodovnica šla gor in se ni znal odkašljat. Hvala bogu, da so mi eni kupili babycare blazino, ki zaznava dihanje.

Danes je prišla patronažna za kopanje, pa žal še ni bilo izvedljivo, popek še rosi user posted image .

Želva, kaj pa duda? Pri nas pomaga, ko hoče še sam na dojki viset. Po podoju, ko kinka, a seveda ne gre zaspati brez moje zize user posted image . Potem ga položim, itak da oke takoj gromozanske in takoj kremženje. No, takrat pa mu uturim dudo. Sam potem moraš pa vseeno dežurat nekaj časa, ker jo po navadi enih petkrat še prej izgubi, preden res trdno zaspi.

Raho, mleka na izvoz? Ja sej, ponudba in povpraševanje. Jaz to res verjamem, po tvoji izkušnji pa sploh. Jaz ga tud strikno dojim le na eno dojko, edino včeraj zvečer, ko je spet vlekel vsako uro, mi je prvič obe spraznil. Pa bi še bilo, seveda če bi vztrajala. In mali vidno raste, je ravno danes patronažna rekla. Zakaj pa mleko stran mečeš? Moja sestrična si ga je zamrznila, da ga je potem imela za mešanje kašic pri uvajanju hrane. Ena ideja mogoče. Ne vem pa, kako dolgo je lahko v hladilniku.
Katere hrane se pa izogibaš? Jaz imam probleme z zaprtostjo. Ker ne jem svežega sadja in zelenjave. Prejšnjič sem fasala hemeroide, zdaj tudi nisem daleč od tega user posted image . Kri že teče.
Kdaj pa neguješ Irajo Živo? Jaz sem jutranjo toaleto prestavila na večer in ga tako utrudi, da potem po njej drnjoha tudi do štiri ure. Poskusi. Si pa res vzamem čas za to, pa vključim še malo masaže user posted image , čisto laične. Aja, ima mogoče katera kaj pojma o tem?

Danes obračam lulčka dol. In žal ni nič boljše pri poljskih pamperskah. No, zdaj jih bom kar Ateni za punčke dala, pa boma kar nemške mela. Te so pa zakon. So tako polne, da so že težje kot mali, pa nič ne premoči.

Mat3ja, ja takšne mozoljčke ima Aleksej. A Nick je tudi imel lepo kožo? Še dobro da imam nekaj tisoč slik od prvih dni, ko je bil naš tud kot angelček. Mu je pa danes patronažna s fiziološko umila čelo in mu je tako pasalo, da je kar zaspal zraven, ubošček. Pa še lačen je bil. Tako da verjetno jih to tudi srbi.

Loncica, jaz ga podojim, kadar sam hoče. Ne uvajat na silo nekega ritma, ko bo čas, si ga bo že sam. Ni vredno. Če želiš, lahko tebi tudi pošljem en članek zakaj novorojenčki jokajo, samo email mi sporoči na ZS.

Vrtnica, ubožica Vana. Pa ti tudi. Jah, glede atijev pa ne bi. Naš tud še dreto potegne, ko so najbolj kočljivi trenutki za uspavat user posted image . S čim pa čistiš nosek? Meni je rekla teta, ki je dolgoletna patronažna, da je najboljše, če iz vate narediš dolgi svaljk, ga pomočiš v fiziološko in v nosek. Tako user posted image  še spodbudiš k kihanju, kar je najbolj učinkovito, da se nosek sprosti. Je pa zelo nevarno za user posted image , če imajo zamašen nosek, ker praviloma še ne znajo dihati skozi usta. Vesolje user posted image  za ozdravitev.

user posted image ajte se.

_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 17:59:53   
želva
Mozoljčki naša punca ima tako lepo kožo, zato jih imam pa jaz večuser posted image . Sem ko ena pubrtetnica. Zdajle v dveh dneh sem ratala ko user posted image  mozoljasta.
Dudo  naša dvakrat potegne po pa vid da nič vn ne prteče, pa plune vnuser posted image Brihtna baba.
DAnes nam že cel dan spi, ker je vrjetno tako zmatrana od noči, da se spočije še za eno veselo nočno žurko. Ja, naš fotr tud vse prespi, ampak ko mam dost ga kar zbudim,sm mal žleht user posted image
Masaža mi smo v porodnišnici v paketku dobili tako knjigico v kateri piše o igri z otrokom, pa o masaži dojenčka, je vse fino napisano.
Glede hrane pa je men patronažna rekla, da nimam kao nobene posebne diete samo ne preveč slano, pekoče. Pa samo sej pazim, jem dost podobn kot v P, pa nč ne pomaga.Kaj vsega pa se izogibaš ti Raho?

Mi se dojimo kadar hoče, ampak ima kar sama tak fin ritem na 3 ure, tako da je nič ne fursiramo. Samo zvečer jo zbujamo za ob 10, da se umijemo, zmasiramo, podojimo in da gremo tam nekje ob 12 spat.

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 18:12:16   
loncica
Naš zdajle pridno pančka, se pomojem pripravlja na večerni žur.

Glede masaže, kakšni posebni predlogi morda?

Želva, jaz tud mojega kar pokonci vržem. Je danes ponoči user posted image jokal, pa rečem mojmu, da naj vstane (mene šivi namreč še ful bolijo), pa mi je rekel, a ne bi še mal počakalauser posted image .

A ponoči tudi previjate. Jaz sem zdaj vedno enkrat na noč, ker je skoz ful pokakan.

Glede hrane: meni je patronažna rekla, čim manj slanega, mastnega, nič popra. Zaenkrat tudi ne čokoladnih zadev, surovega sadja in zelenjave. Od kuhane zelenjave, pa ne tistega kar napenja. A apetit imate? Jaz se od poroda naprej silim s hrano, prav nič mi ne paše jest.

Lp



(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 19:05:44   
ursa1981
Zdravo,

tudi pri nas imamo že nekaj časa težave s krčki oz. napenjanjem. Spanje je zeo nemirno vedno se napenja in včasih malce pojoka. Probala sva kapljice Gorenskih lekarn pa ni bilo pravega učinka, včeraj pa je mož kupil kapljice Sab simplex, ki sva ji jih dala do zdaj šele dvakrat, ravno pred parimi minutami drugič pa bomo videli ali bo kaj bolje.
Malo me je sicer strah, da je nebi prenafilala s temi kapljicami, a so v lekarni rekli, da jih lahko dobi po vsaki jedi, če so hudi krčki.

Bomo videli danes kako bomo preživeli noč.

Mi je pa mami danes rekla, da je ravno na radiu ujela nekaj o krčkih in da so rekli, da je doro po vsakem obroku dati dojenčku dve žlički komarčkovega čaja.

Je pa hudo, ko vidiš kako naši mali angelčki trpijo ob teh krčkih. Če bi se dalo bi jih kar nase prestavila, a se na žalost ne da.

No lepo se imejte.

URŠA

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 20:13:57   
Vrtnica79
Ja Skaana, saj meni je tudi patronažna tako svetovala za nosek. In res začne pol kihat. Samo pa ji not še vedno ostane dosti šmrklja. Prav čujem ko tak teško diha.

Imam vprašanje za tiste ki imate pumpice za nosek. Kakšno naj si nabavimuser posted image  Pri Lataši nisem imela problemov z prehladi, tak da ne vem nič kaj o teh pumpicah.

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 20:22:36   
ElaM
Punce, živjo, še ena se pokorno javlja.

Glede hrane in dojenja, baje je zdaj trend, da se je vse, ker krči itak niso od prehrane.user posted image  To jih učijo v MŠ V Lj, mi je cimra v P povedala, je pa verjetno najbolje poslušat lastno glavo in jesti po občutku. Trenutno še jem vse, razen kislih zadev in svinjine, če jo bo začelo črvičit, bom pa nehala. Noro mi paše sladkarijauser posted image , se moram prav bremzat in potem za nadomestek jem suhe marelice. No, kakšen košček čokolade pa tudi pade.user posted image

Danvari, naša je nad tamalo navdušena, jo je treba prav pazit, da jo ne poškoduje, ker jo skoz neaj lubčka in stiska. Skoz se dere deee deee. Pri nas je drug problem mene ignorira, komaj jo naprosilm za kakšen lubček, pa objem, drugače pa skoz divja okrog. Zdaj je moj doma, ne vem pa kako bo šlo, ko bomo same. Kako bom zrihtala obe zjutraj, pa ko bosta obe hoteli jest, no pa bom že. Če sfolgajo tiste, ki jih imajo 5, bom tudi jaz z dvema.user posted image

Raho, ampak ti imaš pa res mleka. Ma, saj je bolje tako, kot jaz, ko skoz psihiram, a je dovolj pojedla, a dovolj pridobiva.

Grem pod tuš in spat, zdaj mali spita, pa bom malo poštukala.user posted image
Naj bo noč polna spanja.user posted image

_____________________________

:)

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 21:00:32   
Raho
Evo, danes sva prestavila nego iz dopoldneva na večer in mala spi že polnih 20 minut. Dokler je hodila patronažna je to bilo nemogoče, ker je ne morem naročiti na sedem zvečer.user posted image

Kar se tiče mleka - brezveze, da ga zamrzujem, ker sem pri Črtoju vrgla vstran 30 litrov mojega mleka - ne bom rekla, koliko sem zdajala za aventove vrček in klipsne. Potem pa je kašice še vedno dobival z moim mlekom, ker sem ga imela toliko.

Izogibam se:
- svežemu sadju in zelenjavi (jem kompote) - Skaana, poskusi pojesti topli breskov kompot - boš videla učinekuser posted image
- čokoladi in vsem ostalim slaščicam (razen suhim keksom),
- vsem stročnicam,
- vsej svinjini,
- jem pretežno kuhano (prva dva meseca - tudi pri Črtoju sem),
- cvetači, brokoliju (tudi kuhanim)
- kislemu, slanemu, popranemu
- če pojem kaj pečenega, potem je to iz žara ali pečeno na maslu (izogibam se rastlinskemu olju),
- jajcem.

Plus seveda posebna telovadba, ki smo jo izvajali že pri Črtoju - pokazal pa nam jo je naš pediater. In vam povem, da pomaga. Pojma pa nimam, kje jo je vzel. V glavnem, gre za sporščanje mišic v ledvenem predelu, tako, da se črevesje lahko enostavneje prazni.

Vrtnica - jaz imam pumpico za nosek od bebe comforta (mi jo je poslala teta iz Kanade) - je na baterije. Ampak je do sedaj še niem uporabila - zdi se mi pa kar humana.

loncica - jaz Živo ponoči redno previjem. Smo že imeli vneto ritko zaradi plenic (enako je bilo pri Črtoju) - sem mislila, da je ta naša punčara malo manj fina rit od brata pa očitno ne bo nič iz tega. SMo pamperse takoj zamenjali za fixise. Pri vneti ritki pa najbolj pomaga Praška pasta. Fanastična zadeva. V enem dnevu pozdravi ritko.

Hrana - lačna sem kot volk. Enostavno MORAM imeti 5 obrokov na dan. Se pa trenutno silim z jetri v omaki (piščanjimi), ker sem slabokrvna  - bojda fuluser posted image .

Grem sedaj eno oddremat. Seveda, če mi bo dama pustila.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Decemberčki 007
19.12.2007 21:10:12   
Vrtnica79
Raho, kak pa je kaj z biftekomuser posted image  Meni se ga tak lušta da bi ga nabavila za božič, pa ne vem če ga lahko jem???????????

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Decemberčki 007
20.12.2007 7:52:06   
DANVARI

IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79

Ja Skaana, saj meni je tudi patronažna tako svetovala za nosek. In res začne pol kihat. Samo pa ji not še vedno ostane dosti šmrklja. Prav čujem ko tak teško diha.

Imam vprašanje za tiste ki imate pumpice za nosek. Kakšno naj si nabavimuser posted image  Pri Lataši nisem imela problemov z prehladi, tak da ne vem nič kaj o teh pumpicah.


Vrtnica79 jaz trenutno uporabljam tole od Bebe Confort ker ima tud ta prozoren del gumast, ker druge imajo plastičnega, ki rad skače ven ko stisneš:

user posted image

verjetno je pa tudi tale od Nubyja ok:

user posted image

No za tavečjo imamo pa itak tisto pumpico za na sesalnik, ampak tamala ima pa še premajhen nosek in ne gre s tisto.


Kar se mleka tiče, jaz ga imam lih dovolj, danes ga bom prvič črpala, ker bo oči sam doma s tamalo popoldne, bomo videli če bo šlo. Drugače pa lahko predvidim kdaj se bo tamala zbudila ker me začne v prsih špikat user posted image Je čisto drugače kot pri Ani ker Ajda pije zelo v redu: popije in zaspi, medtem ko je Ana cucljala po cel dan.

ElaM še enkrat čestitke za Manco! A je bla hitra, ste uspeli prit do porodnišnice? user posted image Mi se zdej ekstra ukvarjamo z Ano pa je malo bolje kar se joka tiče. Je imela res krizo ko sem bila v porodnišnici. Danes npr sva se 10 minut lovili okoli kavča, kar ponavadi zjutraj ne znese user posted image user posted image user posted image Glede stiskanja pa jaz Ano posedem na kolena in potem ji dam tamalo v naročje tako da jo v bistvu jaz držim in tako najlažje kontroliram moč stiska user posted image user posted image user posted image Ima pa frišno prasko po čelu - malo ljubosumja mora bit user posted image user posted image


_____________________________

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke


(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Decemberčki 007
20.12.2007 8:20:26   
DANVARI
IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79

Raho, kak pa je kaj z biftekomuser posted image  Meni se ga tak lušta da bi ga nabavila za božič, pa ne vem če ga lahko jem???????????


meni se pa luštajo plesnivi siri user posted image pa tud ne vem ali naj se jih lotim.


_____________________________

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke


(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Decemberčki 007
20.12.2007 10:16:47   
lilprincess
Oj punce!

Da se spet malo javim. Misija dojenje je totalno spodletela. Po mojem sekiranju je mleko šlo, apetit z njim vred, po nasvetu moje brihtne tašče pa sem še tisto melko, ki sem ga načrpala vlila proč, ker je rekla da ker tako malo jem ji delam več škode kot koristi. Patronažna se je ob tem seveda skoraj zjokala, jaz pa potem res za njo. Poslednično sledi iskanje hrane, ki bi ji odgovarjala in taki krči, da brezzveze. Vaše noči so super, pri nas se zbujamo na uro, uro pa pol. Zgleda je ta hrana zdaj malo boljša, ker je danes noč bla kar znosna. Sploh ne vem na koliko se je zbujala, ker sva oba kot zombija, eden jo previje, drugi nahrani, podre kupček, potem pa sledi tolaženje. No, bo že. Pravijo da vse enkrat mine:) Aha, še to za povrh. Iz bolnice sem dobila obvestilo da krvni testi za fenilketonurijo niso povsem v mejah normale, naj prideva še enkrat. Lani sem ravno opravljala zpit iz teh zadev, in seveda panika ter solze. Saj so me potem na odvzemu potolažli, da je odstopanje res taaaako minimalno, da nebi smelo bit nič, vedar mikrobiologija zahteva še en odvzem(saj hvalabogu, da smo ziher). Sedaj držim pesti, da ne pokličejo, ker bi to pomenilo da spet niso ok izvidi.

Punce, upam da nimate teh problemov. Lupčka vsem vašim angelčkom od naju z Zojo....

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Decemberčki 007
20.12.2007 11:30:07   
Raho
No, jaz bifteka ne bi že zaradi vseh začimb, ki so v njem. user posted image

Plesnivi siri? Kakšen brie bi še šel ali camembert. One s tahujšo plemenito plesnijo pa raje ne bi, ker imajo blazno izrazit okus, ki ga lahko potem pridobi tudi mleko. Ne veš pa, če bo user posted image  všeč.

(odgovor članu lilprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Decemberčki 007
20.12.2007 11:30:52   
Skaana
Na hitro le zate, Lillprincess.

Najprej glede dojenja. Vedi, da še ni prepozno. Daj si Zojo še kaj k prsim pred vsakim podojem. Če drugo, samo da malce cuclja. In se ne obremenjuj, če ne bo nič priteklo. Moja sestrična je mleko izgubila in ga potem mislim da po dobrih štirinajstih dnevih dobila nazaj. Ko se je sprostila in se ni več obremenjevala. Poskusi, škodit ne more.

Pri Ateni sem tudi jaz bila klicana na še en odvzem krvi glede fenilketonorije. Seveda panika. Takoj sem dobila 39 vročine kar z lepega. Seveda šla takoj na net in groza, kaj sem izvedela. No, potem so me pa tudi potolažli, da sta dve verjetnosti, da so narobe kri vzeliuser posted image  ali pa da je izvid na meji in da hočejo še enkrat. Letos sem seveda v P spet spraševala, ker sem se bala za Alekseja. Pa mi je ena sestra zelo lepo razložila. Rekla je, da kri pri nekaterih novorojenčkih še ni dovolj "zrela" in tako pokaže lažna odstopanja. In da če sem šla samo še enkrat na odvem, da smo itak imeli srečo. Ker mnogi hodijo celo potem še večkrat v Ljubljano, pa na koncu bolezen ni potrjena.

Res me je potolažla, upam da sem jaz tudi tebe.

Poljubčka za Zojo, jaz pa bežim z Aleksejem prvič ven za pet minut user posted image .

_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu lilprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Decemberčki 007
20.12.2007 11:57:10   
Raho
ŽE POKUKALI NA SVETuser posted image  
 

user posted image
4.11.2007
LINA - mamica NANA22

17.11.2007
TJAŠ - mamica ajtak (4280 gramov, 55 cm)
 


user posted image
 
28.11.2007
VANA - mamica Vrtnica79 (2860 gramov, 45 cm) 
 
29.11.2007
ALEKSEJ - mamica Skaana (3330 gramov, 51 cm)
NIK - mamica Maja127 (3440 gramov, 49,5 cm)
 
30.11.2007
VICTORIA (2044 gramov, 44 cm) in SARA (1830 gramov, 45 cm) - mamica soncek.djukelica
 
01.12.2007
AŽBE - mamica copatek (3460 gramov, 51 cm)
ANJA - mamica Urša1981 (3360 gramov, 50 cm)
?? - mamica Foxina (?, ?)
 
02.12.2007
TJAŠA - mamica lorch (3200 gramov, 49,5 cm)
LARA - mamica Kim80 (2890 gramov, 48 cm)
ZOJA - mamica lilprincess (3090 gramov, 50 cm)
 
03.12.2007
BRINA - mamica NosečkaL

04.12.2007
MAJA - mamica Kajča (3740 gramov, 55 cm)

05.12.2007
AJDA - mamica DANVARI (3630 gramov, 51 cm)
HANA - mamica MojcaG (3710 gramov, 52 cm)
Teo - mamica MT (3340g, 50cm)

06.12.2007
EVA - mamica Andreja2000 (4200 gramov, 54 cm) 
IVA - mamica Trdozimc (???? gramov, ?? cm)
 
07.12.2007
MANCA - mamica želva (3130 gramov, 51 cm)

08.12.2007 
NICK - mamica Mat3ja22 (3400 gramov, 51 cm)
ZOJA - mamica Vetrnica (3700g, 55cm) 
ŠPELA - mamica Klarisima
 
10.12.2007
IRAJA ŽIVA - mamica Raho (3480g, 52cm) 
 
13.12.2007
TIMOTEJ IAN - mamica loncica (3860 gramov, 52 cm)

 
14.12.2007
MANCA - mamica ElaM (2680g, 49cm) 
 
17.12.2007
PIA LANA - mamica PIKICA07 (3440 gramov, 52 cm)
 
18.12.2007
TARAS - mamica Magi* (4330 gramov, 56 cm)
BENJAMIN - mamica Anakarin
 
19.12.2007
EMA - mamica Skyline (3210 gramov, 53 cm)


Do današenjega dne smo dobili:  
21user posted image user posted image          
10user posted image user posted image


Evo, seznamček skopiran iz decembrčic. Če ima katera kaj za dopolnit dodat ali odvzet, naj javi.

kasneje napišem več. Ravnokar se je Živa zbudila.

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?