|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 56 [57] 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
24.1.2012 15:20:28   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: mafijcek

Živjo,

tudi meni so odkrili moteno toleranco na glukozo in sem pristala na dieti in na lističih. Ker pa je rekla, da naj si prvi teden merim trikrat na dan, včasih tudi na tešče, sem danes po parih dneh merjenja debelo pogledala, ko sem videla, da imam samo še dva lističa.
Ker imam pregled šele v torek, me zanima, kako ve pridete prej do novih lističev? Ali jih greste kar kupit?

Na rit me je vrglo, ko sem po včerajšnjem zajtrku imela sladkorja 9,2 (sicer pa tekom dneva še 4,4 in 6,1), danes pa 11,1!!! (in 7,2 in 5,9).

Ali je mogoče preveč cca. 90g polnozrnata žemlja (pirina polnozrnata, pšenična polnozrnata in ajdova moka), 2 rezini sira, dve šalci bele kave???

Sem še rahlo nepoučena glede prehrane, tako da bolj na blef jem ...

S.anje je tole user posted image


Sicer star post, a aktualna temauser posted image

mafijcek tako že carta...user posted image

Zanimivo, da so v naši ljubi Sloveniji takšne razlike pri obravnavi. Jaz nisem imela nobenega predavanja, ga tud nisem pogrešala. Brošuro, ki jo dobiš pri edukatorki ali pri osebnem zdravniku je zame čist lari fari...pa kakšne žemljice????user posted image
Najbolj zvišujejo cuker tako opevane zdrave bombetke. jAZ sem imela v bolnici dieto brez bombetk!
Sicer se lahk samo čudiš, kako to da ti v bolnici spišejo jedilnik, ki ti dviguje cuker, ampak -doživetouser posted image

meritve, ki so mirodajne:
-zjutraj na tešče
-90 minut po obroku in ne prej in ne kasneje!
-jaz si moram meriti tudi pred obrokom

Dovoljene vrednosti:
-na tešče do 5,3
-90 min po obroku do 6,6

Kontrola pri diabetologu na 2 tedna, ali prej če so težave, redna kontrola krvi, s strani diabetologa.
Dvakratna prekoračitev po zajtrku - z bolnišnično dieto pa me je pripeljala do 4 enot IN tik pred zajtrkom.
Noben bav bavuser posted image

(odgovor članu mafijcek)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
   RE: nosečniška sladkorna
11.2.2012 17:16:10   
Doria
Pozdrav,
tudi jaz imam NS in sicer že kar od prvega pregleda, ko so mi takoj po vsega polnih novoletnih praznikih na tešče namerili 5.2 - ravno na meji sem.

To, kar si napisala tosja vse drži in prav tako se moram držati diete. Ni panike, pač jem samo polnozrnat kruh, manjše obroke, večkrat, telesna aktivnost po obroku ipd.

Zakaj pišem: ugotovila sem še nekaj. Že od nekdaj vem, da ne bo nihče skrbel zame, če ne bom sama. Pri vsej krizi, tako lekarn (ki ne dobijo rednih izplačil s strani države in morajo zato jemati kredite za zdravila na recept) kot zdravstva (kjer se stroške osipa na minimum če se le da) pa do tega, da ti zdravnik ne posveti več kot tri minute časa če nisi ravno na samoplačniškem pregledu, se mi je že od začetka zdela sumljiva osladna prijaznost diabetologinje(no mogoče je pač taka po naravi), razmetavanje z denarjem za  aparat za merjenje sladkorja (30 €) za lističe in lancete (dodatnih 60 € na mesec), ki jih sicer krije moje zavarovanje. Potem ko sem ob zastonj aparatu dobil še izdelke za malčka Johnsons in Neutrogena - in ne govorim o testerjih, nisem mogla, da ne bi vprašale sestre, od kdaj taka procedura za mejne primere (naj dodam, da sem drugič noseča in sem prvič vse teste prestala BP). Pa mi je odgovorila, da je maja 2011 farmacevtskim družbam uspelo zdravnike 'prepričati' da so meje za NS spustili, če pa si rodil otroka nad 4 kg (jaz ga nisem), pa si tako rizičen.

Ne me narobe razumet, za svojega otroka in sebe bom naredila vse, kar od mene zahtevajo. Kljub temu, da sem vrednosti presegla le nekajkrat (pa niti slučajno nad 8 po jedi), pa mi na mesec pripada 200 lističev in 200 lancet v vrednosti 60€. Imam občutek, da hočejo iz zdravih naredit bolnike za svoja zdravila.

Kar pa se tiče inzulina - tosja -  tako hitro na 4 enote? Ne razumem, kakšne vrednosti sladkorja pa si imela? Ali so se te sčasom večale?


(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
   RE: nosečniška sladkorna
21.5.2012 12:36:28   
caramel
Živjo punce!

Če katera še pokuka na to temo in ima skenirano "modro knjižico", bi je bila zelo vesela. Imam pred sabo še kar dolgo pot s tole dieto, pa bi mi vsaka pomoč prav prišla...

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
   RE: nosečniška sladkorna
21.5.2012 21:06:30   
Masha_M
Jaz jo imam. Je pa to 19 fajlov, vsak velik po 1 do 2 MB, tako da skupaj pride cel folder 20,3 MB. Če ti bo mailbox to prenesel mi javi svoj email na ZS, pa ti danes/jutri to pošljem.

Pozdravček in good luck s sladkorno!

P.S. Mene pa čez 2 dni čaka spet OGTT in sem kar sigurna, da bo pozitiven tako kot v prvi nosečnosti, tako da se znamo kmalu spet kaj brati tukaj. user posted image

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
   RE: nosečniška sladkorna
21.5.2012 21:29:26   
caramel
Super! Sem ti poslala ZS...

Držim pesti za dobre rezultate! V nasprotnem primeru pa bom vesela čveka o premagovanju tegob NS.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
   RE: nosečniška sladkorna
30.5.2012 21:31:40   
mala bejba
Tudi jst mam težave s povišanim sladkorjem,pa bi tud bla zlo vesela če bi mi katera poslala kak jedilnik al pa kakšno brošuro o prehranjevanju.Tudi pred mano je še dolgih 6mesecev.


_____________________________

18.12.2009 Sara

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
   RE: nosečniška sladkorna
1.6.2012 9:22:33   
caramel
Živjo!

Jaz sem dobila to "modro knjigico", pa ti jo lahko pošljem, samo mail sporoči...

V diabetološki sem dobila samo eno brošurico s splošnimi navodili za zdravo prehranjevanje. Tako da se v bistvu prehranjujem podobno kot prej, samo pazim na razmerja OH-beljakovine-vlaknine, jem 5x na dan, pa črtala sem vse sladko (razen sadja, ki ga pojem precej). Belih izdelkov (moka, riž...) sem pa že prej pojedla minimalno. Zaenkrat je to (glede na meritve) dovolj. Mi pa ta način prehranjevanja ful ustreza, tako da upam, da se mi ga bo uspelo držat tudi po porodu.

Sem pa na decembrčicah videla, da imava rok zelo blizu skupaj, tako da se bova lahko spodbujali do konca:).

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
   RE: nosečniška sladkorna
21.9.2012 17:11:39   
pipika 13
Oj punce, jaz imam tudi ta nosečniški diabetes. Meje so so zdaj spremenile in kaj hitro te označijo za bolnika te bolezni. Meja je, da mora biti jutranji sladkor izpod 5.0, seveda merjen na tešče in čez dan od 3,6 do 6, 6.
Meni je jutranji sladkor delal probleme, ponoči se je nekaj dogajalo s hormoni in so sami dvigovali sladkor. Na to nisem imela vpliva, sam ponoči spim, ne jem. Tudi po večerji je bil sladkor v mejah normale, zjutraj pa še celo večji kot zvečer in tako imam pred spanjem inzulin. En teden je trajalo, da so ugotovili, katera doza bo prava in ....zdaj sem na 9 enot. Hja, zgleda veliko, vendar....pomaga. So mi pa diabetes odkrili že v 13 tednu, torej zgodaj. Naj povem, da imam težave tudi že 10 let s ščitnico in da se to med seboj tepe. Z dieto čez dan vse korigiram, redko se pregrešim, vendar je pot še dolga, skoraj 5, 5, mesecev do konca in bog si ga vedi, kaj vse bo še z mojimi hormoni. Upam, da si ne bo treba dajat inzulina tudi čez dan. Drugače pa sem v 3 tednih odkar imam dieto shujšala že 3, 6 kg. A je to ok? Zaradi tega sem pa skeptična, ker pravijo, da se v nosečnosti naj ne bi hujšalo, ampak samo pazilo, da se preveč ne rediš.

_____________________________

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
   RE: nosečniška sladkorna
1.10.2012 9:01:39   
DeVilla
Punce, bi mi lahko katera za en teden dala eno škatlico testnih lističev OneTouch Ultra? Fora je v tem, da mi jih bo danes zmanjkal, za prvo silo imam ene s preteklim rokom, pa bi morala založit v lekarni 26 eur za novo škatlico. Ta denar pa potrebujem za en obrok za davčno plačat, kar je precej bolj nujno. Recept za nove listke dobim na pregledu v torek, 8.10. pa bi ji takrat vrnila listke nazaj. Plis, help! user posted image

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
   RE: nosečniška sladkorna
1.10.2012 10:49:50   
petea
DeVilla,

Sicer lističev nimam, tako da ti ne morem pomagati, ni mi pa jasno, kako dolgo nazaj si dobila lističe, da jim je potekel rok - saj to ja ni hitro pokvarljivo blago, tako da bi morali veljati več mesecev od izdaje materiala.


In verjetno ne bo kaj drastično narobe, če boš uporabila stare lističe, če so bili hranjeni v primernih pogojih.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
   RE: nosečniška sladkorna
1.10.2012 13:12:22   
DeVilla
Petea, te stare listek imam še iz leta 2010 (ko smo čakali našega tretjega), ko sem dobila nov aparat, pa je blo zraven nekaj testnih lističev, ki jih nisem ponucala. Saj zdaj merim kar z njimi, sem jih imela pravilno shranjene - na srečo. :)

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
   RE: nosečniška sladkorna
1.10.2012 18:22:50   
ronja
Ne bi se vam rada štulila na temo in pametovala, ker mate tega že v diabetološki gotovo preveč, ampak ker sem imela tudi sama nosečniško sladkorno in takrat precej naštudirala vse te reči in ker me je ena prijazna punca nafehtala, da bi to napisala na blog, sem še natipkala nekaj idej za kosila, malice... Ampak to je tako dolgo trajalo, da je reva že rodila vmes!user posted image In zdaj ves čas vidim tole vašo debato med zadnjimi in sem pomislila, da bi mogoče še kateri prišlo prav (je pa veliko za brat, ampak tudi par slikc;)
http://vecna-optimistka.blogspot.com/2012/09/sladkorna-dieta-za-nosecke-s-sladkorno.html

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
   RE: nosečniška sladkorna
1.10.2012 21:28:32   
DeVilla
Ronja - tvoj blog je super! Res ga priporočam v branje vsem novih sladkim nosečnicam, tako lepo si napisala. user posted image

P.S. Jaz sem listke kar kupila, mi ni preostalo drugega... user posted image  So mi pobrali 26,50 eur za en teden...

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
   RE: nosečniška sladkorna
2.10.2012 7:33:18   
caramel
Sem prepozno vidla, drugače bi ti jih brez problema poslala. Pozanimaj se, če ti ZZZS lahko povrne stroške, ko boš imela recept. Vem, da se to da za določene preglede, za zdravila pa nisem ziher.

Drugače je pa trik za uporabo starih testnih lističev ta, da spremeniš datum na merilnem aparatu. Sicer zelo stari testni lističi verjetno res niso več uporabni, če pa jim je ravno potekel rok, pa pomoje ni panike.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
   RE: nosečniška sladkorna
2.10.2012 13:49:14   
DeVilla
Caramel - hvala! Bom poklicala na ZZZS, da vidim, če mogoče res lahko kaj tam uredim. Drugače mi bodo v lekarni dali denar nazaj, ko prinesem naročilnico, le svoj delež 2 ali 3 eur mi bodo pobrali, ker so to pač Gorenjske lekarne. :( Če bi šla v zasebno lekarno, bi dobila vse nazaj....
Drgač so imel listki rok uporabe 10/2010, pa so bili rezultati vseeno zadovoljivi... user posted image  

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
   RE: nosečniška sladkorna
13.10.2012 18:04:08   
majčica1508
Mene zanima,koliko ste shujšale v nosečnosti tiste,ki ste mele sladkorno
Ronja....Super jedilniki,sem jih že kolegici posredovala

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
   RE: nosečniška sladkorna
25.11.2012 17:38:46   
StelaPia
Zdravo user posted image
Tudi jaz imam nosečniški diabetes. Sicer se grem jutri naročit k diabetologu... V Mb naj bi bilo tako, da zberejo nosečnice na kup in pol sledi 2 urno predavanje. Tiste, ki ste šle čez to, dajte mi zaupat, kako ste sfurale to merjenje. Obrok, pa čez 90 min merjenje... Kakšni so najnove4jši trendi in napotki glede tega? Jaz se vsega tega kar bojim, ker mi glede na naravo službel-pretežno teren, nevem kako bi mi zneslo merit cuker. Prosim za čimveč informacij. Koliko krat v nosečnosti sledi to merjenje, koliko krat moraš obiskat diabetologa. Aja, ugotovili so mi ga že na začetku v 8 tednu nosečnosti. Že vnaprej hvala user posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
   RE: nosečniška sladkorna
4.12.2012 11:04:31   
ninocka26
Sicer sem jaz rodila že junija, samo pri meni je to zgledalo tako, da sem si morala 1x na teden meriti sladkor na tešče, ter vsak dan 90 minut po zajtrku, kosilu in večerji. Ti pa špikanje vzame samo par minut, tako, da ni to noben bav bav. Meni je bilo zoprno edino proti koncu, ker je koža postala že trda in je kri težje pritekla (sem se morala bolj špiknit).
Pomojem boš imela zaradi terenskega dela največ težav s prehrano, saj moraš jesti točno na tri ure in točno določeno hrano ter količino.

(odgovor članu StelaPia)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
   RE: nosečniška sladkorna
7.2.2013 21:01:30   
Tanja83
a bomo še kaj aktivni v tej temi al se je delež cuker mamic zmanjšal user posted image

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
   RE: nosečniška sladkorna
7.3.2013 10:16:24   
sončicabalončica
Še moja izkušnja...
Lani marca sem imela prvi pregled v nosečnosti. In to po velikonočnem ponedeljku, si lahko predstavljate...pridem na pregled, mi vzamejo kri, itak previsok nivo sladkorja, mislim da 5,4user posted image Dobila sem napotnico za diabetologa pa merilec pa predavanje o zdravi prehrani...
Sem vprašala diabetologa, ali je možno, da je sladkor povišan, če se prejšnje dni ne pazimo. Pa mi je rekel, da na sladkor seveda vpliva hrana prejšnjih dni, stres, premalo tekočine. Ja pa mu povem, da je bil velikonočni ponedeljek pa mi pravi, ja kaj čmo zdej, zdej ste tukejuser posted image
Ja halo, sem si mislila. No pa sem si doma merila sladkor pa se na začetku ful pazila pri prehrani. No sem se kasneje pa včasih tudi pregrešila pa si pomerila sladkor pa se je komaj kaj dvignil. To sem povedala tudi diabetologu pa spet ni hotel kaj preveč slišat.
No, pol sem si pa po nekem času, ko sem videla, da se mi nivo sladkorja tudi po tortici, belem kruhu, mastni hrani ne dvigne čez mejo, preprosto nehala merit. Ginekologa sem prosila, da naredim v 25. tednu test z glukozo (čeprav ga težko naredijo, ker imaš kao gestacijski diabetes in ni potrebno) in ta je pokazal, da gestacijskega diabetesa nimamuser posted image
No, na koncu sem izvid poslala diabetologu, ki mi je potem končno napisal izvid, da zgleda nimam diabetesa in da je prišlo do napake.

Če bo kateri v pomoč moja zgodba, je pa to moja izkušnja...aja pa še to bi dodala. Če imate nivo sladkorja le rahlo povišan, kar brez skrbi pa poskušajte čim bolj normalno naprej živet, mal na hrano popazit pa na tiste preglede k diabetologu hodit, da ti dajo miruser posted image Tako je meni takrat zdravnica rekla. Če je pa visok sladkor pa kar pridno jih upoštevat, da ne bo kaj narobe.

So pa mejo za nosečnice spustili ne dolgo nazaj, mislim, da na 5,2...razlog naj bi bil,da čim več nosečnic vodijo skozi nosečnost in zdravo prehrano. Pa še mal z merilci in testnimi lističi zaslužijouser posted image A sem žlehtuser posted image

Pozdravček pa srečno vsem

(odgovor članu Tanja83)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
   RE: nosečniška sladkorna
7.3.2013 10:54:38   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: sončicabalončica

So pa mejo za nosečnice spustili ne dolgo nazaj, mislim, da na 5,2...razlog naj bi bil,da čim več nosečnic vodijo skozi nosečnost in zdravo prehrano. Pa še mal z merilci in testnimi lističi zaslužijouser posted image A sem žlehtuser posted image




Meja je 5,1.

Tudi meni se ob spremljanju tem glede nosečniške sladkorne zdi, da gre predvsem za sistem 'delati si delo (in zaslužek)', popolno nesprejemanje mnenj in opažanj nosečnic, če se razlikujejo od pričakovanj zdravnikov, in v velikem številu popolnoma nepotrebno sekiranje nosečnic.
Se mi zdi, da je namesto pričakovanih 2-3 % nosečniških sladkornih sedaj številka 10x višja. user posted image

(odgovor članu sončicabalončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
   RE: nosečniška sladkorna
7.3.2013 14:14:57   
sončicabalončica
A še celo 5,1...hvala za popravek.
Ja nosečnic s sladkorno je zadnje leto res ogromno, odkar so spustili mejo.

LP

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
   RE: nosečniška sladkorna
23.4.2013 11:31:41   
akin
Pozdrav vsem sladkim še od mene!
To je moja druga nosečnost in spet sem na dieti... Zanima pa me, kako je z inzulinom, kadar je le ta predpisan. Ali se ta v vsakem primeru pri nosečnicah injecira, ali obstaja tudi kaka opcija s tabletami? In če ja, od česa je odvisno kaj dobiš?
Pa ali v vsakem primeru drži, da če dobiš inzulin, ti pripada bolniška?
Po eni strani si namreč nikakor ne bi rada nakopala vseh teh preračunavanj in špikanj, ker se bojim, da mi bo do nakopalo toliko stresa, da bo še slabše... Po drugi strani pa so seveda v službi in z menzo veliki problemi, kako se primerno prehranjevat... Sladkor sicer lahko zaenkrat držim v mejah normale, vendar nikakor, če pojem take količine vsega, kot jih predpisujejo... In potem kolebam med tem, da pač kontroliram sladkor malo po svoje - jem manj, še posebej izpuščam škrobna živila, vstajam za sprehode pred službo, itd... In se pač izognem ene vrste komplikacijam, tako da imam pač druge... Ali pustim, da se vidi, da gre sladkor preko mej z običajno dieto in pristanem na inzulinu...
Hvala vnaprej za odgovore!

(odgovor članu sončicabalončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
   RE: nosečniška sladkorna
1.6.2013 20:07:22   
grinch
Hey.
Nočem vam ravno smetit teme, vendar bi vas prosila, če lahko rešite kratko anketo. Na faxu imamo en projekt, in so naša ciljna skupina tudi nosečnice z diabetisom.

Anketa

Najlepša hvala :)

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
   RE: nosečniška sladkorna
5.6.2013 11:07:26   
hima
Zgleda, da vsaki drugače rečejo. Meni so rekli, da je meja 5,3 in tako sem tudi jaz pristala v diabetološki ambulanti. Prvi mesec sem si redno merila 6x na dan, brez upoštevanja njihove diete in so se vrednosti gibale v mejah normale, tako da je bilo merjenj v naslednjem mesecu manj. Zdravnik me je kljub temu kregal, ker ne merim redno in ga ni zanimalo, da so normalne vrednosti. Mi je pravtako rekel, da če sem že v ambulanti, bom do poroda, ne glede na vrednost user posted image .

(odgovor članu grinch)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 56 [57] 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 56 [57] 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?