|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 56 57 [58]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
2.9.2013 7:48:52   
Tippi
ah, sem že našla odgovore na svoja vprašanja... user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 2.9.2013 8:00:05 >

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
   RE: nosečniška sladkorna
12.1.2014 21:23:48   
rzidar1
zdravo!

sem nova na forumu in med nosečnicami. poleg tega pa me je doletela tudi ta presneta sladkorna.

prebrala sem prvih 8 strani te teme, potem me je malo minilo, ker sem videla, da je že 58 strani.

kakorkoli... meni so to NS odkrili na prvem pregledu pri ginekologinji v 8 tednu. takrat mi je naredila ta hitri test z merilno napravo in je pokazal 5,4. potem sem šla naslednji dan v diabetološko ambulanto, kjer so mi dali kri na analizo in je pokazalo 5,3. dobila sem napravo za merjenje in je zdaj po 2h dneh v mejah normale. rekla je, da je meja na tešče 5,3 meja po jedi pa 6,6. najvišja izmerjena na tešče je 4,8 najvišja po jedi pa 5,3.
jaz mislim, da je najbolj na tisto merjenje pri zdravnikih (takih in drugačnih) vplivalo to, da cel teden nisem kaj dosti spala zaradi skrbi. poleg tega je umirala fantova mami in menim, da je bilo vse na račun tega.
kakorkoli... sem se tudi sprijaznila s tem, se prilagajam s hrano.

so mi rekli, da se naj izogibam:
- svinjini
- ananasu, grozdju in kakiju ter vsemu suhemu sadju
- sladkorju (belemu in rjavemu)
- beli moki in izdelkom iz nje

imam pa kar nekaj težav s sestavo jedilnika. namreč že od malega ne jem:
- zelenjave (razen krompirja, korenčka, peteržilja in paradižnika)
- mlečnih izdelkov, kot so: jogurt, skute, sirni namazi (imam rada samo sir za mazanje kot je zdenka), mleka (razen s kakavom)
- ne pijem kav, čajev

naslednja kontrola bi naj bila čez 14 dni, meni so jo malo podaljšali, ker sem ravno na dopustu. je pa rekla sestra, da če mi 3x zapored sladkor "uide" iz mej (5,3 in 6,6), da moram pa takoj nazaj in na inzulin.

imam pa eno vprašanje.
vem, da se je priporočljivo veliko gibat, vendar sama zaradi narave službe tega ne morem. delam namreč kot učiteljica vožnje A in B kategorije in več ali manj cel dan sedim. ginekologinja mi je rekla, da mi lahko takoj napiše bolniško, ker je to delo zelo naporno za nosečnost (zategovanje pasu zaradi neobčutka kandidatov, kazanje vaj na samem motorju,...), vendar sem jo zavrnila, ker mi trenutno nič ne manjka (to sem mislila še tisti trenutek pri njej).
a mislite, da bi bilo pametno biti doma in se več gibati ali lahko ostanem v službi, dokler recimo ne bodo sladkorji tam na mejah? meni je super v službi, včasih se seveda jezim, ko me ne ubogajo, ampak menim, da glede na to, kakšen tip človeka sem, da bi mi bilo doma huje.

še mogoče kakšen nasvet glede prehrane, glede na to, da kar nekaj stvari ne jem? aja... pa odgovor kot je: potrudi se in pojej, čeprav ti ni dobro ali kaj podobnega... ODPADE!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
   RE: nosečniška sladkorna
5.6.2014 14:57:51   
EffexZoxStyle
Če nočeš da imaš defektnega otroka boš mogla jest zelenjavo, ko sem malo prelistal več tem okoli foruma danes itd .. se mi zdi da večina zraven velikih življenskih trenutkov malo sanja in se sploh ne zaveda posledic.

Recimo o kokakoli, kak vam lahko pride na pamet da grete to pit med nosečnostjo.

< Sporočilo je popravil EffexZoxStyle -- 5.6.2014 15:02:21 >

(odgovor članu rzidar1)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
   RE: nosečniška sladkorna
5.6.2014 15:12:40   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: EffexZoxStyle
Recimo o kokakoli, kak vam lahko pride na pamet da grete to pit med nosečnostjo.


Samo res, ej ...

(odgovor članu EffexZoxStyle)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
   RE: nosečniška sladkorna
5.6.2014 16:00:53   
EffexZoxStyle
nehaj jest skladorja kakršnegakoli - vse kokakolice itd
ne pij nič druga razen navadne vode da se izogneš pijačam z sladkorjem
če je kvaliteta vode slaba v vodovodu se da dobit dobro kvalitetno vodo brez dodanih okusov
ne jej ničesar kar ima v sestavinah aspartam (diet cola, lekadol)
ne jej ničesar kar ima v sestavinah fruktozni sirup (in podobna imena)
ne jej krompirja
ne jej stvari z veliko karbohidratov (še posebaj predelanih)
ne jej prepečenega olja, bučno, rastlinsko, sončnično, itd
(domače hladno-stiskano olivno olje lahko eno žlico na dan ampak brez pečenja/praženja, surovo)
ne jej margarine
ne jej poceni jogurtov z raznimi okusi itd

---------------
---------------

jej maslo
jej veliko limon, pomaranč, itd
jej mandlje, lešnike in orehe
jej paradižnik
jej jagode, borovnice,
jej špinačo, zeleno solato
jej ribe (ob tem pojej prej in potem nekaj jagod da posrkajo strupeno živo srebro iz rib)
pij "zelen čaj"
pij donat Mg - bo dovol 1 liter na 2-3 dni
pij 3x več vode kot si do zdaj normalno


vse to jej surovo in če se da domače, ne uporabljaja sokovnika.

in vsaj 1 uro teka na dan, z tem bo 5x lažje - pomenbno je da se zadihaš in razgibaš prebavni sistem - pri tem se pač moraš psihično prisilit da zagreješ mišice pol pa je lažje.
tek pa je vedno pred jedjo ne potem, malo vode, in to je to.

------------
------------

naredi si čas in plac za sončenje
ne uporabljaj nobene kreme ker ne boš na soncu predolgg
kupi bio hladno-stiskano kokosovo olje - pri nas ima tudi naziv "deviško" na slovenski nalepki
sončit se odpravi med 11 in 3 uro.
namaži se z tem kokosom kot da bi se z kremo lahko tudi 15 min pred sončenjem - ne preveč ker ti bo ostalo na koži za brezveze, mora pa se občutit da je pokrito, dodaj če je treba.
sončenje traja od 15-30 minut, to je dovol na dan, več ti ne koristi samo škoduje - če imaš belo kožo - če imaš črno kožo moraš minute podvojit ali celo potrojit.

če nimaš niti malo cajta za sončenje potem idi na biovea.com in najdi D3 Cholecalciferol

http://www.biovea.com/si/product_detail.aspx?PID=3577&OS=204&KW=vitamin%20d3&cp=4&NAME=VITAMIN-D3-2000-IU-Fast-Dissolve-90-Cherry-Flavoured-Mini-Tablets
-------------------

sončenje po 4 uri je brezveze kar se tiče nabiranja vitamina D3 - by the way.

če pa nameravaš poleti na morje lahko zraven kokosovega olja za optimalno zaščito kupiš dodatni vitamin B12 methylcobalamin proti UVA ( to je za jest, ne za mazat)

http://www.biovea.com/si/product_detail.aspx?PID=4753&OS=204&KW=methylcobalamin&cp=4&NAME=VITAMIN-B12-Methylcobalamin-1000mcg-100-Sublingual-Tablet
-------------------

Če si v zdanjem mescu nosečnosti bi blo dobro še to ker ga takrat otrok najbol potrebuje (krom) - tvoji sladkorji pa ga kradejo vstran:

http://www.biovea.com/si/product_detail.aspx?PID=1210&OS=204&KW=chromium&cp=4&NAME=CHROMIUM-PICOLINATE-200mcg-100-Capsules

To bi lahko tudi vzela takoj saj ti bo zmajnšalo željo po sladkorjih. Krom pa je redek v prehrani zaradi tega boš težko hitro obrnila dieto, pa ne zato ker je lažje kupit ampak zato ker bi morala na dieti bit par tednov za da dosežeš optimalno stanje.

< Sporočilo je popravil EffexZoxStyle -- 5.6.2014 16:11:01 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
   RE: nosečniška sladkorna
7.9.2015 8:34:58   
JM1981
Vidim, da se na to temo nobenemu ne da več pisat. Pa bom jaz. Sem v 3. nosečnosti, prvič odkrita sladkorna. Obvladujem jo z dieto in sem se odločila da bom vztrajna, da inzulin ne bo potreben. Odkrita je bila v 9.tednu, trenutno sem v 14 t. Zredila se nisem še nič, kar je pa tudi dobra stran te sladkorne. Je pa res da sem imela ene 5 kil zaloge.
V naši ambulanti mi niso dali nobenih knjižic in pisnih navodil kaj moram jesti.... povedali so česa ne smem in kako naj si merim. Pred zanositvijo sem bila na prilagojeni LCHF dieti, kar pomeni da že itak nisem jedla veliko OH. Sem pa jedla beljakovine, maščobe in ogromo zelenjave. Sedaj v tem stilu nadaljujem, dodala sem pa še malo več OH iz polnovrednih žitaric. Ker vsako telo reagira drugače, je tako tudi pri meni. Zanimivo, da mi testenine(al dente) z omako in solato ne dvignejo sladkorja preko meje(6,6), pač pa mi to naredi krompir. Vedno, tudi kuhan v olupku, razen če ga je samo za max 2 žlici. Sem jedla joto (repa, krompir) in je šel sladkor zaradi razkuhanega kromirja v višave. Sedaj sem pogruntala jedilnik, ki meni ustreza, občasno pa testiram še kakšno jed, da vidim kaj mi bo povzročila. Se bom potrudila in pisala svoje jedilnike in rezultate meritev.

(odgovor članu EffexZoxStyle)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
   RE: nosečniška sladkorna
7.9.2015 8:47:59   
JM1981
Zjutraj na tešče (okoli 6 ure)vedno pijem vodo, jeseni začnem z veliko skodelico zeliščnega čaja(brez medu, ali pa 1/4žličke kostanjevega medu). Sledi žitna (chia kava z ječmenom in kakavom)kava z mlekom in smetano(mlečno,nestepeno). Še malo kasneje, okoli 7,30 pojem zajtrk, okoli 10,00 je mini malica v službi-v bistvu je to prigrizek, da zdržim do 12,00. Nato je doma ob 16,00 kosilo oz skoraj že večerja. Večerja zvečer je minimalna, včasih samo 3 dl vročega kakava s polnomastnim mlekom in 1/4 žličke medu.

Nedeljsko kosilo:
goveja juha(čista brez zakuhe), kumarična solata s feto in čebulo, pečeno piščančje bedro, blitva v omaki s smetano in krompir v olupku. Meritev 6,7. Kar je preveč. Razlog: Krompirja je bilo preveč. S pol manj krompirja, bi prišla lepo čez. Kljub temu da sem pojedla veliko špinače in solate, je bilo krompirja preveč.

primer jedilnikov:
Z: LCHF palačinke (brez moke, samo iz smetane, lešnikov, jajc) z veliko domače marmelade brez sladkorja(imela sem kutinovo ali pa vinograd.breskve) Meritev 5,9
Prigrizek: kos sira in hruška( manj sladka)
Malica v službi: SOLATA-velika skleda(radič, paradižnik, 1 krompir v olupku, feta sir, bučno olje, balz.kis). Najedla sem se do sitega. Meritev: 6,0
Kosilo doma: grška solata, pečeno piščančje bedro. Meritev: 5,9
Večerja; 3 dl polnomastnega mleka-kakava z malo kostanjevega medu + 3 prepečenci. Meritev: 6,0

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
   RE: nosečniška sladkorna
7.9.2015 8:48:26   
JM1981
Z: grški jogurt z 10% MM, 2 breskvi in 2 žlici semen( chia,lan,sončnice). Meritev: 5,6
Prigrizek: jabolko in 2 piškota iz ajdove moke in z brezovim sladkorjem
Malica v službi: Paradižnikova solata, konzerva skuše, feta sir, bučna semena, kis,olje. Pojedla polno skledo. Meritev 5,8
Kosilo doma: rižota ( 1 zajemalka še čvrstega riža-basmati) in zelenjavna omaka, paradižnikova solata. Meritev: 6,3
Večerja: pol čvrste banane in 500 ml tekočega jogurta 3,2. Meritev 5,8

< Sporočilo je popravil JM1981 -- 7.9.2015 8:52:59 >

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
   RE: nosečniška sladkorna
7.9.2015 8:58:13   
JM1981
Zajtrk: rezina in pol kruha-pumpernikel(Spar vital), mlečni namaz, paradižnik,polovica paprike, Meritev 5,9
Malica v službi: solata iz bulgurja( hladen bulgur, malo leče, kumarice,paprika, kisla smetana) Meritev 6,5. Tik pod mejo. Z OH je res treba biti previden, sploh pšenica in pripravki iz nje.
Kosilo: krvavica in velika skleda solate(paradižnik, paprika,feta,čebula) Meritev 6,8. Kar pomei da ješprejn in riž v krvavici delata težave. Bom drugič probala manjši kos in veliko kislega zelja. Če bo preseglo dovoljeno mejo, gre krvavica na listo prepovedanega.

Večerja; za kazenuser posted image samo 3 dl vročega kakava

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
   RE: nosečniška sladkorna
8.9.2015 8:33:53   
JM1981
ZAJTRK: 10 polnozrnatih prepečencev(Hoffer) z namazom+ 2 veliki papriki, meritev 5,6
PRIGRIZEK: jabolko + zeliščni čaj
TOPLA MALICA: 2 x filana paprika v parad. omaki ( brez pireja, brez kruha) + solata, meritev 6,5
VEČERJA: popečen zrezek(svinjina), popečene bučke, parad. solata z mocarelo, meritev 6,0

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
   RE: nosečniška sladkorna
8.9.2015 8:37:25   
JM1981
Zajtrk: pirina štručka s skuto( doma narejena) + 500 ml navadnega jogurta 3,2%, meritev: 5,9
Prigrizek: žitna kava z mlekom + hruška
Malica v službi: konzerva skuše + bogata solata( parad., kumare,paprika,feta sir, bučno olje, sončnična semenaMeritev: 5,8
Kosilo: kmečka zelenjavna mineštra( koleraba, krompir,korenje,fižol), Meritev: 6,2
Večerja: zelenjavna mineštra(malo), Meritev 6,0

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
   RE: nosečniška sladkorna
9.9.2015 11:19:23   
JM1981
Z: 2x maffin iz polnozrnate pirine moke z jabolki in rozini, 3 dl mleka (domačega kravjega polnomastnega, močno prevretega): meritev 5,8
Prigrizek: 2 rezini sira, 3 ajdovi piškoti in žitna kava z mlekom
MALICA V SLUŽBI: radič v solati z dvema paradižnikoma, feto sirom in sončničnimi semeni + rezina kruha(pumpernikel) z namazom. meritev: 5,8
KOSILO: boranja(stročji fižol, korenje, koščki svinjine) + zajemalka testenin (pirini svedrčki, kuhani al dente), meritev 6,5
VEČERJA: jabolko in pest lešnikov

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
   RE: nosečniška sladkorna
11.9.2015 8:30:40   
JM1981
Z: prepečenec, namaz + rdeča paprika
M: jabolko in kos sira
malica v službi: pumpernikel, piščančja prsa, paradižnik
KOSILO: Ajmoht
Večerja: jogurt in polovica nezrele banane

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
   RE: nosečniška sladkorna
16.9.2015 11:10:23   
JM1981
Z: 2 rezini kruha pumpernikel +maslo + 2 trdo kuhana jajca
Prigrizek: jabolko
Malica v službi: solata (radič, paradižnik, feta, začimbe, olje,kis)
Kosilo doma: Pirini peresniki, paradižnikova omaka s tuno, zelena solata
Večerja: 2 dl toplega mleka + 5 ajdovih pisškotov

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
   RE: nosečniška sladkorna
16.9.2015 11:19:15   
biba85
JM, imam eno vprasanje. Kmalu me caka ta test, pa me zanima, do katere vrednosti je OK? Na tesce vem, da je meja 5,1, kaj pa potem cez eno uro? In potem za 2h?

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
   RE: nosečniška sladkorna
16.9.2015 14:54:23   
JM1981
Ne vem. Meni so jo odkrili na prvem pregledu, ko sem dala kri. Tako, da mi glukoze ne bo potrebno piti. Povezava do enega članka iz dec. 2014
http://www.revijazamojezdravje.si/novice/nosecnost-in-diabetes.html

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
   RE: nosečniška sladkorna
16.9.2015 15:17:47   
biba85
Aja. Zgleda, da je povsod drugace. Ta clanek sem zasledila, res pa je da skoz nekaj nizajo te zadeve in je mogoce sedaj ze kaj drugace. Itak bom pa vse izvedela cez slab teden ;)

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
   RE: nosečniška sladkorna
25.9.2015 8:53:41   
JM1981
Z: narastek iz prosene kaše, kuhane na mleku (sestavine: prosena kaša, mleko,banana, brezov sladkor, 1 dl sladke smetane in jajce). Vse pečeno. Meritev: 6,5
Prigrizek: jabolko
Malica v službi: 2 papriki, pumpernikel, namaz, piščančja prsa
Kosilo: ješprejn - ričet Meritev : 6,4

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
   RE: nosečniška sladkorna
25.9.2015 9:02:31   
JM1981
Z: ovseni kosmiči, 3 dl navadnega jogurta, jabolko
Prigrizek: 2 dl jogurta in 2 ajdova piškota
Malica V službi: radič, paradižnik,konzerva skuše, feta sir, kis, olje
Kosilo: ajdovi rezanci s šampinjoni v omaki in sv. zrezek, rdeča pesa, Meritev: 6,5

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
   RE: nosečniška sladkorna
15.1.2017 23:56:00   
bučka22
Pozdravljene.

Tudi meni so odkrili nosečniško sladkorno. sicer že v dvanajstem tednu. Kljub strogi dieti in gibanju so moje vrednosti sladkorja skakale, bile povišane. Sedaj si v pomoč 5x na dan vbrizgnem insulin in so večinoma vrednosti vredu.

lp

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
   RE: nosečniška sladkorna
5.2.2018 11:15:16   
studentef
https://www.1ka.si/a/153860

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
   RE: nosečniška sladkorna
14.2.2018 14:51:05   
pikpiki
Pozdravljene!

Zanima me, če ste se morale vse, ki ste imele diagnosticirano nosečniško sladkorno meriti sladkor po vsakem obroku? jaz imam ravno na meji sladkor in moram sedaj v diabetološko ambulanto pa me malo zanima kaj me čaka...

(odgovor članu studentef)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
   RE: nosečniška sladkorna
15.2.2018 8:24:58   
sončnica24
Tudi jaz čakam na pregled pri diabetologu, sem imela sladkor zjutraj 5,2 - tako da če ima katera kakšne izkušnje kar na plan z njimi.

(odgovor članu pikpiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
   RE: nosečniška sladkorna
15.2.2018 13:51:48   
Rose Bay
Ojla,

Jaz sem imela tudi povišan sladkor na tešče, ravno tako 5,2. Zdaj si že od 19. tedna merim sladkor in ga imam pod kontrolo. Najprej sem imela predavanje o zdravi prehrani potem kmalu prvo kontrolo pri diabetologu, kjer sem dobila tudi merilnik in knjižico kamor vpisujem meritve. Meriti si moram zjutraj na tešče ,90min po zajtrku, 90min po kosilu in po večerji. Torej 4x na dan, meni je diabetologinja rekla naj si merim 2-3x na dan, ne vsak dan iste obroke.
Na predavanju o zdravi prehrani smo dobile knjižico dovoljenih živil in kako naj si sestavljamo jedilnik. Meni čisto ustreza, dieta sledi načelom zdrave prehrane. Jaz nisem spreminjala nič drastičnega, razen da res nič sladkega ne smemo user posted image . Dobro saj se pregrešim sem in tja s koščkom temne čokolade ampak to nič ne vpliva na vrednosti.
V glavnem treba je izločiti ves sladkor, belo moko. Testenine, kruh zamenjaš za polnozrnato ali pirino. Sadje lahko jem, vendar le 3 enote na dan in ne vse naenkrat, to je bilo meni najtežje user posted image . Jaz pojem veliko ajdove kaše, rjavega riža, pirinih testenin, zelenjave, oreščkov, mlečnih izdelkov.
Je pa vse odmerjeno koliko česa lahko, na začetku sem tehtala ampak se mi je zdelo malo too much user posted image sem dobila občutek koliko česa naj pojem in od takrat delam po občutku. Torej tudi količinsko ne smeš pretiravat.
Na kontrolah pa nič posebnega. Hodim na 6 tednov, tam mi izmerijo sladkor, mesečno povprečje (kako se sladkor giblje tekom meseca), ketone (aja saj res ketone si moram tudi merit zjutraj na tešče in zvečer pred večerjo), krvni tlak, težo. Potem grem h zdravnici, ona pogleda meritve iz moje knjižice in to je to.


(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
   RE: nosečniška sladkorna
17.2.2018 10:52:43   
pikpiki
hvala za info :) mal sem se ustrašla, ker pojma nisem imela kako bo zgledalo in tudi, ker sem slišala, da imajo nekatere bolj pogoste kontrole. glede na to, da sem imela tudi jaz 5,2, predvidevam, da me čaka nekaj podobnega. v ponedeljek imam predavanje, potem pa pregled v marcu.
Je pa katastrofa na tem diabetesu - 3 dni sem klicarla, da sem sploh dobila ambulanto...

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 56 57 [58]
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 56 57 [58]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?