|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Operacija -ORL?
5.3.2008 19:00:53   
urki
operirajo jih na kliniki za orl, ki je zraven stavbe onkološkega inštituta. So pa oddelek za otroke pred nekaj leti dozidali in razširili in je prav lepo tam. Imajo igralnico in vzgojiteljico, ki pa je odprta le do enih ali dveh, dokler ta vzgojiteljica ne gre domov. Prav fajno službo ima ta vzgojiteljica. Pride ob sedmih in gre ob enih, prav pretegne pa se ne, ker so itak ponavadi starši zraven.
Kako slabo pa sliši tvoj otrok? Ko so pri našem odkrili, da slabo sliši, sem mislila, da je edini, pa vidim in slišim, da jih ima veliko podobne težave.

lep pozdrav

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Operacija -ORL?
5.3.2008 21:23:18   
staši
S taš sliši na desno uho zelo slabo. Na izvidu piše obojestranska prevodnost naglušnost srednje stopnje.Sluh se mu je zelo poslabšal v enem mesecu in to zato ker se mu je zelo povečala žrelnica.Je pa kot dojenček že imel pogosta vnetja.T udi jaz sem mislila dokler nismo bili na ORL da otroci nimajo teh težav  ,odkar pa  te stvari malo spremljam pa vidim da ima  veliko otrok podobne težave.

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Operacija -ORL?
11.3.2008 20:50:20   
urki
sem malo žalostna. Naš fant zadnji teden spet slabo sliši. Ne vem zakaj. Prejšnji mesec je bilo pa res dobro z njegovim sluhom. Sem kar pesimistična ratala, z dieto pa vseeno vztrajamo. Bomo videli kaj se bo še izcimilo.

lep pozdrav

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Operacija -ORL?
12.3.2008 9:37:32   
staši
Moj je prejšnji teden bil malo prehlajen in je bil siten ker ga očitno tudi moti ,da ne sliši in je nonstop mi ponavljal da ne čuje.No glih danes zjutraj ko sem ga rihtala v vrtec sva spucala nos z fiziološko in je blo "materiala"iz nosa za cel paket robčkov in je bil prav vesel da je lahko zadihal skozi nos.Opažam tako po teh debatah da so revčki z temi težavami predvsem fantki,moja punca je tudi bila na ORL zaradi angin pa je žrelnica O.K. Za tvojga držim pesti in upam da rešimo te probleme do šole. LP

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Operacija -ORL?
14.3.2008 10:20:03   
staši
Še to mezanima .Koliko časa ste potem z otroki doma in ali ste na bolniški ali kaj drugega?

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Operacija -ORL?
14.3.2008 11:04:07   
srki
Punce, saj bo. Meni je bilo tudi težko, vendar se je stanje z vnetjem ušes nehako. Kar je bilo napisano glede vzgojetljic, pa drži ja. Tako da, rajši bodi z otrokom, čeprav boš doplačala, pa vseeno.

Nejcko, tudi tebi želim oz. tvojemu malemu, da bo vse OK. Je pa res bogi reveček no.

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Operacija -ORL?
14.3.2008 22:55:10   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: urki

sem malo žalostna. Naš fant zadnji teden spet slabo sliši. Ne vem zakaj. Prejšnji mesec je bilo pa res dobro z njegovim sluhom. Sem kar pesimistična ratala, z dieto pa vseeno vztrajamo. Bomo videli kaj se bo še izcimilo.

lep pozdrav


O, Urki, res mi je žal, da je spet slabše, ampak očitno se bomo mogli kar sprijazniti s temi nihanjiuser posted image  Naš je tudi zdaj malo prehlajen in verjetno spet slabše sliši. Jaz to presojam predvsem po njegovem govoru, ker je spet začel zelo glasno govoriti, kaj govoriti, prav dere se. Mah ... vse skupaj je zoprno.

Sem pa tudi jaz premišljevala, da bi našega peljala na bioresonanco - kot drugo mnenje. Bom videla, verjetno ga bom res, saj nimamo kaj zgubiti. Poleg tega sem že parkrat zasledila, da kao ni fajn dajati mandlje ven, ker je potem večja nevarnost raznih pljučnih obolenj. Zdaj pa res ne vem, kaj naj naredim; ali naj pristanem na odstranitev ali neuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: staši

Še to mezanima .Koliko časa ste potem z otroki doma in ali ste na bolniški ali kaj drugega?


Naš je bil že takoj po operaciji čisto ok, drugi dan, ko sva šla domov, se sploh ni nič opazilo, da bi bil na kakšnem posegu. Je pa potrebno še najmanj kakšen teden do dva paziti pri otrokovi prehrani, jesti mora bolj mehko hrano, nobenih skorij, piškotov, tršega sadja ali česar koli, kar bi mu lahko ranilo grlo, zato je bolje, da je  vsaj prvi teden po operaciji doma, ker v vrtcu mu gotovo hrane ne bojo prilagajali in je večja nevarnost, da se kaj poškoduje.
Aja, pa še to se spomnim, da sva šla drugi ali tretji dan po operaciji ven in je z enim prijateljem malo bolj norel - sta se lovila, in kar naenkrat pride čisto zadihan k meni, se grabi za srce in se je kar vlegel na klopco.  On se je sicer počutil čisto fit, ampak očitno operacija vendarle pusti posledice, zato je fajn, da otrok vsaj en teden malo bolj počiva. Ampak naš je bolj divje sorte in sem ga morala res bremzati.

vsem orl-jčkom želim, da bi se jim situacija čim prej izboljšala.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 14.3.2008 22:58:20 >

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Operacija -ORL?
18.3.2008 21:18:49   
urki
Jaz sem bila po njegovi operaciji en teden na bolniški. Bolniško dobiš tudi za tisti dan, ko ga pripelješ v bolnico in ko ga odpelješ domov. Kot spremljevalec.

Jaz pa pri našmu ugotavljam, da začne takrat, ko slabo sliši, spet nerazločno govorit. Nejčko in Staši,a se vajina fanta tudi bolj vaju oklepata, ko je sluh slabši?

lep pozdrav

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Operacija -ORL?
18.3.2008 21:38:58   
urki
Meni so odstranili mandeljne, ko sem bila stara šest let. Zaradi gnojnih angin. Se še sedaj spomnim, pa je tega že 25 let, kako so bile sestre neprijazne, strašile so nas z eno veliko injekcijo, če se bomo jokali. En teden sem bila notri in mi še obiskov niso dovolili, ker sem se baje preveč jokala. Včasih je bilo pa res grozen za otroke biti v bolnici.
No, hočem povedat , da potem nisem več imela angin, nikoli nisem zbolela na dihalih. Sem bila kar zdrava. Nikoli(moram potrkat) fejst ne zbolim. Hitro pa čutim grlo, težko požiram, pa vzamem Angal in mi pomaga.
Po mojih izkušnjah ni nobene panike, da jih ne bi dali ven.

lep pozdrav

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Operacija -ORL?
20.3.2008 7:58:43   
staši
ej!pa veš da res ,in to se me prime za nogo in se ga z težavo rešim .Včeraj mi je to naredil v vrtcu in potem mu je vzgojiteljica nekaj šepnila na uho in je šel.Jaz sem tudi pomislila da je tudi zato ker sem mu povedala da bo ostal v bolnici pa se boji da bo brez mene.Je pa res da je mamina cartica in se rad pocrklja.  Vedno kaj novega odkrijemo pri naših fanticih.LP

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Operacija -ORL?
22.3.2008 15:36:20   
staši
še eno vprašanje ki mi že nekaj časa dela sive lase-moj tamali mi zelo pogosto omeni da ga močno boli glava.Tudi danes ponoči je prišel k nam v posteljo in je jokal samo nisem ga mogla predramit da bi mi povedal kaj je in zjutraj je jokal da ga boli glava in imel je tudi vročino.Zdravnika sem že opozorila na to pa mi je rekel da je to od utrujenosti in preobremenjenost današnjih otrok(ima 5let in pol)Ali je možno da  so ti glavoboli povezani z žrelnico?

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Operacija -ORL?
26.3.2008 8:00:46   
staši
Nejcko,Urki kako je z vašima fantoma?Moj je v petek začel z vročino,v soboto pa nazaj uho.V nedeljo sem rekla če ne bo boljše grem k dežurnemu zdravniku,no pa je šlo mimo.V pon. sploh ni omenil  da ga kej boli ni pa slišal nič,spet je bila TVna ves glas ,vsi smo mogli kričat da je kaj slišal no in včeraj sem šla pop.v službo in me mož kliče okrog šestih da tuli od bolečin češ da ga boli zob.Sam ni bil zob ne in ko sem prišla domov sta oba bla boga  tam na kavču.Dala sem mu kar cel lekadol ker druzga nisem imela pri roki ,ker me je bilo strah noči .No pa smo spali do petih in prejle sem klicala v ambulanto in sva naročena ob desetih.Pa bo spet 10 dni antibiotik ,pa tako verjetno z presledki do maja ko greva na operacijo Punce kaj ve date proti bolečinam kadar jih tako boli?

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Operacija -ORL?
26.3.2008 14:59:11   
nejcko
Hoj!
Se opravičujem, ker se nisem dolgo oglasila.
Z našim fantom je po starem; ni večjih sprememb. Še vedno ima poln nos, posledično tudi slabše sliši. Mi gre že pošteno na živce, ker nenehno daje TV na ves glas, pa radio, tudi zelo glasno govori ... tako da imam občutek, da se samo še deremo pri naši bajti, da sploh kdo koga kaj slišiuser posted image

Moram pa reči, da je naš fant kar zdrav otrok. V bistvu je do zdaj imel le enkrat vneta ušesa (pri enem letu) in enkrat angino (lani, tik pred operacijo), drugače pa sem ter tja kakšna manjša virozica in to je to. Do operacije je bil sicer pogosto prehlajen, non stop mu je curilo iz nosa, zdaj po operaciji pa je stanje bistveno bolje. Niti glavobolov nima, če pa že, jim vemo vzrok (preveč TV-ja ali utrujenost). Mu pa v primeru bolečin in vročine dajem kar calpol sirup.

Ker pa je naš pob precej samostojen otrok, izredno živahen, nemiren (mali hiperaktivec), se me nikoli ni "tiščal". To je sicer blazno zoprno, sploh zunaj, ko kar nori naprej, jaz pa kričim za njim ko zmešana, da me sploh sliši. Včasih mi je prav nerodno, ko kdo prav zabodeno gleda, zakaj mečem glasilke ven, če je otrok oddaljen le cca 10 m.

No, takle mamo pri nas. Upam, da bo kmalu čim lepše vreme, da se mu nahod ustavi, pred operacijo pa bi ga rada naročila še na bioresonanco. Drugo mnenje pač.

Lepo se imejte in se še beremouser posted image

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Operacija -ORL?
27.3.2008 21:41:48   
urki
Naš je imel vročino 14 dni nazaj in sem mu dala Calpol sirup. Drugače pa nekih drugih hudih bolečin nima.Ne vem, ali sem že o tem pisala, ampak lansko leto junija je že zelo slabo slišal in takrat je glih imel pljučnico, dobil je Summamed in po teh antibiotikih je normalno slišal. Jeseni, ko je spet slabo slišal, sem upala, da bo kaj zbolel, da bi dobil antibiotik. In je res imel angino, dobil je ospen, vendar po njih ni bilo takega izboljšanja sluha kot po Summamedu.

Po tej vročini in prehladu, ki ga je imel 14 dni nazaj, pa se mu sluh sploh noče izboljšat. Jest sem tudi vsa že živčna, ker moram ful na glas govorit in tv mora biti zelo na glas.
Komaj čakam operacijo, še dva meseca. Ful sramota za ORL kliniko, da moraš tako dolgo čakati na operacijo, otrok ti pa doživlja psihične travme.

lep pozdrav obema

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Operacija -ORL?
28.3.2008 9:17:29   
staši
Urki v LJ sem bila v februarju in sva naročena v maju.V Izolski bolnici pa so mi rekli da tri mesece čakam samo za datum operacije in najmanj tri mesece še za operacijo,to se pravi da bi prišla na vrsto enkrat jeseni.Do takrat pa bi verjetno pri hiši vsi oglušeli od kričanja.Tudi jaz imam občutek da me zunaj kar čudno gledajo ko kričim ker tudi naš ni neki angelček ,pa ne morem vsakemu razlagat da ne sliši.No jaz sem mu zadnjič kar cel lekadol dala ker je bilo res hudo,pa je rekla zdravnica da kar lahko samo da nej mu tudi operil v nos in fiziološko tudi nikakor pa kapljic v uho pri bolečinah ,ker da baje lahko poči bobnič in je potem več škode.Dala mu je hiconcil in rekla če se vnetja do operacije še ponovi pa da naj kar gremo v LJ  na ORL kjer bo operiran.Aja in še v torek (2.4.) imamo sistematski za šolo in cepljenje ,pa mislim da ga ne bodo cepli zaradi zdravil.LP

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Operacija -ORL?
28.3.2008 17:46:52   
urki
no, mi smo bili v ljubljani 30.11.2007 in dobili datum 28.5.2008. Pol leta čakanja. Če bi bilo le tri mesece kot je pri vaju z nejčkom, se niti ne bi tako jezila, tako pa sedaj kar norim, ko vidim, da so vam lahko tako hitro dali datum operacije. Meni je takrat rekla, da naročajo maja in ker nisem tak tip, da bi fejst težila, sem samo rekla prav. Najraje bi jih poklicala in jim rekla, da naj mi dajo zgodnejši datum. To samo tako govorim, poklicala jih pa sigurno ne bom.

Naš fant ni nikoli imel vnetij ušes oz. imel je eno uho vneto 1 mesec po operaciji. Kri mu je ven pritekla, pa smo glih kontrolo imeli pri Grosu(ta ga je operiral) in je en antibiotik dal.

lep pozdrav

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Operacija -ORL?
29.3.2008 8:54:49   
staši
No mi smo tudi pri Grosu(preko veze prišla maja drugače bi tudi mi čakali) vnetja pa ima moj odkar mu je zrasel prvi zob in to od petega meseca naprej skoraj vsak mesec na antibiotiku .Njegovemu zdravniku sem težila kar nekaj časa  da ga pošlje na ORLker ni normalno da ima tako pogosta vnetja.,pa je samo rekel da so to obdobja.Uspelo mi je pri petih letih in Gros je rekel da bi to bilo nujno za operacijo samo da ne more pred majem.Res mi je žal da se sfalimo za par dni,lahko pa da se srečamo na kontrolah na polikliniki.LP se srečamo!

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Operacija -ORL?
4.4.2008 21:15:34   
urki
Imam kolegico,katere sin je tudi imel skoz vnetja ušes, vendar ga je njegova zdravnica kmalu poslala k ORL specialistu. Nekateri zdravniki so prav neodgovorni in tako vase prepričani, da sploh nočejo staršev poslušati. Naša pediatrinja je v redu in mi sedaj pravi, da naj kar rečem, da mu dajo cevke, če jih slučajno ne bi hoteli dati.
Me pa res skrbi, da bi bilo tako kot je pri nejčku. Da se bo potem, ko cevk ne bo več imel, spet poslabšalo. Čas bo vse pokazal. Pravijo, da to prerastejo.

lep pozdrav

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Operacija -ORL?
9.4.2008 19:24:47   
urki
Danes smo imeli kontrolo, ampak ne na ORL kliniki. Čisti poden. Pri timpanogramu je bila ravna črta pri obeh ušesih, sliši pa nekje pri 40db. Imel je povečane bezgavke, pa še fejst zadah ima in mu je dala amoksiklav. Je še rekla, da se včasih alergije ne da dokazat in da se ji zdi, da je na nekaj alergičen in mu je dala še antialergik aerius, pa še za v nos kapljice maxitrol. Imamo kontrolo čez 14 dni.

Smo danes tudi zaključili z dieto, ker očitno nič ne pomaga in smo jedli za kosilo po štirih mesecih pomfri. Kako je zadovoljno jedel, ga je bilo prav veselje gledat.

lep pozdrav

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Operacija -ORL?
9.4.2008 19:55:35   
nejcko
Ojej, Urki, to je pa res sranje, no. Pa kaj je zdaj alergičen ali ne? Zakaj ga ne pošljejo na kakšne alergološke teste? Pa to resno kar nategujejo in nategujejo, madonca, no. user posted image Torej se mu ni stanje niti malo izboljšalo.
Kje pa ste imeli pregled, če ne na ORL?

Upam, da bodo naslednjih izvidi bolj spodbudni, predvsem pa, da bi operacija uspela in da bi bili končno rešeni te nevšečnosti. No, to si želim za nas vse.

Srečnouser posted image

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Operacija -ORL?
10.4.2008 16:33:28   
urki
Smo z Gorenjske in smo imeli pregled pri orl specialistu na Jesenicah. Ona pravi, da na nekaj je alegičen, alergenov je pa itak ogromno. Že sam stres lahko izzove alergijo. Se na to ne bom več ozirala, sem se sprijaznila, da je najboljše za njega, da dobi cevke.

Danes je spet tako z veseljem jedel kosilo(cmoke), pa tudi v vrtcu je vse pojedel za kosilo. Ubogi otrok, kako je trpel, ko je imel dieto.

lep pozdrav

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Operacija -ORL?
11.4.2008 10:21:03   
mama_milchy
Pozdravljene,

naš Žigec ima že od 10meseca skozi vneta ušeska, pa prehlajen je ogromno, antibiotik imamo 3-4x letno zaradi vnetja, no in letos ga je P poslala na ORL k specialistu; preko veze sem prišla na vrsto že čez 2tedna in takrat je doktorca ugotovila, da ima povečano žrelnico ter da malce slaše sliši na obe ušeski, ogromno pa ima tega ušesnaga masla, zdaj smo naročeni 24/4 na ponovni pregled ORL in septembra naj bi šel na operacijo, ko minejo vse te viroze in po poletju, da lahko hodi na morje, ker baje slana voda pomaga pri čiščenju tega ušesnega masla.

Mene pa je pošteno strah operacije, kako bo pol po operaciji, koliko časa bomo v bolnici, kako bo zdravljenje potekalo in vse ostalo. user posted image

Je pa Žiges sedaj star 3leta oziroma bo čez en mesec.

(odgovor članu urki)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Operacija -ORL?
11.4.2008 10:58:01   
staši
Pozdravljena!Še ena med nami ki čaka vrsto na operacijo . Če si naročena v LJ si na tem forumu lahko prebereš koristne podatke ,ki sta jih meni posredovala nejko in urki .Srečno! 

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Operacija -ORL?
11.4.2008 11:01:55   
staši
se opravičujem -tiskarski škrat NEJCKO

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Operacija -ORL?
11.4.2008 16:32:18   
mama_milchy
staši, mi smo iz kopra doma tako da gremo v bolnišnico Izola na operacijo ampak si moram prebrat kako in kaj, da se psihično pripravim; mene sama operacija kot operacija ne skrbi ampak pol okrevanje po operaciji....

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?