|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   BREZ EA
12.1.2005 9:21:55   
Anonimen
Evo mene živa in zdrava..Rodila vse tri brez EA.

Pa še na milijone žensk je in bo rodilo brez EA.

Vse smo preživele..seveda je boleče vendar takoj ko pokuka na svet bolečin ni več,je samo neizmerna sreča,ki spodrine iz spomina vso bolečino enostavno jo pozabiš tisti hip.

Neva6:rozica:

(odgovor članu NENAJANI)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   BREZ EA
12.1.2005 9:41:41   
polona2
Kako smo si različne, a ne? Jaz se še vedno spomnim, kako boleči so bili popadki, neizmerna sreča je pa res, ko prvič stisneš otročka k sebi, ali te je pri porodu bolelo ali ne , pa pri tem ne igra nobene vloge, lp!

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   BREZ EA
12.1.2005 10:50:27   
Anonimen
Polona, po moje je tu več dejavnikov. Eden je gotovo prag bolečine pri človeku, drugi pa dejanski potek poroda. Ker ene res takoj pozabijo in bi šle že kar takoj še enkrat rodit, če bi bilo treba. Jaz sem po dveh letih še vedno odločno zatrjevala, da niti slučajno ne bom še enkrat zanosila, zaradi same nosečnosti in zaradi poroda. Sedaj, po treh letih, si sicer še vedno ne bi upala še enkrat zanositi, zaenkrat sem napredovala edino toliko, da lahko rečem: Nikoli ne reci nikoli. Čeprav zelo, zelo težko. Itak ne mislim imeti še enega otroka, ampak če bi ga naprimer hotela imeti, bi me bilo zelo strah. Že sedaj me je, ko samo pomislim. Kako smo si res ljudje različni.

(odgovor članu NENAJANI)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   BREZ EA
12.1.2005 10:52:48   
kofetek2010
mojo izkušnjo sem že enkrat napisala, zato bom kar kopirala link http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?msg=200955&id=23955&idk=98

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   BREZ EA
12.1.2005 10:54:41   
Anonimen
Ja res je Splišni..med popadki pri prvem porodu sem sama sebi govorila..NIKOLI VEČ!!!Pri drugem porodu prav tako:)-Pri tretjem sem spet sama sebi zatrjevala da nikoli več:)-:)-Če pa bi ratalo še četrtič bi pa zagotovo spet sama sebi v brk zagotavljala da nikoli več:)-:)-:)-:)-

Neva6:rozica:

(odgovor članu NENAJANI)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   BREZ EA
12.1.2005 13:46:21   
patty
Punce, nočem bit preveč pametna, toda - saj včasih so tudi zobe pululi brez injekcij proti bolečinam, pa naj se danes javi korenjak, ki bi rad "naravni" poseg. Sama menim (čeprav še nimam izkušenj), da je pretirano trpljenje, če je samo sebi namen, nesmiselno. Če se ga da olajšat, zakaj pa ne. Tveganje je res nekoliko večje, pa saj tudi pri naravnem porodu nikoli ne veš. Seveda pa je odvisno tudi od tega, kakšen porod imaš. Če bi sama vnaprej vedela, da ne bo prehudo, bi se mogoče tudi bolj ogrevala za naravno pot.
No, tako menim danes, za naprej pa ne odgovarjam ;)

Pozdravček vsem od Patty:sloncek:

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   BREZ EA
12.1.2005 14:19:29   
NENAJANI
Danes nisem spala skoraj nič, ker sem celo noč premišljevala EA ali brez. Torej sem se odločila (vsaj zaenkrat). Prvič bom poskusila brez EA, stara mama je imela 5 otrok, druga stara mama pa 4 (obe brez kakršnih koli pripomočkov:(). Do PDP si lahko še najmanj 100x premislim, vendar sem se za sedaj odločila tako. Upam, da se nisem zmotila! Sicer imam pa še zelo veliko časa. Hvala vsem, ki ste zaupale svoje izkušnje pa naj so bile za ali proti.
:bravo::bravo::bravo: vsem, ki ste kakorkoli rodile.
HVALA Nena :miska:

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   BREZ EA
12.1.2005 15:02:46   
Pikabu
Nenajani, tudi jaz sem zelo kolebala, kako in kaj. Pa sem se že za sigurno odločila, da bom brez EA, pa so spet prišli trenutki, ko sem premišljevala, kaj pa če bi vseeno. Potem me je pa najbolj odvrnilo na razgovoru o EA, ker nisem čutila olajšanja, ampak še večje breme odločitve. Pa tudi sama se želela preizkusiti, kako to sploh zgleda. In sem si potem nekako rekla, da bom pri prvem brez, potem naprej bomo pa videli, kako bo. Pa sem takoj po porodu rekla, da drugega pa verjetno raje z EA, zdaj se pa spet bolj nagibam k temu, da bom brez, ko pride do tega. Sem bila pa še v porodni sobi malo v dvomih, ko me je babica vprašala za EA, sem rekla, da ne vem, kaj bi, ampak je prevladala odločitev, da bom brez in mi ni žal

Pa veliko sreče.

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   BREZ EA
12.1.2005 18:55:14   
bumerang
Mene so popadki boleli in to hudo. Kako hudo ti ne morem opisati, ker tako hude bolečine v življenju še nisem čutila. Že od vsega začetka sem jih imela na eno minuto, kasneje tudi na 40 sekund, in to 13 ur! Zdravnik je rekel, da sem šla direktno v fazo poroda, čeprav sem se odpirala samo 1 cm na uro. Će ne bi trikrat dobila epiduralne, bi verjetno znorela od bolečin.
Po porodu sem se večkrat spraševala, kaj bi se zgodilo z mano ali z otrokom v preteklosti... pa bolje, da o tem niti ne razmišljam!

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   BREZ EA
12.1.2005 19:39:56   
Gina
Veste kaj punce, se mi zdi, da večino tako boli, da je za znoret, samo tukaj jaz vseeno ne bi plašila tistih, ki še niso rodile. Saj majo svojo glavo, pa naj se odločijo. Jaz lahko še enkrat povem: bila sem čisto nora, da sem mislila, da bo tretjič kaj drugače!!! Svoji hčerki bom svetovala EA;EA;EA!!!!!! Ni potrebe, da bi se hvalila s herojstvom, da je naravno rodila, ko pa ni potrebe, da bi trpela.
Če bi rojevali moški, bi bila EA z zakonom določena in naravni porodi prepovedani in strogo kaznovani,hi, hi....

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   [Brisano sporočilo]
12.1.2005 20:01:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu NENAJANI)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   BREZ EA
12.1.2005 20:13:25   
NENAJANI
koliko si pa dala za to stvar? Če lahko to zaupaš. Sem doma blizu Celja, v Velenju

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
12.1.2005 20:59:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu NENAJANI)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   BREZ EA
12.1.2005 21:01:55   
NENAJANI
Ne, hodim k dr. Kardošovi:bravo:

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   BREZ EA
13.1.2005 16:54:18   
frutka_
:bravo:EA&SG v mojem primeru sta zakon!:bravo:

Vsak porod pa je svoja zgodba, ki ni primerljiva z ničemer drugim kar si oz. še boš doživela v življenju!

P.S.:včasih se mi zdi, da je bil porod mačji kašelj, v primerjavi s tem, kako si izgubljen potem po porodu z otročkom doma...
Morda si vzemi EA kot en back-up za primer, da se ti bo zdelo nevzdržno...

LP

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   BREZ EA
13.1.2005 17:33:25   
Pi-kica 1
Jaz sem rodila dvakrat. Prvič praktično brez bolečin, hitro (dve uri in pol v porodni sobi) in s svojimi popadki. Niti pisnila nisem in kasneje sem se hvalila, da rodit pa res ni tak problem, kaj se pa ene tak derejo. Tako me drugič ni bilo niti malo strah, pa tudi mnogo več sem vedela o porodu kot prvič. Pa sem drugič rodila z umetnimi popadki in takimi bolečinami, da sem mislila, da me bo raztrgalo. In tudi jaz sem se drla. Če bi prej vedela, kaj me čaka, bi se gotovo odločila za epiduralno. Res pa vse pozabiš takoj, ko primeš malo pikico v roke.

Splišni, mene čudi, da si morala ležati, da bi se bolj odpirala. Meni so pa ravno rekli, naj stojim, hodim, sedim kljub umetnim popadkom, da gre porod hitreje. In res sem rodila po štirih urah umetnih popadkov.

LP

Pi-kica

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   BREZ EA
13.1.2005 19:35:48   
Jessy
Jaz se pa 100% strinjam z izjavo mojega ginekologa, ki pravi, da zakaj bi morale ženske v 21. stoletju rojevati v bolečini, če pa jim to ni treba! :bravo::bravo::bravo:

Jaz definitivno grem roditi z EA. Imam že denar na strani, pa imam še tri četrtine nosečnosti pred seboj. Od tega ne odstopim, razen, če bo življenje otroka v življenjski nevarnosti zaradi EA.

lp, Jessy

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   BREZ EA
13.1.2005 21:04:26   
polona2
Jessy, ti si taka, kot jaz, na dan poroda sem se že na vratih drla, da hočem EA:)-

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   BREZ EA
13.1.2005 23:20:11   
Jessy
:)-:)-:)-:)-:)- Jah, kaj čmo, če pa tako razmišljamo! Odkar vem, da EA obstaja, sem prepričana v to, da si jo privoščim...zakaj pa ne, če je možno?!?!?

Sicer pa, kot je že ena omenila: injekcije pri puljenju zob pa nihče ne odkloni, pa se mi zdi puljenje zoba v primerjavi s porodom "mala malca"!
Pa še kaj bi se našlo!

Jaz sem definitivno ZA!!!!! Hvala Bogu, da EA obstaja!!!!! Le še zakoreninjena mišljenja o "potrebni bolečini" pri porodu bo treba velikim spremeniti... Sicer pa, kaj me briga za druge, važno, da mene ne bo tako zelo bolelo!

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   BREZ EA
14.1.2005 0:02:01   
Annny
Ja, ITAK, Jessy...zakaj bi se pa matrala- jaz sem nad EA navdušena! Šla sem rodit čisto brez skrbi, z lahkim srcem, ker sem vedela, da me ne bo čisto nič bolelo! In res ni!!! Fantastično
:bravo::bravo::bravo:

Lp:rozica:

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   BREZ EA
14.1.2005 7:17:23   
Anonimen
Pi-kica 1, morala bi ležati, ker je tudi CTG ob lećžanju kazal veliko močnejše popadke. Pa saj sem jih tako tudi čutila. Ne vem, zakaj je to bilo tako.

(odgovor članu NENAJANI)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   BREZ EA
14.1.2005 10:38:31   
ZVEZDICA 22
Živjo punce!

Vidim,da ste se res zelo razpisale glede E.A., mene pa zanima koliko ta zadevca sploh stane in kakšen je občutek,česa potem ne čutiš,ali tudi nog ne čutiš?

L.p.

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   BREZ EA
14.1.2005 10:59:18   
polona2
Na Jesenicah je zastonj, mislim, da drugje tudi, razen v Postojni je 40.000 tisoč:zmeden:,se mi zdi no, naj katera to potrdi, prosim,
pol ure traja da EA prime:bravo:, jaz sem imela samo ta kateter za EA in nobenega drugega,mimogrede, od tega katetra nisem imela niti modrice, niti slučajno nisem imela omrtvičenih nog, popadke sem čutila kot skoraj neboleč pritisk, pri porodu sem normalno sodelovala, trajal je tri ure in pol,bil je brez komplikacij, jaz nič šivana, niti ene potne kaplje ni bilo na mojem čelu, je še babca rekla, da sem kot:rozica:, skratka pri meni ni bilo nobene omrtvičenosti, ti pa sproti EA dozirajo in te sprašujejo, koliko na lestvici ocenjuješ svojo bolečino, jaz jo priporočam vsem ki ne tolerirajo bolečine in tistim, ki jih je strah poroda, lp!

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   BREZ EA
14.1.2005 12:37:00   
Annny
Polona2- popolnoma enaka izkušnja:) Seveda, saj sva obe rodili na Jesenicah- zakon:bravo:

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   BREZ EA
14.1.2005 14:25:32   
polona2
Zato, Annny, ker se ceniva:)-:bravo:

(odgovor članu NENAJANI)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?