|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Histeroskopija in Stediril
5.2.2008 19:22:49   
Anonimen
prenešeno iz druge teme:

taši84  

ŽIVJO!
končn sm prlezla tok daleč da gre zares. marca ko bom mela M, jedla bom tut stediril m, se moram naročt na histeroskopsko operacijo v stari porodnišnci v lj.
zanima me če jo je katera že imela in naj mi malo opiše kako prbližn zgleda ko prideš tja. ostaneš kaj noter? si pod anestezijo?ker tega me je ful strah, ker nikol nisem še bla v bolnici.

prosim pomagajte mi z odgovori.

hvala, taši84

(odgovor članu crvicek)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Histeroskopija in Stediril
6.2.2008 10:35:09   
Barachiel
Taši84, izvoli v nulo opisan postopek. Tako barvito ga je zapisala naša Vesnyca user posted image

1.dan - Prideš ob 7h zjutraj na ginekološko kliniko v 1.nadstropje (po stopnicah in na desno--na TEŠČE, ne spit niti kave ker ti bo zvišalo sladkor tko kot enim puncam) prideš na oddelek v sprejemno, poveš če imaš kakšne bolezni, višino, težo, pogleda če imaš lak na nohtih (ga ne smeš imet, jaz sem imela prozornega in so rekle ok), ti dajo papirje in s tem greš v pritličje v sprejemno da te zavedejo v računalnik. Nato greš spet v sprejemno na oddelek v 1.nadstropje, ti dajo lonček za urin, greš lulat, glej da boš prej pila velik vode, ker jaz jo drugače full pijem ampak zdej si nisem upala ker nisem vedla kako in kaj in sem full mal lulala in so ble notr bakterije, ker nisem dala srednjega curka, ampak ni blo to nič strašnega. Nato ti vzamejo kri iz žile, zmerijo pritisk, imaš ginekološki pregled, pregledala sta nas dva študenta zdravnika al kva sta že bla k en NI IMEL POJMA, sam učijo se na nas...mislim katastrofa res, ampak preživiš, kaj pa češuser posted image . Nato greš v 2.nadstropje na EKG in pregled k internistu in to je vse od pregledov prvi dan. Nato dobiš posteljo in sobo, se preoblečeš v njihovo "čudovito" zeleno srajčkouser posted image . Nato okrog 13h v jedilnici dobiš za jest juhico, kompot in čajček...okrog 14h pa dobiš sirup za odvajanje in čez cca tri urce se začne sračkanje user posted image user posted image user posted image Jaz sem sračkala cel dan, noč, pa še jutro, da me je na konc že vse bolel user posted image user posted image user posted image . Nato zvečer v jedilnici dobiš še enkrat isto juhico, kompot in čajček. Potem je že čas za spanje, dobiš uspavalno tableto, ki jo uzameš najkasneje ob 23h pod pogojem da ne hodiš več na potrebo, če hodiš tko kot sem jaz ali pa nisi preprilčana da boš še šla jo ne smeš vzet, ker se lahko podelaš v posteljo ker je uspavalno fulllll močna, tko da ne hvala, jo nisem vzelauser posted image user posted image user posted image in seveda sem spala KATASTROFA...od živcev sem si nabila temperaturo na 37,4 user posted image . Aja od polnoli dalje ne smeš spit nitipožirka tekočine, ker te lahko naslednji dan zavrnejo pri operacijo, no to je blo men najhujš, brez tekočine k si sem navajena full pit, ampak valda zdržiš.

2.dan - ob 6h pride sestra in da vsaki toplomer, ob 7h pridejo vse zbudit, nato grejo vse punce ki so na vrsti za operacijo ta dan na pregled k sestri, če ste dobro obrite oz.te obrijejo one...zato sem jaz to opravila že doma, ker mam itak tko skos in me one niso, tko da ti priporočam da to nardiš kar doma, je bolj udobno in verjamem da je neprijetno da te tam one brijejo. Nato ti povejo katera si na vrsti za operacijo, jaz sem bila trejta od sedmih punc. Ob 9h vse vzamemo Apaurin-pomirjevalo, ker če tega ne bi vzela bi tam umrla od živcev, temperaturo sem si spet dvignila na 37,5, dušil me je, skratka STRAH je bil prisoten ko sam satan, mene je bilo edino tooooolk strah, sploh sestre niso mogle verjetuser posted image pa kaj naj če sem pa zajcuser posted image . No okoli 11:10h pridejo po mene, slečeš hlačke in nogavičke, zakleneš omarico in daš ključek v kuverto ki ti ga prej da sestra in kuverto daš v plašček. Tja greš v srajčki, plaščku in copatkih. Prideš v operavijsko, pred tem pomagaš sestri porivat posteljouser posted image , nato se v operacijski vležeš na posteljo, si slečeš srajčko in se pokriješ, ti dajo kapo, sestra ti v zapestje napelje kanal za anastezijo in narkotike, mene je mogla 3x prepičit ker so se mi od strahu in šoka vse žile skrile, hahaha, veš kakšna sem bla, ma čist prtegnenauser posted image in pol je rekla ena sestra, da ma glih neki za mene in mi neki našopa v žilo da sem se pomirila in res sem se, potem te odpeljelo v operacijsko dvorano se presedeš iz postelje na stol, noge narazen, gor ti dajo ene štunfe, v žilo ti začnejo šopat anastezijo in ti dajo kisikovo masko...potem je bla tema in zbudim se v sosednji sobi priklopljena na aparate in z bolečnimi, uni sestri rečem da me boli in bi našopa v žilo 2 inekcije Ketonalauser posted image ...neki časa tam ležiš in te peljejo na oddelek, ležiš nekaj ur in nato v prisotnosti sestrer greš prvič na wc in te tam gleda ko lulaš in krvaviš, mal nerodno al kaj češ, tko je...potem je mene malo manj bolelo, tebe bo trebušček bolel ker imaš laparo, ampak nič hujšega, z vsemi je blo vse kul, samo malo te bo buši bolel...nato ti zvečer zarad operacije prinesejo v sobo za jest prežganko in prepečence, potem si pa itak tolk out da greš kmal spat...mi smo šle spat okol 20h...
Je pa zanimivo, da mi je temperatura po operaciji padla na 36,6 in se ni nič več dvignila, kaj dela psiha a ne, noro, mene je blo res strah, priznam user posted image .

3.dan - Ob 6h pride sestra s toplomerjem, ob 7:30h te zbudijo, greš v vw se urediš, nato je zajtr v jedilnici, dve makovki, zdenka sir, salamo, komot, čajček, greš v sobo in čakaš da pride zdravnik, ki te bo operiral in vsaka posebaj hodi v sprejemno k njemu, to je ponavadi okoli 10-11h...no mi smo bile danes v bolnici do 15h, ker je imel prof.Tomaževič urgentni primer v Kliničnem in smo ga čakale kot nore, sam kaj češ, potem pa pomisliš na tisto punco ki jo rešujejo in si rečeš, ma naj jo rešijo, bomo že počakale. No potem grep do zdravnika, ti pove kaj ti je delal, kolijo ti je odstranil septuma-pregrade in če je kaj našel pri laparo, pri mojih puncah nobeni ni nič našel pri laparo, kar je seveda super, razen tega da te špikajo "zastonj", ampak tko pač je...potem greš domov, jaz sem dobila bolčniško 7dni, ampak to se še s svojo osebno zdravnico zmeniš če bi rada več, pri moji ni problem.

To je to...madonca, no zdej sem ti pa napisala vse, ampak res vse...jaz sem imela s sabo in tebi tudi priporočam, svoje copatke, spodnje hlačke, haljico, milo za tuširat in te osnovne zadevice, ki jih ženska potrebuje.

Aja imela sem septum 3cm, ki mi ga je sedaj odstranil...je rekel da je bla pregrada velka skor čez celo maternično votlino in da ni blo tko nedolžno. Pa sem ga vprašala kako sem sploh lahko zanosila, pa je rekel da očitno sva drugače oba zdrava, ampak da s takim septumom ne morem donosit, zato mi je plodek odmrl.

Ufffff sem se pa razpisala user posted image .

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 6.2.2008 15:09:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Histeroskopija in Stediril
6.2.2008 11:40:45   
Anonimen
user posted image user posted image Spyke  user posted image sem se pa res "razčvekala"user posted image

(odgovor članu Barachiel)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Histeroskopija in Stediril
6.2.2008 12:53:24   
Barachiel
Sam vesnyca kljub temu si tok dobr tole napisala, da človeka kar pomiri, ker si vsaj približno že prej pripravljen na vse kar te čaka user posted image

_____________________________

"Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Histeroskopija in Stediril
7.2.2008 12:41:54   
OLjica
Ja, nažalost je bilo tako...če bi vedela prej, sem pa prepozno zvedela. Nobeden pa mi ni nič povedal, je pa dr. v Lj zatrjeval da mi je dal tabletkeuser posted image  To ne morš verjet.

6 tablet na dan, to je pa veliko!?

Jst sem dobila dve škatlici Stedirila - M, in pijem po eno tabletko od 1. dne menstruacije.

(odgovor članu ...Martina...)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Histeroskopija in Stediril
7.2.2008 14:32:10   
...Martina...
Bo, res ne vem, upam da so meni prou predpisali.

Jaz jih pridno pijem, upam da mi ne kej dosti škodijo...še 10 dni...

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 7.2.2008 16:14:37 >

(odgovor članu OLjica)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Histeroskopija in Stediril
7.2.2008 18:17:37   
taši84
eja RR. točno tole sm si podrobno že prebrala. ampak to ni to, ker js bom mela histeroskopsko operacijo in ne histeroskopijo. zakaj me noben ne razume? al pa mogoče js ne vem več kaj to je.

bo že. tut js sm dobila stediril m in še dabroston, vsake po 2 škatlici. konc febr.sprožim M in ko dobim začnem s stedirilom. pol pa se naročim na hist.op.

lp


_____________________________

**Septembra bomo trije....**

(odgovor članu ...Martina...)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Histeroskopija in Stediril
7.2.2008 18:43:12   
Anonimen
taši84 sej jaz sem pisala o histeroskopski operaciji...vse kar si prebrala boš imela ti...
Mi tebe čist pravilno razumemo, sam po moje si ti mal zmedena.

(odgovor članu taši84)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Histeroskopija in Stediril
7.2.2008 19:22:06   
Barachiel
razen če je taši84 mal zamešala in gre na

HSG –histerosalpingografija


Je kontrastna radiološka preiskava rodil, s katero prikažemo:
  • • votli sistem materničnega vratu,
  • • maternice in
  • • jajcevodov. Diagnostična preiskava pri kateri ugotavljamo nepravilnosti materničnega ustja, notranjosti maternice, jajcevodov in nekatere nepravilnosti v trebušni votlini.

    Preiskava se opravi ambulantno in ni boleča, če je ženska sproščena in nima zlepljenih jajcevodov. Preiskavo dela zdravnik ginekolog s sodelovanjem zdravnika radiologa in radiološkega inženirja. Pri preiskavi se v notranjost maternične votline vbrizga kontrastno sredstvo, ki se iz maternice razširi skozi jajcevode v trebušno votlino, ob tem se naredi RTG slike in opiše stanje ginekoloških organov. Preiskavo se opravi v prvi polovici menstrualnega ciklusa, po menstruaciji.



    _____________________________

    "Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

    (odgovor članu Anonimen)
  • Neposredna povezava do sporočila: 84
       RE: Histeroskopija in Stediril
    7.2.2008 21:21:05   
    Anonimen
    Histeroskopska operacija ali histeroskopija je eno in isto. Poseg, pri katerem naredijo samo majhne zareze v trebušno votlino in vanje vstavijo histeroskopske instrumente. Z njimi lahko pregledajo maternico (s posebno kamero) in po potrebi kaj odrežejo, odstranijo pregrado, vzamejo vzorec, ... (s posebnimi škarjami).

    Histeroskopsko operacijo (histeroskopijo) uporabljajo tudi že za operacijo želodca in še za kako drugo operacijo, ker je manj invazivna za telo in pacient hitreje okreva, kot pri navadni operaciji, kjer so trebušno votlino popolnoma odprli.

    (odgovor članu Barachiel)
      Neposredna povezava do sporočila: 85
       RE: Histeroskopija in Stediril
    8.2.2008 14:40:21   
    taši84
    hvala vsem. očitn je to ena in ista stvar. nima veze in se opravičujem ejiRR za tak izpad. bomo vidl kar bo pač bo. grozn je v vsakem primeru ker še nikol nisem bla u bolnici.
    spyke-hsg sm pa že mela v decembru in me ni nč bolel. sm vse prestala.

    držte pesti zame.



    _____________________________

    **Septembra bomo trije....**

    (odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 86
       RE: Histeroskopija in Stediril
    8.2.2008 14:55:13   
    taši84
    vesnyca poglej na ZS.

    _____________________________

    **Septembra bomo trije....**

    (odgovor članu taši84)
    Neposredna povezava do sporočila: 87
       RE: Histeroskopija in Stediril
    8.2.2008 15:35:41   
    Barachiel
    Taši84 seveda bomo držale pesti zate. Tudi jaz grem 18.3. na laparo in histeroskopijo, prav tako v LJ v staro porodnišnico. Jaz sem na datum za posega čakala približno 4 meseceuser posted image . Upam, da boš datum ti dobila kaj prej.... Kdo te bo pa operiral? Jaz grem k dr. Ribičevi.

    _____________________________

    "Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

    (odgovor članu taši84)
    Neposredna povezava do sporočila: 88
       RE: Histeroskopija in Stediril
    8.2.2008 22:39:55   
    taši84
    hojla!

    na žalost ne vem kdo me bo operiral. v stari porodnišnci so mi rekl da se čaka 1-3meseca. če mi je rekla da naj pokličem v marcu ko bo M potem sklepam da bom takoj po M na vrsti.
    želim da se ti uspešno začne in konča. mogoče pa se vidimo kje na oddelku.
    srečno


    _____________________________

    **Septembra bomo trije....**

    (odgovor članu Barachiel)
    Neposredna povezava do sporočila: 89
       RE: Histeroskopija in Stediril
    8.2.2008 22:40:32   
    taši84
    napaka zgoraj-čaka se 1-2meseca

    _____________________________

    **Septembra bomo trije....**

    (odgovor članu taši84)
    Neposredna povezava do sporočila: 90
       RE: Histeroskopija in Stediril
    9.2.2008 11:20:07   
    Barachiel
    to kar govoriš ravno ne drži. tudi jaz sem klicala najprej decembra, pa mi je sestra rekla, da je vse zasedeno in decembra in januarja in da naj pokličem februarja, ko bom dobila prvo menstruacijo. Jaz tega seveda nisem upoštevala in sem poklicala že januarja prvi dan user posted image , pa mi je sestra dala datum marca. Menstruacija je zgolj informativna, ker je potem men dala tak datum, da bi bila pri meni kar velika verjetnost da jo bi ravno takrat tudi imela, pa mi je rekla, naj pri februarski user posted image  pričnem jesti KT in naj jih ne preneham jemati vse do operacije. imam namreč zelo dolge in neredne menstruacije. Tako, da datuma sigurno ne boš dobila marca - no mogoče le v primeru, da te bo operiral nekdo, ki ni tako zaseden, ampak je že meni sestra tudi povedala, da imajo in prostorsko stisko (nekaj se tudi selijo) in premalo anestezistov, tako da se žal žal kar čaka......

    _____________________________

    "Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

    (odgovor članu taši84)
    Neposredna povezava do sporočila: 91
       RE: Histeroskopija in Stediril
    9.2.2008 11:34:43   
    pacug
    Oj sem pogledala zdle mal po forumu in sem videla da si bila 24.1 na laparo in histero.
    No jst sem tudi bila,  Celju. Kaj pa ti?
    lp

    < Sporočilo je popravil Eja RR -- 9.2.2008 17:18:33 >

    (odgovor članu bayb77)
    Neposredna povezava do sporočila: 92
       RE: Histeroskopija in Stediril
    9.2.2008 12:16:50   
    Sulfinija
    Ojla,punce pa kaj je nujno da opraviš operacijo v LJ ali lahko greš kam drugame?Kak dolgo se čaka v LJ'Jaz mam namen klicati v ponedeljek?Bi lahko šla tudi v SG vendar ne vem če lahko opravim kje drugje?

    LPuser posted image

    _____________________________

    Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

    (odgovor članu pacug)
    Neposredna povezava do sporočila: 93
       RE: Histeroskopija in Stediril
    9.2.2008 14:45:24   
    Barachiel
    Seveda lahko posega opraviš tudi drugje. Jaz grem v LJ, kjer me bo operirala dr.Ribičeva, ki je strokovnjakinja na področju endometrioze, drugače pa bi šla lahko tudi drugam (npr.: Kranj ali Jesenice). Ne vem pa za druge kraje. Upam, da ti bo katera druga lahko odgovorila kaj bolj natančno. Najbolje da pokličeš najprej v SG in vprašaš, če te bodo sprejeli tam, drugače naj ti pa povejo na koga se še lahko obrneš-Pacug je naprimer napisala, da je bila v Celju.

    _____________________________

    "Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

    (odgovor članu Sulfinija)
    Neposredna povezava do sporočila: 94
       RE: Histeroskopija in Stediril
    9.2.2008 15:04:02   
    Sulfinija
    Spyke,hvala ti za odgovor.Bila je pri nas naša sorodnica daljna,ki dela v SG porodniščica babica in sem ji omenila in je takoj klicala in razvidno je iz napotnice da bom imela histero in laparo oboje hkrati.V pon.me še enkrat pokliče da vidijo v gin.ambulantah kdaj imajo kaj prosto,in še vprašala bo če je nujno,da začnem jemati stediril 1.dan M ali pa lahko kdajkoli,ker se preiskave dela od 22-24 dne ciklusa meni pa bo v pon.10.dni od zadnje M.Če lahko začnem kdajkoli stediril,da mni stanjša sluznico bom čez dva dobra tedna rešena.

    LPuser posted image

    _____________________________

    Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

    (odgovor članu Barachiel)
    Neposredna povezava do sporočila: 95
       RE: Histeroskopija in Stediril
    10.2.2008 8:46:42   
    TanckaZ
    Živjo, jest sm sicer nova samo imam pa enake probleme. 25.2. imam v Lj histero in laparo pri dr. Tomaževiču...res me je že fulll strahuser posted image  je pa res da po eni strani že komaj čakam da dam to čez da bomo pol delal nauser posted image  - se trudiva že več kot 1 leto...če ima katera ta datum bom vesela če sporoči da se bomo lahko kaj družile...
    še malo...15 dni pa bo...
    Vsem želim da čimprej zagledamo user posted image

    Srečno vsemuser posted image

    (odgovor članu Sulfinija)
    Neposredna povezava do sporočila: 96
       RE: Histeroskopija in Stediril
    10.2.2008 9:06:12   
    Sulfinija
    Tancka Z mene zanima kako dolgo si čakala na laparo in histero v LJ.Sama namreč jutri kličem in upam le da ne bo prdolgo za čakati.

    LPuser posted image

    _____________________________

    Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

    (odgovor članu TanckaZ)
    Neposredna povezava do sporočila: 97
       RE: Histeroskopija in Stediril
    10.2.2008 14:00:29   
    taši84
    Spyke- joj upam da ne bom tok doug čakala. maja se poročiva in ne mislm takrat skakat okol dohtarjev. ali mi potem svetuješ da marca še ne začnem jest stedirila??tko al pa drgač bom M sprožla z dabrostonom ker mam zelo neredne. al pa če 1.dan M v marcu vseeno pokličem in še KT ne jem. ma ne vem, ej s temi tableti in čakalnimi dobami je cela štala. pol te pa še pošiljajo od vrat do vrat.
    držim pesti da se ti uštima tko k se more. javim ko dobim datum.

    lp


    _____________________________

    **Septembra bomo trije....**

    (odgovor članu Sulfinija)
    Neposredna povezava do sporočila: 98
       RE: Histeroskopija in Stediril
    10.2.2008 19:24:18   
    Barachiel
    ojla Taši!

    tud jst upam, da boš prej na vrsti kot jaz.... Ti priporočim, da s KT še malo počakaš. Itak moraš tja klicati prvi da user posted image  in boš še tisti dan videla kateri mesec in dan boš prišla na vrsto in na podlagi tega podatka pričela jemat KT. Mislim pa da KT lahko začneš jemati tudi 3 ali 4 dan user posted image  tako, da bi jaz na tvojem mestu rajši počakala na odgovor iz LJ. Lahko greš pa kam drugam, kjer ni takih čakalnih vrst... Boš videla kdaj bo dobila Sulfinija datum v SG, pa se potem odločiš kam boš šla, če imaš poročne plane user posted image  pa veliko sreče user posted image

    _____________________________

    "Ljudje smo angeli z enim krilom, zato lahko letimo le objeti"

    (odgovor članu taši84)
    Neposredna povezava do sporočila: 99
       RE: Histeroskopija in Stediril
    10.2.2008 19:31:46   
    Sulfinija
    Punce jaz bi lahko dobila v SG datum že tale mesec ali drugi samo sma se z mojim sedaj dokončno odločila,da bom šla v LJ,kjer mi bo opravil vse moj G neplodnostni.Jutri kličem in sporočim kdaj dobim datum.

    LPuser posted image

    _____________________________

    Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

    (odgovor članu Barachiel)
    Neposredna povezava do sporočila: 100
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:





    7 nenavadnih dejstev o spermi
    Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
    Ovulacija in oploditev
    Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




    NOSEČNOST
    пеперутка16

    Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?