|      
Želiš odstopiti?
Preden se dokoncno odlociš, se seznani s posledicami te odlocitve.
V kolikor potrdiš svojo odlocitev, da odstopiš, bomo na tvoj racunalnik namestili piškotek, ki nam bo omogocil, da te ob vsakem obisku med 10. in 14. junijem 2013 prepoznamo in ti zagotovimo nemoteno uporabo portala, brez prikazovanja Ringarajinih dreves in igralne kontrole ob desnem robu ekrana.

Hkrati ti bodo odštete vse do sedaj zbrane tocke, tocke bodo odštete tudi iz vsote tock portala. Žal izgubiš tudi pravico do morebitnih prisluženih nagrad.

Želiš še vedno odstopiti?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   recept za kruh
31.12.2007 22:49:12   
annie17
A ima kdo recept za kak kruh brez pšenične in ržene moke?
Lahko tudi za avtomat za peko kruha!

Včeraj sem se trudila iz kuruzne moke, sam mi ni uspel.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: recept za kruh
1.1.2008 10:47:27   
snorlax
Moj sin ima celiakijo in uporabljam brezglutensko moko. Kupiš jo lahko v DM trgovinah, megamarketih Mercator, Tuš, Interspar in mogoče še kje. Na voljo imaš Celiax pan od Klasja Celje, Shar (italijanska) in še druge. Prav tako imaš na voljo brezglutenske izdelke kot so že pečen in vakuumsko pakiran kruh, testenine, zakuhe za juho, drobtine, preste, kekse...

Drugače pa kruh pečem tako, da dam v cca 3-4 dcl toplega mleka kocko kvasa in žličko sladkorja. Pustim, da kipne. Nato pa v cca pol kg moke (brezglutenske) dam žlico soli, par žlic olja in kvasec, ki je kipnil. Nato kar z električnim mešalnikom (mikserjem) zmešam. Mora prit bolj gosto kot za pecivo, a še vedno toliko rahlo, da lahko mešaš z električnim mikserjem in metlicami za biskvit. Če obrneš skledo, ne sme biti tako tekoče, da bi steklo ven, ampak da testo počasi leze. Tako jaz najbolje presodim, po občutku. Nato dam v model (ozek pekač) peki papir in testo noter, pa dam kar v pečico kipnat na 50 stopinj (cca 10-15 min). Ko se testo dvigne skoraj do vrha pekača, pa samo povečam temperaturo na 200 stopinj in ko lepo porjavi, je kruh pečen (cca 15-20 min). Stresem ga ven iz pekača na serveto in pustim, da se ohladi.

Pa srečno.


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: recept za kruh
1.1.2008 20:52:29   
annie17
Aja, pozabila sem omeniti še alergijo na mleko. A je mogoče, da bi uporabila Pregomin? Je to kdo naredil? Ali kar z vodo?

Te "Celiax pan" in "Shar" moke vsebujejo mogoč rž?

No, če ima še kdo kako pameten recept, se priporočam.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: recept za kruh
1.1.2008 21:22:21   
rožica81
Annie!

Poskusi kruh iz pirine moke:

400 ml vode
2 čajni žlički soli
600 gramov pirine moke
2 čajni žlički sladkorja
1 1/2 čajni žlički suhega kvasa

To je recept za pripravo kruha v avtomatu, pa sestavine dodajaj v tem zaporedju. Kruh je pa fuuuul dober, vsaj meni. Aja, pa osnovni program uporabi user posted image  Dober tek

Saj res, pira je tudi pšenica user posted image  A ni?

(odgovor članu annie17)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: recept za kruh
1.1.2008 21:29:53   
Anonimen
Če se dobi riževo moko bi tudi šlo po moje. Pa mislim, da tudi proso ne vsebuje glutena. Proso lahko daš kar med moko.
Lahko pa bi poskusila speči čisto proseni kruh. Proso prej skuhaš na vodi in uporabiš namesto moke. Prav tako delajo krompirjev kruh. Za krompir pa ne vem, ali vsebuje gluten ali ne.

Drugač pa jaz pečem tako: (kruhomat)

na dno dam sol, nato moko, kvas v prahu (dr. Otker), žličko sladkorja in ustrezno količino tople vode.
Pečem pa v pečici, ker se mi zdi, da moj stroj bolj skuha kruh.
Pri 250 ¤C dokler ni svetlo rjav. Pečem v ozkem modelu.

Kruh z mlekom mi ni všeč. Pri kruhu je najbolje čim manj komplikacij.

(odgovor članu annie17)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: recept za kruh
2.1.2008 8:41:33   
snorlax
Joj, katera je napisala iz pirine moke?! Pira je vendar vrsta pšenice in prav tako vsebuje gluten!

Drugače pa namesto mleka lahko kamot daš vodo.

Mešanica za kruh MIX B od firme dr. Shar 100% ne vsebuje mleka oz. laktoze. Dobiš jo v Mercatorju, DM, Tušu. Tudi moj sin je imel poleg celiakije še alergijo na mleko, ki je po 4 mesecih stroge diete izginila.

Pa tudi rž vsebuje gluten. Gluten je v pšenici, ječmenu, rži in ovsu. Ni pa ga v rižu, soji, koruzi, tapioki, kvinoji, krompirju, fižolu... in iz vseh teh živil obstaja tudi moka v raznih BIO trgovinah.


Tu imaš še link o celiakiji in lahko kaj prebereš o brezglutenski dieti.


http://www.drustvo-celiakija.si/



< Sporočilo je popravil snorlax -- 2.1.2008 8:43:45 >


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: recept za kruh
2.1.2008 21:29:03   
zima07
IZVIRNO SPOROČILO: snorlax

Joj, katera je napisala iz pirine moke?! Pira je vendar vrsta pšenice in prav tako vsebuje gluten!




Saj je napisala:

"A ima kdo recept za kak kruh brez pšenične in ržene moke?
Lahko tudi za avtomat za peko kruha!"user posted image

Nasa je alergicna na psenico (nima celiakije) in jo nadomescam najvec s piro-ki je primerna za alergike na psenico (drugacna pridelava, ni enakih alergenov)... Sicer piro uzivam jaz (se dojim), moji user posted image  pa do enega leta itak ne bom uvedla nobenega zita z glutenom (preventivno)...





(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: recept za kruh
2.1.2008 22:47:31   
snorlax
Sorry, sem takoj povezala "brez pšenice - brez glutena".

Nisem vedela, da pri alergiji na pšenico, lahko uživaš piro.


_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na: