|
RE: septembrke 2007, 2.krog 27.2.2008 22:29:01
|
|
|
|
uska
|
Čer, Evo ena Celjanka se javlja. Mi se ful sprehajamo, ko je tako lepo vreme. December, mi smo bili čez vikend v Velenju na jezeru. Se lahko mogoče kdaj čez teden zmenimo za vozičkanje ob jezeru, je tako lepo pri vas. Helenav malo ti še za nazaj pišem: ne se sekirati preveč, če tvoja punčka ne gre v razvoju po knjigi. Tudi jaz imam knjigo Bistro dete pa še kakšno drugo, pa se mi zdi, da v teh knjigah skupaj zberejo od 15-ih različnih malčkov kaj so pri določeni starosti naredili in potem napišejo in zgleda koker da mora en otrok že vse to znati. Lari fari. Pri otrocih je najbolj važno, da jih imamo radi in da jim to pokažemo, da se počutijo varni in zadovoljni. Ti bom eno kratko zgodbico o večjih otrocih napisala za ponazoritev: ko smo bili v 8. razredu OŠ so nas "pregledale" sociologinje in neke svetovalke in na podlagi njihovih mnenj so nas napotevali v srednje šole. No, in 2 mojima sošolcema so te svetovalke odsvetovale vpis v 4-letni program sred. šole. So rekle, da nista sposobna in da naj gresta samo na 3- letni program. Danes imata ta dva sošolca diplome v rokah in tudi sicer blestita na številnih drugih področjih. Tako da, vsako dete ima svojo pot in če ni pri 5m tam, kjer bi morala biti po knjigi, še ne pomeni, da ne bo tvoja punčka pri 20ih prima balerina ali pa matematična prvakinja. Uf, sem morala tole napisati, ker me te zadeve "kaj bi moralo biti" in primerjave čisto iz tira vržejo. Lemavrica pa še tebi glede temenc, čeprav so ti že številne druge ful fino svetovale. Mi smo jih tudi imeli in poznam ta občutek, ko te v sprejemni pri P medicinske sestre gledajo postrani. Jaz sem našega z olivnim oljem mazala pred kopanjem, po kopanju pa sem ga namazala z ribijim mazilom. Nič nisem preveč drgnila po glavici, samo malo s krtačo med kopanju. Po kakšnem mesecu so temenca šla. Sem pa slišala, da imajo nekateri otroci to tudi nekaj let. Tudi takšni, kjer imajo P v družini, zato se ne sekiraj preveč. Lahko noč vsem, pa sladke sanje.
|
|
|