|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hematom na maternici
14.3.2008 7:20:21   
jolly123
Res mi je žal za vse, ki ste izgubile svoje user posted image , si sploh ne predstavljam kako boli, sploh če se ti tako pozno zgodi.

No meni so tudi odkrili hematom pri 6-tem tednu, ker sem začela krvaveti. Bila sem hospitalizirana za par dni, dobila Dabroston in sedaj imam strogo ležanje. Moram pa povedati, da skoraj vsak teden po malem krvavim imam take rjave izcedke. V torek sem bila na pregledu sedaj sem 9 teden, no skoraj 10-ti teden in se je hematom malo zamnjšal, zginil sicer še ni. Plod naj bi bil zaenkrat OK.

Samo ko vas takole berem me res skrbi, ti govorijo da je vse OK potem pa lepega dne nič več. Pa glede na to, da mi slabosti pojenjujejo me potem še dodatno skrbi kaj če je kaj narobe. Tole je čist preveč hudo, vam povem.

(odgovor članu janja*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Hematom na maternici
14.3.2008 14:51:44   
Anonimen
Iz izkušenj vem, da je to ŽIVČNA VOJNA! Sem to dvakrat doživela in si ne želim več. Poleg tega se je pri meni obakrat žalostno izšlo.user posted image

(odgovor članu jolly123)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Hematom na maternici
15.3.2008 8:06:57   
janja*
yolly123 povem ti samo to da se ne sekirat ,sploh pa ne beri teh stvari,ki jih pišemo.To so preveč boleče in hude stvari ,da bi jih prebirala nosečnica.Čim večkrat pojdi na pregled in bo vse okej.Držim pesti zate.Prejmi en velikuser posted image user posted image user posted image  od Janje.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Hematom na maternici
15.3.2008 8:50:49   
jolly123
hvala Janja Žust, saj sem se kar odločila da bom nehala brati te zadeve, ker se potem čisto preveč sekiram in to seveda ni dobro za mojo user posted image

(odgovor članu janja*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Hematom na maternici
16.3.2008 19:07:32   
pajek
Oj Frutka ! Pa še moje javljanje ! Po postavitvi diagnoze na nuhalni, da gre za tako hude okvare, da je konec, sem jaz pikico kar odpisala. Hvala bogu, da te pošljejo še na potrditev diagnoze. V sredo sem bila v Lj in te diagnoze niso potrdili. Izmerili so sicer slab rezultat na nuhalni (1:22 ), ter ogotovili, da ni nosne kosti, a zdaj ostaja vsaj malo upanja !!! Čeprav ne upam preveč, oziroma si ne pustim upanja. Jutri grem na biopsijo hormonskih resic, potem pa čakanje na rezultat. Pa tudi, če bo rezultat v redu, obstaja možnost srčne napake. A nekaterim puncam se je tudi to dobro izteklo in so rodile popolnoma zdrave otroke. Bomo videli.
Pa še to, da se mi je hematom začel čistit šele ta teden in da tudi tukaj upam na dobro.
Pozdravčke !!!!
Pa še to ! Imava isto starega otroka in se te spomnem iz forumov od takrat !user posted image

< Sporočilo je popravil pajek -- 16.3.2008 19:11:19 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Hematom na maternici
1.4.2008 21:01:46   
Petra1111
jooj kako sočustvujem z vami, ki ste izgubile svoje pikice. Tudi jaz imam hematom, pa me zanima ali ste veliko krvavele, ali je srček že prej bil in se šele potem ustavil, ali prej niste imele pregleda? Vem, da vam bo težko, toda resnično mi boste pomagala z vašimi informacijami.

(odgovor članu pajek)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Hematom na maternici
3.4.2008 17:37:48   
pajek
OJ ! Jaz sem obakrat krvavela dva do tri dni kar močno, sem pa bila vedno v bolnici. Tam pa sem imela UZ, da se je spremljalo, če je plod še živ. Drugič sem imela hematom v 9.t. ( bil je orjaški ), sedaj sem v 15. t. pa se ta hematom še vedno čisti, kar se vidi, kot rjav izcedek.

(odgovor članu Petra1111)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Hematom na maternici
3.4.2008 18:15:41   
Paštetka
janja žust, najprej iskreno sožalje.

Naj pa potočažim ostale, jaz sem imela precej velik hematom, malo večjega kot jajce in sem uspešno donosila oz. rodila zdravo deklico. Sem tudi jaz na začetku krvavela, in sem morala počivati. Še dobro, da me je G prišparal statistike, da se 50% takih nosečnosti konča tragično, ker bi se potem tudi jaz sekirala.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu pajek)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Hematom na maternici
13.8.2008 6:59:55   
mamica00
ojla sem nova tu in tudi jaz sem včeraj na prvem pregledu doživela šok saj imam jaz tudi hematom in zdaj pridno jem tablete in počivam upam da bo vse vredu kajti naša karin že zelo čaka družbo,sem pa v 8 tednu nosečnosti!
držim pesti za vse da bo ok!user posted image

(odgovor članu janja*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Hematom na maternici
22.8.2008 11:53:19   
julija30
Pozdravljene
Danes sem bila na pregledu, nosečnost 14 tednov in 2 dni. Dr. mi je danes odkrila hematom.
Da, vam povem svojo zgodbo: do nosečnosti smo prišli z ICSI postopkom, rjavi izcedki so se pojavljali od začetka pa tja do 7. tedna - vrzok, ga ni bilo.
V 12.  tednu se iz mene kar ulije kri, grem v bolnico - kjer se krvavitev že drugi dan spremeni v rjav izcedek in traja tri dni. - vzrok - ga ni.
Sedaj po dveh tednih pa mi dr. odkrije hematom. Ne vem kaj naj si mislim. Tudi dr. mi ni rekla, da moram strogo počivati, sama pa sem pozabila vprašati, kaj menite ve. Ne rabim več jesti dabrostona, ki sem ga jedla do sedaj.

Vsem želim vse naj, naj


(odgovor članu mamica00)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Hematom na maternici
22.8.2008 12:27:43   
Shuka
Julija30 - priporočajo počivanje in naj tako tudi bo, ti bo najbolj dobro delo, Dabroston pa priporočajo samo pri krvavitvah, je pa sintetični progesteron, drugače se ga pa med nosečnostjo brez vzrokov ne priporoča. Če krvaviš ga jemlji, če ne pokliči ginekologa in ga vprašaj po nasvetu. Piše pa sicer po posvetu z ginekologom, da se ga lahko uporablja v primerih ponavljajočega (habitualnega) in grozečega abortusa do 20. tedna nosečnosti.

Ampak vseeno je najbolje vprašati za mnenje lečečega ginekologa. 

_____________________________

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu julija30)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Hematom na maternici
3.11.2009 14:08:57   
tratarka
Lep pozdrav,

tudi jaz sem imela hematom, in sicer so ga odkrili v 7. tednu nosečnosti, večkrat sem krvavela in bila na urgenci v ljubljani, pa nič, potem pa sem v 10. tednu močno - res močno krvavela, in potem so me domov poslali s tableti dabrosten in buskopan ter mi naroči strogo počivanje (so me tako nadrli, ker sem rekla, da sem delala), sedaj sem strogo počivala dober mesec, bila na bolniški, sedaj sem konec 15. tedna nosečnost in danes mi je gini povedal, da je moj hematom končno izginil - HURA.:D:D

Sedaj pa morm počakat od komisije, ali mi bodo še podaljšali bolniško ali ne, pa me zanima kake izkušnje imate ve, glede na to, da ste imele hematom, ali ste bile doma potem, ali ste delale?????

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Hematom na maternici
6.5.2013 9:25:48   
LolaTin
Zdravo,

Kar nekaj časa je od tega, ko ste nazadnje govorile o hematomu. V 7t nosečnosti sem bila tudi sama hospitalizirana zaradi krvavitve, pod posteljico so našli hematom. V bolnici so rekli, da ne bom smela več opravljati svojega dela (delo na terenu v avtu), ostale napotke naj bi dobila pri svoji ginekologinji čez 1 teden.
Na kontrolnem (in hkrati prvem pregledu) mi ginekologinja sploh ni pregledala hematoma - rekla mi je, da v bolnici pretiravajo in da če mi kaj ne paše, da naj dam v službi odpoved user posted image . Bolniško mi je z muko podaljšala za 2 tedna, več pa ne želi.
Naj omenim, da sem zanosila po 2 letih in šele po HSG-ju.

Zanima me, kako dolgo ste bile ne bolniški in na koliko časa ste imele UZ, da so vam preverjali stanje hematoma?

Hvala za odgovore user posted image

(odgovor članu tratarka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Hematom na maternici
6.5.2013 12:30:52   
astrid1
Sama sem bila na bolniški od pozitivnega testa dalje pa do poroda. Krvavela pa sem od konca februarja do srede junija. pri meni so še upoštevali tudi zdravljenje neplodnosti (zanosila sem sicer spontano po neuspelem IVF) in starost. Na tvojem mestu, bi se borila, da bi ostala na bolniški. Meni je bilo dosti lažje, ker sem vedela, da delamo vse, da bi pikica obstala.

UZ sem pa imela na dva, tri tedne tedne. Po potrebi, ko sem krvavela obilneje, pa tudi večkrat.

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Hematom na maternici
6.5.2013 20:31:38   
LolaTin
Hvala za odgovor user posted image

Jaz sem zakrvavela samo enkrat user posted image , sem pa bila v bolnici 4 dni in so me psihično pripravljali, da se ne vrnem na delovno mesto, ker obstaja nevarnost splava ali komplikacij celo nosečnost user posted image
Borim se kot nora - iščem drugo mnenje, drugega ginekologa, ker mi k Peterneljevi ni več za it. Glede na to, da pozna ozadje, da je blo težko zanosit pa me pošlje nazaj na delovno mesto brez pregleda ..

Zato sprašujem, če ste bile normalno na bolniški ali so vas tudi poslali nazaj delat.


(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Hematom na maternici
7.5.2013 22:20:24   
akin
LolaTin,
jaz sem zaradi hematoma bila 2 meseca na bolniški. Po enem mesecu je bilo seveda potrebno dat vlogo na komisijo, ki pa mi je brez težav podaljšala bolniško še za en mesec, tako da očitno je bolniška v takem primeru upravičena. Če ti je slučajno ne uspe dobiti, te lahko morda potolažim s tem, da dr. Pušenjak pravi, da bolniška nima smisla in ne vpliva na izid nosečnosti, se pa tudi on strinja, da je običajna praksa v primeru hematoma v Sloveniji vseeno takšna, da se predpiše počitek. Jaz sem seveda vseeno pridno počivala in bila po 2 mesecih nadvse vesela, da sem lahko spet šla v službo, ker zna bit pridno počivanje precej bolj naporno kot služba...
Če boš na bolniški ali ne, ti želim vso srečo!

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Hematom na maternici
8.5.2013 12:16:47   
ronja
Če kateri vlije malo upanja: sama sem tudi krvavela, pri meni so vedeli zakaj, ker je bilo očitno (odstop posteljice v 12 tednu) in pri tej diagnozi so napovedi precej bolj črne kot pri sami krvavitvi - možnosti so nekje 1 na milijon... Ampak nekdo mora bit tudi tista 1 in to je moja zlatolaskauser posted image . Krvavela sem kot da bi me nekdo zaklal, ulilo se je iz mene tako, da sem mela debele kavbojke čisto premočene s krvjo, ko me je oče pejlal na urgenco iz zdja, so mi dali eno plahto, da niso bili sedeži krvavi... Tako da je bilo res kar kruto, sem bila ziher, da je konec. Ampak je ratalo! Imela sem ogromen hematom, da so vsi g. kar pobledevali, ko so ga videli (še na ns... se je videlo, da ji je hudo, da mi mora to povedat, pa sem rekla, da že vem in si je kar oddahnila, da ne bo ona tista, ki mi mora povedat, da to verjetno ne bo šlo skozi), nekaj se je vsrkalo v naslednjih mesecih. Do zadjega je bilo bolj na tesno, bolelo me je ves čas tam, kjer je bila rana, sploh če sem kaj fizično delala (pa ne kaj dosti, recimo da sem dvignila piskr, če sem hotela skuhat kaj, ali če sem stala, skratka mora od more). Ampak je ratalo! Bi šla še 1x čez to za mojo malo:). Ona nima nobenih posledic in je vse skup baje ni nič birgalo, ker je dobila vse potrebno - kot je rekla moja g., nje to vse skup nič ne briga, če se ne odlušči (to bi jo pa ubilo).

Imela sem tudi 2 ssa, oba v 6. tednu, kjer sem krvavela na začetku manj, potem pa več, bolj kot pri m. (ki imam močne), vendar ni bilo pa tako kot tu, ko je res kar lilo iz mene. Tako da nikoli ne veš, kaj bo - lakho je mala krvavitev in splav, lahko velika in vseeno rata. Pri ss itak nimaš kaj, tam je navadno napaka ploda, kadar je tako zgodaj in je boljše, da gre samo kot da je kasneje kaj narobe...

Povedat, zakaj, pa navadno res ne morejo in tisti g., ki rečejo: Mogoče ej to, mogoče pa kaj drugega, imajo kar prav... Pri meni tudi niso vedeli, zakaj je prišlo do odstopa posteljice, se pa meni malo sanja, ker sem res malo preterala svoje telo...

Vsem želim, da se vam lepo izteče in da donosite zdrave otročičke!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Petra1111)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?