|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 10:48:57   
Anonimen
Blazka, natisni in nalepi na računalnik, pa na hladilnik, pa v kopalnici na ogledalo.user posted image user posted image user posted image user posted image
Ziher je ziher.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 11:04:21   
blazka
Sej sem takoj pogledala, če je tole slučajno Čvekanje, k teme brišejo. Itak mam pa priče, pa ga boste že v red spravle, če bo treba!
Pričakujte čez 4 mesce temo: Kuža Kalbo ne uboga!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 11:07:10   
cassy




pri nas pa če bi imela otroka in bi bila jaz zaradi tega doma-porodniška, in če bi moja tašča zvedla, da mi mora dragi pomagat pri gospodinjskih opravilih, po tem ko pride iz službe.....bi bil ogenj v strehi. ona je mnjenja, da tak mlada punca bi že lahk sama vse naredla doma, saj nima drugega dela kot skrb za otroka......bogi moj (bodoči) možek je ja zmatran od službe pol pa še dumu pride komaj in mora že pospravlat.
vem, da še nisem v takšni situaciji....a ko poslušam taščo kak druge obrekuje v istih primerih, mi je kr slabo.

dobro da moj dragi ni takšnega mnjena in mislim, ko bo prišel ta čas, da mi bo pomagal. tudi zdaj ko sem trenutno brez službe mi pomaga ob vikendih pospravlat.





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 11:07:36   
sonček00
Ko tole berem se vprašam samo eno. Zakaj user posted image  še vedno velja pravilo, da so gospodinjska opravila predvsem žensko delo?!  V najboljšem primeru je delitev recimo 65 % ženska, 35% moški. In če je tako bi morale biti srečne! Razumem, da če živiš v hiši in je delo tudi vzunaj, da pač ženska mal več kuha in pospravlja, moški pa recimo kosi travo in podobno. Ampak halo, če živiš v stanovanju pač ni trave zunaj in se mora tisto kar je deliti na pol! Ko sva midva začela živeti skupaj je bil zame to šok - zanj pa verjetno tudi. Jaz sem bila od doma navejena, da smo pri nas vsi delali vse in predvsem pospravljali vsak za sabo. On pa je edinček in je bil navajen da njemu pač ni treba nič. Ampak nič pomeni res nič, niti krožnika za sabo pospravit iz mize. In potem se je začela vojna in seveda učenje kaj pomeni živet v skupnem gospodinjstvu. Da ni samoumevno, da so njegove nogavice in gate oprane in da ni samoumevno, da je kosilo na mizi. Po nekaj mesecih skupnega življenja se je situacija sicer obrnila precej na bolje, ampak še vedno nisem čisto zadovoljna. V mojem primeru lep pogovor na način "lubi, a bi ti men mal pomagal, pa bi midva skupi pospravljala in bi ti tudi sam od sebe kaj naredil.." pač ni zalegel in sem morala težit in še moram težit. Včasih grem res sama sebi na živce ker sem sitna, ampak očitno drugače ne gre. Res je, da bi zdaj ko sva sama teoretično lahko v večji meri sama skrbela za vse, ampak nočem in zakaj bi??? Tudi meni ni užitek s sesalcem letat postanovanju in brisat prah. In tudi jaz grem rajš na sprehod ali pa pogledam kakšen fajn film. Zavedam pa se tudi, da če ga zdaj ne bom navadila, da bo delal vse in da bo 100% sodeloval v najinem gospodinjstvu, da se potem ko bova imela otročka ne bo kar čez noč spremenil. Ko se pogovarjam s kolegicam o tem, mi očitajo da sem preveč sitna in da mu preveč težim. Ampak moj zdaj, če je sam doma, (največkrat) pomije posodo, postelje posteljo in ne pridem domov v razsul, pri njih pa je stvar drugačna. Torej po mojem mnenju je pomembno, da moški dojame, da gospodinjstvo NI žensko opravilo in da, ko nekaj naredi doma, s tem ne pomaga svoji dragi ampak naredi to za to, ker tudi on živi v tem istem gospodinjstvu. Moj je na začetku, ko je kaj naredil, pričakoval eno blazno pohvalo, kot da je to naredil zame. Pa sem mu razložila, da to ni luksuz zame, za katerega se mu moram zahvalit, ampak je to samoumevno da naredi in celo njegova dolžnost... V glavnem, v praksi se nama še vedno velikokrat zatakne, ampak mislim vztrajat in težit dokler ga ne bom navadila, da bo "vzoren" moški. Pa če to pomeni, da sem sitna, sem pač sitna. rajši sitna, kot pa da bom do konca življenja njegova mama. Pa še to, bistveno napako tu itak naredijo mamice, ker svoje sinčke ujčkajo in crkljajo...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 11:24:18   
kalbo
Poglej si samo kataloge igrač. Pri sesalcih, kuhinjah, likalnikih so slikane izključno punčke, torej to blesarijo dobijo otroci že priučeno.

Kar se tiče pa mamic, niso one krive za vse. Meni doma ni blo treba delat nič, ama nič, je babica za to poskrbela. Ko sem prišel domov je dala za jest na mizo, še dobro nisem odložil vilic je že hitela pospravljat za mano. če sem pomil posodo je stala zraven in težila, da ne delam prav. Ko sem se spravil pomivat sekret ga je pomila še enkrat za mano. Vse te stvari, še posebno odnašanje krožnika z mize je šlo meni totalno na živce. Po tvoji teoriji bi moral biti jest tud mamin sinko pa nisem.

(odgovor članu sonček00)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 11:29:02   
blazka
Po tvoji teoriji bi moral biti jest tud mamin sinko pa nisem.


Ne ne, ti si babičin vnučekuser posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 11:30:19   
sonček00
Sej ne rečem, da je vedno tako. Enim se pač ta vzorec inkorporira v njihove možgančke, drugim pa ne. Je pa verjetno večja verjetnost, da bo moški, ki ga je mama navadila, da ženska doma poskrbi za vse, to pričakoval tudi od svoje drage, kot pa da bo to pričakoval nekdo, ki je že doma moral delati vse. Ko gledam kako se moja tašča včasih obnaša do mojega partnerja, mi gre na bruhanja. In mi postane kristalno jasno, zakaj je tak kot je oz. tak kot je na začetku bil...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 11:33:08   
kalbo
Ne ne, ti si babičin vnuček


Pazi se ti mene, k pridem domovuser posted image

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 11:33:48   
Anonimen
Kva si to spet za*uku, sošolc? user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 11:40:15   
blazka
Kalbo ne zdej tle rožc sadit. Bodo spet ženske mislile, kok mam jest fajn deca, k vse nardi.
Od začetka, ko sva začela skupej živet, sva pospravljala skupej, pa kuhal je, pa kruh pekel, pa....Glih obratno, kot pri nekaterih, ki so mogle može naučit, da se živi skupaj. Potem je prišla pa prva porodniška, pa sem bila jest skoz doma, pa sem večino stvari delala sama. Za ostale pa desetkrat rečt, dej a boš tole naredu, pa spomnt, pa poslušat kok spet težiš. Je že res, da sem bila skoz doma, ampak če ti mož vsaj voljo pokaže, pa se ti zdi ful dobr.
Pol sem pa začela spet v službo hodit, pa so stvari bolj kot ne ostale isto. Zdej sem pa spet na porodniški, pa me prav zanima, kako bo, ko bo konec.
Je že res, da jaz nisem kakšen frik, da bi mela vse pošlihtano kot iz škatlice, se že rajši z otroki igram. Ampak perilo je pa treba vseen oprat, pa posušit, pa zložit, pa speglat, pa posodo pospravt, pa sesat, pa še miljon drugih stvari, ki jih moški itak ne vidijo, ali pa nočjo videt!

(odgovor članu sonček00)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 11:42:50   
tanikaa
Cccc, Kalbo .... user posted image user posted image user posted image  Ugled ti bo očitno padel. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 11:44:36   
Anonimen
Kar se tiče pa mamic, niso one krive za vse. Meni doma ni blo treba delat nič, ama nič, je babica za to poskrbela. Ko sem prišel domov je dala za jest na mizo, še dobro nisem odložil vilic je že hitela pospravljat za mano. če sem pomil posodo je stala zraven in težila, da ne delam prav. Ko sem se spravil pomivat sekret ga je pomila še enkrat za mano. Vse te stvari, še posebno odnašanje krožnika z mize je šlo meni totalno na živce. Po tvoji teoriji bi moral biti jest tud mamin sinko pa nisem


A maš ti isto babi k moj?user posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 12:02:04   
kalbo
Kalbo ne zdej tle rožc sadit. Bodo spet ženske mislile, kok mam jest fajn deca, k vse nardi.
Od začetka, ko sva začela skupej živet, sva pospravljala skupej, pa kuhal je, pa kruh pekel, pa....Glih obratno, kot pri nekaterih, ki so mogle može naučit, da se živi skupaj. Potem je prišla pa prva porodniška, pa sem bila jest skoz doma, pa sem večino stvari delala sama. Za ostale pa desetkrat rečt, dej a boš tole naredu, pa spomnt, pa poslušat kok spet težiš. Je že res, da sem bila skoz doma, ampak če ti mož vsaj voljo pokaže, pa se ti zdi ful dobr.
Pol sem pa začela spet v službo hodit, pa so stvari bolj kot ne ostale isto. Zdej sem pa spet na porodniški, pa me prav zanima, kako bo, ko bo konec.


Rožc nisem sadil, če si prebereš malo višje, pa še na parih temah sem to povedal, tko da ne vem, od kje ti to. Prišla je prva porodniška, vsa gospodinjska dela si prevzela sama, ker si mela slabo vest ker si doma, pa diploma, pa nevem kaj te je še matralo, pri perilu si me s polnim naročjem perila ustavila z besedami"bom jest, ker je treba še od tamalga dat." Pol sem se pa razvadil, priznam in vedno sem ti rekel, da sem ti hvaležen za to, kar delaš in tud kle gor sem to velikokrat napisal.

Ko si pa začela spet v službo hodit, pa oba veva, kje sem bil vse poletje in jesen vse do zime. Najprej na enmu fušu, pol pa še na tadrugmu. Po enem večeru, ko sva mela debato o tem sva do tega tud prišla, če se še spomniš. In tistega dogovora takrat sem se držal. Ni vse tako črno, kot si ti zdajle prikazala, upam, če pa je, pol je pa nekaj resno narobe pri nas doma.

L

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 12:12:42   
blazka
Sej pravim, da bomo vidli!user posted image (polako se mi je otvaralo levo oko)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 12:15:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sonček00

Sej ne rečem, da je vedno tako. Enim se pač ta vzorec inkorporira v njihove možgančke, drugim pa ne. Je pa verjetno večja verjetnost, da bo moški, ki ga je mama navadila, da ženska doma poskrbi za vse, to pričakoval tudi od svoje drage, kot pa da bo to pričakoval nekdo, ki je že doma moral delati vse. Ko gledam kako se moja tašča včasih obnaša do mojega partnerja, mi gre na bruhanja. In mi postane kristalno jasno, zakaj je tak kot je oz. tak kot je na začetku bil...


Moj očim je moral doma delat vse. On je imel kot otrok čez vso posodo, sesanje 3x tedensko, prah brisat, vedno smeti odnest, skret pucat, okna pomivat in tudi kuhat se je moral naučiti, ker je bil veliko sam doma, pa mamo=Hitler ima. In je edninec. In kaj imamo sedaj od tega? Zabil si je vglavo da ko bo "velik" ne bo nič od tega več delal. In dejansko nič doma ne naredi. Ama nič. No, 2x letno na žar vrže in pričakuje hvalo za dva tedna naprejuser posted image .

Moj mož zna vse naredit, dogovor imava da en kuha in drugi pospravi posodo v pomivalca in kuhinjo pospravi, 1x tedensko posesa, smeti samo pripavim pred vrata in odnese.......razen likanje, tam mu ni vse jasnouser posted image . Ampak naredim pa večinoma vse jaz, ker sem na porodniški in imam čas. Pa rada pospravljam. Hja, čudak, saj vem. Drugače pa ne maram kuhanja in je večinoma to njegova domena vsaj 2x med tednom in za vikend obvezno. Če ne drugega zna vsaj pizzo naročituser posted image .

(odgovor članu sonček00)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 12:17:44   
kalbo
Sej pravim, da bomo vidli! (polako se mi je otvaralo levo oko)


Zdej bo kera misla, da te še tepem za povrh.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 12:19:49   
blazka
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Sej pravim, da bomo vidli! (polako se mi je otvaralo levo oko)


Zdej bo kera misla, da te še tepem za povrh.


Ja sej je najboljš, da punce vse naenkrat zvejouser posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 12:30:47   
kalbo
Ja sej je najboljš, da punce vse naenkrat zvejo


A še ne tipkaš teme " Resnica o Kalbotu" vse anonimne komi čakajo na to, da zvejo kok si boga pr men

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 12:34:55   
blazka
A bi rad, da RR pregori. Že zdele nekej šteka!user posted image Itak pa nimam časa, k letim štunfe zlagat, pa peglat, k mam samo še dones cajt, da se vrnejo v omarouser posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 13:40:48   
Lianna
Če pri enem otroku ne morš poskrbet za stanovanje ne vem kako bo pri večih. Boste v svinjaku živel? Ko mož prinese plačo domov je pa ok? Mi je logično da pač ti pospraviš glede na to da si doma. Otrok sigurno kaj spi, tako da se da takrat skuhat, kaj pospravit. Sej ni treba tipi topi, ampak da se kljub otroku veliko naredit. Sploh pa se mora tudi otrok navadit da ne more biti cel dan v središču pozornosti in ko mama npr. sesa je pač malo sam.  Med vikendom si pa uredi tako da si porazdelita delo. En sesanje, drugi posodo...itd Med tednom pa raje nehi jamrat in se malo organiziri. Ker od nekoga ki dela 10-12h na dan pač ne morš pričakovat da bo še doma pucu.

Aja še par nasvetov:
-ko sesaš daš otrok v sling ali v kengurujček, pa je lahko zraven
-ko kuhaš ga daš v stolček in na pult pa naj spremlja, zraven mu poješ, se pogovarjaš z njim
- ko obešaš perilo oz. ga daš prat je otrok prav tako lahko zraven

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 14:17:19   
mateyka
Aja še par nasvetov:
-ko sesaš daš otrok v sling ali v kengurujček, pa je lahko zraven
-ko kuhaš ga daš v stolček in na pult pa naj spremlja, zraven mu poješ, se pogovarjaš z njim
- ko obešaš perilo oz. ga daš prat je otrok prav tako lahko zraven


ce ne tuli k zverinca zraven, potem lahko delas tako kot si napisala user posted image

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 15:02:28   
hugolina***
LARA nism kaka svetnica energije mam pa res dost. KEr pač delam stvari, ki me veselijo pač gospodinjstvo pa paše zravn družine. Mi pa pobira energijo tašča in to ful pobira se je pač izogibam kokr se da čeprav sva v isti hiši.
Je pa nekej res, da sm dala v prvi nosečnosti skoz zlo teško izkušnjo velik šok in tud prvi meseci z mojo dojenčico so bli zelo teški. Takrat sm se ful ampak res ful spremenila sm začela na življenje gledat mal drugač predvsem pa nejamram več in se za malenkosti take kot so gospodinjstvo sploh ne sekiram jih naredim z levo roko.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 15:04:34   
hugolina***
Aja pa še tole Lianna s tabo se popolnoma strinjamuser posted image user posted image

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 15:06:55   
Nika v službi
Samo to - otroci so zelo različni.

Moja npr. se je sesalca dolgo strašansko bala, ni šans, da bi takrat v njeni bližini sesal. Še zdaj ga gleda malce postrani, pa bo kmalu dopolnila 2,5 let!


(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: A moški res nič ne vidjo?
25.1.2008 18:03:02   
Rozica25
IZVIRNO SPOROČILO: Lianna

Če pri enem otroku ne morš poskrbet za stanovanje ne vem kako bo pri večih. Boste v svinjaku živel? Ko mož prinese plačo domov je pa ok? Mi je logično da pač ti pospraviš glede na to da si doma. Otrok sigurno kaj spi, tako da se da takrat skuhat, kaj pospravit. Sej ni treba tipi topi, ampak da se kljub otroku veliko naredit. Sploh pa se mora tudi otrok navadit da ne more biti cel dan v središču pozornosti in ko mama npr. sesa je pač malo sam.  Med vikendom si pa uredi tako da si porazdelita delo. En sesanje, drugi posodo...itd Med tednom pa raje nehi jamrat in se malo organiziri. Ker od nekoga ki dela 10-12h na dan pač ne morš pričakovat da bo še doma pucu.

Aja še par nasvetov:
-ko sesaš daš otrok v sling ali v kengurujček, pa je lahko zraven
-ko kuhaš ga daš v stolček in na pult pa naj spremlja, zraven mu poješ, se pogovarjaš z njim
- ko obešaš perilo oz. ga daš prat je otrok prav tako lahko zraven



Ja živimo v svinjaku. Vesela bodi, da tebi ni treba. Ne pričakujem od njega, da bo po šihtu z metlo skakal naokrog. Kot si povedla, so sobote za to. In ne prinaša samo on plače domov!

Vseeno pa hvala za nasvete, saj poskušam na ta način reševat situacijo, je pa fajn če imaš še nekoga zraven.

Pozdravček

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?