|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
16.2.2008 12:29:35   
ella79
Jaz ji ritko kar z pleničko in mlačno vodo, se mi zdijo krpice čist premrzle user posted image če pa jo že z krpico, jo pa prej mal pod vodo splaknem, da ni tok mrzla in 'odišavljena'. Vedno pa pleničko potem sperem pod vodo in jo posušim, ker vsak dan ne perem takih cunj. Če bi bile pa mokre dva dni, bi pa verjetno kar fajn splesnile.

vrtnica, a že en mesec je Janez star user posted image sam gre res hitro? Se ti zdi, da je že kej 'drugačen'? Men se zdi, da ima naša vsak dan bolj svetle in bolj goste laske, pa kakšen gram več tudi user posted image

(odgovor članu mesecnica)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: februarski sončki 2008
16.2.2008 12:56:56   
Marusah
Danes smo pa celo noč spali user posted image user posted image user posted image  samo dvakrat sma papala, pa še zato komaj vem user posted image  Je naš ati tako zlat, da mi Lovra prinese v pojstlo in jaz samo ziziko pristavim, pa je. Potem pa ga odnese nazaj v zibko al pa ga kr pusti pri nama, pa se lepo tiškamo do jutra.


Ella jaz tudi še ne uporabljam robčkov. Ga umivam kr s planičko in vodo. Če pa je pokakan, pa mu ritko najprej umijem s krpicami za enkratno uporabo od tosame (ko jih zmočiš so zelo mehke).

Nam pa še nič ne kaže, da bi popek odpadel user posted image  je zgleda tak trdovraten user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: februarski sončki 2008
16.2.2008 13:20:24   
ella79
marusah, sej pri nas tudi še ni popek odpadu, je patronažna takoj rekla, da bo kar trajal user posted image sam je pa prednost, bo vsaj user posted image že mal večji in bolj kompakten za prijet, bo mnogo lažje ga umivat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: februarski sončki 2008
16.2.2008 14:21:45   
*Naja
Mi vsak dan bolje spimo....danes ponoči sva se samo 2x hranileuser posted image user posted image user posted image .

Pri previjanju jst rito najprej obrišem z robčki od Milerja, potem pa grem vedno čez še z mlačno vodo...

Našim čvekicam, ki še čakajo na svoje user posted image sem včeraj napisala mojo porodno zgodbo, pa jo bom še tukaj objavila.....pa nekaj slikic iz porodne sem dala v albumček...tisti prvi trenutkiuser posted image .


Evo še moja porodna zgodba....

V četrtek, 07.02.08, sem se zjutraj odpravila v P., ker se mi je zdelo, da mi čisto po malo odteka plodovnica. V P. so mi naredili test in ugotovili, da je res. G. me je sprejela na oddelek in rekla, da bodo morali v roku 24 ur sprožiti porod, če se že prej ne bo spontano kaj začelo. To je potrebno zaradi možnosti okužbe otročka. No, na oddelku se potem tekom dneva ni nič kaj posebnega dogajalo, jst sem se počutila čisto običajno...nobenih popadkov....nič od nič.
Zvečer, okrog 18.00, sem še veselo večerjala in s cimro, ki je bila že teden dni čez rok debatirala, da kdaj se bodo kej zdej zmislil, naredit kej v zvezi z menoj. No, takoj po večerji je sledila vizita in dežurna G je naročila, naj pridem na pregled, da vidi, kako je sploh stanje spodaj. Ko me je pregledovala se je odločila, da mi bo predrla mehur...nato je sledil še pregled in ugotovimo, da sem že 3 cm odprta. Meni pa še vedno nič...nobenih popadkov...nobenih bolečin. Malo sem bila šokirana, ker me niso več spustili z mize....pripeljali so voziček...me preložili nanj in naročeno je bilo, da gremo kar v porodno in rodit. Mene je skor kap. Jst sem mislila, da mi bodo dali kaj za pospešitev popadkov in da bom še celo noč postopala po oddelku in jamrala, zdej pa taka akcija. Po stvari je šla kar sestra, v sobo in cimri povedala, da me ne bo več nazaj. V porodni je nato sledila procedura s klistirjem, tuširanjem...tako da sem na porodni mizi pristala okrog 20.30.. Najprej so mi nastavili venozno antibiotik, ker je minilo že 24 ur odkar je začela odtekati plodovnica. Ko bo to steklo, je rekla babica, vam bomo pa namestili umetne popadke . No, nato sem naslednje pol urce ležala, v velikem pričakovanju umetnih . Vmes je prišel tudi moj dragi, pa sva se še nekaj hecala in slikala. No, ene 2x me je potem nekaj špiknilo, kar se je izkazalo, da so moji popadki...kar jih je sprožilo verjetno predrtje mehurja. Ampak ni bilo nič posebnega, tudi boliči niso ravno bili...sem se hecala, da so tako malo za pokušino .
No, ob 21.00 pa je sledil težko pričakovani dogodek, ko so mi v žilo začeki pritekati ti umetni . Začeli so dokaj hitro učinkovati, tako da sem čez približno 5-10 minut že pridno dihala. Vmes smo poskusili kar nekaj različnih položajev, od sedenja, ležanja, stanja....No, po dobri urci, ko so si popadki sledili že precej na gosto mi je babica predlagala, da bi bilo dobro, da dobim eno dozico Dolantina. Pa sem rekla, da ok....Morem sicer priznat, da se je bolečina potem še vedno konstantno stopnjevala, le nekoliko bolj odsoten si. Meni je bilo po tej zadevi tudi precej slabo, sploh med samim popadkom je moj kar z ledvičko bil v pripravljenosti, ker sem vedno imela občutek, da morem bruhat.
Kakorkoli, vmes me je babica redno pregledovala in ugotovila, da se zelo lepo odpiram. Da imam zelo zmehčan maternični vrat, kar mislim, da je posledica pitja malinovega čaja. (No, to je moje predvidevanje. V sosednji sobi je namreč rojevala ena tretje rodka in sem na koncu rodila prej kot ona).
No, da nadaljujem...Okrog 23.00 sem bila že odprta 10 prstov, sedaj je bilo treba samo še počakati, da se dete dokončno spusti v porodni kanal. Da bi zadevo ponovno malo pospešili, mi je babica predlagala, da se vsedem na veliko žogo in ko pride popadek, poskusim vmes še malo pohopsati na žogi, da s silo težnosti še sama pomagam otročku. No, če sem čisto iskrena, je to edini del poroda, ki je mene res bolel. Na žogi sem tako mogoče predihala ene 5 popadkov, potem je bilo pa že toliko nevzdržno, da smo se odločili, da je čas, da grem na mizo in da rodim. Osebje se je pripravilo, prišel je tudi moj G, ker je bil ravno dežuren v operacijskih in začel se je iztis. Namestila sem se na levi bok, kar se vsem zdi precej nenavaden položaj za rojevanje, ampak meni je bil fantastičen...priporočila pa mi ga je babica. In čez vsega 10-15 minut je na svet prijokala naša punčka, sicer nekoliko modra, ker je imela popkovino 1x zavito okoli vratu, ampak nepopisno lepa. Takoj so mi jo položili na trebuh in kar nisem mogla verjeti, da sva jo končno dočakala, najino dete . 




_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: februarski sončki 2008
16.2.2008 14:23:02   
*Naja
....dejte mal napisat, koliko ste kaj aktivne zdaj po porodu? A dost počivate, ali ste se že lotile gospodinjskih opravil?
A ste že klicale in naročile vaše bebice na 1.pregled?


_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: februarski sončki 2008
16.2.2008 16:45:57   
Suzi*
Ja nič, tule več dogaja kot na naši "stari temi". Bom pa tle mal strašila. user posted image

Ritko sem jaz umivala z vatko in toplo vodo. če je bila veliko pokakana, sem pa najprej z vlažilnim robčkom na grobo spucala, ampak pol obvezno še z vatko in vodo. S pleničkami nisem pucala, ker bi blo potem preveč za prat. user posted image

bamby, huda tehnika pucanja noska. user posted image  Tole bomo ziher sprobali.

Lara, glede spanja se pa strinjam z Bamby user posted image  ....izkušnje "starih mamic". user posted image user posted image  To, da se že malo dete navadi lepo zaspat, pride pozneje še kako prav in prihrani marsikatero travmo, verjemi. Ko je čas za spat, je čas za spat. Mi smo tud ujčkali, pa nosili, pa ne vem kaj, pozneje je bil pa problem, pa je blo treba kar zgrda to zrihtat, ker drugač bi nas dete zažrlo. user posted image user posted image user posted image

vrtnica, že 1 mesec ste stari??? user posted image user posted image user posted image  kako res čas leti.


mesecnica, pokakane plenice vsekakor takoj operi na roke al pa namoči v oxy, ker drugače če boš čez par dni šele prala ti mogoče fleki sploh ne bodo šli dol. Zvečer smo pa mi našega "osvežili" samo z vodo in tetra krpico. za ritko sem pa še milo uporabila. (to, če ga nismo kopali).


Jaz mam tud počasi dovolj user posted image . Vse me že boli, dol pritiska, ponoči me je ful krč v nogo, da me še zdaj boli. user posted image  Pa ne vem več kaj bi jedla zarad tega cukra. user posted image  pa še ve me rajcate z bebami. user posted image user posted image  Upam, da kmalu tudi v dveh kosih pridem na ta čvek.



_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: februarski sončki 2008
16.2.2008 17:11:14   
ella79
Jaz sem že čist aktivna user posted image user posted image danes sem spekla rolado, kruh in za kosilo lazanjo user posted image user posted image pa na izi sem mal pospravla, še posesati bo treba, sam to bom kak drug dan, če me slučajno ne bo user posted image prehitel.
Takoj prvi delovni dan, ko smo prišli iz P, sem jaz user posted image naročila na prvi pregled, tako da imava pediatra že izbranega, ker pri nas
je kar panika kakega dobrega dobit.

suzi ti se kar mal po tej temi sprehajej, mogoče pa bo pomagal in kej pospešil user posted image

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: februarski sončki 2008
16.2.2008 22:19:17   
maja&m
Lara76-a si ti v Celju rodila? Praviš da je tvoje detece imelo popkovino ovito,a ti na odpustnem listu tudi piše-popkovina ovita? Jaz namreč ne vem,meni ni babca nič rekla,mala je bila skoraj črna v glavo. Na odpustnem listu pa mi piše-popkovina ovita.
Če si rodila v Celju,katero babco si pa imela?
Suzi-naj ti zaupam en star recept za pospešitev. Ricinusovo (ricinovo) olje. Je menda za odvajanje. To mi je priporočila kolegica,ki je tudi sama sprobala. Zadeva je pa taka,če je dete zrelo za prihod,ti bo pomagalo,če ne boš pač fino šla na veliko potrebo. Ona je sprobala,2x. Pri enem otroku je vžgalo,pri drugem žal ne. Zgubit nimaš kaj,razen nekaj kakeca.user posted image user posted image Aja,pa njena mama in babica sta tudi poskusili in je prijelo. Če boš sprobala-javi!

Lp

Maja

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: februarski sončki 2008
17.2.2008 10:06:03   
misar
dobro jutro!

danes spet prekrasen dan. pa naspali smo se. mal mamo sicer ritem out ampak vseeno ponoči sam dvakrat papcamo. tako, da se ati in mami tud naspita kej. pa ful sva dobr organizirana. po prvem papcanju ponoči (okoli polnoči)jo ati odnese pančkat, pa potolaži, da se umiri. po drugem papcanju (okoli 4. oz. 5. ure) pa jaz, tako, da se oba fino naspiva. user posted image user posted image

kar se tiče pa umivanja mi umivamo kar z vodo pa pleničko, mam tud robčke, sam jih ne uporabljam, se mi zdi, da je naravno najboljše.

Lara76- jaz sem normalno aktivna , kar pomeni, da kuham, pospravljam, pač vse, s tem, da se s partnerjem izmenjujeva pri gospodinjskih opravilih. se čist odlično počutim. edina stvar, ki me zmatra je, če premalo spim, to je vse.

kako ste pa kej punce s kilogrami? vam jih je po porodu še veliko ostalo? jaz sem že na predporodni teži, oz. imam celo kak kilogram manj. se mi zdi, da me od dojenja in čudnega ritma kar samo pobira. edino okoli trebuha se mi še stanje ni čist spravilo v normalo (obseg je še kar velik), sicer pa oblečem že vse hlače user posted image user posted image

pa še me zanima. ko vaše bebice napenja pa ne morejo prdnit...kaj pomaga? ne bi rada zdaj kapljic kupovala, ker ni hudo. sam je pa tud neprijetno gledat otroka ko se napenja pa ne more prdnit. je kaj naravnega? recimo slive namočene v vodi? al kaj?

lep dan vsem




_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu maja&m)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: februarski sončki 2008
17.2.2008 11:23:19   
*Naja
Maja&m- Ja, rodila sem v Celju. Za babico ne vem imena, pisala se je Lajler in je bila res krasna.
Ja, naša pupa je imela popkovino 1x ovito okrog vratu...na odpustnem listu piše, da je bila popkovina ovita.

Misar- tudi naša mala se grozno muči, po hranjenju...ful jo zvija, nič ji ne paše, včeraj zvečer je pa padla v tak neutolažljiv jok, da me je skor kap, ker nisem vedela, kaj naj naredim. Potem sem jo malo masirala po trebuščku in hrbtu, pa je hvalabogu zaspala. A so to že krčkiuser posted image Bi mogoče že mogli nabavit kapljiceuser posted image Se vaša samo zvija, al tudi joče?


_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: februarski sončki 2008
17.2.2008 12:27:20   
vrtnica76
Daaann!
Lara,tut pri nas so krči.Začelo se je že v porodnišnici,sam zdej so precej močnejši.Janez se zvija in joka,da mi skor zraka zmanjkujeuser posted image .Res je ful grozno.Jaz jih oblažim tako,da mu položim  toplo krpico na trebušček (jo kr z likalnikom segrejem.Malo le pomaga.Glede kapljic pa ni rečeno,da bodo kaj dosti pomagale.Vseeno, probat ni greh.


_____________________________

Bistvo sreče v življenju je v tem, da imamo kaj delati, ljubiti in upati.

16.1.2008 se je rodil korenjak Janez.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: februarski sončki 2008
17.2.2008 13:59:56   
mesecnica
No - jaz sem tudi že aktivna...je treba oprat, zlikat, kuhat,... Saj moj dragi mi pa pomaga user posted image .

Drugače pa našo bebico tudi matra isto ko vašo Misar. Pojma nimam kako naj ji pomagamo. Kar leži v postelji in se napenja. V obraz je pa čisto rdeča. Se mi zdi, da ima polno vetrov, ki jih ne more spraznit ven in posledično tudi kakat ne more. Saj ne, da nič ne kaka...ampak ponavadi je bila pri vsakem previjanju kar fajn pokakana zdaj pa ne več toliko (samo malo za vzorec) odkar se tako napenja. Tako, da če katera pozna rešitev...lepo prosim, če jo zaupa... Mislim pa da to niso krči, ker jo ne zvija oz. se ne krči ampak samo napenja...user posted image .

Suzi*...ti pa vidim komaj čakaš, da greš v P. Saj ti verjamem...se mi zdi, da je najhuje, če moraš čakati čez rok, ampak ti itak imaš še fore user posted image .

Lp,

_____________________________

Mesečnica

(odgovor članu vrtnica76)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: februarski sončki 2008
17.2.2008 14:12:15   
Suzi*
Mesecnica, bi blo kar fajn it, sploh ker mojga zdaj 2 dni in eno noč ne bo doma, me še to obremenjuje. user posted image  Pa spet imam ta rjav izcedek. user posted image  Pojma nimam al je kej narobe al se mi samo čep tako počasi lušči, al je to od kašlanja (prehlad).user posted image user posted image

Glede napenjanja in krčkov (takrat se zvijajo in jokajo, pa že skor umirijo, pa spet,..) .....moj nasvet....dejte jih na trebuščka obrnjene nosit na podlakti, pa zraven še malo po hrbtu pomasirat. Pomaga prverjeno. naš je ful prdel v taki pozi in se potem umiril. Lahko pa jim date tudi nežen janežev čajček za pit. Za slive so pa še čist premajhni.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu mesecnica)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: februarski sončki 2008
17.2.2008 15:00:30   
bamby
mesečnica, jaz Anajo zvečer ne umivam kaj dosti. Po obrazku z vato namočeno v vodo, največ okrog ust in če so očki potrebni, kaj več pa ne.
Ko se pokaka, jo čez dan umijem z vatko namočeno v vodo, ponoči pa kar z robčki, ker se mi zdi da tako prej vse opravim.
Pokakano tetra pleničko moraš prej splakniti pod tekočo vodo, če je kaj blata še na njej, pa tudi drugače ni slabo če jo pod vodo splakneš, ker se ti bo lepše oprala. Če je pa samo malo pokakana, pa je ni treba.

lara, user posted image  sem videla, dasi dodala še nekaj novih slikic user posted image . Jaz začnem jutri sama kuhat, pa danes sem tudi že, le da je on Anajo prihtal.
Za 1. pregled je pa mene patronažna naročila, pa me mora še poklicat, da mi pove datum in uro.

suzi, ne boš verjela, ampak sem včeraj probala sama to z s pucanjem noska, pa na žalost nisem bila uspešna user posted image . Vem, da vaja dela mojstra, samo patronažna je res že tako izkušena v tem poslu, da ji jaz še do gležnja ne sežem user posted image user posted image .
Tudi ti boš kmalu cartala svojega sončka user posted image , kar korajžno, zdaj grejo zadnji dnevi mimo.

Za krče sem jaz kuhala (pa tudi zdaj kuham) čaj iz kamilic, janeža in kimla(podobno kot suzi, le z dodatkom kamilic), pa v lekarni se dobi čaj plantex, ki proti krčem tudi pomaga. Mi smo ga uporabljali pri Timu, zdaj nam ga zaenkrat še ni treba, bomo pa posegli tudi po njemu, če bo treba. Se ga pa dobi v posameznih vrečicah za 1-2x pripravit, ker malčki še ne popijejo od enkrat tako veliko.

Pri nas pa ponoči vstajamo na vsake 3 ure, zjutraj pa potegne do 4 in pol ure in čez dan prav tako user posted image . Ne vem, kako bi jo to odnavadila oz. navadila na nočno podaljševanje. Pri Timu ni bilo tega problema. Večraj je bila pa v LJ pridna, le nazajgrede smo se na poti enkrat mogli ustavit, da smo jo nahranili, to je bilo pa vse. Avtosedež smo pa tudi dobili user posted image . Potem je bil pa problem, kako bomo sedež in voziček spravili v prtljažnik user posted image user posted image . Smo voziček potem mogli dat med lupinico od Anaje in sedežem od Tima, novi avtosedež pa v prtljažnik, oboje ni šlo zadaj. user posted image je bil čisto živčen user posted image .
Zvečer pa bom Anajo prvič sama kopala. Upam, da še znam user posted image .

(odgovor članu mesecnica)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: februarski sončki 2008
17.2.2008 16:44:24   
mesecnica
Uhhh...hvala vsem za odgovore...super ste...user posted image

Sem dala v album par slikic naše Lune...

Lp,

_____________________________

Mesečnica

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: februarski sončki 2008
17.2.2008 17:58:45   
MetiLu
A ste tukaj bolj čvekave, jaz sem vam nekaj malega napisala na prejšjo temo user posted image  pa par novih slikic od našga Janeza sem dala v albumček.

Vidim, da že lovite ritme spanja in hranjenja, midva ga še nimava... čez dan še gre nekako na 1,5 -2 urce jeva oz. spiva, ponoč je pa cel žur ene 4 ali 5 ur skupaj. Skoz bi na joški visu, pol pa končno zaspi, pa začne kolcat, pa spet jovo na novo. Tko, da sem kar precej utrujena. K sreči mi moj zelo pomaga in podira kupčke, mu gre boljš kot men user posted image  Bradavice so zaenkrat ok, malo me bolijo, ko mali zagrabi, potem pa lepo steče.

Da še na hitro dodam mojo porodno zgodbo:
V torek ob 7-ih zjutraj sem se zbudila z mokrimi hlačkami, čez slabo uro mi je začela voda kar pošteno odtekati. Zraven so se začeli neredni krči, zaradi katerih sem šla 2x na wc user posted image  potem sem poklicala mojega možeka na šiht, je priletu domov, jaz sem se medtem stuširala, pograbila torbo in sva letela na Zaloško. Tam me sprejmejo (okol devetih zjutraj), dajo na ctg, ki je kazal popadke na 4 min, nato je sledil pregled, odprta 4 cm in so me poslali v porodno. pridem v zgornji štuk, me dajo na klistir, sestra je samo malenkost popravila frizurco, pol se je pa začelo. Po klistirju kar močni popadki, katere sem z dihanjem še kar dobro prebrodila. Ob 12-ih sem bila že v porodni, odprta 6 cm. Dali so mi masko, da sem vdihavala med popadki. Po eni uri sem bila odprta 7 cm, nato se je sestra odločila za umetne. Ti so šele začeli sekat. S pomočjo babčinih rok sem bila ob pol treh popoldan odprta 10 cm. Naj povem, da sem umetne popadke doživela kot res pasje, po vdihavanju v masko mi je bilo pa grozno slabo. No, potem smo pa začeli potiskati. 5X sem poskušala, med posameznimi pritiski menjavala bok in spet potiskala in mali ni šel nikamor. Po uri in pol tega dogajanja je babca ugotovila, da morajo porod čimprej zaklljučit, ker jaz sama otročka ne bi mogla iztisnit, ker se je zaustavil na medeničnem dnu. Priletela je ekipa babic, res jih je bila polna soba, noge so mi dali na držala, podrli posteljo, pripravili vakum in pribor za rezanje, v naslednejm popadku je bila s pomočjo vakuma, epiziotomije, malo sem se še raztrgala, ter z metanjem ene babice na moj trebuh porojena glavica. Punce, kakšen občutek, ko pride glavica ven, nepopisno dober, olajšanje!!! Babica me je prijela za roko, da sem ga lahko zatipala. No, potem smo počakali še en popadek in moj zlatek je bil že na mojem trebuhu. NORO!!!! vse hudo pozabljeno v pol minute. Jaz sem bila prec ok, prisebna, bolečine ni bilo nikjer več, mali pa lep, da sem samo govorila kok je lep...user posted image  user posted image  med šivanjem (v treh plasteh) so malega stehtali, zmerili umili in ga dali atiju. Brez njega ne vem kako bi preživela, se je zelo trudil, da bi me bodril in me spodbujal. Po eni urci sva vklopila mobitele in začela vse po vrsti obveščat o veselm dogodku. En babica mi je pomagala malega pristaviti in je takoj zagrabil jošk in začel sesat user posted image  user posted image  ma res lep očutek, potem sva bila v porodni še dve urce, ob osmih zvečer so naju pa pripeljali na B oddelek Lj porodnišnice.
Naj ob tem pohvalim osebje na tem oddelku, ker so mi sestre res pomagale z nasveti za previjanje, osebno nego (moji šivi) predvsem pa so mi pomagale pri dojenju. Glede same oskrbe nimam pripomb, mogoče je malo nadležno, da te brez milosti zjutraj ob sedmih zbudijo in preoblačijo postelje, ko smo ponavadi šele dobro zaspale user posted image  Tudi hrana mi je bila začuda zelo dobra. Tko, da glede porodne izjušnje v LJ P res nimam slabe besede. Je bil pa moj porod malce težji, saj sva se morala ob z Janezom potruditi, da je prišel ven, glede na to, da je bil tako velik (obseg glavice 36, 4170g in 54 cm). Potpludba na malemu od vakuma je že naslednji dan izginila, glavica je pa po dveh dneh dobila lepo obliko, da ni bila več "palčkasta" user posted image

No, zdej si grem pa hitro glavo oprat, dokler moj mali piškotek še pančka user posted image

_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu mesecnica)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: februarski sončki 2008
17.2.2008 18:39:29   
tamala_82
Dan!!

Na prejšnji naši temi nisem mogla čvekat, ker sem od decembra naprej ležala v P (odprta 3, kasneje že 5 cm), bom pa na tej temi toliko bolj aktivna user posted image

Rodili smo 28.01. (skoraj mesec pred rokom) ... saj vem, pašem k januarkam, ampak bom kar tle strašila (če nimate nič proti).

Tudi nas dajejo krči. Najprej je pomagala masaža trebuška in telovadba (nogice k trebuščku), da se je tamau ornk sprdel, zdej 2 dneva je pa že taka kriza, da sva mogla poseč po kapljicah (vetrovne od koroških lekarn) in se je ful umiril. Probala sva tut komarčkov čaj (zdej ne pomaga več ... je pa res, da ne vem točno, koliko ga lahko popije). Včerej sva mu najprej dala požirek čaja (nič pomagalo), potem pa še 4 kapljice (normalni odmerek je 8-10 kapljic) in je fuuul pomagalo!! Vetrovne kapljice ruuuulz user posted image user posted image user posted image


Drugač mam pa probleme z dojenjem, ker sem kljub pridnemu praznenju joškic broškic (mam namreč fuuuul mleka) fasala mastitis ... upam, da čim prej mine ...


Aja, koliko februark pa že carta? Bi mogle kašn seznam nardit ... sej mogoče ste ga že, pa sem spregledala ...


Evo ... šibam ... je alarm user posted image
Se še kej tipkamo!




(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: februarski sončki 2008
18.2.2008 10:45:16   
pina-1
evo se na hitro pofočkam še tuki. prebrat vas sedaj nimam časa, ker me Mia kliče. Anči pridno spi v svji košari.
Še tu vam prilimam mjo ekspresno porodno zgodbo. V album sem pa dala slikice moje Ane in pa slikico od Gašperja od Torcice.

porodna zgodba:

Vse se je začelo iz sobote na nedeljo. Celo noč sem imela popadke na 5 min, ki pa so proti jutru izginili. Enako se je ponovilo iz ponedeljka na torek, vendar so bili tokrat popadki na 3 min. Z možem se odločiva da se gremo pokazat. Na pregledu ctg ne zazna nobenega popadka. Vendar sem bila že 3 cm odprta in vse je bilo pripavljeno. G je rekel da se b samo razvilo tekom dneva in naj nabiram kilometrino gor in dl po stpnicah. Vendar se iz tega mojega norenja gor in dol po stopnicah ni nič zgodilo. 13. 02 na viziti mi G reče da bi mi že sprožili vendar ni fraj porodne sobeuser posted image . Skoraj bi me kap in bi kar zbežala od tam. Sem pa pol kmalu dobila tak težek trebuh. Kot bi se najedla kamna in kosti v riti so me začele boleti. V sobi smo imele dan smeha in urce so kar hitro minile. Zvečer na viziti me pa G pošlje na pregled. Na pregledu sem bila še vedno 3 cm odprta vendar se je naša Ana že spustila v porodni kanal in je bil aglavica fiksna. Zmeniva se, da če se po noči nič ne zgodi pridem zjutraj na klistir in grem v porodno.
No po noči so se začeli ppadki na 3 min., vendar meni se niso zdeli nič posebnega. Itak sem bila dogovrjena da grem zjutraj v prodno. No pol so me 6:45 poslali v pordno. V klistirnici sem bila kar do 9:30, ker so bile vse prodne sbe zasedene ( v Izoli imajo 3 prodne sobe). No klistir je sprožil popadke na 3 min, vendar tudi ti niso bili kaj preveč omembe vredni. Končno pride babica Kristina in me pspremi v mojo porodno sobo.

Ob 9:30 me priklopijo na ctg in babica ugotovi, da sem 6 cm odprta in mi predre mehur. Pkličem mojega moža, ki je bil pred porordno. Ko je prišel so mi že dodali umetne, vendar so se z infuzijo le moji popadki ojačali, ostali pa sno na 3 min. No ene 4 popadke je blo potrebno predihat, ko se je že pojavil občutek potiska. Naslednji popadke je bil že oreng za potiskat in sem glavica se je že kazala. Malo bolj smo potisnili in naša Ana je ob 10:14 prijokala na svet.  Tako da je moj ekspresni porod trajal celih 45 minuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pokasirala sem 6 šivčkov, ki pa niso sploh boleči.

Ana se je fajn drla v porodni sobi, da jo je bilo kar lepo poslušat. Je pa takj pokazala, da bo isti tatko in je takoj prijela za joško. Tako sva se crkljali dobro urc, ko je ponovno prišla babica, ki mi je prišla pogledat krvavitev. Drage moje to pa TAKO BOLI, da ni za opisat. Res pritisk na maternico, da se sčisti je bil grozno boleč. Ampak smo preživeli.

Za konec vam povem samo še to, da krčenje maternice po porodu zeloooo boli. Bodite na to pripravljene, predvsem drugorodke. Mene je to bolj mantralo kot ves porod in vsi najhujši popadki. V soboto zvečer je bilo tako hudo da so mi morali dati kar eno inekcijo ketonala. sedaj so bolečine znosne, vendar še vedno so.

Tako na kratko o moji izkušnji.



_____________________________

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu tamala_82)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: februarski sončki 2008
18.2.2008 11:48:14   
bamby
mesečnica, tvoja Luna je zelo lepa deklica in v zelo lepih oblekcah oblečena user posted image .
meti, samo da je z vama vse vredu in da je porod za tabo. Je bil pa Janez res zelo velik, zato je bil tudi porod malo težji. Ampak kot vse mamice ne bolečine porajanja takoj pozabimo, ko enkrat dobimo zakladek v naročje, kajne user posted image .
tamala, ti kar tu z nami čvekaj. Nas je suzi o tebi obveščala, tako da smo bile vse na tekočem. Jaz sem pa tudi rodila še januarja, pa sem ostala kar pri februarkah, ker se tu najboljše počutim. Seznam mamic in otrok je pa na forumu Čvekanje v pričakovanju-Februarčice 4.del. Smo bile pridne, da smo na 4. delu že začele čvekat user posted image .

pina, dobrodošla spet med nami user posted image . Smo zate tako močno stiskale pesti, pa ni kaj dosti pomagalo, so te še vedno matrali. Sam oda je sedaj vse za tabo in da lepo certaš svojo Ano.
Kako jo pa kaj Mia sprejema?

Glede krčenja maternice sem pa jaz bila itak ves čas pod anestetiki, tako da sploh nisem občutila bolečin user posted image . To je ena prednost CR, ker te ves čas filajo z injekcijami in potem še s tabletami proti bolečinami.

Mi smo včeraj naredili prvi krst v banji sami. Kopel je lepo uspela, Anaja pa tako kot 2 dni nazaj fajn uživala. Učinek vode je tudi spanje podaljšal na 3 in 3/4 ure user posted image , potem pa spet na 3 ure. Jaz pa sem šla danes še zadnjič na prevezovanje. Zdaj imam končno mir.

(odgovor članu mesecnica)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: februarski sončki 2008
18.2.2008 11:51:46   
bamby
Pina, sem šele sedaj pogledala slikce vaše Ane. Ful je luštkana, pa Mia tudi. Pa kako jo zna fajn pestvati user posted image . Bravo za starejšo sestrico user posted image user posted image user posted image !!! No, pa mamica je tudi fajn, kljub matranju user posted image .

In Gašper je tudi luštkan fantič user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: februarski sončki 2008
18.2.2008 15:30:42   
Janey
Nalimala par slikic v albumuser posted image user posted image

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: februarski sončki 2008
18.2.2008 16:07:16   
bamby
janey, lepe slike user posted image .

Midva sva pa tudi že iz enournega sprehoda. Zdaj še spi, bo pa kmalu lakota. Tima sem pa oddala na krajše počitnice do srede k mojim staršem.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: februarski sončki 2008
18.2.2008 19:01:31   
kati kati
naj se še jst na hitro javim...nas Maj  trenutno spi se pa počasi navajamo na en ritem-mal je mal spi...je zaenkrat zelo priden!edino kar pa ga matrajo krči...in to kr fejst!V hudi sili mu dam na dudo pa kuminovih kapljic-da se mal pocarta in umiri!
Je pa tko da že 2 noči spi poleg naju-smo rabli 1 teden da smo pogruntali zakaj ne spi in joče-sploh mu ne odgovarja jogi v kinderpetu!In se sedaj carta poleg naju!
A malčki spijo poleg vas? sej vem da si ga bom s tem razvadla?...
ampak tak spi in je-ne vemo da ga imamo-razen ko ma krče!
lep pozdrav


_____________________________

pa smo pihnali prvo svečko...4.2..

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: februarski sončki 2008
18.2.2008 19:48:07   
mesecnica
Sem malo albume pogledala...kako so luštkani otročki user posted image user posted image user posted image .
Mi smo bili pa danes že prvič pri zdravniku. Imamo tako vnete oči, da je joj. Smo prinesli še iz porodnišnice, kjer je bil nonstop prepih...user posted image
Drugače pa sem se jaz že naročila na prvi pregled, ki bo točno čez en mesec.
Aha - pa še nekaj...a vej kaj posebej pazite kaj jeste???

Lp,

_____________________________

Mesečnica

(odgovor članu kati kati)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: februarski sončki 2008
18.2.2008 20:18:20   
MetiLu
Kati kati, midva sva tud rekla, da ga ne bova dajala k sebi, pa si ne moreva upret. Danes je sicer ostal šele po jutranjem dojenju, tko da sta z atijem crkljala še celo urco, mami se je pa ta čas lepo stuširala in spravila v "pojavno obliko" user posted image  user posted image  user posted image  je pa prvo noč spal pri naju od štirih zjutraj naprej, ker se mi ga ni dalo kar naprej not pa ven iz posteljice jemat user posted image  (prva noč je bila kar naporna) sva pa šele dve noči spala doma, tako da za naprej ne vem kako bo user posted image

Mesečnica, jaz malo le gledam kaj jem, sem pa že prej imela podoben "doječi" jedilnik, edino čokoladi oz, piškotom, pecivu (orehi...) se sedaj ful odrekam, pa rajši kakšen jogurt ali pa sirov štrudelj več pojem user posted image  Me pa mami že tri dni fila z govejo župo, tko da mi že iz ušes ven gleda user posted image  user posted image  sem danes babco povprašala, pa je rekla da lahko več ali manj vse, razen svinjine, zelja, repe, cvetače in teh podobnih zadve rajši ne, ker napenjanjo, pa južno sadje npr. ananas ali kivi, tudi ne, pa čokolade ne. Lahko pa probam s pomarančami, solato in podobnim, pa bom sproti vidla, kakšna bo reakcija.

Punce, mene pa zanima, kako pogosto umivate svoje user posted image  z oljem v vodi (jaz imam tistega od Bubchena, pa so ga z enakim v P umili in je tko lepo dišal, sem ga cel dan božala in vohala user posted image )? meni so ga tako umili prvi dan po porodu, pol sem ga pa vsak dan samo z vodo in krpico za umivanje (kopamo se še ne). Pa bi ga jutri (star bo en teden) spet, ker se mi zdi, da ima kar suho kožo. Umivamo se pa vsako jutro, pred previjanjem.
Sicer pa pri previjanju prakticiram kar toplo vodo in vatko, ker se mi zdi zlo fajn, vidim pa da nekatere že kar kupljene robčke uporabljate user posted image  Ga zna pa naš fante že kar oreng nakidat user posted image  user posted image  user posted image

No, zdej se grem pa res k mojmu stisnit, dokler Janez pančka user posted image

Se oglasim kaj jutri če bo čas user posted image  se bom mogla počas navadit na "multitasking", ne samo na previjanje, dojenje in crkljanje user posted image

_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu mesecnica)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?