|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
18.2.2008 20:44:37   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: kati kati

Je pa tko da že 2 noči spi poleg naju-smo rabli 1 teden da smo pogruntali zakaj ne spi in joče-sploh mu ne odgovarja jogi v kinderpetu!In se sedaj carta poleg naju!
A malčki spijo poleg vas? sej vem da si ga bom s tem razvadla?...
ampak tak spi in je-ne vemo da ga imamo-razen ko ma krče!
lep pozdrav



Kati kati, predvidevam, da je to tvoj prvi otrok, ker to kar delaš, lahko dela samo mamica, ki ima prvega otroka. Preberi si še enkrat kaj si napisala. Totalni nesmisel. On se hoče cartati in vidva sta mu nasedla. Imata še čas, da popravita napako, ker drugače lahko kinderpet kar pospravita. Pri otroku morajo biti starši nepopustljivi, ker verjemi, otroci so pregnani, pa čeprav tako majhni.

Saj moja Anaja tudi kriči, ko jo dam v posteljico. Zakaj pa ne kriči, ko spi v dnevni na kavču??? Pri otročkih je treba vztrajat in ne smemo jim popustiti. Če ti otrok joče 10-15 minut, ko ga položiš v posteljico, je vse OK, po 15 minutah je pa že treba pogledat, kaj je narobe. Luči ne prižigamo, razen v predprostoru sobe, mu ponudimo dudo, ga pobožamo, ga malo pozibamo, ampak vse to delamo, da otrok leži v posteljici. Čez čas bo že zakapiral, da je treba spat in da iz te moke ne bo kruha.

meti, za umivanje lahko uporabiš bubchenovo olje vsak dan, samo ga moraš dat na mokro vatko, ali pa ga na vlažno kožo z njim namazat.

(odgovor članu kati kati)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 8:55:21   
Janey
Dan

Danes je za nami prva prespana noč. Naše sončece je bilo lačno in je zato celo noč jokalo. Se mi zgleda mleko dela slabše ponoči kot podnevi ( če je to sploh možno) in ni mel dovolj. Danes smo dali pa dodatek in smo ninaliuser posted image user posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 9:14:32   
srečka nosečka
dobro jutro

Sem pokukala vaše user posted image , joooj kako so luštkani. user posted image  

Meti - tale vaš Janez pa je res bil korenjek, tako velik. Si ne znam predstavljat, kako pride takšna štručka ven. Mene je že pri naši bolelo, pa je imela 2,85 kg. user posted image

pina - praviš, da najbolj boli krčenje maternice. Jaz tega nisem tako zaznala. Lahko pa povem, da so hemeroidi - uuuuuffffffff - boli. Iz P domov sem še komaj hodila, ker mi tam pač niso nič dali proti temu sr..... Faktu krema dela čudeže. user posted image



Mi smo se zgleda rešili krčkov, kapljice in čaj iz kamilic kumine in janeža delajo čudeže. user posted image user posted image user posted image  Še vedno pa Lana tako zelo prdi, da jo hodim non-stop kontrolirat, če je pokakana.

A vaši user posted image  kaj polivajo? Pri nas je to zadnje dni.

bamby - se strinjam s tabo, da otroci točno vejo kako in kaj glede razvajanja. Pa čeprav sem pred časom mislila še drugače. user posted image  Je naša zadnjič kričala v postelji, ko jo je pa ati vzel na svoj trebušček, pa je brez besed zaspala kot polhec.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 9:39:27   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka
Mi smo se zgleda rešili krčkov, kapljice in čaj iz kamilic kumine in janeža delajo čudeže. user posted image user posted image user posted image  Še vedno pa Lana tako zelo prdi, da jo hodim non-stop kontrolirat, če je pokakana.


hej srečka nosečka. vprašanje! a ti otroku daješ čaj iz kamilic, kumine in janeža? a to skupaj skuhaš pa daš otroku al kako? me ful zanima???pa koliko tega daš? in kako močno skuhaš.ressssss prosim odgovor!


_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 9:49:16   
mala_pikica
Pozdravljene!

Jaz pa sem komaj včeraj ugotovila, da imamo odpro temo februarski sončki. Brala nisem za nazaj, ker nimam časa. Vidim pa, da že kar nekaj časa pridno klepetate.
Mi smo vredu in smo se že fino navadili na našega Lukca. Najbolj vesela pa sem, da ga je njegova sestrica tako lepo sprejela. Lana ga bi nonstop božala, pa lubčkala, cartala. Jo pa kar dosti vključim v negouser posted image .
Drugače pa je naš user posted image  kar zahteven, veliko je buden in takrat se hoče nositi ali pa biti priklopljen na zizo, dude sploh noče. Ponoči se zbuja na 2 do 3 ure. Mleka pa imam jaz dovolj, dojim pa z nastavki. Kupčka že tudi znamo podreti, krčev pa zaenkrat še nimamo. Na sprehod pa smo mi šli prvič, ko je bil star 11 dni.
Sem pa ga pred 2 dnevoma stehtala in se je v slabih 3 tednih zredil za 700gr. lp

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 9:54:21   
MetiLu
Dan punce!

Bamby, hvala za nasvet, jaz bom olje kar v vodo dolila in ga z rokavičko okopala. Tako so tud v P naredili, samo nisem vedela kako pogosto ga lahko user posted image  

Janey, jaz imam isti problem z mlekom, ponoči ga ni dovolj oz. zaenkrat se mi zdi da je, ker ko z ene zize je mi iz druge kar tečejo kapljice user posted image  mogoče je mali samo prelen za sesat. Pa mu pomagam s stiskanjem, da malo bolj golta, samo pol pa tud hitro zaspi. Midva imava problem, ker ne podira kupčka vsakič user posted image  pol ga pa zvijat začne, pa kolcat in namesto,da bi spal, imamo živahno noč user posted image  in seveda kot je napisala Bamby, ga pol crkljava, ker pri nama potem zaspi user posted image  joj, upam, da ne bo res razvajen user posted image  drugo noč sva ga pustila tulit v posteljici in je potem res zaspal, samo dones se je pa tako zvijal, da nisem več vedla, kaj naj naredim. Zjutraj sem ga previla, pa sploh ni bil dost pokakan! Kolikokrat na dan ve previjate vaše štruce?

Srečka nosečka, ja mojga korenjaka je bilo kar naporno ven spravit, ampak saj veš, še noben ni notri ostal in hvala bogu, da je ven prišel z malo pomoči in je vse ok! user posted image  user posted image  je lep in zdrav fant, zlatenice pa sploh ni dobil oz. eno malenkost.

Bamby, mi znaš svetovat, koliko adaptiranega mleka na obrok potrebuje novorojenček? (v ml). Midva sva kupila tiste pakunge za pripravo enega obroka 200 ml, samo je to seveda preveč, pol sva pa malo "improvizirala", da sva dozo praška razdelila na 4 dele pa potrebno količino vode tudi na 4 enote. Upam, da je tako ok? Ker potrebe po veliki embalaži zaenkrat še ni, v 24 urah dodava samo 1 obrok po flaški.

Ella, tisti pajacek je št. 50, in mi je glih za glih še prav, tako, da bo v teh malih pajackih (imam tri)  prvih 14 dni, pol gremo pa na 56. Bodiji so mu pa edino 56 prav, ostali so premejhni user posted image  user posted image  k sreči sem kupila samo dva manjša user posted image

_____________________________

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 10:06:52   
mala_pikica
Jaz pa se ne strinjam z razvajanjem user posted image . user posted image  sploh pa novorojenčki še ne znajo manipulirati in izsiljevati z jokom. Oni si preprosto iščejo podobne pogoje kot so jih imeli v maternici. Tam so bili 24 ur na dan nošeni, zibani in z nami. Poslušali so bitje našega srca, z porodom pa je tega vsega konec. In normalno, da hočejo biti čim bližje nam. Tako, da jaz user posted image  sploh pa novorojenčkov nikoli ne pustim jokati niti par minut, ampak mu enostavno nudim tisto kar zahteva. Mislim, da jim moramo dati malo časa, da se tudi oni navadijo na nas in življenje izven maternice. Njim je verjetno še večja sprememba kot nam. lp

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 10:53:07   
bamby
misar, čajček skuhaš tako,da v 1 dcl vrele vode daš enih 5 cvetkov kamilic in po 8-10 zrnc janeža in isto kimla. Pustiš 3 minute pokrito in odcediš ter ohladiš. Ta čaj lahko otrok pije čez cel dan, zjutraj pa pripraviš novega.

meti, Anaja mi je sprva jedla po 50 ml Aptamila, do nedavnega 60 ml, zdaj ko ima že skoraj 3 tedne pa poje tudi slabih 80 ml, kar se ji tudi pozna na ličkih. Ti pa povem to, če bo otrok lačen bo tudi jokal, če bo sit bo lepo zaspal.

mala pikica, tudi vredu, če se ne strinjaš z razvajanjem. Upam, da čez par mesecev ne boš slabe volje, ker ti otrok v posteljici ne bo spal in boste budni pol noči user posted image .

Midve pa sva se sinoči spet kopale in je Anaja spet lepo uživala. Vendar potem se ji je pa mudilo jest in sva se morali na brzino oblečt. V dobre pol ure sva se okopali, oblekli, najedli, podrli kupček in šli spat user posted image . Sva imeli pravi maraton user posted image user posted image . Od 2.30  je spala potem cele 4 ure - do pol sedmih user posted image . Očitno napredujemo. Upam user posted image user posted image . Danes je spet lep sončen dan, pravšnji za sprehode.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 10:55:32   
srečka nosečka
misar - prevrem vodo kakšen deci in pol, not pomočim vrečko čaja kamilic, toliko, da se vodo obarva, dodam tri kumine in toliko janeža. Pustim kakšne 5-10 min. In to je to.
Upam, da vam pomaga.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 10:57:59   
pina-1
dan.

evo ena spi, drugo sem uspela spravit ven, jz pa tuki čepim in sem vas na hitro prebrala.

Tudi naše noči doma niso najbolj speče. Ana se nikakor ne more navaditi spati v svoji posteljici. Mam feling da se uboga kar zgubi noter. NO če je fajn zadekana nekako gre, vendar nisem preveč zadovoljna. To noč je spala ene dve urci z mano. Danes sem se pa odločla da testiramo dnevno spanje v psoteljici. Za nekrat neki laufa.

Pri nas imamo mlekarne. Mleka je za izvoz. Mam omejitev pitja tekočine in obvezno stiskanje mleka pred in po dojenju, pa vroče pelenice na jošo bom še stestirala. KEr me joške kar pošteno bolijo. Ana jih pa sploh ne prime če nis vsaj malo prazneuser posted image .

Drugače se pa jaz dobro počutim. PO moje predobro in kar malo premalo počivam. Bi skozi neki po hiši norela in rihtala in ne vem kaj... Me mami skozi opozarja, da je treba počivat.

Glede kopanja otroka: MI se cele prebrišemo zvečer. V vodico nakapam par kaplic oljne kopeli in jo celo prebršem. To nam za nekrat ne diši in se deremo kot jesiharji.
Nam je pa danes končno popek odpadu, babica ga bo jutri prišla pogledat in po moje se bomo kopale enrat konec tedna ali začetek naslednjega.

Sprehodi: nama jih je babica kao prepovedala dokler ne stopimo v tretji teden starosti. NE vem sicer če se bom jaz tega držala. Danes je pri nas kar fajn sonček in je tudi dokaj toplo. 

grem joške kličejo

_____________________________

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 10:59:49   
srečka nosečka
meti - tukaj imaš formulo, kako izračunaš, koliko naj popije oz. popapa  user posted image . Za orentacijo je prav fina.

Otrokova teža (kg)× 190 = količina v mililitrih / 24 ur. Potem je pa samo odvisno, koliko obrokov na dan imaš.

Npr: 3,5 kg  × 190 = 665
7 obrokov na dan ; 665 / 7 = 95 ml na obrok

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 11:23:48   
ella79
Jaz sem tudi do par dni nazaj mogla pri enem ali dveh obrokih dodati še 30-60 ml aptimila. Sedaj je pa kar stekla proizvodnja, sam jo moram še vedno na obeh straneh dojit, tako da zdej še to uredimo, da bo vsak obrok sam na eni strani, pa smo zmagal user posted image user posted image user posted image

meti
, ti Janeza kar čim večkrat pristavi, da se bo povpraševanje povečajo in se bo proizvodnja temu primerno tudi povečala. Al pa si z črpalko še mal vn črpej, jaz sem si parkrat, pa morm rečt, da se je količina mleka pomoje ravno zato povečala.

kar se čajčka tiče, sem jaz kar od Hippa kupila z isto mešanco k ve coprate. Sicer je instant, ampak za 1x na teden, pomoje ne more bit preveč škodljiv user posted image piše pa gor tudi, da pomaga pri krčih. Jaz ji dam kdaj po jedi, k je že v posteljici, na dudico eno kapljico unih kapljic proti krčem, pa mal dol to poliže. Pomoje neki efekta tudi mora met.

Zdej pa čakam, da se Zoja naspi, potem popapca, previje in gremo mal na sprehodek. To mi je pa od vsega najbolje user posted image user posted image user posted image user posted image pa še tako pridno spančka v košari, da bi jo pomoje lahko cel dan vozu user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 11:32:55   
ella79
mene pa zanima, a ste že vse papirje uredile user posted image predvsem me zanima za otroški dodatek, k sem v navodilih brala, da če vlagaš v jan., feb. ali marcu, da vpišeš izplačila za predpreteklo leto user posted image al kako gre to? sej časa mislim da je do 90 dni, da to uredimo, sam bi jaz vseeno čim prej

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 11:37:47   
srečka nosečka
IZVIRNO SPOROČILO: ella79

mene pa zanima, a ste že vse papirje uredile user posted image predvsem me zanima za otroški dodatek, k sem v navodilih brala, da če vlagaš v jan., feb. ali marcu, da vpišeš izplačila za predpreteklo leto user posted image al kako gre to? sej časa mislim da je do 90 dni, da to uredimo, sam bi jaz vseeno čim prej



Ella dobro si se spomnila, to namreč tudi mene zanima, kako in kdaj to urejamo.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 11:46:51   
ella79
- jaz sem sedaj samo v službo poslala kopijo rojstnega lista, da bo po meni zavarvana in mislim, da potem avtomatsko po pošti pošlejo tudi zdravstveno izkaznico. Itak pa lahko za otroka prva dva meseca koristimo našo zdr. izkaznico.
- na občino sem šla po pair za enkratni denarni prispevek občine ob rojstvu
- zdej morm pa ne vem še davčno številko zrihtat user posted image katera to ve
- pa osebno izkaznico. V kokmu času more imeti otrok os. dokument user posted image

sej vem, zdej bom mal težna s temi stvarmi, sam bi res rada to uredila čim prej, da kej ne zamočim user posted image

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 12:39:29   
srečka nosečka
ella - davčno št. so nam kar po pošti poslali.
Rojstni list pa mora tudi moj odnest v službo, ker bo zavarovana po njemu. Pojma pa nimam, kako je z osebno izkaznico. Če boš kaj o tem poizvedla - javi, ker tudi mene zanima.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 13:13:39   
ella79
za davčno sem sedaj tudi jaz zvedela, da jo dobimo po pošti. Jo pa potrebujem za izpolnjevanje dokladov. Kdaj ste jo pa vi dobili?

osebno izkaznico greš pa pač na občino uredit. user posted image greš prej slikat... sam to se ne mudi, običajno so stari vsaj mesec al pa dva.

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 13:24:18   
srečka nosečka
Kaj je bolje, da daš user posted image  naredit, osebno ali potni list. Oz. kako dolgo velja ta dokument od user posted image ?
Za doklade si nabavila kakšen obrazec?

Moja dva sta šla na potep po sončku, mami pa sta pustila doma. In namesto, da bi kaj pospravila, čepim na RR. user posted image user posted image user posted image  Je pač treba izkoristit priliko.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 16:36:13   
bamby
Osebna velja 5 let. Za otroka jo ne rabiš, razen če greš v tujino na dopust. Če greš v ZDA, Turčijo, Tunizijo, BIH... rabiš potni list, v države EU in Hrvaško pa je dovolj osebna izkaznica.

Za davčno št. sem pa jaz dala sama vlogo in sem rabila samo kopijo rojstnega lista in sem v dveh dneh številko dobila po pošti.

Za otroške doklade jaz ne vem kako je za vas, ki imate samo enega otroka. Zase vem, da bom dala že dohodke lanskega leta noter in mi bo potem veljalo za oba otroka. Tako bom po novem vlagala januarja in ne več julija, ko je Tim rojen.

Midva pa sva bile spet na sprehodu. Jaz pa sem spet naredila nekaj kilometrine user posted image , zvečer pa spet kopanje.

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 17:37:26   
misar
dober dan

....se moram pohvalit, da smo bili danes na sprehodu, ki smo ga seveda celega prespali ampak bilo je super, če ne za malo pa zame definitivno.ma je pasalouser posted image user posted image user posted image user posted image

včeraj bi se morali prvič kopat, pa je bil popek še malo krvav in je rekla patronažna, da bomo raje v četrtek kopali. mal smo bli razočaraniuser posted image ampak je že bolje, da se kaj ne vname.

me pa zanima...če nikamor ne potuješ z otrokom a potem moraš vseeno naredit osebni dokument?? ne me čudno gledat, ampak res ne vem?? user posted image user posted image


_____________________________

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 17:47:14   
vrtnica76
Hojla!
Mamice in tiste,ki vam je dojenje uspelo, lepo vas prosim za pomoč oz. nasvet.Res ne vem kaj naj naredimuser posted image .Sem že čisto na koncuuser posted image ...
Po enem mesecu se še vedno ubadava z dojenje. Ker je bil Janez kar precej zletenčen je velik lenušček za sesat.Ko sva prišla iz P,sva morala čez nekaj dni nazaj na kontrolo zaradi zletenice.Dnevi,ko sva bila doma so bili odločilni koliko bo pridobil na teži.Ker je pri meni pojedel premalo sem mu morala dodajat.Na teži je pridobil dovolj in premagal zlatenicouser posted image .
Jaz si močno prizadevam,da bi nama dojenje uspelo,zato še vedno vstrajam in ga pristavljam,ampak on nikakor ne pokaže kakšnega interesa,da bi dovolj pojedel.Bradavico lepo zagrabi in na začetku nekaj časa tudi sesa potem se pa le crklja.Jaz ga malo spodbujam in nekajkrat še potegne to je pa tudi vseuser posted image .Po 20 minutah ga odstavim,ker je brezveze da mi samo visi na joški.Mleko,ki ostane ga izčrpam in mu ga dam.Hudo mi je,ker imam dovolj mleka on pa nočeuser posted image .Res ne vem kaj naj.Ali je še upanje,da nama bo uspelouser posted image .Prosim svetujte mi!
Škoda mi je tudi časa,ki ga tratim s črpanjem še posebej,ko se odpravljava na sprehod in nama tiste pol ure gre v nič.user posted image


_____________________________

Bistvo sreče v življenju je v tem, da imamo kaj delati, ljubiti in upati.

16.1.2008 se je rodil korenjak Janez.

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 18:53:30   
Marusah
 

IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu

Midva imava problem, ker ne podira kupčka vsakič user posted image  pol ga pa zvijat začne, pa kolcat in namesto,da bi spal, imamo živahno noč user posted image  in seveda kot je napisala Bamby, ga pol crkljava, ker pri nama potem zaspi user posted image  joj, upam, da ne bo res razvajen user posted image  drugo noč sva ga pustila tulit v posteljici in je potem res zaspal, samo dones se je pa tako zvijal, da nisem več vedla, kaj naj naredim. Zjutraj sem ga previla, pa sploh ni bil dost pokakan!


Meti mi imamo iste probleme. Ne vem več kako ga naj še postavim, da bi podrl kupčka user posted image  

Vsako noč je isto. Spi v svoji posteljici do 4-ih potem ga vzamem k sebi v posteljo, da se podojima, potem pa je akcija...ne zaspi nazaj, noče podreti kupčka, zvija ga ko user posted image . Ga sploh ne morema potolažit. Ko končno zaspi (na ziziki seveda) pa ga potem pustim pri nama do jutra.

Sej vem, da ga bom scartala, ampak če pa se je tak fajn stisnit.

_____________________________

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 19:40:20   
bamby
vrtnica si morda probala prsa med dojenjem stiskat, da bi mleko lažje teklo? Kaj drugega ti pa jaz ne znam svetovat. Če stiskaš mleko je pa res zamudno in tisti čas bi res lahko kaj drugega počela. Upam,da vama bo vseeno uspelo dojiti se!!!

maruša, za podiranje kupčkov imaš več položajev. Eden, ki je tudi najbolj pogost je ta, da otroka položiš na njegov trebušček in si ga prisloniš na svojo ramo, drugi je ta, da ga na svoji roki daš v bolj pokončen položaj in tretjega, katerega se sama rada poslužujem in mi največkrat uspe kupček podreti je pa ta, da otroka primem z obema rokama pod pazduho in istočasno držim še glavico in ga dvignem tako, da z ritko še vedno sloni na moji nogi.
Moram pa priznati, da tudi meni ne uspe vedno, da bi podrle kupčka.

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 20:37:26   
*Naja
Pozdravljene mamice.....

Rabim pomoč glede kapljic proti krčem.....

Naše detece toliko zvija, da je groza. Danes sva se mučile od 14.00 do 16.00, da je malo popustilouser posted image . Jutri dobim kapljice od koroških lekarn, ki jih zeloooo hvalijo.Sedaj pa ne vem, koliko tega naj prakticiram? Kdaj je najbolje, da ji jih dam...pred dojenjem, po dojenju, kolikokrat na danuser posted image user posted image user posted image

Dejte mi še povedati, koliko imate tekom dneva vaše user posted image v naročju? Se dosti prenosite, ali samo tisti čas, ko se hranite? Koliko so kaj že budni vaši sončki čez dan???


Drugače imamo pa tudi mi težave s spanjem v posteljici. Čez dan spi v posteljici v dnevni in ni problem. Se mi zdi, da ji ful paše, ker je skoz neko dogajanje....midva res nič ne paziva in se dnevne aktivnosti čist normalno odvijajo, tamala pa spi ko ubita. Zvečer, ko gremo spat v spalnico in je tišina, pa naša zelo slabo spi. Kakšen predlog? Mogoče bi mogla biti tudi čez dan v spalniciuser posted image Velikokrat se ponoči nahraniva, previjeva, na rokah mi že orenk spi, ko jo položim v posteljico pa sledi jok.....zelooooo hud jok. Pa jo včasih pustiva 10-15 min., ampak ne neha, dokler je ne dvigneva, potem pa je takoj ok.
Bamby- kako dolgo se pa vi trudite, da utišate vašo pupo, če se takole začne jokati v posteljici. A vam uspe, ne da bi jo ven vzeliuser posted image


_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: februarski sončki 2008
19.2.2008 22:12:22   
bamby
lara, jaz jo ponoči razen ko se greva hranit, nikoli ne vzamem ven iz posteljice, pa čeprav se kdaj loti kričat, ko jo položim nazaj. Kriči pa malo časa, če je sita. Če se mi zdi, da je mogoče še lačna, ji grem še kakih 20 ml pripravit in jo potem dvignem toliko, da še tisto poje, pol pa ziher ne bo več jokala. Sicer pa tudi mož pravi, da naj kar malo pokriči, da ji ne bo nič hudega. Ne, iz posteljice je sicer ne vzamem. Sem že večkrat omenila, da ji ponudim dudo, jo začnem po ličkih božati ali pa jo malo pogugam, ko leži v posteljici in ji potihoma govorim pššššššššššštttt. Morda ji tudi kdaj kakšno muziko uštimam pri tistih igračah, ki ima vrvico za potegnit, vendar to le ko jo denem spat, ponoči pa tega ne delam.

Če so pa krči je pa spet nekaj drugega. Tako ali tako vsaka mama zazna po joku, ali otroku res nekaj fali, ali se samo tako joka, ker bi se pač cartal. Krči so ponavadi najraje nekje v popoldanskih ali večernih urah. Takrat pač otroka nosimo v položaju, ki mu najbolj paše. To je ponavadi tako, da ga obrnemo na trebušček in nam tako leži na roki. Ti krči lahko trajajo uro, dve, tri, morda celo več, čisto odvisno od dneva in otroka.

Jaz bi jo zelo rada cartala, vendar zaradi mojega dobro, je ne. Morda si bo katera mislila, kakšna mama sem, vendar sem imela že enega otroka in vem kaj to pomeni. V naročju jo imam kadar se hraniva in kupčke podirava in kadar se greva preveit, drugače pa skoraj ne, no, čisto malo, ampak res zelo malo user posted image .

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?