|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: bolniška komisija
18.3.2008 15:44:47   
jolly123
A katera ve od kdaj do kdaj hodijo v kontrolo. Sicer se iz stanovanja ne premikam, ampak če mi zmanjka kruha bi vseeno rada šla v trgovino, ki je čez cestouser posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: bolniška komisija
18.3.2008 18:15:52   
arabela*
ja,kolikor sem jaz seznanjena,hodijo nonstop,še celo v nedeljo.Ampak jaz zase vem,da grem vsak dan ven,ker če bi bila nonstop zaprte v stanovanju,bi mi bilo še bolj slabo,pa še zmešalo bi se miuser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: bolniška komisija
19.3.2008 7:23:01   
jolly123
Ma saj meni se meša za znoret, to da grem k dohtorju je moj družabni dogodek meseca user posted image Vsaj čez cesto po kruh pa časopis bi šla rada, sam kaj naj če ravno v tistem trenutku pridejo in me ni? 

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: bolniška komisija
19.3.2008 7:35:50   
tasyo
Jolly, če je to samo čez cesto, potem pojdi! Itak boš prej nazaj kot pa ti bodo uspeli napisat sporočilo, da so te obiskali. Sicer pa nihče ne more pričakovat, da boš stradala doma, no. Meni se zdi, da je večina teh ljudi toliko človeških, da jim je jasno, da ne moreš bit skos not zaprta. Ne pa nosit kakšnih težjih vrečk iz trgovine!
Aja, pa kolikor jaz vem, so kontrole vse dni do 21ih, razen v nedeljo.
Sama sem bila na bolniški praktično celo nosečnost, pa nisem imela kontrole, pa tudi doma nisem bila ves čas - sem se šla malo pocrkljat k mami, pa ko sem imela preglede, sem jih izkoristila še za čvek s kolegicami brez slabe vesti. Sicer pa sem bila pridno doma in počivala - itak nisem imela ne volje, niti se nisem počutila tako ok, da bi lahko vandrala okoli.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: bolniška komisija
19.3.2008 12:51:28   
arabela*
pozdrav vsem.Spet sem nadležna z vprašanji.Pa me zanima sledeče.
Če se zgodi,da je poštar prinesel odločbo zjutraj,ko še jaz trdo spim,pa ga preslišim,in vržr listek v nabiralnik.Popoldam grem to pošto dvignit,Ali je s tem kaj narobe??Jaz upam da razumete,kaj sem hotela povedatuser posted image  Hvala za inf.

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: bolniška komisija
19.3.2008 13:01:52   
ključek
ne, nč ni narobe. kaj pa če bi sedela na wc?????user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: bolniška komisija
19.3.2008 13:19:56   
BUŠICA
joj ste ene paranoične!!! meni da pride sveti Peter ko spim, mu ne odprem! KER SPIM!!!!

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: bolniška komisija
19.3.2008 13:28:06   
arabela*
hhe,hvala punce.Pa itak da sem paranoična,ko pa že tak vse poostrijo.
Lep danuser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: bolniška komisija
16.9.2008 12:52:46   
Šaki
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Pa kaj je sedaj to, punce? Ste ve na tej temi bolane ali noseče?  Saj boste še celih devet mesecev doma, če si zopet ne boste "rihtale" kakšnega podaljšanja ali pa bolniške.

Ja, kam pa bomo prišli, če bo vsaka zdrava nosečnica hotela na bolniško....user posted image


Ah, Marogica ni vredno. Prepričanega ne moreš prepričati. In punce drage, tole z bolniškami je rs ratalo en šit, to pa samo zato, ker se je bolniška preveč izkoriščala. Ker je vsaka, in še zdaj, kakor berem, ko je zanosila, spokala na bolniško in tam ostala vseh devet mesecev. Zdaj pa tudi tiste, ki bi bile res upravičene do nje, do nje ne pridejo. Same ste si skopale to jamo. In ja, če ste zdrave nosečnice in če vaš plod ni ogrožen, je treba pač delat, nosečnost ni bolezen.


no volga tole pa moram komentirat.ali bi ti prekladala bolnike težke tam okoli 80-100 kil.po postelji ker se pač sami ne morejo.bi jim menjala plenice.jih hranila in umivala zjutraj, in ali bi delala na odd. z intenzivno nego.kjer kar mrgoli virosv in bakterij.ali pa rentenskih žarkov. in to s trebuhom.?? poleg tega bi imela še gestacijski diabetes.in nizek tlak!

pomoje ne.no tako bi delala jz.sicer pa se strinjam če si ok in nimaš fizičnega ali ne vem kako stresenga dela da bi lahko delal,drugače pa ne.


(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   [Brisano sporočilo]
16.9.2008 13:14:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Šaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: bolniška komisija
16.9.2008 13:26:20   
sunny24
Jst sem pa sem na bolniški že od samega začetka, ko sem mela probleme. Zdej je vse OK pa bom še kar naprej na bolniški do porodniške, ker pač na firmi, kjer delam, ni nobenega delovnega mesta zame. Pa G mi je napisala potrdilo da lahko hodim ven in tudi bom hodila ven.

Sicer pa je vse kar te doleti, če te komisija ne dobi doma to, da pač za tisti dan ne dobiš nadomestila (tko je vsaj meni povedala teta, ko dela na ZZZS).

Jst bi šla delat, bi se mi poznalo pol na porodniški, pa kaj hočem? Mojega dela ne morem opravljat, drugega ni, torej? Drugega mi dejansko ne prostane.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: bolniška komisija
16.9.2008 13:42:54   
bučibači
hi,sunny 24!
Kmalu bom imela bolniško komisijo, sicer glede na diagnozo, ni dvoma, da mi ne bi podaljšali, vendar, dokler nimaš papirjev v rokah, je še vse v zraku, pri današnjih,...
Me pa zanima, koliko je to sigurno, če te slučajno ne dobijo doma, da samo za en dan ne dobiš nadomestila? Ni mi čisto logično. Če bom dobila samo izhode do lekarne in zdravnice, se mi bo zmešalo, pa še zdaleč ne mislim izkoriščat izhode, samo malo na luft!!!
a, si že imela konrolo?

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: bolniška komisija
16.9.2008 15:11:30   
sunny24
Nisem še mala kontrole pa po pravici povedano me tudi ne skrbi kaj dosti, ker mam potrdilo od G da lahko grem ven. Ker z mano zdravstveno ni nič narobe, torej...Je sodelavka lih tko ku jst nosečka pa je tudi na komisiji, pa je bla pred 14 dnevi v toplicah za 1 teden.

Če ti nič ni (krvavitve, al pa da maš ležanje predpisano) pejdi do G al pa do osebne zdravnice naj ti napiše potrdilo, da lahko kljub bolniški ven greš. Jst sem na začetku ko sem mela krvavitve bla skozi doma do enga 10 tedna, ko se je vse skupi končalo, pol sem pa tko mal šla ven na zrak, učeri sem šla pa celo po nakupih...sam z mano je res vse v redu, le za delat nimam kje...user posted image

Upam, da fajn zrihtaš!

(odgovor članu bučibači)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   od-do katere ure hodijo v kontrolo?
22.9.2008 19:55:06   
bučibači
Hoj!
dobila sem od komisije brez izhodov,... zdravnica mi je sicer rekla, da lahko grem na krajši sprehod, vendar nimam nič v rokah dokazljivega, zato si ne upam reskirat, me pa zanima, če bi šla npr., ob 7-8 zjutraj, če me že lahko v tem času kontrolirajo, ali pa npr., po 20 uri zvečer?

to, da ob nedeljah in praznikih, baje, zanima me če katera ve za celski okoliš??
samo pol ure sprehoda dnevno si želim, nič kafetkanja,....user posted image

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: od-do katere ure hodijo v kontrolo?
30.9.2008 19:07:52   
Anonimen
Pozdravljene,
zanima me, kako je z bolniško odsotnostjo nad 30 dni. Obvestilo zdravniku za komisijo od G sem dobila šele danes, ker grem OZ lako šele jutri, ko se mi tudi 30 dnevna bolniška, ki jo krije delodajalec izteče, me zanima kako je z odsotnostjo do odločbe komisije. Ali moram iti do določbe komisije delat, ker če bo le ta negativna, se mi odsotnost ne bo štela kot upravičena, kar je lahko razlog za morebitno odpoved, po drugi strani pa komisija odloča tudi do 1 tedna, toliko dopusta pa nimam za koristit. Po moji logiki moram iti delat.user posted image

(odgovor članu bučibači)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: od-do katere ure hodijo v kontrolo?
30.9.2008 19:47:13   
gbranka
si štela 30 dni koledarske dni ali delovne? Vprašam zato, da te malo potolažim, če si mogoče štela koledarske dni.  Štejejo se namreč delovni dnevi, kolikor je meni znano. Ponavadi komisija (sicer odvisno kdo je v komisiji) podaljša približno toliko, da se ti datum prejema odločbe in datum ko se izteče 30 dni pokrivata ali pa je datum na odločbi celo kasnejši.

nikar se ne sekiraj. Saj bo vse ok.

Ko sem jaz šla k zdravniku zaradi bolniške pred 4 tedni, me je opozoril da rabi dati na komisijo, da ne bi prišlo do kakih neljubih prekinitev bolniške, po treh tednih nastopa bolniške. ziher je ziher. Tako sem šla na pregled k ginekologinji po treh tednih in štirih, kot sem bila naročena. iTrenutno sem 4 tedne na bolniški in čakam na odločbo komisije. pričakujem jo v roku dveh tednov. Upam, da bo šlo skozi.

mislim, da ti ni potrebno it delat. če si res v skrbeh, pokliči delodajalca in se poizkusi kako dogovorit. Ker če si na bolniški in pričakuješ podaljšanje, to pomeni, da ne moreš delat. če greš pa delat pred odločbo pa lahko smatrajo, da simuliraš.


_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: od-do katere ure hodijo v kontrolo?
30.9.2008 20:11:34   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: gbranka

si štela 30 dni koledarske dni ali delovne? Vprašam zato, da te malo potolažim, če si mogoče štela koledarske dni.  Štejejo se namreč delovni dnevi, kolikor je meni znano.



štejejo se koledarski dnevi in ne delovni!

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: od-do katere ure hodijo v kontrolo?
30.9.2008 20:53:55   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: jajula

IZVIRNO SPOROČILO: gbranka

si štela 30 dni koledarske dni ali delovne? Vprašam zato, da te malo potolažim, če si mogoče štela koledarske dni.  Štejejo se namreč delovni dnevi, kolikor je meni znano.



štejejo se koledarski dnevi in ne delovni!


Splošni zdravnik dokumentacijo na ZZZS pošlje po 30-ih koledarskih dneh. Delodajalec krije 30 delovnih dni bolniške.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: od-do katere ure hodijo v kontrolo?
30.9.2008 21:03:43   
Anonimen
Kako je potem s tem? Delovni ali koledarski dnevi? Štela sem koledarske dneve in jutri nastopi 30, koledarski dan.

Piše na strani ZZZS, da
V primeru začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom, poklicne bolezni ali poškodbe pri delu pa imajo zavarovanci pravico do nadomestila plače v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja od 31. delovnega dne zadržanosti od dela. Od prvega do tridesetega dne zadržanosti od dela pa izplačuje nadomestilo v tem primeru delodajalec v svoje breme.

in

V primeru takoimenovanega recidiva, to je v primeru, da gre za dve ali več zaporednih odsotnosti z dela zaradi iste bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom do 30 delovnih dni, pa traja v posameznem primeru prekinitev med eno in drugo odsotnostjo manj kot 10 delovnih dni, gre nadomestilo plače v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja od prekinitve dalje.





(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: od-do katere ure hodijo v kontrolo?
30.9.2008 21:08:15   
N _ B
Kot je navedeno:

V breme delodajalca gre 30 delovnih dni bolniške. Od 31. dneva dalje pa krije ZZZS.

V drugem odstavku pa je primer, ko nekomu zaključijo bolniško in ga pošljejo na delo. Težave se ponovijo in, če gre oseba nazaj na bolniško (v manj kot desetih dneh) zaradi enakega razloga, kot je bil pred tem na bolniški, potem ZZZS krije bolniško naprej. Kljub prekinitvi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: od-do katere ure hodijo v kontrolo?
30.9.2008 21:12:48   
gbranka
ne skrbi. štejejo se delovni dnevi, kar ti lepo piše v tvojem postu kopiranem iz zzzs-ja. Torej imaš še 14 dni časa da ti komisija odobri bolniško, medtem pa uživaj v nosečnosti in počivaj.

za drugi primer pa sem mela jaz v službi enega patrona, ki je bil več ko dve leti na bolniški, potem pa je pametnjakovič bolniško prekinil in koristil očetvovski dopust. en dan preveč je bil, pa smo spet mi plačevali njegovo bolniško. on pa je mel očetovskega nadomestila enako kot če bi bil v bolniški. Butasto, toda se najde kak tak. Šefova žena pa je bila pred dvema letoma na bolniški vso nosečnost in je potem hotela prekinit in pokoristit dopust. To bi bila za firmo velika traparija, ker bi en mesec spet mi plačevali zanjo, ona pa ne bi bila ne na boljšem ne na slabšem, ker jo imamo itak samo na plačilni listi. kake velik koristi od nej pa ni. Toda to je druga zgodba.

_____________________________

lp
Branka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: od-do katere ure hodijo v kontrolo?
13.10.2008 12:19:07   
Anonimen
Sem v 28 t in sem dobila odločbo komisije za bolniško do porodniške.  Piše pa da je odsotnost od doma dovoljena le ob odhodu k zdravniku kar se mi zdi noro. Na sprehod,kosilo, obisk k staršem ali v trgovino pa menda lahko grem. Sicer sem doma, ampak da bi bila 24 ur na dan zaprta med štiri stene je pa norost. Ne vem kaj naj. Če te takrat slučajno ni, kaj se ti zgodi?

(odgovor članu gbranka)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: od-do katere ure hodijo v kontrolo?
13.10.2008 14:19:48   
bučibači
hja, draga moja kr sprijazni se, tako je.user posted image Meni se že meša od 4 sten, ampak, če si upaš reskirat, potem hodi okrog, jaz sem takšne narave, da raje ne grem, kot pa da reskiram, ker potem je itak vseeno, če greš malo ali pa za več časa, ker če pridejo ravno takrat,...
Če te ni doma, te ni, nobena lekarna in tako dalje te ne reši več, ja tak so poostrili.( Edino, če greš v tistem času, kadar dela tvoj zdravnik, in v primeru obiska, hitro greš do njega,...)
prav spravli so se na nosečnice, pred krakim so dobili eno, noben izgovor je ni rešil, tako, da je šla nazaj dela, no za 10 dni potem pa spet,...
Saj pravim, to, da kontrolirajo nosečnice, ni šala, odvisno je pa od tebe, koliko izgubiš, če te dobijo, če ti ni problem it delat nazaj,....

pa še tako lepo vreme je,....user posted image
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: od-do katere ure hodijo v kontrolo?
13.10.2008 14:24:18   
mojčika
Ma punce, jaz grem večkrat k tašči, da mi popazijo malo in sama tam počivam, doma sem zaradi astme in včasih sem še sama s sabo težko.

Torej, če grem med moževim delom k tašči, da dobesedno naju pazi obe in nahrani, bom kaznovana. Dovoljeno pa imam 2Xpo pol ure izhoda na svež zrak.

user posted image

Mi je pa osebna zdravnica povedala, da se komisija zdaj res nemogoče spravlja na nosečnice. meni so bolniško podaljšali celo do dne, ko imam pregled in ni fizično možno oddat papirjev do časa in je povedla kar tako, da je to nalašč, da bi se mi bolniška za kak dan prekinila. Če sama tega ne bi opazila, bi bilo tako. GRRRRRRRR

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu bučibači)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: od-do katere ure hodijo v kontrolo?
13.10.2008 22:44:54   
wii
Če te takrat slučajno ni, kaj se ti zgodi?


To zanima tudi mene. Te pride nazaj iskat? Ali moraš takoj pred komisijo na zagovor kje si bil ali kako? A potem tudi k zobozdravniku ne smem? Joj, saj vem tisoč vprašanj, pa nihče ne odgovori nič konkretnega ( mislim na ZZZS) ali obrazloži kaj in kako. Edino kar zagotovo vem, je, da kontrolor ne sme stopiti v hišo.
lp

< Sporočilo je popravil wii -- 13.10.2008 22:46:00 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?