|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: za saline
7.2.2008 10:35:01   
2.mama
Sarkazem...? Cccccc....

(odgovor članu tecka nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: za saline
7.2.2008 10:40:02   
2.mama
TEČKA NOSEČKA: Samo še to, potem je zame ta tema zaključena..

Zanimivo se mi zdi, da si izpostavil tak primer, kot ga je imela pač dragon lady v porodnišnici..
- Prvo se mi zdi neokusno se kregat na račun nekoga, ki ima tako izkušnjo.
- Drugo pa je to, da napake našega osebja vidimo zato, ker smo tu pač doma. Grem glavo stavit, da imajo tudi v tujini take primere, le da za njih ne vemo!


(odgovor članu 2.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: za saline
7.2.2008 12:33:30   
BUŠICA
2.mama-ti pač ne kapiraš da si ti ena v čredi in napadaš vsako ovčico ki je šla po svoje ,ne pa da jo spoštuješ?!!! glede informiranosti so bile punce že prav informirane-jim je sam dr.zagotovil da krije evr.kartica(ali se motim?), zdaj ko je zavarovalnica ugotovila za kaj gre,pa...   2.mama saj te nočem napadati,ti verjamem da ti je bila pri nas lepa izkušnja in tako je tudi prav-kaj pa misliš kako je meni bilo brati te grozne zgodbe iz mb.pa me vse čaka prvič! kako bi se ti odločila da ti vsi v bližini govorijo kako je tu grozno in mesarsko?

(odgovor članu 2.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: za saline
7.2.2008 13:09:31   
2.mama
Prvo kot prvo: porod v tujini se je od nekdaj plačeval. Če ti je G povedal nasprotno, se pač obrneš na zavarovalnico, ki ti prav lepo razloži kaj se plačuje in kaj ne. Jaz sem se. Kam boš potem šel, je pa samo tvoja osebna odločitev. Sama presenečenj ne maram - zato vprašam vse, ki so kakorkoli povezani s tem. Tudi s pravno službo zavarovalnice sem govorila, ko nisem bila sigurna ali bom plačala nekaj kar mi po zakonu pripada.

Drugo: ko sem prvič zanosila me je bilo pravtako strah kot vse vas ostale. S tem, ko berete in poslušate vse te zgodbe po forumih si pač ne delate nobene usluge, ker boste zaradi vse napetosti in negotovosti pozabile spremljati tisto najlepše. Verjemi, to je le procent celote, ki pa še zdaleč ni tako grozna. Vsaka isti dogodek dojema drugače: eni paše če ima mir pred sestrami, drugo hoče razgnati, ker jo nimajo za mar. Sama sem bila dosti pred porodom v bolnišnici in sem veliko hodila po oddelkih, veliko govorila s sestrami in opazovala kaj se dogaja. Pa ti povem iskreno: največkrat je trud sester, babic in zdravnikov enostavno prezrt, samo zato ker so posameznice mislile, da so na oddelku same. Jaz sem bila v sobi z žensko, ki je pričakovala dvojčke: tolko jamranja, stokanja in pritoževanja nisem slišala od nobene!! Pa ni bilo nič narobe z njo.

Razumem, da ste mnoge prestrašene in zaskrbljene okrog vsega kar se piše po teh forumih. Meni pa gre dostikrat na smeh, ker vem, da ni vse tako in da lahko na dosti stvari vplivaš sam. Največkrat zadostuje malo prijaznosti, mi smo pa navajeni samo zahtevati! S tem pa ne mislim na posamezne primere, kot je bil npr. od Dragonlady. Tu tudi jaz nimam besed.

Tretje: Že prej enkrat sem napisala, da je očitno res nekaj narobe z MB porodnišnico, če je toliko pritožb.. Ampak tudi pozitivnih stvari je veliko napisanih o TEJ ISTI porodnišnici.. In še vedno obstaja dosti porodnišnic v SLO, ki so čisto ok.

Kar se pa tiče ovčk... Ni blo mišljeno, da ste ovčke tiste, ki sledite temu "trendu" - preberi še enkrat. Mišljeno je bilo na izražanje različnih mnenj in ni letelo na nič določenega!

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: za saline
7.2.2008 13:22:40   
BUŠICA
konec koncev imaš tudi ti prav! svojo prvo izkušnjo vam lahko posredujem tako ali tako šele junija! user posted image

(odgovor članu 2.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: za saline
7.2.2008 13:25:46   
2.mama
...in jaz držim pesti, da bo lepa in neponovljiva v vsem dobrem!!

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: za saline
7.2.2008 14:32:31   
saline
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

glede informiranosti so bile punce že prav informirane-jim je sam dr.zagotovil da krije evr.kartica(ali se motim?), zdaj ko je zavarovalnica ugotovila za kaj gre,pa...  


Ja, sam dr. jim je zagotovil!
Kaj pa ima on z našo zavarovalnico? Očitno nič, ker jim je očitno napačno razlagal. Ampak zdaj je pa vse zavarovalnica kriva, čeprav že od pamtiveka piše v njenem pravilniku, kaj plačajo in česa ne. In vsak si lahko prebere.
Ne vem zakaj je zdaj to sporno in se ženske blazno čudijo, da morajo plačat preglede(nuhalna, morfologija...user posted image ) in porod.
Da bi pa se kdo obregnil ob DR., ki je take ''fajn'' informacije širil, pa nobenemu na kraj pameti ne pade... ker je tak prijazen....

Pa ne me spet narobe razumeti: tudi meni bi bilo prav, da bi zavarovalnica plačala vse, kar si zaželimo, ampak žal ni tako, ne pri nas, ne kje drugje. In nikdar ne bo tako, da nam bo vsem prav.

Se v vsem strinjam z 2.mamo.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: za saline
7.2.2008 14:33:16   
saline
BUŠICA, tudi jaz ti želim vse dobro in lep porod!

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: za saline
7.2.2008 17:25:15   
BUŠICA
hvala punceuser posted image

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: za saline
8.2.2008 14:18:06   
pf
Tečka nosečka dopust v drugih državah ni sporen, prav tako tudi ne porod v drugi državi. Gre za izbiro vsakega posameznika oziroma nosečnice. Da pa se plača, se pa meni tudi zdi nekak normalno. Moj partner se je v Schladmingu na smučanju huje poškodoval, to je bilo urgentno posredovanje bolnišnice in kljub našemu zavarovanju sva morala plačati do zadnjega centa, ko je prišel račun, pa bi do naše meje bil izkrvavel, se pravi je bilo nujno. Od naše zavarovalnice sva dobila vrnjenih 83 EUR, čeprav je bil račun skoraj 450 EUR. Če pa grem jaz v 100 km oddaljeno bolnišnico rodit, kljub temu, da imam v radiju 30 km kar tri porodnišnice, pa ni nujno. Poglej še vse osnovne stvari pri zobozdravniku je treba plačati, pa je to recimo moj izbrani zobozdravnik, pa dosti pregledov, če želiš v doglednem času biti pregledan. In kar se tega tiče se mi zdi, da bi potem pa morali najprej nam odpraviti v Sloveniji plačevanje pregledov in belih plomb itd., šele potem plačevati porode v tujini. Pa nimam nič proti ženskam, ki se odločajo za porode v Feldbachu, daleč od tega. Samo, če bom jaz hotela na dopust v Grčijo bom tudi več plačala, ker bo lepše in bolje, kot če bom šla v Piran, čeprav je tudi lep. Tako to je. Sama sem noseča in če si bi zaželela poroda mi ne bi bilo tako hudo dati 2000 EUR, če bi verjela, da bo tam bolje zame in za otroka. Ker rodiš itak enkrat, dvakrat, recimo trikrat, ni to vsak dan. Ne razumem pa punc, ki sedaj ne želijo iti roditi v Feldbach, ker je zdaj za plačati. Saj verjetno ne gredo gor, ker je zastonj. To je moje mnenje.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: za saline
8.2.2008 15:30:55   
tecka nosecka
moje mnenje pa je sledece, za vse ki ne stekajo drugace, ne pravim da bi moralazavarovalnica placat celoten znesek, razliko med tujino in domaco storitvijo bom placal sam, menim pa da ce lahko placa znesek poroda, recimo 1000 evrov domacim porodnisnicam, ki ga mora tak ali tak placat, bi lahko ta znesek placala tudi vsem ki rodijo v tujini, razliko pa placamo sami.

to pomeni da ce je v tujini porod 2000 evrov, potem placa 1000 zavarovalnica 1000 pa sam.

in to pripada vsaki ce se gre za nek fer odnos, al se motim?

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: za saline
8.2.2008 16:37:58   
Klarita
IZVIRNO SPOROČILO: tecka nosecka

moje mnenje pa je sledece, za vse ki ne stekajo drugace, ne pravim da bi moralazavarovalnica placat celoten znesek, razliko med tujino in domaco storitvijo bom placal sam, menim pa da ce lahko placa znesek poroda, recimo 1000 evrov domacim porodnisnicam, ki ga mora tak ali tak placat, bi lahko ta znesek placala tudi vsem ki rodijo v tujini, razliko pa placamo sami.

to pomeni da ce je v tujini porod 2000 evrov, potem placa 1000 zavarovalnica 1000 pa sam.

in to pripada vsaki ce se gre za nek fer odnos, al se motim?


Se strinjam! Tudi jaz takoj plačam razliko in ne celega zneska.

(odgovor članu tecka nosecka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?