|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kontrola bolniške
28.2.2008 16:54:19   
hope77
jaz sem v bolniški od vsega začetka in bom še 1 teden, nato pa porodniška. Moj g. ni hotel slišati o kakšnih sprehodih in podobno. Ker sem v bolniški od konca julija in sem takrat imela kravitve sem se tega res strogo držala (odpovedala tudi dopust), kasneje ko pa je bilo stanje boljše pa nisem več zdržala non stop doma. Samo za delo 8 ur ali več pa tudi nisem bila sposobna. Enkrat jeseni sem g. previdno vprašala, če je večja nevarnost mimo in bi lahko šla za kakšne 3 dni na dopust (podaljšan vikend), ker sem bila doma že čistouser posted image . Pa je rekel da zaradi njega lahko grem kamor hočem ampak da se naj zavedam da sem v bolniški in lahko dobim kontrolo. Da najraje kontrolirajo med vikendi in posebaj prazniki. Do danes še nisem imela kontrole, je pa baje dosti odvisno v kateri občini živiš. Prvih 30 dni ti lahko pošlje kontrolo delodajalec, potem ZZZS.user posted image

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kontrola bolniške
28.2.2008 17:12:10   
Čiro piro
Pozdravljene,
tudi jaz imam zelo podobno dilemo kot Megane in jo popolnoma razumem....sem na bolniški, ginekologinja  mi je rekla, da moram čez dan kakšne 4 ure ležati, da pa lahko grem tudi na kratek sprehod. 'Dovoljen kratek sprehod' mi je osebna zdravnica napisala tudi v kartoteko, komisija pa mi je odredila strogo mirovanje. Nimam želje tekati po trgovinah in nakupovati špecerijo - po svež kruh in sadje pa bi rada sla v trgovino, ki je 2 min. stran. Pa na krajši sprehod za kakšne pol urce na dan tudi; pa na kosilo k mami, ki je 5 min. stran? (ali ni to manj naporno, kot pa da si sama kuham kosilo?) ....vendar...ali smem? Glede na odločbo od komisije verjetno ne.

Ali ima katera morda izkušnjo, kaj  v primeru, da pride komisija, tebe pa ni doma? Kakšen je nadaljni postopek? Ali imaš kakšno možnost, da jim 'razložiš' svojo odsotnost v času njihovega obiska ali ti kar odredijo, da moraš naslednji dan v službo?

Hvala lepa za vaše odgovore.


(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: KONTROLA V BOLNIŠKI
28.2.2008 17:51:29   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Meni se zdi pa malo hecno, da te kontrolirajo čez vikend, saj sem načeloma v službi od ponedeljka do petka od 7h do 15h. Takšne kontrole se mi zdijo zelo neumestne, saj sta sobota in nedelja vendar dela prosta dneva in ponavadi takrat počnem kar hočem in mi za tisti čas nihče ne daje plače...  


user posted image user posted image user posted image user posted image  bolj neumne pa še ne user posted image user posted image user posted image

A potem tudi, ko boš na dopustu (8 ur se namreč šteje, oz. po novem kao dnevi), boš tudi po 15. uri lahko šla delat oz. bi šli tisti delat, ki imao pač tak delovnik? user posted image

Kar se pa tiče bolniške, poglej kaj ti piše na listku, ki si ga dobila. Jaz sem imela dovoljeno gibanje v kraju bivanja. Sem lahko šla na sprehod... pa tudi G, mi je rekel, da če bo komisija kaj težila, da bo tudi sam podal svoje mnenje, da pač nosečnica mora na sprehod, če nima strogega ležanja.

Sicer ti pa komisijo pošilja predvsem tvoj šef oz. delodajalec oz. on da predlog za komisijski obisk.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: KONTROLA V BOLNIŠKI
28.2.2008 18:21:01   
lubicamoja
Jaz sem bila v bolniški že od 2 mesca. Vprašala sem svojga zdravnika kako je s tem. user posted image , pa čeprav so v bolniški že od vsega začetka ne kontrolirajo! Tako, da se nič ne bojte. Svež zrak in sprehod koristita vsem user posted image  .

ČAO

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: KONTROLA V BOLNIŠKI
28.2.2008 18:26:16   
Taula
A ni zanimivo da ima vsak G neko drugo mnenje. Zakaj torej so nekatere dobile kontrolo na dom, ko so bile user posted image če pa vaši G trdijo da se tega ne dela.user posted image  Moja G je v komisiji  in jaz sem bila na bolniški 3,5 meseca. Sama mi je rekla da se kontrola user posted image  dela. Vsaka se pa sama odloči kaj bo verjela in koliko bo tvegala.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu lubicamoja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: KONTROLA V BOLNIŠKI
28.2.2008 19:15:36   
arabela*
pozdravljene
tud jaz sem na bolniški,sicer komaj en mesec,pa vseeno nameravam ostati.Pa ko je lepo vreme,mi tako paše sprehod,da enostavno moram ven.Točno tako je,lahko si 9 mesecev samo doma,pa nebo nobene kontrole.lahko pa dobiš kontrolo ravno tistih 5 min.ko skočiš v trgovino.

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: KONTROLA V BOLNIŠKI
28.2.2008 19:28:54   
silvya
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


Sicer ti pa komisijo pošilja predvsem tvoj šef oz. delodajalec oz. on da predlog za komisijski obisk.


Motiš se. Delodajalec lahko pošlje komisijo samo v času ko on plačuje prispevke. Kasneje pa te zadeve prevzame ZZZS.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: KONTROLA V BOLNIŠKI
29.2.2008 0:04:37   
darinkaaa
Jaz sicer nisem imela predpisanega mirovanja,sem pa se vseeno pazila.Privoščila sem si samo kratke sprehode.Pa je prišla kontrola ravno takrat.In sem imela kar nekaj sitnosti.Nič ni pomagalo,da sta tako moj ginekolog,kot tudi zdravnica v Lj.svetovala zmerno gibanje.Komisija pač pravi,da moraš biti doma in pohajaš lahko samo okoli hiše.No s pomočjo gin.sem potem stvar uredila.

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: KONTROLA V BOLNIŠKI
29.2.2008 7:55:23   
Anonimen
Zaradi povečanih bolnišk user posted image , so poostrili tudi kontrolo in komisija skoraj vsaki napiše strogo mirovanje, zato ker ene user posted image  so na bolniški od dne, ko zagledajouser posted image , ker imajo svojo nosečnost pač za bolezen. Jaz sem vesela, da lahko delam, saj tudi tako nekaj naredim zase in za svojegauser posted image . Če ne drugega, vsaj nimam hladilnika skoz v bližiniuser posted image . Saj ne rečem, ene imajo res probleme, imam sodelavko, ki ja na bolniški od vsega začetka, vendar ne gre nikamor, je doma, ker se zaveda, zakaj je na bolniški. Jaz sem vesela, da je z mano in user posted image  vse ok, da lahko delava, ker si ne predstavljam biti skoz doma. Bi pa lahko šla na bolniško, samo rečt bi morala.

Sicer pa se vsaka odloči zase, če greš na sprehod ali kamorkoli drugam, se pač moraš zavedati tega rizika, da te lahko nekdo išče. Vsem želimo lepo, mirno, predvsem pa zdravo nosečnosti in zdraveuser posted image .

(odgovor članu darinkaaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: kontrola bolniške
29.2.2008 9:17:17   
brest
Lahko vam povem da ni več tako, da jo dobiš za vsak prdec. Sem drugič noseča z grozečim splavom od 15t zaradi odstopanja placente. Komisija je skrajšala predlog ginekologinje iz enega meseca na 14 dni!!!! Na srečo je po ponovni zahtevi ginekologinje vseeno ugotovila da mogoče rabim še kaj dlje user posted image . Stvari so s zelo spremenile v letošnjem letu.

lp

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Kontrola bolniške
1.3.2008 21:02:17   
indijancek
Od prvega pregleda sem doma na bolniški.Sedaj sem v 31. tednu Vsaka nosečnica je primer zase in noben ginekolog ne bo reskiral, da se meni oz mojemu otroku kaj naredi. Ginekolog že sam preceni skupaj z nosečko, ali je potrebna bolniška ali ne. Nikoli me niso kontrolirali, zakaj bi me, veliko moram počivat, ne dvigovati,..ampak je tudi nujno , da grem na sprehod ali kam na klepet. Potrdila o podaljšanju bolniške s strani komisije so pa v večini naka za vse, tam pa seveda piše, da je treba bit skos doma. V primeru kontrole bi stopila do svoje ginekologinje.


Želim vam čim več žgečkanja po trebuščku in lepih dni.


(odgovor članu megane)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Kontrola bolniške
1.3.2008 22:16:00   
pety78
Če si na bolniški in nezmožen za delo, še ne pomeni, da si nezmožen živet, mater! A ker sem nezmožna biti na delu 8 ur in se peljati vsak dan 40 km v službo in še nazaj, sem nezmožna iti v trgovino, do tašče na kavo, na sprehod, po otroka v vrtec,... Samo naj mi pridejo za vrat. user posted image Itak, da bom doma, ker sem doma po mnenju moje G, saj sem imela lani klasično konizacijo. Ampak da sedaj do julija ne bom videla sonca, razen čez okno, pa še to do 12. ure, ker sem na vzhodni strani...ja, pa ja! Okol bajte mi nič ne koristi, ker živim v bloku. In kako dobro in zdravo je za nosečnico, da 24 ur leži doma, med štirimi stenami, po možnosti gleda TV ali je na računalniku, če ne pa tako crkne od dolgega cajta in pade že v predporodno depresijo... user posted image user posted image user posted image





_____________________________



(odgovor članu indijancek)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Kontrola bolniške
3.3.2008 11:29:56   
TEVZI
user posted image user posted image user posted image  za pety78!

jaz sem tudi na bolniški pod komisijo, sedaj zadnji mesec pred porodniško, pa mi zaradi povišanega sladkorja tudi priporočajo sprehode, a na odločbi komisije tega ni, piše da lahko grem do zdravnika oz. ravnam v skladu z navodili osebnega zdravnika - kaj pa to zadnje pomeni, ne vem. kakorkoli, jaz grem na sprehod običajno v zgodnjih jutranjih urah, potem pa na sonček pred hišo, v nedeljo pa na kak daljši sprehod z mojo familijo, več si pa ne upam.

lp

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Kontrola bolniške
3.3.2008 11:46:35   
janet
Js sem bila v bolniški pet mesecev pa sem vseeno hodila na sprehode, pa po hčerko v šolo- je prvi razred in še ne smejo sami domov, pa če bi bila še enkrat bi isto naredila.Mi je pa tud ginek.v kartoteko napisala krajši sprehodi, pa na odločbi je pa vseeno pisalo okolica doma, verjetno kar vsem isto pošljejo.user posted image
Se nisem ozirala, pa sem uživala v nosečnosti, no še uživam, sam da zdaj sem pa že v porodnem.user posted image

(odgovor članu TEVZI)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Kontrola bolniške
3.3.2008 11:53:53   
aleksandra silvija
pa po hčerko v šolo- je prvi razred in še ne smejo sami domov

Po hčerko v 1. razred hodim tudi jaz. Kaj pa naj? Jo izpišem iz šole?

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: kontrola bolniške
3.3.2008 11:54:33   
ursalara
Seveda kontrolirajo,je pa spet odvisno kako ti gin ali izbraani zdravnik napise razloge za bolnisko,ce je strogo lezanje oz počitek moras biti definitivno doma ce pa so ti napisali da se lahko gibljes oz da so priporočeni sprehodi pa pojdi na sprehod samo je pa super ce je takrat kdo doma ce res seveda pride kontrola da povejo kje si da si sla na krajsi sprehod ampak ta sprehod mora biti v okolici doma ker se je ze zgodilo da te potem iscejo po vasi.Se pa definitivno strinjam da ce si na bolniski nimas kaj iskat po trgovinah in po kavicah,...

_____________________________

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa


(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: kontrola bolniške
3.3.2008 12:06:29   
Anonimen
Oj jest sm bla od 4. meseca na bolniški zaradi različnih težav, ki pa so v 7 mesecu izginile in me je komisija poslala delat.V sluzbi sem sedela po 7 ur in sem bila zadnji teden že posteno izmučena no sedaj uzivam na dopustu.In moram priznat da sem se dosti bolje počutila ko sem bila med ljudmi kot pa  skoz doma.Me pa niso prsli nič preverjat sem pa bila vsaj dopoldne skoz doma popoldne sem pa tud kam sla.Ni za reskirat, ker nikol ne veš.Lahko pa sam to rečem da res ni fer k ene blefirajo pa so doma ene pa k majo res probleme morjo pa v službo.Poznam primer k blefira pa ji podalšujejo po en mesec.
Nimamo kej tako je danes vsem želim lepo nosečnost.

(odgovor članu ursalara)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: kontrola bolniške
3.3.2008 12:17:14   
BUŠICA
jaz pa res ne razumem da neka user posted image  ima probleme pa mora delat-zakaj? je problem G?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: kontrola bolniške
3.3.2008 12:18:16   
Polynesia
Se popolnoma strinjam s Pety78 user posted image

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: kontrola bolniške
25.3.2008 6:17:16   
simlav
Mene nobeden do sedaj še ni kontroliral, pa tudi prijateljice ne.
vsaka zase ve zakaj je na bolniškem. Verjamem, da vam je tistim, ki ste rizične, bolniška napor, in bi vse dale za zdravo nosečnost. Pozabljate pa, da je vsaka nosečnost na svojstven način rizična in da je vsaka nosečnica izpostavljena takšnim in drugačnim naporom in nevšečnostim. Hvala bogu, da lahko greš malo prej na bolniško in se psihično ter fizično pripraviš na prihod novega družinskega člana. Če to n dovolj dober razlog, potem ne vem kaj je. Vsaka ima to pravico in naj jo tudi izkoristi. Verjamem pa, da nobena ni tako nora oziroma neodgovorna, da bo v tem času delala nevem kake bedarije in podvige, po moje ji niti telesno stanje tega ne omogoča. Obisk trgovine za nakup otroških stvari, maternske šole, klepet s prijateljicami, pa je zame samo priprava na porod in otroka, ker tako ali tako ne vemo govorit o ničemer drugem kot o tem bitju, ki raste v nas.  
Zato, če le lahko, čim prej na bolniško!!!!!
sama sem čakala predolgo in mi je žal, ker šele od kar sem doma, sem si v miru lahko prebrala kako knjigo, ogledala kako oddajo in se resnično začela pripravljati na porod. Šla na kako predavanje, telovadbo.
Pa naj povejo tiste, ki so delale do konca, kaj so imele od nosečnosti, so bile sproščene, jim je delodajalec dal nagrado, ker so delale in izpostavljaje svoje angelčke naporom. Mati se mora sprostiti med nosečnostjo zato, da bo otrok zdrav in umirjen.

moje skormno mnenje.....
sicer pa nasvet, tisti dan ko si imela kontrolo brž h ginekologu se mi zdi zelo koristen.....
pametna pa naj bo vsaka zase........

lp in umirjeno nosečnost.....

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: kontrola bolniške
25.3.2008 13:03:23   
ključek
prebrala sem vse odgovore....in sem sedaj še bolj zmedena....meni je namreč moja osebna zdravnica rekla, da ona vedno napiše, da naj imam dovoljene izhode, pa mi vedno pošljejo odločbo-strogo ležanje, mirovanje na domu. vendar glede na probleme (bruhanje) sem mnenja, da ti svež zrak pomaga, da si mal glavo zluftam. sej ne hodm po enih hudih šopingih al pa po zabavah, grem na kratek sprehod, na obisk do sestre, k mami... ker biti zaprt med 4 stene pa tud ni fajn. nč, jz bom reskirala in tud dons šla mal na sprehod. če te pa dobijo, da te ni doma, kaj potem? ti s tistim dnem skenslajo bolniško al ti velja do takrat ko piše na odločbi??

(odgovor članu simlav)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: kontrola bolniške
25.3.2008 14:22:48   
kekec in mojca
Nihče ne ve, kako in kaj, pravila pacientom niso jasno predstavljena. Eni zdravniki govorijo, da si lahko privoščiš pol urni sprehod, drugi pa, da ne. In potem ti zdravnik odobri sprehod, komisija pa ne. user posted image

A mogoče katera ve za kakšen link do pravic pacientov, ki so na bolniški? Kakšen so sankcije, če ne upoštevaš pravil?

In sploh, kako upoštevati pravila, če si jih vsak razlaga po svoje?

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: kontrola bolniške
25.3.2008 16:08:46   
andras
Način ravnanja zavarovanke v času začasne nezmožnosti za delo, je določen v skladu s 233. členom Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja:

233. člen

(1) Osebni zdravnik ali imenovani zdravnik ali zdravstvena
komisija opredeli začasno zadržanost od dela z datumom njenega
začetka in zaključka.

(2) Osebni zdravnik ali imenovani zdravnik ali zdravstvena
komisija morata zavarovancu dati navodila o ravnanju v času
zadržanosti od dela (režim življenja, strogo ležanje, počitek,
sprehodi...). V času zadržanosti od dela zaradi bolezni, poškodbe
ali nege mora zavarovanec, ki se zdravi doma v času takšne
zadržanosti biti na svojem domu. Odsotnost z doma je možna ob
odhodu na zdravniški pregled, terapijo oziroma v primerih, ko
odsotnost ne vpliva negativno na potek zdravljenja oziroma, če
zdravnik ali imenovani zdravnik ali zdravstvena komisija to
odredita ali dovolita. Za odhod izven kraja bivanja je vedno
potrebna odobritev osebnega zdravnika. V primerih kršenja navodil
mora imenovani zdravnik ali zdravstvena komisija pozvati
zavarovano osebo na sejo senata in ugotoviti ali so še podani
razlogi za začasno nezmožnost za delo.

238. člen

(1) Imenovani zdravnik mora izdati odločbo o začasni zadržanosti
od dela najpozneje v 8 dneh po prejemu zahteve oziroma predloga
osebnega zdravnika.

(2) Odločba imenovanega zdravnika ali zdravstvene komisije, ki ga
prejme delodajalec ne sme navajati podatkov o zdravstvenem stanju
zavarovanca. Zavarovanec mora ravnati v skladu z prejeto odločbo
od dneva prejema odločbe dalje.
 
266. člen

(1) Zavod izvaja kontrolo začasne zadržanosti od dela (laično
kontrolo), lahko pa za to s pogodbo pooblasti ustrezne pravne ali
fizične osebe. Laično kontrolo naroči za vsak primer posebej
imenovani zdravnik. Pri nadzoru izvajalci kontrole ugotavljajo,
ali je ravnanje zavarovanca v skladu z navodili osebnega
zdravnika oziroma imenovanega zdravnika ali zdravstvene komisije.

 

Upam, da je kaj uporabnega.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: kontrola bolniške
25.3.2008 22:28:14   
Anonimen
Sama sem bila dva meseca v bolniški, pa sem tudi skozi doma čepela. No, včasih sem se pregrešila in odšla na sprehod za pol ure zvečer user posted image , da sem se vsaj malo zluftala, čeprav sem bila potem zelo utrujena. Moram priznat, da je doma res izredno dolgočasno, uboge tiste, ki morajo biti na bolniški od začetka. Pa nihče me ni kontroliral, čeprav je baje zelo poostreno. Lepo user posted image vam želim.

(odgovor članu andras)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: kontrola bolniške
26.3.2008 8:38:12   
ključek
a mogoče katera ve oz. ima izkušnjo....če pride kontrola, tebe pa ni doma? a ti morajo pustiti kakšno obvetilo da so te iskali, ali greš potem samo na "zagovor"?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?