|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBRČICE 2008
13.8.2008 16:08:13   
orka
no jaz imam pa sedaj še eno vprašanje, mogoče se vam bo zdelo prezgodaj pa vseeno, saj čas zelo hitro beži....user posted image
Vem da nekatere imate štev. drugih in boste lahko poročale o porodih,druge pa ne in sem pomislila da bi lahko  mogoče Anime, ki že tako pridno ureja seznam in je prva na vrsti, bo verjetno lahko tudi nas spremljala vsem poslala svojo tel. št. da bi jo me lahko obvestile ona pa na forum????user posted image

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
   RE: NOVEMBRČICE 2008
13.8.2008 16:49:26   
luna8
orka jaz se strinjam, samo počakajmo še anime, če ji je ok.

Glede dojenja pa absolutno DA, če bo le možno, se pa strinjam z andromedo da je do 1 leta dovolj.

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
   RE: NOVEMBRČICE 2008
13.8.2008 19:17:14   
lyra*
Dober večeruser posted image
 
Danes je kar naporen dan za manouser posted image  Sobica za user posted image user posted image  je prebarvana in sem si z svinčnikom  čist narahlo narisala živalce v kratkem pa bom šla še po barvo in pobarvala. A moram imet kakšno posebno barvo?
Pol pa še je en obisk prišel in sm že čist zaspana.
 
Ju3 mi pripeljejo previjalno mizico ampak jo bomo sestavili komaj čez en teden. Kje jo naj imam? V sobici od user posted image user posted image  ali kar v kopalnici? Meni je bolj praktično v kopalnici,ko imam vse pri roki.
 
orka se strinjam z tabo!user posted image  Lahko pa dam tut jz svojo telefonsko pa javim,ko bo tako dalečuser posted image
 
Glede trajanja dojenja pa se mi zdi,da ni odvisno od otročka ampak do mame. Če ji bo ga bo odstavila drgač pa ne. Moja kolegica je hčerko dojila do 3,5letuser posted image  To pa je res že čist too much!
 
Grem se zdaj stuširatt

_____________________________

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
   RE: NOVEMBRČICE 2008
13.8.2008 20:30:33   
bobika1
Men se tud zdi da do enega leta je čist dost.
Tudi jaz se strinjam glede številke, samo če se anime strinja. Počakajmo na odgovore.
Vete kaj sem zdajle počela malo sem badbinton igrala. Kolkr pač lavfam in pol ko vejo da ne morem neki fejt se mi podajajo in pol zgubimuser posted image .

Eno vpr. mal bol intimno. Zanima me kako kaj vaši spolni odnosi, ali to poteka še vse tako ko prej al mate kej težav. Pri meni na koncu izpade komedija....user posted image user posted image user posted image Še ma katera takšne probleme?user posted image

nič grem pod tuš


_____________________________

Na najino obletnico 26.11.2008 sva dobila najlepši zakladek-MATICA!!!

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
   RE: NOVEMBRČICE 2008
13.8.2008 20:42:52   
taly82
orka slike so fantastične, lepa nevesta si bila user posted image
Super bi bilo, da bi ena obveščala vse ostale o rojstvih naših pikic.. kaj pa se je zgodilo z srečanjem novembčic, nekaj časa se je še nekaj govorilo zdaj pa je vse potihnilo. user posted image
 
Jaz sem bila ravno včeraj v Hoferju sem šla kupit pleničke, ampak jih je zmanjkalo tako, da sem ostala praznih rok user posted image  bom pa že kje drugje nabavila.
 
Dojenje : jaz absolutno bom dojila, če ga bom le imela, se strinjam, da je nekje eno leto fino, če ga imaš.
 
Glede oblačilc pa sem jaz tudi začela kupovati pri številki 56 upam, da ne bo premajhno, vsaj za odhod z porodnišnice ostalo bomo že kasneje dokupili.
 
Ja še kile : jaz sem do sedaj pridobila 8 kg, obsega trebuha nimam velikega, ker nosim v križu, tudi vsak ko me vidi ne more verjeti, da sem že skoraj v 7 mesecu user posted image
 
 
 


_____________________________

27.10.2008 se je rodil najin sonček Marcel

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 3380
   RE: NOVEMBRČICE 2008
13.8.2008 20:43:57   
orka
ja Lyra saj meni je konckoncev vseeno kera da št. saj boš ti tudi med prvimi, važn da št. imamo da lahko sms pošljemo o porodu....
Kar se dolžine dojenja tiče tudi jaz mislim, da je tam okoli leta dovolj, jaz sem sicer Ajdo morala odstaviti zaradi turnusa v službi in se nama je ritem čist podrl..

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
   RE: NOVEMBRČICE 2008
13.8.2008 20:49:39   
taly82
bobika1 jaz zaenkrat na intimnem področju še nimam nevem kakšnih problemov, kar laufa tako kot prej, ampak kot sem že napisala nimam nevem kakšnega trebuščka, tako, da je to + user posted image  bomo videli, kako bo, ko bo še bolj zrastel user posted image  vrjamem pa da bodo šovi user posted image

_____________________________

27.10.2008 se je rodil najin sonček Marcel

(odgovor članu taly82)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
   RE: NOVEMBRČICE 2008
13.8.2008 20:54:57   
poli*
ojla babe!!! Za na seznamček: naslednji pregled 12.9.08
Z nami je vse v najlepšem redu, kri je tut super. Naslednjič me bodo dali že na CTG... ima približno 1 kilo... naslednjič bo pa vse malo bolj natančno izmerila. Dobila sem tudi papirje za paket- sva bla danc na socialni in uredila vse glede tega- pa še za očetovski dopust, pa priznanje očetovstva (za neporočene).

Dojenje-absolutno ja! ne vem, ampak meni je logično, da dojenček papca pri mamici in ne po flaški (seveda če pri mami vse deluje).

Pridelala sem +6,5 kg (polovico od tega v zadnjem mesecu!!! :(((  ) Apetit se mi je tko poveču, da je kar groza!!! No, zaenkrt smo na 59 kg.
A mate že kaj strije??
Lyra- trenutno smo v 29 tednu,a ne user posted image  trideseti šele pride user posted image
papa

(odgovor članu taly82)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
   RE: NOVEMBRČICE 2008
13.8.2008 21:41:09   
pomar*ANČA*
bobika1: pred kakšnim mesecem sem se tudi jaz pritoževala nad spolnim življenjem- ker ga sploh nisva imela... ampak zdaj je spet ok... če odmislim, da nama je trebušček precej napoti, ali pa doživim krč v kolk... bo potem spet bolje, še dobro da ne bom celo življenje tako okroglauser posted image

poli*: jaz sem strije dobila le po zizah in mi je full hudo, ker vem, da se jih ne bom znebila. na kilah si pa tako malo dobila? se full paziš?

a ostale že tudi dobivate papirje? ker se mi zdi že precej zgodi... kolikor sem brala po forumu, so punce papirologijo dobile preden so šle v porodniško....




(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 3384
   RE: NOVEMBRČICE 2008
13.8.2008 21:41:43   
Andromeda
Glede številke se meni zdi fajn, da jih ima več, če se slučajno karkoli zatakne, recimo ena, ki ima rok na začetku in ena, ki je bolj pri koncu...Vsaj tako vidim pri ostalih na forumu rodili smo, da o rojstvu poročajo različne uporabnice za "tekoči mesec", meni se zdi malce huda, da bi samo eni mamici tole nalogo dodelili.
Kar se tiče spolnih odnosov, je pa tudi pri nas v spalnici zaradi bušija zadeva postala malce motena, problem je sploh pri izbiri položaja, je pa zato kar nekaj smeha in polno blazin naokrog user posted image

Uf, sem se tolk grozdja najela, da me kar tišči v trebuhu. A se vam tudi dogaja, da je vaš user posted image kakšen dan tako aktiven, da mislite, da bo kar iz bušija ven skočil, drug dan pa je bolj miren? Jaz sem pri mojem opazila, da če je že od ranega jutra aktiven, bo tak ves dan, če je pa zjutraj stanje bolj umirjeno, bo tudi čez dan bolj zatišje.

No, zdaj si grem pa ene kamilčke skuhat, da mi pomorijo prebavo in živčke (danes mam bolj tak user posted image dan) Nočko!

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
   RE: NOVEMBRČICE 2008
13.8.2008 22:25:44   
emina83
čer!

evo, pa še moje poročilo:

-kar se tiče tel. št., bi bilo fajn da se malo bolj organiziramo, nekako tako, kot je že Andromeda predlagala,

-kar se kil tiče, evo frišno zvagana in na +4 od začetkauser posted image , je pa res da sem že štartala z viškom (+4kg) še iz prve user posted image , drugače se pa sploh ne pazim, ampak mi enostavno nekako ne paše več veliko jest naenkrat, ampak večkrat na dan po malemuser posted image , ker se mi želodec ful hitro napolni, pol mam pa občutek, kot da sploh ne morem dihat

-posteljne aktivnostiuser posted image so se nsploh poboljšale po prvem porodu, zdaj pa ko me daje tale hormonski koktajl se mi pa tud zdi, da je vse še boljše in bolj pogosto kot ponavadi, tak da moj se čist nč ne pritožujeuser posted image , komedije sma pa bolj doživljala v 1.user posted image , zdej se mi zdi da sma že nekod "ulavfana"

-dojenje- srčno upam, da mi bo tokrat zneslo dlje dojit, kot mi je malo piko. tak da punce iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da so živci in stres ful hudi nasprotniki dojenja, tak da se bom tokrat trudila vse "pametne" komentarje dat na ignore, sploh mojo taščico iz spodnjega štuka, ker drugače mi bo vso kri po slamci scuzalauser posted image user posted image user posted image (no, o tem raje kdaj drugič)

-strij- hvala bogu še nič ni, ampak tak kot mi trebuh raste se nikoli ne ve

...

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3386
   RE: NOVEMBRČICE 2008
13.8.2008 22:39:17   
emina83
...


pa da nadaljujem...

tamala mi nekaj ful kašlja, bla je nahodna par dni nazaj, ampak se ji je že ful poboljšal, zdej pa skoz neki izkašljuje in se kr davi v spanju, pa sem ji s pumpico že najmanj 5x sčistla nos odkar je zaspala, pa zgleda da je to ona bolj gosta sluz ki ji nagaja, ker v nosku je še kr neki malega slišat, evo jo spet...



ej , tak kot pa zdele dirkam po stanovanju že od osmih zvečer pa se res ne spomnem da bi sploh kdaj... no, upam da bo kaj boljše, ker če bo takle še naprej pol danes sploh nič ne bomo spali...pa že itak me skrbi glede jutri... punce, dajte fejst pestke držat jutri okol 13h, joj, sam da bo vse dobrouser posted image

evo solato sem si naredla že zdavnaj in sploh ne pride na vrsto, sej zdej mi pa niti ne diši kaj prevečuser posted image

upam da moj pride iz službe čimprej, da bo vsaj malo lahko nauser posted image pogledal, bo lažje tekal po stanovanju, kot pa da se jaz kotalim okoli s temle bauhijem...

evo, dost mojih ne tako kratkih monologov za danes,se tipkamo jutri.


lahko noč punce!

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
   RE: NOVEMBRČICE 2008
13.8.2008 23:04:46   
Anonimen
ja dober večer user posted image

vidim in spremljam, kako pridno klepetate in da je vzdušje prijetno in le kar še naprej tako, pa bo vse ok ...

anime: jaz se še nisem podala v kakšen resnejši šoping za user posted image  user posted image , razen nekaj oblekc. Kakšen body in pajacek bom sigurno kupila št. 56, drugače se mi zdi pa bolj pametno osredotočit se na št. 62 - še vedno lahko zavihaš predolge rokave ali hlačnice, tko da - bolje malo preveliko kot malo premajhno. Ker pa bosta user posted image  user posted image  po vsej verjetnosti nedonošena in manjša, bo verjetno po potrebi treba dokupiti kako oblekco. Sicer mi je pa prijateljica, ki je lani v 30. tednu rodila punčko, rekla, da mi bo dala nekaj tamalih oblekc, primernih za nedonošenčke.
sem pa drugače na koncu 27. tedna, zredila sem se iz 48kg na približno 57kg (niti ne vem, ker nimam tehtnice, bom čez vikend preverila pri starših), obseg pasu pa je iz 63cm preskočil na 90cm, tako da samo gledam, kam se še lahko razširi user posted image , ker misli, da mi bo trebuh vsak čas počil. pa skoraj non stop vsaj eden user posted image  dogaja tam notri. jaz pa lahko le upam, da mi po porodu postavo uspe spraviti v prejšnje stanje ali vsaj blizu le-temu user posted image
za seznam: zdaj sem pa že presegla magično mejo 30. let, jao jao, kako gre hitro. naslednji pregled pa 20. 8.

lyra: slikce na stene pobarvaj z vodenkami - je najboljše, ker so prekrivne - kadar boš hotela, brez težav steno prebeliš in poslikave ne udarjajo ven. in še vse odtenke lahko namešaš, intenziteto barvnih tonov pa uravnavaš s količino vode, ki jo dodaš akvarelni barvici.

lep pozdrav, lepo noč, veliko zvezd in jutri zjutraj sonce (in eno fio dišečo kavo)

(odgovor članu emina83)
  Neposredna povezava do sporočila: 3388
   RE: NOVEMBRČICE 2008
14.8.2008 7:02:16   
bobika1
Dobro jutro.
Danes sem pa prva. En user posted image  za vse.
sem se prej ustala da grem po pleničke user posted image
Sej ne tolko da me trebuh moti sam jz dlje ko min ne zdržim na eni strani obrnjenauser posted image , se mi zdi koda me hoče vse bolet. Ja pa še kak kr v nogi se mi je tud zgodiluser posted image
Ja ta možnost da bi imele 2 tel. je boljša.
Emina83 držimo pesti, poročaj.

Ja nič se grem počasi zrihtat pa še neki pojest.

Se tipkamo

_____________________________

Na najino obletnico 26.11.2008 sva dobila najlepši zakladek-MATICA!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
   RE: NOVEMBRČICE 2008
14.8.2008 7:14:18   
luna8
Emina83 vse držimo pesti in mislimo na najboljše. Poročaj.

Mene pa zanima, če katera mogoče ve, če so kakšne posledice, če papirjev na socialno za porodniško ne oddaš en mesec pred porodniško, ampak en mesec pred porodom? Ker meni bi bilo zaradi višine plače tako boljše.

(odgovor članu bobika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
   RE: NOVEMBRČICE 2008
14.8.2008 8:15:11   
tamy31
Dobro jutro !
Luna8, tu imaš link kjer si lahko izračunaš višino porodniške in iz tega je razvidno da ti oni določijo mesece za obračun glede na predvideni datum poroda! Tko da jaz mislim da je vseeno kdaj oddaš!


http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp?step=2 

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
   RE: NOVEMBRČICE 2008
14.8.2008 8:19:25   
ANIME


user posted image  

          user posted image          user posted image          user posted image

      PDP        Ime                       (št. , št. )     starost     kraj      pregledi        spol
========================================================
 
1.  29.10.    Anime user posted image user posted image       (1user posted image ,0user posted image )     28 let        LJ         25.08       user posted image user posted image

2.  30.10.    varci                   (3user posted image ,?user posted image )     28 let        LJ         09.09.       user posted image

3.  01.11.   emina83             (2user posted image ,1user posted image )      25 let       CE        pregled      user posted image

4.  02.11.   Iyra*user posted image user posted image           (?user posted image ,0user posted image )     27 let       MB        986.08      user posted image user posted image

5.  02.11.    poli*                    (1user posted image ,0user posted image )     ?? let       kraj      12.09    user posted image

6.  03.11.   vejicica                (1user posted image ,0user posted image    23 let       kraj      20.08      user posted image    

7.  03.11.    tamy31                (2user posted image ,1user posted image )     24 let       NM        pregled

8.  04.11.   zara13                (1user posted image ,0user posted image     28 let   Jesenice    25.08       user posted image

9.  05.11.   Mijavčekuser posted image  user posted image      (1user posted image ,0 user posted image )   32 let        LJ       pregled      user posted image user posted image

10. 05.11.    luna8                   (1user posted image ,0user posted image )     27 let         LJ       pregled   user posted image

11.
06.11.    Saskha                (1user posted image ,0user posted image    28 let        LJ       pregled

12. 06.11.   Polynesia            (2user posted image ,0user posted image    28 let        LJ         28.08       user posted image

13. 07.11.   gugu                    (2user posted image ,0user posted image )     32 let    Gorenj.    pregled

14. 07.11.   carly                   (?user posted image ,? user posted image )      26 let   Jesenice   pregled    user posted image

15. 08.11.   mihi78                (4 user posted image ,0user posted image )     29 let     Ptuj        pregled
 
16. 08.11.    nixie                   (?user posted image ,?user posted image )      ?? let     kraj         pregled

17. 08.11    Nina BG               (? user posted image ,1user posted image    ?? let     kraj         pregled

18. 08.11      vebo                   (4 user posted image ,?user posted image )     32 let   Koroška    12.08     user posted image
 
19. 09.11     petra *k             (1user posted image , 0user posted image )     25 let    Ptuj         13.08

20. 10.11.   nagajiva             (1user posted image ,0user posted image )      27 let      MB          18.08  user posted image    
   
21. 10.11.    Hanna M.            (2user posted image ,1user posted image     ?? let      kraj        pregled 

22. 11.11.    Petra1111         (1user posted image ,0user posted image     29 let      kraj        pregled  
 
23. 11.11.   *inči*                  (1user posted image ,0user posted image )      24 let       LJ          pregled 

24. 11.11.    jada                    (?user posted image ,1user posted image )      ?? let   Domžale    26.08

25. 11.11.    jasna.turkovic    (2user posted image ,1user posted image )      27 let      kraj       pregled    

26. 11.11.    _katja_              (1user posted image ,0user posted image )     24 let   Domžale   pregled    user posted image  


27. 12.11.   mali_marsovček (1user posted image ,0user posted image    27 let       LJ           27.08    user posted image

28. 13.11.   pat13                  (1user posted image ,0user posted image )      31 let       LJ          13.08.    user posted image

29. 13.11.    Bety upa             (?user posted image ,3user posted image )      42 let       PO        pregled

30. 16.11.   Šema                  (2user posted image ,1user posted image )     33 let        LJ          pregled  user posted image   

31. 13.11.   pomar*ANČA*   (?user posted image ,?user posted image )      24 let    Mengeš    25.08    user posted image

32. 13.11.   Charley user posted image user posted image      (1user posted image ,0user posted image )     30 let    Kamnik    pregled user posted image ,user posted image
  
33. 14.11.    Malapikice          (2user posted image ,1user posted image    29 let       KR         pregled  

34.  16.11    caligula               (1user posted image ,0user posted image )     26 let       NM        18.08.   user posted image     

35. 17.11.    taly82                (1user posted image ,0user posted image )     26 let    Gorenj.    pregled    user posted image   
 
36. 18.11.    LadyKate            (2user posted image ,1user posted image )     ?? let      kraj        pregled

37. 18.11.    martina84           (?user posted image ,?user posted image )     ?? let      kraj        pregled


38. 19.11.    Lakšmi               (1user posted image ,0user posted image )     30 let       LJ         pregeld   user posted image  

39. 20.11.   orka                    (3user posted image ,2user posted image )    33 let        LJ         18.08  user posted image   

 
40. 21.11    Andromeda         (1user posted image ,0user posted image )    27 let       LJ          25.08   user posted image


41. 21.11.    natasa78user posted image user posted image    (2user posted image ,1user posted image   ?? let      kraj        pregled   user posted image user posted image


42. 22.11.    Jelka123            (3user posted image ,1user posted image )    29 let      kraj         01.09    user posted image  
   

43. 22.11.   konina user posted image user posted image        (2user posted image ,1user posted image )   30 let      NM          18.08. user posted image user posted image    


44. 22.11.   saba                    (4user posted image ,1user posted image )    30 let      KP           03.09.      user posted image

45. 23.11.    petra.                  (1user posted image ,0user posted image )    20 let       LJ            pregled

 
46. 24.11.   klavdiy4              (?user posted image ,?user posted image )      18 let     kraj         pregled

47. 25.11.    tayrin                  (2user posted image ,1user posted image )    29 let      kraj  
        pregled 

48. 25.11.    bobika1               (1user posted image ,0user posted image   21 let     Laško       pregled

49. 25.11.    peny                    (?user posted image ,0user posted image )     33 let      kraj         pregled 
 
50. 26.11.   Lorby007           (3user posted image ,1user posted image    32 let       MB          pregled

51. 26.11.   mojsonček          (2user posted image ,1user posted image )     30 let      Žiri          26.08  user posted image

52. 26.11.    sonček2008       (2user posted image ,0user posted image    30 let       LJ           pregled  


53. 26.11.    amani                 (2user posted image ,1user posted image )     26 let       LJ           pregled
 
54. 26.11.    Marty1                (1user posted image ,0user posted image )   32 let       LJ           03.09 user posted image
 
55. 27.11.    Oaza                  (?user posted image ,?user posted image )     ?? let      kraj         pregeld    user posted image

 
56. 27.11.    MissI                   (1user posted image ,0user posted image )    ?? let      kraj         pregled

57. 28.11.   *Mišek*               (?user posted image ,?user posted image )    ?? let      kraj         pregled

58. 30.11.    RENY19              (1user posted image ,0user posted image )     ?? let    Brežice     pregled



 

??          Ssheila
                     (2user posted image ,0user posted image )          24 let          GO          
pregled

??          Anonimna                 (?user posted image ,?user posted image )          ?? let          kraj         pregled

??          NINAHR                    (?user posted image ,?user posted image )          ?? let          kraj         pregled

 
??          simo                          (2user posted image ,1user posted image )         ?? let     Prekmurje    pregled 

??          bubalina                    (?user posted image ,?user posted image )          ?? let          kraj        pregled 
 
??          28nina                      (?user posted image ,?user posted image )          ?? let          kraj         pregled

??          orhideja2                  (?user posted image ,?user posted image )         37 let          kraj         pregled

 
??          mvtz                           (2user posted image , 1user posted image      ??let           kraj         pregled



 

 




Z nami so pot začele: oktoberka, pebi, murva, breychee, jasna81, spelka12 

                                    user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image


________________________________________
Uporabne strani:

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:


  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE


  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI              DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

  • Še nekaj strani:
NUHALNA SVETLINA        SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                 ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                     NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA


  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

  • nosečnost in delo
TUKAJ                         TUKAJ                   TUK


 
________________________________________
user posted image user posted image user posted image za vse nosečke! Naj bo mirna in srečna nosečnost!        



_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
   RE: NOVEMBRČICE 2008
14.8.2008 8:26:15   
ANIME
lyra ... moja dva tudi prehitevata za en teden, ampak so te meritve samo okvirne, saj jih izračunajo na podlagi obsega glave in trebuha. Kolegici so se zmotili kar za 700 g, saj je imel mali RES full veliko glavo. Napovedali so, da ima 4200, imel pa je 3500.

Meni ni še nihče nič omenjal kakšno injekcijo. Danes sem vstopila v 30t. Menda sem full zaprta in mala-dva sta OK, tako da mi je dal tudi pregled šele čez 3 tedne, češ da prej ni potrebno.

Glede GSM številke ... moja je 041 799 128, moj mail pa kmercun@gmail.com.
Verjetno bom šla med prvimi v porodnišnico, zato bi res prosila, da nas je ene par, ki bodo sporočale novice, saj bom imela dva in nimam pojma kako se bodo stvari odvijale (koliko časa bom notri, koliko časa bom potem imela za sedet pred računalnikom, ...). Strašijo me na vseh koncih - za enkrat se ne dam, kako bo pa res, bomo pa videli.
Samo naj ne pozabi vsaka napisat svojega forum-imena, da se ne bomo lovileuser posted image .

Pa ko bo prva rodila, se magari naredi še en seznam kamor se vpisujejo podatki o rojstvih ... ideja, saj ta je vsaj po vrsticah še poln. Razen če se spodaj pod vsako doda še ena vrstica in se napiše datum poroda, spol teža, višina, ime ....

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3393
   RE: NOVEMBRČICE 2008
14.8.2008 8:57:17   
tamy31
Dobro jutro!

Ja prej sem vse lepo napisal pa me je vrglo ven , pa se mi ni dalo takoj še enkrat pisat!

Dojenje: ja jaz sem prvič dojila, sicer je trajalo en teden da sem dobila mleko, pol je pa lepo steklo ! Res me je od začetka tako bolelo in peklo da ko je mali začel sesat me je tko zabolelo da sem skor vpila sam sem vztrajala in povem vam da se izplača! Zame je bila to najlepša izkušnja in ponovno bom dojila upam da bom imela mleko ! Kar se pa teže tiče pa me ni šlo nič dol dokler nisem začela na aerobiko hodt!

Šopping, me še čaka sicer bom bolj malo kupovala ker imam vse že od prvega sam vem da če bom imela punčko se ne bom mogla upret krilcem pa roza barvi ! Ker ne vem kaj bom imela bom pa pred porodom kupila sam en kompletek za iz porodnišnice v nevtralni barvi.
Lahko pa vam povem da so mi prvič vsi govoril da naj ne kupujem manjše od 68 pa mu je bilo vse ful preveliko prav mu je bil sam en body iz HM št 50 ! Tko da ni vse za verjet bil pa je velik 52 in 3250 težak! Tko da glih majhen ni bil!

Odnosi ja dokler ni naš oči začutil prvih brcik je blo vredu zdej pa se skos neki zgovarja! Sicer se men tut neki dost ne da sam včasih se mi pa zahoče po malo nežnosti je pa mali med nama! Ja tko je zdej to pri nas odkar smo prišli z morja in ves čas na morju spi med nama in sploh noče več v svojo posteljico! Tko da zdaj čakamo na njegovo sobo bo ieml veliko posteljo upam da bo potem hotel spati v njej ker sicer nevem kako bomo jaz vsak dan rabim več prostora on pa si ga tut kar veliko vzame leži namreč tako da ima pri enemu glavo pri drugemu noge midva pa vsak na svoji stranici .

Lira: jaz sem skile na steni pobarvala z temperami glede na to da imam slike na vseh štirih stenah in to velike sem zapravla veliko denarja , potem pa za pujska nisem dobila šprave tempere pa sem kupila akrilno barvo in ti povem da je cenej je sicer mali kozarček sam se ful meša z vodo ker so goste  pa še lepše so na steni se malo svetijo! Je pa res da ko bom hotla prebelit bo verjeten treba tut mal zbrusit ! Oboje kler jaz sem tempere samo minimalno mešala z vodo zato da so barve lepe intenzivne!

No tok za zdaj upam da me ne vrže ponovno ven !

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 3394
   RE: NOVEMBRČICE 2008
14.8.2008 10:19:34   
emina83
evo, še eno hitro javljanje preden grem v Velenje... živčki delajo 100/h, posledično je tudi pritisk malo višji, ampak se ne dam.

kar se oblačilc tiče jst sem štartala pri mali piki s št 56, pa je pri porodu bla 3260g in 50cm dolga, pa morm rečt, da sm nekatere bodije ful dolgo ponucala, sploh te od znamke Clar (v BC), ker so taki malo rastegljivi oz se kr razvlečejo, je pa res da sem jaz na začetku vse od user posted image prala na roke( ker količinsko nisem imela veliko zaloge), pa sej sploh ni bil problem te male cotke malo požulit, ker itak niso ne vem ti kak zapacane, vse do GH, razen mogoče če je kaki kakec spustil čezuser posted image

aja, pa za sezname, jst sem za to, da ko bomo rojevale, se sproti ustvarja nov seznam, če ne bomo imele predolgo "kačo", ki se bo razvlekla čez celo stran...

no, lp in se tipkamo kasneje...

(odgovor članu tamy31)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
   RE: NOVEMBRČICE 2008
14.8.2008 10:50:06   
Andromeda
Ahoj!

Najprej user posted image user posted image user posted image za emino 83, za vso srečo na pregledu!
Mene pa malo skrbi, ker je moj user posted image že 2. dan bolj miren, saj čutim, da se premika in rahlo pobrca, ampak ne duha ne sluha o kakšnih karate udarcih, ki sem jih bila prejšnje dneve deležna...Kako je pa pri vas glede tega? Saj sem mu rekla, da če se je odločil, da bo fajn brcal in razgrajal, potem naj to počne, ne pa da sem v skrbeh, če je bolj miren user posted image Eh, saj vem, da se brezveze sekiram, mi bo pa lažje, ko bom še od vas slišala kako se vaši user posted image obnašajo, čeprav je tudi to različno od otročka do otročka.
Jutri odhajam na obisk v NM in me tam čakajo oblekice in nekaj opreme za user posted image seveda komaj čakam, da prečekiram vse tiste male bodije in pajacke. Baje jih je nekaj tudi v št. 56, tako, da jih verjetno ne bom kupovala, no en lep pajacek za odhod iz porodnišnice in to je to.
strije - moram potrkat, da imam zaenkrat srečo, da se mi niso pojavile, je pa res, da se od 8. tedna mažem s kremami in kakavovim maslom, mogoče je tudi to pripomoglo, malo pa tudi to, da počasi pridobivam na teži , iz 48 kg sem prišla na 54, od tega 3 kg v zadnjem mesecu. Obseg bušija pa je 90 cm, prej pa je bil okrog 65.

Nič, grem si lase oprat, potem pa malo učenja. Uživajte!

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
   RE: NOVEMBRČICE 2008
14.8.2008 11:19:24   
mojsoncek
oj... danes se javljam iz pisarne... spet ne bom nic naredila, ker me vsi oblegajo in vabijo na kafe user posted image ... ah saj sploh ne vem kaj naj napisem, ker ne vem kje se me glava drzi... samo tole pokomentiram

Šopping, me še čaka sicer bom bolj malo kupovala ker imam vse že od prvega sam vem da če bom imela punčko se ne bom mogla upret krilcem pa roza barvi ! Ker ne vem kaj bom imela bom pa pred porodom kupila sam en kompletek za iz porodnišnice v nevtralni barvi.
Lahko pa vam povem da so mi prvič vsi govoril da naj ne kupujem manjše od 68 pa mu je bilo vse ful preveliko prav mu je bil sam en body iz HM št 50 ! Tko da ni vse za verjet bil pa je velik 52 in 3250 težak! Tko da glih majhen ni bil!

Se strinjam z vsem napisanim... razen z eno stvarjo... jaz bi se z lahkoto uprla roza barvi user posted image ... no, ce bo nase dete puncka, ne bo imela veliko roza stvari, vsaj dokler ne bo sama "izbirala". Ja ni kaj, nekateri pac ne maramo roza barve ... lahko pa da se bo moje prepricanje kaj spremenilo po rojstvu.
Pa se to... nasemu malemu mozu je bila HM-ova st. 56 prav sele pri treh mesecih user posted image . Tako, da smo morali iti po porodu v shopping za st. 50. Ja velikosti so ful razlicne od proizvajalca do proizvajalca. Tako da punce, ne delajte si prevelike zaloge oblacil. Le toliko za prvo silo, ostalo pa raje kupite naknadno.

strije -  se nimam in upam, da jih ne bo, tako kot prvic user posted image

kile in obseg  +6 kg (iz 43 na 49), iz 58 cm na 82... sam trebuh me je user posted image (no, vsaj izgleda tako, ker sem majhna)

emina, drzi se!!! user posted image user posted image user posted image


nic, grem probat kaj naredit, ce me bodo pustili user posted image

< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 14.8.2008 11:30:50 >


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu tamy31)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
   RE: NOVEMBRČICE 2008
14.8.2008 11:42:00   
lyra*
Jutro!
 
Sem v postelji zdaj še gledala vražje neveste in sem se prav nasmejala zraven neveste!user posted image  Je bila tako tečna pa karkoli je dko naredil ji ni bilo všeč.....
 
Za sporočanje bi blo res super,da je še ena,ki ima datum bolj pozno.user posted image
 
strij še zaenkrat hvala bogu nimamuser posted image user posted image Zgleda mam dost raztegljivo kožo.
 
emina držim pesti,da bo vse vreduuser posted image  Pa hitro sporoči....
 
Pri posteljnih aktivnostih je zelo veliko smehauser posted image  Ni pa več tiste taprave akcije je boljše z tem trebuhom tko malo bolj počasiuser posted image  

_____________________________

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
   RE: NOVEMBRČICE 2008
14.8.2008 12:12:28   
bobika1
Hejuser posted image
No jaz sem dobila pleničke. Sem prišla 8:10 pa so jih imel še samo 8 kom. pa še ful gužva je bila okoli njih, tako da nisem rabla kej posebi iskat kje so.user posted image

Danes sem šla še mao v H&M pa sem videla eno tako lepo pižamo sm jo hotla kr kupit za bebico pižamo, sam sem pol rekla nč morem mojmu pokazatuser posted image

Ja nč zej grem pa mal pospravit, pa za likat mam ceu kup, če ma katera kakšno posebmo željo naj se javiuser posted image

se tipkamo

_____________________________

Na najino obletnico 26.11.2008 sva dobila najlepši zakladek-MATICA!!!

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 3399
   RE: NOVEMBRČICE 2008
14.8.2008 12:22:17   
zara13
Ojla!

Ufff evo pa se oglašam iz službe. Moram povedat, da mi kar paše malo delat user posted image

Včeraj sem se pozanimala za MŠ in se mi začne 1.9. ob 16. uri tko, da prav fino.

emina83
- vse bo super, boš vidla. Javi se, ko se vrneš iz Velenja ;)

strije - tudi jaz jih še nimam, bomo videli kako bo sedaj tele zadnje mesece, ko se bo buši še povečal.
Doma mi rata tud kr dolgčas. Vmes med malico sem letela v Hoferja po pleničke, so imeli še nekaj zavitkov, kupila sem si samo enega, nekaj moram tudi navadnih belih kupit pa bo. A to šele septembra.

oblačilca - to sem pa že opazila pri kolegicah, da se full razlikuje od firm po velikostih tko, da so kr različne. Jst ne bom kupila tistih najmanjših, največjih pa tudi ne..hehe nekaj vmes bom probala user posted image bomo videli, kaj bodo poročali tudi na naslednjih pregledih, kako velik bo.
Kolegica je rodila deklico težko 4 kg in veliko 54 cm, prava babnca že in je imela nekaj full malih stvari in so ji bile itak premajhne. Pa by the way, rodila je v 1 uri....lucky ona!

Nič šibam še naprej delat, še 4 urice, ravno prav, da preverim vse račune, ki so jih pisale študentke, upam, da ne bo veliko popravljanja user posted image in, da mi blagajna štima.

fajn bodite..se še tipkamo

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?