|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  188 189 [190] 191 192   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:39:09   
narava
nic samogovorov zate, to je moja domena user posted image

ok, kol mi stjupid, ampak zakaj ze rabimo zlozence? sm mislila, da se na popek nic ne daje gor, se ga samo ocisti, plenicko dol zaviha - dejansko grejo samo oblekice cez? al sm tut to pobrkala na MŠ?

_____________________________

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 4726
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:39:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

IZVIRNO SPOROČILO: edinaos

Evo mene nazaj, osebna zdravnica vse zrihtala,
haloo vse skupaj postaja že banalno, ampak v glavnem je zrihtanouser posted image .

Jaz grem pa na porodniško že čez 15 dniuser posted image

Zdaj grem pa peleničke pratuser posted image user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image sem ti rekla da bo zrihtala user posted image



ja, kasso še možeka zraven pri porodu pa bouser posted image user posted image user posted image

Pa zakon sta obauser posted image user posted image

(odgovor članu kasso)
  Neposredna povezava do sporočila: 4727
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:42:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra ***
 
No drugače smo pa pri nas včeraj začeli z MŠ in moram reči, da sem kar malce razočarana nad vsem. Najprej nam jo dajo en mesec pred PDP, potem traja eno uro (no jaz se skoraj toliko časa vozim do ZD). Sej drugače res ne vem koliko časa bi jaz lahko sedela na tistih neudobnih stolih z nizkimi naslonjali, ampak: kratkomalo poden!!! Pa še una medicinka ki predava se mi zdi ful "zadrgnjena". Ja veste: porod je naravna stvar in MORA boleti. EA in podobne stvari, to so samo modne muhe, .... in podobne. Pa da tisti očki, ki so zraven pri porodu, da naj bodo zadnjo uro rajši tiho ali pa gredo ven za tistih nekaj minut, ko se user posted image  rodi. Mislim???? Kaj ni čar vsega, da je ravno takrat prisoten, da prvič skupaj vidita dojenčka?
Joj moj user posted image  je bil čisto penast ko sva šla domov. Sej jaz ga čisto razumem. Una medicinka je res bla mal čudna, no starokopitna bi jaz rekla.
Bomo videli kaj bo spet izumila na naslednjih predavanjih.
 
Zdej pa grem poiskat kaj za v mooj želodček, ....




samo ta je pa TAK PODEN kot moja Guser posted image

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
  Neposredna povezava do sporočila: 4728
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:44:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: narava

nic samogovorov zate, to je moja domena user posted image

ok, kol mi stjupid, ampak zakaj ze rabimo zlozence? sm mislila, da se na popek nic ne daje gor, se ga samo ocisti, plenicko dol zaviha - dejansko grejo samo oblekice cez? al sm tut to pobrkala na MŠ?


jaz tudi tega ne vem, kako je zdaj s temi zloženci???
Narava: jaz še vem ne, kaj to je????



(odgovor članu narava)
  Neposredna povezava do sporočila: 4729
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:46:24   
Taula
Jaz jaz tudi ne vem kaj je rekla na MŠ. user posted image  Vem samo da je rekla da naj izrečemo iz pleničke ven kvadratek oz. zavihamo pleničke. Zato tu prašam, preden naredim neumnost.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4730
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:47:55   
Soncnica Sandra ***
Ej punce, ne morem verjeti svojim očem kaj vidim, ko pogledam skozi okno: SNEG. Pa to vreme ni normalo, ma niti za april!!!

_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4731
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:49:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra ***

Ej punce, ne morem verjeti svojim očem kaj vidim, ko pogledam skozi okno: SNEG. Pa to vreme ni normalo, ma niti za april!!!


ne se hecat, iz kje pa si??? Pri nas samo dežuje, za enkratuser posted image user posted image

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
  Neposredna povezava do sporočila: 4732
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:50:26   
jana81
doooobro jutro..
 
budna sem že od 6h, ampaka brez moči da bi se vstala..
 
hvala za kavico, bo super prav prišla, ker sem kot cota, čeprav spala sem vredu, z samo 2 obiskim do wc-ja.
 
prebrala sem vse, ni mi pa nekaj jasno:
a ste ve dobile skupaj odločbe za porodniško in odločbo za dodelitev paketa za enkratno denarno pomoč? Jst sem namreč dobila po 2 dneh samo odločbo za porodniško.
 
glede zložencev: sem jih kupila 10 kom (je rekla v lekarni ena ful vredu farmacevtka da je čist dovolj), namest 70% alkohola mi je pa dala nekaj drugega (sem pozabla kok se reče), je rekla da je boljše.

_____________________________

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4733
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:51:36   
Naty*
Jutro!  Za mano je sicer relativno prespana noč, ampak mislm, da je najina user posted image  neki bolana, ker je bruhala ponoč user posted image .
Ampak naj vam povem, da sm dobre volje, ker mi je včeri ena s foruma, ki je mela lani fuuul težko izkušnjo, sporočila, da so spet v pričakovanju user posted image . Sicer ne bom omenjala nicka, ker se mi ne zdi fer, ampak sem res tolk vesela, ko zvem kej tazgauser posted image .

Aja pa tole...včeri sm zvedla za eno, ki je prejšn teden rodila drugega otroka. In to domauser posted image ! Ampak čist neplanirano... prvi porod je mela težek in se je bala it prehitro v P, da ne bi blo treba ležat predolgo. Tko da se je odločla, da bo popadke doma pač prehodila... in nazadnje ni blo več časa za it, tko da je user posted image  rodila doma, potem so ju pa z rešilcem odpeljali v P. Ampak sta obe čist vredu, tko da sta ble baje že tud zuni user posted image . Mislm, kaj se vse ljudem zgodi a? Slište punce, ne predolgo odlašat, pa čakat s popadki na 3 minute user posted image !


IZVIRNO SPOROČILO: barbaw

naty user posted image  buši. Meni se zdi, da je tu nekje kot moj. Celulit pa je maščoba, ki jo boš porabila za dojenje. So, don't worry!



Enako user posted image za bušija, pa sta res tam tam oba user posted image . Vidm, da so tud teb strije prizanesle user posted image . Eh sej celulit...kaj pa vem, upam, da bom res dojila pa da bo šlo vse to maščevje dol. Anticelulitnih krem pa pač ne bom uporabljala, sej verjetno je res logično, da bolš da ne. Vaginalnih pregledov pa 8....kam padem, 2. mesto?user posted image

hijenca user posted image  za nabavljene stvari, pa upam, da je tud tvoje počutje dons boljše. Js sm mal čudna, ampak če se slabo počutm, grem mal tiste kremce od user posted image  povohat, pa cunce pogledat, pa je kr bolš user posted image ....probaj...

IZVIRNO SPOROČILO: kasso
Ali si za izcedek dobila kake svečke (Canesten)?

meni se je celulit med dojenjem le še dodatno kopičil . Nazaj sem shujšala nenamerno šele po končanem dojenju.



Za izcedek sem dobila samo enkrat ene svečke boraxa. Je Merlo reku, da so to gljivice in da je čist normalno za nosečnostuser posted image ...
A ti pol pravš, da je možno, da bo celulita ŠE VEČ????!!! OMG!!!!

Suzy85 tvoj buši je tud že velik user posted image , pa tud nobene strije. Pa kako barvo maš, a si že po naravi bl temnopolta, al si še kej v solarij hodila? Drugač sm pa js tud zadn teden ful zatečena, še dobr, da nas je zadelo na konc, ker ene majo te probleme že celo nosečnost.

Aurea evo so mele ženske takoj odgovore glede anticelulitnih krem...madonca je tale RR koristen, vse zveš user posted image . Drgač sm mela pa js tud seznamček doma, kjer sem si označla kaj sem kupila, to je res tolk fajn user posted image . No zdej je označeno že vseuser posted image !!!!

katy82 še teb mal user posted image user posted image user posted image  za boljše počutje user posted image !

kodrana sej js nisem nikol 100% prisegala na anticelulitne kreme, ampak po moji zadnji izkušnji hujšanja so bli rezultati super. Je pa res, da sm mela dieto (tako zdravo), vsak večer sm tekla, rolala in se poleg vsega pridno mazala (no masirala) z Garnierjevo kremo. In so bli rezultati noro dobri!!! Ampak to je ponavadi rezultat vsega skupaj: diete, športa, kreme in masaže, same kreme pa seveda ne. Ampak hvala, da si delila z nami mail user posted image .

MARTINA25 tud js sm sigurna, da je cukr sam posledica tistih navihančkov. Sej boš videla dons, da bo vse vredu user posted image user posted image user posted image . Drgač pa user posted image  za pregled in otročka, ki pridno raste user posted image .

edina js gledam BB še samo po naključju, ker so mi tolk brezvezni ratali, da ni res. Kr neki no... A zdej spet upaš govorit o teži user posted image , ko ni špelin@ z valjarjem v bližini user posted image ! Pa user posted image  za tvojo zdravnico. Vsaj ta je pr seb...

Estrella* ja očitno mamo probleme z "nogami" tiste, ki smo jih mele že prej, ampak kaj čmo... Bo pa res treba pol tolk več vozičkat. Še dobr, da je dost notranjk, da bomo mele družbo ane user posted image .

aurora hvala za kofetek, pri nas je tud dež in prav turobno vreme. Ampak ne pozabi, da mamo sončke v trebuhu, tko da to sploh ni važno user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra ***
Naty: ful leeeeeep buši user posted image user posted image user posted image  pa nobene strije user posted image user posted image user posted image
Pa upam, da kmalu dobiš papirje za porodniško, ker 14 dni je pa res too much, da ti jih še niso poslali. Jaz sem jih dobila po parih dneh.
 


Hvala user posted image ! Ja glede papirjev pa res mal čudno... sej za tisto pomoč ob rojstvu sm tud neki časa čakala, ampak tole je pa res že smešno... Pa user posted image  za MŠ...kr ne morm verjet, da so lahko tolk smotano. Glede tega ma pa Postojna kr dobro organizirano. Vsaj kar se predavateljev tiče...

Taula js sm zaenkrat kupila tisto pakungo fiziološke, kjer je noter 12 ampul. Pol bom že sproti kupovala, ko bom videla kolk tega gre. Zloženčkov pa nimam, ker nam je na MŠ rekla, da mamo komot tisto vato, ki ne pušča kosmov al pa palčke, če bojo pa zloženci potrebni, nam jih bo pa za začetek patronažna pustila nekaj. Prilimat jih pa itak baje ni dobr, ker mora popek dihat user posted image ? No ne vem, mogoče bojo tiste z izkušnjami kej več znale povedat.

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 4734
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:53:06   
jana81
IZVIRNO SPOROČILO: edinaos
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra ***
Ej punce, ne morem verjeti svojim očem kaj vidim, ko pogledam skozi okno: SNEG. Pa to vreme ni normalo, ma niti za april!!!

ne se hecat, iz kje pa si??? Pri nas samo dežuje, za enkratuser posted image user posted image


ja pri nas tudi dežuje, sej zato pa sem taka kot cota, ni sončka, da mi da energijo.
 
edina ta BB pa jst ne vem kaj razmišlja s temi nalogami, men je blo poden že , ko je Tjaša mogla tist sir jest. OGABNO. Najraje bi jim kartico nazaj poslala, pa bom teh 10 € za kej bolj pametnega porabla.user posted image

_____________________________

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4735
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:53:34   
Soncnica Sandra ***
Edinaos: zdej sem se spomnila še ene stvari od včeraj ki jo je izjavila na MŠ.
Je rekla, da če nam odteče plodovnica, da se moramo vleči na bok in poklicati rešilca, ne pa da gremo še v trgovino, na banko in k frizerju, nato pa šele v porodnišnico, ker plodovnica lahko odnese s sabo tudi popkovino, in če bi le ta prišla med otrokovo glavico in posteljico, bi jo lahko stisnila in otroček ne bi dobival "zraka".
Mislim pa katera ženska je tako neumna, da bo šla še v frizerju (po možnosti na trajno user posted image user posted image user posted image ) ko ji odteče voda????

_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 4736
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:58:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra ***

Edinaos: zdej sem se spomnila še ene stvari od včeraj ki jo je izjavila na MŠ.
Je rekla, da če nam odteče plodovnica, da se moramo vleči na bok in poklicati rešilca, ne pa da gremo še v trgovino, na banko in k frizerju, nato pa šele v porodnišnico, ker plodovnica lahko odnese s sabo tudi popkovino, in če bi le ta prišla med otrokovo glavico in posteljico, bi jo lahko stisnila in otroček ne bi dobival "zraka".
Mislim pa katera ženska je tako neumna, da bo šla še v frizerju (po možnosti na trajno user posted image user posted image user posted image ) ko ji odteče voda????


Pa kaj je s to babo????

Naša predavateljica se je tudi dostikrat pohecala, ko je kaj razlagala, ampak vse v neki meji normale.

Pa kako imate to zadnji mesec MŠ?



(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
  Neposredna povezava do sporočila: 4737
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:58:31   
kodrana
jutro.

o kakem snegu je govora? dež? pri nas je za enkrat samo oblačno.

zložence rabiš za čiščenje popka. so strerilni. poliješ jih z fiziološko oz. z alkoholom (eni priporočajo eno drugi drugo) in očistiš popek. edina zloženci so take male gazice.. kot na primer, ko se urežeš si daš lahko namesto obliža gazico, povrhu pa zalimaš z mikroporjem (lepilnim trakom v zdravstvu).
upam,da sem vsaj malo pomagala.

jaz imam še fiziološko doma (še iz bolnice, ko sem delala). pa alkoholne zložence imam (za razkuževanje), gazic mi je zmanjkalo. bom nabavila. kupila bom še mandljevo olje, ribje mazilo/hladilno mazilo, termometer (katerega svetujete ve? elektronskega?) in lanolin. to je to po mojem.

v dm bom pa kupila še blazinice za dojenje, deodorant brez vonja (kak nasvet?), vir 80, škarjice za nohte, dudo (ketero priporočate?).

o BB pa itak.. no coment!!!




_____________________________

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4738
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 9:59:24   
Taula
Mislim pa katera ženska je tako neumna, da bo šla še v frizerju (po možnosti na trajno ) ko ji odteče voda????


Poznam eno, ki je imela to izkušnjo v 7 mesecu. Ji je cel dan kapljala plodovnica, ona je pa šla v službo, pa ne vem kam še vse. Zvečer je rekla možu da ji cel dan že teče, a da je prezgodaj in on jo je nateral v P. Čez nekaj dni je rodila. Je imel več sreče kot pameti.user posted image

Nam so rekli v MŠ, da če si blizu P in da če le kaplja (da ni curek), da te lahko mož pelje v P.user posted image  Boste ve v svakem primeru klicale rešilca?

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 4739
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 10:00:12   
Soncnica Sandra ***
ne se hecat, iz kje pa si??? Pri nas samo dežuje, za enkrat


Sem iz Poljanske doline, bolj proti koncu, že skoraj pri Žireh, če ti je kaj poznano.
No sedaj spet pada samo dež, zgleda, da je bila snežna ploha, samo tole vreme je čisto v K...user posted image

prebrala sem vse, ni mi pa nekaj jasno:
a ste ve dobile skupaj odločbe za porodniško in odločbo za dodelitev paketa za enkratno denarno pomoč? Jst sem namreč dobila po 2 dneh samo odločbo za porodniško. 

Ja Jana81 jaz sem dobila vse skupaj na isti dan, še v isti kuverti, da niso imeli preveč stroškov user posted image user posted image





_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 4740
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 10:00:41   
Taula
Lanonin se uporablja za?user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4741
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 10:04:23   
aurora28
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Nekaj vprašanj da ne pozabim:
 
1. koliko fiziološke ste kupile? (100,250 ml...več?)
2. koliko zloženčkov ste kupile? Jaz sem vzela eno škatlo..jih je notri 50 se mi zdi. Kaj ste kupile še tisti beli trak, da zloženček pritrdite na popek?
3. še kaj rabim iz lekarne?
 


Taula: Jaz še nisem nič od tega kupila, imam namen iti v šoping prihodnjo soboto po 70 % alkohol, škatlo zložencev, Ribodermin (po domače ribja masta user posted image ), fiziološke bom vzela malo večjo pakungo in bepanthen.

Barbaw ti kar peglaj kavč, se ti bom tudi jaz pridružila. user posted image Z mojim lubijem sva v nedeljo naročala knjigo Otrok in pes, kjer so dobri napotki kako psa navaditi na novega prihajajočega člana, vzgoja psa in otroka... in jo danes dobiva, komaj čakam. user posted image

Edina krasno, da si uredila z bolniško user posted image user posted image user posted image . Sej pravim ta BB je čisti poden. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu user posted image user posted image user posted image

Jana81: jaz sem prvo dobila odločbo za porodniško in po 14 dneh šele odločbo za denarno pomoč ob rojstvu novorojenčka. Moraš dobiti še eno odločbo, ker le tako boš dobila denar. user posted image Daj poglej kako se reče tisti drugi stvari, ki ti jo je svetovala farmacevtka.

Ja pri nas pa snegec pada, vam povem, da ko bomo šle roditi, da bomo morale otročke dati še v vrečo, ker bo mrzlo. user posted image




_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4742
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 10:05:00   
Soncnica Sandra ***
Pa kaj je s to babo????

Naša predavateljica se je tudi dostikrat pohecala, ko je kaj razlagala, ampak vse v neki meji normale.

Pa kako imate to zadnji mesec MŠ?


Ej pojma nimam kaj je s to babnico user posted image  Tudi meni je ful čudno da imamo MŠ zadnji mesec. Sem prejšnji teden klicala v ZD patronažno in pač vprašala kdaj bomo imeli predavanja, če jih sploh bomo imeli? Pa mi je rekla, da naj lepo počakam na pošto, da bom vse dočasa izvedela PISMENO.
No in pol sem le dobila pošto mislim da v sredo ali četrtek, da se prične v ponedeljek (včeraj).
Sem mislila, da se je samo nama z user posted image  zdela una ženska ful čudna, ampak sem danes govorila z enim ki je bil tudi včeraj tam s svojo punco in je rekle, da mu tudi ni bilo čisto nič jasno kaj je una babnica hotela doseči s takim predavanjam?!

_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 4743
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 10:05:03   
aurora28
Za bradavice. user posted image

_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4744
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 10:09:27   
Soncnica Sandra ***
Poznam eno, ki je imela to izkušnjo v 7 mesecu. Ji je cel dan kapljala plodovnica, ona je pa šla v službo, pa ne vem kam še vse. Zvečer je rekla možu da ji cel dan že teče, a da je prezgodaj in on jo je nateral v P. Čez nekaj dni je rodila. Je imel več sreče kot pameti.

Nam so rekli v MŠ, da če si blizu P in da če le kaplja (da ni curek), da te lahko mož pelje v P. Boste ve v svakem primeru klicale rešilca?

 
Taula: pri nas je rekla, da če se nam pač odteče vsa voda, da naj ne hodimo še k frizerju, v trgovino, ....
Ja če ji je samo kapala potem je to druga, samo še vseeno bi jaz vsaj policala mojo G. ali pa se šla pokazat.
Ne, mene bo peljal moj user posted image , če bo le doma, oziroma ne bo kje daleč stran.

_____________________________

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4745
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 10:12:13   
kodrana
lanolin je za mazanje bradavic. ga ne rabiš izpirat pred dojenjem. itak je bilo meni rečenov materinski šoli, da pred dojenjem si umiješ samo roke.. dovolj za engo bradavic je enkrat dnevno tuširanje. če uporabiš b-panten pa si moraš bradavice pred dojenjem umit. aja, najbolj pa priporočajo, da si po dojenju iztisneš še par kapljic mleka, namažeš bradavico in pustiš, da se posuši. mleko je mastno-naravna zaščita. in ne rabiš kremicuser posted image . preden dojko pospraviš v modrček, pa se mora na zraku obvezno posušit.
joj, nakladam..


aja, Katy. sm kupila tiste pleničke iz kik-a. so že oprane. 3 v paketu. ena pobarvana, ena ima vzorček, ena pa je bela. super souser posted image .

edina super za bolniško. samo da si zrihtala.

glede otekanja vode .. mamina sodelavka je še dva dni hodila v službo, ko ji je odtekla voda user posted image . otrok je bil bogi. je otrok s posebnimi potrebami. sicer je imel že nekaj prirojenih napak, ampak tole je pa še malo pripomoglo.. ne vem, no. ene ženske so tudi take in prav je,da se pove, da je to resno stanje in da treba v porodnišnico. samo take ženske največkrat niso v materinski, da bi to slišaleuser posted image . žal.




_____________________________

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4746
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 10:16:11   
barbaw
Zloženci se uporabljalo za čiščenje popka. Vata ni primerna, ker pušča mucike. Rabiš jih pa tam nekje do 10 max. Jaz sem jih rabila samo do 6. dne, ker je potem popek odpadel in ne rabiš več tega.

Porodniško in pomoč ob rojstvu sem jaz dobila posebaj. Verjetno je odvisno od CSD in kakšno gužvo imajo.

Naty kaj pa če je vaša kužika kaj takega pojedla? mogoče je samo muha enodnevnica. Upam, da bo hitro boljše.
Strije imam za izvoz na riti in prsih še od ... Še preden sem zanosila prvič sem imela te probleme. Nepravilno hujšanje, rejenje, ... Malo modnega vzorca pa mora biti.

Sneg? Ne, hvala.

popadki pa pravijo, da naj bodo nekje na 5-7 min ko se odpraviš v P. Je pa tako, da tiste, ki so že prvič hitro rodile, drugič lahko še hitreje, tretjič pa ... Jaz tudi ne vem, kako bo pri meni, ker je bil prvi porod sprožen. Tam do 5 min bom počakala, ker sem lahko v P v 10-15 min.

Sončnica Sandra moja teta je bila malo neumna. No, k frizerju ravno ni šla, so jo pa med 4. nosečnostjo (ja 4.) tako babnce prestrašile, da ni upala it rodit. user posted image  Ji je voda odtekla, dobila je popadke in ona trapa se je šla namakat v vrelo vodo. Popadki so seveda minili in samo sreča je, da se je moj bratranec živ in zdrav rodil. Takih traparij res ne počnite. Pri plodovnici je tako, da lahko po malo odteka ali pa v šusu in je treba bit res previden.

Kodrana termometer imamo mi tak, da meriš temp. v ušesu. Sem pa imela prej tistega elektr4onskega za pod pajsko pa je tudi bil zadovoljiv. Sem celo rajše navadnega uporabljala. Pri malem user posted image  ni panike, pri večjih pa je že težko sedet na miru 5 min. 
Duda? To pa je stvar posameznika. Jaz sem obakrat kupila silikonsko, eni pa imajo rajši lateks. user posted image  tu pa še strokovnjaki ne vedo kaj bi. To ti bo pa otroček povedal, če bo ok ali ne. Moraš probat. Moj pikec je sploh ni hotel imet.

Jaz bom v primeru odteka plodovnice klicala rešilca samo če mojega ne bo doma.

aurora user posted image  za knjigo. Da vama bo le prišla prav. Nobena knjiga ne škodi. Vsaj moje mnenje. Jaz sem jih pri škratu kar prebirala in moram rečt, da so mi ful pomagale. če ne drugače zato, da sem sama pri sebi pošlihtala.

Jaz bi edino vsem, ki ste prvič mamice priporočala knjigo Otroško spanje brez joka v sanje. Je ful problem naučit dojenčka spat, ko se enkrat navadi spat na rokah ... Ene mamice pa nimajo problemov z otroškim jokom in jih ne gane. user posted image  jaz sem malo mehkužna pri teh stvareh.



_____________________________

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 4747
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 10:21:12   
Pepita
Pozdravljene, mi je kar odleglo, ko vidim, da ni sam pri nas MŠ za en k... (se opravičujem). Naša predavateljica je tud imela take predpotopne nasvete, da crkneš ... Nam je pokazala Racmanko (plenico) in kar neki govorila na baje - da jih moraš različne velikosti kupit, pa da so Pamperske velik boljše ... sem se po tem kar oglasla (ker sem skoraj dipl. iz Racmank) in mojim sotrpinkam povedala kako in kaj.
Čebriček nam je pokazala, pa sploh pojma ni imela kako kopaš v njem, pa je kar rekla, da je to ful brezveze.
V glavnem za user posted image , najbolj so se mi pa smilile tiste, ki so vsako njeno besedo požirale in si pisale, jaz upam, da imajo tolk zdrave pameti, da je ne bodo upoštevale.
Aja, pa otroka nikar ne nosit, pa ko obiski pridejo naj ga ne cartajo pa ...

drugače sma pa OK, sam mami že težko prenaša težo, ponoči ful slabo spim, user posted image ima pa dirke od 23 do 1 zjutraj, upam, da bo spremenil navade, ker jaz bi spaaaaala.

LP



_____________________________



(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4748
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 10:23:34   
TamaraJ
spelin@...mislim nate in na to, da bo vse OK s teboj, tvojim user posted image in malim podnajemnikom user posted image user posted image user posted image

kasso... Je, trdo kožo dejansko dobiš. Kaj vse te ne spravi več s tira danes.. pred leti pa te je npr. zelo prizadelo. Ja, nekako si je potrebno postaviti prioritete in se potem za manj pomembne stvari ne sekiraš več..toliko. Seveda pa pridejo dnevi, ko zmanjka energije in takrat pomaga, da se malo potožiš, nafilaš na novo in akcija dalje. Nekaterih stvari ne moreš spreminjati..jih pač sprejmeš..nekatere prej, nekatere kasneje. In sem spada tudi razumevanje moškega sveta (in seveda obratno). Ni zaman rek, da smo me iz Venere, oni pa z Marsauser posted image . Pomembno pa je, da kolikor toliko uspešno furamo. Težko je uskladiti pričakovanja in sanje.. Včeraj sem bila nadvse vesela vaših besed in predvsem tega, da veš, da podobne situacije ne doživljaš le ti, ampak lahko kar večina žensk zamahnemo z roko in se nasmejemo...''moški pač'' user posted image (zanima me, kako nas opredelijo ob kozarcu piva in resnih muških debatahuser posted image ). pa na to sem pomislila zvečer: smo zdravi, imava zdravega in veselega otroka, s katerim se oba zelo veliko ukvarjava... zidamo (pomeni, da imamo kje in s čem), juhica se kuha in diši po celi hiši, gospa pes leži pri nogah in veselo pomaha z repom ter hvaležno gloda sočno kost... in potem imam vas, ki vam lahko potožim in me spravite v boljšo voljo. In prijateljico, ki me zvečer pokliče, da vpraša kako sem...In še in še... In potem se naenkrat velikanski jutranji problemi spremenijo v meglico in izginejo. Zorni kot je pomemben in če sam na momente ne znaš gledati v pravo smer...potem si lahko srečen, da imaš koga, ki ti preusmeri pogled. Thanx to all user posted image user posted image user posted image user posted image


Zdaj pa čakam mojega zletega atija, da mi pride rešit moje špaleteuser posted image . Včeraj sem obupala pri robovih in bo prišel, da mi pokaže, kako se to resno dela. In mi pomagal zbrusit do koncauser posted image . Sem pa prebelila včeraj pol bajte in bila na koncu čist bela od barve (se me je moj skoraj ustrašil, ko je prišel domov)... ampak sem takooo uživalauser posted image . Včasih sem kot otrok.. sam da mal packamuser posted image . Danes pa, če bo volja, še preostanek. Dobra telovadbauser posted image



IZVIRNO SPOROČILO: Naty*

A katera ve kako je kej s proticelulitnimi kremami ko dojiš? (ja ja sej vem...s čem se že zdej ukvarjam user posted image )



Raje še malo počakat... Pa boš videla, da se celulit v nekaj tednih po porodu zelo zmanjša, še posebno tale, ki je pridoblkjen med nosečnostjo. pri meni preverjeno... Čeprav pa ne pričakujem, da se znebim tega, ki sem ga uspela pridobit pred nosečnostjouser posted image .. Ahh, pridno bomo vozičkale in bouser posted image .

čmrlika in Katina
... uspešen pregled danes vama želim user posted image user posted image user posted image

Barbaw, Naty, Suzy85,edinaos...
čudoviti trebuščkiuser posted image user posted image user posted image . Lepo rastejo. Jaz imam od enega tedna nazaj not slike... geslo je timček ali timcek (Hmmm?)


No, neki me zidarji kličejouser posted image .. pridem še nazaj komentirat in prebrat do konca


_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 4749
   RE: Majčice '08 - 3.del
8.4.2008 10:24:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana

jutro.

o kakem snegu je govora? dež? pri nas je za enkrat samo oblačno.

zložence rabiš za čiščenje popka. so strerilni. poliješ jih z fiziološko oz. z alkoholom (eni priporočajo eno drugi drugo) in očistiš popek. edina zloženci so take male gazice.. kot na primer, ko se urežeš si daš lahko namesto obliža gazico, povrhu pa zalimaš z mikroporjem (lepilnim trakom v zdravstvu).
upam,da sem vsaj malo pomagala.

jaz imam še fiziološko doma (še iz bolnice, ko sem delala). pa alkoholne zložence imam (za razkuževanje), gazic mi je zmanjkalo. bom nabavila. kupila bom še mandljevo olje, ribje mazilo/hladilno mazilo, termometer (katerega svetujete ve? elektronskega?) in lanolin. to je to po mojem.

v dm bom pa kupila še blazinice za dojenje, deodorant brez vonja (kak nasvet?), vir 80, škarjice za nohte, dudo (ketero priporočate?).

o BB pa itak.. no coment!!!




hvala kodrana user posted image

temometer sva midva kupila v BC v Lj in sva fuul zadovoljna, jaz ga že zdaj uporabljamuser posted image Skratka je elektronski, za v uho in v sekundi ti pokaže razultat, pa še fuul poceni je bil: 28, 90 EUR.
Drugače so tam okrog 50 EURuser posted image

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 4750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  188 189 [190] 191 192   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  188 189 [190] 191 192   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?