|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
7.3.2008 14:30:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj se dogaja z mano
7.3.2008 14:32:10   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: morrak

roka (leva) mi "dreveni", oz. večkrat dnevno mi postaja mravljinčasta ali kako naj napišem. Zvečer se mi vrti, da ne upam otrok dvigat. Vse mi pleše pred očmi. Pred enim mesecem sem bila ful slabokrvna, vendar sedaj jemljem železo. Ma postajam pravi paničar?


Kaj pa vem, takole "postavljati diagnoze" je malo šit. Malo mi zveni na multipleks sklerozo, no, taki so nekateri znaki zanjo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj se dogaja z mano
7.3.2008 14:36:10   
baguSka
Hmm.... ne vem. Ampak men se tud dogaja.. ze odkar pomnem.. da ko se zvecer vlezem v pojstlo, da ne cutim leve roke oz mam tako cudno in mi gre full na zivce.. ne cutim je al tko nekak.. Tko da moram pol obvezno se na njo ulezt, drugac sploh ne morem zaspat user posted image  Pa to se mi ne dogaja vedno. Imam obdobja.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj se dogaja z mano
7.3.2008 15:01:11   
urskas
Kaj pa vem, takole "postavljati diagnoze" je malo šit. Malo mi zveni na multipleks sklerozo, no, taki so nekateri znaki zanjo.


MIslim, kako si upaš postavljat takšnih diagnoz po netu!! Niti najmanj primerno!


(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj se dogaja z mano
7.3.2008 15:03:09   
urskas
roka (leva) mi "dreveni", oz. večkrat dnevno mi postaja mravljinčasta ali kako naj napišem. Zvečer se mi vrti, da ne upam otrok dvigat. Vse mi pleše pred očmi. Pred enim mesecem sem bila ful slabokrvna, vendar sedaj jemljem železo. Ma postajam pravi paničar?


KOliko časa pa pri tebi to traja?
Morda ti nagajajo hormoni? Morda ščitnica, železo itd...
Če traja že dalj časa pojdi po diagnozo k zdravniku, na se ne boš prehitro sekirala zaradi nepremišljenih, nestrokovnih in neuporabnih diagnoz!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj se dogaja z mano
7.3.2008 15:06:20   
Anonimen
Preberi si svoj podpis pa ti bo hitro jasno. Beljakovinska dieta je izredno nevarna, sploh za ljudi k majo sam par kil preveč pa se šopajo z njo, kao da bodo shujšal. Sej shujšaš. Sam kaj se pa po tem zgodi s tvojim srcem pa jetri pa še marsičem....to pa pozabte prebrat preden se odločte za kaj tacga. In vsa ta omotičnost je posledica te diete, mrtvičenje roke pa tudi, vsaj upaj da je, upaj da ni to zaradi srca. Pa še stres svoje prinese.
Pa vem da nekaterim po tej dieti ni nič. Nekateri pa zelo hitro zbolijo po njej.

Volga......sam si jo pa usekala eno boso zdej.

< Sporočilo je popravil karin24 -- 7.3.2008 15:07:30 >

(odgovor članu urskas)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj se dogaja z mano
7.3.2008 15:11:02   
Barbs
Who is the real Kekec, urskas.... daj no? Volga kot Volga.... mal jo jezi, ker se ji ne zdi smiselno, da pač od nedohatrjev pričakujemo diagnoze, pa se je poslužila črnega humorja. Morrak itak to ve, ti se pa nikar ne razburjaj, ker ne boš več lepa.user posted image

Morrak user posted image najboljše bo, da odpujsaš do zdravnika - če se ti to dalj časa ponavlja te bo zagotovo napotil na CT glave in na ultrazvok vratnih žil. Tako je bilo vsaj pri meni. Prepričali so se, da nimam nikjer nobenega strdka ali kake podobne svinjarije, nato pa so mi rekli, da sem verjetno malo pod stresom ali pa imam zaradi  dvigovanja malega otroka razbolelo hrbtenico - od tega vraga se ti lahko namreč kar pošteno vrti , pa roke imaš tudi mravljinčaste. Če si bila slabokrvna in jemlješ železo, pojdi še enkrat na odvzem krvi, da se prepričate, če se ti je stanje popravilo. Aja, a mogoče hujšaš zadnje čase? Mislim, si (še) na dieti? Tudi zaradi tega se ti lahko vrti.

Mislim, da ne bo nič hudega, zaradi sebe pa pojdi čimprej do dohtarja, da ne boš sama sebe dripirala s postavljanjem diagnoz, ki to niso. Pa poročaj, kako je blouser posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj se dogaja z mano
7.3.2008 15:52:40   
Naja30
Meni se je to dogajalo, samo me je zraven še glava bolela noro. Na koncu so ugotovili, da bolečina in mravljinčaste roke izvirajo iz križa/hrbtenice.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj se dogaja z mano
7.3.2008 16:24:48   
Felicita
Če bo to trajalo dalj časa bi mogoče blo pametno, da greš slikat hrbtenico - pri moji mami se je začelo z bolečo in mravljinčasto nogo, na koncu jo je pa tako bolelo, da jo je praktično vlekla za sabo.  Diagnosticirali so ji hernijo aka hernia disci - zdrs medvretenčne ploščice ki pritiska na živec.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj se dogaja z mano
7.3.2008 20:18:35   
staši
po mojem je hrbtenica ker meni  mravljinči in boli desna roka.Zdravnik je rekel da je vzrok hrbtenica in me poslal k ortopedu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj se dogaja z mano
7.3.2008 22:46:21   
Gina
Kaj ste zdaj volgo napadle, nihče ne daje diagnoz, čisto vsaka ugiba, doda en košček svojih znanj, to je pa tudi vse, najbrž nihče v resnici ne pričakuje diagnoze, ampak zgolj namige v smereh.... poleg tega....saj je res eden od najbolj značilnih znakov multiple mravljinčasti prsti, roke, okončine.... pa še kaj drugega zraven sicer (predvsem se začne s težavami z očmi, včasih tudi z govorom, nekateri imajo težave z ravnotežjem, nekateri pa bolečine....), ampak mojemu fotru se je najprej nekaj let to dogajalo z mravljinčasto roko, potem še z nogo, preden so ugotovili, da je multipla, moja tašča pa je imela pri multipli (ja, oba jo imata, vsak drugo verzijo) bolečine, pa neprestana utrujenost spremlja multiplo ponavadi (samo utrujen si lahko tudi od majhnih otrok, diete...) .
Res pa je, da je vse sorte drugega tudi možnega. Jaz sem imela ful mravljinčaste roke med nos.,sploh jih čutila nisem na določenih delih, zaradi zastajanja vode, pa zaradi pomanjkanja določenih snovi v telesu. Mravljinči te lahko tudi zaradi zgornje hrbtenice - to je po moje zelo pogost vzrok, kolikor klepetam okrog. Mene pogosto mravljinči, kadar preveč delam z rokama, ker sem imela prometno nesrečo, tebi bi se to lahko dogajalo, če imaš majhnega otroka, pa ga nosiš preveč, pojma nimam, ugibam...
Skratka, pametno je iti k zdravniku. Že zato, da te ne bo nekaj brez veze strah.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj se dogaja z mano
8.3.2008 21:06:48   
cukr07
Vzrok za mravljinčenje je res lahko v hrbtenici - ponavadi v vratnem delu. Je pa odvisno tudi od tega, kolikšen in kateri del roke ti postane mravljinčast (npr. roka po zgornji strani, palčev del roke, srednji trije prsti...). Vzrokov je lahko zelo veliko in diagnoze se ne da postaviti brez temeljitega pregleda.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kaj se dogaja z mano
8.3.2008 22:19:24   
hmm...
To se mi je dogajalo, in ko sem odšla k fizioterapevtki me je počasi nehalo boleti, saj sva delali neke vaje, in potem sem od zdravnika dobila še zdravila. Ker je bilo to pred 5  leti se žal kaj več ne spomnim.




Vem pa še to: Kadar imaš mravljince NIKAKOR ne daj rok nad glavo, saj ne boš imela tako dobre prekrvavitve in bo potem le še slabše.


Veliko sreče, da se čimprej pozdraviš.


_____________________________

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kaj se dogaja z mano
9.3.2008 20:15:50   
cukr07
Citiram hmm:
˝Vem pa še to: Kadar imaš mravljince NIKAKOR ne daj rok nad glavo, saj ne boš imela tako dobre prekrvavitve in bo potem le še slabše.˝



Mravljinčenje in slaba prekrvavitev nimata prav nič skupnega. Vzrok mravljinčenja je namreč pritisk na živec na izstopišču le-tega iz hrbtenice in nima s slabo prekrvavitvijo prav nobene zveze. 

< Sporočilo je popravil cukr07 -- 9.3.2008 20:18:00 >

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kaj se dogaja z mano
9.3.2008 23:56:05   
* Mateja *
Mravlinčenje je lahko od hrbtenice, se je pa tudi meni že podobno zgdilo. Sej tud sama ne znam opista kako je bilo, sam roko sem mela tako čudno, sej pol mine. Vrtenje je pa lahko od diete, slabe krvi, tudi zaradi hrbtenice, dej si kri pregledat, da izključiš stvari.
Pa ne se sekirat, ker pol ti bo še psiha ponagajala.

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kaj se dogaja z mano
10.3.2008 0:47:28   
Anonimen
Lahko, da je kaj nevrološkega. Naj ti da osebni zdravnik napotnico za nevrologa.

Srečnouser posted image

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kaj se dogaja z mano
10.3.2008 14:10:32   
Volga
Ah ja, dajte no. Že takrat, ko so padale pobude, da se naredi F o zdravju sem bila proti ravno zaradi takih "diagnoz", kot je zdaj padla z moje strani. Pa sem resno prej premislila ali naj napišem ali ne, pa sem presodila, da ja, pa bi zdaj še enkrat isto naredila. Saj vsi lahko sodelujemo s svojimi mnenji in izkušnjami, meni je zelo žal, da sem morala to napisat, ampak tako sem takrat čutila, to so eni izmed  znakov MS, o tem sem že kar nekaj prebrala, ker se mi je parkrat zazdelo, da mi drevenijo udi in sem potem gledala po netu, kaj bi to bilo. Nazdanje sem pogruntala, da sem bila pred dvema dnevoma pri frizerju in da sem eno uro glavo tiščala v tisto korito in da me je pritisnilo na kakšen živec. Se pa strinjam, da je bila "diagnoza" huda ampak...kaj naj, forum o zdravju, brez strokovnega moderatorja, potem pa streljamo kozle.

Morakk, če sem te ustrašila, oprosti.

< Sporočilo je popravil Volga -- 10.3.2008 14:14:41 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kaj se dogaja z mano
10.3.2008 21:46:17   
* Mateja *
Volga sej nisi nič narobe ustrelila, jaz sem tela tudi tako napisat. res da je diagnoza huda, ampka mravljinčenje je pač značilno za MS. To vem, ker tudi to matra mojega moža in je bil na preiskavah.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kaj se dogaja z mano
10.3.2008 21:51:40   
bumerang
Takole dohtarje se it je sila nehvaležno delo.
Meni je npr. še kako leto po porodu mravljinčilo en prst na eni od rok in je potem postopoma prenehalo. Pojma nimam zakaj.
Pa pri plavanju mi po dobre pol ure začne mravljinčiti eno od rok (pa mi je prej ni), roko samo malo sprostim, stresem, in grem naprej pa je za ene 20 minut spet mir.
Moja diagnoza - EMŠO. user posted image

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
12.3.2008 9:22:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kaj se dogaja z mano
13.3.2008 8:56:27   
mala zirafa
Pogosto so kriva vratna vretenca -obraba.Še posebej je to pri šiviljah.Moji mami tudi drevenijo roke.Pisalna miza je delala svoje.
Poskusi z vajami za vratni del.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?