|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
19.8.2008 17:06:38   
Mijavček
Oj,

jaz se prišla do dr. Cerarja preko svoje G, ki dela v Leonišču in hkrati v ambulanti za patološko nosečnost v Lj P. Po nuhalni mi je napisala kar napotnico za pat. amb., da se vidiva tam. Ko pa se je bližal čas za morfologijo (20.teden), je pa rekla, da naj se kar naročim pri prim. Cerarju, ker on bolj dvojčke obvlada, napotnica pa velja za oba, in da bom na UZ-je kar k njemu hodila do konca. Na preglede pa k njej.

PO mojih izkušnjah je najboje, da se nardiš "francoza" in kar naprej sprašuješuser posted image ; kdaj se dela UZ morfologije , pa če ti rabiš to, pa ono, pa tretje. Tako jih spomniš, če kaj pozabijo, če pa recimo kakšno v temo brcneš, ti pa razložijo kako pa kaj.

O porodu se jaz konkretno še nisem pogovarjala, ker nikoli ne veš, mende se zgodi tud da se tik pred zdajci obrne. Meni je primarij sicer že na morfologiji, ko sta bila oba na ritki, rekel, da vprašanje, če se bosta obrnila in da če se ne, pomeni CR, razen če sama vztrajam pri naravnem. No potem se je do 24 tedna eden obrnil na glavicouser posted image , do 28. tedna pa še drugi.user posted image Ko sta bila zadnjič oba na glavici sem vprašala za porod, pa je rekel, da vaginalno, brez problema, čeprav sem drobna, ampak dvojčki se tud rodijo bolj majhni. Zdaj pa upam, da se ne obrneta kak drugač, ker mi ne diši preveč, da bi mi rezal tam po maternici kaj.user posted image

(odgovor članu SMKATJA)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
19.8.2008 17:16:14   
sayuri
Mijavček, uf kar ne morem verjet, kako daleč si že user posted image user posted image user posted image . Sem ti hotla napisat, da se je pri meni user posted image  vsak teden drugače obrnil - do 35tedna. Potem je obmiroval čisto prečno zgoraj. user posted image  je bil pa celo nosečnost spodaj na ritki, en dan pred porodom pa se je na glavo obrnilauser posted image  pri 36 1/7. Čeprav smo mislili, da bo šlo vaginalno, so mi naredili CR. Pa ni tko hudo, kot sm mislna user posted image

Držim pesti, da bo šlo vaginalno user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
19.8.2008 19:31:35   
Anonimen
Ja zdravo in lep pozdrav vsem user posted image user posted image  skupaj!!!
 
Ola1
Meni je moja G sama od sebe dala 2 napotnici - za UZ in ginekologa za ambulanto za patološko nosečnost. In sem klicala tja, najprej so me v 22. tednu poslali k dr. Blejčevi, ker je bil dr. Cerar itak na dopustu, tako da sem bila 2x pri njej, potem je šla pa ona na dopust in me je prestavila k dr. Cerarju - pri njem sem bila 1x do zdaj, jutri grem spet.

SMKATJA
Po moje ga glih za morfologijo ne rabiš opominjat, tega pa res upam da ne bo pozabil, saj ravno zaradi natančnejšega merjenja pa hodimo tja. Meni so malo bolj natačno user posted image  user posted image  izmerili šele v 24.t., prej me je pa Blejčeva malo prestrašila s TTTS, kao da se jima že to dogaja. Jaz imam tudi MO-BI user posted image  user posted image , sem pa v 28. t. MV meni tudi ne dr. Blejčeva ne dr. Cerar še nista merila, mogoče mi bo pa jutri, če ne ga bom pa vprašala. Drugače pa po moje tako kot pravi Mijavček - če nisi ziher, kako in kaj, se pač mal narediš blondno  user posted image  in sprašuješ - npr. Cerarju se itak ful da pogovarjat pa razlagat.

Mijavček
Jaz grem proti koncu 28. tedna, tako da sem ti za petami. A so ti že kaj rekli za injekcije za pljuča? Pri meni je pa spodnji Ajček obrnjen na glavo, Bjček pa na noge, pa nič mi še noben ni omenjal načina poroda - si pa glih ne predstavljam, kako bi se skozi moje boke otroček sploh lahko priboril na svobodo user posted image .

Anime, kako se kaj držiš? A si pridna in počivaš?!


Jutri dopoldne imam UZ pri dr. Cerarju, upam, da sta mala2 uredu, da se razlika ne povečuje, držite pesti.

Aja, a katera slučajno ve, kakšen pregled je APN - ker mi je Blejčeva napisala v materinsko, da imam 25. 8. pri njej APN, pa ne vem glih, kaj bi to bilo.
 
 
Naj bo lep večer.

(odgovor članu Ola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
19.8.2008 20:23:56   
emaa
APN - ambulanta za patološko nosečnost, pač nič takeg, bi bilo pa lepo, če bi ti povedali, da gre za navaden pregled v ambulanti. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
19.8.2008 21:18:37   
Anonimen
aja, to je to - APN, emamair, hvala ti za info. ja, res bi mi lahko že takrat dr. to povedala. 

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
20.8.2008 11:44:58   
ANIME
Ojla punce!

No jaz sem doma in pridno počivam. Upam, da se bodo v ponedeljek videli rezultati na pregledu :)))
Zraven jem tablete proti krčem in pa 2x na dan magnezij.

Drugače sem jaz zdaj v 31. tednu. Nazadnje je bil A obrnjen glavično (že od 20. tedna naprej), B je pa medenično (na ritki). Nihče mi ni še nič omenjal o porodu oz. o injekcijah za pljuča.

Drugače smo se na šoli za starše zmenili, da imamo v ponedeljek ob 14 uri en pogovor z babco v zvezi z dvojčki - če katero zanima.

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
21.8.2008 8:48:50   
saššša
Pozdravljene punce

no jz sem imela včerej pregled pri svoji g. in moji punci sta že 700 in 750 gramov težki, obedve imata glavično vstavo in danes sem bila že v postojni kjer sem dobila eno injekcijo za pljučka, ta drugo pa grem jutri iskat.user posted image user posted image Zaenkrat gre vse kot po maslu in da bi le tako ostalo...

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
21.8.2008 13:02:15   
Anonimen
Anime, ti kar lepo počivaj, še par tednov zdržiš, potem si pa itak že ven iz kritičnih tednov za nedonošečke. Ej kako gre hitro, a ne?! Še malo pa jih bova pa vozili na sprehode!!! Samo naj se držijo in se lepo razvijajo še nekaj časa ...

Saššša, evo vidiš, super, da vam gre vsem 3 vredu in da mali2 lepo rasteta, tudi jaz vam želim, da bi šlo le tako še naprej. Tako da ne se več pustit preveč strašit!

Jaz sem bila pa včeraj na UZ pri dr. Cerarju. En user posted image  je še vedno manjši od drugega, se mi zdi, da se razlika vse bolj povečuje, ampak ko je meril pretok krvi skozi popkovnico pri ta malem, je rekel, da je zaenkrat vse še ok in je mali zdrav (kao da očitno ni razlog različne rasti v tem, da bi posteljica popuščala). In me je naročil na kontrolo čez 3 tedne, takrat bom pa že konec 31. t. Drugače ima pa po izračunih ta večji čez 1 kg, ta manjši pa pod 800 g. Tako da zdaj bom probala ta malega prepričat, da začne malo bolj intenzivno rast user posted image . Aja, manjši user posted image  je A in je v glavični vstavi, ta večji  B se je pa malo obrnil in je zdaj prečno. Nič mi pa ni še nihče omanjal injekcij za pljuča. V pon. moram pa k dr. Blejčevi, po moje mi bo spet dala pregledat kri zaradi hemoglobina, ker sem ga že 1 mesec nazaj imela pod 100.

Danes je baje en fajn koncert tu v Kamniku na Kamfestu na Malem gradu, neka alter rock skupina iz Moskve, mi je bivša cimra pred parimi dnevi napisala SMS, da je bila v LJ na Trnfestu na njihovem koncertu in da je bilo super. Tako da bi ju (user posted image user posted image ) pa lahko spet malo na koncert peljala, sploh pa glede na to, da je oder 100 m stran od mene. No tako, da malo reklame naredim user posted image , če bi ravno koga pot zanesla tod naokrog.

(odgovor članu saššša)
  Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
21.8.2008 13:06:44   
Anonimen
Aja, Anime, v pon. ob 14 uri pogovor z babico v zvezi z dvojčki - a to lahko kar prideš tudi če nisi tam v MŠ, in kje to poteka? Jaz moram itak na pregled v P i bom tam po LJ nekje skakala, pa ne bi bilo slabo, da bi se še tam pofočkala.

(odgovor članu ANIME)
  Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
21.8.2008 18:04:47   
Mijavček
O čau,

charley, nič ne skrbi tud moja dva sta bla nekaj tednov nazaj različno velika (se ne spomnim za koliko, ampak kar precej),  nazadnje ko sem bla na UZ pa sta bila skoraj enaka. zgleda majo ene "skoke" v rasti, pa ne čist sinhroniziraneuser posted image

Saššša, kt je rekla charley, ne se pustit strašit. Vse bo OK.

Anime, a počivaš user posted image ? Injekcije za pljučka ne dajejo vsem, samo če je kakšen znak, da bo fajn prezgodnji porod (pred 34 tednom), mislim, pa da jih po 32 tednu sploh ne dajejo, ker takrat so pljučka že priravljena.

Jaz bi tud šla na pogovor o dvojčkih:  a to je v stari porodnišnici? Al v babiški šoli, al kje?

NO, uživejte, pa pa.

Aja, mi smo uredu, sam mamico ful spodnji del trebuha boli, ko hodi, pa vstaja.... mah, bo že. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.8.2008 8:32:03   
saššša
No sedaj imam že drugo injekcijo za pljučka v riti in se takoj mal bolš počutim, čez dva tedna pa še po eno  ker sem RH- pol pa sam Charley in mijavček kdaj imata spet Cerarja.Jz sem pr njemu naročena 3.9 mal čez deveto. Drugač pa ostale dvojneuser posted image  vidim da se prov fajn držite.

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.8.2008 8:46:02   
ANIME
Ojla punce!

NO jaz se počutim OK, rezultate bom pa izvedela v ponedeljek (moja G) in pa četrtek (Cerar), ko se grem spet malo pokazat - da preverijo, če je tole ležanje dalo kakšne rezultate.

saššša - čestitke za injekcije .... full dobro, da si jih ze zdaj dobila .... verjetno je takoj nekaj manj skrbi.

charley ... po moje res ni nič resnega glede rasti tvojih mulčkov. Saj to itak samo okvirno lahko zmerijo. Jaz sem se ravno zadnjič smejala, ko so namerili najprej enega, da je malo večji, takoj čez par dni pa so bili rezultati čisto zamenjani (pa vem, da jih je pravilno vpisovala, ker sem se zapomnila). Tele meritve so vse nekaj "čez prst" in niso najbolj zanesljive. Zato se pa po moje tudi nič kaj prida ne sekrirajo.

Pogovor o dvojčkih je v stari babiški šoli in po moje lahko tudi ostali pridejo poslušat ... pa ti naslednji mesec ne bo treba user posted image

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.8.2008 9:30:54   
Mijavček
Oj,

jaz mam pa Cerarja (UZ) nasl. teden v sredo 27.08. Jaz sem tud RH-, sem dobila prejšnji teden injekcijo, ko sem bla že 28.tednov. En dan sem dobila 1. dozo za pljučka, drug dan 2. dozo za pljučka, tretji dan pa za Rh. Mam čist prešpikano rit user posted image

Se pa vidmo pol v babiški šoli v pondelk.

Uživejte!

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.8.2008 10:05:02   
saššša
Jz mam zdj sam en problem:zadnji dan menstre sem imela 25.2.2008 in g. mi je pred tremi tedni napisala da sem 22 tednov noseča, zdj po treh tednih pa da sem 26. tednov. na ringaraji mi piše da sem 26 tednov, na lilipye pa 25. No pa sem danes vprašala v porodnišnici kako in kaj je z RH-, če mora biti točno 28 tednov in je rekla da ja. No pol sem jo pa še vprašala kdaj bo to pri meni in je rekla da med 2 in 9.9. tko da zdj pa nč več ne vem...user posted image user posted image user posted image Kakšna pomoč od vas bi mi prov prav prišla....

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.8.2008 11:15:03   
Anonimen
saššša,
po moje je za injekcijo mišljeno v 28. tednu - to je od 27t 1/7 do 28t 0/7. drugač pa vem, ja, da vsak dr. mal drugač meri tele dneve - en dr napiše npr. 10t 2/7, čez 2 dni en drug dr napiše 10t 5/7, vmes je blo pa 2 dni. po moje tistih krogcev, ki jih imajo za računanje datumov, nimajo prilagojenih na prestopno leto user posted image , pol pa še eni začnejo kot prvi dan šte zadnji dan menstre, drugi pa kot prvi dan upoštevajo naslednji dan po začetku menstre. ne vem, če je to to, ampak lahko bi bilo nekaj v tem smislu?! v glavnem, ne se sekirat, ti bojo že prav dali tisto injekcijo za Rh-, saj ni v 9 mesecih samo točno en dan primeren za to.
jaz imam naslednji pregled pri Cerarju 10. 9.

anime, mijavček,
po moje tudi UZ meritve ne morejo biti glih kaj preveč natančne, tko da nima smisla zganjat panike, itak pa nič ne moreš, lahko samo čakaš. pa še kot pravi anime, vsakič malo drugač izmerijo in so razlike med meritvemi tako nelogične, da sem jaz tudi že pomislila, da je vse to bolj okvirno, zato pa tudi ne zganjajo kake ultra panike - če bi bilo kaj grozno narobe, bi se pa veretno že videlo.
za ponedeljek - babiška šola - kje je to, a je kje blizu pordnišnice oz. kliničnega centra? bom še pogooglala, mogoče kaj dobim. se verjetno vidimo tam v pon.
ja anime, tvoje ležanje pa upam da je ja obrodilo kake sadove, ker vem, da z ležanjem user posted image  pridobijo še cele mesece nosečnosti. pa glede na to, da nama niso rekli nič za injekcije za pljučka, izgleda da nič ne sumijo, da bi bile v nevarnosti za prezgodnji porod. tako da konec koncev vse skupaj izgleda še kar optimistično, a ne.


kako pa kaj napredujete z zbiranjem opreme za user posted image user posted image ? jaz imam nekaj oblekic pa nekaj tetra plenic, zadnjič mi je prijateljica dala še nekaj cunjic, to je pa več ali manj tudi vse. aja, pa gobo sem kupila in plastificirano platno, da naredim previjalne podloge, pa prenosno dekico-previjalno podlogo, pa tiste verižice z igračkam za na voziček sem že nekaj začela delati ... nakup vozička, lupinic, posteljic in teh večjih stvari pa kar nekam v prihodnost prelagam - še vedno kar malo ne vem, kje naj se vsega skupaj lotim pravzaprav, da financ tukaj sploh ne omenjam. pa še čas kar beži - in jaz se to že zdaj pritožujem, kaj bo šele potem user posted image ?!

punce, uživajte   

< Sporočilo je popravil charley -- 22.8.2008 11:19:35 >

(odgovor članu saššša)
  Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.8.2008 14:40:20   
SMKATJA
Zdravo, mamice,

Jaz imam pregled pri Cerarju 28.8. Zanima me, ali je res, da če mamica dobi v nosečnosti injekcije za razvoj pljučk, je potem velika verjetnost, da ima otrok astmo. Ali ste kaj brale o tem?

Sem v 25.tednu in me že kar pošteno bolijo sramne kosti, če sem preveč na nogah. Takih problemov v preteklih dveh nosečnostih nisem imela. Tudi noge in roke mi že zatekajo, slabo počutje me pa tudi še velikokrat spremlja. Zredila sem se že za 14 kg, tako da ne vem, koliko kg bom še pridobila in kako se bom vseh znebila.

Jaz grem naslednji teden gledat en rabljen voziček Zooper pa me zanima, ali ste se tudi ve že kaj zanimale za vozičke in kateri je vam najbolj všeč glede praktičnosti. Rada bi kupila praktičnega, od novorojenčka dalje in za čim dlje časa.

Hvala vsem za vaše izkušnje in pišite še kaj.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.8.2008 19:51:41   
ANIME
Jaz imam ta "večje" stvari že nakupljene:

- voziček - Hoco
- previjalna - stenska IKEA
- posteljici + jogi - IKEA
- posteljnina + kovtri - IKEA
- lupinici - izposojeni
- gumirano platno - Racman (tisto akcijo -20%) - se full splača
- prenosna previjalna podlaga - Racman
- dekice - IKEA
- ležalnik - izposojen
- blazina za dojenje - Rika
- stekleničke - AVENT - izposojene, samo cuclje moram dokupit



Zdaj me vedno bolj grabi tole gnezdenje, saj iz tedna v teden vidim, da imam manj energije in težje okoli skačem. Zadnjič sva šla za dve uri po trgovinah za eno omaro, pa sem se morala parkrat dol vsest. Nisem več tista stara user posted image .


Stara babiška šola je takoj za porodnišnico - temna lesena hiša. Se vidimo na tečaju!
Pa priporočajo, da imate vprašanja že pripravljena.



_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu SMKATJA)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.8.2008 21:01:59   
Anonimen
Ja super, Anime, sta pa z dragim že kar lepo poskrbela za gnezdo. Mene pa še bolj ali manj vse čaka, pa tudi sama ugotavljam, da me vse bolj grabi ena taka čudna utrujenost. Ki pa si je trenutno prav ne bi smela privoščiti.
Hvala za inštrukcije v zvezi z babiško šolo, zdaj bom pa že našla user posted image .

(odgovor članu ANIME)
  Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
28.8.2008 14:29:30   
ANIME
Evo, danes spet imela pregled pri dr. Cerarju.

Tip je ponorel, ker so mi "narobe" merili MV in sicer moja G je pred 3 dnevi namerila 2 cm, on pa 3,7 cm in je rekel, da kakor trenutno izgleda, še vsaj en mesec ne grem rodit in me je naročil šele čez 3 tedne.
In naročil, naj se moja G nauči merit dolžino MV (priložil je tudi slikco, da ne bo pomoteuser posted image user posted image user posted image user posted image )

Maladva sta velika, A = 1900g, B = 1600g, vse OK, oba sta se glavično postavila (adijo upanje na CRuser posted image ). Za injekcije za pluča sem prepozna, saj je komentiral, da če grem jutri rodit, ne bo nobenih problemov (sem 31t1d). Skratka tip me je zelo potolažil. Ko sem mu pa povedala, da imam zelo pogosto otrdevanje trebuha, je pa komentiral, da sem vendar noseča in da nekaj me pa tudi mora na to opozarjat.
Aja pa da imam doma čudežno posteljo, katerih v porodnišnici nimajo - ne samo da se MV zapre, še podaljša se.

Jaz sem se kar smejala.

Voda OK, železa 119, sladkorja premalo _(torej tudi kakšne sladkorne nisem fasala).

In danes je en srečen dan :)))) Jutri pa sem naročena na dekompresijo user posted image user posted image user posted image user posted image (sem se vmes že odjavila, ko so tako paniko delal).


_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
29.8.2008 12:07:30   
saššša
Ja pa ste res pridne kako že nakupujete.....Pr nam pa kr čakamo da pridemo domov s tamalama ker imam še vse od prej....user posted image

No včerej sem klicala v LJ da se pozanimam kako in kaj, če je Cerar v sredo v službi in so me že prestavli na 8.9 ker ga naslednji teden ni....Zdj bom pa tri tedne brez pregleda, ampak sj važn da jih čutmo te male  brce tam spodaj.....


Bodte pridne......user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
29.8.2008 14:36:03   
ANIME
saššša ... saj mene na manj kot 3 tedne sploh ne naročajo. Sem v 32. tednu in je ravno včeraj rekel, da naj se čez 3 tedne pridem pokazat, al pa ko rodim ... da je itak brez veze, ker je vse OK - tip res tako stisne, da včasih ne vem ali se zeza al resno misli .... in me naj bi bile na "rizični" pa po 3 tedne sploh nihče ne pokuka user posted image

_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
30.8.2008 0:33:46   
Anonimen
evo me, poročilo. sem danes končno domov prišla po celotedenskem abonmaju v lj porodnišnici. v ponedeljek so me dali na CTG, pa je dr. ugotovila rahle popadke, pa me naročila za sredo na PDC (sem potem v sredo izvedela, da je PDC perinatalni dnevni center v 4. štuku) in na prvo injekcijo flusterona (za pljuča). v sredo CTG ni zaznal nobenih popadkov, na UZ mi je pa rekla, da to je pa tudi lepo takele dvojčke videti v 29. tednu, da imata trebuhe kot bi jih dal na indigo. pa kar pobulim in pravim, a res al kaj, ker mi je glih en teden nazaj dr. cerar nameril precejšnjo razliko. pa jih je šla še ona enkrat merit in je razlike baje okrog 15 mm, skratka precej manj kot pri Cerarju. železo mi je iz 98 naraslo na 106, pritisk ful nizek 95/60 in sem na CTG-ju spet skoraj skupaj padla, ampak na koncu so mi rekli, da se dobro držim, in naj še ene tri tedne zdržim, pol smo pa na konju. in potem me je blejčeva naročila na UZ 13.9., cerar prejšnji teden pa 10.9. V četrtek sem šla še po drugo injekcijo flusterona, in sem sestrovprašala, da kaj zdaj da naredim, h komu moram hodit, da ne bom po nepotrebnem gužve delala, in je rekla, da naj se za enga pač odločim, mogoče skor boljš, da ostanem pri cerarju, ker ima program za dvojčke, in si zapomni tvoje prejšnje podatke in lahko zasleduje trend razvoja obeh user posted image . tko da ne vem, po svoje sta oba fajn - dr. cerar je bolj na izi, dr. blejčeva pa malo bolj previdna. aja,drugače je pa spodnji A še vedno z glavo dol, B se je pa zdaj obrnil medenično. da to so sicer načeloma v redu pogoji za naraven porod, ampak da če je spodnji več kot 0,5 kg lažji od zgornjega, se odločijo za CR, da se pri B-ju ne bi kaj zakompliciralo, ker nima dovolj razširjenega porodnega kanala zaradi manjšega predhodnika A-jčka. in pri meni je glih A manjši.

anime, saššša, me veseli, da vama gre v redu. anime, tvoja user posted image  user posted image  imata pa direkt manekensko težo, bravo vsem 3. Za MV sem pa jaz tudi že precejkrat slišala, da ga veliko zdravnikov ne zna izmerit in ga izmerijo natančno - prijateljica je lani v 5./6. mesecu nosečnosti ene 5 tednov preživela v porodnišnici zaradi prekratkega MV, potem ji ga je pa dr. Pušenjak izmeril in jo poslal domov, ker je bil MV dovolj dolg.
no ja, zgleda, da nam gre kar dobro, pa če bi se dalo, jaz ne bi čez tri tedne glih rodit šla :-) , bi kar še malo počakala.
anime, kaj je pa dekompresija?

mijavček, kje si pa ti? in kako si? kako je bilo v sredo na pregled? upam, da je vse v najlepšem redu. oglasi se kaj, da smo na tekočem, kaj se dogaja.

držite se in lep pozdrav.

(odgovor članu ANIME)
  Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
30.8.2008 8:01:13   
saššša
charley upam da je zdej vse ok in popolnoma nič ti ne zavidam ker si imela take probleme.Je pa res da če sem jz preveč na nogah mi trebuh popolnoma otrdi in me vse skup začne prov fino bolet...tako da moram takoj ležat....
anime super napreduješ.....

Mi je pa včerej rekla prijateljica kako je od njenga sodelavca žena rodila enojčka pred mesecem dni ne vem točno kateri teden imel pa je 800 in še nekej gramov in je bil na kisiku in seveda v inkubatorju ampak se tamali zdj prov fino razvija......tako da upanje res zmeraj umre zadnje.......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
31.8.2008 18:01:09   
SMKATJA
Zdravo,

tudi jaz sem bila zopet pri Cerarju in je ugotovil, da imata glavici enako veliki, razlika pa je v trebuščku, kar je bilo že na prejšnjem pregledu, vendar ni to zaskrbljujoče, ker sta od zadnjič do zdaj oba zrasla. Kontrolirali jih bomo sedaj na 14 dni, obrnjena pa sta eden glavično, drugi pa medenično. O injekcijah za razvoj pljučk ni nič govoril in me je potolažil, da sta videti krasno, le da je eden malo manjši od drugega in je pač bolj šlank kot drugi. Ko bo kaj novega, pa se zopet javim.

Čuvajte se

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
1.9.2008 9:47:00   
Mijavček
Ojla,

no, charley sam da ste OK... jaz bi se na tvojem mestu tud raj za Cerarja odločila... ma le tok izkušenj z dvojčki da je že svašta videl.

Sašša, ti pa kar počivaj. Čedalje večkrat slišim, da me z dvojčki moramo res bolj na izi, sploh zdaj proti koncu. Jaz sem se kar začela držat tega in recimo ne pomivam več po tleh, na vseh štirih, pa ne nosim polne košare mokrega perila po štengah gor, pa take...., kot sem prej počela (še prejšnji teden).

Anime, ti pa tud kar počivaj, čeprav je MV Ok, in če je Cerar rekel na tri tedne, pol ste ziher res vsi OK!!user posted image

Katja, lepo da si se oglasila, pa fajn da ste OK.  Še kej napiš.

Midva mava tud večinoma vse nabavljen al pa naročen. Sobica je že prebeljena, postavljeno pohištvo, samo posteljice še čakamo, voziček je naročen, pride oktobra, banco sem lih v petek nababavla, cotk mam tud že skor zadost pa vseh drugih prčkarij, sam še za jogi se ne morem odločit. user posted image

No, jaz sem bla v sredo pri Cerarju (sva se s Charley srečale), pa nisem šla nič kaj dobre volje domov. Moja dva sta mal mejhnauser posted image . zaostajata za 2 tedna. Pred tremi tedni sta pa zaostajala za 1 teden. Sicer sta napredovala ampak bolj počas jima greuser posted image . Sta pa približno glih velikosti. Cerar je rekel, da sta mejhna pa luštkana, in da sta zaenkrat zdrava. Imata okol 1150 g ocenjeno težo. Danes smo ravno dopolnili 31 tednov. Naročeni smo čez 14 dni, zdaj bom mela in preglede in UZ-je hkrati pri njemu. Je rekel, da je tko bolš, da ma eden pregled nad celoto. Mal sem zaskrbljena, ampak ker tako neutrudno brcata 24ur na dan... potem se mal potolažimuser posted image .

Se beremo!

(odgovor članu SMKATJA)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?