|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 4:13:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24
Ja če bi te vidla bi si mislna da si trčena....sori

Ja saj sem trčena, po eni strani. Pa kaj? Za to se bom sekirala takrat, ko bom edina. user posted image  Drugače pa - ponavljam, da sem ateistka, ampak da se mi pa žegnanje (v tem primeru) zdi en lep običaj. In če mi je všeč kot ritual, pa še vizuelno povrhu, ne vidim razloga, zakaj se ga ne bi udeležila, sploh pa, ker je bilo zame to prvič v življenju. Pač nisem odraščala v krščansko usmerjeni družini - tudi pri tem nisem edina. Moja prisotnost zagotovo nikogar ni motila, razen tistih nekaj sekund po flešu user posted image , pa še to ni bilo namerno. In ja - zakaj ne fotografirati, če mi je pa všeč? Če cela Ljubljana fotografira jaslice v Frančiškanih, potem lahko tudi jaz nek steklen oltar v Črnučah, a ne? In nikjer ni ne rečeno, ne zapisano, da ateisti nimajo vstopa v cerkve. Tudi mi se lahko spreobrnemo, čeprav je pri meni osebno kaj takega zelo malo verjetno. Pa fotografirajo v Međugorju, pa v Lourdu, pa ne vem, kje še vse. Samo Črnuče so izjema, kaj? Mimogrede - niti nisem bila edina s fotoaparatom, le, da so se ostali spomnili ugasniti fleš, jaz pa ne user posted image . In najverjetneje je bilo 99% ljudi v cerkvi vernikov, torej so bili tam tudi trčeni verniki s fotoaparati. Zame, nevedno ateistko, se torej še lahko reče, da je bila fotografija neumnost - a za njih je bil pa to potem greh?

Oh, ja... 100 ljudi, 100 čudi... smo pa požegnali kuhano šunko, pa en kare, hren, pirhe, pehtranovo potico, čokoladne zajčke in jajčka... orehova potica in veliko čokoladno jajce sta ostala doma, ker sem v Sparu kupila premajhno košaro user posted image ... velikonočni zajtrk bo pa okrog 8-ih, ko bo 2. dirka Formule 1.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 7:08:30   
lelaval
Mi pa ni jasno zakaj ljudje k ne verujejo krstijo svoje otroke in jih s tem porinejo v nekaj v kar ne verjamejo


To tudi meni ni jasno.
Sicer pa sama verujem, pa tudi svoje otroke vzgajam v tem. Moj ni veren, je pa krščen

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 7:21:22   
Anonimen
Aja, no, pa krščena tudi nisem in moja otroka tudi ne. Moj Dragi je krščen, seveda na voljo oz. željo staršev, verouka pa ni nikoli obiskoval, ker ga to ni zanimalo in ker, kasneje, v to ni verjel. Torej je on krščen ateist. Tudi možnost cerkvene poroke se mi ne zdi razlog za krst in vse ostalo. Zakaj sploh cerkvena poroka (zaobljuba pred Bogom), če pa nisi veren? No, kdor se pa spreobrne in začne verovati kasneje (ne v otroštvu), pa lahko kadarkoli opravi vse zakramente, kakor mi je znano. Torej ni v nobenem primeru nihče za nič prikrajšan.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 7:27:32   
Anonimen
Verjamem ja.Bila pa je moja vera vanj dolgo bolj skrhana dokler se o tem nisem pogovarjala z nekom,ki me je prepričal vanj.Od takrat verjamem brez dvoma.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 9:20:56   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: cmrucek

Kaj pa lahko izgubiš? Če Bog je, in veruješ vanj, je vse ok. In tudi če veruješ, pa v kočni fazi  Boga ne bi bilo, to sploh ni pomembno...  vera sama vseeno prinese v življenje toliko upanja in spodbude k dobremu, da v končni to sploh ni več pomembno. Se mi zdi, da še največ izgubiš, če Bog je, pa ne veruješ...





če mi bog ne more pomagati takrat, ko bi ga najbolj rabila (recimo če bo moje dete resnično bolano in bo recimo umrla), ali pa če mi ne more svetovati kako naj živim naprej, zakaj bi imela občutek, da bom kaj izgubila, če ne bom verovala?

Nikoli nisem razumela, da bi mi umrl partner, katerega imam res rada, ali pa celo otrok, pa bi si mogla lagat, da bog že ve zakaj? Da ima bolje načrte zanj? Kaj pa jaz? kdo bo pa mene vprašal, kaj si jaz želim? a mene pa bog nima rad (recimo, če bi bila verna), da mi je odpeljal res ljubljeno osebo?  a jaz se moram pa sprijazniti z dejstvom, da je nekdo nad mano, ki se igra slepe miši in določa, koga bo vzel k sebi in koga ne? Zaka je potem ljubezen, če je ob taki izgubi samo žalost in trpljenje? Kako naj bom zadovoljna z odločitvijo boga, če pa ostanem recimo samohranilka in živim eno bedno življenje v nekem podnajemniškem stanovanju in otroku razen lepih spominov na očeta, ljubezni in osnovnih stvari ne morem privoščiti. Od ljubezni in od spominov ni nihče preživel.... Zakaj mora moj otrok celo življenje trpeti in biti prikrajšan za ljubezen očeta, ker ga je bog tako hitro vzel k sebi?

koga slepite? kako se lahko s tem pomirite? jaz imam raje, da rečem: hebat ga, ga je vzela bolezen, cesta, delo, kaj jaz vem kaj.. kot pa da zvalim krivdo na nekoga, ki bi mi moral pomagati in vi še pričakujete, da nisem jezna nanj?

Kaj ti bog lahko sploh pomaga? Prosim lepo? Energijo za popraviti stvari moraš imeti ti sam pri sebi. OK, če ti da molitev to moč in če ti da cerkev prostor, kamor se lahko zatečeš, da si urediš misli - super! Ampak ne me fopat, da ti da bog moč in da ti pomaga. Zakaj moramo ljudje dajati čez trpljenje, kot ga je dal čez Kristus? Pa recimo Adam in Eva? Zakaj ne more biti nam lepše? Kako korist bo imel bog od tega, da ne ustavi ljudi, ki tako naravo uničujejo in bomo v končni fazi same sebe pobili. Če pride do tega, za koga bo potem bog sploh še obstajal? Kaj bo potem tista osnovna energija tudi umrla? izginila? če nas ne bo, potem tudi po njem ne bo potrebe, kajne?

pa še to: verujem vase in se naslanjam samo samo nase. Ker če si sama ne bom pomagala, mi nihče ne bo. Tu nima bog nobene veze. Jaz sem energetsko bitje, ki opravlja s svojim telesom in predvsem umom. Ne pustim si, da bi nekdo drug opravljal z mano in da bi mu morala biti za to še hvaležna. In ko neha biti srce, se telo ohladi in energija odide. Takrat je konec! Kaka nebesa pa pekel, itd..... če bi pekel res obstajal, bi bila nebesa bolj kot ne prazna, ker vsi grešite in v končni fazi se ne spokorite za vse v vsakem trenutku. Če bi se, bi bile vrste pred spovednicami veliko daljše......

< Sporočilo je popravil Freycha -- 23.3.2008 9:24:37 >

(odgovor članu cmrucek)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 11:14:06   
Anonimen
Nisem neki verski fanatik, v cerkev sploh ne hodim, ne verjamem ravno v Boga, vsaj dokler mi ne bo nekdo črno na belem dokazal da res obstaja (torej to ne bo nikdar), verjamem pa, da nekaj JE nad nami, verjamem tudi v posmrtno življenje, v reinkarnacijo... Torej nekako 50-50user posted image

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 12:57:34   
Čupka
 
Sem krščena, pa se ne čutim, da sem zaznamovana in potisnjena v nekaj v kar ne verjamem. Starši so me krstili, ker je moja babi tako želela. Ona je močno verjela. Babi sem imela neskončno rada in vedno mi je bilo sladko, da sem krščena zanjo. Še sedaj povezujem svoj krst z njo. Tudi moje krstno ime je njeno ime.
V boga ne verjamem.
Verjamem v veliko drugih stvari, ki jih tukaj ne bi bilo zdravo razlagat. user posted image
Mirno pa lahko povem, da verjamem v moč pozitive in v moč dobrega.
Verjamem v to, da je vse silno preprosto - če verjameš vaseuser posted image  - v tem primeru verjamem v to, da si lahko vedno pomagaš sam.

Lepe praznike vsem!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 18:50:44   
nejcko
Ja, verjamem v Boga.
Verjamem v vesoljno Eno,  ki je del mene in sem jaz del njega. Verjamem v božjo vseprisotnost - boga najdem v vsakem živem bitju, v bilki trave, v vetru, v kamnu ... skratka, zame Boge enostavno je, ker ga čutim nenehno prisotnega povsod.

Institucionalne religije me ne zanimajo, sem pa dala krstiti oba otroka v eno od krščanskih cerkva, pa ne zaradi kakršne koli želje po "pripadanju" kateri od njih, ampak kot nekakšno dobrodošlico otroku v božjem občestvu.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 19:11:15   
Strawberrie Cherrie
ja, verjamem. v naravo. je res vsemogočni bog.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 19:38:37   
Njuškalo
No, pa sem po stotih letih mal pofirbcala na RR (ker mi je res dolgčas)  in vidim tole temo, na katero se pa prav "moram" oglasit.Mogoče mi bo zato še žal, ampak briga me.Nekateri krivite Boga za slabe stvari,ki se dogajajo na zemlji.Ne vem, kaj ima Bog s tem.Bog je dal vsakemu svobodno voljo,kot je bilo omenjeno že večkrat in mi z njo prosto razpolagamo.Torej jaz se lahko odločim, da bom šla nekoga ubit, lahko pa tudi ne.Lahko se odločim, da grem z avtom nekam in onesnažujem okolje, lahko grem peš in sem bolj eko osveščena in tako dalje.Tako pa tudi vi.In vi sami se odločite za razna slaba dejanja, ko pridejo posledice pa je kriv Bog?No, zelo hinavsko,ni kaj.Karkoli delate, vedno dobite reakcijo na svoje dejanje..več je dobrih del, več je dobrih posledic in tako tudi pri slabih.Potem nekateri sprašujete, zakaj Bog dopušča, da se slabo odločimo?Ne sprašujte se tega, temveč se vprašajte, zakaj vi dopuščate slabe odločitve.Zakaj se ne odločite za boljšo varianto?Ker, če bi Bog odločal tudi o tem, kako se bomo odločili, potem nimamo svobodne volje.Štekate?Tako vam lahko tudi razložim pregovor: pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.To pomeni, če molimo k Bogu,nam bo tudi pomagal do pravilne odločitve.Nekako podoben pregovor je tudi: človek obrača, Bog obrne.
Sprašujete še ,kdaj je Bog nastal.Bog je brez začetka, obstaja od nekdaj, prav tako tudi mi kot duše obstajamo od nekdaj.Ni začetka, ni konca.V moji veri na obstoj gledamo kot celoto..torej ni le enega življenja, temveč več ...in v sedanjem živimo tako, kot živimo, zaradi preteklih slabih ali dobrih dejanj.Zato se nekdo že rodi v revščino, nekdo v bogastvo.Ali pa so po vašem mnenju te razlike samo naključje?
Jaz sem imela obsmrtno izkušnjo že kar nekaj časa nazaj, to mi je samo potrdilo, to kar sem verjela že prej: da Bog obstaja.Jaz v to nimam nikakršnega dvoma.
Kar se tiče slabega na zemlji, bi pripomnila še nekaj.Ne pozabite na nedložne živali v klavnicah, v krznarski industriji, v kozmetičnih laboratorijih itd....tudi one se mogoče sprašujejo, zakaj morajo za človeka tako zelo trpeti?In vaš odgovor je...?Tukaj si večina najraje zatisne ušesa in pokrije oči..ampak ja..tudi vi ste odgovorni za trpljenje nedolžnih živih bitij: jeste meso, kupujete kozmetiko,ki je testirana na živalih, morda nosite krzno...vendar o tem ne razmišljate...ker je tako najlažje.Onesnaženost okolja in druge nevščečnosti boste pa itak pripisali Bogu, oziroma rekli, da ne obstaja,ker to dopušča.Začaran krog torej.Mogoče je danes primeren dan, da malo razmislite o tem, kaj bi vi lahko naredili za boljši svet.Ker spremenite lahko edino sebe, mogoče pa je danes primeren dan za nov začetek.Kot pravi znan pregovor, mora vsak najprej pomesti pred svojim pragom, da se potem lahko ubada z drugimi.

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 22:09:11   
Pi-kica 1
Verjamem. Pa tudi v angele, življenje duše po smrti, v moč nekaterih ljudi in še marsikaj. Predvsem pa, da se moram ves čas truditi in delati dobro v življenju. Pa nisem ves čas tako razmišljala, a so me nekateri dogodki v življenju pripeljali do tega. S tem nima, kot so že nekatere druge napisale, religija nič. Formalno sem sicer pripadnnica katoliške cerkve, a v cerkev ne hodim. Kljub temu sem vesela, da sem dala otroka krstit, saj je pri krstu dobil svojega angela varuha.
In meni je Bog ali višja sila ali kakorkoli že to imenujemo, pomagal. Zato je zame vsak dan, ki ga preživimo skupaj, čudež, za katerega se zvečer Bogu zahvalim.


(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   [Brisano sporočilo]
23.3.2008 22:14:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pi-kica 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 22:16:03   
Anonimen
Mene pa zanima, ali verjamete v Boga ali ne.


Verjamem v angele.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 22:46:26   
* Mateja *
Kakor kdaj.
Kje je bil Bog, da je moj otrok se moral prezgodaj rodit in tako biti bolan. Kje je bil takrat?
Po drugi starni pa si mislim, hvala Bogu, da je moj otrok preživel in da je zdrav. Torej nas nekja varuje, nas ščiti, ...

Veliko imam posmilekov na to temo.
Lahko pa rečem, da sem zavestno začela verjeti v Boga šele pred 5 leti, ko mi je umrla nona. Prva oseba, ki mi je umrla. Takrat me je držala pokonci misel, da je nona šla v nebesa in nas od tam čuva. Enako se mi je zgodilo ko mi je umrl nono. In ko je bil nejc v bolnici, sem vedela, da ga nona in nono varujeta.

Pred vsem tem, se o Bogu nisem veliko spraševala, saj menim, da otroci ne morejo povsem razumeti vere.

Torej verjamem, da nekaj nad nami je in da po smrti ne samo umremo ampak nadaljujemo svojo pot nekje drugje.

Ne hodim pa v cerkev pogosto, ker se mi enostavno ne da! Molim pa doma!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 22:50:12   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Kakor kdaj.
Kje je bil Bog, da je moj otrok se moral prezgodaj rodit in tako biti bolan. Kje je bil takrat?




Si molila k Bogu v času nosečnosti, da bi se otrok rodil zdrav?Če nisi, potem se ne moreš spraševati,kje je bil.Veliko ljudi dela napako, ker moli le,ko kaj potrebujejo, potem, ko to dobijo, pa na Boga pozabijo.Če bi imeli skoz nek prijateljski odnos z Bogom, bi jim bilo marsikaj prihranjeno.Seveda pa vsak kdaj dobi kakšen težak test, to pa itak.No, važno, da je tvoj otrok zdaj živ in zdrav; zdaj pa ne pozabi na Boga.user posted image

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 22:53:59   
karmy
Nop  ne verjamem. Še sprašujem okoli včasih ko ne vem za kakšen cerkven praznikuser posted image vem pa točno kdaj je novo letouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Vera v Boga
23.3.2008 23:36:05   
tropical
Verjamem v vesoljno Eno, ki je del mene in sem jaz del njega. Verjamem v božjo vseprisotnost - boga najdem v vsakem živem bitju, v bilki trave, v vetru, v kamnu ... skratka, zame Boge enostavno je, ker ga čutim nenehno prisotnega povsod.



Ja, verjamem v Boga.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Vera v Boga
24.3.2008 0:00:28   
BUŠICA
verjamem v višji Um. eni se ne zavedate, da je življenje na zemlji le ena preizkušnja, lekcija, trenutek v večnosti...in če se nam kaj slabega zgodi, ni kriv Bog, ki nas ni zaščitil, je le lekcija iz katere bi se naj nekaj naučili. eni se, eni se ne.
vsak človek v sebi nosi dobro in zlo. in vsak sam odloči kaj bo prišlo iz njega.

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Vera v Boga
24.3.2008 0:06:41   
pika74
A mi lahko nekdo razloži, zakaj eni bolj trpijo/uživajo, kot drugi?

_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Vera v Boga
24.3.2008 10:05:31   
anckabancka
Pika74, Bog ti naloži toliko kolikor lahko neseš. Če si dovolj močna osebnost ti bo morda dal malo več trpljenja in se boš iz njega tudi veliko naučila.

Jaz sem  Bogu hvaležna za mojo zgodovino, ki velikokrat ni bila lepa. Vendar vidim, da je prav vsak dogodek, ki mi ni bil všeč ali zaradi katerega sem trpela pustil pečat v mojem življenju. Sem se veliko naučila in znam biti bolj hvaležna za to kar imam in tudi bolj ceniti drobne malenkosti, ki se zdijo nepomembne. Mi pa sedaj daje mnogo lepega in dobrega v mojem življenju... V življenju ne gre tudi brez trpljenja. Če ne trpiš ponavadi tudi Boga ne iščeš, ker ga ne rabiš. user posted image


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Vera v Boga
24.3.2008 21:25:27   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: pika74

A mi lahko nekdo razloži, zakaj eni bolj trpijo/uživajo, kot drugi?



Ne vem, če res želiš slišati odgovor na to vprašanje.Ker ponavadi me ljudje to sprašujejo, potem pa so jezni,ko slišijo odgovor.Jaz ti lahko povem tako, kot verjamem ,da je, to uči tudi moja vera.Torej, na dušo glej kot na celoto.Duša je dala skoz že več življenj,kot si misliš.Torej , če gledaš omejeno le na to trenutno življenje, ki ga živiš zdaj, potem se zdi svet res nepravičen, ker nekdo trpi, nekdo se že rodi v srečo itd...razlik je veliko.Ko začneš gledati na življenje drugače, tako da je večna le duša, telo pa menjamo, potem ti postane jasno, da v tem življenju nadaljujemo tam, kjer smo končali v prejšnjem.V detajle pa ne bom šla,zaradi na začetku navedenih razlogov.

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Vera v Boga
24.3.2008 21:56:37   
SOULatka
IZVIRNO SPOROČILO: cmrucek



ok, zdaj pa čisto resno vprašanje? Kaj je potem smiselno verjeti v boga, če itak ni nič povedal oz. je vsakomur nekaj drugega?! v čem je potem fora? Meni se zdi smiselno verjeti v neke zapovedi, ki jih (ali nekdo drug) pač dal, meni se zdi smiselno verjeti v nekaj, kar naj bi ustvaril, pa v njegovo moč in vsemogočnost. Ampak na neko vero se je menda treba opreti, ne? Ker pomoje, če se ne, potem lahko tut verjameš v lonček, v katerem je posejana bazilika, ker bo enkrat zrasla in ima nek svoj namen......

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Bog govori vsakomur, ki ga hoče slišat. Odgovarja vsem ENAKO, ne vsakomur nekaj drugega, ampak vsak po svoje razume,  zato se ti morda zdi, da vsakomur nekaj drugega odgvarja. Ko ga zares poslušaš, zares, iz srca, takrat pa ti/nam govori vsem enako, ker razumeš kaj je hotel povedat-takrat razume srce, ne pa ego. Razumevanje srca je drugačno, kot razumevanje ega. Ko skuša ego razumet, se zdi, da vsem odgovarja drugače.

Ne, ni se ti treba opirati na nobeno vero. Vera-verstvo, je samo pomagalo, Sveto pismo, Koran,... saj vseeno kaj, so samo božja pomagala. Namen vseh je enak. Institucije pa ta namen izrabljajo. Samo to je razlika. Namen teh verstev, v svojem bistvu pa je pri vseh enak.
Ti veruj, kot veruješ. Verstev je toliko koliko je ljudi, pa pravkar se jih je rodilo še ne vem koliko, v tem trenutku!



< Sporočilo je popravil SOULatka -- 24.3.2008 21:57:14 >


_____________________________

Vse je tako, kot je. Samo naš odnos do tega je pomemben, In tega lahko vedno spremenimo, saj mi odločamo o njem!

(odgovor članu cmrucek)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Vera v Boga
24.3.2008 22:01:32   
SOULatka
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo

IZVIRNO SPOROČILO: pika74

A mi lahko nekdo razloži, zakaj eni bolj trpijo/uživajo, kot drugi?



Ne vem, če res želiš slišati odgovor na to vprašanje.Ker ponavadi me ljudje to sprašujejo, potem pa so jezni,ko slišijo odgovor.Jaz ti lahko povem tako, kot verjamem ,da je, to uči tudi moja vera.Torej, na dušo glej kot na celoto.Duša je dala skoz že več življenj,kot si misliš.Torej , če gledaš omejeno le na to trenutno življenje, ki ga živiš zdaj, potem se zdi svet res nepravičen, ker nekdo trpi, nekdo se že rodi v srečo itd...razlik je veliko.Ko začneš gledati na življenje drugače, tako da je večna le duša, telo pa menjamo, potem ti postane jasno, da v tem življenju nadaljujemo tam, kjer smo končali v prejšnjem.V detajle pa ne bom šla,zaradi na začetku navedenih razlogov.


zakaj eni bolj trpijo kot drugi?

zakaj se primerjaš z drugimi...kako pa lahko ti veš, kako eni trpijo...ali manj ali bolj...trpljenje doživlja vsak na svoji osebni ravni, in ne moreš vedet, kaj zanj pomeni trpljenje...

trpljenje je stvar pogleda: nekomu ubijejo mačko, pa ne trpi...nekdo joka zaradi tega 3 dni (samo en primer)...torej: gre za odnos do tega dogodka, ti mu daješ vrednost, če mu jo ti daješ, mu lahko tudi vzameš...
lahko pogledaš na trpljenje drugače: se vprašaš, zakaj trpiš..mogoče dobiš odgovor, ki ti bo dal razumevanje in naslednjič več ne boš trpela...

vedno podaj vprašanje: če ni takoj odgovora, še ni čas zanj..bo pa že prišel..

trpimo, ker smo se sami tako odločili...

_____________________________

Vse je tako, kot je. Samo naš odnos do tega je pomemben, In tega lahko vedno spremenimo, saj mi odločamo o njem!

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Vera v Boga
24.3.2008 22:03:05   
SOULatka
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Ja, verjamem v Boga.
Verjamem v vesoljno Eno,  ki je del mene in sem jaz del njega. Verjamem v božjo vseprisotnost - boga najdem v vsakem živem bitju, v bilki trave, v vetru, v kamnu ... skratka, zame Boge enostavno je, ker ga čutim nenehno prisotnega povsod.


lepo...če to čutiš, si razsvetljena...to je moj namen čutiti! za to živim...

a imaš otroke?



_____________________________

Vse je tako, kot je. Samo naš odnos do tega je pomemben, In tega lahko vedno spremenimo, saj mi odločamo o njem!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Vera v Boga
24.3.2008 22:07:30   
SOULatka
IZVIRNO SPOROČILO: SOULatka

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Ja, verjamem v Boga.
Verjamem v vesoljno Eno,  ki je del mene in sem jaz del njega. Verjamem v božjo vseprisotnost - boga najdem v vsakem živem bitju, v bilki trave, v vetru, v kamnu ... skratka, zame Boge enostavno je, ker ga čutim nenehno prisotnega povsod.


lepo...če to čutiš, si razsvetljena...to je moj namen čutiti! za to živim...

a imaš otroke?




sprašujem zato, ker če jih imaš...
a potem bi ljubila nekoga, če bi naredil nekaj najhujega tvojemu otroku, kaj si lahko predstavlja?ker je ta človek tud eno s tabo in tvojim otrokom...ali bi ga ljubila, če bi ti pobil vse najbližje?vse ki jih imaš rada?...tudi z njimi je eno!
No, če bi ga, bi bila ENO z vsem...Ker bog je tudi v njem! je v Hitlerju in v Jezusu...Je v Bushu in v Mojzesu...

sprašujem: a veš kaj pomeni, da si eno z vsem? da ne čutiš ločenosti, da si vse, in vsa Ljubezen...takrat si bog...a si res?

_____________________________

Vse je tako, kot je. Samo naš odnos do tega je pomemben, In tega lahko vedno spremenimo, saj mi odločamo o njem!

(odgovor članu SOULatka)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?