|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kandida ubija-gradivo
24.4.2008 10:56:34   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Pa še to, kandide se ne izstrada ampak omeji, ker jo ima vsak.
Bioresonanca priporoča:
Vsaj dva tedna po resonančni terapiji proti candidi se boste z glivico primorani spopasti tudi z dieto. Dieta z dodatkom antimikotikov traja najmanj 14 dni. Brez njih dvakrat toliko. Brez resonančne terapije pa od 3 do 6 mesecev, odvisno od obsega glivične poselitve.
To ni doživljenjska ozdravitev, ampak moramo živeti naprej s zdravo prehrano in se izogibati škodljive hrane, drugače se to povrne oz. spet razmnoži. Lp



tako je. nam najhujši sovražnik pa je življenski stil: hitenje, stres, nepravilna prehrana in premalo gibanja. tudi sama imam problem s temi hudičevkami.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kandida ubija-gradivo
5.5.2008 10:10:22   
KOLIBRI
Jaz imam tudi takoj cel trebuh napihnjen, pa tudi če samo malo jem. user posted image

Sem kar v DM-u kupila neke cimetove kapsule od Nutrilab, mislite, da bodo pomagale ali bi morala biti še kakšna druga sestavina noter, da bi bile učinkovite? user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kandida ubija-gradivo
7.5.2008 16:16:43   
KOLIBRI
Kaj res nobena ne bere te teme? user posted image

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kandida ubija-gradivo
23.5.2008 8:45:08   
puncica
No takole je zdej pri meni, candide se verjetno nisem znebila, mogoče je pa sploh nisem imela, kaj pa vem, no z napenjanjem je zadnje cajte bolje, sem pa čist črtala oreščke, ker mi res delajo slabo, pa tako jih priporočajo kot zdraveuser posted image pa pivskega kvasa tud ne pijem več in kljub temu da je rečeno da je pivski kvas mrtev kvas je bilo po moje to pri meni narobe, ker zdej je bolje.
Sem si kupila bion3 tabletke, kjer so noter probiotiki, vitamini in minarali, pojedla eno škatlo in mi je zmanjkal, zdej si bom pa po vsej verjetnosti nabavla tole:
FloraZym z DDS-1 pa čeprav je svinsko drago, algeo pa tud jemljem in se počutim bolje, pa še laufat sem začela, tako da počutje je veliko boljše. Pa sadja sem mal omejila glih ne pojem 8 enot na dan pač pa 4-5 enot.

Cimetove tablete pa ne vem al bi pomagale al ne, jaz si včasih naredil čaj s cimetom no v navadn čaj si mal cimeta nasujem čeprav je to bol redko kot pogosto.




_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kandida ubija-gradivo
27.5.2008 10:14:35   
Abbott

[/quote]

tako je. nam najhujši sovražnik pa je življenski stil: hitenje, stres, nepravilna prehrana in premalo gibanja. tudi sama imam problem s temi hudičevkami.
[/quote]
Ja, to je najhujše. Treba je prilagoditi življenjski stil, ne pa samo zdraviti in napadati posledice. Se strinjam, da je treba tudi tam zagrabiti, ampak za dolgoročne rezultate, je treba začeti gibati, se pravilno prehranjevati in nekaj narediti, da bo čim manj stresa. Če ti to uspe, povej... Zdi se mi, da smo vsi zelo pametni, kaj je TREBA narediti, cajta pa ni. Ali so pa to spet samo izgovori. Ne vem.
Vem samo to, da je Kandida zdaj blazno popularna in da jo ima vsak drugi (jaz je nimam - jupi)...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kandida ubija-gradivo
29.5.2008 8:28:12   
Anonimen
Pojem kandida preobčutljivostni sindrom (KPS) pozna tudi medicina, a je prepričana, da ni nikakršnega dokaza o obstoju te bolezni. Laiki pripisujejo KPS vrsto simptomov, toda takšne ima večina bolnikov z najrazličnejšimi boleznimi, pravijo zdravniki in opozarjajo, da je zdravljenje takšne namišljene bolezni z zdravili, ki so sicer namenjena resničnemu obolenju, zelo nevarno. Prof. dr. Janeza Tomažiča s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v Ljubljani smo prosili za podrobnejšo razlago tega tudi pri nas precej razširjenega pojava.
Kandida preobčutljivostni sindrom
Najprej nam, prosim, pojasnite pojme, kaj je kandida, kaj kandidoza in kaj kandida preobčutljivostni sindrom (KPS). Laiki jih namreč radi pomešajo. Torej, kaj je kandida?
Glivica kandida – rod Candida, najpogostejša in najpomembnejša je Candida albicans – živi z nami v sožitju na naši koži in v sluznicah, predvsem sluznicah prebavnih poti, deloma dihal in sluznici nožnice. Kandida je del normalne flore. Naseli se že ob rojstvu ali kmalu po njem. Kot vsi mikroorganizmi se lahko vplete v naš obrambni mehanizem in ga začne vznemirjati, ta pa se odzove obrambno ter povzroča različne reakcije.

Kaj je kandidoza? Obstajata povrhnja kandidoza in invazivna kandidoza. V čem se razlikujeta?
Pri imunsko zdravi osebi lahko kandida povzroči povrhnjo kandidozo – na sluznici, koži ali nohtih. Ta oblika bolezni za človeka ni nevarna, je pa lahko zelo nadležna in včasih zahteva dolgotrajno zdravljenje.
Ob zmanjšani imunski sposobnosti organizma pa se lahko kandide po krvi razsejejo po telesu in povzročijo sistemsko oziroma invazivno kandidozo. Ta oblika bolezni je zelo nevarna in ogroža bolnikovo življenje. Sistemska kandidoza je lahko omejena tudi na en organ, na primer na jetra, ledvici, vranico, oči ali osrednje živčevje. Poudarjam, da se invazivna oblika bolezni pojavi le pri bolnikih z zelo hudimi imunskimi okvarami, torej ob rakavih boleznih, zdravljenju s citostatiki, glukokortikosteroidi in drugimi zdravili, ki slabijo imunski sistem, po presaditvah organov, pri aidsu ter redkeje pri dolgotrajnem antibiotičnem zdravljenju hudih okužb pri kroničnih bolnikih.

Kaj je kandida preobčutljivostni sindrom, za katerega uporabljamo kratico KPS?
Pred več kot 25 leti sta bila ameriška zdravnika Orian C. Truss in pozneje William Crook prepričana, da sta odkrila novo bolezen. Poimenovala sta jo kandida preobčutljivostni sindrom (KPS): pri nekaterih ljudeh naj bi se namreč razvila preobčutljivost za kandido, ta pa naj bi se kazala z zelo raznolikimi težavami. Po njunem mnenju je glavna značilnost KPS stalno vsesplošno slabo počutje, ki ga spremljajo utrujenost, težave s prebavili (zaprtje, driska, napenjanje itn.), bolečine v mišicah in sklepih, predmenstrualne težave, duševne težave (motnje koncentracije, nihanje razpoloženja, depresija itn.), želja po uživanju sladkorja, alkohola in podobno. Številni zdravniki v Ameriki pa tudi drugod so to diagnozo nekaj časa pripisovali skoraj vsakemu svojemu bolniku z nepojasnjenim slabim počutjem.

Kako to, da se v Sloveniji v zadnjem času toliko govori o tej domnevni bolezni? Ljudje pravijo: »Imam kandido,« in ob tem naštevajo splošno slabo počutje, utrujenost, brezvoljnost, napenjanje.
Infektologom se ob tem dvigajo lasje. Do danes ne poznamo nobene diagnostične metode, s katero bi dokazali bolezen kandida preobčutljivostni sindrom. Edini dokaz »bolezni« je subjektivno počutje. Obolelost s KPS si ponavadi pripiše (namišljeni) bolnik kar sam, in sicer na podlagi točkovanja odgovorov na vprašalnik, ki ga je razvil zdravnik Heiko Santelmann (angl. Questionnaire for Fungus-Related Disease, okr. FRDQ-7). Kandida preobčutljivostni sindrom je namišljena bolezen.

So bile opravljene kakšne posebne raziskave, ki jasno dokazujejo, da KPS ne obstaja?
Leta 1990 je bil v reviji New England Journal of Medicine (ena najpomembnejših znanstvenih medicinskih revij) objavljen članek o dobro nadzorovani klinični študiji, v kateri so primerjali dve veliki skupini žensk, ki so izpolnjevale merila za KPS. Imele so vnetje nožnice, ki ga je povzročila kandida. Eno skupino so zdravili s protiglivičnim zdravilom, drugo pa z na pogled enakimi tabletami, a je bil v njih le škrob (placebo). V vsako od skupin so bile osebe izbrane naključno, vse do konca študije pa niti zdravnik niti opazovana oseba nista vedela, kakšno učinkovino posameznica uživa. Ugotovili so, da pri odpravljanju sistemskih ali psihičnih simptomov KPS protiglivično zdravilo ni bilo nič učinkovitejše od placeba. Protiglivično zdravilo je po pričakovanju pozdravilo glivično okužbo nožnice, na težave KPS pa ni vplivalo nič bolje od placeba. V neki drugi raziskavi niso našli povezave med kronično utrujenostjo in KPS. Še največ raziskav o KPS je bilo narejenih na Norveškem, kjer je bila ta »bolezen« nekaj časa zelo modna, vendar so tudi tam sčasoma nehali govoriti o tem obolenju.

Zdravilci in laiki, ki so napisali cele priročnike o zdravljenju kandide, še vedno iščejo učinkovito zdravilo za KPS. Predlagajo protiglivično dieto, razkisanje telesa, dodajanje probiotičnih bakterij in bioresonančno terapijo. Kaj menite o tem?

Zdravniki nimamo nič proti, če se ljudje odločijo za kakšno dieto, ki gre v kontekst zdrave, uravnotežene prehrane in zdravega življenja. Pravzaprav je ravno nasprotno, saj poskušamo ljudem vedno znova dopovedati, da je treba živeti zdravo. Nasprotujemo edino temu, da jemljejo zdravila. To nikakor ne pride v poštev. S postavitvijo diagnoze KPS lahko celo spregledamo pravo, morda življenjsko ogrožajočo bolezen, ki bi jo s pravočasnim zdravljenjem lahko uspešno pozdravili. Simptomi, ki jih navajajo kot simptome KPS, so namreč tako splošni, da jih ima večina bolnikov v nekem obdobju številnih in najrazličnejših bolezni.

Lahko nezdravljena povrhnja kandidoza pripelje do invazivne kandidoze?
Če ni v ozadju hude – poudarjam, hude! – imunske okvare, ne more. Nikoli. Povrhnje kandidoze se lahko ponavljajo, nikoli pa ne ogrožajo življenja in ne povzročajo sistemskih težav. Človek se resnično slabo počuti, če ga ves čas nekaj srbi, če mu poka koža, če se koža lušči, če ga ves čas peče, vsekakor pa ni razloga, da bi se zaradi tega vsesplošno slabo počutil, ležal brez volje in se predajal brezdelju.

Menda je večja nevarnost v tem, da zaradi namišljenega kandida preobčutljivostnega sindroma brez potrebe uživamo zdravila, ki so namenjena zdravljenju kandidoze?
Res je. Pogosto se zgodi, da samoimenovani bolniki s KPS, zavedeni s številnimi nepreverjenimi podatki o tej bolezni, dobesedno prisilijo zdravnike, da jim predpišejo protiglivično zdravilo, na primer diflukan ali diflazon. Najpogosteje se želijo znebiti glivic iz črevesja (v resnici gre za normalno floro). Zdravniki nimajo v rokah nobenega strokovno utemeljenega razloga, da bi takim »bolnikom« predpisali protiglivična zdravila. Morebitna uvedba protiglivičnih zdravil pri takih ljudeh je nedopustna in nevarna, lahko je celo kazniva, saj protiglivična zdravila niso registrirana za tovrstne indikacije in tudi ni nobenih priporočil za njihovo tovrstno uporabo.
Zakaj je to nevarno? Zakaj zdravniki ne predpisujemo teh zdravil za namišljeno bolezen KPS? Če se, hipotetično rečeno, zgodi, da bo ta človek nekega dne zbolel za boleznijo, ki oslabi imunski sistem, lahko kandida, ki je še vedno v telesu (če smo s kandido prekuženi, se je ne moremo znebiti, tudi če bi zdravilo jemali vse leto) in je zaradi dolgotrajnega jemanja protiglivičnega zdravila postala odporna proti njemu, povzroči invazivno bolezen, ki jo bomo težko pozdravili. S čezmerno uporabo protiglivičnih zdravil v slovenski populaciji bi povečali delež odpornih gliv.

Za katera obolenja se običajno predpisujejo omenjena zdravila?

Recimo za vnetje nožnice, a redko. Ali kadar kandida povzroča probleme na koži, a tudi takrat zelo redko. Najpogosteje jih predpisujemo za invazivne oblike kandidoze.

Je kandidoza lahko prirojena?

Ne. Otroci lahko imajo sor v ustih, a to ni prirojeno. Dojenček je imunsko nedozorel, nima popolnoma razvitega imunskega sistema, eden od znakov, da ni zrel, pa je tudi to, da se mu v ustih pojavlja sor. A to še ne pomeni, da ima prirojeno kandidozo.

Ali lahko invazivna in nevarna kandidoza nastane že zaradi splošnega padca imunskega sistema, torej zaradi stresa ali preobremenjenosti, kot menijo laiki?
Nikakor ne. Za nevarno obliko kandidoze je stres nepomemben.

Kaj menite o opazovanju jutranje sline v kozarcu filtrirane vode? Vsi govorijo, da tako testiranje jasno pokaže bolezen.

To je neumnost. Medicina z raziskavami ni potrdila te bolezni. KPS za medicino ne obstaja. Ne poznamo ustrezne diagnostične metode kakor tudi ne epidemioloških niti terapevtskih dokazov o njenem obstoju. Zato ni mogoče ovrednotiti prav nobenega takšnega laičnega testa. Pljunek v vodo je pljunek v prazno.
Tekst: ŽANA KAPETANOVIĆ
Foto: KATARINA KRMELJ

(odgovor članu Abbott)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kandida ubija-gradivo
29.5.2008 20:07:53   
Felicita
Končno user posted image  

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kandida ubija-gradivo
31.8.2009 20:29:42   
čaki
kolikor sem to brala, ste imele oz, imate težave z napenjanjem. jaz pa sem močno utrujena, spim vsako minuto ko se da, nobene volje, srbeče alsišče, skratka vsem grem že na bruhanje, nikamoe ne grem, ker vem, da ne bom mogla vmes kaj spat, samo doma sedim. nekaj nardim, grem za 1 uro na kavč, spet neki nardim, se ponavlja.pa sem vprašala enga zdravnika na harmoniji bioresonanca al kaj pa mi je odg. da najbrž imam kandilo.
pša ne vem, a naj grem do svoje zd. a ne. ker baje ni zdravil razen dieta. pa še to: po 2 čokoladi, in škatla piškotov povprečno na dan. na blato vsak dan od 1-5 krat. ko sem na wc, pridem nazaj čist izmozgana. ampak napenja me pa ne. včasih se peljem iz službe, moram ustavit v gozdu in se posrat!!! ojoj mene

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?