|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cista na jajčniku
17.6.2009 20:54:48   
jasnika
Pozdravljeni,

imam vprašanje oz zanimajo me predvsem vaše izkušnje,

bila sem pri ginekologinji zaradi bolečin v predelu desnega jajčnika, nakar z vaginalnim uz vidi cisto veliko skoraj 4 cm, rekla je da se ne vidi točno če je vodena ali kaj drugega, in sedaj se je ginekologinja odločila da imama ponovni uz komaj 9.9.09 do takrat pa nič.Mene pa sedaj skrbi, da če je slučajno kaj narobe, se mi zdi absolutno predolgo čakati 3 mesece, saj če ni nič hvala bogu, samo kaj pa če je kaj,...moja mama je namreč imela raka na maternici in me sedaj vse skupaj skrbi. Nevem ali je v navadi da ne vzame ščipa ciste ali kako to kaj poteka?????????


HVALA ZA MNENJA IN NASVETE

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cista na jajčniku
17.6.2009 23:48:36   
ribica.
Meni jo je moja G našla marca, ko sem bila na prvem pregledu po splavu. Rekla mi je da me bo naročila čez 2 meseca, pa sem pritiskala naj prej, ker hočem zanosit, tako da me je potem ponovno naročila že čez en mesec. Hvala bogu ciste ni bilo več. Mi je pa rekla, da ponavadi te ciste same počijo, zato te tudi pustijo nekaj časa, da se samo naredi kar se ima za narediti. Če pa ne, potem jo pač operativno odstranijo. Držim pesti, da bo tudi tebi sama izginila!!!

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: cista na jajčniku
18.6.2009 7:17:05   
Zala01
Ja res je , kar je napisala ribica. Ponavadi same počijo. Meni jo je odkril tudi kar veliko G. na desnem jajčniku prejšnji teden, sem pa noseča skoraj 11 tednov. Pa tudi čakamo, kaj se bo zgodilo.

_____________________________

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: cista na jajčniku
18.6.2009 8:41:57   
strk
Zdravo!

Obstajata dve vrsti cist, vodene in take iz "čokoladne" sluzi. Vodene nastajajo iz meseca v mesec in tako tudi počijo in jih ni več. Verjetno tvoja ginekologinja sumi na tako. Jaz sem imela ta drugo (7cm) in bila operirana. Te ne izginejo, ampak le rastejo in potem povzročajo težave. Sicer je ginekologinja že ob samem UZ rekla, da je ta druga, ni nobenih vzorcev jemala in nič. Sem pa bila potem v roku mesec dni operirana. Nobenega čakanja na ponovni pregled.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: cista na jajčniku
31.8.2009 12:07:34   
Anonimen
uf... ko se spomnim... tudi jaz sem bila na tem.
4 mesece po porodu se mi je naredila cista na desnem jajčniku. da ne rečem - bolečine so bile neznosne.
šla sem na urgenco, kjer pa so me prav čukast pogledal če sem normalna.
namreč ničesar niso videli. tako da so me poslali domov. zaradi bolečin sem čez tri dni odšla k svojemu osebnemu ginekologu - ki pa jo je videl (cisto) v velikost 5x4 cm. še zdaj mi ni jasno kako tega na urgenci ni videla.?!?!?!?!!? v glavnem - osebni me je poslal spet nazaj na urgenco. potem pa se je začelo....
pregled, odvzem krvi... gospa? bomo počakali do naslednjega meseca - pridite po menstruaciji nazaj na pregled. mesec okol - jaz spet na urgenco. cista še vedno na mestu. pridite naslednji mesec. pridem spet naslednji mesec - cista je počila - ok vse lepo in prav. vzamejo mi kri. povejo mi da imam tumorske markerje povečane. ja gospa, še enkrat boste prišli. da ne rečem - z živci sem bila čisto na koncu, ko so mi povedali, da tumorski markerji pokažejo raka. stara sem 25 let, doma pa dojenček. od same sekirancije me je pričel boleti še žolč. non stop sem razmišljala samo o tem. vse skupaj je trajalo pol leta, na urgenci sem bila ene 15x, vsakič na pregledu, vsakič so mi vzeli kri... vedno znova udarec... gospa, kri ni v redu. nato smo se dogovorili za laporoskopijo. preden so me poslali na oddelek da dobim datum, pa so mi rekli, naj grem še enkrat na stol. ponovno so me pogledali in ponovni udarec. cisto imate tudi na levem jajčniku. kar pomeni - v celem pol letu me niti enkrat niso dobro pregledali - gledali so namreč samo desni jajčnik, levega pa ne.
no in nato spet počakaj en mesec... po menstruaciji nazaj... ko sem zadnjič prišla, mi je počila tudi na levem. tumorski markerji so mi padli na normalno raven. nato sem čez 3 mesece šla še enkrat k svojemu osebnemu ginekologu na pregled, ki pa je tudi rekel da je vse ok. skratka - poštimalo se je vse samo od sebe.
am... po pravici povedano pa... še vedno me špika, še vedno me prešinja misel o raku.... skratka - pozabiš nikoli. od tega je zdaj par mesecev, pa še vedno nisem povsem prepričana da je vse ok. tako da bom šla vseeno še na kakšen pregled - samoplačniško.
te pa povsem razumem da te skrbi. tudi jaz sem dala to čez - in nobeni tega ne privoščim.
pomaga edino pogovor z nekom ki je že imel te težave.
glavo pokonci!

(odgovor članu strk)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?