|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Samomor-junaško ali strahopetno dejanje?
14.4.2008 19:36:13   
Sibil_
Včasih se ne da pomagat, čeprav veš, da bo nekdo kaj takega storil.In tudi če mu je že n-krat spodletelo pride dan, ko mu uspe, najhuje pa je, da ne moreš nič, prav nič.user posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Samomor-junaško ali strahopetno dejanje?
15.4.2008 21:27:00   
BUŠICA
v samomoru ni niti trohe junaštva! junaštvo je res pojem za druge zadeve.
V SV Slo je statistično največ samomorov in sicer zaradi alkoholizma, duševnega neravnovesja itd., torej bolani ljudje.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Samomor-junaško ali strahopetno dejanje?
16.4.2008 11:16:12   
Anulina
No, pomoje junaštvo nima ravno veliko veze s samomorom, čeprav je treba zbrati veliko poguma, da to narediš. Ampak junaštvo ponavadi smatramo kot plemenito dejanje, to pa samomor ravno ni.
Zagotovo je strahopetno dejanje, sebično, če hočete, ampak jaz ga ne obsojam. So ljudje v situacijah, ko enostavno ne vidijo rešitve, se trudijo leta in leta in enostavno pregorijo. Seveda je to do njihovih družin zelo sebično in ne skušam omalovaževati tragedije, ki prizadane svojce, ampak so primeri, ko je za človeka to najboljše. Ne moremo vedeti, kakšne vse tragedije pestijo ljudi in živeti samo zato, da živiš, vegetiraš, otopel, se meni ne zdi smiselno. Če je človek skrajno nesrečen, če je skušal poiskati pomoč, pa mu nič ni pomagalo, če ne vidi nikakršne motivacije v življenju, če je izgubil vsakršno srečo, če se to vleče leta in leta in na ostale negativno vpliva in predvsem, če ta človek zares želi svoje življenje končati, potem mu ne moremo braniti, da iz svojega življenja naredi, kar pač hoče.
Mislim, da gre pa pri samomorih ponavadi za trenuten brezup, trenutek, ko ne veš, kako bi se rešil iz zagat, ki te pestijo - v teh primerih pa vsekakor želim, da bi si ljudje poiskali pomoč in da bi jim uspelo se izvleči iz obupa.
Upam, da se mi s samomorom ne bo nikoli treba soočati - moji dobri prijateljici se je oče obesil in vem, kako se je ob tem počutila. Gotovo je ena najbolj strašnih stvari, ki se ti jih pripeti, to, da v takšnih okoliščinah izgubiš ljubljeno osebo.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Samomor-junaško ali strahopetno dejanje?
16.4.2008 11:46:15   
ta.nja
IZVIRNO SPOROČILO: Pobalami

Samomor je lahko tudi posledica depresije. Osebe, ki obolevajo za tem nimajo brez močnih zdravil kontrole in naredijo samomor. Krivi so kemični procesi v možganih.

Za vse ostale samomore pa ljudje izgubijo voljo do življenja in ne vidijo izhoda. če bi mogoče takrat imeli nekoga, kateremu se bi lahko odprli, se pogovorili...mogoče tega ne bi naredili.

Jaz ne vidim samomora kot znamenje strahopetnosti ali junaštva ampak kot znamenje obupa (nekaj tako močnega, da ne moreš jasno in realno razmišljat)


imaš prav, tudi jaz tako mislim


_____________________________

Anejko bejko

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Samomor-junaško ali strahopetno dejanje?
20.4.2008 17:07:40   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Pobalami

Samomor je lahko tudi posledica depresije. Osebe, ki obolevajo za tem nimajo brez močnih zdravil kontrole in naredijo samomor. Krivi so kemični procesi v možganih.



Jaz bi rekla, da je tudi obratno res. Človek lahko jemlje antidepresive, ki povzročajo prevelike kemične procese v možganih in postane čist zahaluciniran. No ja, tako je bilo pri moji mami. Ona ni bila prisebna, ko je naredila samomor, vem, ker sem bila zraven ko se je dogajalo. Njo so zafurali zdravniki, ravno z antidepresivi, ker drugega kot tablet enostavno ne znajo dajat.
Pa ni edini primerek, samo o tem se molči, ker se dohtarje zagovarja do nezavesti, ne glede na to, da nekoga na drugi svet spravijo. Ta mesec sem gledala, kako so dva šolska otroka dohtarji zafiksali s podobnimi tableti, ker to je edina reč, s katero sploh kaj delajo pri vseh "kao psihičnih" zadevah. Ne bi o posledicah zdaj, ki so se že pojavile, ker mi je za zjokat in bruhat zraven nad zdravniki, tudi zaradi teh dveh otrok.

Se pa strinjam tudi s tole izjavo:
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Jaz tudi mislim, da ne eno ne drugo.

Nekdo ne more več živet. Pač NE MORE. Ne da bi komu hotel kaj slabega, ampak preprosto NE ZMORE več živet. Pač bremena ne zmore več. Jaz to razumem. Vsak človek ima meje. Nekdo je močan, drugi je šibak, treji je spet nekje vmes. Nakdo zmore težka bremena, vsa se mu v bistvu zdijo lahka, nekdo se ustavi pred malim bremenom in ga včasih ne zmore. Preprosto nima moči in kloni. Ljudje smo si različni.


Drugače pa volga, pri nas ni nihče imel samomorilskih nagnjenj v družini, nihče ga ni delal nikdar prej, tudi dvomim, da bi midva z bratom kaj takega naredila. Niti moja mami ga ne bi, če ne bi bila na silo, s pisnim privoljenjem mojega očeta, s katerim je bila v ločitvenem postopku, odpeljana na psihiatrijo iz kardio oddelka po infarktu, ker se ni želela pogovarjati z enim zdravnikom (zaradi šoka, ker je imela infarkt - res pa je gotovo imela infarkt, ker se je čist preveč sekirala zaradi ločitve).Tam so jo zelo na silo, proti njeni privolitvi zafiksali s hudo dozo, po kateri matere nisem nikdar več spoznala (psihično je postala drug človek po tistem tednu nasilnega filanja z inekcijami), saj so inekcije in tablete naredile tako hudo kemijsko reakcijo v njenem telesu, da je morala jemati tablete in da je vsakič, ko je nehala jemati tablete, padla v stadij podoben diliriju. Ker tablet ni več prenašala, ker ni želela biti več kot neka mumija, ki blodi po svetu brez same sebe, jih je nehala jemati. V stanju neprisebnosti je skočila skozi okno. Tega ne bi bila sposobna narediti nikdar, če ne bi bila pod hudimi kemijskimi substancami.
Pišem to zato, ker sem prepričana, da ni edini primerek s takimi posledicami, in pišem zato, ker se mi zdi, da ljudje preveč zaupate antidepresivom. Imajo svoje pluse in minuse. Nekaterim pomagajo, drugim pa škodijo.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Samomor-junaško ali strahopetno dejanje?
28.4.2008 14:54:56   
dejček
Kadar je strah pred življenjem (problemom, trpljenjem...) večji kot strah pred smrtjo, takrat ljudje naredijo samomor.
Te dni bo 10 let odkar je isto naredila moja mama. Zakaj? Ker jo je bilo preveč sram, da se mora zdraviti za duševno motnjo (manična depresija). Ena izmed zadnjih njenih izjav:"Nočem biti v sramoto tebi, bratu in očetu." Vem, da je to naredila iz lastnega prepričanja,da bo nam brez nje boljše. Na žalost je resnica, da nas je obsodila na pekel. Kaj vse smo dali skozi, lahko razumejo le tisti, ki so svojce izgubili na ta način.
Glede tablet se pa strinjam z Gino, da jih predpisujejo kar vse poprek, brez tehtnega razmisleka.
Iz lastne izkušnje lahko povem, da meni takrat nobena tableta in odvzela bolečine.Največ mi je pomenil pogovor, da je to kar čutim ok.
Je pa tudi res, da pri nas kronično primanjkuje psihologov oz. psihoterapevtov. Do njega prideš po več mesecih, ti pa ga potrebuješ tukaj in sedaj. Če maš denar je seveda drugače. Od psihiatra pa tak dobiš velikokrat samo recept.
Pa še to glede psihiatrije. Mojo mamo so poslali domov na vikend po petih dnevih hospitalizacije (poskus samomora) HALO !! Ne vem, kaj jim je natvezila, ampak meni kot laiku je jasno, da je to absolutno prehitro.
No, v drugo ji je uspelo. Mogoče bi bila še živa, če...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Samomor-junaško ali strahopetno dejanje?
1.5.2008 18:03:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Torej, kaj mislite? Večkrat sem razmišljala o tem, kakšno dejanje je to, pa še do danes nisem prišla do odgovora. Kaj pa ve misllite in zakaj tako mislite?


strahopetno dejanje. Definitivno.

Zadnjič sem slišala izjavo nekega fanta: "jz bi naredu samomor, če bi se mi tak otrok (Dawnovček) rodil!"



(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?